from €1.599,00
Boeking Aanvragen

Zuid-Afrika: Wijn en wildlife in de Westkaap

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Zuid-Afrika:

Dit uitgestrekte land is ongetwijfeld één van de meest cultureel en geografisch diverse plekken op aarde. Zuid-Afrika, bij de lokale bevolking liefdevol bekend als de ‘Regenboognatie’, heeft 11 officiële talen en de multiculturele inwoners worden beïnvloed door een fascinerende mix van culturen. Ontdek de gastronomische restaurants, indrukwekkende kunstscene, bruisend nachtleven en prachtige stranden van Kaapstad, geniet van een lokale braai (barbecue) in de gemeente Soweto; blader door de bruisende Indiase markten in Durban of proef enkele van ’s werelds beste wijnen op de talloze wijndomeinen in de Kaapse Wijnlanden. Enkele historische attracties om te verkennen zijn onder meer de slagvelden van Zululand van KwaZulu-Natal, het Apartheid Museum in Johannesburg en Robbeneiland, net voor de kust van Kaapstad. Bovenal de opmerkelijk ongetemde wildernis met zijn verbazingwekkende reeks wilde dieren die vrij rondzwerven door enorme niet-omheinde wildreservaten zoals het wereldberoemde Kruger National Park.

De West-Kaap:

Dit is één van de negen provincies van Zuid-Afrika. Door de ligging aan twee oceanen is het een klimatologisch diverse provincie. Er heerst in een groot deel van de provincie een mediterraans klimaat met koude, natte winters en droge warme zomers en in de Grote -en Kleine Karoo heerst er een dor klimaat met ijzige winters en warme zomers. De Westkaap is voor populair onder reizigers vanwege zijn prettige klimaat in onze winter, de bruisende stad Kaapstad, de mooie Kaapse wijnlanden met pittoreske koloniale stadjes zoals Stellenbosch, Franschhoek en Paarl en de wonderschone en tegelijkertijd bloemenroute met zijn vele natuurparken en diverse inheemse flora en fauna.

Kaapstad:

Kaapstad, in de volksmond de Moederstad genoemd, is de tweede meest bevolkte stad van Zuid-Afrika, na Johannesburg, en tevens de wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika. De stad staat bekend om zijn haven, om zijn natuurlijke omgeving in de Kaapse Floristische Regio en om bezienswaardigheden zoals de Tafelberg en Kaappunt. Gelegen aan de oever van de Tafelbaai, Kaapstad, als het oudste stedelijke gebied in Zuid-Afrika, werd ontwikkeld door de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) als een bevoorradingsstation voor Nederlandse schepen die naar Oost-Afrika, India en het Verre Oosten voeren. In 2014 werd Kaapstad door zowel The New York Times als The Daily Telegraph uitgeroepen tot de beste plaats ter wereld om te bezoeken.

Duurzaamheid:

De eerste Voluntary National Review (VNR) van Zuid-Afrika getuigt van de nationale inzet voor de volledige en geïntegreerde uitvoering van Agenda 2030 en omvat bijdragen van meerdere belanghebbenden. De herziening zal helpen bij het begrijpen van de impact van beleid en programma’s op het realiseren van duurzame ontwikkeling en de aanzienlijke ontwikkelingsuitdagingen die nog bestaan. De belangrijkste speerpunten van Zuid-Afrika zijn:

Actie ondernemen tegen klimaatverandering. De uitvoering van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering en de Overeenkomst van Parijs is van het grootste belang. Er is een reeks wetgeving en beleid aangenomen, waaronder een koolstofbelasting, om klimaatverandering aan te pakken en het vermogen van het land om zich aan te passen aan de voortdurende veranderingen in het milieu te vergroten. Er wordt fors geïnvesteerd in hernieuwbare energie, schoner openbaar vervoer, energie-efficiëntie, afvalbeheer en initiatieven voor landherstel.

Zorgen voor toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen, in het bijzonder voor de armen. Zuid-Afrika behoort tot de koplopers in de transitie naar duurzame energie in 2030.

Behoud van het gebruik van oceanen, zeeën en mariene hulpbronnen voor duurzame ontwikkeling. Er worden maatregelen genomen om aanzienlijke nationale mariene hulpbronnen duurzaam te beheren om de economische groei, het scheppen van banen en de ontwikkeling van de infrastructuur te stimuleren.

View More

Reisplan

Dag 1: Kaapstad

Bij aankomst op het vliegveld van Kaapstad wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u zal begeleiden naar uw hotel. Na de check-in heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 2: Kaapstad – Green Point

Na een ontspannen ontbijt, haalt u uw huurauto op bij het internationale vliegveld waarna u naar uw nieuwe hotel, Antrim Villa rijdt. Na de check-in, wordt u door een lokale, Engelssprekende gids meegenomen voor een begeleide halve dag excursie “Cape Capers Tour - TICT - Cape Township - Cape Town City Bowl”.

Tegen de achtergrond van de Tafelberg en de twee schitterende oceanen, die bij Kaapstad samenkomen, is de realiteit van de smeltkroes van de vele townships in Zuid-Afrika één van de meest urgente problemen van het land. De Kaapse Zorgroute toont enkele van de bijzondere projecten waarbij de lokale bevolking zorgt voor het milieu en voor elkaar. Deze Trail of Two Cities, die werd geïnitieerd voor de Wereldtop over duurzame ontwikkeling in 2002, viert de partnerschappen die een beter leven moeten brengen voor zowel de planeet als de lokale mensen.

Na afloop van de excursie heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Kaapstad

In de ochtend gaat u op een sportieve en culinaire ontdekkingstocht door Kaapstad tijdens de Cape Town Bikes & Bites Tour.

Geniet van traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten zoals biltong, viscurry en koesisters terwijl u de culinaire kant van Kaapstad op de fiets verkent. Deze fietstocht van een halve dag neemt u mee door de kleurrijke straten van de Bo-Kaap, met een optioneel bezoek aan de legendarische Atlas Spices, gevolgd door een verkenning van De Waterkant, Green Point en het V&A Waterfront. De totale fietsafstand is ongeveer 12 km (deze tour is uiteraard wel weersafhankelijk).

Als u niet een echte fietsliefhebber bent, kunt u een alternatieve en ontzettend leuke en bijzondere tour van ongeveer 4 uur doen: “Cape Capers - Cape Malay Cooking Safari, Cape Town City Bowl”.

Deze tour is een échte interactieve ervaring met één van de oudste gemeenschappen van het land, die teruggaat tot hun gedwongen aankomst aan deze kusten als gevangenen in de jaren 1600. U begint met een wandeltocht door de historische en beschermde Maleisische wijk, waarbij u een bezoek brengt aan een Community Empowerment Project, de populaire lokale Spice (Masala) winkel en het Bo-Kaap Museum.

Vervolgens bezoekt u dan onze gastvrouw - een lokale bewoner, voor een spannende ontmoeting met haar religieuze, culturele en zelfs culinaire achtergrond - in haar huis! U neemt deel aan het bereiden en koken van samoosa's, Rooti (plat brood) en kip- of groentecurry - in de keuken rond haar tafel - waarvan u aan het einde met elkaar zult genieten.

Na afloop van de excursie heeft u de rest van de dag ter vrije besteding (u kunt ook bij uw boeking aangeven dat u beide excursies zou willen doen).

Dag 4 + 5: Paternoster

Vandaag verlaat u Kaapstad en reist u verder naar Paternoster, één van de oudste vissersdorpen aan de westkust van Zuid-Afrika. Het dorp ligt bij Cape Columbine tussen Saldanha Bay en St Helena Bay.

Veel mensen geloven dat de naam, die in het Latijn ‘Onze Vader’ betekent, verwijst naar gebeden die door katholieke Portugese zeelieden zijn uitgesproken toen ze schipbreuk leden. Andere mensen geloven dat het verwijst naar de kralen die de Khoi-stam droeg en die Paternosters werden genoemd.

Het gebrek aan verstedelijking is een welkome verandering ten opzichte van andere toeristische plekken langs deze route. In plaats daarvan serveren vismarkten en boerderijstalletjes (lokale) lekkernijen en is er nergens een winkelcentrum te bekennen. Verken op uw gemak de weinige straten van Paternoster: het gebied leent zich uitstekend voor lange en ontspannen wandelingen.

Het landschap is ruig maar mooi. Vegetatie groeit laag op de grond, terwijl zandduinen contrasteren met af en toe een groen veld waar schapen en ander vee grazen. Dichtbij vindt u het Cape Columbine Nature Reserve en de populaire kampeerplek genaamd "Tietiesbaai". Profiteer van deze geïsoleerde plek door te gaan wandelen langs het strand. Bezoek één van de vele kleine restaurantjes of ga voor echte gezelligheid in een kroeg zoals de Panty Bar in het Paternoster Hotel. Of ga zwemmen in de Atlantische Oceaan (het is koud maar zeer verkwikkend).

Bij aankomst in Paternoster checkt u in bij het Farr Out Guesthouse en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 6: Kagga Kamma Nature Reserve - Kagga Kamma

Na het ontbijt reist u vandaag verder naar het mooie Kagga Kamma Nature Reserve. Het natuurreservaat Kagga Kamma ligt in de ongerepte wildernis van de zuidelijke Cederbergen, in de West-Kaap.

Het reservaat staat bekend om zijn landschappelijke schoonheid, unieke accommodatie en dramatische rotsformaties. Gasten kunnen door middel van verschillende wandel- of mountainbike tochten het reservaat verkennen en grote en verschillende inheemse dieren tegenkomen, luisteren naar de wind door de fynbosvlaktes en de imposante zandsteenformaties ervaren. Ontsnap en verken de ongerepte landschappen en voel de absolute rust van Kagga Kamma.

Dag 7: Ceres

Vandaag reist u vanuit het Nature Reserve door naar een Game Reserve in Ceres. Ceres is de grootste stad van de lokale gemeente Witzenberg in de provincie Westkaap en is gelegen in de Warmbokkeveld (Afrikaans: "warm antilopenveld"). Het ligt aan de noordoostelijke ingang van Michell's Pass en was ooit de oude route naar het noorden tussen Kaapstad en Johannesburg, die door de Breede River Valley naar het zuiden loopt.

Vernoemd naar de Romeinse godin van de landbouw, Ceres, een naam die passend is omdat de vallei waarin de stad zich bevindt, buitengewoon vruchtbaar is en een belangrijke producent is van Zuid-Afrika's bladverliezende fruit.

Inverdoorn Private Game Reserve ligt in de uitgestrektheid van de majestueuze Tankwa Karoo. Met dikke beboste Acacia-rivierbeddingen en prachtige gouden bergen aan de horizon, biedt Inverdoorn een rustige 'Big 5'-safari-ervaring - met verschillende (inbegrepen) gamedrives. Ervaar een diversiteit aan dieren in het wild in de luxe en rauwe uitgestrektheid van deze authentieke Zuid-Afrikaanse wildernis.

Dag 8 +9: Wellington

Wellington ligt in een prachtige vallei aan de voet van de Groenberg, langs de oevers van de Kromme Rivier. Deze stad staat niet alleen bekend om haar uitstekende wijnen maar ook om haar overheerlijke olijven, dus laat uw smaakpapillen hun werk maar doen.

Maak een tour langs (biologische) wijnboerderijen, maar ook de vele duurzame olijfgaarden en kaasboeren. Ze zijn hier maar al te bereid om u een rondleiding te geven en u te laten proeven van al dat lekkers.

Tijdens uw verblijf in Africamps kunt u hier om uw gemak het buitenleven verkennen en totaal ontspannen tijdens verschillende activiteiten: van fietsen en wandelen tot afzondering en rust, terwijl u tegelijkertijd comfortabel verblijft in de volledig uitgeruste boetiektenten.

Dag 10 11: Robertson

Robertson is een kleine plaats met een groot hart, waar u het hele jaar door warm welkom geheten wordt en waar het ene wijnfestival opgevolgd wordt door het andere. Hier wacht het rustig sluimerende dorp op bezoekers, die zich verbazen over de onstuimige bloei van de jacaranda’s en rozen. Die op hun beurt weer afgewisseld worden door gele en rode canna’s en felgekleurde bougainvilles. Hier vindt u 150 jaar historie terug in de prachtige Victoriaanse huizen.

Robertson is gelegen op 1,5 uur rijden van Kaapstad, in het dal van de Breede Rivier en in de schaduw van de Langeberg Mountains. Het ligt aan het begin van de “Route 62” met haar prachtige bergpassen. Robertson is vooral bekend om haar gedroogde fruit, zoete dessertwijnen en brandewijnen maar ook haar Chardonnay’s genieten een goede reputatie.

Het is de plek voor Farm stalls (boerderij kraampjes langs de weg) met verse producten zoals: olijfolie, gedroogd fruit, vers gebakken broden en huisgemaakte jam. Elke tweede zaterdag van de maand kunt u er naar de markt voor nog meer verse producten.

Het hele jaar door zijn er wijnfestivals te beginnen in februari met het Hands on Harvest festival. In juni het Wacky Wine weekend en in augustus Robertson Slow. Vervolgens in september het Wine Valley festival en in oktober Wine on the River. Niet getreurd als u het wijnfestival mist, want wijnproeven kunt u op tal van (ook biologische) wijnboerderijen. Lunchen en dineren kan bij de vel goede en sfeervolle restaurants met een mooi uitzicht over de landerijen of in de knusse en historische hotels.

Indien u iets actiefs wilt doen dan zijn er mogelijkheden voor onder andere golfen, paardrijden, fietsen, wandelen en kanovaren.

Dag 12 + 13: De Hoop Nature Reserve

Na twee dagen optimaal genieten in het mooie Robertson, reist u vandaag verder naar het schitterende natuurreservaat De Hoop. Dit natuurreservaat ligt in de provincie West-Kaap in Zuid-Afrika in de regio Overberg, nabij Kaap Agulhas, het zuidelijkste puntje van Afrika.

Het is één van de grootste natuurgebieden beheerd door CapeNatare en onderdeel van het schitterende Unesco Werelderfgoed "Cape Floral Region Protected Areas". Het beschermde mariene gebied De Hoop strekt zich uit over drie zeemijl in zee vanaf de kustlijn van het natuurgebied.

Het klimaat van Natuurreservaat De Hoop is mediterraan, met warme zomers en milde winters. De vegetatie van De Hoop Nature Reserve maakt deel uit van 's werelds kleinste en meest bedreigde plantenrijk, bekend als het Cape Floral Kingdom. Het reservaat bevat ook één van de grootste gebieden van het zeldzame laaglandfynbos.

De Hoop is een toevluchtsoord voor zowel land- als zeedieren. Talloze soorten bewonen deze habitats en het reservaat heeft in totaal 86 zoogdiersoorten. Deze omvatten de zeldzame bontebok en Kaapse bergzebra, eland, grijze reebok, chacma-baviaan, gele mangoest en caracal. Luipaarden, hoewel zeldzaam, worden ook in het reservaat gevonden.

De wateren binnen het De Hoop Reserve ondersteunen grote populaties zeezoogdieren zoals dolfijnen en zeehonden en de baaien van De Hoop zijn de broedplaatsen voor de inheemse zuidkaper. Het beschermde mariene gebied van het reservaat heeft in totaal 250 vissoorten. Ook vindt u hier een groot aantal (inheemse) woon- en trekvogelsoorten. Het totale aantal vogelsoorten in het reservaat is ongeveer 260. In het reservaat broeden verschillende watervogels en het is ook de thuisbasis van de enige overgebleven broedkolonie van de zeldzame Kaapse gier.

Dag 14: De Hoop – Kaapstad - Amsterdam

In de avond vliegt u terug vanuit Kaapstad naar Amsterdam. U wordt aan het einde van de dag vanuit de Cottages opgehaald voor een privétransfer naar het vliegveld voor uw nachtvlucht waarbij u op dag 15 arriveert in Amsterdam.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Kaapstad of aan het strand van bijvoorbeeld het mooie en hippe Camps Bay. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame, lokale projecten:

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan Greenseat Batch, een lokaal en duurzame initiatief in Zuid-Afrika, die door onze lokale agent ook gesteund wordt. Onder dit project vallen drie lokale initiatieven:
1. Greenseat Batch for South African Parks Honorary Rangers
2. Greenseat Batch for Trees for Tourism
3. Greenseat Batch for African Home/Community Project

WAAR JE BLIJFT

Hotel Verde - Kaapstad

Hotel Verde biedt u een koolstofneutraal verblijf, samen met luxe accommodatie en faciliteiten in een oase op slechts 400 meter van de internationale luchthaven van Kaapstad en op 15 minuten rijden van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Het hotel restaurant Nuovo biedt een à-la-cartemenu met ingrediënten die lokaal, verantwoord geproduceerd en seizoensgebonden zijn. Ze verbouwen hun eigen kruiden en sla, die op seizoensbasis in gerechten worden verwerkt. Alle andere ingrediënten worden op verantwoorde wijze ingekocht bij leveranciers binnen een straal van 160 kilometer rond het hotel. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Antrim Villa - Kaapstad

Dit stijlvolle guesthouse ligt in Green Point, aan de voet van Signal Hill, op 10 minuten lopen van het nieuwe stadion van Kaapstad en op 10 minuten van de Atlantische Oceaan.

Dit oude Engelse Victoriaanse huis is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een gezinswoning. Hoge plafonds en goed onderhouden stucwerk geven dit pension charme en licht. Het interieur van de villa is een mix van Afrikaanse kunst en Scandinavisch design. Details zoals plafonds en vloeren zijn bewaard gebleven uit het oorspronkelijke huis uit 1890. Ze serveren een Scandinavisch ontbijtbuffet. In de tuin hebben ze een groot zoutwaterzwembad omgeven door tropische elementen en planten. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma
Farr Out Guesthouse - Paternoster

De paar minuten rijden van Paternoster 'Center' naar Farr Out is absoluut de moeite waard. Als u aankomt in deze zanderige, voelt u zich direct aangenaam afgelegen en ontspannen. Als u het glinsterende schelpenpad oprijdt, kijkt u langs een inheemse tuin recht de helderblauwe zee in. Vang een glimp op van de laatste bemande vuurtoren van Zuid-Afrika in het nabijgelegen Cape Columbine Nature Reserve of luister naar de misthoorn en geniet met volle teugen van dit mooie boetiekhotel.

Verwen uzelf met een wellness-avondervaring in een houtgestookte buitenbubbelbad en een beetje sterrenkijken op een andere manier. De Hot Tub bevindt zich iets verwijderd van het hoofdgebouw in een bijzondere tipi, perfect voor privacy en romantische avonden. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Kagga Kamma Nature Reserve

Genesteld tegen natuurlijke rotsformaties in de Cederberg en ver weg van de grote stadslichten ligt Kagga Kamma Nature Reserve; een locatie die bezoekers van vandaag verbindt met het soulvolle erfgoed en landschap dat ooit werd bewoond door de Khoi en San uit het verleden. Kagga Kamma is uniek omdat het een ongerepte Karoo-achtige wildernis omvat: omgeven door uitbarstingen van wilde bloemen, verspreide en fascinerende rotsformaties en een intrigerend ecosysteem van kleine (inheemse) wezens die u nauwelijks ergens anders ziet of vindt.

Gasten worden geraakt door de ongelooflijke ervaring, die hen wordt geschonken bij een bezoek aan het reservaat en merken vaak dat ze willen terugkeren naar een plek die zo onontdekt en exclusief is. Geniet van een aantal moderne gemakken terwijl u opnieuw contact maakt met de aarde. Bij Kagga Kamma worden ruimte en tijd gemeten aan de hand van momenten en herinneringen gevormd in het rode zand en van fynbos en eindeloze luchten (uw verblijf is inclusief ontbijt).

De accommodatie-opties bieden unieke Cave Suites, prachtig geïntegreerd met zandstenen rotsformaties, of ruime Hut Suites, die lijken op de traditionele woningen die al vele jaren door de clans van het gebied worden bewoond (u verblijft in een Cave Suite). Er zijn ook spectaculaire openluchtkamers - de Star Suite en de Outcrop Room - beschikbaar in de warmere maanden, voor een exclusief avontuur onder de sterren.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Inverdoorn Safari Lodge & Game Reserve - Ceres

Inverdoorn Reserve, gelegen op een stuk grond van 10.000 hectare, is een schitterende safari-accommodatie en wordt bovendien geprezen om zijn Cheetah Rehabilitation and Conservation-programma, waarbij gasten de mogelijkheid hebben om meer te leren over dit gerenommeerde project tijdens een safari - met een Cheetah Educational.

's Nachts voelen de Karoo-sterren tastbaar, terwijl gasten zich verzamelen rond de boma-vuren en drinkpoelen om verhalen te delen over hun indrukwekkende ' Big 5'-gamedrive ervaringen van die dag (olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard). Naast de gamedrives, de heerlijke lunches onder de schaduw van de bomen en ontspannen bij het zwembad, kunt u ook een traditionele Spa-behandeling in uw lodge bestellen door lokale bewoners en met lokale, natuurlijke producten.

Uw verblijft in de Lodge Room, full board (inclusief ontbijt, lunch en diner).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Africamps @ Doolhof - Wellington

Bij AfriCamps draait alles om boetiekglamping op de mooiste boerderijen, landgoederen en reservaten in Zuid-Afrika. De speciaal ontworpen boetiekglamping-tenten zijn volledig ingericht met alles wat u nodig heeft voor een comfortabel verblijf op basis van zelfverzorging - van de ingerichte keukens tot een eigen openhaard en barbecue en de ruime douches. Gasten kunnen de vrijheid en schoonheid van het buitenleven ervaren, zonder concessies te doen aan het comfort waar ze van houden. De tenten en faciliteiten zijn geschikt voor stellen, gezinnen en groepen vrienden (uw verblijf is inclusief ontbijt).

Gasten kunnen het buitenleven verkennen en totaal ontspannen tijdens verschillende activiteiten: van fietsen en wandelen tot afzondering en rust, terwijl u tegelijkertijd comfortabel verblijft in de volledig uitgeruste boetiektenten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
GuBas de Hoek - Robertson

GuBas de Hoek is een meet-eat-sleep gelegenheid, waar ouderwetse charme en hedendaags comfort samenkomen. In 2005 kwamen Gunther en Balbina Hürttlen uit Duitsland en bouwden het historische huis om tot een gastenverblijf, waar u elkaar ontmoet, eet en slaapt. Het is gestaag gegroeid en tegenwoordig hebben ze acht comfortabele kamers en twee zelfstandige guesthouses, omgeven door een enorme en schitterend aangelegde tuin met groot terras en buitenzwembad. Gubas is meer dan een pension, het is een thuis.

Het milieuvriendelijke en duurzame pension heeft een restaurant en gastenkeuken met braai, een zwembad met ligbedden, blootsvoetspad en vita parkour, een reizende masseur, een was service, gratis WIFI en beveiligde parkeergelegenheid. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
De Hoop Opstal Equipped Cottages - De Hoop Nature Reserve

De vriendelijke en gastvrije eigenaren Eric en Laetitia nodigen u uit om te ontspannen en genieten op hun rustige en mooie boerderij. Geniet van een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving en de Langeberge. Een beperkte gsm-ontvangst ‘beschermt’ u tegen de hectiek van het dagelijkse leven!

De Cottages liggen in de wijnlanden van Robertson en op de populaire en schilderachtige Route 62 en in de buurt van de schilderachtige plaatsjes Bredasdorp en Swellendam. De Hoop Cottages biedt een sfeervolle en zelfstandige boerderijaccommodatie in de wonderschone omgeving van Robertson.

Aan het einde van De Hoop-Kloof, aan de voet van de Langeberg, ligt de boerderij "Laaiplaas". De hoop ligt slechts 10 kilometer van de stad en 15 minuten rijden van alle noodzakelijke winkels, evenals alle wijnkelders waar de mooie vallei bekend om staat.

De ligging van de boerderij, verscholen achter een flinke gebergte, zorgt voor een vredig en rustig verblijf, afgesneden van het lawaai en de drukte van alledag (uw verblijf is inclusief ontbijt).

Walvissen in het juiste seizoen, fynbos, vogels en talloze begeleide activiteiten, van interpretatieve zeewandelingen en walvis spotten tot eco-quad-fietstochten en vogels kijken. Wandelaars en (mountainbike) fietsers hebben close-up ontmoetingen met bontebokken, Kaapse bergzebra's, elanden, bavianen en struisvogels. Luieren op het strand en snorkelen in de turquoise rotspoelen zijn slechts een paar voorbeelden om een mooie dag door te brengen. Er zijn maar weinig andere reservaten die een zo complete buitenervaring bieden als bezoekers van De Hoop en het is dé ideale plek om uw vakantie in de Westkaap mee af te ronden.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €25 per persoon donatie aan lokale project 'Green Seat'
 • €2,50 CO2-impact donatie per persoon aan Ocean Cleanup Project
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • Alle accomodaties met naar vermeld ontbijt, lunch en diner inclusief
 • Activiteiten en gamedrives zoals vermeld in het programma
 • Excursies dag 2, dag 3, dag 7
 • Huurauto incl. volledige verzekering
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Donatie aan Green Seat projecten
 • Reisdocumenten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Lunches en diners, die niet vermeld staan in het programma
 • Extra activiteiten en excursies
 • Tips en fooien
 • Persoonlijke kosten en uitgaven zoals telefoonkosten, drankjes, wasserette etc.

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Ja. Wij zullen u de gegevens over de type auto toesturen. Indien u specifieke wensen of voorwaarden heeft voor een huurauto kunnen wij, indien nodig, de type auto aanpassen/wijzigen.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 2 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

25/05/2024

You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site! http://www.tlovertonet.com/

Hi, i feel that i saw you visited my blog thus i got here to “go back the want”.I am trying to in finding things to enhance my site!I guess its adequate to make use of some of your concepts!!
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

10/05/2024

I do accept as true with all of the ideas you've introduced on your post. They are really convincing and can definitely work. Still, the posts are very short for novices. Could you please extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post. http://www.tlovertonet.com/

It?¦s really a great and useful piece of info. I am happy that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.
Showing 1 - 2 of 2 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.599,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk