Wij promoten toerisme dat onze planeet respecteert, beschermt en herstelt.

WeTravelEco is een eco-reisbedrijf gevestigd in Amsterdam, Nederland, dat zich toelegt op het aanbieden van duurzame reisalternatieven aan reizigers en het verminderen van de negatieve impact van massatoerisme over de hele wereld.

Wij geloven in een wereld waarin reizen het milieu beter maakt en duurzame, lokale initiatieven tegelijkertijd ondersteunt. Samen kunnen we de schadelijke impact die massatoerisme heeft gehad op onze planeet ongedaan maken en de planeet beter achterlaten dan we hem op dit moment aantreffen voor huidige en toekomstige generaties.

Plastic probleem

De hoeveelheid plastic, die door toeristen gemiddeld elke drie minuten in de oceanen wordt gedumpt. Er wordt dit jaar 10.505.709 ton plastic afval gedumpt in onze oceanen. Iin 2050 zullen er in al onze wereldzeeën meer plastic dan vissen zwemmen.

$5 van de $100

Het bedrag dat door toeristen wordt uitgegeven dat daadwerkelijk in het land van bestemming blijft.

Tik Tok

Vergelijken we de geschiedenis van de aarde met 365 dagen, dan bestaan wij mensen slechts 37 minuten en hebben we 33% van alle bronnen gebruikt in de afgelopen 0,2 seconde. Er is weinig tijd om nog te handelen. De schade die we aan onze planeet hebben toegebracht is bijna onomkeerbaar.

“Door mijn reizen in de afgelopen jaren in mijn vrije tijd én als directeur en/of eigenaar van een aantal reisorganisaties en de vele milieufilms en documentaires, die de laatste jaren zijn verschenen, heb ik gemerkt dat de wereldwijde schitterende bestemmingen die we graag bezoeken, er niet mooier of beter op worden. We besloten WeTravelEco te starten om mensen betere en meer duurzame reisalternatieven te bieden en de impact van massatoerisme over de hele wereld te minimaliseren.
Ik geloof sterk in een wereld waarin reizen het milieu en de levensomstandigheden beter kan maken. Maar dan moeten we wel open staan voor een andere en meer verantwoorde manier van reizen. Met WeTravelEco wil ik graag deze verandering aanmoedigen door het aanbieden van duurzame en verantwoorde (of zo duurzaam en verantwoord als mogelijke) reizen. Samen kunnen we de schadelijke impact, die toerisme de laatste decennia heeft gehad op onze planeet, aanpakken en daarmee onze schitterende planeet beter en mooier achterlaten voor de huidige en toekomstige generaties”.

Maarten de Ruiter
CEO

Reizen en samenwerken aan hetzelfde doel!

U gaat op onvergetelijke reizen, die ook een positieve en langdurige bijdrage leveren aan onze planeet. En u komt thuis met de voldoening dat het geld dat u tijdens uw reis hebt uitgegeven een directe invloed heeft gehad op het welzijn en de ontwikkeling van de gemeenschappen en bestemmingen die u heeft bezocht.

We Rate. You Know.

U hoeft niet (en kan ook niet altijd) 100% groen te gaan om een ​​verschil te maken. Daarom ziet u kleine groene blaadjes naast de naam van elk van onze tours en geselecteerde hotels. Die vertegenwoordigen het niveau van milieuvriendelijkheid, gebaseerd op een aantal duurzame bulletpoints, en stellen u in staat om uit eerste hand de impact van uw vakantie op het milieu te herkennen.

Learn more

Objectief: Carbon Neutral Reizen?

Ons doel is om de (CO2-)impact van elk van onze reis op één of andere manier te helpen verminderen. Er is veel te doen over de huidige CO2-compensatie omdat dit geen direct effect heeft op de schade die het reizen veroorzaakt of kan veroorzaken voor het milieu. Daarom hebben wij besloten om voor elke reis bestaande (lokale) duurzame initiatieven te ondersteunen die een directe en positieve impact hebben op onze planeet. Of het nu gaat om ondersteunen van lokale, duurzame projecten of het bijdragen aan het opruimen en plasticvrij maken van onze oceanen, we dragen een percentage van onze inkomsten af om onze planeet te helpen beter te ademen en meer leefbaar te maken.

Samenwerking

Meer dan 40 bestemmingen, 45 globale(en lokale) partners en support aan ruim 75 lokale, duurzame projecten. 

Wij werken met lokale, gecertificeerde agenten, duurzame hotels en milieuvriendelijke activiteiten en excursies. We werken met mensen die weten dat de aarde kwetsbaar is en eraan werken om haar te beschermen.

Daarnaast doneren wij (samen met u) aan duurzame, lokale projecten, wereldwijde milieu verbeterende initiatieven. Ook zijn wij aangesloten bij duurzaamheidskeurmerken zoals Travelife.

Onze visie

We zijn een nieuwe online reisorganisatie die ervan houdt nieuwe plaatsen te ervaren, andere soorten en meer duurzame reizen te ervaren, nieuwe gerechten te proeven en u te laten onderdompelen in nieuwe culturen. Met meer dan XX jaar ervaring in de reisbranche, helpen wij u van onvergetelijke vakanties te genieten terwijl u tegelijkertijd iets goeds doet voor onze planeet en daardoor voor de huidige en komende generaties.

Tijdens onze vele reizen over de hele wereld, ben ik erachter gekomen dat er een groeiende behoefte is aan een gespecialiseerde, professionele en ervaren aanbieder van de toekomstige en nieuwe manier van reizen, oftewel: duurzame reizen.  Een specialist waarbij het niet uitsluitend om de laagste prijs gaat maar juist om de extra toegevoegde waarde van kennis, service, kwaliteit en persoonlijke benadering: progressief, betrouwbaar, duurzaam en milieuvriendelijk zijn daarbij absolute kernwaarden”.

Nederlanders willen de wereld steeds meer én steeds bewuster op een zo duurzame en verantwoord mogelijke manier verkennen: ervaar de lokale gebruiken en bewaar ze voor de rest van uw leven in uw hart. U wilt uw eigen unieke ervaring met respect voor de lokale culturele en natuurlijke tradities en draagt tegelijkertijd bij aan het behoud van een duurzame en milieuvriendelijke omgeving. Dit is essentieel om te kunnen blijven reizen, niet alleen voor ons zelf maar ook voor toekomstige generaties.”

Door mijn reizen in de afgelopen jaren als directeur en/of eigenaar van een aantal reisorganisaties en de vele films en documentaires, die de laatste jaren zijn verschenen, heb ik gemerkt dat de vele schitterende plaatsen die we graag bezoeken, er niet mooier of beter op zijn geworden. We besloten WeTravelEco te starten om mensen betere en meer duurzame reisalternatieven te bieden en de impact van massatoerisme over de hele wereld te verminderen/minimaliseren.

Ik geloof sterk in een wereld waarin reizen het milieu en de levensomstandigheden beter kan maken. Maar dan moeten we wel open staan voor een andere en meer verantwoorde manier van reizen. Met WeTravelEco willen we graag deze verandering aanmoedigen en ontwikkelen door het aanbieden van duurzame en verantwoorde (of zo duurzaam en verantwoord als mogelijke) reizen.  Samen kunnen we de schadelijke impact, die toerisme de laatste decennia heeft gehad op onze planeet, aanpakken en daarmee onze schitterende planeet beter en mooier achterlaten voor de huidige en toekomstige generaties.

Lees ook ons Company Policy – Duurzaamheidsbeleid.

Bent u ook klaar voor duurzaam en verantwoord vakantie vieren?

Sluit u aan bij WeTravelEco en maak reizen niet alleen belangrijk voor het individu, maar voor de toekomst van de planeet die voor ons allemaal thuis is.