Duurzame, lokale projecten: Ons doel is om de (CO2-)impact van elk van onze reizen op één of andere manier te ‘compenseren’. Daarbij willen we aantekenen dat compenseren een verwarrende term is omdat de eventueel veroorzaakte schade onomkeerbaar en dus in feite niet te compenseren is en wij ook absoluut die indruk niet willen wekken. Er is veel te doen over de huidige CO2-compensatie omdat dit geen direct, positief effect heeft op de schade die het reizen veroorzaakt of kan veroorzaken voor het milieu.

Daarom hebben wij besloten om voor elke reis bestaande (lokale) duurzame en kleinschalige projecten en initiatieven te ondersteunen, die een directe en positieve, duurzame impact hebben op en in uw WeTravelEco vakantiebestemming.  Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en meer duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd. Bij elke reis staat een beschrijving van de projecten waaraan wij een donatie zullen doen. Het is vervolgens aan u om het project van uw keuze te selecteren voor de reis die u maakt. De projecten vallen in één van de volgende categorieën: natuur, cultuur, dieren- of mensenwelzijn.

Carbon-emissie donatie: Omdat er veel twijfels en onduidelijkheid bestaat over CO2-compensatie en de (korte termijn) effecten hiervan heeft WeTravelEco besloten om de carbon-emissie tijdens onze reizen niet te compenseren maar in plaats daarvan een extra donatie te doen aan het Ocean Cleanup Project dat direct en actief een positieve bijdrage levert aan het verbeteren van ons milieu door de noodsituatie van plastic afval in onze oceanen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen.

Om geen onduidelijkheid te creëren en het idee te wekken dat we een CO2-compensatie doen voor de tijdens de reis gereden en/of gevlogen kilometers (hiermee bedoelen we tijdens de reis en niet de vlucht, die u zelf heeft geboekt), hebben wij besloten deze bijdrage te benoemen als “transport-donatie”. U kunt bij elke reis onder “Tour Included” het inclusieve bedrag van deze donatie vinden.

Daarnaast hebben wij voor de meeste van onze WeTravelEco reizen binnen Europa besloten om, in plaats van een donatie aan een lokaal, duurzaam project, namens elke reiziger een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de (vanaf-)prijs van de reis.

The Ocean Cleanup: Dit in eerste instantie Nederlandse inititiatief ontwikkeld geavanceerde technologiën om onze oceanen van plastic te ontdoen. The Ocean Cleanup is een non-profitorganisatie die geavanceerde technologieën ontwikkelt om de oceanen van plastic te ontdoen. Om dit doel te bereiken, moeten ze werken aan een combinatie van het sluiten van de bron en het opruimen van wat zich al in de oceaan heeft opgehoopt en niet vanzelf verdwijnt.

Elk jaar komen miljoenen tonnen plastic in de oceanen terecht, waarvan het grootste deel uit rivieren stroomt. Een deel van dit plastic reist naar afvalplekken in de oceaan, waar het verstrikt raakt in een draaikolk van circulerende stromingen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal het plastic een steeds grotere impact hebben op onze ecosystemen, gezondheid en economieën.

The Ocean Cleanup ontwikkelt op dit moment een passieve opruimmethode, waarbij de natuurlijke oceanische krachten worden gebruikt om het plastic dat zich al in de oceanen bevindt snel en kosteneffectief op te ruimen. Met een volledige vloot opruimsystemen in de Great Pacific Garbage Patch, streven ze ernaar om elke vijf jaar 50% van het plastic op te ruimen.

Daarnaast heeft The Ocean Cleanup de eerste schaalbare oplossing ontwikkeld om plastic in rivieren efficiënt te onderscheppen voordat het de oceanen bereikt. Door 1000 rivieren over de hele wereld aan te pakken, streven ze ernaar om binnen vijf jaar na de uitrol 80% van het plastic te stoppen in de oceanen.