Garantie Geregeld: VZR Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt WeTravelEco gebruik van VZR Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de VZR Garant deelnemerspagina.  Vind alle informatie over VZR Garant hier

Bij elk (reis)aanbod van WeTravelEco op deze website leest u of de garantie van VZR Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302 [indien er sprake is van een pakketreis]. Hierdoor kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt weTravelEco/Eco Planet B.V. gebruik van VZR Garant. VZR Garant is een erkende garantieregeling. Mocht WeTravelEco/Eco Planet B.V. voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken dan zal VZR Garant, afhankelijk van de situatie, er voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of gerepatrieerd wordt. U kunt de voorwaarden van de garantieregeling vinden op de website van VZR Garant (www.vzr-garant.nl).

Hiermee heeft WeTravelEco/Eco Planet B.V. zich van bescherming bij insolventie voorzien bij VZR Garant. Wanneer diensten door insolventie van WeTravelEco/Eco Planet B.V. niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 07 630.

 

Calamiteitenfonds

Ben je net zorgeloos op vakantie, wordt die ineens hardhandig verstoord. Door een aswolk, tornado of aardbeving. Of omdat er hevige onlusten uitbreken. Grote kans dat je reisprogramma wordt omgegooid. Of de organisatie je reis afbreekt en je eerder terug naar huis moet. Dat betekent onverwachte extra kosten. In zulke gevallen zijn wij er, het Calamiteitenfonds. Voor slechts 2,50 euro per boeking heb je tot liefst negen personen garantie bij onverwachte reiskosten. Goed geregeld.

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat je aanspraak kunt maken als de reis of een deel van de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig uitgevoerd kan worden. Je krijgt een deel van de reissom terug, als de reis als gevolg van een calamiteit wordt gestaakt. Je krijgt de noodzakelijke meerkosten vergoed indien als gevolg van een calamiteit de reis aangepast moet worden, of als je vervroegd gerepatrieerd wordt. Voor meer informatie: www.calamiteitenfonds.nl