from €4.299,00
Boeking Aanvragen

Ecuador: Van besneeuwde bergen tot exceptionele eilanden

Reisduur

18 dagen / 17 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Ecuador:

Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar (in het Spaans: ecuador), die het land doorsnijdt. Het land wordt in vier zones verdeeld: de kust (Costa), de Andes (Sierra), het Amazonebekken (Oriente) en de Galapagoseilanden.

De natuur in Ecuador kreeg, via het Pachamama beginsel, in 2008 bescherming in de grondwet, een wereldprimeur in het milieurecht. Enkele belangrijke natuurgebieden zijn het Amazoneregenwoud, de Galapagoseilanden en de Nationaal parken Sangay en Yasuní. Daarnaast telt het land ook zes bioreservaten.

Quito:

De hoofdstad van Ecuador, formeel bekend als San Francisco de Quito, ligt op 2.850 meter boven zeeniveau. Vanwege zijn geografische ligging, vlakbij de evenaar, staat de stad bij de lokale bevolking bekend als “de stad van de zon”. Het is de hoogste officiële hoofdstad ter wereld, gevestigd in het noorden van centraal Ecuador. De stad ligt in het stroomgebied van de Guayllabamba, op de oostelijke hellingen van Pichincha, een actieve stratovulkaan in het Andesgebergte. De oude binnenstad van de stad wordt beschouwd als het best bewaarde historische centrum van Latijns-Amerika en heeft door de jaren heen haar authenticiteit behouden.

Galapagos:

De Galapagoseilanden zijn bij elkaar gelegen eilanden ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan. De eilanden zijn geologisch gezien erg jong: enkele miljoenen jaren en zijn van vulkanische oorsprong. Er komen veel unieke dieren en planten voor, die per eiland vaak enigszins verschillende soorten hebben gevormd. De eilanden komen voor het eerst voor op de kaart van Mercator uit 1570 als “Insulae de los Galopegos” (=”eilanden van de schildpadden”).

De afgelegen ligging van de eilanden maakt dat ze na hun ontstaan maar zeer spaarzaam door dieren vanaf het vasteland zijn gekoloniseerd, waarbij de dieren die in de loop der tijd arriveerden verder onafhankelijk van hun soortgenoten op het vasteland zijn gaan evolueren. Zo ontstonden veel endemische soorten: en aantal vogels verloor het vermogen tot vliegen, zeeleguanen ontwikkelden aanpassingen om onder water te kunnen grazen op bedden zeewier, de landschildpadden groeiden tot enorme omvang uit, en de darwinvinken gingen een groot aantal verschillende ecologische niches bezetten, met vooral aanpassingen in de grootte en vorm van hun snavels.

Duurzaamheid:

Met de belofte niemand achter te laten, bekrachtigt Ecuador zijn inzet voor de 2030-agenda en zijn doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te presenteren. Ecuador ziet in de Agenda 2030 een kans om synergieën te genereren tussen verschillende actoren ten gunste van een echte duurzame ontwikkeling op economisch, sociaal en milieuvlak. Een einde maken aan armoede, de planeet beschermen en de levensomstandigheden van de bevolking verbeteren zijn elementen van een universele oproep.

View More

Reisplan

Dag 1: Quito International Airport – Ibarra/Otavalo

Bij aankomst op het vliegveld van Quito wordt u hartelijk verwelkomd door uw Engelssprekende chauffeur/gids. De privétransfer brengt u naar het hotel in Ibarra.

Ibarra ligt in het noorden van Ecuador. Het staat bekend als de “Witte stad” vanwege de vele witgeschilderde huizen en gebouwen. Het is de hoofdstad van de provincie Imbabura en wordt vaak de provincie van de meren genoemd vanwege de vele schitterende meren die hier te vinden zijn. De bekendste zijn het meer van San Pablo en de lagunes Cuicocha, Yahuarcocha en Puruhanta.

Ibarra ligt op een hoogte van 2.225 meter boven zeeniveau met een mild en aangenaam droog klimaat. Tijdens uw bezoek kunt u “Arope de Mora” proeven, een zoete bramensiroop of “pan de leche”, een traditioneel brood. Vergeet niet de "Nogadas" te proberen, traditionele snoepjes gemaakt van walnoten, zoals nougat.

Dag 2: Otavalo

Na het ontbijt wordt u door uw lokale, Engelssprekende gids opgehaald voor een privévervoer naar Otavalo en omgeving. Otavalo, omringd door de toppen van de vulkanen Imbabura, Cotacachi en Mojanda, is een oud en grotendeels inheems stadje in de provincie Imbabura in Ecuador. De Otavaleños zijn erg trots op hun traditionele Kichwa-cultuur en dragen tot op de dag van vandaag nog steeds hun traditionele kleding: mannen dragen een witte broek, een blauwe poncho en een zwarte hoed en de vrouwen een witte blouse met mooie geborduurde bloemen erop, een lange zwarte rok, soms met een witte streep erop en ze vlechten vaak kleurrijke stoffen in hun haar. Traditionele muziek is belangrijk voor hen en als u door de stad loopt, kom u waarschijnlijk muzikanten of boeren tegen die voedsel en textiel verkopen.

Plaza de los Ponchos, ook wel bekend als Mercado Centenario, is de grootste ambachtelijke markt in Ecuador waar u een verscheidenheid aan handwerk kunt vinden, lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. De meest representatieve ambachtelijke productie is het Otavalo-textiel maar ook producten van klei, verf, hout, sieraden, goudsmeden, zadelmakerij, marsepein, keramiek zijn populair.

Gelegen in de Peguche-gemeenschap, op slechts 10 minuten ten noordwesten van de stad Otavalo bezoekt u de mooie Peguche Waterfall, een prachtige waterval van 18 meter hoog, gevormd door de gelijknamige rivier, die begint bij het San Pablo meer.

In de middag heeft u ook nog een speciale Peguche workshop: de inheemse bewoners van Otavalo, genaamd Otavaleños, zijn geweldige ambachtslieden. Ze hebben hun capaciteiten geërfd van hun voorouders en gebruiken tot op de dag van vandaag voorouderlijke technieken om prachtige en unieke stoffen te creëren.

Dag 3: Ibarra - Mindo

Vandaag heeft u een transfer van Ibarra naar Mindo, waarbij u onderweg een bezoek brengt aan Cotacachi, één van de meest idyllische stadjes van Ecuador. Cotacachi ligt op de hellingen van de gelijknamige vulkaan, in het noorden van het land. De constructie van de huizen is gemaakt van adobe en pannendaken en de balkons zijn gemaakt van hout.

Eén van de belangrijkste attracties hier is leer, de stad heeft tientallen winkels die handwerk, kleding en leren schoenen verkopen. De stad heeft ook een grote landbouwproductie, met name zuivelproducten en export van bloemen en asperges.

Uw vervolgt uw reis met een bezoek aan Intag Valley, het schitterende nevelwoud van Mindo. Intag is een afgelegen, gedeeltelijk bergachtig gebied met zijn zogenaamde Intag Colibri Cloud Forest Reserve van primair nevelwoud op 1800-2800 meter met de hoogste biodiversiteit ter wereld. Het herbergt talrijke bedreigde diersoorten, waaronder de brilbeer, de harlekijnkikker en de jaguar.

Intag-gemeenschap: El Rosal is een kleine gemeenschap van ongeveer 100 inwoners gelegen in de Intag Zone, García Moreno Parish, waar ze producten maken op basis van aloë vera. Deze gemeenschap biedt verschillende activiteiten waar u deel aan kan nemen aangezien ze worden gehost in verschillende families die de cultuur, tradities en gastronomie delen en kennen.

Als u in de namiddag arriveert in Mindo heeft u eerst nog een ontzettend leuke Chocoladetour voordat u incheckt in uw hotel. Bij deze leuke activiteit kunt u zien én deelnemen aan de uitwerking van handgemaakte chocolade. Aan het einde kunt u verschillende producten proeven die met de lokale cacao zijn gemaakt. De avond bent u vrij om de stad te verkennen.

Mindo is een rustig stadje gelegen in de provincie Pichincha, gelegen op een hoogte van 1.250 m in het noordwesten van Ecuador. In dit gebied komen twee van de biologisch meest diverse eco-regio's ter wereld samen: de Chocoan laaglanden en de tropische Andes. Mindo staat bekend om het nevelwoud dat het omringt, maar ook om zijn watervallen en de unieke diversiteit aan ongeveer 350 inheemse vogelsoorten. Daarom is het een geweldige plek om vogels te kijken en een ongelooflijk ontspannende plek om een paar dagen te wandelen of te genieten van rust van de natuur.

Dag 4: Mindo

Vandaag gaat u op een natuurlijke tocht waarbij u allereerst het ecologische reservaat Mindo Nambillo bezoekt. Hier neemt u de zogenaamde Tarabita, een bijzondere kabelbaan die speciaal is gebouwd om reizigers te helpen de bossen van het ecologische reservaat te bewonderen, dat 150 meter boven de grond uitsteekt.

Bij deze attractie brengt een korte rit met de kabelbaan u boven het adembenemende landschap, waardoor u de wandeltijd naar de ingang van de watervallen kunt verkorten. Tijdens het bezoek aan de zeven watervallen, kunt u ook de bijzondere flora en fauna van het nevelwoud van Mindo observeren (1,5 uur).

Mindo heeft 1.200 soorten vlinders, waarvan er vele met uitsterven worden bedreigd. In de middag bezoekt u een Mindo Butterfly Farm (Mariposas de Mindo) - verscholen in het etherische Ecuadoraanse nevelwoudgebied – waar u meer dan 25 soorten vlinders in alle stadia van de levenscyclus van dichtbij kunt bekijken. Zelfs reizigers die niet zo dol zijn op vlinders, zullen gecharmeerd zijn van de kleine koivijver, fladderende kolibries en de schilderachtige omgeving.

Daarna gaat u ook nog naar een orchideeënkwekerij, waar ze een poging doen om de door menselijk toedoen bedreigde orchideeënsoorten in het Mindo-gebied te redden en te behouden en tegelijkertijd mensen goed voor te lichten. De orchideeën maken deel uit van de meest talrijke familie van het plantenrijk. Daarom is één op de tien plantensoorten ter wereld een orchidee en één op de vier planten in Ecuador een orchidee. Ecuador heeft ongeveer 4.500 verschillende soorten orchideeën en in de kwekerij hebben ze ongeveer 250 soorten inheemse orchideeën.

Dag 5: Mindo - Quito

Na het ontbijt reist u vandaag verder van Mindo naar Quito waar u een speciale en niet toeristische route neemt langs een aantal inheemse Perucho en Puellaro gemeenschappen. Uw eerste stop is het Pululahua-uitkijkpunt.

De Pululahua, wat in Kichwa "Nube de Agua" betekent, is een potentieel actieve vulkaan en de krater ervan is één van de weinige in de wereld, die bewoond is. Binnen dit mooi natuurreservaat bevinden zich ook de indrukwekkende vulkanische koepels of heuvels, bekend als: Pondoña, El Chivo en Pan de Azúcar: allen even spectaculair om vanaf het uitkijkpunt te bewonderen.

Daarna brengt u uiteraard ook een bezoek aan het Inti Ñan Museum (Middle of the World). The Middle of the World is het deel van de stad waar u het Equatoriaal Monument vinden ter ere van de Geodetische expeditieleden, die kwamen studeren en bepalen waar de evenaar blijkbaar kruist. Het museum is een uniek interpretatiecentrum van etnografisch, kosmologisch en astronomisch belang, een interactief museum dat u een deel van de geschiedenis van oude steden in het land laat zien en al uw dringende wetenschappelijke vragen over de evenaar beantwoordt met leuke experimenten.

Uiteraard heeft u onderweg ook een Cherimoyas-proeverij bij de parochie Puéllaro . De cherimoya is een tropische plant en komt oorspronkelijk voor in de hooglandvalleien van de Andes en heeft een soort cactusachtige supergezonde vruchten. De parochie markeert het begin van een verborgen route en staat bekend als de "fruittuin van Ecuador". De producten zijn onder meer custardappel, avocado, zoete aardappel en mandarijnbrood.

De laatste plaats die u vandaag bezoekt is Perucho, de oudste parochie in de North Central Region. Het wordt gekenmerkt door zijn houten kerk, die bijna 400 jaar oud is. De productie van mandarijn en zijn derivaten zoals wijn, jam, karamel, compotes zijn hier zeer bekend. Na uw aankomst in Quito wordt u naar uw hotel gebracht waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 6: Quito – Macachi

Na het ontbijt wordt u door uw Engelssprekende gids opgehaald voor een stadstour door het historisch centrum van Quito, een authentieke tour door de hoofdstad van Ecuador. U bezoekt onder andere Iglesia Compañía de Jesús, waarvan de architectuur geïnspireerd is op de Gesú-kerk in Rome en de pilaren zijn exacte kopieën van de pilaren die door Bernini in het Vaticaan zijn gemaakt. De verschillende baaien en preekstoelen zijn bedekt met bladgoud (in totaal gebruikten 7 ton goud).

De Iglesia San Francisco was de eerste kerk die in Quito werd gebouwd na de Spaanse kolonisatie in 1536. Het is het grootste koloniale gebouw dat nog steeds bestaat in Zuid-Amerika. De legende is dat de Indiaanse Cantuña een contract had om deze kerk in relatief korte tijd te bouwen. Omdat dit voor hem niet mogelijk was, sloot hij een pact met de duivel om hem te helpen bij het bouwen van de kerk in ruil voor zijn ziel.

Om bij Bulevar 24 de Mayo te komen, moet u een typische straat in het historische centrum oversteken waar u kleine winkeltjes kunt vinden voor medicinale planten en traditionele zoetigheden.

La Ronda is de oudste straat van Quito en staat vol met restaurants, cafés, bars en winkels. Overdag is het een perfecte straat om rond te dwalen terwijl u de verschillende winkels bezoekt. Hier vindt u tevens typische werkplaatsen van verschillende traditionele ambachten, die nog steeds worden beoefend en gerepliceerd in de handen van bekwame ambachtslieden: een typische lokale inspanning voor duurzaamheid in Ecuador.

Na de stadstour verlaat u Quito om voor twee nachten naar Hacienda El Porvenir in Macachi te gaan, waar een unieke en zeer authentieke reiservaring gaat beleven (van zelfgeleide wandelingen, mountainbiken, paardrijden op de hellingen van de vulkaan Cotopaxi tot herbebossingsactiviteiten, kookcursussen tot Spa-behandelingen).

Dag 7: Macachi

Hier kunt u volop genieten van vele buitenactiviteiten midden in de bergen.

Zelfgeleide wandeling: binnen de hacienda bevinden zich exclusieve wandelpaden, waar u kunt genieten van een mix van prachtige landschappen, ideaal om verbinding te maken met de natuur. De routes bieden u een verscheidenheid aan opties: Andesbossen, watervallen, uitkijkposten, natuurbehoud en herbebossingsgebieden waar u vogels en dieren in het wild kunt observeren.

Zelfgeleide mountainbike: vind uw flow op de 29ner-fietsen en ontdek enkele van de beste singletrails die het gebied te bieden heeft. Er wordt fietsverhuur geboden voor die avonturiers die bereid zijn om op de fietspaden van de haciënda te rijden door grind- en kobaltstenen wegen. De fietsroutes kunt u zelfstandig of begeleid ontdekken en de Hacienda levert alle fietsbeschermingen: helmen (verplicht gebruik), handschoenen, knie- en elleboogbescherming voor zowel zelf- als begeleide ritten.

Paardrijden naar El Mirador: het is de beste manier om de páramo te verkennen en contact te maken met de lokale cultuur. Tijdens een twee uur durende tocht kunt u tijdens deze ongelooflijke rit een groot aantal endemische planten en verschillende vogels observeren die in dit gebied leven: ook condorwaarnemingen komen vrij vaak voor. U rijdt door gebieden waar wilde paarden grazen en u kunt het vee zien vanaf het bovenste deel van de Hacienda. Bij aankomst bij de Mirador de los Guardianes stopt u om, als het weer het toelaat, te genieten van een spectaculair uitzicht op de Cotopaxi-vulkaan.

Herbebossing Project: heeft u ooit willen bijdragen aan het creëren van een duurzame wereld? Hier bij Hacienda El Porvenir kunt u uw eigen boom planten en het lokale programma van herbebossing van inheemse soorten ondersteunen om de habitat van de Andes te herstellen.

Apu Mountain Spa: Geïnspireerd door de Andes-bergcultuur en zijn vulkanische omgeving, biedt APU Spa een verscheidenheid aan voortreffelijke behandelingen om de spieren en de zintuigen te ontspannen, te verlichten en te stimuleren na een dag vol avontuur.

Cooking in the Clouds: deze leuke all-inclusive kooklessen worden in het Spaans gegeven door inheemse vrouwen die u zullen inspireren en waarbij u hun culinaire geheimen en lokale technieken kan leren. De les begint met kooklessen van het beroemde kaas-empanadas-recept, gevolgd door de uitwerking van ají of hete saus. Ají is een zeer belangrijk onderdeel van de Ecuadoraanse keuken. Dit recept verschilt van huis tot huis. U zal ook leren hoe de heerlijke canelazo te bereiden, een traditionele warme drank die vaak wordt geserveerd tijdens feesten in de hooglanden van Ecuador.

Hacienda-leven: Een verschil tussen Hacienda El Porvenir en andere boerderijen is dat ze een productieve landbouw- en veehouderij heeft, gericht op duurzame ontwikkeling. Ontdek en neem deel aan het begrip van het traditionele leven van een haciënda tijdens een begeleide wandeling, waar u meer te weten komt over het management en de producten die in het gebied worden geproduceerd.

Dag 8: Cotopaxi - Banos

Na het ontbijt geniet u van een dag in de bergen - Cotopaxi en het Quilotoa-meer. Deze mooie dag begint om 8:00 uur wanneer u samen met uw lokale, Engelssprekende gids vertrekt voor een fantastisch uitzicht op de landschappen van de Andes aan de Avenue of the Volcanoes.

Daarna gaat u verder naar het Nationaal Park. Eenmaal daar aangekomen, begint u aan een wandeling naar de eerste stop bij José Rivas op 4864 meter. Het is een bijzondere wandeling en het kost wat tijd om aan de hoogte te wennen. Bij aankomst in de refuge kunt u pauzeren en genieten van het geweldige uitzicht. Als het weer het toelaat, is het mogelijk om door te gaan naar de gletsjer.

Daarna keert u terug naar de auto om naar het beschermde gebied van de Limpiopungo-lagune te gaan. Aangekomen bij de lagune heeft u tijd om uit te rusten en foto's te maken van de prachtige natuur. De volgorde van de bezoeken kan veranderen afhankelijk van de weersomstandigheden of de suggesties van de gids.

Dit bezoek brengt u naar een voorouderlijk Ecuador, vol kleuren, magie en natuur. Het bezoek aan deze turquoise lagune zal u verliefd maken op deze plek, daarom wordt deze betoverde vulkanische krater beschouwd als één van de meest populaire bezoeken in Ecuador. Het meer ligt op een hoogte van 3914 meter boven zeeniveau en is te vinden in de provincie Cotopaxi.

Volgens geologen is het Quilotoa-meer een vulkanisch kratermeer van 250 meter diep. Zijn speciale groene kleur is te danken aan opgeloste mineralen. Het is mogelijk om het randpad in ongeveer 6 uur te bewandelen. Het is ook mogelijk om af te dalen naar het meer (in ongeveer 30 minuten) en kano's en kajaks te huren. De wandeling duurt ongeveer een uur maar het is ook mogelijk om paarden te huren om naar boven te komen.

Daarna brengt u ook nog een bezoek aan de stad Pujilí op ongeveer 10 kilometer ten westen van Latacunga, tussen de centrale en oostelijke Cordillera van de Andes. Het stadje staat ook bekend om zijn landbouw-, veeteelt- en ambachtelijke productie. Dit stadje kenmerkt zich door zijn beschilderde en geglazuurde keramiek, waarvan u een leuke en interessante workshop zult bijwonen.

Aan het einde van de dag vervolgt u uw reis naar Baños waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 9: Banos - Guamote

Na een ontspannen ontbijt vertrekt u naar de stad Baños. "Baños de Nuestra Señora de Agua Santa" is de naam van deze belangrijke plaats in Ecuador en behoort tot de provincie Tungurahua, gelegen tussen de centrale Andes en de Amazone. Baños is goed bekend bij de lokale bevolking en reizigers omdat het een plek is waar u veel avontuurlijke sporten kunt beoefenen, zoals ziplinen, paardrijden, kajakken, raften, paragliden, canyoning, fietsen en wandelen. Vergeet niet om de beroemde "melcocha" te proberen, een stevige suikerstroop, en probeer zeker het suikerrietsap!

U bezoekt hier de indrukwekkende waterval El Pailon del Diablo. De weg naar de waterval is een steil pad naar beneden dat u dichtbij de waterval brengt, waarbij u zelfs onder rotsen door kunt kruipen om onder de immense stroom water te komen! Daarna kunt u een houten hangbrug oversteken om bij het uitkijkpunt te komen waar u prachtige foto's kunt maken. Wees voorbereid op een uniek avontuur!

Daarna reist u door naar Manto de la Novia, een waterval met een hoogte van ongeveer 40 meter en fantastische plek voor natuurliefhebbers. In het prachtige landschap rond de waterval kunt u een groot aantal vogels van verschillende kleuren observeren die zich op de rotsen nestelen.

Na uw bezoek aan beide watervallen vervolgt u uw reis naar Guamote. Guamote is een klein, interessant Indiaas dorp in de provincie Chimborazo. Het is een charmant stadje met een inheemse gemeenschap van 90% en is daarom een perfecte plek om de sfeer van de lokale Andesgemeenschappen en hun traditionele Kichwa-cultuur te ervaren. Guamote ligt op ongeveer een uur rijden van de grotere stad Riobamba, langs de Panamerican Highway. Dicht bij Guamote vindt u de lagunes van Atillo, de flora is daar typisch. U vindt er valeriana, lupine en chuquiragua of flor de páramo met zijn feloranje kleur, die in het verleden gebruikt werd om thee te zetten om hoogteziekte te voorkomen maar is nu beschermd.

Dag 10: Ozogoche

Vandaag gaat u de hele dag de inheemse gemeenschappen in de bergen ontmoeten. Ongeveer 55 km van Guamote, na het nemen van kronkelige wegen door het ongelooflijk mooie heidelandschap, vindt u de authentieke inheemse gemeenschap van Ozogoche.

De gemeenschap is omgeven door een groep van 45 prachtige meren, die deel uitmaken van Sangay National Park. Tijdens de tocht krijg u een goede indruk van het dagelijkse leven van mensen in de bergen. Op 3700 meter boven zeeniveau heeft u een fantastisch uitzicht over een uniek deel van Ecuador dat nog een stukje ongerepte natuur is.

Een lokale gids neemt u mee voor een wandeling naar een prachtig uitkijkpunt waar u de verbazingwekkende omgeving kan zien en uitleg geeft over de lokale tradities, legendes en mysteries rond de meren, zoals het merkwaardige fenomeen van de zelfmoordvogels: elk jaar in september duiken honderden trekvogels in het ijskoude water van de meren en plegen zelfmoord.

Tijdens de wandeling volgt u avontuurlijke paden, steek u zoetwaterrivieren over en passeert u enorme rotspartijen. Dappere mensen kunnen zelfs in het meer zwemmen, houd er rekening mee dat het water ijskoud is! U zal tevens een kort bezoek brengen aan de gemeenschap van Ozogoche, waar de plaatselijke schoolkinderen altijd blij zijn om u te zien.

Guesthouse Inti Sisa ondersteunt de lokale gemeenschappen en met deze filosofie zijn ze samen met de kinderen en de leraren een aantal projecten in de school gestart, zoals; de school schilderen, fruit, groenten en rijst sturen om een gezonde lunch te kunnen bereiden en nog veel meer. Na de wandeling staat er een traditionele forellenlunch voor u klaar om van te genieten. Aan het einde van de middag keert u terug naar Guamote, genietend van een prachtig landschap.

Dag 11: Guamote - Cuenca

Vandaag bezoekt u Alausi, één van de magische steden van Ecuador. Alausí is een pittoresk stadje op ongeveer twee uur rijden van Riobamba. Het staat bekend om zijn architectuur met zijn oude huizen en geplaveide straten. Alausi is het vertrekpunt van de beroemde Ecuadoraanse trein en de verbinding tussen de Hooglanden en de Pacifische kust. Eén van de meest populaire routes is "Tren a la Nariz del diablo" of "Train to the Devil´s Nose", deze reis is interessant vanwege de zigzagspoorlijn.

De stad heeft ook een drukke zondagsmarkt en heeft een interessante kerk om te bezoeken, de kerk ´La Matriz´. De belangrijkste attractie is het monument van Saint Peter (Monumento de San Pedro).

Betreed bij uw bezoek aan de Ingapirca-ruïnes een tijdmachine en keer terug naar het Inca-tijdperk, met een bezoek aan de Inca-ruïnes van Ingapirca. De site, gelegen in de stad Ingapirca op 70 km van Cuenca, is de grootste en best bewaarde Inca-ruïne in Ecuador. Gevuld met een rijke geschiedenis, zal de site u één van de meest mysterieuze en interessante oude beschavingen van Zuid-Amerika laten zien.

U vervolgt uw reis met een bezoek aan het kanton Gualaceo, ook bekend als de "Tuin van Azuay" vanwege zijn traditionele ambachten: hier worden doeken of macanas gemaakt, met de oude techniek van Ikat, wat betekent om te binden. De ontwikkeling ervan bestaat uit het weven van de draden van katoen, wol en zijde en ze met elkaar verbinden in een penco van cabuya. De "doeken van Gualaceo" worden wereldwijd erkend vanwege hun ontwerpen die een eeuwenoude identiteit behouden, hieraan wordt de fabricage van schoenen en ander leerwerk toegevoegd.

Aan het einde van de dag komt u aan in de mooie en leuke stad Cuenca, waar u de avond ter vrije besteding heeft om de vele leuke bars en restaurants te ontdekken.

Dag 12: Cuenca - Guayaquil

Na het ontbijt vervolg u uw reis naar Guayaquil, maar eerst maakt u een fotografische stop in het Nationaal Park El Cajas. Dit is één van de mooiste natuurreservaten van Ecuador en herbergt een grote verscheidenheid aan dieren, waarvan sommige endemisch of zeer bedreigd zijn, zoals de Zuid-Amerikaanse condor, roofvogels, kolibries, poema's, vleermuizen, vossen, veel amfibieën, insecten en veel meer.

U vervolgt uw reis naar de El Deseo Cacaoboerderij. Gelegen op slechts een uur rijden van de stad Guayaquil, vindt u de cacaoplantage van El Deseo. Deze site biedt een scala aan typisch fruit van de Ecuadoraanse kust en u heeft hier de mogelijkheid om het hele proces van het planten, oogsten en exporteren van cacao te observeren.

Een bezoek aan de cacaoplantage ´El Deseo´ omvat een rondleiding door de plantage waarin u meer te weten komt over het proces van het maken van chocolade. U leert over de cacaoboom en zijn vruchten, het basisproces van cacao maken en het laatste proces van het maken van chocolade. De chocolade wordt niet echt op deze boerderij geproduceerd maar ze zullen u laten zien hoe het algemene proces van het maken van chocolade is. Deze chocolade is 100% biologisch en door deze chocolade te kopen steun u tevens de lokale cacaoboeren.

In de middag arriveert u in Guayaquil. Hoewel Guayaquil niet primair op toerisme gericht is, zijn er toch verschillende opties om van uw verblijf in Guayaquil te genieten, zoals een wandeling rond de Malecón Simón Bolivar, de 444 trappen naar Cerro Santa Anna beklimmen, een kijkje nemen in het Leguaanpark of het historische park bezoeken. van Guayaquil. In Guayaquil is de gastronomie erg belangrijk. Probeer enkele typische gerechten uit de Manabi-regio, één van de voedselspecialiteiten is krab en ceviche.

Dag 13: Guayaquil - Galapagos

Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald om naar het vliegveld te worden gebracht voor uw Galapagos-avontuur! Bij aankomst op het vliegveld van Baltra, één van de Galapagos-eilanden wordt u op de luchthaven opgehaald en naar het eiland Santa Cruz gebracht.

U steekt eerst het Itabaca-kanaal over met een veerboot en daarna gaat u verder met privévervoer. Uw eerste stop is "The Charles Darwin Research Station (CDRS), dat zich bevindt in Puerto Ayora op Santa Cruz Island en is de operationele tak van de Charles Darwin Foundation (CDF).

De faciliteiten omvatten kantoren en laboratoria voor zee- en landonderzoek en natuurhistorische collecties. Gebieden die open zijn voor het publiek zijn onder meer een tentoonstellingsruimte, inheemse tuinen en een openbare bibliotheek. Het onderzoeksstation is essentieel om wetenschappelijke kennis en technisch advies te verstrekken aan de regering van Ecuador om het behoud van Galapagos te verzekeren.

Na dit bezoek reist u verder met privévervoer naar uw hotel waar u een meet & greet heeft met één van de medewerkers, die u de rest van uw reisschema zal uitleggen.

Dag 14: Santa Cruz – San Cristobal

Na het ontbijt maakt u een interessante tour van een halve dag om te genieten van één van de vele fantastische plekken, die de Galapagos eilanden te bieden hebben. Tijdens deze drie uur durende tour gaat u met een boot naar Academy Bay waar u kunt zwemmen en snorkelen met zeeleeuwen en talloze kleurrijke vissen, ook wel bekend als La Lobería.

U kunt de blauwvoetgenten zien die aan de rand van de kliffen rusten. Als u naar het uitkijkpunt klimt kunt u, als u geluk hebt, kwitpuntrifhaaien zien zwemmen. Vanaf die plek kunt u verder naar ‘Playa de los Perros’ lopen waar veel zeeleguanen in de zonnebaden. De enorme cactussen, de rode kleur van de rotsen en de turquoise kleur van de oceaan zijn geweldige fotomomenten!

In de middag wordt u van uw hotel naar het dok van Santa Cruz gebracht, vanwaar u met een lancha op een twee uur durende boottocht naar het eiland San Cristobal gaat. Aangekomen bij het dok van San Cristobal wordt u naar uw hotel gebracht.

Eenmaal aangekomen bij uw hotel heeft u een meet & greet met één van de lokale medewerkers, die u het verdere reisplan zal uitleggen.

Dag 15: San Cristobal

Vandaag gaat u naar het zogenaamde ‘Lab of Life Land’ om op het eiland San Cristobal te helpen door middel van vrijwilligerswerk. Een leuke en leerzame dag waarbij u tegelijkertijd bijdraagt aan het behoud en de verbetering van de oceaan en de natuur op de Galapagos-eilanden. Het belangrijkste doel is om het evenwicht van dit fragiele ecosysteem tussen natuur en mens te herstellen en te behouden door hands-on werk te doen.

Galapagos is uniek en heeft een kwetsbaar ecosysteem dat voor vele uitdagingen staat, zoals de verspreiding van invasieve plantensoorten die de lokale habitat vernietigen. Je doet vrijwilligerswerk in verschillende taken; Zo kan u 's ochtends helpen bij het bestrijden en elimineren van invasieve planten en' s middags helpen met het verzamelen van plastic van de stranden.

Dag 16: San Cristobal

Vandaag heeft u een vrije dag om van het mooie eiland te genieten en indien gewenst een paar excursies te reserveren via onze lokale agent.

Dag 17: San Cristobal - Guayaquil

Vandaag verlaat u de Galapagos eilanden en heeft u een transfer van het hotel naar de luchthaven om een lokale vlucht naar Guayaquil te nemen. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag 18 - Guayaguil - Amsterdam

U wordt vandaag opgehaald voor een transfer naar Guayaquil Airport en uw terugvlucht naar Nederland.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met een aantal extra dagen in Ecuador of bijvoorbeeld op de mooie stranden van het land. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de onderstaande 3 lokale projecten, die u selecteert bij uw boeking:

1. Animal Rescue Center Yanacocha: Yana Cocha is een non-profitorganisatie die uitsluitend bestaat uit donaties en de lage prijs die ze mensen vragen om daar te blijven en vrijwilligerswerk te doen. Ecotoerisme is de tweede belangrijkste focus van Yanacocha, waar ze natuurlijke landschappen creëren, het ecosysteem behouden en de waarde van de biodiversiteit vergroten. Een ander belangrijk doel van Yanacocha is om het bewustzijn te vergroten over de negatieve impact van het hebben van illegale dieren. U bezoekt Yanacocha op de 7e dag van uw tour na Itamandi EcoLodge.

2. La Esperanza community: De gemeenschap La Esperanza bestaat uit 10 gezinnen die werkzaam zijn in het gemeenschapstoerisme. In uw programma heeft u een homestay en een avond met de families van de gemeenschap om hun manier van leven en tradities te leren kennen.

3. Pacific Whale Foundation: Dit geweldige initiatief leidt verschillende onderzoeksprojecten in Ecuador, gericht op ecotoerisme en de mogelijke impact ervan op bultruggen in de regio te beschermen en hun leefgebied te verbeteren.

WAAR JE BLIJFT

Hostería Pueblo Viejo - Ibarra

Deze authentieke en duurzame hostería ligt centraal bij de hoofdweg die de twee Ecuadoraanse steden Ibarra en Otavalo met elkaar verbindt. Hostería Pueblo Viejo is een zeer rustige en vredige plek, gerund door een familie die u gastvrij en met open armen verwelkomt.

De Hostería heeft een eigen restaurant dat de meest fantastische gerechten serveert en het heeft een onlangs geopende cafetaria met pooltafel waar u heerlijk kunt ontspannen na een dag touren. U kunt in de ruime tropische tuin ook een verfrissende duik in het zwembad nemen. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Las Terrazas de Dana - Mindo

Las Terrazas de Dana hotel is een baanbrekende ecolodge met een modern design waar de nieuwste technologieën in metalen frameconstructie en traditionele constructie worden gecombineerd.

Het hoofdgebouw heeft een lobby, een goed restaurant met lokale specialiteiten, een gezellige bar en een heerlijk zwembad met groot zonneterras.
Incl. Ontbijt

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Plastic controle
Casa Aliso - Quito

Casa Aliso ligt heerlijk afgelegen en staat bekend bij ervaren reizigers die overal dichtbij willen zijn, maar een rustigere sfeer nodig hebben. Dit mooie huis is gebouwd in 1936 en ligt in de trendy woonwijk La Floresta, op een steenworp afstand van de drukte van de stad. Met slechts een korte taxirit vindt u de meest populaire toeristische attracties van Quito.

Casa Aliso biedt vermoeide reizigers een warm welkom, men heeft bijna het gevoel bij een oude vriend aan te komen. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hacienda El Porvenir Tierra del Volcán - Macachi

Gelegen in het hart van de centrale Andes van Ecuador en omgeven door buitengewone landschappen, biedt Tierra del Volcan een uitzonderlijke kans om de adrenaline te verkennen en te ervaren van het land dat wordt bewaakt door enkele van de meest verbazingwekkende vulkanen van het land.

Tierra del Volcán biedt een avontuurlijke ervaring van wereldklasse. Door de unieke ligging van de hacienda - omgeven door sierlijke heuvels - bevinden u zich in een beschermd natuurgebied. Ze bezitten één van de dichtstbijzijnde lodges bij Cotopaxi en bieden een werkelijk unieke en veilige ontmoeting met een actieve vulkaan terwijl u verschillende legendarische momenten kunt beleven.

Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
La Floresta - Baños

Hotel La Floresta is een rustige en vertrouwde plek aan de voet van de bergen, waar u kunt genieten van een perfect verblijf dat natuur en traditionele architectuur combineert.

Geniet van een service die wordt gekenmerkt door vriendelijkheid, natuurlijkheid, warmte en gastvrijheid. Het hotel biedt comfortabele en ruime kamers en heeft uitgestrekte tuinen, gemeenschappelijke ruimtes en een leuke souvenirwinkel. Ze serveren typische gerechten uit de Ecuadoraanse keuken en werken met producten die zijn geteeld door lokale boeren in de omgeving van Baños de Agua Santa.
Incl. ontbijt

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Plastic controle
Intisisa Guest House - Guamote

Het Inti Sisa Art Guesthouse is meer dan een guesthouse. Het financiert ook alle activiteiten van de stichting Inti Sisa, die educatieve ondersteuning biedt aan de kansarme lokale bevolking van Guamote, met name jonge meisjes en vrouwen.

Dit wordt gedaan door verschillende workshops aan te bieden in het onderwijscentrum in Guamote. Daarom is het charmante Inti Sisa Guesthouse de perfecte plek om het authentieke Andes-leven te ervaren en gelijk bij te dragen aan een duurzamere lokale samenleving.

Verblijf is inclusief ontbijt (en lunch op dag 10).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Santa Lucia Hotel - Cuenca

Het huis Santa Lucía werd in 1859 gebouwd door de gouverneur van de provincie, Don Manuel Vega Dávila. Het bleef meer dan honderd jaar in handen van de Vega-familie en gedurende deze tijd waren de muren getuige van zeer belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de regio.

In 1999 begon de restauratie van het huis voor de oprichting van Hotel Santa Lucía. Deze restauratie heeft de architectuur van dit prachtige huis behouden als een voorbeeld van traditionele gebouwen uit de 19e eeuw, waarbij het alledaagse comfort is geïntegreerd met de charme van vroeger.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Eco-badproducten
Unipark Hotel - Guayaquil

Gelegen in het hart van Guayaquil, biedt Oro Verde Hotels een vriendelijke service gecombineerd met het allerbeste van luxe stijl en gastvrijheid.

Het Unipark, met zijn moderne en comfortabele kamers, café, bar, restaurant, fitnessruimte, jacuzzi en zwembad, heeft een speciale plek veroverd in de harten van Guayaquileños en al degenen die het geluk hebben om hier te verblijven. Ervaar deze authentieke passie voor Ecuadoraanse gastvrijheid.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recycleren van afval
 • Eco-badproducten
Hotel Fiesta - Santa Cruz (Galapagos)

Het duurzame Fiesta Hotel is gelegen in de stad Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz. Er is een gameroom en het hotel heeft een zoetwaterzwembad. De kamers zijn ruim en comfortabel met airconditioning, douche, een televisie en aantrekkelijke decoraties. Er is een restaurant op het terrein dat u graag zowel Ecuadoraanse als internationale gerechten serveert.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Galapagos Sunset - San Cristobal (Galapagos)

Galapagos Sunset Hotel is gelegen tegenover de haven van Puerto Baquerizo Moreno op San Cristobal. Het is perfect gelegen, omringd door restaurants en winkels. De kamers zijn charmant ingericht en voorzien van airconditioning en gratis Wi-Fi. Bij de cafetaria en de bar heeft u een fantastisch uitzicht waar u kunt genieten van de prachtige zonsondergangen van Puerto Baquerizo Moreno.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Programma voor hergebruik van handdoeken

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €5,00 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een door u geselecteerde duurzaam, lokaal project
 • €2,50 per persoon bijdrage voor het Calamiteitenfonds
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Privé chauffeur
 • Alle hotels zoals genoemd zijn in het programma
 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner waar aangegeven
 • Retourvluchten Galapagos eilanden
 • Alle transfers/tours/excursies zoals aangegeven in het programma
 • Toegangsprijzen
 • Engelssprekende gidsen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Extra excursies/ activiteiten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 1 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

www.xmc.pl

03/07/2022

Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and like finding out additional on this subject. If feasible, as you acquire expertise, would you mind updating your weblog with additional details? Its very helpful for me. https://xmc.pl

I must say, as a lot as I enjoyed reading what you had to say, I couldnt help but lose interest after a while. Its as if you had a fantastic grasp around the topic matter, but you forgot to include your readers. Perhaps you should think about this from more than one angle. Or maybe you shouldnt generalise so much. Its better if you think about what others may have to say instead of just going for a gut reaction to the subject. Think about adjusting your very own believed process and giving others who may read this the benefit of the doubt.
View More
Showing 1 - 1 of 1 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €4.299,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk