from €2.599,00
Boeking Aanvragen

Thailand: Natuurlijke Eco Rondreis

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Thailand:

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk “vrij land” betekenen. De belangrijkste religie van Thailand is het theravadaboeddhisme (ca. 94% van de bevolking).

Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Deze bossen worden voornamelijk gevormd door bladverliezende bomen zoals de teakboom. Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen. Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.

Bangkok:

Bangkok is in 1767 de hoofdstad van Thailand geworden nadat de voormalige hoofdstad Ayutthaya (60 km ten noorden van Bangkok en beroemd als UNESCO Werelderfgoed) overwonnen en verwoest was door de Birmezen in 1767. De stad wordt ook wel liefkozend ‘krung thep’ genoemd: Stad der Engelen. De naam komt echter oorspronkelijk van ‘bang makok’, hetgeen “plaats van olijfpruimen” betekent en verwijst naar de oorspronkelijk stichtingsplaats van de huidige hoofdstad.

Tegenwoordig is Bangkok een echte metropool met ruim 6 miljoen inwoners. De stad is enerzijds druk en hectisch maar biedt ook 24/7 alles wat een wereldstad te bieden moeten hebben: van enorme shopping centra tot traditionele nachtmarkten, van streetfood tot Aziatische haute cuisine, van oude tempels en paleizen tot hippe clubs. Voor echte levensgenieters is Bangkok the-place-to-be!

Krabi:

De zuidelijke Thaise provincie Krabi – waaronder de twee eilanden van deze reis vallen – ligt ruim 800 kilometer ten zuiden van Bangkok. Krabi is één van de mooiste plekken van Thailand met zijn helderblauwe Andaman Zee en imposante en wereldberoemde kalkrotsen. Naast strand en talloze watersporten, is het een ideale omgeving om rotsen te beklimmen, watervallen te bezichtigen, eeuwenoude tempels te ontdekken en schitterende nationale parken te bezoeken.

Duurzaamheid:

Thailand hecht veel belang aan het behalen van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling. Sinds de laatste officiële inzending in 2017 heeft Thailand aanzienlijke vooruitgang geboekt bij alle 17 SDG’s. Net als in andere landen heeft de COVID-19-pandemie echter een negatieve invloed gehad op hun economie en samenleving en de inspanningen om alle doelstellingen te behalen belemmerd.

Thailand heeft aanzienlijke successen geboekt bij het uitroeien van extreme armoede en zet zich in voor de ontwikkeling van een nationale multidimensionale armoede-index. Projecten die gericht zijn op het verbeteren van voeding voor schoolkinderen en voedselzekerheid, stimuleren de vooruitgang op dit gebied. Het hoogtepunt is de verbeterde toegang tot schone waterbronnen en sanitaire voorzieningen. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een SMART Grid om de energie-efficiëntie te verhogen. De bevordering van een Bio-Circulair-Groen (BCG) Economiemodel door de ontwikkeling van duurzame infrastructuur wordt ook sterk bevorderd.

View More

Reisplan

Dag 1: Bangkok – Culinaire Tour Bangkok

Bij uw aankomst op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok, wordt u hartelijk verwelkomd door onze vriendelijke en Engelssprekende vertegenwoordiger en wordt u in een elektrische auto naar uw eco-hotel in Bankgok gebracht.

Rond 17.00 uur wordt u opgehaald in uw hotel. Ervaar het legendarische nachtleven van deze fantastische metropool tijdens dit culinaire avondje uit in Bangkok. U gaat naar het dichtstbijzijnde BTS-station in het bruisende stadscentrum en maak een korte wandeling door de beroemde lokale eetstalletjes, waar u een uitgebreide selectie traditionele Thaise gerechten kunt vinden.

Hierna vervolgt u uw weg naar Charoen Krung Road, waar u naar het eerste restaurant van de avond wordt gebracht, dat bekend staat om zijn uitstekende geroosterde eend met rijst. Bij het tweede restaurant, Thai Indian Muslim mag u de beroemde Mataba (gevulde pannenkoek), kip Massaman en een paar anderen gerechten proberen.

Onderweg kunt u ook nog wat typische Thaise straatsnacks proberen zoals bijvoorbeeld Miang Kham (stukjes Thaise kruiden gewikkeld in betelblaadjes), chocolade roti of maanvormige kokospannenkoekjes, afhankelijk van welke verkopers op deze avond geopend zijn.

Dag 2: Bangkok – Ontdek de oude stad

Na het ontbijt begint u uw tocht door Bangkok bij het dichtstbijzijnde BTS-station aan de Chao Praya Central Pier. U reist verder langs de rivier naar het majestueuze Grand Palace en de Emerald Buddha-tempel.

U bezoekt de prachtige Wat Phra Kaeo, een schat aan Thaise kunst en de thuisbasis van de Smaragden Boeddha, het meest gerespecteerde Boeddhabeeld van Thailand. Daarna wandelt u naar één van de oudste tempels in Bangkok: Wat Pho, de tempel van de liggende Boeddha. De beroemde liggende Boeddha, gebouwd in 1932, ligt verankerd in deze tempel.

Na de lunch in een lokaal restaurant, vervolgt u uw tour en verkent u Bangkok met een elektrische en duurzame tuk-tuk. De eerste stop is bij het Phra Sumeru-fort aan de oever van de Chao Phraya-rivier. Hier vandaan gaat u verder met de sightseeing naar de City Pillar Shrine. Dit heiligdom werd gebouwd door koning Rama I om de nieuwe hoofdstad Bangkok te markeren. Rijd rond The Giant Swing - de ongebruikelijke 200 jaar oude rode schommel buiten Wat Suthat, die ooit werd gebruikt in brahmaanse ceremonies om de hoogste God Shiva te eren.

U sluit de dag af bij Wat Saket (of: The Golden Mount), waar u 318 treden beklimt naar een panoramisch uitkijkpunt. Wanneer u de top bereikt, heeft u een fantastisch 360-graden uitzicht op het eiland Rattanakosin. Hierna neemt u de metro terug naar uw hotel.

Optionele excursie: Ontspan met een traditionele Thaise massage in Wat Pho (2 uur – 1.300 THB pp). Doe mee met de hands-on originele Thaise massageklas, die wereldwijd wordt erkend als de WatPo-massagestijl. Thaise massage helpt natuurlijk niet alleen om de bloedsomloop en het lymfestelsel te stimuleren maar ook om spiervermoeidheid en pijn te verlichten, spanning te verminderen en de mobiliteit van spieren en gewrichten te herstellen.

Dag 3: Bangkok – E-scooter tour

Vandaag ervaart u de stad op een unieke manier, namelijk met elektrische scooters. Elektrische scooters werden een paar jaar geleden in Bangkok geïntroduceerd als een milieuvriendelijk alternatief stadsvervoer. Fact: volgens een artikel van ‘Pure Electric’ verbeterd de elektrische scooter de lichaamsbalans en mobiliteit aan mensen met gezondheidsproblemen.

Bij aankomst op het ontmoetingspunt krijgt u een volledige briefing over het gebruik van de elektrische scooters en alle veiligheidseisen. Dit wordt gevolgd door een korte oefenrit voordat u de weg opgaat.

U begint de tour met het nemen van een boot over de rivier naar de Thonburi-zijde. Tijdens deze bijzondere rit, komt u door talloze lokale en diverse gemeenschappen met een breed scala aan achtergronden: Chinees, Thais, Moslim en Christelijk. U verkent de lokale wijken Khlong San, Kudeejeen en Bangrak.
Aan het einde van de tour heeft u ongetwijfeld een goed inzicht gekregen in het lokale Thaise stadsleven en heeft u een kant van Bangkok ontdekt waarvan u nooit dacht dat het bestond. De lunch aan het einde van de scootertocht wordt geserveerd in een lokaal restaurant.

In de middag heeft u vrije tijd om naar eigen keuze de rest van uw dag in te vullen.

Dag 4: Bangkok - Ban Bang Phlap Community – Kanchanaburi

Na het ontbijt vertrekt u uit Bangkok en reist u ongeveer 120 kilometer ten westen van Bangkok naar Ratchaburi, gelegen aan de kalme oevers van de Mae Klong-rivier.

U begint de reis met een stop bij de verbazingwekkende spoorwegmarkt om getuige te zijn van een trein, die de hele dag dwars door het midden van de markt rijdt. Daarna, na een korte wandeling over deze bijzondere lokale markt, bezoekt u de Ban Bang Phlap-gemeenschap die bekend staat om zijn lokale plattelandsleven, ambachtelijke en unieke cultuur en hun schitterende fruitboomgaarden. Pak een fiets en maak een ritje door het mooie landschap en/of neem deel aan een workshop kokosnootsuiker en traditionele vliegers maken. Na afloop van deze bijzondere ervaring, kunt u genieten van een door de gemeenschap zelf bereide lunch.

In de middag reist u over land naar de provincie Kanchanaburi, een groene regio waar het schitterende landschap langs de rivier zijn dramatische geschiedenis verloochent, geportretteerd in de beroemde film The Bridge on the River Kwai. Loop over de oorspronkelijke brug over de rivier de Kwai en bezoek vervolgens Kanchanaburi's oorlogsbegraafplaats en het Thai-Birma Railway Museum.

Na een lange en indrukwekkende dag, checkt u in bij uw eco resort, een unieke drijvende accommodatie. Beleef een onvergetelijke nacht in de tropische jungle op en aan de River Kwai. Vanwege het ecologische instandhoudingsconcept, gebruikt het resort géén elektriciteit maar traditionele kerosinelampen, waardoor u een échte eco-hideaway in de natuur zult beleven. Het diner wordt geserveerd in het hotel.

Dag5: Kanchanaburi – Erawan Watervallen

Na het ontbijt vertrekt u naar de wonderschone Erawan Watervallen - een prachtige waterval met zeven niveaus in het Erawan National Park. U wandelt door het per seizoen veranderende bos van Erawan National Park en komt tijdens deze tocht ontzettend veel te weten over de natuur, het ecosysteem, plant- en boomsoorten en aan natuurbehoud gerelateerde kwesties en enkele ‘overlevingstips’ in het bos van het lokale team, onder leiding van deskundige parkwachters. Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen als u na een lange wandeling een verfrissende duik in dit natuurlijke zwembad wilt nemen.

Ontspan, zwem en geniet op uw gemak van de natuurlijke omgeving. Na de inbegrepen lunch, keert u in de late namiddag u terug naar uw hotel en heeft u wat vrije tijd om uit te rusten voor het diner in het hotel.

Dag 6: Kanchanaburi – Lawa Cave

Vandaag bezoekt u een origineel Mon-dorp om getuige te zijn van de manier van leven van de Mon-bevolking en waarin alles is gemaakt en gebouwd van lokale materialen, voornamelijk bamboe.
Mon is een etnische minderheid die van oorsprong afkomstig is uit Myanmar. Mon-tempels zijn gereserveerd voor religieuze of spirituele activiteiten waarbij de dorpelingen elkaar helpen. Na afloop van het dorpsbezoek, wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant.

Verken 's middags de grootste en beroemdste grot van Kanchanaburi in het Saiyok National Park: vanwege zijn gigantische omvang is de grot zelfs door archeologen nog niet volledig ontdekt en verkend. De grot is prachtig en op natuurlijke wijze ontworpen met eeuwenoude stalactieten en stalagmieten in vele unieke formaties. De Lawa-grot bestaat uit talloze ruimtes waarbij elke ruimte, net als in een museum, zijn eigen prachtige stalactieten en stalagmietenformaties tentoonstelt.

Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel waar u ook dineert.

Dag 7: Kanchanaburi – Hua Hin - Wildlife Rescue Center

Na een vroeg ontbijt heeft u een transfer per LPG-auto op naar het WFFT Wildlife Rescue Center. Een toegewijde gids geeft u een persoonlijke en uitgebreide rondleiding door het hele Wildlife Rescue Center. U zult de meeste van de 400 geredde dieren zien in het Wildlife Rescue Center, hun verhalen horen en leren waarom ze in het centrum leven. Voor lunch en versnaperingen wordt gezorgd.

Na de lunch voegt u zich bij de olifant-vrijwilliger in het Elephant Refuge and Education Center. U zult zien hoe de olifanten hun dagelijkse baden nemen en tevens de gelegenheid hebben om één van de olifanten te voeden en te douchen! Als u geluk hebt, kunt u met eigen ogen zien hoe het dierenartsteam één van de geredde olifanten behandelt, die nog aan het herstellen zijn van hun leven voordat ze worden gered.

Opmerking: Het aanraken van de dieren of het voeren van dieren is niet toegestaan zonder toestemming van de gids. U maakt hier namelijk écht kennis met gezonde en veilige dieren, genietend van hun eigen voedsel en leven in een omgeving die zo dicht als mogelijk bij hun natuurlijke habitat ligt.

Na deze indrukwekkende en leerzame dag, checkt u in bij het “I love Phants Lodge” (Forest View Room) waarna u wat vrije tijd om te relaxen.

Dag 8: Hua Hin – Praya Na-Korn Grot – Surat Thani

Vandaag gaat u op verkenning in Sam Roi Yod National Park, vrij vertaald als ‘300 pieken’, een prachtige natuurpark waar u de kalkstenen kliffen, grillige grotten, witte zandstranden, tropische eilanden en de mysterieuze moerassen van deze fascinerende regio kunt verkennen.

Na afloop wordt u opgehaald bij uw accommodatie en bezoekt u vervolgens eerst een (biologische) ananasplantage, waarna u door reist naar het vissersdorp Bang-Pu, waar u tijdens een boottocht inzicht zult krijgen in het leven van de lokale vissers.

Na de boottocht komt u aan op een prachtig en uitgestrekt strand aan de voet van de Praya na-Korn-grot(waarin zich o.a. ook het indrukwekkende grotpaviljoen van Koning Rama V bevindt). Vanaf hier vervolgt u uw tocht met een uitdagende wandeling van 430 meter omhoog via ongelijke en steile trappen door de grot en het bos. De klim is avontuurlijk, steil en duurt ongeveer 30 minuten waarna u mag bijkomen tijdens een ontspannen en heerlijke Thaise lunch in een klein lokaal restaurant.

Na de lunch heeft u vrije tijd om de mooie omgeving te verkennen of de rest van de dag nog te genieten van het schitterende olifanten reservaat. In de avond heeft u een transfer naar het treinstation van Hua Hin, waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Surat Thani (tijdens de nachtrit kunt u op eigen kosten eten en drinken kopen).

Dag 9: Surat Thani – Khao Sok Lake – Jungle Hike & Bang Hoi Waterfall

In de vroege ochtend arriveert u op het treinstation van Surat Thani, waar u een transfer heeft naar het schitterende Khao Sok Lake. Hier stapt u, samen met een lokale gids, aan boord van een longtailboot waarbij de eerste stop een bezoek is aan het rustige Gui Lin Scenic-gebied voor foto's en een duik in het heldere en schone water.

Hierna vaart u naar een drijvend restaurant voor een traditionele lunch voordat u aan een avontuurlijke junglewandeling begint, waarbij uw gids u zal helpen bij het spotten van enkele van de authentieke Khao Sok-dieren en -plantensoorten.

U bezoekt tijdens deze trekking ook de Bang Hoi-waterval, de diamantgrot en één van de vele natuurpaden rondom het meer. Na de trekking stapt u opnieuw aan boord van uw eigen longtailboot voor een onvergetelijke avondsafari waarbij u kunt ervaren hoe de flora en fauna om heen zich voorbereid op de nacht. Na afloop keert u terug naar de drijvende bungalows voor een welverdiend diner en overnachting.

Dag 10: Khao Sok Lake – Jungle Wandeling naar het oudste woud ter wereld

Na het ontbijt heeft u de hele ochtend vrij om te relaxen, te zwemmen of te kajakken in het meer.

Na de lunch maakt u opnieuw een jungle-wandeling en vandaag zal een iets zwaardere maar schitterende wandeling zijn (3-4 uur), waarbij uw gids u mee neemt door 's werelds oudste bos. Na de wandeling keert u terug naar de drijvende bungalows om uit te rusten en te dineren.

Dag 11: Khao Sok Lake – Morning Mist Boat Safari – Krabi

Ontmoet in de vroege ochtend uw gids voor een fantastische Morning Mist Boat Safari: zie en voel de mysterieuze mist, die over het water drijft terwijl u op zoek gaat naar inheemse dieren in het wild. Na afloop keert u terug voor het ontbijt en vrije tijd om te relaxen, te zwemmen of kajakken.

Na de lunch heeft u een transfer naar het tropische Krabi. Krabi is een provincie vlakbij de Andamanse kust, een gebied met schitterende kalkstenen karsts, mangrovebossen en kristalhelder water. ’s Avonds komt u aan in uw mooie eco beach resort en heeft u de rest van de avond vrij om te relaxen en te dineren in één van de omliggende lokale restaurants.

Dag 12 & 13: Krabi

U heeft op het tropische eiland Krabi een paar vrije dagen om te ontspannen of te genieten van de vele optionele en duurzame excursie en activiteiten, die u via onze lokale agent kunt reserveren, zoals:

1. Wareerak Hot Spring & Wellness (halve dag, incl. retourtransfer, zonder gids): Een bijzondere Kinaree Rueng Ra-behandeling, een authentiek Thais holistisch wellness-retraite ontworpen om uw levensenergie te revitaliseren en op te laden door gebruik te maken van de helende kracht van de natuur en Thaise wellness. Het programma omvat:
• Opwarmingsoefening • Zelfgemaakte biologische scrub • Hydrotherapieprogramma in warme en koude baden • Aqua Thai yoga stretch • Nek- en schoudermassage met kruidenkompres (20 min) • Wellness snack lekkernijen

2. Thaise kookles (halve dag met Thaise chef-kok en Engelstalige gids/tolk): Leer de culinaire geheimen van een doorgewinterde en lokale, Thaise chef-kok met een praktische kookles die u laat zien hoe u een lokaal Thais gerecht kunt bereiden. Gebruik verse producten en fijne ingrediënten, leer hoe u authentieke gerechten kunt maken en geniet van een lunch met het eten dat u zojuist zelf hebt bereid.

3. Hot Spring Emerald Lagoon (hele dag, incl. retour transfer met Engelssprekende gids): U wordt per minibus opgehaald bij uw hotel en gaat dan rechtstreeks naar het Klong Thom District. De natuurlijke attracties van Krabi zijn niet alleen eilanden en stranden. Ten eerste neemt deze tour u mee naar Hot Spring of hete stroom waar u een échte natuurlijke ontspanning kunt krijgen door jezelf in de stroom te dompelen.

De mineralen en de temperatuur (38-42c) van de bronnen zijn ideaal voor hydrotherapiebad. Je kunt ook een laagland-regenwoudgebied verkennen, dat bekend staat als de thuisbasis van de Pitta-vogel van Gurney, die ooit als uitgestorven werd beschouwd. We nemen u mee naar de Emerald Lagoon waar u ongeveer 1.200 meter door de regenwouden moet lopen om de verschillende soorten planten en dieren te ontdekken. Geniet van zwemmen in de Emerald Lagoon met groen en helder water.
De lunch wordt geserveerd in een plaatselijke restaurant. Bezoek daarna de Tiger Cave Temple (Wat Tham Sue), één van de mooiste tempels in Krabi. De omgeving heeft een rustige sfeer met planten en bloemen en is geschikt om te leren mediteren.

4. Kajakken op Koh Hong (volledige dag, incl. lunch met Engelssprekende gids): Na opgehaald te zijn bij uw hotel wordt u met een langstaartboot vanaf de pier naar Hong Island gebracht. Hong Island onderscheidt zich als één van de mooiste eilanden van de Andamanse kust. De reis duurt ongeveer 45 minuten, maar u vergeet de tijd absoluut zodra de boot vanaf de pier vertrok. Het landschap rond Hong Island is adembenemend met zijn verschillende rotsformaties. Wanneer u op het eiland aankomt, is het tijd om met de kajak rond het eiland te peddelen of te ontspannen op het poederwitte strand, de vissen te voeren of te zwemmen in het kristalheldere water.

Midden op het prachtige eiland ligt een verborgen laguneplaats voor lokale vissers en is ook een plek waar vogelnesten worden verzameld. De koraalriffen hier zijn geweldig. Veel soorten gekleurde tropische vissen zijn hier ook te vinden. Na een uitgebreide lunch op het strand heeft u in de namiddag vrije tijd om te zwemmen, te relaxen en te peddelen.

5. Sunset Kayaking & BBQ Dinner (avondtocht met Engelssprekende gids): U wordt rond 15:00 uur opgehaald bij uw hotel en naar een kajakkamp gebracht. Na de oriëntatie begint uw tour naar de prachtige canyons, lagunes en mangrovebossen van Ao Thalane. U krijgt de gelegenheid om meer te weten te komen over de lokale manier van leven en de vele inheemse dieren in het wild zien, zoals apen, varanen en zeearenden.
Daarna krijgt u tijd om te ontspannen, zwemmen en te genieten van het spectaculaire landschap van Ao Thalane.

Uw laatste bestemming van de avond is Laem Jamoog Kwai. Hier kunt u het zoute water wegdouchen in het natuurlijke bronwater dat van de klif naar beneden stroomt, voordat u een korte klim maakt om getuige te zijn van één van de mooiste zonsondergangen in Thailand. Ontspan en geniet van de zonsondergang totdat de geur van de BBQ u uiteindelijk terugbrengt naar het strand voor een welverdiend diner.

Dag 14: Krabi - Bangkok - Nederland

Na het ontbijt in het resort wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Krabi voor de terugvlucht naar Nederland.

Note: U kunt deze rondreis ook nog (voorafgaand of achteraf) verlengen met een paar dagen langer verblijf in de hippe, unieke en bruisende hoofdstad van Thailand, Bangkok.

Ook kunnen wij deze rondreis voor u aanpassen en/of verlengen met een langer bezoek aan één van de eilanden of andere plekken in Thailand. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 3 lokale projecten om te steunen:

1. WFFT Sanctuary Natuurproject: WFFT is een door een Nederlander opgezet project die zich bezig houdt met het redden van mishandelde/verwaarloosde dieren, opvangen van zieke dieren, terugzetten van dieren in het wild (waar mogelijk), het bijscholen van mens en kind om wreedheden tegen dieren tegen te gaan, campagnes tegen illegale handel van dieren, enzovoort.

2. Lokaal weeshuis "Baan Kingkaew Wiboolsanti": Meer dan 50 jaar geleden, hielp een groep goedhartige Thaise en expat-vrouwelijke vrijwilligers, die in Chiang Mai woonden, bij het ondersteunen van weeskinderen die naar het toenmalige Suan Dok-ziekenhuis waren gegaan - nu het Maharaj Nakorn Chiang Mai-ziekenhuis. De vrijwilligers hielpen bij het opzetten en veiligstellen van financiering voor Baan Kingkaew Wiboolsanti, een veilige haven waar arme weeskinderen genegenheid en zorg zouden vinden. Sinds het begin heeft ‘Baan Kingkaew’ de levensomstandigheden en de kwaliteit van de zorg die het kan bieden voortdurend verbeterd en ontwikkeld.

3. Support van de lokale Boeddhistische tempel: De boeddhistische cultuur is erg belangrijk voor de Thaise gemeenschap, echter is niet altijd het geld beschikbaar voor het onderhouden van de tempels. Met dit project support u de lokale tempel, één van de belangrijksten spirituele plekken van de regio.

WAAR JE BLIJFT

Bangkok Tree House Ecohotel - Bangkok

Ontsnap aan de stad en voel de natuur in dit schitterende resort omringd door palmbomen. Slechts een paar uur varen met de boot vanuit Bangna, Bangkok.

Dit eco resort is klein, sfeervol, modern en volledig duurzaam gebouwd. De simpele en stijlvolle kamers hebben een comfortabel bed, een televisie, een kleine sofa en een ruime badkamer met douche en toilet. Op het dak van uw kamer heeft u een eigen lounge terras waar u onbeperkt kunt genieten van de schitterende en rustige omgeving.

De bar en het restaurant liggen boven elkaar en serveren verse tropische cocktails en heerlijke lokale Thaise specialiteiten en gerechten.

U verblijft in de Tree Top Nest Room met ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
River Kwai Jungle Raft - Kanchanaburi

River Kwai Jungle Rafts Resort biedt een unieke drijvende accommodatie-ervaring midden in de jungle bij River Kwai. Alle drijvende kamers zijn verscholen in een drijvende bamboe-lodge die is afgemeerd langs de historische rivier Kwai Noi, omgeven door weelderige groene bergen en jungle.

Bij het mooie floatel stroomt de historische River Kwai Noi onder uw bed door. De muren zijn geweven van lokaal bamboe en versierd met houten meubels die de woonstijl van Mon weerspiegelen. Elke kamer is ingericht met een eigen badkamer, een balkon en een hangmat. Floating Bamboo Raft Room, incl. ontbijt, lunch en diner.

Vanwege het concept voor ecologisch behoud, gebruikt de hele vlotter GEEN elektriciteit, maar gebruikt hij 's nachts traditionele kerosinelampen, waardoor een echte eco-schuilplaats in de natuur wordt gehandhaafd. Lees >> Leven zonder elektriciteit en internet in de huidige wereld.

NIET ALLEEN de natuur en het drijvende concept dat reizigers over de hele wereld aantrekt, maar ook de lokale ervaringen, Mon-mensen. Ze hebben verbluffende culturen en tradities waar alle gasten getuige van kunnen zijn.

Laat de zorgen wegdrijven op de rivier de Kwai in dit rustige jungle-vlotresort. Verken nabijgelegen grotten en watervallen met kano's of olifanten en geniet van de spannende maar rustige omgeving. Gasten worden aangemoedigd om betrokken te raken bij de lokale Mon-stammen, rituele dansen te bekijken en deel te nemen aan lokale gebruiken.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
I-Love Phants Eco lodge - Tha Mai Ruak

Deze bijzondere eco-geïnspireerde ethische accommodatie, waar u omringt bent door Aziatische olifanten, is een absolute toplocatie om te verblijven. Alle kamers zijn rookvrij en hebben airconditioning, een vloerventilator, een eigen badkamer en uitzicht op talloze (inheemse) wilde dieren en olifanten. Uw boeking is inclusief 3 maaltijden, gratis wifi en toegang tot het zwembad.

De kamers zijn mooi met een behoorlijke omvang plus een buitendouche. Het resort en omliggende gebied zijn erg stil en vredig, en heeft ook een sfeervolle lounge, een gezellig restaurant en mooi zwembad.

Eco-lodges zoals deze, die duurzaam willen zijn maken uitsluitend gebruik van elektriciteit op zonne-energie en gefilterd grondwater in de kamers. Om eventuele koolstofemissies te compenseren, is sponsoring van een nabijgelegen boomplantproject opgezet.

incl. ontbijt, lunch en diner:

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Khao Sok Lake Bamboo Floating Bungalows - Khao Sok Lake

Gelegen bij de ingang van Klong Yee (de meest westelijke zijrivier van Cheow Lan) biedt Krai Son Raft House een adembenemend uitzicht en enkele van uw beste kansen om dieren in het wild te zien.

Eenvoudige, maar charmante bamboe bungalows maken van dit authentieke, in een vissersdorp omgebouwde pension de ultieme vakantiebestemming voor diegenen die het echte Thailand willen ervaren.

Zoals veel van onze producten zijn wij het enige bedrijf dat directe toegang tot dit vlothuis biedt. Krai Son wordt beheerd door het nationale park en biedt gratis thee en koffie en toegang tot hun nieuwe duikplatform. Het ligt dicht bij de beste uitzichtpuntwandeling op het meer en is perfect voor het spotten van neushoornvogels en adelaars (incl. ontbijt, lunch en diner).

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma
Pakasai Resort - Krabi

U verblijft in de Deluxe Chalet Room (incl. ontbijt). Op slechts een steenworp afstand van Ao Nang, het populairste strand van Krabi, biedt Pakasai viersterrenservice met een glimlach en een milieubewuste, duurzame beleid.

Pakasai Resort biedt verschillende faciliteiten om de gasten tevreden te houden, waaronder een fitnessruimte, een aantrekkelijk zwembad op het dak, een gerenommeerde spa om lichaam en geest te revitaliseren, snelle internetverbinding en een kleine bibliotheek. Voor gasten die buiten het resort komen, zijn er strandmanden, handdoeken en zelfs een picknickdoos om uw uitje veel gemakkelijker te maken.

Pakasai was het eerste resort in Krabi dat koolstofarme accommodaties, activiteiten en arrangementen aanbiedt aan gasten, en het eerste resort dat de ASEAN Green Hotel Award 2014 ontving. Een aantal belangrijke initiatieven: Het minimaliseren van de impact op omliggende ecosystemen en watervoorraden, het gebruik van open luchtruimten wordt gemaximaliseerd, zorg voor natuurlijk licht, verse lucht ventilatie, vermijd het omhakken van bomen.
Groene inspanningen omvatten duurzame bedrijfsvoering door efficiënt gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen, terugwinning van grijs water voor spoelsysteem in de kamer en groene ruimte, vermindering van koolstofemissie door afvalminimalisatieprogramma en samenwerking met de lokale gemeenschap en lokale organisaties.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €5 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteiten Fonds
 • Privé vervoer met chauffeur
 • 13 overnachtingen
 • Nachttrein van Hua Hin - Surat Thani
 • Binnenlandse vlucht naar Phuket
 • Ontbijt bij alle hotels
 • Lunch & diner waar genoemd
 • Gerecyclede waterflessen met drinkwater tijdens excursies
 • Tours en Excursies zoals aangegeven in het programma
 • Professionele en gediplomeerde Engelssprekende gids (extra kosten zijn van toepassing op anderstalige gids)
 • Alle toegangsprijzen, donaties en parkeergelden volgens reisplan
 • 7% lokale overheidsbelasting
 • Reisverzekering
 • Internationale vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Alle optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 3 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

25/05/2024

I am happy that I discovered this blog, just the right info that I was searching for! . http://www.tlovertonet.com/

I truly treasure your piece of work, Great post.
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

10/05/2024

I'm curious to find out what blog system you happen to be utilizing? I'm having some minor security problems with my latest website and I'd like to find something more secure. Do you have any solutions? http://www.tlovertonet.com/

Thank you for sharing superb informations. Your web site is so cool. I'm impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What a great site.
Pure Passion for our Planet

sexax

29/12/2023
yandanxvurulmus.Owh8xZEWiKVe
Showing 1 - 3 of 3 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.599,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk