from €2.499,00
Boeking Aanvragen

India: Zen in Zuid India

Reisduur

19 dagen / 18 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

India:

India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay.

Het zuiden van India is een groot plateau genaamd de Dekan of Deccan. Dit plateau ligt tussen de Golf van Bengalen in het oosten en de Arabische Zee in het westen. Het plateau wordt van de kust gescheiden door 2 bergketens: de Oost-Ghats en de West-Ghats. Het centrale plateau in het zuiden kent een begroeiing van palmbomen met regenwoud naar de regenachtige zuidwestkust toe. India heeft diverse nationale parken en kent door zijn grootte, zijn verschillende klimaten en afwisselende geografie een zeer divers dierenrijk.

India is de bakermat van verschillende religies, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. India is één van de grootste en meest bevolkte landen ter wereld en een uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Het Indische subcontinent strekt zich uit over verschillende klimaatzones, er zijn tal van culturen en volksgroepen, het kastenstelsel speelt een grote rol, er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke agglomeraties en het platteland. Al deze tegenstellingen hebben ook een grote invloed op de Indiase kleding en rituelen.

Kochi:

Het oude koloniale Cochin is een levendige stad gelegen aan de zuidwestkust van het Indiase schiereiland in de adembenemend schilderachtige en welvarende staat Kerala, die wordt geprezen als ‘God’s Own Country’. Het strategische belang ervan door de eeuwen heen wordt onderstreept door de bijnaam Queen of the Arabian Sea. Informeel wordt Cochin ook wel de poort naar Kerala genoemd. Interessant is dat het fort zowel door Britse, Portugese als Nederlandse kolonisten bezet is geweest, wat terug te zien is in de vele oude bouwwerken met Britse, Portugese of Nederlandse stijl terug te vinden zijn zoals een Joods-Portugese synagoge, kerken, begraafplaatsen en handelsgebouwen.

Kerala:

Kerala is een deelstaat van India, gelegen in het uiterste zuidwesten van het land. Kerala heeft een tropisch klimaat met maxima tussen de 29 en 35°C en minima tussen de 22 en 25°C. In Kerala is Kutiyattam bekend, deze vorm van theater is geplaatst op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. De staat beschikt over een schitterende natuur, vele (inheemse) diersoorten, veel bijzondere culturele hoogtepunten en is een perfecte reisbestemming voor avontuurlijke reizigers.

Alleppey ligt tussen de Arabische Zee en het grote Vembanad-meer, dat deel uitmaakt van de beroemde binnenwateren van Kerala. Alleppey, het ‘Venetië van het Oosten’ en ook wel bekend als ‘Woonbootstad’ behoort tot één van de natuurlijke hoogtepunten in Kerala. De binnenwateren zijn door de National Geographic vermeld als één van de 50 must-see bestemmingen van het leven.

Kovalam:

Dit is één van de beste en mooiste strandplaatsen van India. Kovalam betekent “een bos van kokospalmen” en trouw aan zijn naam biedt het dorp een eindeloze aanblik van kokospalmen. Kovalam ligt op slechts 16 km afstand van Trivandrum. Tegenwoordig staat het strand van Kovalam bekend als het “Paradijs van het Zuiden ” en heeft drie aangrenzende halvemaanstranden. Een enorm rotsachtig voorgebergte op het strand heeft een prachtige baai met kalm water gecreëerd, ideaal om te zwemmen in zee.

Duurzaamheid:

India, de thuisbasis van een zesde van de hele mensheid, is de sleutel tot het succes van de Agenda 2030. India heeft in zijn tweede VNR een paradigmaverschuiving doorgevoerd naar een benadering van de hele samenleving, waarbij de regering van India subnationale en lokale overheden, maatschappelijke organisaties, lokale gemeenschappen, mensen in kwetsbare situaties en de particuliere sector betrekt. Een paar resultaten 2020 Agenda:

India heeft met succes meer dan 271 miljoen mensen uit multidimensionale armoede getild door middel van economische groei en empowerment. Door middel van een landelijk initiatief van de Clean India Campaign en de National Nutrition Mission, heeft India 100% sanitaire voorzieningen op het platteland bereikt en de groei van dwerggroei en kinder- en moedersterfte drastisch verminderd.

De klimaatactiestrategieën van India vragen om schone en efficiënte energiesystemen, rampbestendige infrastructuur en geplande eco-restauratie. Op basis van zijn nationaal vastgestelde bijdragen heeft India 100% van zijn dorpen geëlektrificeerd, 38 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar verminderd door energiezuinige apparaten, 80 miljoen arme huishoudens van schone kookbrandstof voorzien en een doel gesteld om 450 GW hernieuwbare energie te installeren en tegen 2030 26 miljoen hectare aangetast land herstellen. Wereldwijd staat India op de derde plaats in hernieuwbare energie, vierde in windenergie en vijfde in zonne-energie. India lanceerde de Coalition for Disaster Resilient Infrastructure en de International Solar Alliance om wereldwijde partnerschappen te benutten voor klimaatactie en rampenbestendigheid.

View More

Reisplan

Dag 1: Cochin Airport – Fort Cochin

Bij aankomst op Cochin Airport wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale en Engelssprekende vertegenwoordiger, die u begeleidt naar Fort Cochin. Na de check-in in uw hotel heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.

In de avond bezoekt u een traditionele Kathakali-dansshow in het plaatselijke theater. Kathakali-dans is een prachtige, ingewikkelde vorm van vertelkunst in India. Het combineert muziek, epische poëzie en dans om bekende verhalen uit de Indiase cultuur te vertellen. Kathakali deelt overeenkomsten met alle andere dansvormen in India.

Het combineert muziek, choreografie, handgebaren en vocale verhalen om verhalen te vertellen. De verhalen worden verteld door drie groepen performers: de acteurs (die niet spreken), de percussionisten en de vocalisten.

Traditioneel waren de acteurs allemaal mannen. De acteurs gebruiken mudra's, of handgebaren die de dialoog van hun individuele karakter overbrengen. Tijdens Kathakali functioneren de mudra's als een soort gebarentaal. Omdat ze niet praten, gebruiken acteurs gezichtsuitdrukkingen om de interne toestand van hun personage te laten zien. Dit staat bekend als bhava.

Dag 2: Fort Cochin

Na het ontbijt vertrekt u voor een Sightseeing Tour of Cochin, die het oude deel van Cochin beslaat, namelijk Fort Cochin en Mattancherry. Het bezoek omvat de Sint Francis Church, de beroemde Chinese visnetten in Fort Cochin en de Dutch Palace en de Joodse synagoge in Mattancherry.

Het paleis werd gebouwd en geschonken door de Portugezen als een geschenk aan de koning van Cochin rond 1545. De Nederlanders voerden enkele uitbreidingen en renovaties uit in het paleis in 1663, en daarna werd het in de volksmond het Nederlands Paleis genoemd. Tegenwoordig is het een portrettengalerij van de Cochin Rajas en opmerkelijk vanwege enkele van de beste mythologische muurschilderingen in India.

De Joodse synagoge, ook bekend als de Paradesi-synagoge of de Mattancherry-synagoge, is de oudste actieve synagoge, niet alleen in Kochi maar ook in de gehele Gemenebest. Gelegen in het Jew Town-gebied van Kochi, werd de synagoge gebouwd in 1567. De synagoge deelt zijn muren met het Mattancherry Palace en werd gebouwd door Spaanstalige Joden; daarom staat het ook bekend als ‘Paradesi’, wat ‘buitenlanders’ betekent. De synagoge kon bogen op zijn zeldzame antiek, waaronder prachtige kroonluchters, klokkentoren, preekstoel met koperen leuning en Chinese handgeschilderde tegels.

De Sint-Franciscuskerk in Kochi, die fraai Portugese architectuur tentoonstelt, wordt verondersteld uniek te zijn onder alle Europese kerken die in India zijn gebouwd. Het werd in de 15e eeuw gebouwd door de Portugese handelaren. Vasco-da-Gama, de beroemde ontdekkingsreiziger, werd in deze kerk begraven toen hij stierf in 1524, tijdens zijn derde bezoek aan India. Zijn stoffelijk overschot werd na veertien jaar naar Lissabon verplaatst, maar zijn grafsteen is nog steeds aanwezig in de kerk.

In de volksmond bekend als Cheenavala, zijn de Chinese visnetten de meest iconische en populaire attracties van Kerala die eigen zijn aan Kochi. De Chinese visnetten zijn in feite enorme visnetten die zijn bevestigd op bamboe en teakhouten palen. Ze worden vervolgens in zee gelaten via unieke mechanismen en door ze te verzwaren met grote stenen die aan touwen zijn vastgemaakt. Deze netten worden in zee gelaten voordat ze na het verzamelen van een aanzienlijke hoeveelheid vangst weer worden teruggetrokken door aan de touwen te trekken. Beschouwd als de ingenieuze manier van vissen, worden deze majestueuze Chinese visnetten bediend door vier tot zes vissers en het kijken naar dit spectaculaire proces is op zich al een betoverende ervaring.

Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een lokale school, waar u Indiase kinderen kan ontmoeten en kan kijken hoe zij hun schooldag beleven.

Dag 3: Fort Cochin - Chendamangalam

In de ochtend heeft u een excursie naar Chendamangalam, dat beroemd is om zijn historische connectie en vanwege de vele bezienswaardigheden die het biedt en is tevens de eerste nederzetting in deze buurt. Het dorp heeft een oude synagoge, mooie oude gebouwen, overblijfselen van de eerste Malayalam-drukpers, een weefcentrum en het Museum in Royal House.

Bij aankomst in het dorp bezoekt u eerst het huis van een lokale familie, waar u getuige bent van een traditionele Indiase kookdemonstratie, gevolgd door een gezellige lunchervaring met het Indiase gezin.

Na de lunch brengt u een bezoek aan Kudumbasree, een programma en zelfhulpgroep voor lokale vrouwen dat bekend staat om het bevorderen van gendergelijkheid en gemeenschappelijke harmonie. U zult hier integreren met Kudumbasree-leden, een zelfhulpgroep van werkloze vrouwen en hun ambachten kunnen observeren, gevolgd door een wandeling door hun eigen (biologische) kruiden- en fruittuin.

Dag 4: Fort Cochin - Thattekkad

Na het ontbijt checkt u uit en reist u verder naar Thattekkad waar u incheckt bij Hornbill Camp. Dit mooie resort is zo gelegen dat het perfect opgaat in het bos, zodat u kunt genieten van uw eigen privéjungle en het spectaculaire uitzicht op de rivier de Periyar.

Langs de oevers leven duizenden vogels samen en deze locatie is de ultieme plek voor vogelaars. Bekend vanwege het Birder's Paradise, het neushoornvogelkamp en het aangrenzende Dr Salim Ali Bird Sanctuary, herbergt meer dan 300 soorten vogels, waaronder alle endemische soorten. De gevlekte bosuil, bruine bosuil, spotbuikarend, Maleise nachtreiger, Sri Lanka kikkerbek, roeststaartvliegenvanger, grijskopbuulbuul, Nilgiri houtduif zijn enkele van de zeldzamere soorten die hier voorkomen.

Alle medewerkers van het neushoornvogelkamp zijn bewoners van de lokale gemeenschap en verdienen hun inkomen met het runnen van het kamp. Het kamp haalt bijna alle benodigdheden uit het plaatselijke dorp waardoor het een uitstekend voorbeeld is van duurzaamheid Zuid India.

In het kamp kunt u gratis gebruik maken fietsen om fantastische fietstochten te kunnen maken door het mooie en rustige platteland langs idyllische dorpjes die kruiden verbouwen, authentieke boerderijen, schitterende bossen en tegelijkertijd kennis kan maken met de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking. Een bezoek aan de hangende brug bij het kamp is ook absoluut de moeite waard.

Dag 5: Thattekkad

Vroeg in de ochtend staat u op voor een begeleide wandeling door het natuurgebied om de vele bijzondere vogels te spotten. Na de wandeltocht heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Aan het einde van de dag kunt u (afhankelijk van het waterpeil in het reservoir) gratis genieten van het kajak tocht.

Soft Trekking op Thattekkad vogelpad :. De natuurwandeling is een fantastisch programma om de natuur in Kerala te ervaren, haar gefluister te horen en de geuren van inheemse planten en bloemen te ruiken. Dit is een interpretatief programma met Naturalist, dat een uitstekende gelegenheid biedt om vogels, vlinders en andere dieren in het wild te zien. De tocht gaat door vochtige loofbossen afgewisseld met drassige graslanden.

Kajakken wordt gedaan onder strikt toezicht van een kajakgids inclusief alle benodigde veiligheidsvoorzieningen. U reist ongeveer 12 km met de auto om het beginpunt aan de voetheuvels van de West-Ghats te bereiken en vaart vervolgens terug naar het kamp door bos aan de ene kant en kruidenplantages en rubber plantages aan de andere kant. Onderweg kunt verschillende soorten vogels en wilde dieren tegenkomen.

Dag 6: Thattekkad – Munnar

Na het ontbijt vertrekt u naar Munnar waar u door alle sightseeing onderweg tegen het einde van de middag aankomt. In de avond kunt u na het diner gratis verschillende activiteiten in het resort doen en (afhankelijk van het weer) een schitterende natuurwandeling maken.

Dag 7: Munnar

's Ochtends gaat u op een trekking aangeboden door het resort. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om te genieten van de sfeer van het resort en de schitterende omgeving of u kunt weer deelnemen aan de natuurwandeling.

Assisted Nature Walk is het beste programma om de ongerepte bossen rondom de schitterende Nature Zone te verkennen. Twee tot drie uur verschillende trektochten kunnen worden gedaan op het landgoed van de natuurzone zelf. Als u wat avontuurlijker bent, kunt u een trekking door het bos maken, dat begint vanaf de grens van het resort.

Indien gewenst kunt u ook op aanvraag nog een bezoek brengen aan het wonderschone Chinnar Wildlife Sanctuary waar talloze kuddes olifanten en andere (inheemse) wilde dieren leven.

Dag 8: Munnar - Thekkady

Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar Thekkady, de prachtige Cardamom Hills van de West-Ghats en het land van eindeloze ketens van heuvels en naar kruiden geurende plantages. Het herbergt het meest beroemde natuurreservaat in Zuid-India en is in 1978 ook uitgeroepen tot tijgerreservaat.

Bij aankomst in het resort in Periyar checkt u in en maakt u daarna een boottocht om de adembenemende natuur te ontdekken. Periyar Wild Life Sanctuary is één van de belangrijkste natuurreservaten in India. Tochten langs het grote kunstmatige meer omgeven door dichte bossen zijn op zichzelf al de moeite waard, naast de talloze mogelijkheden om wilde dieren te zien, met name olifanten, wilde zwijnen, sambar…. en misschien zelfs tijgers!

Dag 9: Thekkady

In de ochtend gaat u op een authentieke ‘dorpsleven-ervaringsprogramma’, een initiatief van verantwoord toerisme van het Ministerie van Toerisme, inclusief een bezoek aan het bijenteeltcentrum en Pappad- en kokosproductie-eenheden. Daarna volgt een Ashram bezoek gevolgd door een bezoek aan een weverij in de Ashram-compound en een chocoladecentrum plus een tour door een Spice Plantation.

Bijenteelt is een ambacht dat geduld en passie vereist. U maakt kennis met een boer die thuis op een duurzame manier bijen houdt en u kunt zelf honing van de kardemomplantage verzamelen.

Pappad is onmisbaar in elke originele Kerala-maaltijd. Leer uit de eerste hand de verschillende fasen van het maken van pappads kennen met de pappadmaker, die samen met zijn vrouw een pappadmakerij runt als onderdeel van het Responsible Tourism Project. Tijdens het proces leert u hoe u kokos maakt van kokosvezels. Ook kunt u het hele proces van ambachtelijk chocolade maken uit eerste hand bij bijwonen, leren én proeven bij een lokale familie thuis.

Uiteindelijk kunt u een traditionele rietvakman ontmoeten, die u laat zien en leert hoe u prachtig rieten handwerk maakt, zoals manden, lichte tinten, penhouders, dienbladen enz.

Dag 10: Thekkady

U gaat vroeg in de ochtend op een zogenaamde Soft Trek to Sanctuary om te genieten van de schitterende bosomgeving en het spotten van verschillende inheemse dieren. De verschillende trekkings bieden een unieke kans om vogels, vlinders en de indrukwekkende natuur van het Tijgerreservaat te bekijken.

De lokale bosgidsen, die u begeleiden tijdens deze tochten zijn allemaal afkomstig van de inheemse stamgemeenschappen, een initiatief van de overheid als onderdeel van verantwoord toerisme. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 11: Thekkady – Alleppey

In de ochtend reist u verder naar Alleppey waar u bij aankomst in Alleppey een cruise met een "houseboat" inclusief een traditionele Indiase lunch door de schitterende binnenwateren van Kumarakom maakt. De cruise voert u door enkele van de meest schilderachtige gebieden van Kerala, waar u de lokale mensen hun leven zult zien leiden en het enige vervoermiddel per boot is. Na de cruise gaat u van boord bij uw hotel.

Kumarakom ligt aan de oevers van het Vembanad-meer, het grootste binnenwater van Kerala en is een kleine waterwereld met mangrovebossen, rijstvelden en kokospalmen afgewisseld met waterwegen en kanalen. Kumarakom herbergt ook een uniek vogelreservaat waar voornamelijk trekvogels leven.

Dag 12: Kumarakom

Deze dag kunt u gratis genieten van de activiteiten die door het resort worden aangeboden of de mooie binnenwateren verkennen met kano’s en zelfs gratis de beroemde Ayurveda-oliemassage van Kerala ondergaan. Geniet 's avonds van een cruise bij zonsondergang aangeboden.

Butterfly Garden is een nieuw initiatief van het resort, waarbij ze een ruimte met natuurlijk vocht, zonlicht en een overvloed aan wilde bloemen hebben gecreëerd. Vlinders leken van de ruimte te houden en al snel merkten ze dat variëteiten van kilometers ver naar binnen migreerden. Het resort heeft ook zo'n 54 soorten libellen en waterjuffers, het bewijs van een bloeiend ecosysteem.

Drijvende theewinkel: Het leven rond de binnenwateren is zo afhankelijk van het kunnen drijven van de ene plaats naar de andere en het nieuwe idee van de drijvende theewinkel in het resort vertegenwoordigt één van de aspecten van deze manier van leven. Dit is ook een kans om de Tea Lady van het Resort, bekend als Amma, te ontmoeten uit het nabijgelegen dorp.

Dag 13: Kumarakom - Kaliel

Na het ontbijt vertrekt u naar Kaliel waar u bij aankomst incheckt bij het Anantya Resort en de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Het Anantya is een rustig resort aan het meer, gelegen op de grens van Zuid-Kerala en Tamil Nadu. Het resort is een boetiekhotel met 21 cottages, genesteld tussen de hoge rubberbomen van het plantage-landschap.

Dag 14: Kaliel – Kanyakumari - Kaliel

Na een ontspannen ontbijt gaat u in de ochtend op een excursietour naar Kanyakumari en onderweg bezoekt u Padmanabhapuram Palace, het grootste houten paleis in Azië.

Kanyakumari, het zuidelijkste punt van India, is de plaats waar de Indische Oceaan, de Golf van Bengalen en de Arabische zee samenvloeien. De kleine tempel gewijd aan Kanyakumari, of de jeugdige vorm van de oer-energie ‘Shakti’ (Moedergodin), bevindt zich aan de kust, en de stad die bekend staat onder dezelfde naam.

De plek waar de spirituele leider ‘Swami Vivekananda’ dagen doorbracht in meditatie op een rots voor de kust. Een monument ter ere van hem is toegankelijk via de veerboot, gebouwd door de Vivekananda Rock Memorial Committee ter herdenking aan het bezoek van Swami Vivekananda aan "Shripada Parai" in december 1892 voor diepe meditatie en verlichting. Een andere bezienswaardigheid, die zeker de moeite van het bezoeken waard is, is het Gandhi-monument.

Dag 15: Kaliel

Overdag heeft u volop de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de vele resort-activiteiten zoals wandelen, bezoek aan een stamdorp, tempelbezoek, ambachtelijk bezoek enz. Of geniet van een gratis ervaring met de beroemde Ayurveda-oliemassage van Kerala.

Een wandeling naar Twin Peaks, die zowel een buiten- als een spirituele ervaring biedt. De rit gaat over landwegen, rond de dam, door typische landelijke gebieden en komt aan bij de voet van de gerespecteerde tweelingpieken van Kali Malai en Kuruchu Malai; de verblijfplaats van Moeder Kali van het hindoegeloof en Jezus Christus van het christelijk geloof. Een steile klim over ruige wegen leidt naar de Kalimalai-top. Men kan deze reis geheel te voet of per jeep afleggen. Aankomst op de top voor een panoramisch uitzicht op het Lake District van Tamil Nadu.
Stambezoek: Maak kennis met de "Kani Kara" (Kani-stammen) in het Kalakkad Mundanthurai Tiger-reservaat, onderdeel van het Agasthyamalai Bioshere-reservaat, dat zich uitstrekt over Kerala en Tamilnadu. De Kani's houden bewust een ouderwetse levensstijl aan, ze reizen naar de dorpen en steden, maar keren terug naar hun zuinige leven in hun met lemen ommuurde huizen. Ze verbouwen hun eigen voedsel zoals Jackfruit, Mango, Tapioca, Passievrucht, Kokosnoot en Peper. Ze verdienen ook wat geld door het verzamelen en verkopen van bosproducten, voornamelijk honing en kruiden. De Kani's kennen hun bergen en hebben ook ingewikkelde kennis van verschillende geneeskrachtige kruiden en planten.
Ambachtelijk bezoek: ontmoet de ambachtslieden die met de hand traditionele sieraden maken die de afgoden van godinnen in tempels, de Bharatanatiyam-dansers en bruiden sieren op hun trouwdag. Bezoek is aan een 5e generatie ambachtsman die ernaar streeft zijn kunst levend te houden wanneer de jongere generatie wil verhuizen naar grotere steden en bureaubanen wil aannemen.

Dag 16: Kaliel - Kovalam

Na een ontspannen en gezond ontbijt vertrekt u naar Kovalam voor een paar heerlijke stranddagen.

De luxe accommodatie faciliteiten van Somatheeram zijn gebouwd met een vleugje Kerala traditie en ontworpen om een prachtig uitzicht te geven. Een holistische ervaring is waar Somatheeram naar streeft met zijn scala aan Ayurvedische behandelingen en therapieën.

Ayurveda zou niet compleet zijn zonder yoga en meditatie. Yoga, dat over de hele wereld behoorlijk populair is geworden als de beste manier om iemands lichaam in vorm te houden, heeft eigenlijk een veel diepere betekenis. Bij Somatheeram leren de gasten het kennen en oefenen onder begeleiding van echte yogameesters.

Dag 17 + 18: Kovalam

Beide dagen heeft u ter vrije besteding, onder andere om van het strand te genieten. Indien u interesse heeft om nog één of meerdere excursies in Kovalam of omgeving te doen, kunt u uiteraard hierover ter plaatse contact opnemen met onze lokale agent. Daarnaast heeft het resort zelf ook een breed scale aan activiteiten en excursies, die u via hun kunt reserveren.

Dag 19: Kovalam – Trivandam Airport

Na het ontbijt en de check-out heeft u een transfer naar Trivandrum Airport voor uw terugvlucht naar Nederland.

NOTE: U kunt op aanvraag deze vakantie nog aanpassen verlengen, bijvoorbeeld met een langer strandverblijf of een paar dagen in New Delhi. Voor meer info: [email protected]

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan het onderstaande lokale project.

1. Wildlife SOS in Agra: Wildlife SOS is opgericht om blijvende veranderingen door te voeren om het natuurlijke erfgoed, de bossen en de biodiversiteit van India te beschermen en te behouden. Zij werken actief aan de bescherming van de Indiase natuur, het behoud van de leefomgeving, het bestuderen van de biodiversiteit, het doen van onderzoek en het creëren van alternatieve en duurzame middelen van bestaan voor vroegere gemeenschappen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van dieren in het wild.

WAAR JE BLIJFT

Brunton Boatyard - Cochin

Hotel Brunton Boatyard is een samensmelting van de architectonische pracht van het koloniale verleden van Fort Kochi. De scheepswerf van Brunton is geïnspireerd op zijn koloniale geschiedenis, een voormalige scheepswerf in de Britse tijd, en is volledig gerestaureerd om de symbolen en tekens van een historische periode weer te geven.

De initiatieven om regenwater om te zetten in zuiver drinkwater, de opvang van regenwater, energiebesparing door zonne-energie enzovoort maken dit duurzame hotel extra bijzonder. Uw verblijf is inclusief ontbijt en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
The Hornbill Camp - Thattekkad

Hornbill Camp in Thattekkad in de buurt van Kochi (70 km van Munnar), is zo gelegen dat het perfect opgaat in het bos, zodat u kunt genieten van uw eigen privéjungle en het spectaculaire uitzicht op de rivier de Periyar.

Langs de oevers komen duizenden vogels samen en de koele sfeer is de ultieme prijs voor de vogelaar. Het neushoornvogelkamp en het aangrenzende Dr. Salim Ali Bird Sanctuary, dat bekend staat als het Birder's Paradise, herbergt meer dan 300 soorten vogels, waaronder alle endemische soorten. De gevlekte bosuil, bruine bosuil, dikbuikige oehoe, Maleise nachtreiger, Sri Lanka kikkerbek, roeststaartvliegenvanger, grijskopbuulbuul, Nilgiri-houtduif zijn enkele van de zeldzamere soorten die hier worden gevonden.

uw verblijf is inclusief ontbijt en diner.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
Nature Zone Resort - Munnar

Nature Zone Resort is een perfecte plek voor reizigers, die op zoek zijn naar een rustige verblijf in een schitterende, natuurlijke omgeving.

Gelegen op het hoogste niveau van Munnar temidden van altijd groene bergen heeft u een geweldig mooi uitzicht over het dorp en de omgeving. Het resort zet zich in voor het behoud van de ecologische omgeving. Een goed onderhouden gazon met veelkleurige bloemen, een moestuin die op de hellingen is aangelegd met (biologisch) groenten en fruit en natuurlijk gezuiverd water.

Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht u in de tenten of in de treehouse lodges. Uw verblijf is inclusief 2x ontbijt / 1x lunch (1e dag) en 1x diner (2e dag).

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Spice Village - Thekkady

Spice Village is een eco-vriendelijk resort, gebouwd met lokale materialen, inheemse ambachtslieden, berggeest en traditionele wijsheid bij de oprichting en inrichting. Hoewel traditioneel in zijn concept, is dit een resort dat u alle comfort van een modern resort biedt. Een uitstekend restaurant, een ayurveda spa, een groot zwembad, een heerlijke tropische tuin, een gezellige bar met pooltafel en een koel terras waar u prima kunt lunchen of dineren.

Het concept is geïnspireerd op de inheemse bevolking, die eeuwenlang in harmonie hebben geleefd met de natuur. Ze leerden het resort niet alleen over zelfvoorzienende systemen maar hielpen ook met het creëren van de biologische tuinen die elke dag verse groenten, fruit en kruiden op resorttafels zetten. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Coconut Lagoon - Kumarakom

Coconut Lagoon Resort is prachtig gelegen aan het Vembanad-meer, één van de grootste meren in India met zijn eigen kenmerkende ecologie die een overvloed aan natuurlijk leven ondersteunt.

Vanuit het hele land zijn de verschillende traditionele lodges overgebracht naar het resort en zorgvuldig opnieuw in elkaar gezet. Als eerbetoon aan de omgeving heeft het resort een eigen heilig bos op het perceel, een stukje ongerept bos gewijd aan de natuur, met behoud van aloude tradities. Het resort verbouwd ook zijn eigen (biologische) kruiden en groenten.

Uw verblijf is inclusief ontbijt en de eerste dag ook inclusief lunch.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Anantya Resort - Kaliel

Anantya is ideaal voor de ervaringsreiziger die wil rusten en ontspannen en een verscheidenheid aan ervaringen wil opdoen. Het menu van het sfeervolle restaurant weerspiegelt de smaak van de internationale klantenkring. De chef-koks bereiden gerechten die zijn geïnspireerd op de Indiase, continentale, Italiaanse, Mexicaanse en Aziatische keuken. Op de menukaarten staan ​​ook een aantal lokale lekkernijen.

Voor gasten die gebruik willen maken van de ayurvedische of yoga arrangementen, bieden ze een meer 'Sattvische' keuken. Een Sattvisch dieet is de traditionele term voor een yogadieet of bewust dieet dat zich richt op voedingsmiddelen met 'Sattva Guna' (letterlijk vertaald naar 'pure voordelen'). Een Sattvisch dieet leidt tot helderheid van geest en biedt maximaal voordeel voor het lichaam.

"Astitva", Anantya's Ayurveda-spa belichaamt de essentie van holistisch welzijn. De term 'Astitva' betekent in het algemeen 'bestaan'. Maar in het Sanskriet staat het voor het bereiken van het volledige potentieel van alles. Bij Anantya gebruiken we Ayurveda, Yoga en Meditatie om lichaam, geest en ziel op elkaar af te stemmen om welzijn te bereiken dat gasten met zich mee zullen nemen in hun dagelijks leven, in hun streven naar "Astitva".

Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Somatheeram - Kovalam

De luxe accommodatie faciliteiten van Somatheeram zijn gebouwd met een vleugje Kerala traditie en ontworpen om een prachtig uitzicht te geven. Een holistische ervaring is waar Somatheeram naar streeft met zijn scala aan Ayurvedische behandelingen en therapieën.

Ayurveda zou niet compleet zijn zonder yoga en meditatie. Yoga, dat over de hele wereld behoorlijk populair is geworden als de beste manier om iemands lichaam in vorm te houden, heeft eigenlijk een veel diepere betekenis. Bij Somatheeram leren de gasten het kennen en oefenen onder begeleiding van echte yogameesters. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon aan door u gekozen goede doel
 • €2,50 per persoon bijdrage voor het Calamiteitenfonds
 • Dagelijks Ontbijt, lunch en diner waar aangegeven
 • Privé transfer de gehele reis
 • Gratis wifi ingeschakeld in het voertuig
 • Treinreis Delhi - Agra in Aircon Chair Class
 • Alle transfers/tours/excursies zoals aangegeven
 • Recyclebare/hervulbare waterfles tijdens de reis
 • Service van Engelssprekende gids
 • Internationale vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Andere maaltijden dan genoemd in reisomschrijving
 • Alle optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventuele benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 49 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

dothanpodiatrist ਵਾਲਾਂ ਵਾਲਾ ਪੋਰਨ

07/06/2024
ਵਾਲਾਂ ਵਾਲਾ ਪੋਰਨ .RnoC5b0UGj4
Pure Passion for our Planet

townandcampusunh 毛深いポルノ

06/06/2024
毛深いポルノ .rGjdyzgdCEP
Pure Passion for our Planet

glencovesaltcave bdsm ਪੋਰਨ

06/06/2024
bdsm ਪੋਰਨ .AkuUkKMEKdq
Pure Passion for our Planet

glencovesaltcave ਲਾਤੀਨੀ ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ

06/06/2024
ਲਾਤੀਨੀ ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ .t4ehGAbRgDn
Pure Passion for our Planet

kidzkaboodle blowjob ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ

06/06/2024
blowjob ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ .0y0Cv2ArxDY
Pure Passion for our Planet

kidzkaboodle ਕਮ ਸ਼ਾਟ ਪੋਰਨ

06/06/2024
ਕਮ ਸ਼ਾਟ ਪੋਰਨ .wixrKCtYq30
Pure Passion for our Planet

gobigbrain 十代のポルノ

06/06/2024
十代のポルノ .ld0cvWKsvWV
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

25/05/2024

Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently! http://www.tlovertonet.com/

I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Keep up the excellent works guys I've incorporated you guys to my blogroll. I think it'll improve the value of my web site :).
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

A person essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish amazing. Excellent job! http://www.tlovertonet.com/

Hey there, You've done a fantastic job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I'm sure they'll be benefited from this web site.
Pure Passion for our Planet

ladesbet 十代のポルノ

05/04/2024
ladesbet ポルノのキャスティング ladestinemi.OFBUzIIy8NN
Pure Passion for our Planet

ladesbet ਕੁੱਕਲਡ ਪੋਰਨ

05/04/2024
ladesbet ਹੱਥਰਸੀ ਪੋਰਨ ladesinemi.2x3Aot7BXiM
Pure Passion for our Planet

ਵੱਡੀ ਛਾਤੀ ਪੋਰਨ

03/04/2024
ਗੁਦਾ ਪੋਰਨ madisonivysex.GzzBa5xJgr6
Pure Passion for our Planet

अंतरजातीय अश्लीलता

02/04/2024
मिश्रित अश्लीलता hkyonet.qYHg49oHqhS
Pure Passion for our Planet

पुरुष हस्तमैथुन अश्लील

01/04/2024
हम अश्लील हैं txechdyzxca.zeMJts8H0HU
Pure Passion for our Planet

मिश्रित अश्लीलता के बारे में बतावल गइल बा

30/03/2024
अरब अश्लीलता के बा hjkvbasdfzxzz.NxhYjIU1iRv
Pure Passion for our Planet

सह शॉट अश्लील

30/03/2024
परिपक्व (40 ) अश्लील qqyyooppxx.R5RefQi0uq6
Pure Passion for our Planet

falbobrospizzamadison Asian porn

29/03/2024
falbobrospizzamadison Threesome porn jkkıjxxx.PrTJVojGhEQ
Pure Passion for our Planet

landuse Hardcore porn

29/03/2024
landuse Hardcore porn lancdcuse.Eu1rf9ior7l
Pure Passion for our Planet

jenniferroy クンニリングス ポルノの

28/03/2024
jenniferroy ヘンタイ, アニメポルノ japanesexxporns.mrroyJBD8me
Pure Passion for our Planet

ladyandtherose Lesbians porn

28/03/2024
ladyandtherose Big cock porn backlinkseox.R6dkFjNOqux
Pure Passion for our Planet

goodhere Mixed porn

28/03/2024
goodhere Mixed porn vurucutewet.gvhOvN3Lc0m
Pure Passion for our Planet

fashionflag free download hd porn

27/03/2024
fashionflag hd por.com fashionflag.FX93aYY8kU0
Pure Passion for our Planet

you hd prono.com

13/03/2024
top hd porn download ggjinnysflogg.xvqRFogcMEt
Pure Passion for our Planet

porn

23/02/2024
anal sikis siteleri tthighereduhryyy.nWHEqHZneRd
Pure Passion for our Planet

watch porn video

22/02/2024
watch porn video vvsetohimalxxvc.t73gQYJyUblF
Pure Passion for our Planet

porno siteleri

21/02/2024
porno izle eyeconartxx.ZHhhAK7Khm28
Pure Passion for our Planet

sexx

21/02/2024
food porn 250tldenemebonusuxx.5m2jYGwrIjDY
Pure Passion for our Planet

anal siteleri

21/02/2024
amciik siteleri bingoxx.GaqePlPw5gBa
Pure Passion for our Planet

bahis porno

21/02/2024
escort mobileidn.pwFMNDCDGhho
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri sikis

21/02/2024
bahis siteleri porn sex incest footballxx.pUC25jdjUmuf
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri child porn

21/02/2024
eski rahatiniz olmayacak pokkerx.6cnfd2lymHJC
Pure Passion for our Planet

viagra

05/02/2024
bahis porno 0qbxjluaxcxjsxzz.iWKTdZqB8r6t
Pure Passion for our Planet

porn

05/02/2024
escort bxjluajsxzz.PbJGaI5PDgJe
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn

05/02/2024
porn sex bjluajszz.HaGX0Lpf8z6t
Pure Passion for our Planet

amciik siteleri

03/02/2024
porn siteleri juljulfbi.lscExDeAhHi8
Pure Passion for our Planet

house porn

03/02/2024
eski rahatiniz olmayacak hepxhupx.yl0a2swwJ2Om
Pure Passion for our Planet

am siteleri

02/02/2024
porno izle hephupx.3Vd8fdQfNwrN
Pure Passion for our Planet

sexx

02/02/2024
bahis porno asillartaklitler.h5Xqm6rE0a25
Pure Passion for our Planet

am siteleri

02/02/2024
porno izle pompadirha.2liharHUKle6
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn

20/01/2024
eskort siteleri wrtgdfgdfgdqq.Tz78eS5pty05
Pure Passion for our Planet

am siteleri

20/01/2024
bahis siteleri sikis ewrjghsdfaa.xvAUslpbVLvX
Pure Passion for our Planet

viagra

20/01/2024
seks siteleri hyuqgzhqt.Hxm9j18CYzqC
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn

20/01/2024
craft porn citixx.NGkNp95tExjO
Pure Passion for our Planet

sexax

17/01/2024
house porn yaralandinmieycan.0adxHkgg2Did
Pure Passion for our Planet

house porn

16/01/2024
eski rahatiniz olmayacak vurgunyedim.lYYhy74GSU2I
Pure Passion for our Planet

detachably

30/12/2023
detachably xyandanxvurulmus.dRTgsBjdiv2g
Pure Passion for our Planet

zygose

29/12/2023
xbunedirloooo.EdFhBqT6PyrK
Pure Passion for our Planet

renested

29/12/2023
xyandanxvurulmus.3dUttqHsJtO8
Pure Passion for our Planet

eskort siteleri

29/12/2023
yandanxvurulmus.iIIyIYQboNbq
Showing 1 - 49 of 49 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk