from €1.399,00
Boeking Aanvragen

Noorwegen: Op zoek naar het Noorderlicht in Tromsø

Reisduur

5 dagen / 4 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Transavia vliegt komende winter rechtstreeks naar Tromsø!

Noorwegen:

Dit Noord-Europese land ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Ook de noordelijke eilandengroep Spitsbergen is deel van het Noorse koninkrijk. Door het relatief lage inwonertal van ongeveer 5 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid is Noorwegen één van de dunstbevolkte landen van Europa. Grote delen van het land worden gedomineerd door natuur; bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Noorse landschap (er zijn in totaal 47 nationale parken). Noorwegen wordt vrijwel in zijn geheel beheerst door het Scandinavisch Hoogland.

Tromsø:

Het sfeervolle stadje Tromsø is de hoofdplaats van de provincie Troms og Finnmark in het noorden van Noorwegen. De stad heeft al sinds de 19de eeuw de bijnaam Parijs van het Noorden en biedt een perfecte combinatie van rauwe natuur, magische momenten en warme, gastvrije bewoners. De stad ligt nagenoeg op 70° noorderbreedte, wat overeenkomt met de geografische breedte van Alaska en Siberië. Ze ligt ten noorden van de poolcirkel, waardoor tussen eind mei en half juli de middernachtzon is te zien. Van eind november tot half januari heeft de stad te maken met de poolnacht. Tromsø bevindt zich samen met het binnenland van Groenland en de Canadese toendra in het midden van de zone waar het noorderlicht het vaakst te zien is. De kans om het poollicht te zien, blijkt het grootst te zijn tussen 18 en 2 uur.

Het stadscentrum en de luchthaven liggen op het eiland Tromsøya, dat via de 1016 m lange Tromsøbrug, en een tunnel, met het vasteland en met de 1235 m lange Sandnessundbrug met het eiland Kvaløya verbonden is.

Duurzaamheid:

De tweede vrijwillige nationale evaluatie (VNR) van Noorwegen beschrijft de voortdurende inspanningen van Noorwegen om de Agenda 2030 te halen en geeft een overzicht van de voortgang met betrekking tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van 2016 tot 2021. De belangrijkste focus van de VNR is lokale en regionale inzet om de SDG’s te behalen.

In januari 2020 is het ministerie van Lokaal Bestuur en Modernisering aangesteld als coördinerend orgaan voor de landelijke uitvoering van de SDG’s. Dit heeft geleid tot meer sectoroverschrijdende samenwerking en een meer holistische benadering van duurzame ontwikkeling.

Volgens de SDG-index zijn de prestaties van Noorwegen voor doelen 1 (geen armoede), 3 (goede gezondheid en welzijn), 5 (gendergelijkheid), 7 (betaalbare en schone energie), 10 (verminderde ongelijkheid) en 17 (partnerschappen voor de doelen) in het bijzonder hoog. Op de SDG-index staat Noorwegen momenteel op nummer 6. De belangrijkste uitdagingen voor het bereiken van de SDG’s in Noorwegen hebben te maken met niet-duurzame consumptiepatronen, de uitstoot van klimaatgassen en de staat van de biodiversiteit. Bijna alle elektriciteit in het land wordt geleverd door waterkrachtcentrales en het land voert eveneens elektriciteit uit. Om de CO2-uitstoot te verminderen wordt elektrisch rijden aangemoedigd. Ruim 35 procent van de in 2019 verkochte auto’s was elektrisch.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Tromsø

Bij aankomst op Tromsø Airport neemt u een shuttletransfer naar de stad met de flybuss (inbegrepen in de prijs) en vanaf de bushalte, loopt u in enkele minuten naar uw hotel Clarion The Edge. Na de check-in heeft u tijd om de rest van de dag ter vrije besteding om de gezellige stad te ontdekken.

Om 19:00 uur gaat stapt u aan boord van een elektrische boot voor de bijzondere Northern Lights Cuisine Cruise (seizoen: oktober 2021 t/m half april 2022).
Geniet van de sfeervolle poolnacht aan boord van het stille elektrische schip met 360-graden onbevangen panorama's, zowel buiten als binnen. Warm en comfortabel vaart u door ijskoude wateren rond het eiland Tromsø, langs besneeuwde bergen en bezienswaardigheden zoals de Arctische kathedraal. De vriendelijke bemanning deelt hun persoonlijke verhalen en kennis over de lokale geschiedenis, de mysteries van de diepten beneden u en de landschappen om u heen.

Terwijl de duisternis van de oceaan de sterren en de maan erboven weerkaatst, kan het noorderlicht verschijnen. Geniet van de unieke sfeer terwijl tegelijkertijd een Arctic Tapas-diner wordt geserveerd, gemaakt door het lokale bekroonde restaurant Mathallen. Gekookt met verse, seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten, zijn de tapas een moderne twist, geïnspireerd op traditionele Noord-Noorse culinaire gerechten. Zorgvuldig geselecteerd lokaal bier en kwaliteitswijn zijn te koop.

N.B. Waarneming van Noorderlicht is niet gegarandeerd, het is een natuurlijk fenomeen.

Dag 2: Husky Safari in Arctische Vallei

Na een ontspannen ontbijt in het hotel gaat u om 11:30 uur op een fantastische Husky Safari (tijd: 4,5-5 uur). Deze excursie is echter onderworpen aan weeromstandigheden en wordt aangeboden van 1 december 2021 tot 31 maart 2022.

Ga met ons mee op een spannend hondenslee-avontuur in een schilderachtige omgeving. Op slechts 45 minuten rijden van het centrum van Tromsø, ontdekt u de Husky Farm, prachtig gelegen in het landschap van de Arctische vallei. Het uitzicht op de Lyngen Alpen in combinatie met de fjorden is geweldig, wat deze safari tot een echte Noord-Noorse Arctische ervaring maakt.

U wordt begroet door 145 dolblije Alaskan Huskies die op u wachten om te rennen en te knuffelen! Rij met uw eigen team honden door het adembenemende landschap. We bieden comfortabele warme thermische pakken, winterlaarzen en -handschoenen om u warm te houden tijdens het hondenslee-avontuur (60 tot 90 minuten rijden). Neem zelf een warme muts, handschoenen en thermische sokken mee.

Na een korte uitleg (in het Engels!) over het omgaan met de honden en sleden, gaat u in tweetallen op pad. De ene zal de "musher" (bestuurder) zijn en de andere zit in de slee. Tijdens de reis wisselt u van plaats. De husky's houden ervan om op de heuvelachtige paden en de wildernis van de Breivikeidet-vallei te rennen, maar u moet deel uitmaken van het team en ze de heuvels op helpen. Het is een onvergetelijke ervaring, maar ook een fysieke workout! Engelssprekende gidsen zullen groepen van vier teams leiden en u bij deze fantastische ervaring begeleiden. Terug op het kamp kunt u nagenieten van een praatje, een warm drankje en een zoete snack met je mede-mushers in de warme en gezellige schuilplaats.

N.B. Houd er rekening mee dat:
* Husky mushing is voor bijna iedereen, maar u moet fysiek gezond zijn, omdat u gaat rennen en de slee omhoog moet duwen. * Alle gebruikte dieren zijn getraind voor de activiteit: het gedrag van dieren kan echter onvoorspelbaar zijn en daarom is het essentieel om instructies op te volgen voor de veiligheid van anderen en uzelf.

Na deze onvergetelijke en sportieve ervaring wordt u teruggebracht naar uw hotel waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 3: Dag 3 Tromsø - Troms

Na een vroeg ontbijt gaat u eerst op een trip met de Tromsø Kabelbaan waarbij u een panoramisch uitzicht heeft over de stad en de schitterende, besneeuwde omgeving. U bent vervolgens rond 11.00 uur terug in de stad, waarna u op een typische en authentiek Sami-avontuur (aangeboden van 1 november 2021 tot 1 april 2022). De schilderachtige transfer duurt ongeveer 45 minuten.

Probeer bij aankomst rendiersleeën onder begeleiding van een Engelssprekende Sami-gids, het oudste vervoermiddel in het noorden, gevolgd door een overnachting in een authentieke lavvu. Dit culturele avontuur omvat ongeveer 30 minuten rendiersleeën (inclusief thermisch winterpak, warme laarzen, muts en wanten), voordat u volop gaat genieten van een warme en traditionele Samische maaltijd (bidos genaamd), die wordt geserveerd in de lavvu terwijl u luistert naar verhalen over de Sami-cultuur en geschiedenis. De locatie heeft weinig kunstlicht en uitstekende omstandigheden om het noorderlicht te zien.

In plaats van terug te gaan naar het stadscentrum verblijft u op deze prachtige locatie in een traditionele Sami-tent, bekend als lavvu, en slaapt u op rendierhuiden in wintergeïsoleerde slaapzakken. Aangezien u zich op een goede afstand van de felle lichten van de stad bevindt, kunt u volop genieten van de pracht van de nachtelijke hemel. Sta uzelf toe één te worden met de natuur en vul uw geest en ziel tijdens een bijzondere nachtelijke excursie.

N.B. Houd er rekening mee dat:
* Het sleeën vindt plaats als een "inval" waarbij elk rendier en slee in een lange rij aan elkaar worden gebonden met het leidende rendier vooraan. Sleeën worden gedeeld, twee deelnemers op één slee.
* Alle gebruikte dieren zijn getraind voor de activiteit: het gedrag van dieren kan echter onvoorspelbaar zijn en daarom is het essentieel om instructies op te volgen voor de veiligheid van anderen en jezelf.
* Overnachting in de Lavvu kamp is gedeeld, niet privé - er zullen andere gasten zijn

Dag 4: Troms - Tromsø

Vroeg in de ochtend keert u terug vanuit Troms naar Tromsø, waar u in het Clarion Hotel kunt ontbijten.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om de stad verder te verkennen en/of een aantal activiteiten in de prachtige omgeving te ondernemen. U kunt via onze lokale agent en/of de concièrge van het hotel een aantal leuke tours reserveren zoals "Silent Whale Watching", een prachtige Arctische roadtrip naar Kvaløya met lunch op schilderachtige plek of een indrukwekkende "Aurora Borealis Tour by Night".

Overnachting in het Clarion Hotel The Edge.

Dag 5: Tromsø - Nederland

Na uw laatste ontbijt in het Clarion hotel kunt u, afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht naar Nederland, nog even genieten van de sfeervolle binnenstad. Uiteindelijk wandelt u naar de bushalte voor de (inbegrepen) bus shuttle transfer naar de luchthaven van Tromsø, waar u incheckt voor uw retourvlucht naar Nederland.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in (Noord-) Noorwegen of één van de andere Noorse steden en gebieden. Ook kunnen wij deze rondreis voor u verlengen met een langer bezoek aan Noorwegen, mogelijk gecombineerd met Zweden. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

WAAR JE BLIJFT

Clarion Hotel The Edge

Clarion Hotel The Edge ligt direct aan het water met zijn innovatieve architectuur en wordt weerspiegeld in het wateroppervlak. Met Skybar, Kitchen & Table Tromsø en Living Room is het hotel een natuurlijk cultureel ontmoetingspunt in het Scandinavische Parijs.
Clarion Hotel The Edge ligt als een bauta bij de haven in het centrum van Tromsø, direct bij de ingang van "The Capital of the Arctic". Dit is waar in het verleden veel historische poolavonturen zijn begonnen, en dit is waar uw eigen winsterse avonturen kunnen beginnen. Vanaf hier kunt u het noorderlicht, de middernachtzon, het culturele leven van Tromsø, restaurants, cafés, lokale winkels en de kenmerkende Noord-Noorse natuur ervaren.

Clarion Hotel The Edge, centraal gelegen op slechts 10 minuten met de flybuss van het vliegveld, is een levendige ontmoetingsplaats. Op de 11e verdieping ligt de trots van het hotel; Tromsø's enige Skybar! Hier bent u van harte welkom om te genieten van verfrissende drankjes, goede muziek en een spectaculair uitzicht op het dak van de stad - vaak in de middernachtzon of het noorderlicht!

Kitchen & Table Tromsø: De Zweedse meesterkok Marcus Samuelsson, woonachtig in New York, heeft in samenwerking met Clarion een geheel nieuw foodconcept gecreëerd met de focus op fun dining, waarbij goede (lokale) ingrediënten en ontmoetingen tussen mensen centraal staan. Hier ontmoeten inspiratie en specerijen uit Manhattan, Arctische producten en Noord-Noorse tradities elkaar.

Hotelgasten kunnen 24/7 gratis sporten bij SKY Fitness Tromsø, op een halve minuut lopen van het hotel. SKY Fitness Tromsø heeft faciliteiten met ultramoderne fitnessapparatuur en hoge ramen met een prachtig uitzicht op de zee.

Bij Nordic Choice Hotels, waarvan het hotel een onderdeel is, hebben ze een traditie en een cultuur waarin ze meer doen dan van ze wordt verwacht - voor zowel de gasten als de medewerkers, de samenleving en het milieu. Dat werk noemen we WeCare. Om een betere wereld te creëren, werkt Nordic Choice Hotels met 5 aandachtsgebieden: duurzame hotelactiviteiten, fair trade (ethische en duurzame handel in hun toeleveringsketens), voedselrevolutie (zo veel mogelijk werken met biologische, duurzame en lokale producten), diversiteit en lokale maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Traditionele Lavvu met rendier sleeën

Een lavvu is een traditioneel nomadische tent die door originele Samen-bevolking in Noord-Europa wordt gebruikt. Van oorsprong bestaat deze tent uit een lederen buitenkant die om een houten kegelvormige draagconstructie is bevestigd. De buitenzijde bestaat uit rendierhuiden die aan elkaar zijn genaaid met een benen naald en draad gemaakt van de darm van het rendier. De constructie is gevormd uit in elkaar vallende rechtopstaande stokken, die extra verbonden zijn met gebogen dwarsverbindende stokken.

De traditionele lavvu vertoont veel gelijkenis met de Noord-Amerikaanse tipi. De lavvu is in verband met het Scandinavische klimaat ten opzichte van de tipi echter steviger uitgevoerd met een bredere basis en een lagere hoogte (vanwege eventuele wind) en heeft een ingang van hout (tegen de kou). Binnenin de lavvu is een vuurplaats die wordt gebruikt om de ruimte te verwarmen. De rook kan ontsnappen door het gat in het dak.

Vandaag de dag zijn er tentuitvoeringen gebaseerd op de lavvu om te kamperen. De draagconstructie en/of de toegepaste materialen verschillen hierbij door de toepassing van bijvoorbeeld canvas voor de buitenschil en het gebruik van een enkele centrale paal in het midden van de tent.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon CO2-impact donatie per persoon aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon donatie aan Ocean Cleanup Project
 • Accommodatie in standaard hotelkamer inclusief ontbijt (3 x Clarion The Edge + 1 x Lavvo)
 • 2 x Flybus: retour luchthaven naar hotel/stadscentrum en shuttlebus (niet privé)
 • 1 x Northern Lights Cuisine Cruise (met elektrische boot)
 • 1 x Husky Safari (4,5-5 uur)
 • 1 x ingang Tromsø kabelbaan
 • Internationaal transport (vluchten) naar Tromsø
 • Maaltijden anders dan vermeld op het programma
 • Upgrades hotelkamers
 • Toeslagen bij reserveringen in andere dan de genoemde hotel
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Tips en persoonlijke aankopen
 • Alles niet vermeld onder "Tour Included"

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.399,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk