from €3.499,00
Boeking Aanvragen

Spanje: Van majestueus Madrid naar adembenemend Andalusië

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Spanje:

Het Iberische schiereiland is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, van de toeristische kusten aan de Middellandse Zee tot het flamencodansen van Andalusië en van de glooiende wijnvelden en sinaasappel boomgaarden in vele delen van het land tot het moderne Barcelona in Catalonië. Naast Spaans (Castiliaans) zijn Catalaans, Baskisch en Galicisch zogenaamde ‘co-officiële’ talen van het land.

Het landschap van Spanje bestaat voornamelijk uit plateaus, zoals de Spaanse Hoogvlakte, en bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De hoogste bergtoppen van het Spaanse vasteland zijn de 3482 meter hoge Mulhacén in de Sierra Nevada.

De Spaanse keuken is net zo divers als de Spaanse culturen en klimaten. Typische Spaanse producten zijn de vele wijnen en cava’s, talloze worsten waaronder chorizo, jamón serrano of jamón ibérico, talloze kazen, peulvruchten, mediterrane groenten en veel verschillende zoetigheden. De bekendste gerechten zijn de Spaanse tortilla, churros, paella, gazpacho, stoofpotten (cocidos) en calamares a la romana (gefrituurde inktvis). Eveneens bekend zijn de tapas, die zowel ’s middags als ’s avonds kunnen worden gegeten. Typisch Spaanse drankjes, die met name in de zomer worden gedronken, zijn sangria, horchata en clara (bier gemengd met licht zoete frisdrank). De naam sherry is afkomstig van de Andalusische stad Jerez de la Frontera.

Er staan 45 Spaanse bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bekendste hiervan zijn onder andere het Alhambra in Granada, het historische centrum en de kathedraal van Córdoba, de palmentuin van Elx, vlak bij Alicante, de werken van Antoni Gaudí: onder anderen Park Güell, Casa Batlló, Sagrada Família, Casa Milà en Palau Güell in Barcelona, de musea en architectuur van Madrid, et historische centrum van Toledo en de kathedraal en het Alcázar van Sevilla.

Sierra Nevada:

Dit is een gebergte in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje en behoort tot een verzameling bergketens die de Betische cordillera worden genoemd. Sierra Nevada is Spaans voor besneeuwde bergketen en omvat zestien bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter. Verder maakt het Nationaal park Sierra Nevada deel uit van het gebergte. Het is onder meer het leefgebied van de Spaanse steenbok (Capra pyrenaica) en het wild zwijn (Sus scrofa).

De nieuwe Agenda 2030 van de Verenigde Naties is een actieplan gericht op mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschappen (5P’s). Het uiteindelijke doel is armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Alle staten en andere geïnteresseerde belanghebbenden nemen hun verantwoordelijkheden op met betrekking tot de verwezenlijking ervan. Spanje speelde een actieve rol bij het opstellen van het document dat op de top werd aangenomen. Over het punt “Planeet” benadrukt Spanje ondermeer de overtuiging dat de planeet moet worden beschermd tegen achteruitgang, onder meer door duurzame consumptie en productie, duurzaam beheer van haar natuurlijke hulpbronnen en dringende maatregelen tegen klimaatverandering, zodat deze kan voorzien in de behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

View More

Reisplan

Dag 1: Madrid

Na aankomst op de luchthaven van Madrid gaat u op eigen gelegenheid naar uw mooie en centraal gelegen hotel in Madrid (neem de treinlijn C1 of metro). Na de check-in heeft u de rest van de dag en avond ter vrije besteding om de mooie stad Madrid zelf te ontdekken.

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. Door de centrale ligging van de stad, de geschiedenis, politieke en financiële functies wordt Madrid beschouwd als de belangrijkste stad van het Iberisch schiereiland. Belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn de oude Plaza Mayor, het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis, het Retiropark, het archeologisch museum, en drie internationaal befaamde kunstmusea het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza.

De traditionele keuken van Madrid bestaat zowel uit vlees als vis, en veel peulvruchten, eieren, honderden soorten worst en stoofpotten. De ‘cocido madrileño’ is het meest traditionele voorbeeld van een Madrileense stoofpot. Madrid staat bekend als de stad waar het eten in de restaurants zeer ‘casera’ oftewel huiselijk is. Dat betekent dat het eten vers wordt bereid, in veel gevallen met lokale, Spaanse producten. In de stad worden op sommige plaatsen de Spaanse tapas nog op traditionele wijze gegeten, namelijk gratis bij een drankje.

Dag 2: Madrid

Na het ontbijt gaat u op een leuke en sportieve fietstocht waarbij uw lokale en Engelssprekende gids u meeneemt langs de meest interessante plekken en bezienswaardigheden van Madrid, waar u naast een aangename wandeling ook kunt genieten van de leuke en interessante uitleg.

In de middag heeft u vrije tijd om met de hop-on-hop-off bus (buskaart voor 2 dagen inbegrepen in de reis) meer dan 30 gunstig gelegen haltes, verdeeld over twee routes, de hoofdstad verder te ontdekken en u kunt in- en uitstappen wanneer u maar wilt en genieten van de mooiste plekken en monumenten van Madrid.

Eén van de leukste wijken om te ontdekken is Chueca, één van de meest authentieke maar ook kosmopolitische delen van de binnenstad. In het begin van de jaren 80 stond het nog bekend als een vervallen buurt, maar later begon hier ‘La Movida’, oftewel de nieuwe culturele revolutie van Spanje, die onder meer streed voor gelijke rechten voor homoseksuelen. Chueca staat inmiddels bekend als dé buurt voor homo’s en lesbiennes, maar in werkelijkheid is het publiek vooral zeer gemixt en levendig. Dit deel van de stad staat letterlijk volgepakt met chique modehuizen, kunstgaleries, restaurants, bars en terrassen en is een van de meest populaire wijken van Madrid.

Dag 3: Madrid

Na een ontstpannen ontbijt gaat u in de loop van de ochtend naar een kleine plaatselijke Madrileense kookschool waar u leert hoe u zelf de allerbeste en meest authentieke paella en/of andere Spaanse culinaire specialiteiten kan maken. Na afloop kunt u genieten van uw zelfbereide lunch, vergezeld van een glas goede Spaanse wijn.

De rest van de middag heeft u vrije tijd om met de hop-on-hop-off bus (buskaart voor 2 dagen inbegrepen in de reis) meer dan 30 gunstig gelegen haltes, verdeeld over twee routes, de hoofdstad verder te ontdekken en u kunt in- en uitstappen wanneer u maar wilt en genieten van de mooiste plekken en monumenten van Madrid.

Malasaña (eigenlijke naam Universidad) is bijvoorbeeld een levendige wijk, vol met restaurants, bars en jonge Madrilenen. Het is één van de klassieke bestemmingen van de stad om uit te gaan. Het centrum van deze wijk is het Plaza Dos de Mayo.
Retiro is demografisch gezien het oudste district van de stad, waar een groot aantal studenten en jonge mensen woont en de wijk slaapt ’s nachts nauwelijks. Het ligt direct naast het beroemde Retiro-park aan de oostkant. De straten van Retiro zijn behoorlijk smal, en overdag hectisch en gezellig met winkels en mensen.

Het district Cortes heeft maar een kleine oppervlakte maar bevat wel een aantal belangrijke bezienswaardigheden zoals het Congres van de Spaanse regering, het Zarzuela Theater, het Plaza de Cibeles en het fantastische Museo Thyssen-Bornemisza.

Dag 4: Madrid - Sevilla

Vandaag verlaat u Madrid en loopt u na de check-out vanuit het hotel op eigen gelegenheid naar het centraal station van Atocha waar u de AVE-trein neemt naar Sevilla. Bij aankomst loopt u gemakkelijk naar het Ayre Hotel, gelegen naast het station.

Sevilla, gelegen aan de rivier de Guadalquivir, is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië, en van de provincie Sevilla. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en één van de grootste van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden. De Sevillaanse wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco.

Na de check-in en de lunch gaat u vanaf 16.00 – 19.00 uur op een wandeltour door de beroemde stad met een lokale en Engelssprekende gids, die u meeneemt naar onder andere de belangrijkste monumentale zone, de kathedraal, Giralda en de oude Joodse wijk van Sevilla (Santa Cruz en San Bartolomé). De gids kan u ook een aantal plekken aanbevelen om te dineren en/of te bezoeken.

Dag 5: Sevilla

In de ochtend wordt u door uw lokale gids bij het hotel opgehaald voor een leuke fietstocht langs de vele historische tuinen en parken en de rivier. Na deze sportieve activiteit heeft u een paar uur vrij voor de lunch en een eventuele siësta.

In de namiddag haalt uw lokale gids u weer op bij het hotel voor een bezoek aan de oude binnenstad van Sevilla met zijn mooie pleinen, oude straten en statige paleizen uit het XV-XVI-eeuwse Casa Pilatos of Palacio de las Dueñas.

Dag 6: Sevilla - Grazalema - Ronda

Vroeg in de ochtend wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel en vanaf dit moment gaat de reis verder samen met de verschillende gidsen, zowel in transfers als de vele bezoeken en wandelingen van deze rondreis.

U rijdt eerst naar het mooie, witte dorp Grazalema, waar u na een dorpsbezoek en de lunch een wandeling van 2-3 uur gaat maken door het schitterende natuurpark van Grazalema. Hierna reist u door naar Ronda, waar u na de check-in in uw stadshotel een begeleide wandeling om de oude en romantische stad Ronda te leren kennen.

Ronda ligt aan weerszijden van de Tajo del Ronda, een smalle kloof van meer dan 150 meter diep. De eeuwenoude stad is uitgeroepen tot eigendom van cultureel belang. Kelten, Feniciërs, Romeinen en Arabieren bewoonden allemaal deze stad, die vervolgens werd heroverd door de katholieke vorsten. De historische wijk, die doet denken aan de Arabische tijd en met een middeleeuwse lay-out, is verspreid naar het zuiden van de Guadalevín, terwijl het ‘modernere’ Ronda, het deel dat ontstond na de 16e eeuw, zich ten noorden van de loop van deze rivier ontvouwt. Verschillende bruggen verenigen de twee helften van één van de meest interessante steden in Andalusië.

Dag 7: Ronda - Caminito del Rey - Antequera

Vroeg in de ochtend verlaat u Ronda om door te reizen naar Caminito del Rey, één van de mooiste plekjes van het Malaga-gebergte. U maakt hier een begeleide en ontspannen wandeling langs de imposante Desfiladero de los Gaitanes-kloof. De kloof, het beroemdste deel van deze wandeling, bestaat uit 3 km promenades en bruggen die letterlijk aan de wanden van de kloof hangen. Het pad dat toegang geeft tot de promenades is ook van groot landschappelijk belang.

Tijdens deze mooie wandeling heeft u midden in de overweldigende natuur een picknicklunch, gemaakt met streekproducten en specialiteiten. Na dit bezoek reist u verder naar Antequera, waar u in de middag een begeleide stadswandeling maakt door het oude centrum van de stad. De stad ligt aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea, 575 meter boven zeeniveau. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce. De ligging van de stad is indrukwekkend en heeft vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent.

Dag 8: Antequera – Dolmens en Sierra el Torcal – Granada

Na uw check-out bezoekt u in de ochtend de Menga hunebedden van Antequera, uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De oorsprong van deze megalithische constructies ligt naar schatting tussen 3000 en 2000 jaar vóór onze jaartelling. Menga wordt beschouwd als het grootste megalithische bouwwerk in Europa.

Na dit bezoek reis u verder naar het natuurpark Sierra el Torcal waar u een schitterende en begeleide wandeling gaat maken. Het staat bekend om zijn ongebruikelijke landvormen en is één van de meest indrukwekkende karstlandschappen in Europa. In het park komen veel wilde bloemen voor, zoals lelies, pioenrozen, rododendrons en dertig orchideeënsoorten. De hagedisslang en de parelhagedis zijn endemisch in het park. Verder vindt u er de vale gier, de Spaanse steenbok, dassen, wezels en allerlei knaagdieren. Het pad langs de Torcal heeft kleine trapjes continu op en af, omdat het pad aangepast is aan de rotsen maar gemakkelijk te bezoeken is voor alle soorten wandelaars, van kinderen tot senioren.

Na de wandeling heeft u een picknicklunch op het platteland met lokale producten en specialiteiten en gaat u nog langs bij het bezoekerscentrum van het nationale park voor meer (audiovisuele) informatie. Nadat u het indrukwekkende karstlandschap van El Torcal heeft verlaten, bezoekt u ook nog één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Europa, de "Hunebedden van Antequera". De oorsprong van deze megalithische constructies ligt naar schatting tussen 3000 en 2000 jaar vóór onze jaartelling en is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Menga wordt beschouwd als het grootste megalithische bouwwerk in Europa.

In de middag brengt de chauffeur u naar de mooie stad Granada, waar u logeert in een pension dat gelegen is in het hart van El Albayzín, de oude Arabische wijk van de stad. Vervolgens heeft u de avond van de dag ter vrije besteding om de stad te ontdekken en te dineren in één van de vele gezellige en authentieke bars en restaurants van Granada.

Dag 9: Granada – Alhambra – Bergen van Granada

Vandaag gaat u met uw gids het schitterende Alhambra en andere bezienswaardigheden in de stad Granada te bezoeken. Het Alhambra (Arabisch voor Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort, gebouwd door de voormalige Moorse heersers en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Keizer Karel V gaf na zijn bezoek aan Granada in 1526 opdracht tot de bouw van een renaissancistisch paleis midden in het Alhambra, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland.

Uw Spaanse gids neemt u daarna ook nog mee naar de niet-toeristische paden in de historische heuvels van Granada. Vanuit een aantal unieke standpunten heeft u het beste uitzicht over Granada en het beste perspectief om de oorsprong en geschiedenis van de stad te begrijpen.

Na de lunch gaat de wandeling verder, waarbij u verschillende onderdelen van het hydraulische systeem van het Alhambra zal bezoeken. Hierbij gaat u de bron van het water ontdekken dat de tuinen en bossages van het Alhambra voedt, de bossen eromheen en de vallei van de rivier Darro, met een fantastisch uitzicht over de stad en de eeuwenoude abdij van Sacromonte.

Dag 10: Wandeling Cahorros en Alpujarras – Capileira

Vandaag maakt u een mooie wandeling van 8 kilometer (3-4 uur) in het schitterende natuurpark "Cahorros de Monachil" in de Sierra Nevada. U rijdt eerst van Granada naar het dorp Monachil vanwaar u begint met een wandeling langs oude boerderijen, percelen en olijfboomgaarden. U verlaat het hoofdpad en neemt een voetpad dat bergafwaarts slingert door een ruig, rotsachtig landschap, waarvan de vormen lijken op oude ruïnes. Deze rotsen zijn kalksteen en dolomiet.

Na een lichte lunch in het dorp gaat de reis verder naar La Alpujarra, het gebied in de bergen op de zuidelijke hellingen van de Sierra Nevada. U brengt een bezoek aan de Poqueira-vallei en zijn idyllische Spaanse dorpen voordat u incheckt bij het charmante hotel Finca Los LLanos, gecertificeerd door Europarc Federation als lid van de Europese Overeenkomst voor Duurzaam Toerisme in de Sierra Nevada. Het hotel is gelegen in het hoger gelegen deel van het dorp met een prachtig uitzicht vanaf het terras, vol met kleurrijke bloemen en een eigen tuin met fruit.

Dag 11: Capileira – Alpujarras – Capileira

Vandaag ontdekt u de magische Alpujarra langs de middeleeuwse wandelpaden. Vandaag gaat u de magische Alpujarra ontdekken via een aantal middeleeuwse wandelpaden waarbij u kunt kiezen uit verschillende routes van 8 – 15 kilometer.

Deze wandelroute is een "persoonlijke reis", ontworpen door uw gids, die een grondige kennis van het gebied heeft. Tijdens deze wandeling ontdekt u het landelijke erfgoed van het gebied: dorsvloeren, irrigatiekanalen, oude bossen, bruggen, bronwater en de stedenbouw en architectuur van de oude nederzettingen met Moorse oorsprong.

Na de lunch brengt u in de namiddag een bezoek aan de kunstenares Ana, waarbij u een workshop krijgt met een oud en traditioneel weefgetouw: amen met de deelnemers gaat u vervolgens zelf een kleed weven.

Dag 12: Capileira – Guadix

Na het ontbijt verlaat u Capileira en gaat u de bergketen oversteken om een totaal ander Spaans landschap en architectuur te ontdekken. U zult de hele zuidelijke regio van de Sierra Nevada doorkruisen via een kronkelende bergweg. Tijdens de oversteek verandert het landschap. U stopt in Trevélez, het hoogste dorp van Spanje (en bekend van zijn hamdrogerijen) en steekt vanaf daar de bergpas over die u toegang geeft tot de noordkant van het gebied. Aan de noordkant maken de dichte dennenbossen contact met de semi-aride vlakte: een adembenemend mooi landschap van canyons en badlands dat uniek is in Europa.

Onderweg ontmoet u Torcuato (alleen van juni tot november), één van de laatste koefokkers van Sierra Nevada. Zijn levensstijl is transhumant, hij voedt zijn koeien op eeuwenoude wijze in de hoge bergen vrij en alleen met natuurlijke weiden.

U verblijft in een grothotel in de buurt van Guadix, Cuevas del Tío Tobas. Dit hotel is gecertificeerd door Europarc Federations als duurzame accommodatie.

Dag 13: Guadix – Gorafe - Guadix

Vandaag is de dag dat u het wonderschone Geopark gaat ontdekken, uitgeroepen tot UNESCO-erfgoed. Dit komt omdat het een weergave heeft van de geologische, biologische en menselijke evolutie gedurende de afgelopen 2 miljoen jaar. U bezoekt het paleontologische centrum van Fonelas, beheerd door het National Geological and Mining Institute. Hier vindt u de plek waar paleontologen werken en waar de overblijfselen van fauna van meer dan 2 miljoen jaar oud worden tentoongesteld.

In de middag reist u verder om het prachtige landschap van Gorafe te bezoeken met zijn interessante hunebedden. Ten slotte bezoekt u Guadix, een stad met veel erfgoed en zijn belangrijke kathedraal. Eén van de karakteristieke kenmerken van de stad Guadix is het belang van de holbewonershabitat. Vroeger was het een vorm van marginale bevolking, maar tegenwoordig is het een levende stedelijke ruimte die een nieuwe waardige en aantrekkelijke overweging heeft gevonden.

Dag 14: Guadix - Frigiliana - Málaga

U verlaat in de ochtend de provincie Granada om richting de kust te gaan en door te reizen naar de kuststad Malaga, een lichtgevende stad en de geboorteplaats van Picasso.

Voordat u in Malaga aankomt, maakt u nog een stop in Frigiliana, één van de meest authentieke dorpen van de provincie, rustig gelegen aan de voet van de heuvel en met uitzicht op Middellandse Zee.

Dag 15: Málaga

Na het ontbijt maakt u een begeleide stadstour met een lokale Engelssprekende gids, die u rondleidt door het oude centrum van Málaga en waarbij u uiteraard ook een bezoek brengt aan het Picasso Museum. De laatste avond heeft u ter vrije besteding om de stad en het havengebied te verkennen.

Dag 16: Málaga - Nederland

Op deze laatste dag van uw rondreis heeft u een transfer naar de luchthaven. Als u om wat voor reden dan ook een late vlucht hebt en u wilt liever profiteren van de tijd in Malaga, maakt u zich dan geen zorgen. Er is een buslijn die van het centrum van Malaga naar de luchthaven gaat. Frequent en goedkoop!

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Malaga, de Sierra Nevada of een strandverlenging aan de zuidkust. Mail ons voor meer informatie.

Lokale duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de onderstaande lokaal en duurzame initiatieven. Na uw boeking maakt u zelf de keuze aan welk project u de donatie wilt doen (project 1 en 3 zijn twee projecten, die u tijdens uw rondreis ook daadwerkelijk gaat bezoeken):

1.Het MemolaLab-project (https://www.facebook.com/MEMOlabUGR/): Het begon als een internationaal universitair project voor de studie van het gebruik van water in de Middellandse Zee en de bijbehorende infrastructuur en heeft geleid tot een vrijwilligersdienst die zich vanaf de 9e eeuw wijdt aan het onderhoud van traditionele irrigatiesystemen. Ze doen ook restauratie van historisch erfgoed.

2. De vereniging van vrijwilligers uit het natuur- en nationaal park van de Sierra Nevada, ontwikkelt verschillende verbeteringsprojecten in de natuurlijke ruimte, met name herbebossing in aangetaste gebieden. (https://www.facebook.com/ARVASN).

3) Bezoek aan een traditionele veehouder, die in het hooggebergte woont en zorgt voor het autochtone ras van Sierra Nevada-koeien, de relatie tussen deze runderen en de bergweiden is eeuwenoud. Hun vlees is biologisch en kan worden geproefd.

WAAR JE BLIJFT

NH Nacional - Madrid

NH Madrid Nacional heeft een centrale plek in één van de meest prestigieuze straten van Madrid, de Paseo del Prado, gelegen in de kunstdriehoek tussen 3 wereldberoemde kunstmusea: het Prado, het Thyssen-Bornemisza en het Reina Sofia. Het prachtige pand uit de jaren '20 van de vorige eeuw is ontworpen door de architect Modesto López Otero.

Het hotel kijkt uit over de botanische tuinen en ligt in de buurt van winkels, restaurants en clubs tegenover station Atocha voor eenvoudige toegang tot de hogesnelheidstreinen.

Het interieur van de 206 kamers varieert van klassiek tot modern en hebben allerlei vormen en maten. Ze hebben luxe voorzieningen, zoals Nespresso-apparaten, televisie, bureau, fauteuils, wifi en zachte badjassen.

De gastrobar Tablafina is gespecialiseerd in de Spaanse keuken en het menu bevat vele streekproducten. De gerechten en de wijnkaart zijn gecreëerd onder leiding van Abel Valverde en David Robledo.

Bekroond met de ISO 14001- en 50001-milieu- en energiecertificaten, behoort dit hotel tot één van de mooie en goede eco hotels in de binnenstad van Madrid.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Ayre Hotel - Sevilla

Ayre Hotel Sevilla is de beste optie als u op zoek bent naar een hotel in een mooi en centraal gelegen duurzaam hotel in de Andalusische hoofdstad. Het bevindt zich recht tegenover het AVE Santa Justa-station en vlakbij veel winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

In het zomerseizoen, wanneer de temperaturen in de stad hoog zijn en de warmte oploopt, biedt het hotel haar klanten een prachtig buitenzwembad, waar u kunt afkoelen en ontspannen. Ook heeft het hotel fietsen beschikbaar voor hun gasten.

Het cafetaria-restaurant Pórtico van Ayre Hotel Sevilla is perfect om even uit te rusten van uw dag. Neem de tijd om te genieten van een kopje koffie, frisdrank, bier of uw favoriete drankje vergezeld van een tapa of een ander (lokale) snack. Als u op zoek bent naar iets consistenter dan een snack, dan biedt het menu van La Estación Bar & Kitchen een gevarieerde en complete selectie gerechten voor elk wat wils.

Alle kamers zijn licht en modern ingericht met een comfortabel kingsizebed, een bureau, een fauteuil, een televisie, gratis wifi en een moderne badkamer met douche (soms ook bad) en toilet.

Ayre Hotel Sevilla is een pionier geweest in de stad Sevilla in het uitvoeren van duurzaam beheer met een uitgesproken sociale en ecologische inzet. Het Comprehensive Management System is al meer dan 15 jaar gecertificeerd volgens de ISO 14001-norm en het Europese EMAS-register en is gedurende deze jaren door verschillende externe entiteiten toegekend, zoals de RE-THINK Award for Hotel Sustainability. Jaarlijks wordt een plan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen opgesteld met milieu- en sociale doelstellingen en doelstellingen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Soho Boutique San Gabriel - Ronda

Breng een paar nachten door in het hart van Ronda in Hotel Soho Boutique Palacio San Gabriel, een zeer charmant boetiekhotel in een gerenoveerd achttiende-eeuws gebouw op slechts een minuutje lopen van de ‘must see’ monumenten van Ronda.

Het voortreffelijke ontwerp van het hotel begint met zijn elegante façade en loopt door in de entreehal, de 23 zeer smaakvol en individueel ingerichte kamers, de bibliotheek, de prachtige Andalusische patio, de privé-filmzaal, de wijnkamer en meer. U kunt genieten van een groot aantal voorzieningen die worden aangevuld met andere diensten, zoals een heerlijk ontbijtbuffet, gratis Wi-Fi, fietsverhuur en 24-uurs receptie.

Geniet van een heel bijzondere ervaring in de uniek en traditioneel ontworpen kamers, in de Andalusische patio, in de bibliotheek, in de privé-filmzaal en begin uw dag met een heerlijk ontbijtbuffet elke ochtend.

De toewijding waarmee ze de 23 kamers van Hotel Soho Boutique Palacio San Gabriel hebben gebouwd, verzekert u van een rustgevend, ontspannend verblijf in een kalmerende familiesfeer. De kamers hebben een heel bijzonder ontwerp en zijn allemaal individueel ingericht in een klassieke stijl vol prachtige details, waaronder uniek meubilair en gerestaureerde originele architectuur, de perfecte setting om te ontspannen met uw dierbaren.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
Hotel Fuente del Sol - Antequera

Dit elegante hotel is fantastisch gelegen op de glooiende heuvels en omgeven door het prachtige en rustgevende landschap en natuur van Antequera. Het uitstekende restaurant , met een prachtig uitzicht, combineert het traditionele met het moderne, de Middellandse Zee met kenmerkende accenten, of, als u dat liever hebt, kunt u ook genieten van een prachtig veganistisch menu en de traditionele producten uit de omgeving te kunnen proeven. Activiteiten als een Spa, zwemmen, paardrijden, wandelen of fietsen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Het landelijke hotel La Fuente del Sol is gelegen in een bevoorrechte natuurlijke omgeving die behoort tot de wijk La Joya, Antequera. De strategische ligging van het hotel is uniek in termen van de nabijheid van de belangrijkste Andalusische hoofdsteden en belangrijke bestemmingen als El Torcal de Antquera, Los Dólmenes de Antequera of de Caminito del Rey. Een aantal pluspunten van het oude zijn onder andere de charme van het hotel en de kwaliteit van zijn diensten, de unieke en rustgevende omgeving, de ongelooflijke natuur, het panoramische uitzicht en het goede klimaat maar ook voor de talloze activiteiten in en om het hotel.

Het hotel is tot in het kleinste details ingericht met respect voor de rustieke stijl van het etablissement en het creëren van een gezellige en exclusieve sfeer, waarbij u gemakkelijk toegang heeft tot de rest van de hotelfaciliteiten zoals de tuinen, Andalusische patio, het buitenzwembad, de Spa enz.

het hotel heeft lichte en ruime kamers met een indrukwekkend uitzicht op de bergen en / of de ruime en mooie tuinen van het hotel. De kamers hebben grote en volledig uitgeruste badkamers met ligbad en/of douche. De standaard tweepersoonskamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Degenen op de eerste verdieping vallen op door hun hoge rustieke plafonds met een houten balkenstructuur en die op de begane grond door hun toegankelijkheid naar buiten. Alle standaard tweepersoonskamers zijn voorzien van alle comfort voor een onvergetelijk verblijf midden in de natuur: gratis wifi, vloerverwarming, flatscreen tv en dvd, airconditioning en/of ventilator, haardroger, minibar, telefoon met directe buitenlijn en kluis .

Het La Fuente del Sol hotel in Antequera heeft een Spa van 300 m2, voorzien van een glazen wand om een ​​indrukwekkend panoramisch uitzicht op de Guadalhorce-vallei te aanschouwen. De Spa biedt behandelingen, therapieën en ontspanningssystemen met water als hoofdelement: een hulpmiddel waardoor lichaam, geest en ziel in harmonie komen. De Spa heeft Schotse douches, sauna, jacuzzi, Turks stoombad, zoutwaterzwembad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Guesthouse Solar Montes Claros - Granada

Het pension "zonne-MontesClaros" ligt in het hart van El Albayzín, de oude Arabische wijk van Granada. Het is strategisch gelegen in het bovenste deel van de stad, in de wijk Albayzín, vanwaar u een buitengewoon uitzicht op het Alhambra heeft. De guesthouse is slechts 5 minuten verwijderd van het uitkijkpunt dat bekend staat als "Mirador San Nicolás", 10 minuten van de kathedraal van Granada en ongeveer 20 minuten lopen naar de ingang van het Alhambra paleis. Een ontspannen omgeving om te voet op pad te gaan en alle mooie plekjes en bezienswaardigheden in Granada te bereiken.

Albaycín, met uitzicht op Granada, is een prachtige oude wijk. Vanaf MontesClaros loopt u in slechts 10 minuten naar het Generalife-paleis. Elvira Street, beroemd om zijn tapasbars en bruisend nachtleven, ligt op 12 minuten lopen. Albayzin is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in UNESCO-sites, architectuur en geschiedenis.

Ze hebben enkele slaapkamers van verschillende categorieën en gedeelde ruimtes met buitengewone uitzichten op het Alhambra en de omliggende wijk. Vanaf de balkons en terrassen kunt u genieten van dit prachtige landschap. Dompel uzelf onder in de luxe en het comfort van een traditioneel huis, in een deel van Granada waar de erfenis van Al-Andalus voortleeft.

Note: Indien u de voorkeur geeft aan een meer landelijke sfeer, kunnen we voor de overnachting (bij beschikbaarheid) ook La Casa Grande de Zujaira aanbieden. Een gerestaureerd landhuis dat toebehoorde aan de markiezin van Diéchar. Dit was het zomerhuis waar de adellijke familie maandenlang verbleef. Het is nu gekocht en gerestaureerd door een nieuwe familie, die veel aandacht heeft besteed aan de natuurlijke aspecten en het comfort van het huis.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Finca Los Llanos - Capileira

Finca Los Llanos is een landelijk hotel gelegen in de stad Capileira, op een hoogte van 1436 meter, één van de hoogstgelegen steden op het Iberisch schiereiland. De Poqueira-rivier stroomt er naar beneden, die de gesmolten sneeuw van het Sierra Nevada National and Natural Park naar de zee voert, en gaat door oude dorpen die op de hellingen van de berg hangen, alsof ze langs de Poqueira-ravijn glijden.

Het Finca Los Llanos Hotel werd opgericht in 1990 en heeft sindsdien een uitstekende reputatie op het gebied van klantenservice. Gelegen in het hart van de Alpujarra in de Sierra Nevada-omgeving, die is uitgeroepen tot biosfeerreservaat door UNESCO, natuurpark en nationaal park, vooral vanwege zijn botanische endemieën en zijn specifieke eco-cultuur.

Het grote zwembad en zijn weidse zonneterras zijn geopend van mei tot oktober. Hiervandaan kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op de Poqueira-ravijn. Het sfeervolle restaurant biedt een uitgebreide menukaart met typische streekgerechten.

Het hotel heeft 44 kamers, die allemaal zijn verdeeld over drie gebouwen, die zijn vernoemd naar drie schrijvers die hun stempel hebben gedrukt op de Alpujarra: Gerald Brenan, Washington Irving en Federico Garcia Lorca. De architectuur is geïnspireerd op de Alpujarra-omgeving op basis van nobele houtsoorten, Arabisch keramiek, artistieke lantaarns en Alpujarra-stoffen.

Hotel Finca Los LLanos, gecertificeerd door Europarc Federation als lid van de Europese Overeenkomst voor Duurzaam Toerisme in de Sierra Nevada. Het hotel is gelegen in het hoger gelegen deel van het dorp met een prachtig uitzicht vanaf het terras, vol met kleurrijke bloemen en een eigen tuin met fruit.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Cuevas del Tío Tobas - Guadix

Wilt u een unieke ervaring beleven? Durf te genieten van de natuur met de vijf zintuigen en probeer een andere en unieke vorm van vrije tijd. Hier voelt u de stilte, de rust, de schoonheid en de smaak van het natuurlijke en het traditionele.

Het landelijke en duurzame complex is een natuurlijk toevluchtsoord om u los te maken van het drukke moderne leven en u weer in contact te brengen met de natuur en het leven in een authentieke omgeving. De faciliteiten hebben alles wat u nodig heeft om u een oase van rust en een authentieke ervaring voor de vijf zintuigen te bieden (zoals een schitterende tuin en een heerlijk verkoelend zwembad). Daarnaast bieden ze een aantal unieke activiteiten zoals het bakken van traditioneel brood, het maken van lokale kaas, een wandeling maken met de twee huisezeltjes of paardrijden.

Het complex heeft 19 grotten die natuurlijke toevluchtsoorden vormen waar u op een uitzonderlijke manier zult uitrusten, dankzij de thermische en akoestische isolatie die ze bieden. Elke grot is uniek in termen van architectuur en decoratie, wat het zijn eigen karakter geeft en u terugvoert naar andere tijden om te genieten van een eenvoudige, traditionele en comfortabele leefomgeving. Een reis naar het verleden waar we de tradities van onze voorouders kunnen herbeleven om ons weer in contact te brengen met de natuur en met uzelf.

Het restaurant verzamelt de gastronomische traditie van dit oude land om u een unieke ervaring te bieden. Gerechten gemaakt met kwaliteitsproducten en met zorg bereid volgens de typische recepten van de lokale, culinaire geschiedenis. Hun specialiteit is de bereiding van traditionele gerechten uit de Arabisch-Andalusische keuken, houtgestookt en gegrild vlees om te genieten van de smaken van weleer in een heel bijzondere omgeving.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Barceló - Malaga

Het Barceló Málaga heeft zichzelf gepositioneerd als één van de beste en modernste hotels in Spanje, dankzij het avant-gardistische ontwerp, de goede service en de uitstekende locatie (met directe toegang tot het AVE-station en vlakbij het Maria Station). Daarnaast biedt het ook een goede verbinding met de luchthaven en ligt het op korte loopafstand van de attracties van de stad.

De 221 ruime en moderne kamers zijn ontworpen volgens het nieuwe B-Room-concept, waardoor elk verblijf een unieke ervaring wordt. Het hotel, erkend als één van de meest 'instagrammable' in Europa, heeft een van de meest spectaculaire recepties in het land onder leiding van zijn specifieke EDHA (Sliding Structure for Daring Humans), een enorme stalen glijbaan die de eerste verdieping rechtstreeks verbindt met zijn lobby.

In zijn gastrobar La Santa María kunnen klanten proeven van een nieuw gastronomisch concept dat het beste van de internationale en lokale keuken combineert in een breed scala aan tapas, waarmee elk diner via zijn smaakpapillen de wereld rond kan reizen.

Gelegen op de 8e verdieping van het hotel en met een prachtig uitzicht op de skyline van Malaga, op dit dak kunt u ontspannen in het solarium of in het zwembad, terwijl u geniet van een heerlijk menu met snacks, frisdranken, salades, cocktails en mixdrankjes.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per persoon
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een lokaal, duurzaam project in Andalusië
 • VZR Garantiefonds
 • Recycled en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Alle transporten zoals genoemd in programma (inclusief trein AVE naar Sevilla en transfer naar de luchthaven van Malaga)
 • Accommodatie in tweepersoonskamer en dagelijks ontbijt
 • Begeleide wandelingen en bezoeken zoals genoemd in programma
 • Vergoedingen en tickets zoals genoemd in programma
 • Aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering tijdens de wandelingen
 • 1 lunch, 2 picknicks lunches en 5 diners
 • Workshop "Wever voor een dag"
 • Bezoek lokale, duurzame sponsorprojecten 1 en 3 (zie donatie duurzame/lokale projecten)
 • Deze reis kunnen wij organiseren voor 2-8: bij een totaalaantal van 8 personen, loopt de vanafprijs per persoon terug naar €2,249 per persoon!
 • Internationale retourvluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfers niet vermeld in het programma
 • Maaltijden en lunches niet vermeld
 • Eventuele extra transfers die om persoonlijke redenen tijdens de tour nodig zouden zijn
 • Persoonlijke (ongevallen-)verzekering tijdens fietstour
 • Alles wat niet wordt vermeld in "De kosten zijn inclusief"
 • Alhambra tickets en bezoek
 • Persoonlijke uitgaven tijdens rondreis
 • Tips

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 2 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

gralion torile

28/11/2023

Magnificent web site. Plenty of useful information here. I?¦m sending it to several pals ans additionally sharing in delicious. And obviously, thanks to your sweat! http://www.graliontorile.com/

I rattling glad to find this website on bing, just what I was looking for : D as well saved to fav.
Pure Passion for our Planet

gralion torile

24/11/2023

With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive content I've either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any techniques to help reduce content from being stolen? I'd certainly appreciate it. http://www.graliontorile.com/

so much fantastic information on here, : D.
Showing 1 - 2 of 2 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €3.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk