from €1.299,00
Boeking Aanvragen

Marokko: Een duurzaam rondje langs de Koningssteden

Reisduur

8 dagen / 7 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis, Stedentrip

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Marokko:

Het Koninkrijk Marokko, is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. De oorspronkelijke bevolking van Marokko werd gevormd door de Berbers. Het eerste bekende feit van de geschiedenis van Marokko is de vestiging van Fenicische handelsposten aan de Marokkaanse kust ca. 1200 v.Chr.

Eten is in Marokko een sociaal gebeuren en een belangrijk deel van de Marokkaanse cultuur. Enkele bekenden gerechten: Couscous wordt gezien als het nationale gerecht van Marokko. De tajine is een stoofpot waar vlees- en visschotels in worden klaargemaakt. Harira is een maaltijdsoep. Deze wordt traditioneel tijdens de Ramadan na zonsondergang gegeten en verder tijdens de winter. Bekende ene typische Marokkaanse producten zijn o.a. dadels, olijven, rozenwater, arganolie en de kruidenmix Ras el Hanout.

Het Atlasgebergte:

Dit schitterende gebergte verdeelt de flora en fauna van Marokko in twee zeer verschillende delen. In het noordwesten van de Atlas vindt men de vegetatie van het Middellandse Zeegebied en in het zuidoosten de Afrikaanse steppe en woestijn. In de regenrijke berggebieden en de hoogvlakten in het westen komen bossen voor met steen- en kurkeik, soorten uit de cipresfamilie, atlasceders en aleppodennen. De in het wild levende dieren hebben zich teruggetrokken in dunbevolkte gebieden van Marokko; sommige soorten zoals de luipaard en de caracal zijn met uitsterven bedreigde diersoorten. Andere zoogdiersoorten zijn de berberaap, gazellen, hyena’s, de gewone jakhals en de woestijnvos. In Marokko leven bijna 500 verschillende vogelsoorten waargenomen en er broeden 224 soorten zoals ooievaars, arenden, gieren, buizerds, wouwen en de ernstig bedreigde heremietibis. Er zijn verscheidene nationale parken in het land, zoals (onder andere) het berggebied rond de hoogste top in het Atlasgebergte de Toubkal en het gebied waar de heremietibissen broeden, Nationaal Park Souss-Massa.

Duurzaamheid:

Onder de Hoge Richtlijnen van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI beschouwde het Koninkrijk Marokko door in 2015 de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de gemeenschap vanaf het begin als een van de structurerende dimensies van zijn nationale model te beschouwen. De uitvoering van de SDG’s voor Marokko maakte in feite deel uit van een investeringskader dat begon in het begin van de jaren 2000, waarvoor een derde van het BBP op het gebied van economische infrastructuur en bestrijding van armoede en sociale ongelijkheden, en de waarde van zijn sociale ongelijkheden. natuurlijke hulpbronnen, met een bijzondere gevoeligheid voor de effecten van klimaatverandering.

View More

Reisplan

Dag 1 : Marrakesh

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakesh wordt u opgewacht en hartelijk welkom geheten door een lokale Engelssprekende chauffeur, die u zal begeleiden naar de romantische en stijlvolle Riad Janate Medina, gelegen in de oude stad (Medina) vlakbij het beroemde plein Jemaa El Fna. U heeft na uw check-in de rest van de middag en avond ter vrije besteding om de mysterieuze hoofdstad te gaan verkennen (diner in de Riad is inbegrepen).

Als de tijd het toelaat, dompel uzelf dan onder in de sfeer van dit fascinerende land met een zelfstandige rondleiding op het Djemaa El Fna-plein. Elke avond staan er eetkraampjes op het plein waar u volop kunt genieten van een rijk aanbod aan typisch lokale specialiteiten.

Marrakesh is één van de vier koningssteden van Marokko, samen met Fez, Meknes en Rabat en is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas. Het historische centrum van de stad (de medina) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden zijn Djemaa el Fna (het centrale stadsplein), Ben Joesoefmadrassa, El-Badipaleis, Bahiapaleis, Majorelletuin, Koutoubia-moskee en de Saaditombes.

Dag 2: Marrakesh

Na het ontbijt brengt u de ochtend door met een lokale, Engelssprekende stadsgids, die u de beste plekken van de mysterieuze stad Marrakesh zal laten zien. Marrakesh, ook wel de Rode Stad genoemd vanwege de rode muren van de Medina, was de hoofdstad tijdens de tijd van de Saadian-dynastie die Marokko regeerde van 1554 tot 1659.

U bezoekt onder andere de oude Ben Youssef Madrasa, El Badi Palace, de Saadian Tombs en de prachtige Koutoubia-moskee. Daarna brengt u een bezoek aan de beroemde souks van Marrakech met zijn honderden winkeltjes en ambachtelijk handwerk. Na de hectiek van de souks, kunt u genieten van de rust van de mooie Majorelletuin, ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Marjorelle.

Vrije middag om een museum of een van de prachtige tuinen van de stad te verkennen, te verdwalen in de fascinerende souks of gewoon te genieten van de dagelijkse sfeer van de medina (oude stad) en foto's te maken. De avond heeft u uiteindelijk ter vrije besteding (diner in de Riad is inbegrepen).

Dag 3 : Marrakesh - Casablanca - Rabat

Om 09.00 uur haalt uw chauffeur u op bij uw Riad. U rijdt naar Casablanca via de snelweg, via Settat, het economische centrum van de regio Chaouia. In Casablanca, de grootste stad van het koninkrijk en de economische hoofdstad van Marokko, ontdekt u het Plein van de Verenigde Naties en het Mohamed V-plein, evenals de Hassan II-moskee (van buitenaf), een architectonisch juweel van het moslimgeloof tussen hemel, land en zee.

Daarna gaat u verder naar de hoofdstad van het koninkrijk, gelegen aan de monding van de rivier de Bouregreg: Rabat, een van de vier oude koninklijke steden van Marokko en de huidige hoofdverblijfplaats van HM Koning Mohammed VI en zetel van de regering. Wandel met een gids door de soeks van de medina, bewonder de monumentale poort van de Kasbah, een voorbeeld van de magnifieke Almohad-architectuur.

Het embleem van Rabat, de Hassan-toren uit het Almohaden-tijdperk (de 44 meter hoge Hassan-minaret en de moskee werden helaas niet voltooid), is al van verre zichtbaar dankzij de onbeschutte ligging op een heuvel. U ontdekt het mausoleum van Mohammed V, beschouwd als een uitstekend voorbeeld van moderne islamitische architectuur, het koninklijk paleis (van buitenaf), de Kasbah des Oudayas met een prachtig uitzicht op de Atlantische kust en de Chellah, een 14e-eeuwse necropolis gebouwd op Romeinse fundamenten in een prachtig park.

Dag 4: Rabat – Meknes – Volubilis – Fez

Vandaag vervolgt u uw reis naar Meknes, dwars door de grote kurkeikenbossen van Maâmora en vervolgens door een prachtig en zacht glooiend landschap met veel olijfbomen en wijngaarden. Allereerst gaat u Moulay Ismaël ontdekken. Stop daarna voor één van de mooiste stadspoorten van Marokko in Meknes, de Bab Mansour. U kunt een bezoek brengen aan de beroemde graanschuren en paardenstallen, het mausoleum van Moulay Ismael en de Bab Khemis.

Na de lunch gaat u verder naar Moulay Idriss Zerhoun, het belangrijkste bedevaartsoord in Marokko, gelegen op een heuvel. Tot een paar jaar geleden was het voor niet-moslims verboden om deze heilige plaats te betreden. In het centrum staat het mausoleum van Moulay Idriss en de bijbehorende moskee met zijn ronde minaret.

Hierna rijd u verder naar Volubilis, dit UNESCO-werelderfgoed is een must voor liefhebbers van geschiedenis. De site, een voorbeeld van een architectonisch complex dat de organisatie van het bestuur van het Romeinse rijk (Mauretanië Tingitana) in de oudheid illustreert, heeft veel verrassend goed bewaarde Romeinse ruïnes, zuilen en prachtige mozaïeken. De opgegraven overblijfselen van de stad getuigen van de vroegere rijkdom van haar inwoners, die actief waren in de handel in olijfolie.

Na een bezoek aan Volubilis rijd u weer door heuvelachtig gebied naar uw eindbestemming van vandaag Fez, de spirituele en intellectuele hoofdstad van Marokko. Fez is een levend getuigenis van geschiedenis en cultuur, kennis en religie, maar ook van het vakmanschap en de culinaire kunst van Marokko.

In Fez voelt u nog steeds de joodse invloed, het is de stad waar u kunt bewonderen, ontdekken en leren..... Fez is dankzij de kunst en wetenschap, geworteld in het geloof, een intellectueel centrum van de Arabisch sprekende wereld en biedt het intacte beeld van een middeleeuwse stad.

Dag 5: Fez

Om 09:00 uur haalt een lokale, Engelssprekende gids u op bij de Riad. Fez bestaat uit drie gebieden:

Fez-el-Bali, het oude deel van de stad, dat dateert uit de 9e eeuw met een doolhof van kleine straatjes, zo smal dat twee mensen elkaar soms niet kunnen passeren. Hier vindt u bijna alle historische en culturele bezienswaardigheden van de stad.

Dan Fez-el-Jedid, wat "nieuw Fez" betekent en dan de Ville Nouvelle, daterend uit het Franse protectoraat. Eerst geniet u van het panoramische uitzicht over de stad vanaf de Borj Sud. Daarna gaat u de oude stad ontdekken, een labyrint van duizenden kleine straatjes, waar u dankzij uw gids niet verdwaalt. Wandel door deze betoverende medina met een bezoek aan de Andalusische wijk, de koranscholen van Medersa Attarine en Bou Inania (14e eeuw), het Nejjarine-plein met zijn opmerkelijke fontein en de Karaouin-moskee (van buitenaf).

In de verbluffende en authentieke soeks kunt u de winkeliers zien afdingen en de ambachtslieden aan het werk zien in hun werkplaatsen. Nadat u voor het Koninklijk Paleis bent gestopt, steekt u "Le Mellah", de Joodse wijk over en bewondert u de mooiste poort van de stad, de Bab Boujloud en bezoekt u de pottenbakkerswijk.

De middag en avond heeft u vrij om op eigen gelegenheid de prachtige stad verder te verkennen.

Dag 6: Fez – Ifrane - Azrou – Khenifra - Bin El Ouidane

Door het Berberdorp Imouzzer du Kandar en de universiteitsstad Ifrane, ook wel bekend als het Zwitserland van Marokko, voert de reis van vandaag u door enorme cederbossen, waar u misschien het geluk heeft om berberapen in het wild tegen te komen. Vandaag is een dag volop natuur.

Daarna gaat de reis verder naar het tapijtstadje Azrou en als u toevallig op doorreis bent op een dinsdag, de wekelijkse marktdag, maak dan een stop: deze authentieke souk is zeker een bezoek waard.

Via Khenifra gaat u verder naar Beni Mellal, de hoofdstad van de regio en centrum van de vruchtbare Tadla-vlakte, naar Afourer. In dit kleine stadje bevindt zich het lagere stroomgebied van het Station de Transfert d'Energie par Pompage. Dit systeem om elektriciteit op te wekken vereist twee bassins die zich op verschillende hoogten bevinden. Het bovenste bekken, de Bin El Ouidane-dam, wat "tussen twee rivieren" betekent, bevindt zich in een dromerig landschap.

Geniet u in de avond op eigen gelegenheid van de prachtige omgeving en een heerlijk traditioneel diner.

Dag 7 : Bin El Ouidane - Ouzoud Watervallen - Marrakesh

De laatste etappe van uw reis biedt een prachtig uitzicht op de dam en vredige landschappen met olijfbomen, johannesbroodbomen en groene velden naar de Ouzoud-watervallen, die met hun 110 meter hoogte worden beschouwd als de hoogste en mooiste watervallen van Marokko.

Ze zijn een beroemd ansichtkaartmotief van Marokko en een zeer populaire bestemming. U kunt veel mooie foto's maken van de omgeving, de watervallen, de kloven en de berberapen die hier hun thuis vinden. Bij mooi weer creëert de zon prachtige regenboogbeelden van het fijne stoffige water in de lucht.

Tijdens een wandeling maakt u kennis met de in het wild levende en soms wat brutale berberapen. U kunt een boottocht maken naar de voet van de watervallen of een goede tajine proberen in een van de vele restaurantjes.

U gaat verder naar Tanant en Demnate. Als u daar zin in hebt, kunt u nog een omweg maken naar de indrukwekkende natuurlijke rotsbrug van Imi N'Ifri boven Demnate, om vervolgens door te rijden naar Marrakesh, de "Parel van het Zuiden".

Dag 8: Marrakesh - Nederland

Vandaag eindigt uw bijzondere reis door Marokko en wordt u door een lokale Engelssprekende chauffeur naar de internationale luchthaven van Marrakesh gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht heeft u nog tijd om van Marrakesh te genieten.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Marrakesh, Essaouira, de andere koningssteden of het strand. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het onderstaande lokaal initiatief:

SOS Animaux (www.fhh-sos-animaux.com/?lang=en): Eén van de hoofdtaken is het redden van dieren in en rond Marrakech, wat helaas maar al te regelmatig gebeurt. Het gaat om honden, ezels, kamelen en talloze andere dieren die door de lokale bevolking aan hun lot over worden gelaten.

WAAR JE BLIJFT

Riad Janate - Marrakesh

Riad Janate - een charmant, oosters, klein paleis - heet u welkom in het hart van de oude en romantische medina in hartje Marrakech. U zult hier een discrete en elegante plek ontdekken voor zowel uw welzijn als uw ontspanning.

De Riad is gelegen vlakbij het fotografiemuseum en de beroemde oude koranschool "Maderassa Ben Yussef". Het legendarische Jemaa El Fna-plein ligt op 15 minuten lopen.

De lichte patio met een eigen geweldig zwembad is een perfecte plek om te zitten, te ontspannen, lekker te ontbijten of een verfrissende duik te nemen. In de avond wordt de sfeer van de Patio magisch, dankzij het kaarslicht en de geur van de typische etherische oliën. Vanaf het sfeervolle dakterras strekt zich de stad Marrakesh beneden en de Afrikaanse sterren boven u uit.

Bij Riad Janate besteden ze speciale aandacht aan een goede keuken. Jamila zal haar uiterste best doen om u te trakteren op een lichte en traditionele Marokkaanse keuken, vers bereid met biologische producten, volgens het seizoen op de dagelijkse markt.

Een verblijf in RIAD JANATE zou niet compleet zijn zonder een ontspannende Marokkaanse hamam-ervaring. De hamam is een ritueel waar u ondergedompeld wordt in een zeer aangenaam stoombad en u de talrijke traditionele en biologische Marokkaanse producten kunt ontdekken en genieten, zoals lavendel en eucalyptus zwarte zepen, kleimaskers, rozenwater en verschillende andere natuurlijke producten die Marokkanen hebben al die jaren gebruikt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan Calamiteitenfonds
 • €1,50 bijdrage CO2-transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon aan lokaal duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • Accommodatie in ecovriendelijke riads (soms hotels)
 • Maaltijden volgens het programma (vegetarisch op aanvraag)
 • Lokale Engelssprekende chauffeur-gids(voertuig en brandstof)
 • Transfer van/naar de luchthaven
 • Entreegelden voor de in het programma aangegeven monumenten/sites
 • Rondleiding door de stad (½ dag) in Marrakesh, Rabat en Fes met een Engelssprekende lokale gids.
 • Kookcursussen
 • Navulbare recycled waterfles
 • Internationale vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle dranken tijdens de rondreis (behalve mineraalwater)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Entreegeld bezoek aan de Majorelletuin/Berbermuseum en het YSL-museum
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Persoonlijke aankopen
 • Tips

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de link op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt voornamelijk privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 1 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

M7vUHXyILuCowjwYJ

10/02/2023

JoGTni4ra0tlWDK94Tvi

dPhjQtD4ckCxLOMB2rAKoQ4k8go9FLradYpgU8ZRTACNvLj8aEre0MZg6fSYoLqPHeyxm5fWnAMin0aG9wNSqy
Showing 1 - 1 of 1 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.299,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk