from €1.299,00
Boeking Aanvragen

Tibet: Spiritueel land op het dak van de wereld (fly-in/drive-out)

Reisduur

8 dagen / 7 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Wij bieden naar Tibet verschillende reizen met/zonder Everest Camp (afhankelijk van het jaargetijde): de reizen kunnen uiteraard ook naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren worden ingericht. In principe kunt u invliegen via Nepal en kunt u uiteraard deze Tibet-reis ook combineren met een individuele rondreis in het spirituele Nepal. Hieronder een voorbeeld van één van onze Tibet-reizen:

Tibet:

De Tibetaanse Autonome Regio (afgekort TAR) is een autonome regio in de Volksrepubliek China en grenst aan Nepal (waar vandaan wij deze rondreis organiseren), Bhutan, India, Myanmar en de rest van de Volksrepubliek China. Tussen 1911 en 1951 was Tibet onafhankelijk, maar in 1950-51 viel het Volksbevrijdingsleger Tibet binnen en kregen de Chinese autoriteiten greep op het gebied. Daarbij werd Tibet verdeeld in drie regio’s, waarbij in de regio U  de dalai lama aan het hoofd staat.

De bevolking van Tibet is een mix tussen de etnische lokale bevolking (die de meerderheid op het platteland vormt) en de gemigreerde Han-Chinezen, die voornamelijk in de steden wonen zoals Lhasa (de hoofdstad), Chamdo, Wenzhuan en Shigatse.

Het werd sinds de jaren 80 voor buitenlandse reizigers mogelijk om de Autonome Regio te bezoeken. Vergunningen waren aanvankelijk echter duur en de buitenlanders mochten zich niet buiten daarvoor bestemde gebieden begeven. Deze gebieden liggen vooral rond de hoofdstad Lhasa. Tegenwoordig kan er steeds meer van het prachtige land bezocht worden maar buitenlanders blijven afhankelijk van de grillige regels, die de Chinese soms aan Tibet opleggen.

Vanwege de enorm hoge ligging in het Himalaya gebergte wordt Tibet ook wel ‘het dak van de wereld’ genoemd.

View More

Reisplan

Dag 01: Aankomst Lhasa

Bij aankomst op het vliegveld wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale, Engelssprekende gids en chauffeur die u naar Lhasa brengen: rust in de middag uit om u aan de grote hoogte aan te passen.

Dag 2: Lhasa (Potala Paleis, Jokhang en Barkhor Street)

Vandaag heeft u een begeleide tour waarbij u een aantal culturele en religieuze hoogtepunten van deze indrukwekkende stad gaat bezoeken. Lhasa is de traditionele hoofdstad van Tibet en tevens de zetel van de dalai lama met de paleizen indrukwekkende Potala en Norbulingka. De stad wordt in het Tibetaans boeddhisme gezien als het heiligste centrum van Tibet. De stad ligt op een hoogte van 3650 meter en is daarmee één van de hoogst gelegen steden ter wereld.

Lhasa betekent letterlijk "plek van de goden". Oude Tibetaanse documenten en inscripties spreken echter tot vroeg in de 7e eeuw van Rasa, wat "binnenhofplek" of "geitenplek" betekent. Lhasa is voor veel Tibetanen de belangrijkste bedevaart bestemming. Naar Tibetaans boeddhistische traditie bestaan er drie pelgrimsroutes in Lhasa. De binnenste route is de Nangkhor en omvat een rondgang in het binnenhof van de Jokhangtempel. De middelste route is de Barkhor en houdt een rondgang om de Jokhangtempel in met daarnaast andere kloosters en tempels in de oude binnenstad van Lhasa. De buitenste route is de Lingkhor die loopt langs de vroegere stadsgrenzen van Lhasa en is vanaf begin 21e eeuw ook open voor het toerisme.

Het Potala paleis is het meest bekende en opvallendste gebouw van de stad. Van hieruit regeerden de dalai lama's. Het zomerpaleis van de dalai lama is gevestigd in de omgeving van Lhasa; een groot park met diverse gebouwen. Onderaan de berg ligt het dorp Zhöl met onder meer de pilaar van Zhöl waarop een aantal inscripties die de oudst bekende voorbeelden zijn van het Tibetaanse schrift. Het Tibet Museum in Lhasa dat in 1999 werd geopend, telt meer dan 30.000 geëxposeerde stukken van Tibetaanse kunst en cultuur.

De avond heeft u ter vrije besteding om Lhasa verder te verkennen en te gaan eten in één van de vele lokale restaurantjes.

Dag 3: Lhasa (Drepung en Sera klooster)

Vandaag bezoekt u twee van de belangrijkste kloosters van Tibet, gelegen in de bergen rondom Lhasa. Drepung klooster is één van de drie grote kloosters van de gelug van Tibet bevindt zich op Gambo Utse-berg : de andere twee zijn Ganden en Sera. Drepung is het grootste klooster in Tibet en was het grootste klooster van alle religies in de wereld. Het werd in 1416 gesticht door Jamyang Chöje, een leerling van Tsongkhapa, de oprichter van de gelugschool.
Drepung staat sinds 1982 op de lijst van culturele erfgoederen in de Tibetaanse Autonome Regio.

Voor de invasie van Tibet in 1959 waren er 15.000 monniken in het klooster. Tegenwoordig is het klooster veel kleiner met een paar honderd monniken. Het klooster is doorgezet in Karnata, India op land die door minister-president Jawaharlal Nehru ter beschikking is gesteld aan de Tibetaanse gemeenschap in ballingschap. Dit klooster heeft ongeveer 10.000 monniken.

Het imposante Sera klooster werd gesticht in 1419 door Jamchen Chojey, ook een leerling van Tsongkhapa. Net als Drepung en Ganden gaf Sera colleges in allerlei Tibetaans boeddhistisch onderwijs en bood het de basisinstructie voor de monniken. Sera Jey Dratsang werd gebouwd in 1435, was het grootst en werd voorbehouden aan zwervende monniken, in het bijzonder aan Mongolen. Ngagpa Dratsang werd gebouwd in 1559 en was een school voor de leer van de gelug-tantra's.

Dag 4: Lhasa – Gyantse – Shgiatse

Na het ontbijt verlaat u Lhasa en vertrekt u naar Gyantse, waar u een bezoek brengt aan het prachtige Yamdrok-meer met een onvergetelijk ver uitzicht op de berg Nyenchen Khangsar.

Onderweg kunt u volop genieten van de vele mooie vergezichten, waaronder die op de Korola-gletsjer langs de weg. U bezoekt uiteindelijk bij aankomst in het mooie Gyantse het Pelkor Chode klooster en ook nog de imposante Kumbum stoepa.

De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 5: Shigatse – Everest-basiskamp

In de ochtend gaat u vanuit Shigatse op weg naar het Everest Base Camp. Met adembenemende en overgetelijke uitzichten op de Himalaya-bergketen bij Jawula Pass, de talloze yaks en vriendelijke lokale bevolking waant u zich even op het dak van de wereld.

U verblijft de avond in het basiskamp, dat geleid wordt door een lokale Tibetaanse familie. Na een heerlijke authentieke maaltijd kunt u de dag afsluiten met een blik op de zonsondergang van Mount Everest.

Dag 6: Everest-basiskamp - Shigatse

Voor het ontbijt kunt u eerst genieten van de prachtige zonsopgang bij de Mount Everest.

Tijdens een rustige en indrukwekkende rit terug naar Shigatse, bezoekt u het eeuwenoude Rongpuk-klooster. Bij terugkomst in Shigatse heeft u de avond ter vrije besteding.

TIP: ga deze avond dineren in het lokale specialiteiten restaurant Songtsen, waar u zeker de traditionele Tibetaanse momo (een variatie op de Chinese dumpling) of de Tibetaanse hotpot moet proberen.

Dag 7: Shigatse – Lhasa

Voordat u vandaag terug rijdt naar Lhasa, bezoekt u eerst nog het schitterende Tashi Lhunpo-klooster, gesticht in 1447 door de 1e Dalai Lama en de traditionele monastieke zetel van de Panchen Lama en een historisch en cultureel belangrijk klooster in Shigatse, de op één na grootste stad van Tibet.

Het klooster is de traditionele zetel van opeenvolgende Panchen Lama's, de op een na hoogste tulku-lijn in de Gelug-traditie van het Tibetaans boeddhisme. De "Tashi" of Panchen Lama had tijdelijke macht over drie kleine districten, maar niet over de stad Shigatse zelf, die werd bestuurd door een dzongpön (prefect) aangesteld vanuit Lhasa.

Gelegen op een heuvel in het centrum van de stad, betekent de volledige naam in het Tibetaans van het klooster "alle fortuin en geluk hier verzameld" of "hoop van glorie". Als de pracht van de plaats door een of andere externe oorzaak zou worden vergroot, zou niemand de talrijke vergulde luifels en torentjes mooier hebben kunnen sieren dan de zon die recht tegenover in volle pracht opkomt.

Na dit bezoek rijd u terug naar Lhasa, waar u uw laatste nacht van deze reis in Tibet door zal brengen.

Dag 8: Lhasa - Kathmandu

Vandaag vertrekt u, afhankelijk van de reis, met de auto of met het vliegtuig vanuit Lhasa naar Kathmandu/Nepal.

Deze reis kunt u uiteraard aanpassen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren, of (voorafgaand of na afloop) verlengen met bijvoorbeeld een rondreis of trekking in Nepal of Bhutan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: [email protected]

Donatie duurzaam, lokaal project

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.
Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan één van de volgende lokale projecten in Nepal, die u bij uw boeking kunt selecteren (de donatie gaat naar een project in Nepal omdat het nauwelijks mogelijk is om een lokaal, duurzaam project in Tibet te sponsoren):

* WCN ondersteunt natuurbehoud buiten beschermde gebieden door verschillende belanghebbenden van ontwikkeling, natuurbeschermingsorganisaties, het maatschappelijk middenveld en gemeenschappen samen te brengen om een duurzamere wereld op te bouwen.

WCN creëert op nationaal en lokaal niveau positieve effecten op gebieden van ecologisch belang door middel van bewustwording, educatie, belangenbehartiging, capaciteitsopbouw, onderzoek en gedegen beleid.

* Kevin Rohan Memorial Eco Foundation: Deze bijzondere Eco Foundation is een ngo – een niet-gouvermentele organisatie, die zich inzet voor het milieu, armoede en mensenrechten - gevestigd in Kathmandu, Nepal. Het belangrijkste doel van de stichting is het verstrekken van studiebeurzen, gratis gezondheidszorg, het bouwen van huizen en meer voor arme Nepalezen en het bevorderen van gezondheid en welzijn in de meest verarmde gemeenschappen van Nepal door duurzame verandering aan te moedigen door middel van milieuvriendelijke programma's.

* All Angels Nepal: AAN is een door een Nederlandse reisgids opgezette non-profit, niet-gouvernementele, niet-politieke organisatie die is opgericht om vrouwen en jongeren sterker te maken. Het heeft tot doel te werken op het gebied van empowerment van vrouwen, onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen, milieu, landbouw, hernieuwbare energie en ICT.

Het is hun missie om vrouwen sterker te maken door verschillende bekwame trainingen te geven, het publiek bewust te maken van genderdiscriminatie, uitbuiting van vrouwen en verschillende programma's op dezelfde gebieden te mobiliseren. Ze zijn toegewijd aan het leveren van alle noodzakelijke technische, financiële en fysieke hulpmiddelen om de kwaliteit van onderwijs, gezondheid en milieu te verhogen.

WAAR JE BLIJFT

The Tibet Gang Gyan Hotel - Lhasa

Het viersterrenhotel Gang Gyan heeft een superieure locatie in het centrum van Lhasa. Het ligt in de buurt van de Ramoche-tempel, de drukke Barkhor Street en vele andere plaatsen voor reizigers om bezienswaardigheden te bekijken en te winkelen.

Er zijn 170 kamers en suites in het hotel (inclusief wifi) met televisie, eigen badkamers met toilet en douchecabine. Er is een groot contrast tussen suites in Europese stijl en de standaardkamers. Zo zijn de suites zeer luxe ingericht. De Tibetaanse standaardkamers zijn populair bij de meeste toeristen vanwege het unieke kenmerk en het volledige uitzicht op het beroemde Potala-paleis als u in bed ligt. U kunt ook genieten van de dagelijkse, traditionele muzikale klanken uitgevoerd door zowel de ochtendklok, ’s avonds door trommels en het Sanskriet gezang 's nachts.

Het hotel biedt ook nog traditionele VIP-kamers en een theehuis. In het restaurant serveren ze heerlijke Tibetaanse, Chinese en westerse maaltijden. Bovendien kan het restaurant tegelijkertijd een maaltijd voor 200-300 mensen regelen. Als u zich moe voelt, kunt u terecht in het gezondheidscentrum voor diverse lokale, authentieke behandelingen. Alle lokale medewerkers van het hotel doen altijd hun best om de gasten maximale ontspanning en comfort te bieden.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Shiga Yangcha Grand Hotel - Shigatse

Het viersterren Shiga Yangcha Grand Hotel Hotel (een relatief nieuw hotel uit 2011) is een modern hotel dat traditioneel is ingericht in de stijl van de oude Tibetaanse architectuur en ligt op slechts 200 meter van het centrum. De kamers zijn redelijk groot met schone en prima faciliteiten, zoals een lekkere douche en een comfortabel bed (tweepersoons Kingsize bed of twee éénpersoonsbedden). Ook heeft het hotel een eigen restaurant, waar zowel lokale en traditionele gerechten en specialiteiten als westerse gerechten worden geserveerd.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Tibetan Tent Guest House - Everest Base Camp

In het Everest-basiskamp zijn de tenten door lokale Tibetanen opgezet en bieden eenvoudige maar onvergetelijke slaapervaring voor toeristen. Uw lokale gastheer zal u 's morgens en’ s avonds voorzien van warm water en de met hout gestookte binnen kachel zorgt dat de tent in de avond aangenaam warm wordt gehouden. Verwacht geen zijden dekbedden en roomservice zoals u die in hotels krijgt. De tent is slechts een plek om te dineren, samen te zijn en te overnachten. Bovendien wordt een tent meestal gedeeld door meer dan 10 personen.

Het is echter niet het hele jaar door beschikbaar. Omwille van het slechte weer of de winter is de camping gesloten.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma
Tsedang Hotel - Tsedang

Het Tsedang Hotel ligt in het centrum van Tsedang en wordt omgeven door oude tempels en kloosters. Liggend tussen majestueuze bergen en de gracieuze Yarlung-rivier, biedt het grootste driesterrenhotel in de prefectuur Lhokha 233 kamers.
In het restaurant serveren ze heerlijke Kantonese, Sichuan, Westerse en Tibetaanse gerechten. Daarnaast heeft het hotel ook nog een café en een eigen bar, een cadeauwinkel, een beautysalon, een zakencentrum en een wisselkantoor.
Bovendien is een elegante tuin buiten een uitstekende plek voor ontspanning en contemplatie.

De kamers zijn uitgerust met individueel regelbare airconditioning en verwarming, kabeltelevisie, een internationale telefoon met directe buitenlijn en een eigen badkamer.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €5,00 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteitenfonds
 • Recyclet en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Accommodatie in genoemde hotels of pensions, inclusief ontbijt
 • Al het oppervlaktevervoer per privévoertuig
 • Een lokale, Engelssprekende lokale gids tijdens de gehele tour
 • Reisvergunningen
 • Toegangsprijzen
 • Drinkwater en zuurstof
 • Reisverzekering voor ongevallen ter plaatse
 • Tibetaanse visumkosten
 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden niet genoemd in reisprogramma
 • Alle optionele excursies en sites die in het programma niet zijn vermeld
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Alle niet genoemde extra's
 • Alle maaltijden (lunch en diner)
 • Toegangsprijzen
 • Visumkosten voor China
 • Kosten ontstaan als gevolg van aardverschuivingen, wegblokkades, stakingen, politieke onrust of geannuleerde vluchten
 • Alle andere activiteiten die niet in het programma zijn vermeld

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de link op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt voornamelijk privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.299,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk