from €2.499,00
Boeking Aanvragen

Vietnam: (Eco-)Vriendelijk Vietnam Easygoing

Reisduur

21 dagen / 20 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Vietnam:

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië en behoort met bijna 100 miljoen inwoners tot de zestien volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon.

Vietnam bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. Soms wordt ook (oostelijk) Thailand ertoe gerekend. Vietnam is met name door China beïnvloed terwijl Thailand, Cambodja en Laos cultureel meer richting India leunen.

Sinds de hereniging van Noord- en Zuid-Vietnam in 1976, volgend op de Vietnamoorlog, is het land een socialistische volksrepubliek. De Communistische Partij van Vietnam heeft als enige politieke partij alle macht in handen, hoewel het land vanaf 1986 door politieke en economische hervormingen steeds meer bij de internationale diplomatie en de wereldeconomie is betrokken. Vanwege de langdurige vereniging van Vietnam met China is de Vietnamese cultuur nog steeds sterk confuciaans, met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering.

Het land heeft een schitterende en zeer gevarieerde natuur met prachtige bergketens in het Noorden, volop culturele bezienswaardigheden in Unesco Werelderfgoed stad Hanoi, de beroemde Halong Bay aan de westelijke kuststrook, de rode zandduinen in het midden van het land bij Hoi An en uiteraard de uitgestrekte en zeer vruchtbare Mekong Delta in het zuiden van het land.

Duurzaamheid:

De Agenda 2030 en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in lijn met de lange termijn ontwikkelingsstrategie van Vietnam. In hun streven om deze agenda te verwezenlijken, zet de regering van Vietnam zich in voor het mobiliseren van alle middelen en de deelname van ministeries en agentschappen op alle niveaus, organisaties, gemeenschappen en de bevolking.

Tot op heden is Vietnam er trots op een aantal SDG-gerelateerde resultaten te hebben bereikt, waaronder: (1) Een substantiële reductie van het nationale multidimensionale armoedecijfer van 9,9 procent in 2015 naar minder dan 7 procent in 2017; (2) De dekking van de ziektekostenverzekering bereikte in 2017 86,4 procent; (3) Een netto-inschrijvingspercentage voor het basisonderwijs van 99,0 procent; (4) De vertegenwoordiging van vrouwen in de Nationale Assemblee in de periode 2016-2021 bedroeg 26,7 procent; (5) Het aandeel huishoudens dat toegang heeft tot veilig water bereikte in 2016 93,4 procent; (6) Toegang tot elektriciteit voor meer dan 99 procent van de Vietnamese huishoudens in 2016; (7) Internetgebruik bereikt 54,2 procent; (8) Jaarlijkse bbp-groeicijfers van respectievelijk 6,7, 6,2 en 6,8 procent voor 2015, 2016 en 2017; (9) Verbeteringen in de bescherming en het beheer van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen en een toename van de bosbedekking tot 41,5 procent in 2017; en (10) Een vermindering van de ongelijkheid en een verbetering van de bevordering van de toegang tot justitie en informatie.

View More

Reisplan

Dag 1: Goedemorgen Hanoi

Chao verbod! Welkom in Hanoi: op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten door onze lokale (Engelssprekende) gids/chauffeur, die u naar naar uw hotel brengt om in te checken.

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heeft u vandaag is ter vrije besteding om uit te rusten of de mooie stad Hanoi op eigen gelegenheid te verkennen, en uw eigen eerste indrukken van Vietnam te op te doen. Indien gewenst en als er voldoende tijd is deze dag, kunnen wij uiteraard ook een begeleide citytour voor u organiseren.

Dag 2: Hanoi dorpstour op de fiets

We halen u om 8:00 uur op voor een korte transfer buiten Hanoi, waarna u deze ochtend de tijd heeft om meer te weten te komen over het leven, de tradities en gebruiken van de lokale dorpen rondom Hanoi.

U wandelt en fietst langs en door de dorpen, bezoekt lokale markten, enkele oude huizen, hun Uanbiddings tempels en gemeenschapshuizen. Daarna woont u een kleine en traditionele voedseldemonstratie bij voordat u gaat lunchen bij een van de lokale families.

's Middags vertrekt u vanuit Dong Ngac, fietsend over grotendeels landelijke wegen door omliggende dorpen naar Lien Mac, een prachtig gebied met perfect verzorgde groenten en bloemen. Hier krijgt u een close-up van de kleurrijke velden en heeft u de kans om een praatje te maken met lokale inwoners, die voor hun gewassen zorgen. Nadat u een andere route van Lien Mac terug naar Dong Ngac hebt genomen, heeft u een korte pauze voor een drankje bij een gastgezin thuis. Na het afscheid gaat u met het busje terug naar uw hotel in Hanoi. Einde van de dorpstour is omstreeks 16.30 uur, waarna u de avond ter vrije besteding in Hanoi heeft.

Inbegrepen: Transfer, gids, entreegelden, ontbijt, lunch, lokale fiets, gemeenschapsontwikkelingsfonds

Dag 3: Hanoi - Mai Chau - Pu Luong

Vertrek om 8:00 uur vanuit uw hotel in Hanoi en transfer naar Mai Chau voor een spectaculaire rit van ongeveer 4 uur. Bij aankomst in het dorp Poom Coom in Mai Chau maakt u een korte wandeling om de etnische Thaise bevolking te bezoeken, waarna de lunch wordt geserveerd.

Na de lunch heeft u een korte autorit van ongeveer 1 uur voordat u vertrekt voor een prachtige wandeling door het natuurreservaat Pu Luong.

Gemiddeld niveau en vereist wat heuvelopwaarts lopen, maar het is de wandeling waard, want u gaat veel spectaculaire uitzichten op dorpen en terrassen zien.

Aankomst in de Thaise stelten homestay in de late namiddag. Vrije tijd om uit te rusten en te douchen, daarna een traditioneel diner bij uw gastgezin, waar u ook overnacht.
Rijafstand: 230 km - Trekking Afstand: ongeveer 9 km (3 uur) - Parcours Moeilijkheidsgraad: 3/5

Inbegrepen: Transfer, gids, entree, ontbijt, lunch, diner, drinkwater, gastgezin met vergunning.

Dag 4: Verborgen paden van Pu Luong

Vroeg opstaan vandaag wordt aanbevolen als uw de kans om 's ochtends getuige te zijn van meer lokale activiteiten niet te missen. Na het ontbijt neemt u rond 8.00 uur afscheid van uw gastheer alvorens u op een opnieuw schitterende wandeling gaat.
Trek vandaag verder door verborgen juweeltjes van Pu Luong, inclusief prachtig uitzicht op valleien, mooie terrassen en vredige dorpjes.

U stopt onderweg voor een picknicklunch en daarna vervolgt u de trektocht door meer dorpen om 's middags het dorp Hieu te bereiken.
Rust wat uit als u wilt of slenter door het dorp om contact te maken met de lokale bevolking en de prachtige waterval in de buurt te bezoeken. Terug naar uw nieuwe gastgezin voor een heerlijk lokaal diner en overnachting.

Trekking Afstand: ongeveer 12 km (5 – 6 uur) - Parcours Moeilijkheidsgraad: 3/5

Inbegrepen: Gids, homestay bij gastgezin, alle maaltijden

Dag 5: Don Village – Pho Doan – Ninh Binh

Uw laatste dag hier in dit prachtige natuurgebied en tussen vriendelijke dorpelingen, dus grijp de kans om het dorp alleen of met onze gids nog even te verkennen.

Vervolgens maakt u een gemakkelijke wandeling in ongeveer 1,5 uur naar het dorpshuis van dit natuurgebied waar uw minivan op u wacht.

Lunch in een van de lokale restaurants voordat u een mooie rit naar Ninh Binh maakt. Bij aankomst inchecken in het hotel en de rest van de middag en avond vrij om te ontspannen. Overnacht in Ninh Binh.

Inbegrepen: Transfer, gids, entreegelden, ontbijt, lunch, water

Dag 6: Bezienswaardigheden in Ninh Binh

Ontbijt rond 8:00 uur in uw hotel. 's Ochtends klimt u ongeveer 500 treden op om de top van de Mua-berg te bereiken en geniet van het panoramische uitzicht over Tam Coc (Tam Coc is optioneel maar zeker de moeite waar). Ga daarna naar de aanlegsteiger in Trang An. Ontspan tijdens een lokale roeiboottocht en dwaal door het karstlandschap en dobber door enkele prachtige lokale grotten. Later wordt er lokaal Vietnamees eten geserveerd voor de lunch.

Een korte transfer naar het Bai Dinh-complex, dit is de grootste pagode in Zuidoost-Azië. Terug naar uw hotel in de late namiddag. De avond heeft u ter vrije besteding en verblijf de tweede nacht in Ninh Binh.

Inbegrepen: Transfer, gids, entree, lokale boot, ontbijt, lunch

Dag 7: Ninh Binh – Ha Long, welkom op de boot

Vertrek naar Ha Long Bay is rond 8:00 uur in een gedeeld busje (ongeveer 4 uur) van uw hotel. Aankomst in de haven rond het middaguur. Aan boord wordt u welkom geheten en wordt u naar uw hut gebracht voor de reisbriefing.

U geniet van een lunch met verse en lokale zeevruchten terwijl u tegelijkertijd vaart om de magische BaiTu Long Bay te verkennen. U maakt een stop om te zwemmen en de mysterieuze grot te bezoeken. Ontspan op het afgelegen eilandstrand of verken het per kajak. Later keert u op tijd terug naar de boot om de prachtige zonsondergang vanaf het bovendek te bekijken voordat u geniet van het meest verse, lokale zeevruchtendiner van de baai.

Inbegrepen: Transfer, gids op boot, entree, kajak, boot/junk, alle maaltijden, permits.

Dag 8: BaiTu Long Bay verkennen, terug naar Hanoi, nachttrein naar Hue

Vroege vogels kunnen genieten van de zonsopgang en de rustige, adembenemende schoonheid van Bay's landschap met de imposante torenhoge kalkstenen. U ontbijt rond 08:00 uur voordat u op een korte roeiboottocht gaat met de lokale bevolking van de baai.
Lunch op de boot terwijl u langzaam terug wordt gevaren naar de aanlegsteiger. Rond 16.30 uur gaat u terug naar Hanoi.
Om 18.30 uur wordt u opgehaald bij het kantoor van onze lokale agent of uw hotel voor de nachttrein naar Hue. Het instappen is om 19.30 uur. U bevindt zich in een gedeelde AC-zachte slaapcabine.

Inbegrepen: Transfer, gids, entree, boot/junk, ontbijt, lunch, treinkaartjes.

Dag 9: Zie Hue-erfgoed per boot en fiets naar landelijke dorpen

Aankomst in Hue rond 9:00 uur in de ochtend. Station pick-up en transfer naar uw ecolodge, waar u tijd heeft om te douchen, te ontbijten en even te ontspannen.

Daarna vertrekt u vanuit uw hotel voor onze ochtendverkenningen om de keizerlijke stad te bezoeken en alles te leren over het oude en indrukwekkende koninkrijk. Vervolgens gaat u aan boord voor een prachtige boottocht langs de Perfume River, met een stop bij de Thien Mu-pagode.

Gelegen aan de oevers van de poëtische Perfume River en ondersteund door de Ngu Binh-berg, is Hue echt een 'natuurlijk schoonheidsicoon' van Vietnam. De kleine stad was ooit een hoofdstad en meer dan een eeuw geleden de zetel van de Nguyen-dynastie. Helaas werd een groot deel van zijn majesteit met koninklijke paleizen, elegante tempels, formidabele vestingen en toegangspoorten verwoest door oorlogen.

Ondanks de veelbewogen en gecompliceerde geschiedenis blijft Hue een vredige en schilderachtige stad, rijk aan natuur en cultuur. Wandel gewoon een paar blokken van de oude stad af en je zult verschillende verborgen juweeltjes vinden. De grootste aantrekkingskracht van Hue is het niet de door bombardementen verwoeste citadel in de stad of de koninklijke tombes verspreid over de heuvels langs de stroomopwaartse Parfumrivier. Het zijn het land, de mensen en het eten dat Hue vanuit elke hoek eeuwig mooi en in veel opzichten uniek maakt.

Na het pagode bezoek vervolgt u de boottocht stroomafwaarts met een aangenaam uitzicht over de oevers van de rivier terwijl u geniet van een lokale lunch aan boord terwijl u tegelijkertijd de Perfume River afvaart.

De middag begint met fietsen om het bloemendorp Tien Non te bezoeken en optimaal te genieten van de verschillende soorten bloemen. U fietst dan verder naar het Thanh Tien-dorp waar u kunt zien hoe ze papieren bloemen maken (een eeuwenoude, lokale ambacht), waarbij u uiteraard kunt proberen er zelf een te maken. Daarna bezoekt u nog een dorp waar ze traditionele volksschilderkunst maken en rijdt u uiteindelijjk verder door het prachtige en vredige landschap van Hue voordat u rond 17:00 uur terugrijdt naar uw hotel. De avond heeft u ter vrije besteding.

Inbegrepen: Transfer, gids, entree, ochtenddouche, ontbijt, lunch, lokale boot, fiets en helm (fietsafstand: 14 km)

Dag 10: Hue – Bezoek Koninklijke tombes, Vietnam cyclo & marktbezoek - transfer naar Hoi An

Na het ontbijt in uw hotel gaat u rond 09.00 uur op een ontspannende fietstocht van 1 uur door Hue om de Dong Ba-markt te bezoeken en vervolgens de koninklijke graven te verkennen, waarbij we ervoor hebben gekozen alleen de beste te bezoeken, want u heeft vandaag veel te doen. Bezoek Ming Mang of KhaiDinh Royal Tombs.

Daarna is het tijd om aan onze transfer naar Hoi An te beginnen (ongeveer 4 uur rijden). Er zijn fantastische bezienswaardigheden onderweg en u kunt stoppen bij: Lang Co Beach, Hai Van Pass, Cham Museum en de Marble Mountains, afhankelijk van de tijd. Bij aankomst in Hoi An heeft u de avond ter vrije besteding.

Tip: Dit is een zeer goede kans voor u om geweldige op maat gemaakte kleding te krijgen tegen redelijke prijzen. Hoi An staat bekend om zijn prachtige maatwerk kleding.

Inbegrepen: Transfer, gids, entree, ontbijt, fietstocht

Dag 11: Plattelandstour en bezoek aan de oude stad Hoi An

Om 8.00 uur ontmoet u uw lokale Engelssprekende gids in uw hotel voor een zeer korte transfer naar de bootdokken, waar vandaan u naar een vissersdorp vaart waar u het leven van een lokale visser en zijn familie kan ervaren en de activiteiten van het voorbereiden van het visgereedschap om te gaan vissen kunt zien. Gevolgd door een korte roeiboottocht langs het waterkokosnoten dorp voor u begint aan een heerlijke lokale lunch.

Na de lunch fietst u over landweggetjes door de rijst- en maisvelden en uitgestrekte kokosnoot plantages op weg terug naar de hoofdstad Hoi An.
De middag wordt voortgezet met sightseeing van de beroemde culturele bezienswaardigheden rond Hoi An. Na afloop van deze bijzondere dag heeft u de avond ter vrije besteding.

Inbegrepen: Transfer, gids, lokale fiets, lokale boot en picknickmand, ontbijt, lunch, water en snack.

Dag 12: Hoi An - Vrij om de stad te verkennen

Vandaag bent u vrij om de oude stad te verkennen of neemt u de lokale fiets om de dorpen rond de stad te bezoeken. U kunt ook naar het strand van An Bang rijden. In overleg met onze lokale agent kunt u ter plaatse ook nog extra activiteiten en excursies boeken, indien gewenst.

Dag 13 - 16: Hoian – Danag – Tuy Hoa – Whale Island

Na het ontbijt in uw hotel, heeft u vandaag een transfer naar het treinstation voor een lokale treinreis om 08:55 uur naar Tuy Hoa. Bij aankomst op het Tuy Hoa treinstation heeft u een pick-up en transfer naar Whale Island om in te checken en te relaxen op het tropische strand. Inbegrepen: transfer en treinkaartjes

Dag 14 -16: Deze dagen zijn bedoelt om op eigen gelegenheid te genieten en te relaxen op Whale Island. Neem bijvoorbeeld deel aan de vele oceaanactiviteiten van het eiland, waaronder: snorkelen, duiken, watersporten en vissen. Of geniet gewoon op het strand van de zon en een lokale tropische cocktail.

Dag 17: Whale Island – Nha Trang – vlucht naar HCM City

U heeft vandaag nog de tijd op Whales Island totdat u wordt opgehaald en naar de luchthaven Tuy Hoa worden gebracht voor de vlucht naar Ho Chin Minh City. Bij aankomst in HCM City wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht om in te checken en kunt u op uw gemak de beroemde stad op eigen gelegenheid verkennen.

Inbegrepen: transfer, ophalen door gids in HCMC en binnenlands vliegticket (indien u liever met het openbaar vervoer reist naar Ho Chi Minh City dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u regelen).

Dag 18: Dagtocht naar Tay Ninh en Cu Chi tunnels

Vertrek om 8:00 uur vanuit uw hotel in HCM City voor een ochtendexcursie naar TayNinh en de Grote Cao Dai-tempel (een plek om een mengeling van boeddhisme, Confucius, taoïsme, hindoeïsme en christendom te aanbidden). U neemt hier deel aan de bijzondere en traditionele middag mis in de tempel (1 uur). Na afloop heeft u een lokale lunch in TayNinh.

's Middags bezoekt u het Cu Chi openluchtmuseum om meer te weten te komen over de beruchte tunnelsystemen van de Vietcong. Grijp deze kans om een uniek inzicht te krijgen in de ondergrondse gevechtsstrategieën van de guerrilla's tijdens de oorlog. Kruip door 50 tot 100 meter van het 200 km lange tunnelsysteem als u wilt (en durft). Op de terugweg naar HCM City bezoekt u een lokale rijstpapierworkshop en geniet u van het uitzicht op het platteland van Vietnam. Rond 17.30 uur wordt u teruggebracht bij uw hotel, waarna u de avond ter vrije besteding heeft.

Inbegrepen: Transfer, gids, entree museum

Dag 19: HCM City – Bezoek de vruchtbare Mekongdelta, CanTho

U vertrekt vanaf uw hotel uit HCM City rond 08:00 uur en rijdt naar het zuiden naar Cai Be. Bij aankomst rond 10.30 uur stapt u aan boord van een boot voor een reis door de drijvende markten van de Mekong. Zie hoe het rivierleven hier verloopt, bekijk de handel tussen koopvaardijschepen en lokale boeren. Een zeer levendige en spannende ervaring!

U vaart door de afgelegen kanalen en steek de Mighty Mekong over naar een eiland waar u stopt om te genieten van vers seizoensfruit voordat u naar Vinh Long vaart. Na afloop van deze vaartocht wordt u met uw minivan naar Can Tho gebracht voor een overnachting in het prachtige Bamboo Eco village.

Inbegrepen: Transfer, lokale gids, entree, ontbijt en lunch

Dag 20: Can Tho - HCM City

Vandaag heeft u een vroege start om 06.30 uur voor een boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang. Daarna heeft u een cruise, inclusief een wandeling over een rustige landweg, genietend van het prachtige landschap om dichter bij de lokale bevolking te komen, terwijl ze op het platteland hun dagelijkse routine uitvoeren. In de middag gaat u terug naar HCM City.

Bij aankomst rond 18:00 uur heeft u uw laatste avond ter vrije besteding.

Inbegrepen: Transfer, gids, entrees, lokale boot

Dag 21: Vertrek HCM City - Goodbye Vietnam

Na een ontspannen ontbijt in het hotel heeft u, afhankelijk van uw vlucht, misschien nog wat tijd om te winkelen. Vervolgens brengen wij u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Deze reis kunnen wij uiteraard naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren aanpassen. Voorafgaand of na afloop van deze reis kunnen wij ook nog een verblijf in bijvoorbeeld Laos of Cambodja of Thailand voor u organiseren. Voor meer info: [email protected]

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag op uw vakantiebestemming aan lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25, waarbij u bij uw boeking aangeeft aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 2 lokale projecten om te steunen:

1. Refill My Bottle (RMB), voor het eerst gelanceerd op Bali (Indonesië), is een initiatief om plastic afval te verminderen door het opnieuw te vullen in plaats van te storten. RMB biedt een online kaart (beschikbaar in de app store) die alle plaatsen identificeert – of het nu een café, resort, restaurant, winkel of werkkantoor is – waar navullers naar binnen kunnen lopen en hun fles gratis kunnen vullen met schoon drinkbaar water of een minimumvergoeding.
Uw donatie wordt gebruikt ter ondersteuning van operationele activiteiten, waaronder maandelijkse vergoedingen voor vrijwilligers, onderhoudskosten voor de app, organisatiekosten bij deelname aan evenementen, enz. Website: https://www.facebook.com/refill_bottle_vietnam

2. Plant bomen met GAIA Nature Conservation: dit is een lokale NGO opgericht in 2016. Een van hun belangrijkste activiteiten is bebossing. Bedrijven en particulieren kunnen zich bij hen aansluiten en door te doneren een bijdrage leveren aan nieuwe bossen creëren of behouden. De locaties zijn nationale parken, natuurgebieden en scholen. Op elke locatie zullen gelijkwaardige boomsoorten worden geplant en GAIA zal elk jaar de status van de bomen in het bos verzorgen, monitoren en publiceren, gedurende 2-6 jaar, afhankelijk van het bos. Website: http://gaiavn.org/tham-gia/su-dung-dich-vu-tu-van-cua-gaia.html

3. Zorg voor lunch voor studenten in bergachtige gebieden met het Nuôi Em-project (Nurture the Children). In afgelegen en bergachtige gebieden van Vietnam, waar de levensomstandigheden extreem moeilijk zijn, zijn kinderen beperkt in hun toegang tot onderwijs. Lange tijd zijn voedselarme maaltijden een bekend beeld geworden voor kinderen in de bergachtige streken van Vietnam, en vanwege de honger moet 90% van de kinderen halverwege de school verlaten. In 2014 werd het Nuôi Em-project geboren met als doel: het verstrekken van complete maaltijden om kinderen de motivatie te geven om naar school te gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over honger en dagelijkse maaltijden. Hoe deel te nemen: Indien gewenst kunt u het project en de kinderen die u ondersteunt bezoeken. Website: https://www.nuoiem.com/

WAAR JE BLIJFT

Tirant Hotel - Hanoi

Het hotel ligt aan de Gia Ngu-straat, wat in het Vietnamees Visdorp betekent, waar vissers en hun gezin woonden. In de 19e eeuw werd de vijver in het midden van het gebied afgesloten, waardoor een lange nieuwe weg ontstond die veel verschillende namen had voordat deze de huidige titel Gia Ngu kreeg.

Gelegen in het hart van het mooiste culturele monument van Hanoi, de oude wijk, het nest van alle historische legendes en het goed gereserveerde gebied, is het Tirant hotel een perfecte keuze voor vakantiegangers: in het centrum van restaurants en amusementscentra en op slechts twee minuten lopen van veel favoriete plekken (Hoan Kiem-meer, waterpoppentheater, toeristenhoek, enz.).

Het hotel biedt verschillende type prachtig ingerichte kamers die stijlvol zijn ingericht met een scala aan moderne voorzieningen en faciliteiten.
Het Tirant Restaurant op de 13e verdieping serveert een ontbijtbuffet van 06.30 uur tot 09.30 uur. De klanten kunnen genieten van het ontbijt en het panoramische uitzicht op de oude wijk. Met een gevarieerd menu van oost tot west kunnen hotelgasten genieten van een voedzaam en verzorgd ontbijt. Ook wordt hier lunch en diner geserveerd met talloze (lokale) specialiteiten, bereid met verse lokale producten en ingrediënten.

Ze streven ernaar om alle gasten een geweldige ervaring te bieden, of het nu gaat om dineren in het hoofdrestaurant, ontspannen op de banken naast de panoramische ramen, genieten van de spectaculaire Skyline Lounge met 360 graden uitzicht over Hanoi of zelfs relaxen bij het zwembad, ze zijn er om te zorgen dat aan al uw behoeften wordt voldaan.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Tam Coc Boutique Garden - Ninh Binh

Het Tam Coc Boutique Garden Hotel ligt op 5 minuten rijden van Thai Vi Tempel en vlak bij de haven en het uitkijkpunt Mua Cave en beschikt over 8 kamers met uitzicht over de tuin. Bovendien ligt het hotel vlak bij het groen en de prachtige meren en op slechts 500 meter van Tam Coc Ninh Binh. Het hotel heeft een café met buitenterras waar u kunt ontbijten en overdag kunt lunchen en iets kunt drinken.

De eenvoudige maar nette en ruime kamers zijn voorzien van geluiddichte ramen en een minibar/koelkast. De eigen badkamers zijn uitgerust met een haardroger en handdoeken. Voor elke kamer bevindt zich een klein terras met een zitje.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Renea Boutique Cruises - Halong Bay

Renea Cruises is een vloot van houten boetiekboten die varen op Halong Bay en Bai Tu Long Bay. De cruise heeft een traditionele designstijl, een gezellige comfortabele hut en een vriendelijk bemanningsteam. U vaart met Renea Cruise door duizenden suggestief gevormde eilandjes van Bai Tu Long Bay, de minder bezochte ervaring van Halong Bay. Het kan een magische ervaring zijn om deze route buiten de gebaande paden te volgen.

De ervaring om de natuurlijke schoonheid van Halong Bay te ontdekken met een reis om de natuurlijke grot te bezoeken, te kajakken naar verschillende kleine hoekjes van de baai, te relaxen met een zonsondergangfeest en in verwondering te genieten van de sterrennachten. Ervaar de authentieke Vietnamese gerechten en verblijf in een gezellige houten hut. Alle ervaringen zijn speciaal voor u ontworpen, voor een onvergetelijke avond van uw vakantie in Vietnam.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hué Ecolodge - Hué

De prachtig gelegen lodge heeft 15 sfeervolle bungalows gebouwd in tuinhuisstijl en elk compleet met privétuin. Er is ook een groot buitenzwembad met een speciale ruimte voor kinderen, een ruim restaurant prachtig omgeven door groen dat heerlijke (lokale) verse producten en specialiteiten serveert.

De kamers zijn omgeven door weelderige tropische tuinen, compleet met fruit of bloemen, waardoor een prachtig uitzicht over de groene ruimte of de rivier wordt gegarandeerd. De kamers hebben tevens een eigen zitgedeelte dat uitkomt op de tuin. De kamer heeft airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten en gratis wifi plus een ruime en-suite badkamer met een traditionele douche/ligbad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hoi An Ancient House Resort - Hoi An

Een unieke mix van traditionele Vietnamese stijl en moderne luxe. Dat is het Hoi An Ancient House Resort & Spa. Ze bieden u graag een echt eenvoudig en ontspannen verblijf aan de deuren van een van de meest geprezen wonderen van het Vietnamese UNESCO-werelderfgoed!

Het resort en spa is in 2017 gerenoveerd en biedt een echte replica van de architectonische stijl van de oude binnenstad van Hoi An met zijn huizen met kleipannendaken, kleine straatjes en watervijvers en biedt een uiterst ontspannen sfeer op een oppervlakte van 6.600 m2.

Het ontleent zijn naam aan het oorspronkelijke 200 jaar oude familiehuis, dat wordt erkend als een overblijfsel op provinciaal niveau en nog steeds wordt bewoond, en dat er trots op is de enige te zijn die in de stad overblijft en dagelijks 100% ambachtelijke Vietnamese producten blijft produceren. rijstnoedels, om later te serveren in heerlijke soepgerechten zoals My Quang, Hu Tieu, Bun, Cao Lau en Pho.
Er zijn 18 zeer sfeervolle kamers van 35 m2 beschikbaar, met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Een gezellige sfeer in een sobere zwart-witte setting met een vleugje Cham-stijl decoratie.

Hoi An Ancient House Resort & Spa is toegewijd om haar gasten de beste authentieke Vietnamese gerechten aan te bieden, waaronder Hoi An-delicatessen en westerse specialiteiten. Ancient House Restaurant serveert ontbijt en lunch en biedt een mix van westerse en Vietnamese gerechten, hetzij buffet, vast menu of à la carte voor het diner. Onze Lounge Bar verwelkomt u voor een ontspannend drankje na een lange bezoekdag in Hoi An, of na een heerlijke maaltijd in ons restaurant of onze BBQ-tuin. In de Spa kunt u terecht voor authentieke gezichts-, lichaams- en andere massages en behandelingen plus een gym.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Whale Island Resort - Tuy Hoa

Het verhaal van Whale Island Resort begon in 1997 met een nobele missie om de verbinding tussen de natuur en de mensheid te vergemakkelijken en tegelijkertijd het ongerepte en ongerepte ecosysteem op het eiland te behouden. De oprichters van dit resort erkenden de noodzaak om het natuurlijke erfgoed van het eiland te behouden en ervoor te zorgen dat het onaangetast blijft door menselijk ingrijpen. Sinds de oprichting heeft Whale Island Resort zich toegewijd aan deze missie en heeft het zich toegewijd aan het bieden van een unieke en onvergetelijke ervaring aan zijn gasten. Van snorkelen en duiken tot wandelen, gasten kunnen zich onderdompelen in de natuurlijke wonderen van Whale Island.

Het restaurant van Whale Island Resort is een restaurant aan het strand met een ruime, luchtige inrichting met een eenvoudig en ongerept karakter. Met een ontwerp dat voornamelijk bestaat uit rieten daken, bamboewanden en elektrische verlichtingssystemen, is de decoratie met de hand gemaakt om de restaurantruimte intiemer en gedurfder te maken met traditionele Vietnamese kleuren en heerlijke lokale specialiteiten en gerechten.

De bar is geïnspireerd op het beeld van een boot midden op de oceaan, die een direct zicht biedt op de zee en de natuurlijke wind. Hier kunt u comfortabel genieten van de prachtige zonsondergang op Whale Island terwijl u geniet van een verfrissend drankje.

De vier verschillende type en traditionele bamboebungalows volgen het rustieke concept en bieden bedden met klamboes, zuilventilatoren en een eigen badkamer met douche. Alle items in elke kamer van het resort zijn eenvoudig en milieuvriendelijk gehouden. Wij nodigen u graag uit op een plek waar u zich zonder afleiding volledig kunt concentreren op uw welzijn. Daarom is er alleen wifi beschikbaar in de openbare ruimtes.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Eden Star Hotel - Saigon/ Ho Chi Min City

Het Eden Star Saigon Hotel is een 4-sterren hotel en ligt midden in het centrum van de zaken-, winkel-, commerciële en uitgaansgelegenheden van Ho Chi Minh-stad. Het is slechts 3 minuten lopen naar de Ben Thanh-markt.

Het Eden Star Saigon Hotel beschikt over 128 comfortabele kamers met eenvoudige en sierlijke ontwerpen, maar goed ingericht die de klanten een ontspannende ruimte bieden om even weg te zijn van de drukte van de stad. Daarnaast kunt u dagelijks genieten van een gratis Afternoon Tea. Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd in het aparte restaurantgedeelte. Het hotel beschikt ook over een massageruimte en een fitnesscentrum met een buitenzwembad en een bar met uitzicht over de stad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Bamboo Eco Village - Can Tho (Mekongdelta)

Bamboo Eco-Village is een authentieke en luxe homestay op het platteland bij de stad Can Tho. U beleeft hier een unieke en natuurlijke ervaring: Na een korte cruise langs de oever van de Can Tho-rivier, ziet u een prachtige pier versierd met bamboe.

Gelegen in een niet-toeristisch gebied, is deze homestay de perfecte mix tussen het comfort en de kwaliteitsnormen van een 5* hotel en de vriendelijkheid en authenticiteit van een lokale homestay! Geniet in een comfortabele kamer of in een van de bamboebungalows van de rust en harmonie van het platteland van de Mekong Delta.

Ervaar de frisse en ontspannen sfeer van het park, met zijn kleine rivier die het park doorkruist en naar een visvijver leidt, omgeven door allerlei soorten lokale fruitbomen. Lig in een hangmat en geniet van een heerlijk sapje of koffie, terwijl u het gezang van de vogels hoort. Of maak een fietstocht langs de nabijgelegen landwegen.

De homestay is grotendeels gebouwd met milieuvriendelijke materialen, vooral hout en bamboe. Om de omringende omgeving te respecteren en de schoonheid en de harmonie van de alomtegenwoordige natuur te behouden.

U kunt hier ook meer leren over de traditionele keuken van de Mekong Delta. Geniet van typische gerechten voor ontbijt, lunch of diner. En neem deel aan een geweldige kookactiviteit om alle geheimen van lokale chef-koks te leren kennen!

Daarnaast hebben ze het gebruik van plastic tot het strikte minimum beperkt, en zijn ze van plan om in de nabije toekomst GEEN plastic te gebruiken.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €5,00 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteitenfonds
 • Alle accommodatie zoals aangegeven in het programma, inclusief ontbijt
 • Recyclebare en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Entreegelden, activiteiten en bezienswaardigheden zoals omschreven in het programma
 • Service van lokale, Engelssprekende gids en chauffeur
 • Alle treintickets en 1 binnenlandse vlucht zoals omschreven in programma
 • Alle lunches en diners zoals aangegeven in het programma
 • Engelssprekende assistentie 24/7
 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden niet genoemd in reisprogramma
 • Alle optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk