from €999,00
Boeking Aanvragen

Kroatië: Duurzame maatwerkreizen naar de mooiste plekken in Kroatië (+ Slovenië)

Reisduur

8 dagen/7 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis, Maatwerk Reizen, Strandvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Maatwerkreizen:

Kroatië is een steeds populairdere Middellandse Zee bestemming, maar je weg vinden naar verborgen juweeltjes, prachtige natuurgebieden en de verschillen tussen elke regio zijn vaardigheden die u het beste kunt leren van de lokale bevolking.

Onze maatwerkreizen naar Kroatië worden volledig samengesteld naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren: strand, cultuur, natuur, avontuur, actief of een combinatie hiervan. We werken veel samen met hotels met een duurzaamheidsbeleid, uitsluitend lokale partners en creëren bijzondere en authentieke belevenissen.

Kroatië:

Kroatië, officieel Republiek Kroatië, is een land in Zuidoost-Europa. Het grenst aan Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee, waar de Kroatische territoriale wateren grenzen aan die van Italië. Geografisch wordt het zuidelijk deel van Kroatië gezien als onderdeel van het Balkanschiereiland. Het strekt zich uit van de uiterste oostelijke hellingen van de Alpen in het noordwesten tot de Pannonische vlakte en de Donau in het oosten.

Door de geografische ligging van Kroatië en de verschillende staten die ooit over Kroatië regeerden zijn er diverse invloeden in de Kroatische cultuur te vinden. Beïnvloed door haar overheersers, de Venetianen, Hongaren, Turken, Fransen en Oostenrijkers, is de Kroatische cultuur rijk aan diversiteit en invloeden. De Kroatische cultuur is onder te verdelen in een Centraal-Europese en mediterrane cultuur waarin ook kenmerken van de Balkan zijn verweven.

De Kroatische cultuur trekt een dertien eeuwen oude cultuur met zich mee. In deze tijd zijn er veel Kroatische monumenten en steden gekomen, waar vele genieën geboren zijn. Deze kennen invloeden uit de Oud-Griekse, Romeinse en Illyrische culturen. In Kroatië zijn zes monumenten van de Werelderfgoedlijst te vinden en acht nationale parken.

Dalmatië:

Dit is een regio in Kroatië, gelegen in het zuiden van het land. De grootste stad in de regio is Split, maar ook de historische stad Dubrovnik in het zuiden, Zadar en Šibenik liggen in Dalmatië. Dalmatië is een relatief smalle kuststrook lopend van het eiland Rab in het noorden tot de baai van Kotor in het zuiden, met in de periferie de Zagora, de strook voorbij de bergen en heuvels die de kuststrook afbakenen. In de Zagora is onder meer het nationaal park Krka gelegen. Tot de grootste bergen aan de kuststrook behoort de Biokovo en ze maken deel uit van de Dinarische Alpen.

De Dalmatische Eilanden met onder meer het nationaal park Kornaten en het nationaal park Mljet maken ook deel uit van het historisch gebied.

Dalmatië is één van de vier historische gebieden van Kroatië, samen met Slavonië in het oosten, Istrië in het noordwesten en het centrale deel van Kroatië. De regio kent een rijke en bewogen geschiedenis en was onder meer bekend als Dalmatia, een provincie van het Romeinse Rijk en een voormalig kroonland van Oostenrijk, het koninkrijk Dalmatië.

Duurzaamheid:

Naast zijn verantwoordelijkheid voor de nationale uitvoering van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, zet Kroatië zich volledig in voor de alomvattende uitvoering van Agenda 2030, zowel in het kader van de Verenigde Naties als in het kader van de Europese Unie, waar, samen met andere lidstaten van de Europese Unie, coördineert en ontwikkelt haar standpunten met betrekking tot duurzame ontwikkeling.

Om ervoor te zorgen dat de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling worden verwezenlijkt, zal verdere actie worden gericht op:

 • Verdere ontwikkeling en verbetering van de institutionele opzet met een goed gedefinieerde organisatie-, coördinatie- en controlestructuur,
 • Het definiëren van de interventielogica om strategische doelstellingen, geplande implementatiemechanismen, structurele hervormingen en strategische projecten aan elkaar te koppelen in het kader van de NDS en financieringsbronnen,
 • Opbouwen van nationale statistische capaciteit,
 • Het uitvoeren van permanente informatie- en educatieve activiteiten om het bewustzijn over duurzame ontwikkeling en leven en de implementatie van duurzame ontwikkelingsdoelen op nationaal en mondiaal niveau te vergroten.
View More

Reisplan

Zuid-Dalmatië (Dubrovnik regio)

Dubrovnik was ooit 1 van de kleinste maar ook 1 van de belangrijkste handelsstaten, met als epicentrum de zee. De stad had op haar hoogtepunt consulaire vertegenwoordigingen in meer dan 80 steden.

Met een handelsvloot van 700 zeilschepen had het een even grote vloot als Venetië. Onder de bescherming van St.Blasius en onder de bekende vlag ‘Libertas’ die op de stenen paal boven de legendarische wakende ridder Orlando wappert, heeft Dubrovnik een rijke geschiedenis. Deze wordt het beste weergegeven, wandelend door de hoofdstraat Stradun, over de door talloze voetstappen gepolijste straatstenen.

Vanaf de beroemde muren van deze stad is het mogelijk de schitterende Elafiti eilanden te zien, die als parels over de blauwe zee uitgestrooid liggen - Šipan, Lopud en Koločep. Deze eilanden en eilandjes worden samen ‘de herteneilanden’ genoemd (van het Griekse woord voor hert ‘Elaphos’), omdat er ooit een mooie populatie van dit edele dier op de eilanden te vinden was.

Maar ook vandaag de dag nog is er al het goeds van het Middellandse Zeegebied te vinden: ongerepte natuur met subtropische vegetatie, omringd door dennenbossen en olijfbomen, en dat alles weer omgeven door prachtige zandstranden.

Istrië

Met zijn gastvrijheid weet het Istrische schiereiland op een klein gebied eenheid te brengen in grote verscheidenheid. De kristalheldere zee, schone kusten en pittorekse havens, charmante straatjes en lekker eten staan garant voor een betoverende charme.

Dit paradijsje, met zijn schilderachtige middeleeuwse stadjes, die zich tot diep in de Istrische binnenlanden ontwikkelden, ademt rust en zachtheid uit. Het landschap doet onwillekeurig aan de mooiste delen van Toscane en de Provence denken.

De regio heeft veel meer te bieden dan enkel de zee. Of het nu Motovun, Grožnjan, Završje, Oprtalj of de kleinste stad ter wereld - Hum - is, een wandeling door de met stenen geplaveide straten wordt een betoverende reis door een heel andere wereld.

Of wat dacht u van een bezoekje aan een wijnhuis of olijfgaard? Neemt u liever deel aan een truffeljacht? Ook dat kan!

Kvarner

Met een enorme diversiteit aan natuurpracht weet de Kvarner Regio de meest kritische toerist te bekoren. De regio strekt zich uit van de Rijeka Riviera tot Karlobag en kent 3 deelgebieden. Vooreerst is er Primorje met de vooraanstaande badplaats Opatija. Vervolgens liggen er voor de kust van de Kvarner enkele prachtige eilanden: Krk, Cres, Losinj, Pag en Rab zijn stuk voor stuk pareltjes. Tenslotte is er ook het economische hart van de regio: de stad Rijeka. Met tal van bezienswaardigheden, winkels, restaurants en een zeer gezellige lokale markt, is de stad zeker een bezoekje waard.

Midden-Dalmatië

Lang geleden, 305 jaar na Christus, moest de machtigste persoon ter wereld, keizer Diocletianus, beslissen waar hij de rest van zijn leven wilde doorbrengen. Van alle plaatsen ter wereld koos hij ervoor om precies in het hart van Dalmatië zijn huis te bouwen, waarmee hij de fundamenten legde voor de toekomstige stad Split.

Treed in zijn voetsporen, leer het paleis van Diocletianus kennen, maar ook de rest van de regio die rijk is aan eilanden en prachtig natuurschoon, zoals de berg Biokovo en het strand Zlatni rat op het eiland Brač, en een culturele rijkdom die al uw verwachtingen te boven zal gaan.

Volg de geur van cipressen en rozemarijn langs de oude Romeinse weg tot aan het antieke Tragurion (het huidige Trogir), waar de schitterende rotsstenen en elk portaal, kerkje, paleis en balkon tot uw verbeelding zullen spreken. Zij vertellen een legende, een verhaal van liefde en hoop. U kunt erachter komen waarom de Romeinse keizers het trotse Salona tot troonzetel van hun provincie kozen en waarom één van hen, Diocletianus, verleid door de charme van Split, besloot om juist daar zijn paleis te vestigen.

Noord-Dalmatië

Alles begint hier in het noordelijke deel van de regio, op de schilderachtige witte rotsen van Velebit. Bezoek de 3000 jaar oude stad Zadar, met zijn stadswallen, ingeschreven in het UNESCO-register van werelderfgoed. In Nin kunt u de kleinste kathedraal ter wereld vinden, alsook een groot zandstrand, terwijl u een modern en levendig toeristisch centrum aantreft in Biograd.

Hier, maar ook in Ravni Kotari en op de eilanden, kunt u die bijzondere Dalmatische atmosfeer ondergaan. En iedereen die aan het eind van de dag, met de fiets of lopend, de middeleeuwse burcht van St. Mihovil (Michaël) op het eiland Ugljan bezoekt, wordt beloond met een uitzicht op een aards paradijs: een reeks smaragden eilanden, aaneengeregen met een gouden draad, gesponnen door de ondergaande zon. Een spektakel dat je altijd bij zal blijven.

Dit gebied, met zijn bergen, meren, watervallen, canyons, kliffen, grotten en spelonken, alsook de onmetelijke blauwe zee. De parelketting van schitterende eilanden, vol met idyllische haventjes en romantische stranden, de vele natuur- en nationale parken... De schoonheid is makkelijker in een schilders-palet te vangen dan in woorden.

Bewonder zeker een keertje de ongerepte landschappen van de Kornati-archipel of de indrukwekkende watervallen en meren van de rivier de Krka. Beide erkend als Nationaal Park.

Als u het binnenland bezoekt, stuit u opnieuw op een oude Kroatische hoofdstad: Knin. In de omgeving van dit stadje vliegt de tijd voorbij met een actieve vakantie, die uw lichaam en geest van energie zullen voorzien.

Plitvice

De regio Lika – Karlovac, met prachtige rivieren, bergen, ongerepte natuur, meren, kloven en grotten, bevat tevens het grootste aantal nationale parken en natuurparken in Kroatië. De bekendste daarvan is het Nationaal Park Plitvice, met 16 sprankelende meren en 157 verschillende vogelsoorten, die elke natuurliefhebber in het geheugen gegrift zullen blijven.

Dit natuurpark is voornamelijk bekend vanwege de watervallen en de meren die allemaal op verschillende hoogtes liggen en van een oogverblindende schoonheid zijn, maar het biedt ook vele andere attracties, zoals verschillende interessante geomorfologische verschijnselen, bos- en grasland, flora en fauna en een hoop boeiende programma’s voor reizigers.
Nationaal Park Plitvice is een topstuk van de natuur en tegelijkertijd ook het enige natuurgoed dat al sinds 1979 (als 1 van de eerste ter wereld!) tussen het cultuurgoed op de UNESCO-lijst van werelderfgoed staat opgenomen.

Loop langzaam door de bocht van de brug over de rivier de Korana in de stad Slunj, want daaronder, tussen vele watervallen, ligt een uniek watermolendorp: Rastoke. Talrijke bruisende watervallen kondigen het natuurschoon al aan dat zich in al zijn luister zal vertonen op de Meren van Plitvice. De schoonheid en frisheid van dit wereldnatuurerfgoed en ook de traditionele keuken zijn goede redenen om onderweg een pauze te nemen.

Zagreb

De Kroatische hoofdstad is een absolute aanrader: jong van geest en speels, ondanks de bijna 1000 jarige geschiedenis van het oude deel van de stad. Zagreb is het economische hart van Kroatië, maar ontspant wanneer de zon ondergaat. De inwoners van Zagreb zullen u ontvangen met traditionele Kroatische gastvrijheid.

De oude stad is een waar feest voor uw zintuigen. U kunt hier lokale specialiteiten proberen in een aantal van de meest gewaardeerde Kroatische restaurants en cafés, omgeven door klassieke gevels, weelderige tuinen en imposante neogotische gebouwen.
Zagreb wordt gerekend tot 1 van de oudste steden van MiddenEuropa, hetgeen bevestigd wordt in geschreven bronnen uit 1094, het jaar dat hier een bisdom werd gesticht. Het ligt tussen de berg Medvednica en de rivier de Sava.

De oude stadskern, gevormd door het middeleeuwse Gradec, tegenwoordig de zetel van de Kroatische regering en het parlement, en Kaptol, de zetel van de aartsbisschop. Na de administratieve eenwording met omliggende nederzettingen zijn er in de 19de eeuw vele fraaie publieke gebouwen en pleinen, schitterende plantsoenen, weelderige fonteinen en mooie parken ingericht.

Zo is Zagreb tegenwoordig een van de groenste steden van Europa geworden. De Kroatische metropool is prettig om in te wandelen en ademt een bruisende sfeer uit met de ontelbare cafés, restaurants en winkels. Als u uw reis naar huis of naar een toeristische bestemming aan de Adriatische kust wilt onderbreken en verrijken met traditie en cultuur, is Zagreb dé kans die u niet mag overslaan.

WAAR JE BLIJFT

Grand Hotel Park - Dubrovnik

Het duurzame hotel beschikt over een modern design, een aangename sfeer en een ideale locatie in het centrum van Dubrovnik.

Met zijn 244 rijkelijk ingerichte kamers met uitzicht op de zee en de Lapad Bay-promenade, biedt het een perfecte mix van Italiaanse architectuur, functionaliteit en harmonie.

De synergie van mediterrane parken en het kiezelstrand van Lapad creëert de perfecte setting voor ontspanning, entertainment en staat garant voor een ontspannen en perfecte vakantie.

Het hotel heeft een groot eigen poolterras op het dak met poolbar en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, een goed eigen restaurant waar ze zowel lokale als internationale gerechten serveren, een gezellige aperitief bar en een uitstekende Spa en gym.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 bijdrage CO2-transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €15 donatie per persoon aan een lokaal duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • Accommodatie in duurzame accommodaties, inclusief ontbijt
 • Eventueel transport
 • Eventueel voor u geboekte activiteiten en excursies
 • Transfer van/naar de luchthaven
 • Entreegelden voor de in het programma aangegeven monumenten/sites
 • Navulbare recyclede waterfles
 • Internationale vluchten, die wij tegen een zeer scherpe prijs voor u kunnen regelen
 • Alle lokale transport
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en dranken, die niet in uw reisprogramma staan vermeld
 • Eventuele optionele excursies en activiteiten
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Persoonlijke aankopen
 • Tips

Locatie van de tour

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 2 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

25/05/2024

I was curious if you ever thought of changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better? http://www.tlovertonet.com/

I must convey my appreciation for your kind-heartedness for people who require help on in this matter. Your very own dedication to getting the message all-around appears to be particularly important and has really empowered many people like me to reach their objectives. Your warm and helpful advice indicates much to me and especially to my colleagues. Thanks a lot; from each one of us.
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

10/05/2024

I do agree with all the ideas you have presented in your post. They're very convincing and will definitely work. Still, the posts are very short for novices. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post. http://www.tlovertonet.com/

Only a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding style and design. "Make the most of your regrets... . To regret deeply is to live afresh." by Henry David Thoreau.
Showing 1 - 2 of 2 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk