from €199,00
Boeking Aanvragen

Thailand: Phuket – Keemala Resort

Reisduur

2 dagen / 1 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Strandvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Thailand:

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk “vrij land” betekenen. De belangrijkste religie van Thailand is het theravadaboeddhisme (ca. 94% van de bevolking).

Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Deze bossen worden voornamelijk gevormd door bladverliezende bomen zoals de teakboom. Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen. Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.

Bangkok:

Bangkok is in 1767 de hoofdstad van Thailand geworden nadat de voormalige hoofdstad Ayutthaya (60 km ten noorden van Bangkok en beroemd als UNESCO Werelderfgoed) overwonnen en verwoest was door de Birmezen in 1767. De stad wordt ook wel liefkozend ‘krung thep’ genoemd: Stad der Engelen. De naam komt echter oorspronkelijk van ‘bang makok’, hetgeen “plaats van olijfpruimen” betekent en verwijst naar de oorspronkelijk stichtingsplaats van de huidige hoofdstad.

Tegenwoordig is Bangkok een echte metropool met ruim 6 miljoen inwoners. De stad is enerzijds druk en hectisch maar biedt ook 24/7 alles wat een wereldstad te bieden moeten hebben: van enorme shopping centra tot traditionele nachtmarkten, van streetfood tot Aziatische haute cuisine, van oude tempels en paleizen tot hippe clubs. Voor echte levensgenieters is Bangkok the-place-to-be!

Phuket:

Phuket is een eiland in de provincie Phuket en is qua oppervlakte het grootste eiland van Thailand. Op het eiland liggen veel stranden die populair zijn bij reizigers, vooral ook om te duiken. Phuket ligt tussen de Andamanse Zee en Phuket Zee in en wordt omringd door vele eilandjes eromheen. Het eiland wordt verbonden met het vasteland door de Sarasinbrug.

Ongeveer 70% van het eiland zijn bergen. Bos, rubber-en palmolie-plantages beslaan 60% van het oppervlakte. De westkust heeft de mooiste zandstranden van Phuket. Het merendeel van de bevolking is boeddhistisch en een aanzienlijke minderheid van de bevolking is Chinees. Vandaar dat je op het eiland vele Chinese tempels vindt. Een aantal van de bezienswaardigheden van het eiland zijn de oude, gerestaureerde koloniale binnenstad van Phuket Town, de Wat Chalong Tempel, Phang Nga Baai (waar ooit een James Bond-film werd opgenomen) en een aantal schitterende watervallen.

Duurzaamheid:

Thailand hecht veel belang aan het behalen van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling. Sinds de laatste officiële inzending in 2017 heeft Thailand aanzienlijke vooruitgang geboekt bij alle 17 SDG’s. Net als in andere landen heeft de COVID-19-pandemie echter een negatieve invloed gehad op hun economie en samenleving en de inspanningen om alle doelstellingen te behalen belemmerd.

Thailand heeft aanzienlijke successen geboekt bij het uitroeien van extreme armoede en zet zich in voor de ontwikkeling van een nationale multidimensionale armoede-index. Projecten die gericht zijn op het verbeteren van voeding voor schoolkinderen en voedselzekerheid, stimuleren de vooruitgang op dit gebied. Het hoogtepunt is de verbeterde toegang tot schone waterbronnen en sanitaire voorzieningen. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een SMART Grid om de energie-efficiëntie te verhogen. De bevordering van een Bio-Circulair-Groen (BCG) Economiemodel door de ontwikkeling van duurzame infrastructuur wordt ook sterk bevorderd.

View More

Reisplan

Dag 1 - 13: Phuket

U bent van harte uitgenodigd om dit magische en unieke, duurzame poolvilla resort te ervaren in het regenwoud van Kamala, Phuket. Keemala omarmt een Thaise culturele filosofie en brengt deze tot leven door het onderscheidend design en allerlei bijzondere experiences. De spabehandelingen, holistische programma's, gastronomische gerechten, activiteiten en sprookjesachtige villa's en cottages beloven allemaal om u totaal te betoveren.

Het schitterende en unieke Keemala ligt ver weg van de drukte en kijkt uit over Kamala Village en de Andamanse Zee. Gelegen in de heuvels en in de weelderige bossen, biedt Keemala een toevluchtsoord uit het dagelijks leven en verwelkomt u in een betoverend groenblijvend wonderland.

Keemala richt zich op het aanbieden van ervaringen, die de kwaliteit van leven verbeteren. Voor de actieve reizigers ligt het resort dicht genoeg bij het Kamala-strand en de levendigheid van Patong Beach en alle dynamische actie die Phuket te bieden heeft. Tegelijkertijd ligt het toch ver genoeg verwijderd om een stap terug te doen en de tijd te nemen om te genieten van de rustige omgeving van het regenwoud en een overvloed aan holistische activiteiten en een keuken, die gefocused is op het bevorderen van uw welzijn.

Organisch en biologisch gegroeid fruit, groenten en kruiden worden geoogst en gebruikt in de eigen resort keuken en spa van Keemala. De beeldschone eigen tuin is een essentieel onderdeel van het Healthy Living-concept en er worden geen enkele chemische pesticiden of meststoffen gebruikt in geteelde gewassen.

Daarnaast kunnen de gasten de mooie tuin ook gebruiken om te ontspannen, te mediteren, yoga-sessies, Thaibox-lessen en voor speciale rondleidingen.

Activiteiten

Activiteiten en excursies: De betoverde tuin is niet alleen een werktuin, maar ook een ruimte om te ontspannen en om in contact te komen met de natuur. Bekijk het wekelijkse activiteitenoverzicht meditatie, yoga, kooklessen en andere activiteiten biedt: naast de verschillende culinaire activiteiten, biedt Keemala ook dagelijks yoga-sessies, Muay Thai box-lessen, inspirerende kookcursussen, fietstours en rondleidingen door de eigen landerijen. Voor speciale excursies kunt u terecht bij de professionele concièrge van het resort. Uiteraard kunt u ook via onze lokale agent één of meerdere bijzondere excursies reserveren.

Lees hieronder meer over enkele van de favoriete Keemala stranden (het Keemala resort heeft voor haar gasten dagelijks kosteloos transport naar onderstaande stranden):

Kamala-strand: Het strand van Kamala ligt op 1,5 km afstand en op slechts 4 minuten met het kosteloos vervoer. Het is mooi rustig in het laagseizoen en biedt geweldige golven, ideaal om te surfen. De contrasterende omstandigheden in het hoogseizoen bieden rustig, helder water, perfect voor degenen die graag zwemmen, snorkelen of langs het strand willen wandelen.

Patong Beach: Deze populaire hotspot is berucht vanwege het bruisende nachtleven en de vele winkels. Het strand is ook vrij levendig en een leuke plek om te chillen na een paar uur winkelen voordat u terugkeert naar het heiligdom van Keemala. Patong ligt op 9 km afstand en is 20 minuten rijden.

Laem Singh: Voor degenen, die van kleinere en minder bezochte stranden houden, is Laem Singh een nabijgelegen strand dat iets pittoreskers biedt dan het drukke Patong-strand. Het is slechts 10 minuten rijden met de auto en nu alleen bereikbaar per boot of op te staan paddle-board!

Nai Thon: één van de Keemala favorieten! In het droge seizoen is het water kristalhelder en aan beide kanten van het strand tussen de rotsen kunt u een beetje snorkelen. In het stille seizoen zijn de golven niet om te zwemmen, maar de energie is opwindend. De rit duurt ongeveer 40 minuten en het is via kleine strandwegen 20 km van het resort verwijderd.

Mai Khao Beach: Als u ervoor kiest om dit stuk nationaal parkstrand te bezoeken, moet u ervoor zorgen dat u ook van de rit geniet. Het ligt 30 km van het resort en is 50 minuten rijden dus onderweg naar Layan Beach aan het noordelijke puntje van Bang Tao Beach, neemt u een duik in Nai Thon Beach; het is absoluut de moeite waard om onderweg te stoppen in één van de restaurants op weg naar de lunch.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 3 lokale projecten om te steunen:

1. WFFT Sanctuary Natuurproject: WFFT is een door een Nederlander opgezet project die zich bezig houdt met het redden van mishandelde/verwaarloosde dieren, opvangen van zieke dieren, terugzetten van dieren in het wild (waar mogelijk), het bijscholen van mens en kind om wreedheden tegen dieren tegen te gaan, campagnes tegen illegale handel van dieren, enzovoort.

2. Lokaal weeshuis "Baan Kingkaew Wiboolsanti": Meer dan 50 jaar geleden, hielp een groep goedhartige Thaise en expat-vrouwelijke vrijwilligers, die in Chiang Mai woonden, bij het ondersteunen van weeskinderen die naar het toenmalige Suan Dok-ziekenhuis waren gegaan - nu het Maharaj Nakorn Chiang Mai-ziekenhuis. De vrijwilligers hielpen bij het opzetten en veiligstellen van financiering voor Baan Kingkaew Wiboolsanti, een veilige haven waar arme weeskinderen genegenheid en zorg zouden vinden. Sinds het begin heeft ‘Baan Kingkaew’ de levensomstandigheden en de kwaliteit van de zorg die het kan bieden voortdurend verbeterd en ontwikkeld.

3. Support van de lokale Boeddhistische tempel: De boeddhistische cultuur is erg belangrijk voor de Thaise gemeenschap, echter is niet altijd het geld beschikbaar voor het onderhouden van de tempels. Met dit project support u de lokale tempel, één van de belangrijksten spirituele plekken van de regio.

WAAR JE BLIJFT

The Keemala Resort (Claypool Cottage) - Phuket

De oorspronkelijke Pa-Ta-Pea (aarde) Clan op Phuket bestond uit hard werkende boeren, vissers, tuiniers, timmerlieden, smeden en mijnwerkers. Ze geloofden dat het verbonden zijn met de aarde hen gezondheidsvoordelen opleverde. Niet alleen bouwden ze hun huizen op de begane grond, ze zouden ook aarde opnemen in hun muren, daken en meubels, zelfs de bedden waarop ze sliepen werden gemaakt van aarde en klei.

Hierop geïnspireerd biedt het Keemala Resort speciale Claypool Cottages, ontworpen met huiselijk comfort om ervoor te zorgen dat uw verblijf zo ontspannend mogelijk is. Gedrapeerd over de extra grote bedden zijn luxe zachte lakens van Egyptisch katoen om u een optimale nachtrust te bezorgen en alle villa's bieden een klimaatgestuurde omgeving. De cottages hebben een fantastisch uitzicht op het altijd groene regenwoud, een verfrissend zwembad om af te koelen, een onderscheidend "tribal design" in patronen op stoffering. Perfect voor stelletjes en ook voor diegenen die van genezende retraites willen genieten.

De cottages bieden uitzicht op het regenwoud en het resort en beschikken over een ruime badkamer met regendouche, buitendouche en een vrijstaand bad. De villa is beschikbaar vanaf 126 m² inclusief zwembad en buitenterras. Er zijn ook twee chalets met 2 slaapkamers beschikbaar, die ideaal zijn voor vrienden of gezinnen en biedt 180 m² totale ruimte en één grote gedeelde badkamer.

Bij Keemala geloven ze dat u de ruimte verdient om te genieten van de badtijd; alle villa's beschikken over een vrijstaand groot bad, krachtige moessondouches, dubbele wastafels en buitendouches.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
The Keemala Resort - Faciliteiten

Cuisine: Het gastronomieteam van Keemala gelooft in het aanbieden van een 'Feast for the Senses' met behulp van oprechte en gezonde kooktechnieken. Het resort heeft twee eetgelegenheden om te genieten van gerechten buiten de villa. Het hoofdrestaurant, 'Mala Restaurant', voor de hele dag dineren, aan 'Cha-La' aan het zwembad voor een drankje in de zon. De sfeervolle lounge is perfect voor een afternoon tea, terwijl de wijnkelder ideaal is voor intieme diners.

Op één van de eetgelegenheden van Keemala kunnen gasten kiezen voor de Healthy Living Cuisine-versie van het menu, waar gerechten worden bereid met levend rauw, macrobiotisch en langzaam gekookt voedsel. Healthy Living Cuisine is vegetarisch en pescatarisch verkrijgbaar en bevat verschillende soorten superfood. Het kan glutenvrij, tarwevrij, zuivelvrij of suikervrij worden bereid. Een verscheidenheid aan kruiden, groenten en fruit zijn afkomstig van vertrouwde leveranciers.

Mala Bar: Keemala Resort is ideaal gelegen aan de westkust van het eiland en heeft spectaculaire adembenemende zonsondergangen over het strand van Kamala en de bergen. Eindig de dag bij Mala Bar, een ideale plek met een prachtig uitzicht. De cocktailkaart bevat non-alcoholische cocktails en tropische fruitsmoothies voor gasten die van een wellnessretraite bij Keemala genieten.

Wine Cellar: ze geloven dat het allemaal om balans gaat in Keemala. Wijn is ook goed voor de ziel en ze hebben een uitstekende wijnkaart als aanvulling op de fantastische keuken. Er is een interessante mix van internationale wijnen, waaronder biologisch geproduceerde labels van kleinere boetieks in Thailand en favoriete wijnen van over de hele wereld. In de speciale en zeer sfeervolle wijnkelder kunt u samen genieten van deze voortreffelijke wijnselectie, aangevuld met lokale snacks of een uitgebreid diner.

Mala Spa: gasten komen naar Keemala komen om te pauzeren en te ontspannen van de stress van het moderne leven. Mala Spa omarmt traditionele genezingsbenaderingen van lichaam, geest en ziel en integreert deze met het beste van moderne verwen en verfraaiende regimes.

Of u nu op zoek bent naar innerlijke afstemming en balans door massage en genezende lichaamswerk, een op maat gemaakt holistisch programma om een trage geest en vermoeid lichaam diep te vernieuwen en op te frissen, of gewoon een verjongende, anti-verouderingshuidbehandeling, Mala Spa is het perfecte toevluchtsoord voor de geest, lichaam en ziel.

Beach: Hoewel Keemala 'weggestopt' is in het groen, ligt het dicht genoeg bij het strand. Keemala ligt op slechts een paar minuten rijden met de auto naar Kamala Beach. Het resort biedt de hele dag gratis vervoer van en naar het strand.

Bruiloften: Keemala biedt een spectaculaire setting voor intieme bruiloften, met een betoverende achtergrond van bos, weelderig landschap en waterpartijen. Sta ze toe om voor uw speciale dag te zorgen en het zal des te onvergetelijker zijn. Vier de liefde met een intieme bijeenkomst of houd een prachtig evenement om de gedenkwaardige gebeurtenis te markeren. Of u nu een verbintenis wilt sluiten met een door Thailand geïnspireerde ceremonie, Westese ceremonie of de speciale Keemala Signature Betoverende bruiloft, ze zullen een op maat gemaakte huwelijksceremonie samenstellen voor u en uw gasten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €20 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteiten Fonds
 • Privé transfers van en naar het vliegveld
 • Overnachtingen in Claypool Cottage inclusief ontbijt
 • 7% lokale overheidsbelasting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale/binnenlandse vluchten (binnenlandse vluchten kunnen wij voor u boeken via onze lokale agent)
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Alle optionele excursies
 • Tips en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventuele benodigde vaccinaties
 • Eventuele toeslagen voor feestdagen
 • Eventuele extra excursies / optionele rondleidingen / activiteiten die niet in de reisbeschrijving worden vermeld

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 1 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

theflatbkny com

20/03/2022

I am sure this paragraph has touched all the internet people, its really really good post on building up new website. https://theflatbkny.com/caribbean/what-is-a-bvi-bank-account/

Excellent post. I will be facing many of these issues as well..
Showing 1 - 1 of 1 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €199,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk