from €1.899,00
Boeking Aanvragen

Noorwegen: Ervaar het kos-gevoel van Zuid-Noorwegen

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Noorwegen:

Dit Noord-Europese land ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Ook de noordelijke eilandengroep Spitsbergen is deel van het Noorse koninkrijk. Door het relatief lage inwonertal van ongeveer 5 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid is Noorwegen één van de dunstbevolkte landen van Europa. Grote delen van het land worden gedomineerd door natuur; bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Noorse landschap (er zijn in totaal 47 nationale parken). Noorwegen wordt vrijwel in zijn geheel beheerst door het Scandinavisch Hoogland.

Duurzaamheid:

De tweede vrijwillige nationale evaluatie (VNR) van Noorwegen beschrijft de voortdurende inspanningen van Noorwegen om de Agenda 2030 te halen en geeft een overzicht van de voortgang met betrekking tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van 2016 tot 2021. De belangrijkste focus van de VNR is lokale en regionale inzet om de SDG’s te behalen.

In januari 2020 is het ministerie van Lokaal Bestuur en Modernisering aangesteld als coördinerend orgaan voor de landelijke uitvoering van de SDG’s. Dit heeft geleid tot meer sectoroverschrijdende samenwerking en een meer holistische benadering van duurzame ontwikkeling.

Volgens de SDG-index zijn de prestaties van Noorwegen voor doelen 1 (geen armoede), 3 (goede gezondheid en welzijn), 5 (gendergelijkheid), 7 (betaalbare en schone energie), 10 (verminderde ongelijkheid) en 17 (partnerschappen voor de doelen) in het bijzonder hoog. Op de SDG-index staat Noorwegen momenteel op nummer 6. De belangrijkste uitdagingen voor het bereiken van de SDG’s in Noorwegen hebben te maken met niet-duurzame consumptiepatronen, de uitstoot van klimaatgassen en de staat van de biodiversiteit. Bijna alle elektriciteit in het land wordt geleverd door waterkrachtcentrales en het land voert eveneens elektriciteit uit. Om de CO2-uitstoot te verminderen wordt elektrisch rijden aangemoedigd. Ruim 35 procent van de in 2019 verkochte auto’s was elektrisch.

View More

Reisplan

Dag: 1 Oslo

Bij aankomst op Oslo Airport Gardermoen, haalt u uw huurauto op en rijdt u vervolgens naar Oslo, de mooie hoofdstad van Noorwegen.

Oslo, gesticht rond 1048 door koning Harald Hardråde, is gelegen in het zuidoosten van het land en bezet een boog van land op het noordelijke eind van de Oslofjord. Er zijn 40 eilanden binnen de stadsgrenzen en de stad heeft 343 meren. Binnen de stadsgrenzen zijn vele parken en open gebieden, die een zeer groene verschijning aan de stad geven.

De meeste bezienswaardigheden (zoals Akershus, Rådhuset, Karl Johans Gate en het Koninklijk Paleis) liggen op loopafstand van het centrum van de stad, met uitzondering van de bezienswaardigheden op het schiereiland Bygdøy.

Dag 2: Oslo

Na het ontbijt heeft u vandaag de tijd om een aantal bijzondere bezienswaardigheden in de hoofdstad te bezoeken. Wij hebben voor u entreebewijzen geregeld voor The Climate House, de eerste tentoonstellingsruimte in Scandinavië die zich richt op klimaatverandering. Door middel van innovatieve installaties en activiteiten leert u over de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen. Ontdek hoe ons klimaat werkt op wereldschaal en hoe het verandert. U leert hier ook over het verschil tussen natuurlijke en door de mens veroorzaakte klimaatverandering en krijgt inzicht in mogelijke toekomstige ontwikkelingen, oplossingen en wat je kunt doen om te helpen in de strijd tegen klimaatverandering.

Voor de middag hebben wij entreebewijzen geregeld voor de beroemde Botanische Tuinen van Oslo. In de botanische tuin en het botanische museum kunt u meer dan achttienhonderd planten bewonderen. Tegelijkertijd leert u over alle namen en de herkomst van deze schitterende planten. De tuin is verdeeld in verschillende thema’s. Zo is er bijvoorbeeld een economische tuin (voorzien van medicinale planten), een aromatische tuin, het ‘Vicotiria House’ en het ‘Palm House’. De laatste twee zijn kassen voorzien van tropische planten.

Buiten deze twee activiteiten door heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om Oslo op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 3: Oslo - Flekkefjord

Vandaag verlaat u Oslo en rijdt u 466 km langs de kustlijn naar het zuiden. We raden u aan om onderweg een tussenstop te maken in Kristiansand om onder andere het mooie oude stadje Posebyen en Bystranda (een mooi en uitgestrekt strand met palmbomen!)te bezoeken. Posebyen is een wijk in de stad Kristiansand in de provincie Vest-Agder. Deze idyllische, oude stadswijk ligt in de binnenstad van Kvadraturen, langs de westelijke oever van de rivier de Otra. Het bestaat voornamelijk uit grote, witte, houten huizen, waarvan er vele intact zijn gebleven na de grote stadsbrand in 1892.

Kort voordat u Flekkefjord bereikt, is het absoluut de moeite om te stoppen bij de Lindesnes-vuurtoren, de oudste vuurtoren van Noorwegen en het meest zuidelijke punt van Noorwegen. Bij aankomst in het kleine dorpje Flekkefjord overnacht u in het Maritim Fjordhotell.

Dag 4: Flekkefjord

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding om te genieten van Flekkefjord. De naam van Flekkefjord is zeer waarschijnlijk afkomstig van het Nederlandse woord 'vlekje' (als in kleine plaats).

Flekkefjord heeft een wijk die herinnert aan de aanwezigheid in de 18de eeuw van houthandelaren uit Holland. Zij exporteerden hout vanuit Noorwegen voor de woningbouw van Amsterdam. Maak een wandeling door de Nederlandse wijk of bezoek de gigantische kuilen die eruitzien als enorme voetafdrukken uit een verloren wereld ( gevormd door de ijstijd, ongeveer 20.000 jaar geleden).

Bij mooi weer is het ontzettend leuk om een excursie te maken op de railbike op Flekkefjordbanen. U vervoert zich via de oude treinrails door prachtige landschappen en tunnels (elke dag tijdens het zomerseizoen vanaf Flekkefjord om 12.00 en 16.00 uur).

Dag 5: Flekkefjord - Stavanger

Vandaag vervolgt u uw tour 130 km naar Stavanger. Onderweg moet u zeker een bezoek brengen aan het bijzondere herdenkingsmonument “Sverd i fjell” (Nederlands: "Zwaarden in rots"), gelegen in het Hafrsfjord van de stad Stavanger in Noorwegen. Het monument werd gemaakt door beeldhouwer Fritz Røed uit Bryne en werd onthuld door Koning Olaf in 1983. Het monument omvat drie grote zwaarden in een rots ter herdenking van de Slag om Hafrsfjord in 872, toen Harald I Noorwegen tot één koninkrijk wist te formeren.

Het grootste zwaard vertegenwoordigt de zegevierende koning, terwijl de andere twee de niet zo fortuinlijke tegenstanders moeten symboliseren. Het monument dient ook als een symbool van vrede, doordat de zwaarden verzonken zitten in de berg en zodoende "niet meer gebruikt" kunnen worden. De zwaarden zijn ongeveer 9,2 meter hoog en zijn gebaseerd op historische zwaarden die door het gehele land zijn gevonden.

Na dit bezoek rijdt u door naar Stavanger, de energiehoofdstad van Noorwegen. Het is een oude, charmante stad met een moderne uitstraling die veel belevingsmogelijkheden biedt, met een rijke natuur en een divers cultureel leven. Ervaar de musea van de stad, leuke winkels en bezienswaardigheden zoals Preikestolen en Kjerag, Solastranden, Kongeparken of de langste bobsleebaan van Noorwegen!

Dag 6: Stavanger

Vandaag gaat u op de groene Fjordcruise Lysefjord & Preekstoelrots, een fantastische ervaring van 9 uur varen en wandelen. De boot vaart vanuit Stavanger door onvergetelijke fjordenlandschappen van idyllische eilanden, rotsachtige kusten, steile bergen en krachtige watervallen (op de boot krijgt u ieder een audiogids).

U wordt meegenomen naar Vagabond's Cave en de bijzondere legende van deze mysterieuze opening in de berg. Daarna wordt u afgezet bij het dorp Forsand om een bus te nemen naar de Preikestolen trailhead voor een wandeling naar het beroemde, imposante plateau (zonder gids). Nadat u weer naar beneden bent gewandeld, neemt u om 18:15 uur de bus terug naar Stavanger.

Let op: de wandeling op en neer naar Preikstolen duurt ongeveer 4 uur (draag geschikte kleding en schoenen, neem voldoende water mee).

Dag 7: Stavanger - Bergen

U rijdt vandaag 210 km noordwaarts naar Bergen, de mooie "Hoofdstad van de Fjorden". Onderweg neemt u de veerboot Mortavika – Arsvågan. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen omdat deze alleen rechtstreeks betaald kunnen worden.

Bij aankomst heeft u de rest van dag ter vrije besteding. Bergen, de één na grootste stad van Noorwegen, wordt de stad tussen de zeven bergen, de syv fjell, genoemd. Een van de bergen waaraan de stad deze naam dankt is Fløyen. Bryggen, het middeleeuwse bestuurs- en handelscentrum en de kern van Bergen, ligt aan de mooie baai Vågen en staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Er zijn diverse musea in Bergen zoals Troldhaugen, het voormalige huis van Edvard Grieg. Visserij en vishandel is altijd belangrijk geweest voor de stad, daarom is ook het Norges Fiskerimuseum hier gevestigd. De stad heeft ook een aquarium genaamd Akvariet i Bergen.

Dag 8: Bergen

Wij hebben voor vandaag entreebewijzen geregeld voor een bezoek aan Het Kustmuseum + het Aquacultuurcentrum (Kystmuseet i Øygarden). Om het Aquacultuurcentrum en het Kustmuseum te bezoeken, rijdt u naar het Kustmuseum in Øygarden. De rit duurt ongeveer 50 minuten vanaf het centrum van Bergen.

Daarnaast nemen we u mee met de boot ‘Polarsirkel’ voor een bezoek aan een biologische viskwekerij. De boot biedt plaats aan 12 personen inclusief de schipper. Boottochten gaan onder voorbehoud van weersomstandigheden. Vandaag de dag is Noorwegen de op één na grootste exporteur van vis ter wereld en met de overbevolking van de wereld en de groeiende vraag naar en behoefte aan vis is het belangrijk dat er op een andere, meer duurzame manier vis wordt gekweekt.

Verder raden we u aan om met de kabelbaan naar Mount Fløyen te nemen en de stad van bovenaf te bewonderen (het is ook mogelijk om een enkele reis te nemen en omhoog of omlaag of misschien wel beide kanten te wandelen). We raden ook aan om de oude Hanzewijk en Brygge en de Vismarkt te bezoeken.

Dag 9: Bergen – Flåm (Zuid-Sognefjord)

U verlaat Bergen en rijdt vandaag 180 km landinwaarts door een mooi en ruig landschap. Stop onderweg bij de Tvindefossen-waterval. Deze indrukwekkende waterval is gelegen langs de E16 tussen Voss en Stalheim in de provincie Vestland in het westen van Noorwegen. Het water van de rivier Kroelvi valt over een klif, stapsgewijs naar beneden over een hoogte van 152 meter. Stroomopwaarts vanaf de top, vlak bij het gehucht Ytre Afdal, is er nog een waterval in de rivier Kroelvi, Breifossen van meer dan 40 meter hoog.

Voordat u verder rijdt naar Flåm maakt u nog een tussenstop in het idyllische Underdalsbui, waar u de lokale, beroemde witte en bruine geitenkaas kunt proeven en kopen. White Undredal is een zoute kaas die verwant is aan Europese kaas.

Witte Geitenkaas is een spannend product met een breed scala aan rijpingsgraden, variërend van mild vers gerijpte kaas tot goed gerijpte kaas. De White Undredal was in 2011 en 2012 de beste kaas van het jaar in Noorwegen. U kunt hier trouwens ook heerlijke Rasperry Honey, geitenvel, Brown Undredal kaas en kaasschaven kopen (weetje: de kaasschaaf komt oorspronkelijk uit Noorwegen en dus niet uit Nederland!) en/of genieten van een lekkere lunch met traditionele en lokale Noorse gerechten.
Na dit smakelijke avontuur rijdt u uiteindelijk door naar uw eindbestemming van vandaag, Flåm, waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 10: Flåm

U heeft de hele dag om van Flåm te genieten. Eerst maakt u een tocht met het beroemde treintje van Flåm naar het bergstation van Myrdal waar u kunt genieten van de adembenemende vergezichten van dit bergachtige gebied.

Daarna gaat u vanuit Flåm op een prachtige fjordencruise met een elektrische boot naar Gudvangen. Wij adviseren u om hier optioneel het Viking Village Open Air Living Museum te bezoeken en alles te weten te komen over de geschiedenis en authentieke levensstijl van de beroemde oude Vikingen. Vanuit Gudvangen neemt u uiteindelijk de shuttlebus terug - mogelijk om een latere shuttlebus terug te nemen om tijd te hebben om in Gudvangen te bezoeken.

Dag 11: Flåm - Loen

Rijd 245 km naar het noorden langs de schilderachtige route via Skei. Onderweg neemt u de veerboot van Fodnes naar Manheller (niet inbegrepen in de prijs vanwege directe betaling bij het nemen van de veerboot). Stop onderweg in ieder geval bij Olden om met de elektrische "trollcar" de schitterende gletsjer van Briksdal te bezichtigen.

Bij aankomst in Loen, adviseren wij u om, als u tijd heeft, de Skylift de berg op nemen en volop te genieten van de prachtige omgeving. Loen ligt aan het einde van het Nordfjord en bij het meer Lovatnet. Ten zuiden van het Lovatnet ligt de zijarm Kjenndalsbreen. In Loen staan enkele van de oudste boerderijen van Noorwegen.

Dag 12: Loen - Ålesund

Na een ontspannen ontbijt rijdt u vandaag van Loen naar Hellesylt om de veerboot naar de beroemde Geiranger Fjord van Geiranger te nemen. Vanuit Geiranger gaat u verder noordwaarts langs de indrukwekkende weg naar Eidsdal voor de veerboot naar Linge (niet inbegrepen in de prijs, vanwege directe betaling bij het nemen van de veerboot).

Uiteindelijk rijdt u na een mooie reisdag (totaal 190 km) verder naar de visserijstad Ålesund, ook wel bekend als de "Art Noveau City". De stad is gebouwd op drie eilanden -Hessa, Aspøy en Nørvøy- die de belangrijke vissershaven omringen. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout.

Van overal kwam hulp om de stad te herbouwen. Bekend is dat de Duitse keizer Wilhelm II, die een grote bewonderaar van Noorwegen was, enkele schepen met levensmiddelen, medicamenten en bouwmaterialen stuurde. Ook zorgde hij ervoor dat vele bouwvakkers en architecten naar de stad kwamen. Deze laatsten waren jonge Noren die in het buitenland hadden gestudeerd en sterk beïnvloed waren door de stijl die toen furore maakte: de jugendstil. Deze wederopbouw maakte de stad beroemd: de oude binnenstad is tot op heden vrij intact gebleven.

Dag 13: Ålesund

U heeft vandaag ter vrije besteding in Ålesund om de mooie en gezellige stad te ontdekken. Misschien wilt u de 418 treden naar het Mount Aksla gezichtspunt beklimmen. Of rijd 2 uur buiten de stad naar het beschermde natuurgebied Runde Island, een ideale plek voor vogelaars waar ongeveer 100.000 paren papegaaiduikers en vele andere vogels tussen februari en augustus nestelen. Het is ook mogelijk om naar de geweldige Atlantic Road te rijden, een once-in-a-lifetime ervaring om op deze weg te rijden.

Dag 14: Ålesund - Oslo

Vandaag heeft u de hele dag de tijd voor uw terugrit naar Oslo (545 km). Bij aankomst kunt u in de avond nog volop genieten van de talrijke leuke restaurants en terrasjes, die de hoofdstad rijk is.

Dag 15: Oslo - Nederland

Na het ontbijt en de check-out in uw hotel, rijdt u uiteindelijk naar Oslo Airport Gardermoen, waar u uw huurauto inlevert en daarna terug vliegt naar Nederland.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Noord Noorwegen of één van de andere Zweedse steden en gebieden. Ook kunnen wij deze rondreis voor u verlengen met een langer bezoek aan Noorwegen, mogelijk gecombineerd met Zweden. Mail ons voor meer informatie.

Donatie: €20 per persoon aan Ocean Cleanup Project

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

WAAR JE BLIJFT

Thon Hotel Cecil - Oslo

Het moderne en stijlvolle Thon Hotel Cecil is centraal gelegen naast de Storting, Karl Johans gate, Aker Brygge en het stadhuis van Oslo. Het hotel is een atriumhotel in het hart van het stadscentrum van Oslo met restaurants, uitgaansgelegenheden, winkels en attracties voor de deur.

In het Atrium wordt dagelijks een uitgebreid Skandinavisch ontbijt geserveerd, gratis koffie voor gasten bij de receptie en een fitnessruimte.

De lichte en allergievrije tweepersoonskamer hebben een comfortabel bed, een televisie, een bank/zithoek, minibar, bureau, kluisje, waterkoker, paraplu en een moderne badkamer met douche en toilet.

Thon Hotels neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Als grote hotelspeler hebben we de plicht om een ​​actieve bijdrage te leveren aan het milieu en de gemeenschap. Ze doneren het statiegeld van alle lege flessen en blikjes aan het Rode Kruis en werken ze aan milieuvriendelijk verbruik, minder afval, energiebesparing, lokale en duurzame voeding, voedselverspilling, ethische voorwaarden voor leveranciers en inclusiviteit voor alle medewerkers.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Maritim Fjordhotell - Flekkefjord

Maritim Fjordhotel ligt zeer centraal aan de kades van de stad Flekkefjord en is een ideale keuze voor reizigers. Het hotel biedt 46 onlangs gerenoveerde hotelkamers, moderne vergaderzalen, een goede keuken, mooie zalen en een lounge en bistro met misschien wel de beste locatie van Flekkefjord. Het hotel heeft ook prachtige aanlegsteigers. Vanaf het hotel is het op loopafstand van de leuke winkels en gezellige autovrije straten van de stad.

De gezellige bistro is idyllisch gelegen aan de oever van de rivier. Hier bereiden ze geweldige gerechten op basis van seizoensgebonden lokale ingrediënten. Elva Bistro heeft ook een eigen aanlegsteiger - een heerlijke plek om op een zonnige zomerdag te genieten van een goede maaltijd. Naast het restaurant vindt u de lounge en de bar van het hotel.

De centrale ligging van het hotel tussen Kristiansand en Stavanger is een prima startpunt voor het ontdekken van de mooie omgeving van Sørlandet zoals spectaculaire treinritten over de oude Flekkefjord-lijn, enkele van de mooiste stranden van het land op Lista of een bezoek aan de oudste vuurtoren van Noorwegen in Lindesnes?

In de bistro van het hotel kunt u à la carte dineren met een rijke keuze aan kleine en grote gerechten. Zowel bistro als bar hebben een fantastische locatie direct aan de rivier in Flekkefjord.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Clarion Hotel Energy - Stavanger

Het centraal gelegen Clarion Hotel Energy is kunst, visionaire architectuur, design en inspiratie met architectuur van Snøhetta.

Niet alleen de ligging van Clarion Hotel Energy is uniek. Het hotel is ontworpen door het internationaal bekende architectenbureau Snøhetta. Het hotel kan een indrukwekkend gezicht zijn, geïnspireerd door de karakteristieke vorm van de preekstoel, en bedekt met aluminium platen die verwijzen naar de conserventraditie van Stavanger. De uiterlijke kwaliteiten gaan door in het hotel. De designbewuste persoon zal in het hele hotel meubels van Arne Jakobsen herkennen, maar ook details van Philippe Starck, Floss en Montana en kunst van Kjell Pahr-Iversen. . Het hotel heeft ook een top uitgeruste fitnessruimte en een gezellige lounge!

Het restaurant heeft een fijne, warme en informele sfeer. Meesterkok Marcus Samuelsson heeft inspiratie, sfeer en kruiden uit New York gecombineerd met ingrediënten en fantastische smaken uit de regio Stavanger. Het hotel werkt nauw samen met lokale leveranciers om authentieke eetervaringen te bieden.

De Standard tweepersoonskamers hebben een tweepersoonsbed van 180 cm breed. In de kamer vind u een Bose speaker, waterkoker met thee en koffie, 46" tv, koelkast, strijkijzer- en plank en een ruime badkamer met doucheproducten van Rituals.

Het hotel valt in energieklasse A, wat zorgt voor energie-efficiëntie en grote besparingen voor het milieu.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Thon Hotel Orion - Bergen

Thon Hotel Orion is een volledig gerenoveerd hotel, waar het personeel de gast altijd centraal heeft staan. Het hotel ligt in de buurt van Bryggen in Bergen en ligt op loopafstand van Torgalmenningen, Fløibanen en vele andere bezienswaardigheden in het centrum.

In de uitnodigende lounge kunt u onder het genot van een kopje koffie de krant lezen of tv kijken. Het hotel heeft ook een volledig ingerichte gym.

De lichte en allergievrije tweepersoonskamer hebben een comfortabel bed, een televisie, een bank/zithoek, minibar, bureau, kluisje, waterkoker, paraplu en een moderne badkamer met douche en toilet.

Thon Hotels neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Als grote hotelspeler hebben we de plicht om een ​​actieve bijdrage te leveren aan het milieu en de gemeenschap. Ze doneren het statiegeld van alle lege flessen en blikjes aan het Rode Kruis en werken ze aan milieuvriendelijk verbruik, minder afval, energiebesparing, lokale en duurzame voeding, voedselverspilling, ethische voorwaarden voor leveranciers en inclusiviteit voor alle medewerkers.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Fretheim Hotel - Flåm

Bij het Fretheim Hotel in Flåm kunt u kiezen uit verschillende kamercategorieën, allemaal met een mooi uitzicht op het fjordlandschap en de meeste met uitzicht op de Aurlandsfjord. Het hotel heeft in totaal 122 kamers, die allemaal rookvrij en bijna allemaal tapijtvrij zijn. Het statige hotel kent vele en lange tradities, en het huidige gebouw toont de aanpassing vanaf het begin van het hotel in de jaren 1870 tot nu. Het nieuwste deel van het hotel is in het jaar 2000 opgeleverd en een glazen gevel verbindt het nieuwe deel met het historische deel uit 1870 - 1970.

Goed eten en drinken is een belangrijk onderdeel van een succesvol verblijf. Noors, lokaal en seizoen zijn de sleutelwoorden die ten grondslag liggen aan het foodconcept van Fretheim Hotel en het Arven Restaurant. De lobbybar bevindt zich naast de receptie op de begane grond. Hier staan ​​comfortabele banken, een prachtig uitzicht op de tuin en het fjord en een fijne sfeer centraal.

Hun duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Hernieuwbare energie op Flåmsbana en Arctic Train, 40 oplaadpunten op parkeerplaats, milieugecertificeerd, samenwerking met busoperator voor elektrische bussen zijn een aantal van de initiatieven.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Loenfjord Hotel - Loen

Hotel Loenfjord is een gezellig en informeel hotel in Loen, idyllisch gelegen aan de rivier en de Nordfjord. De chef-koks koken gerechten van de hoogste klasse en laten u vaak buitengewone smaken ervaren, naast traditionele Noorse gerechten.

Fiskekroken is het café en a la carte restaurant, dat u op de begane grond bij de receptie vindt. Restaurant Karjolen is het hoofdrestaurant, waar ze het ontbijt serveren. Of ga de bergen in en geniet van een goede lunch of diner in Restaurant Hoven, met een fantastisch weids uitzicht over Loen en Olden.

Alle ruime kamers zijn tweepersoonskamers met uitzicht op de bergen of uitzicht op de rivier. De kamers hebben een televisie, gratis wifi en een badkamer met douche/bad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Thon Ålesund - Ålesund

Het hotel is prachtig gelegen aan zee, bij de ingang van de haven van Ålesund. Het hotel is volledig gerenoveerd, met 175 kamers en suites, een fitnessruimte, een binnen zwembad, een bar en een restaurant dat zich uitstrekt over twee verdiepingen. Het hotel heeft ook een eigen aanlegsteiger met vijf slaapplaatsen.

Het prachtige restaurant met 2 verdiepingen heeft een fantastisch uitzicht op de binnenhaven en de ingang van Ålesund. Hier beleeft u de seizoenen van de natuur wanneer u geniet van een goede maaltijd; de storm die buiten woedt of een prachtige zonsondergang. Bar Bassitis een gezellige bar midden in de hotellobby.

De lichte en allergievrije tweepersoonskamer hebben een comfortabel bed, een televisie, een bank/zithoek, minibar, bureau, kluisje, waterkoker, paraplu en een moderne badkamer met douche en toilet.

Thon Hotels neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Als grote hotelspeler hebben we de plicht om een ​​actieve bijdrage te leveren aan het milieu en de gemeenschap. Ze doneren het statiegeld van alle lege flessen en blikjes aan het Rode Kruis en werken ze aan milieuvriendelijk verbruik, minder afval, energiebesparing, lokale en duurzame voeding, voedselverspilling, ethische voorwaarden voor leveranciers en inclusiviteit voor alle medewerkers.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon CO2-impact donatie per persoon aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon donatie aan Ocean Cleanup Project
 • Accommodatie in standaard kamer met ontbijt (en diner in hotels in Flåm en Loen)
 • 1 x Toegang tot Botanische Gardena en Klimaathuis - Klimaathuis
 • 1 x Fjordcruise Lysefjord & Preekstoelrots - 9 uur varen en wandelen
 • 1 x Entree Het Kustmuseum + het Aquacultuurcentrum - Kystmuseet i Øygarden
 • 1 x Proeverij met geitenkaas presentatie
 • 1 x trein van Flåm → Flåm via Myrdal
 • 1 x Nærøyfjord minicruise in luxe ECO-boot, ongeveer 2 uur, Flåm -> Gudvangen
 • 1 x SIC-overdracht van Flåm naar Gudvangen
 • 1 x Geirangerfjord minicruise, ongeveer 1 uur, Hellesylt -> Geiranger
 • Transport tijdens de reis. Huurauto groep B (Toyota Yaris of vergelijkbaar), kosten: €1119 Op aanvraag kunnen wij de auto voor u reserveren.
 • Maaltijden anders dan vermeld op het programma
 • Upgrades hotelkamers
 • Toeslagen bij reserveringen in andere dan de genoemde hotels
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Tips en persoonlijke aankopen
 • Alles niet vermeld onder "Tour Included"

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 50 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

dothanpodiatrist ਅੰਤਰਜਾਤੀ ਪੋਰਨ

07/06/2024
ਅੰਤਰਜਾਤੀ ਪੋਰਨ .E0940Y7tEEf
Pure Passion for our Planet

townandcampusunh 微乳ポルノ

06/06/2024
微乳ポルノ .tTordGiOU9R
Pure Passion for our Planet

glencovesaltcave ਵੱਡੇ ਗਧੇ ਪੋਰਨ

06/06/2024
ਵੱਡੇ ਗਧੇ ਪੋਰਨ .aqT0Rj8e09a
Pure Passion for our Planet

glencovesaltcave ਦਾਦੀ ਪੋਰਨ

06/06/2024
ਦਾਦੀ ਪੋਰਨ .rApeGOFQXOS
Pure Passion for our Planet

kidzkaboodle ਗਰਭਵਤੀ ਪੋਰਨ

06/06/2024
ਗਰਭਵਤੀ ਪੋਰਨ .8qfiQ8okhKU
Pure Passion for our Planet

kidzkaboodle ਪਰਿਪੱਕ (40 ) ਪੋਰਨ

06/06/2024
ਪਰਿਪੱਕ (40 ) ਪੋਰਨ .0sS8eTpu8Ga
Pure Passion for our Planet

gobigbrain 緊縛ポルノ

06/06/2024
緊縛ポルノ .wTq7A1FlFsF
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

25/05/2024

You can certainly see your expertise in the paintings you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. Always follow your heart. "History is the version of past events that people have decided to agree upon." by Napoleon. http://www.tlovertonet.com/

Howdy very cool web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your website and take the feeds additionallyKI'm glad to seek out so many useful information here in the publish, we want work out more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

Utterly indited articles, Really enjoyed examining. http://www.tlovertonet.com/

I precisely had to thank you so much once more. I'm not certain the things I would have used without those suggestions revealed by you about my topic. This was the alarming issue in my view, however , finding out a specialized technique you managed it made me to jump over delight. Extremely happier for your service and in addition hope you recognize what a great job that you're undertaking instructing the mediocre ones using a web site. Most likely you haven't met any of us.
View More
Pure Passion for our Planet

ladesbet 漫画ポルノ

05/04/2024
ladesbet ぽっちゃりポルノ ladestinemi.VUxV2XPLRS4
Pure Passion for our Planet

ladesbet ਲਿੰਗੀ ਪੋਰਨ

05/04/2024
ladesbet ਛੋਟੇ ਚੂਚੇ ਪੋਰਨ ladesinemi.sSku19Msz8o
Pure Passion for our Planet

ਗੇ ਪੋਰਨ

03/04/2024
ਵੱਡੇ ਗਧੇ ਪੋਰਨ madisonivysex.wwodnktePFh
Pure Passion for our Planet

सह शॉट अश्लील

02/04/2024
तांडव अश्लील hkyonet.5ET5twnkA7M
Pure Passion for our Planet

तिकड़ी अश्लील

01/04/2024
एशियाई अश्लीलता txechdyzxca.klxaGSnrVbX
Pure Passion for our Planet

मुखमैथुन अश्लीलता के बा

30/03/2024
समूह सेक्स के बारे में बतावल गइल बा hjkvbasdfzxzz.aJa1x4LIpew
Pure Passion for our Planet

पुरातन तथा युवा अश्लील

30/03/2024
हेनतई, एनीमे अश्लील qqyyooppxx.g8oTZEfEOP1
Pure Passion for our Planet

falbobrospizzamadison Ebony porn

29/03/2024
falbobrospizzamadison Fetish porn jkkıjxxx.fsLRgFaOvzF
Pure Passion for our Planet

landuse Lesbians porn

29/03/2024
landuse Man Masturbating porn lancdcuse.e64APN4k3Fp
Pure Passion for our Planet

jenniferroy アラブポルノ

28/03/2024
jenniferroy 熟女ポルノ japanesexxporns.cufJdoSSti6
Pure Passion for our Planet

ladyandtherose Black and White porn

28/03/2024
ladyandtherose Cunnilingus porn backlinkseox.zoXMZRqtgWA
Pure Passion for our Planet

goodhere Granny porn

28/03/2024
goodhere Hardcore porn vurucutewet.Fg25k3vuXzv
Pure Passion for our Planet

fashionflag porn hd 4k download

27/03/2024
fashionflag porn video in 4k fashionflag.GMXwD2gjB6Y
Pure Passion for our Planet

pornky tube

13/03/2024
free pron full hd ggjinnysflogg.kTXMGTRm6bI
Pure Passion for our Planet

fuck

23/02/2024
am siteleri tthighereduhryyy.td4X3SO9u6O
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn sex incest

22/02/2024
escort vvsetohimalxxvc.dO9zIR425aCf
Pure Passion for our Planet

childrens sex

21/02/2024
eski rahatiniz olmayacak eyeconartxx.bCuck9QvxHU1
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri sikis

21/02/2024
porn 250tldenemebonusuxx.ce9TZsdtBgzd
Pure Passion for our Planet

escort

21/02/2024
bahis porno bingoxx.VY0ZlBeqTicS
Pure Passion for our Planet

bahis porno

21/02/2024
seks siteleri mobileidn.AH1YulVfkQVO
Pure Passion for our Planet

eskort siteleri

21/02/2024
fuck footballxx.yvcFz8N2Ujza
Pure Passion for our Planet

watch porn video

21/02/2024
porn siteleri pokkerx.3PvRRRTyLwAO
Pure Passion for our Planet

craft porn

05/02/2024
seksi siteler 0qbxjluaxcxjsxzz.GTUPyIil1mkx
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri sikis

05/02/2024
sexx bxjluajsxzz.s4CvAYChcr5N
Pure Passion for our Planet

escort

05/02/2024
am siteleri bjluajszz.J4yRINydY3bW
Pure Passion for our Planet

food porn

03/02/2024
porno siteleri juljulfbi.0hjBJm3Z5BWR
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri incest category

03/02/2024
escort hepxhupx.DJP0Vbe5aFE1
Pure Passion for our Planet

sektor benim zaten amin evladi

02/02/2024
eskort siteleri hephupx.Ymo5lc6ybHfC
Pure Passion for our Planet

porno

02/02/2024
bahis siteleri porn sex incest asillartaklitler.tSbvr26P21Yy
Pure Passion for our Planet

viagra

02/02/2024
anal siteleri pompadirha.b6JYNqWRDRqa
Pure Passion for our Planet

eski rahatiniz olmayacak

20/01/2024
porn sex wrtgdfgdfgdqq.8weLDhIotcxg
Pure Passion for our Planet

house porn

20/01/2024
eskort siteleri ewrjghsdfaa.4rmBD19OWpfA
Pure Passion for our Planet

sexax

20/01/2024
porn siteleri hyuqgzhqt.fNqgZFTyOXxE
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn sex incest

20/01/2024
watch porn video citixx.2vqkP4TS0FQJ
Pure Passion for our Planet

pornhub bahis siteleri

17/01/2024
bahis siteleri child porn yaralandinmieycan.f8x41LcxcGcy
Pure Passion for our Planet

porno

16/01/2024
bahis siteleri porn sex incest vurgunyedim.M9I5XRtT8zUt
Pure Passion for our Planet

bastinadoing

30/12/2023
bastinadoing xyandanxvurulmus.6DFxn0dta1LI
Pure Passion for our Planet

twiddliest

29/12/2023
xbunedirloooo.KZWgvyIBYLmG
Pure Passion for our Planet

aftergame

29/12/2023
xyandanxvurulmus.4NLAo3HcaiMn
Pure Passion for our Planet

porno izle

29/12/2023
yandanxvurulmus.6vluP6janszP
Pure Passion for our Planet

Travis Cristina

08/03/2022

Hi there! This article could not be written much better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I most certainly will forward this article to him. Fairly certain he'll have a great read. Thank you for sharing! http://worldhealingsocietyfoundation.org/sony-a6100-and-a6400-the-a6400-and-sony-a6100-a-comparative-review-mirrorless-cameras/

Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am experiencing difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I cannot join it. Is there anybody else having similar RSS issues? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!
Showing 1 - 50 of 50 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.899,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk