from €125,00
Boeking Aanvragen

Kroatië: BUQEZ Eco resort (Exclusief bij WTE: 15% korting)

Reisduur

2 dagen / 1 nacht

Type Vakantie

Ecotourism, Strandvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Voor 15% korting plus nog meer extra’s: [email protected]

Kroatië:

Kroatië, officieel Republiek Kroatië, is een land in Zuidoost-Europa. Het grenst aan Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee, waar de Kroatische territoriale wateren grenzen aan die van Italië. Geografisch wordt het zuidelijk deel van Kroatië gezien als onderdeel van het Balkanschiereiland. Het strekt zich uit van de uiterste oostelijke hellingen van de Alpen in het noordwesten tot de Pannonische vlakte en de Donau in het oosten.

Door de geografische ligging van Kroatië en de verschillende staten die ooit over Kroatië regeerden zijn er diverse invloeden in de Kroatische cultuur te vinden. Beïnvloed door haar overheersers, de Venetianen, Hongaren, Turken, Fransen en Oostenrijkers, is de Kroatische cultuur rijk aan diversiteit en invloeden. De Kroatische cultuur is onder te verdelen in een Centraal-Europese en mediterrane cultuur waarin ook kenmerken van de Balkan zijn verweven.

De Kroatische cultuur trekt een dertien eeuwen oude cultuur met zich mee. In deze tijd zijn er veel Kroatische monumenten en steden gekomen, waar vele genieën geboren zijn. Deze kennen invloeden uit de Oud-Griekse, Romeinse en Illyrische culturen. In Kroatië zijn zes monumenten van de Werelderfgoedlijst te vinden en acht nationale parken.

Dalmatië:

Dit is een regio in Kroatië, gelegen in het zuiden van het land. De grootste stad in de regio is Split, maar ook de historische stad Dubrovnik in het zuiden, Zadar en Šibenik liggen in Dalmatië. Dalmatië is een relatief smalle kuststrook lopend van het eiland Rab in het noorden tot de baai van Kotor in het zuiden, met in de periferie de Zagora, de strook voorbij de bergen en heuvels die de kuststrook afbakenen. In de Zagora is onder meer het nationaal park Krka gelegen. Tot de grootste bergen aan de kuststrook behoort de Biokovo en ze maken deel uit van de Dinarische Alpen.

De Dalmatische Eilanden met onder meer het nationaal park Kornaten en het nationaal park Mljet maken ook deel uit van het historisch gebied.

Dalmatië is één van de vier historische gebieden van Kroatië, samen met Slavonië in het oosten, Istrië in het noordwesten en het centrale deel van Kroatië. De regio kent een rijke en bewogen geschiedenis en was onder meer bekend als Dalmatia, een provincie van het Romeinse Rijk en een voormalig kroonland van Oostenrijk, het koninkrijk Dalmatië.

Duurzaamheid:

Naast zijn verantwoordelijkheid voor de nationale uitvoering van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, zet Kroatië zich volledig in voor de alomvattende uitvoering van Agenda 2030, zowel in het kader van de Verenigde Naties als in het kader van de Europese Unie, waar, samen met andere lidstaten van de Europese Unie, coördineert en ontwikkelt haar standpunten met betrekking tot duurzame ontwikkeling.

Om ervoor te zorgen dat de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling worden verwezenlijkt, zal verdere actie worden gericht op:

 • Verdere ontwikkeling en verbetering van de institutionele opzet met een goed gedefinieerde organisatie-, coördinatie- en controlestructuur,
 • Het definiëren van de interventielogica om strategische doelstellingen, geplande implementatiemechanismen, structurele hervormingen en strategische projecten aan elkaar te koppelen in het kader van de NDS en financieringsbronnen,
 • Opbouwen van nationale statistische capaciteit,
 • Het uitvoeren van permanente informatie- en educatieve activiteiten om het bewustzijn over duurzame ontwikkeling en leven en de implementatie van duurzame ontwikkelingsdoelen op nationaal en mondiaal niveau te vergroten.
View More

Reisplan

Resort Informatie

Het BUQEZ Resort is in 2018 ten zuiden van Biograd, in Drage, geïnnoveerd door 48 Eco Tiny Houses op te zetten, gemaakt van hout en hoogwaardige (duurzame) designelementen, om te genieten van een heerlijke vakantie aan de Dalmatische Zee.

Perfect gelegen aan een groot strand, op ca. 48.000 m², zonovergoten van 's morgens tot' s avonds met prachtige zonsondergangen, omgeven door natuur en water, zee en een meer, biedt het vanwege een lichte helling van het terrein, voor de meeste huizen uitzicht op zee en het kijkt naar de schitterende Kornati-eilanden. Aan de achterkant, op slechts een paar minuten met de auto, biedt het Vrana-meer, één van de grootste zoetwatermeren van Kroatië, extra recreatiemogelijkheden.

Het resort is de laatste twee jaar steeds populairder geworden, omdat door Corona iedereen de voorkeur geeft aan meer privacy en afstand, evenals een heel huis voor zichzelf in plaats van hotelkamers of kleine flats in huizen met vele andere gasten. Het staat ondertussen bekend als één verborgen Design-juweeltje aan de Dalmatische kust. Zeer grillige kustlijn met talrijke baaien bedekt met pijnbomen en andere mediterrane vegetatie en vele zandstranden, biedt gasten een rustige vakantie aan het strand ver weg van het massatoerisme.

De vakantiehuizen van Buqez zijn de perfecte vakantiewoningen en locatie voor wie ervan houdt direct aan de Adriatische zee en het strand te zijn. De regio rond Buqez is rijk aan historische plaatsen, oude stadjes en een prachtig natuurlandschap, wat een perfecte vakantiebestemming biedt.

Faciliteiten + Activiteiten:

Het Buqez Ecoresort biedt een veilig verblijf, in een lage of zelfs Covid-vrije zone, omdat deze regio niet overvol is, dorpen en steden wat kleiner zijn en belangrijker dat het geen techno-feestzone is. De locatie is midden in de natuur, weg van het massatoerisme, het beste voor uw vakantie door één of meerdere huizen te huren met vrienden of familie. Het resort biedt gratis privéparkeergelegenheid, 24/7 bewaking, omheind terrein, receptie van 07.00 uur tot 19.00 uur en van april tot september zijn eigen strandbar geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Het resort is omgeven door een hek en een poort die kan worden geopend en gesloten door de receptie en de dienstdoende bewaker.
Het biedt ook een kleine speeltuin voor kinderen, een openbare barbecue voor het resort en een apart gebouw met extra toiletten en douches. In dit gebouw staan ook twee wasmachines, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken, maar wij raden u aan gebruik te maken van de wasservice die uw wasgoed ophaalt en binnen 24-48 uur weer terugbrengt.
Naast het Buqez Resort vindt u het Vrana-meer, een van de grootste zoetwatermeren van Kroatië, met een klein dorpje, een haven en restaurants. Perfect landschap om te wandelen of fietsen.
Gelegen op ongeveer 30 minuten ten zuiden van Zadar en ongeveer een uur en vijftien minuten ten noorden van Split, kunt u genieten van natuurlijke schoonheid en lokale gastvrijheid in Buqez, Drage en Pakostane. Biograd, Drage en Pakostane zijn charmante Dalmatische dorpjes, met een eigen bevolking, met kleine havens, winkelmogelijkheden, restaurants en bars.

WAAR JE BLIJFT

Eco Tiny Beach Houses (Premium & Luxury)

Elk huis is in privébezit (2-6 personen), vooraf ingericht door Oikos en uiteindelijk gestyled en ingericht door elke individuele eigenaar van zijn eigen stijl en smaak. Daarom biedt elk huis met een hoge standaard van dezelfde basis, zijn eigen en unieke charme, uitzicht, mogelijkheden en accessoires.
Sommige huiseigenaren hebben enkele normen aangepast of aangepast om aan hun eigen smaak te voldoen en een unieke woonstijl te bieden. Daarom vindt u huizen, met gewijzigde posities, andere kasten, andere basismeubels of uitgebreide terrassen.

De huizen zijn allemaal gebouwd op dezelfde constructie-indeling, in totaal 54 m² inclusief terras, met twee slaapkamers, een badkamer met douche en een woonkamer met ingebouwde keuken. Fase één en fasehuizen verschillen een beetje omdat de bouwconstructie van fase twee is verbeterd, door beter isolatiemateriaal, waardoor dunnere muren mogelijk zijn, wat resulteert in meer ruimte in de kamers, andere badkamervloerconstructie, een passief luchtventilatiesysteem, dat voorkomt dat het huis om oververhit te raken en het vocht eruit te krijgen in het winterseizoen, evenals optionele buitenzonwering op slaapkamerramen.

De meeste vakantiehuizen hebben dezelfde bedden en matrassen, dezelfde bank, tafel en stoelen in huis. Deze standaard banken kunnen worden uitgebreid en zijn naar keuze van de individuele huiseigenaar als hij zijn huis aanbiedt voor 4 personen of met de slaapbank voor maximaal 6 personen. Sommige huiseigenaren hebben hun eigen banktypes, stoelen, lampen gekozen en ook andere dingen veranderd om een meer unieke smaak en comfort te bieden. Alle buiten- en terrasmeubelen worden door elke huiseigenaar individueel gekozen en verschillen daardoor in stijl, maat en aantal.

Premium Holiday Homes: 22, 73 + 77
Luxury Holiday Homes: 53,56,58,60,63,65,67,69

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • Begeleiding in reservering van uw duurzame villa
 • Gratis Parkeren
 • Wifi
 • Beddengoed en badlakens
 • Gratis ontbijt voor alle gasten op eerste ochtend
 • Gratis gebruik paddleboards tijdens uw gehele verblijf
 • Alle internationale vliegtickets en luchthavenbelasting
 • Lunches en diners anders dan vermeld in de reisprogramma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Tips en eigen aankopen/persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven zoals roomservice, internetkosten, wasservice, barrekeningen, telefoonrekeningen, tips etc.
 • Bezienswaardigheden en andere activiteiten
 • Ontbijt, lunch en diner indien niet vermeld in de reisbeschrijving

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Als u via WeTravelEco boekt, dan valt dit aanbod valt de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via de concièrge en de receptie van het resort kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Voor internationale vluchten kunnen wij u wel adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Uitsluitend als u dit resort via WeTravelEco boekt, dan is €2,50 per persoon reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is een huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €125,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk