from €1.999,00
Boeking Aanvragen

Italië: Ec(c)o-la Sicilia

Reisduur

9 dagen/8 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Italië:

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het Apennijns Schiereiland en wordt omgeven door water. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel “de laars” genoemd. Ongeveer 75% van Italië is bergachtig of heuvelachtig en ruwweg 20% van het land is bebost. Er zijn smalle stroken van laagland langs de kust van de Adriatische Zee en langs delen aan de kust van de Tyrreense Zee.

De flora van Italië is de rijkste van Europa. Traditioneel werd het aantal vaatplanten op zo’n 5500 soorten geschat. Echter per 2004 kent de Data bank of Italian Vascular Flora 6.759 soorten waarvan er 700 endemisch zijn. Italië is zeer bekend om zijn pasta’s, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Het eten van Italië valt onder de mediterrane keuken.

Toenemende ecologische, economische en sociale uitdagingen plaatsten duurzame ontwikkeling tot de kern van de mondiale agenda en zetten de internationale gemeenschap ertoe aan te handelen om de wereldwijde verbintenissen inzake duurzame ontwikkeling te versterken en te delen. In Italië zijn er steeds meer toeristische voorzieningen, van hotels tot B&B’s, van woningen tot hostels, van excursies tot activiteiten, die ervoor kiezen om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Sommige richten zich op afvalvermindering en recycling, andere op waterbesparing, weer anderen op duurzame energie, met voorkeur voor groen bouwen en bio-architectuurcriteria bij de bouw of renovatie van gebouwen.

Sicilië:

Het grootste eiland in de Middellandse Zee, omringd door de Ionische, Tyrreense en Middellandse Zee met het hele jaar door een mild klimaat. Dit pittoreske eiland is begiftigd met dramatische en majestueuze landschappen en uiteraard de beroemde Etna, de meest actieve vulkaan van Europa.

De invloed van Sicilië vanuit de Arabische, Griekse en Romeinse tradities heeft de tand des tijds doorstaan en is op vele fronten authentiek gebleven op het gebied van zijn architectuur, cultuur en keuken. De rondreis door Sicilië is een kans om het eiland en zijn verborgen juweeltjes echt te ontdekken. Tijdens deze reis kunt u alle schatten van Sicilië zien met begeleide uitstapjes naar historische bezienswaardigheden en traditionele smaken tijdens elke maaltijd, waaronder: Mediterrane smaken en oude recepten, kristalblauwe Middellandse Zee, vulkaan en berglandschap, pittoreske dorpjes buiten de gebaande paden, artistieke en architectonische edelstenen, bezoeken aan UNESCO-werelderfgoed.

View More

Reisplan

Dag 1: Palermo

Bij aankomst in Palermo, wordt u verwelkomd door een vriendelijke vertegenwoordiger van ons lokale, Italiaanse agentschap. Hij begeleidt u naar uw hotel waar u na de check-in de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Uw hotel ligt in het hart van Palermo, vlakbij twee van de belangrijkste theaters van de stad: Massimo theater en Politema theater. Het is eenvoudig bereikbaar via het treinstation, de haven en de luchthaven. Het Biohotel Palermo bevindt zich in het gebied van de belangrijkste culturele toeristische en commerciële oriëntatiepunten in het hart van de stad Palermo.

In de avond hebben wij voor u een diner geregeld in een fantastisch lokaal en exclusief Italiaans restaurant op het strand van Mondello.

Dag 2: Palermo

Vandaag staat in het teken van een rondleiding door de hoofdstad van Sicilië, Palermo. Een kosmopolitisch stad, waar vanwege de ligging van het eiland door de eeuwen heen een mozaïek aan culturen terecht is gekomen, die in harmonie samenleven in een stad die mystiek en exotisch tegelijk is.

Uw begeleide tour begint door vanaf uw hotel eerst te reizen naar het oude bergstadje Monreale, gesitueerd op een berghelling met een fantastisch uitzicht over de vallei van de rivier de Oreto en de Conca d'Oro. De stad is vooral bekend vanwege haar prachtige 12de-eeuwse domkerk. Naast de kerk staat een benedictijnerklooster dat een mooie, met een kruisgang omgeven, kloostertuin heeft. U bezoekt zowel de eeuwenoude domkerk als de Benedictijnenabdij met zijn bijzondere mozaïeken, die een complete cyclus van zowel het Oude als Nieuwe Testament vertegenwoordigen.

Daarna gaat u verder naar het centrum van Palermo met een bezoek aan de imposante kathedraal, Quattro Canti, de kerken van San Cataldo en La Martonara, de beroemde lokale vlooienmarkt "Mercato del Capo" om uiteindelijk de dag te eindigen bij het indrukwekkende Massimo Opera House, beschouwd als de derde grootste theater in Europa.

Daarna heeft u de rest van de namiddag en avond ter vrije besteding.

Dag 3: Palermo - Segesta - Erice – Trapani - Castelvetrano

Na het ontbijt en de check-out reist u naar de westelijke hoek van Sicilië. Onderweg maakt u een stop in Segesta en bezoekt u het unieke, oude Griekse theater – dat letterlijk is uitgehouwen uit de berg - en de schitterende Dorische tempel, de oudste en best bewaarde tempel in Sicilië.

Na dit bezoek rijdt u verder naar Erice, voor een bezoek aan dit prachtige Umbrische dorp op Sicilië, gelegen op een heuveltop met wonderschone uitzichten over de Egadische eilanden.

Vervolgens keert u terug naar de Trapani’s kustlijn om de beroemde oude zoutvlakten te bewonderen. U bezoekt hier een oude windmolen waar u ook een proeverij van lokaal zeezout bij kan wonen. Uiteindelijk maakt u ook nog een stop in de buurt van de zeestad Marsala, herontdekt in de 18e eeuw door Engelse koopman John Woodhouse en bekend om zijn zoete wijnen. U bezoekt hier een plaatselijke wijnkelder met uiteraard inbegrepen een wijnproeverij van de verschillende, beroemde Marsala wijnen.

Na een volle en indrukwekkende dag checkt u 's avonds op uw gemak in bij het Momentum Resort Hotel, waar u kunt genieten van een romantische zonsondergang in de mooie hoteltuin.

Dag 4: Castelvetrano (Kookles & bezoek Selinunte)

In de ochtend kunt u na het ontbijt genieten en tegelijkertijd leren tijdens een Siciliaanse kookles met de professionele chefkok van het Momentum Resort. In het land van de Selinunte Tempels is er een buitengewone gastronomische traditie: vis, Siciliaanse citrusvruchten, vlees en fruit, er is bijna geen plaats in Italië waar al deze smaken zo goed samenkomen. Chef-kok Francesco Gallo heeft het geluk om in deze paradijselijke omgeving geboren te zijn en dankzij zijn oprechte stijl en zijn fantasie, laat hij de traditie kookstijlen herleven en maakt de oude recepten zowel actueel als aantrekkelijk. Zijn gerechten zijn bereid met verse en biologische groenten uit de omgeving, verse vis gekocht op de Selinunte vismarkt, het zelfgemaakte brood met de bloem van de oergranen ... simpele ingrediënten die zijn culinaire "kunstwerken" onuitsprekelijk maken.

Het Momentum Resort ligt op slechts enkele minuten van Selinunte, één van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen op Sicilië: een unieke plek om de geschiedenis, kunst en cultuur van het eiland te ervaren. Omgeven door de natuur, is het bio-resort het ideale vertrekpunt om het eiland te ontdekken.

In de namiddag verkent u op de fiets met een lokale en Engelstalige gids de oude Griekse stad Selinunte, beroemd om zijn prachtige tempels. Geniet van een rondleiding door de mooie vallei, die teruggaat tot de 7e eeuw voor Christus. Het stadsplan van Selinunte is zo uitgebreid als een megalopolis en wordt overheerst door de imposante Akropolis en de verschillende archaïsche tempels.

Op de oostelijke kant van de heuvel vindt u de verschillende heilige gebouwen. Het archeologische park is opgedeeld in vier gebieden: de heuvel Gàggera met het heiligdom van Malophròs, de Acropolis met de tempels en vestingwerken, de heuvel van Manuzza met de oude woonwijk en tenslotte de oostelijke heuvel met enkele andere tempels.

De avond heeft u ter vrije besteding en de gelegenheid om één van de vele Spa-therapieën en welness-ervaringen te beleven.

Dag 5: Castelvetrano - Scala dei Turchi - Piazza Armerina

Vandaag gaat u na een heerlijk ontbijt door met uw reis richting Piazza Armerina. Onderweg maakt u een lunchstop in Scala dei Turchi, waar u de beroemde en half in het water gedompelde natuurlijke witte kleitrap kan bewonderen en tegelijkertijd volop kan genieten van het Mediterrane strand.

Deze kolossale witte klif bevindt zich langs het stuk zee tussen Realmonte en Porto Empedocle (Agrigento), en de rots bestaat uit een combinatie van mergel, zacht kalksteen, klei en heeft een verblindend witte kleur. Met behulp van de kracht van de zee en de brakke zeewind heeft de natuur als een groot kunstenaar dit natuurlijke sculptuurwerk in de loop van duizenden jaren vanzelf gecreëerd.

Bezoekt u vervolgens ook nog het kleine vissersplaatsje Porto Empedocle en de schitterende, op een hoge heuvel gelegen, oude ruines van de Romeinse tempel in Agrigento.

In de middag arriveert u bij uw hippe en tegelijkertijd stijlvolle B&B in Piazza Armerina waar u na uw check-in de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag 6: Piazza Armerina - Syracuse

Diep gelegen in het Siciliaanse achterland, op 721 meter boven zeeniveau, ligt het stadje Piazza Armerina, één van de meest bekende plaatsen van Sicilië. Het is echter niet uitsluitend niet de mooie stad zelf waarvoor reizigers hier naartoe komen maar de beroemde Romeinse Villa Romana del Casale.

Gebouwd in het midden van de 4e eeuw na Christus als een jachthuis door een Romeinse patriciër (het is nog steeds niet helemaal bekend wie de eigenaar was), is de villa de thuisbasis van enkele van de best bewaarde en uitgebreide voorbeelden van Romeinse mozaïeken en opgravingen, verspreid over ongeveer 3500 meter. De villa en zijn indrukwekkende overblijfselen staan inmiddels ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na een uitgebreid bezoek aan de villa, reist u rustig verder naar Siracusa aan de Ionische kust, genietend van de mooie omgeving en de kleine dorpjes die u onderweg tegen komt. Bij aankomst in Syracuse, kunt u vervolgens inchecken op de mooie, romantische en biologische agriturismo boerderij La Casa di Melo.

Dag 7: Syracuse

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding, waarbij u optimaal kunt genieten van de rust bij het zwembad van de boerderij en/of de verschillende activiteiten op de boerderij.

U kunt uiteraard ook de mooie omgeving gaan verkennen. La Casa di Melo ligt op een bijzondere locatie op slechts 12 kilometer van Syracuse, zeer dicht bij de stranden van Fontane Bianche en op slechts 15 minuten van het eeuwenoude stadje Noto.

Noto ligt aan de voet van de Ibleïsche bergen en geldt als één van de belangrijkste baroksteden van Italië en staat samen met de andere plaatsen van het Val di Noto op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Oorspronkelijk lag de stad enkele kilometers noordwestelijker, maar na de verwoestende aardbeving van 1693 is ze op de huidige plaats herbouwd. Rosario Gagliardi was de architect van het nieuwe Noto. Typerend voor de laat-barokke gebouwen van Noto is het honingkleurige gesteente: deze tufsteen is echter kwetsbaar waardoor er veel onderhoud aan de panden vereist is. Het hart van de stad is het fantastisch mooie Piazza Municipio waar de kathedraal en het Palazzo Ducezio (stadhuis) staan.

De boerderij, waar u verblijft, is tevens een perfecte uitvalsbasis om de magie van cultuur, natuur en eten van Zuidoost-Sicilië te ontdekken. Er zijn een aantal optionele gastronomische activiteiten waar u op de boerderij aan deel kunt nemen. La Casa di Melo organiseert kleine demonstraties van recepten op basis van seizoensgebonden en organische producten. Omdat het seizoensproducten zijn, zijn de gerechten afhankelijk van de groenten en fruit beschikbaar op dat moment. Een paar voorbeelden:
* Bereiding van biologische tomatensaus (juli)
* Bereiding van gedroogde tomaten (juli)
* Bereiding van verdello-likeur (oktober-november)
* Bereiding van limoncello (januari tot maart)
* Hoe aromatische planten te herkennen en te kweken

Dag 8: Syracuse - Etna – wijnproeverij - Syracuse

Verken vandaag de hellingen van de Etna vulkaan, waarna u ook nog een tour gaat doen naar een biologische bijenfarm in Zafferana met een interessante honingproeverij.

De tocht op de Etna vulkaan bestaat uit twee fasen. De eerste stop naar Refuge Sapienza, op 1.800 meter hoogte is inbegrepen in uw tour! Het is een prachtige plek om de vulkaan in al zijn woestheid en puurheid te aanschouwen. Eventuele uitbarstingen zijn meestal in het noorden aan de oostvoet van de vulkaan maar deze hebben geen invloed op uw tour!

Vanaf Refuge Sapienza kunt u, als u wilt optioneel de tweede fase doen. Via een kabelbaan gaat u dan eerst naar 2.880 meter hoogte, waar vandaan u met een fourwheel drive naar een hoogte van 3.120 meter wordt vervoerd. Daar aangekomen brengt u 45 minuten door op de top van de vulkaan, vergezeld door een lokale Alpine gids. U daalt daarna af naar 2.000 meter hoogte waarbij u kunt genieten van de adembenemende uitzichten over de vruchtbare hellingen en de enkele kleine dorpjes die op de vulkaan liggen.
Optioneel kunt u ook nog een paardrijtocht van 1 uur op de vulkaan maken.

Na het bezoek aan de Etna vulkaan, reist u verder naar een beroemde wijnmakerij voor een wijnproeverij gevolgd door een ontspannen lunch op het terras van deze ongelooflijke locatie met een adembenemend uitzicht op de Ionische Zee en Calabrië, in de verkoelende schaduw van een kastanjebos en omgeven door wijngaarden van Nerello Mascalese en Nero d’Avola-druiven.

Op de terugweg maakt u ook nog een tussenstop op Ortygia Island, het oude centrum van Syracuse, met meer dan 2500 jaar geschiedenis. U bezoekt onder andere de fascinerende Duomo, een indrukwekkende kerk met een barokke gevel en Dorische zuilen die ooit onderdeel was van een voormalige Griekse tempel, de kathedraal van Syracuse en de Arethusa's bron.

Na een enerverende dag heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 9: Syracuse – Taormina – Catania Airport

Na het ontbijt verlaat u Syracuse om, voordat u terug vliegt naar Nederland, nog een bezoek te brengen aan Taormina. In de oudheid was de stad Taormina een Griekse kolonie, Tauromenion genaamd, gesticht vanuit Syracuse. In het jaar 902 werd de toen Byzantijnse stad veroverd door Arabische troepen. De plaats is gelegen tegen een berghelling. Het stadspark Giardino Pubblico biedt een spectaculair uitzicht over de zee en ook de vulkaan Etna is vanuit de stad duidelijk zichtbaar en soms hoorbaar.

Het stadje heeft verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden, waarbij de belangrijkste het Teatro Greco, een Grieks-Romeins amfitheater uit de 7e eeuw voor Christus. In dit theater wordt het internationaal filmfestival van Taormina gehouden en in de zomermaanden zijn er concerten. Goethe vond dit het mooiste openluchttheater ter wereld. En ook Louis Couperus heeft er vol liefde over geschreven.

Andere bezienswaardigheden zijn het Odeon, een klein Romeins theater uit de tweede eeuw, deels gelegen onder de barokkerk San Caterina, de Duomo (een kathedraal uit de13e eeuw), de Palazzo Corvaja (15e eeuw), de Fontein uit de Barok (1635) en de San Domenico-kerk.

Na dit bezoek vertrekt u naar het vliegveld om uw huurauto af te leveren en terug te vliegen naar Nederland. Indien gewenst kunnen wij voor u deze rondreis aanpassen verlengen met onder andere een verblijf in een strandhotel. Mail ons voor meer informatie..

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

WAAR JE BLIJFT

Bio Hotel Palermo

Het Bio Hotel Palermo is het enige echt duurzame hotel in Palermo. Het belangrijkste concept is de biologische stijl. Het ontbijt bestaat strikt biologische producten en alle meubels in het hotel zijn gemaakt van absoluut natuurlijke materialen, en respect voor zijn omgeving door middel van verschillende ecosave-instrumenten. Deze elementen zijn de fundamentele principes waarop het Biohotel Palermo is ontstaan.

Alle kamers zijn vrijelijk geïnspireerd door natuurlijke elementen, ecologische concepten en smaken die het natuurlijke bioconcept van het hotel oproepen. Kleuren, meubels en decoraties zijn samengevoegd met de specifieke bedoeling van het maken van enkele suggesties over de duurzaamheid.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Momentum Resort - Castelvetrano

Dit elegante resort is een oase voor een spa en wellnessvakantie op Sicilië. Slechts een paar kilometer van de archeologisch gebied van Selinunte, biedt het exclusieve Momentum Wellness Bio Resort talloze opties gewijd aan wellness op Sicilië, versterkt door een authentiek en charmant karakter.

In de suggestieve sfeer van een traditionele en volledig gerenoveerde Siciliaanse baglio, ontdekt u een luxe resort dat modern design combineert en natuurlijke lokale materialen om een optimale ontspanning te creëren in een omgevingen met aandacht voor de kleinste details.

Bedacht en ontworpen rond het fysieke en geestelijk welzijn van zijn gasten, biedt het Momentum Resort biedt een spa, een fitnessruimte en een bio-restaurant met lokale (en biologische), exclusieve producten, een zwembad en zonneterrassen met een prachtig uitzicht op de omliggende olijfgaarden.

Het meesterschap van de Siciliaanse ambachtslieden ontmoet modern design in de elegante kamers van het Momentum Resort. Ruime, comfortabele ruimtes met verbluffende uitzichten, in welke meubels in natuurlijke materialen, delicate kleuren en moderne voorzieningen een ideale ambiance voor een optimale ontspanning bieden.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
B&B La Quercia e L’Asino - Piazza Armerina

"La Quercia e l'Asino" ligt dichtbij het oude stadscentrum van de stad der mozaïeken. Marisa, Fulvia, Luna en Fiamma, de vier ezels van de B&B zullen u met hun typisch gebalk van harte ontvangen. De B&b bevindt zich in een eind 19e eeuws gebouw, omgeven door de mooie natuur en de verschillende faciliteiten zullen u het gevoel geven alsof u huis bent.

U kunt in de mooie tuin ontspannen een boek lezen al genietend van de grote verscheidenheid aan lokale (niet-)gecultiveerde bloemen en talloze verschillende soorten bomen. Of ontbijt op de fraaie binnenplaats met uitzicht op historische delen van de stad Piaza Armerina.

De kamers zijn voorzien van alle benodigde accessoires en ingericht met antiek van de eigenaar, dat dankzij het onderwerp van de fantastische architect Vincenzo Germanà weer helemaal tot leven komt in een nieuwe en duurzame formule. De verschillende kamers zijn, uiteraard, vernoemd naar de huisezels. Al naar gelang uw eigen voorkeur kunt u in de avond genieten van een overheerlijk Siciliaans diner, bereid met verse lokale ingrediënten die dagelijks op de verschillende plaatselijke markten worden gekocht.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
Agriturismo boerderij La Casa di Melo - Syracuse

La Casa di Melo is een oude boerderij in het Oost Siciliaanse Syracuse, die onlangs gerenoveerd is tot een prachtig boerderij annex vakantielocatie.

De wonderschone, biologische citrus plantage, die de boerderij omringd, is tevens de groene long van het bedrijf. De boerderij verbouwt sinds 20 jaar uitsluitend talloze biologisch producten: voor de gastvrije eigenaren is biologisch een levensstijl, een betere manier van leven en ondernemen met een lage impact op het milieu. Het is een levensstijl die ze graag willen delen met hun (internationale) gasten.

Op de boerderij hebben ze een unieke en bijzondere omgeving gecreëerd in harmonie met de omringende natuur zodat u volop kunt genieten van de vrije tijd op het rustige Siciliaanse platteland.

De keuken van de boerderij biedt een buffetrestaurant service en is uitsluitend voor gasten. Het buffet biedt typische Siciliaanse gerechten, grotendeels bereid met de producten uit eigen tuin en van de biologische boerderij. Om deze reden is het voornamelijk vegetarisch, dagelijks bereid volgens de seizoensgebonden beschikbaarheid van de producten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per persoon
 • €2,50 carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon aan Ocean Cleanup Project
 • Eersteklas hotels voor 8 nachten
 • Accommodatie 1 dubbele Superior / deluxe kamer
 • Inbegrepen maaltijden: Dagelijks ontbijtbuffet, 2 lunches, 1 diner, 2 wijnproeverijen, 1 honingproeverij
 • Begeleiding aankomst en vertrek
 • Sightseeing zoals aangegeven, inclusief erkende, lokale gids
 • Toegangsprijzen: kerken La Martorana en San Cataldo, Zeezoutmuseum, Selinunte archeologisch park, Romeinse villa Piazza Armerina, kabelbaan naar de Etna
 • Hotelbelastingen en service
 • Internationale vluchten
 • Transport tijdens rondreis (hetgeen u zelf of via onze lokale agent kunt regelen)
 • Parkeergelden, snelweggereedschap, stadsvergunning, brandstof, verzekering, belastingen
 • Hotel stadsbelasting niet inbegrepen volgens nieuwe regelgeving en waar van toepassing
 • Artikelen van persoonlijke aard: telefoongesprekken, faxen, wasgoed, roomservice en andere
 • items van persoonlijke aard die niet specifiek worden genoemd.
 • Paardrijden, jeeptour op de vulkaan van de Etna
 • Fooien voor Tour Manager, chauffeur en lokale gidsen.
 • Reisverzekering, annulerings- / onderbrekingsverzekering.
 • Luchthavenbelastingen, overbagage, maaltijden die niet in bijgevoegd reisplan zijn inbegrepen.
 • Persoonlijke aankopen tijdens de reis
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk