from €2.499,00
Boeking Aanvragen

Costa Rica: Vijftig Tinten Groen

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Costa Rica:

Dit mooie en groene land is een fantastische bestemming om te reizen en op vakantie. Het bezit een enorme biodiversiteit binnen zijn gevarieerde ecosystemen. Gelegen tussen Nicaragua (in het noorden) en Panamá (in het zuiden) heeft het slechts een klein oppervlak wat betekent, dat de reisafstanden relatief kort zijn. De overvloed aan natuur en het gemak om dieren in het wild te observeren, maakt het een erg populaire natuurbestemming. Costa Rica heeft een uitgebreid en één van ’s werelds beste systemen van natuurbescherming, dat varieert van nationale parken tot natuurreservaten en biologische corridors.

Het hoogste punt is de Cerro Chirripó (3810 meter) in de Cordillera de Talamanca. In het land bevinden zich uitgestrekte nationale parken en reservaten. Veel daarvan bestaan uit tropisch regenwoud. Daarnaast komen ook andere typen natuur voor in Costa Rica. De provincie Guanacaste was oorspronkelijk begroeid met droogbossen en graslanden, terwijl mangrovebossen op verschillende plaatsen langs de kust te vinden zijn.  Ongeveer 40% van de oppervlakte van het land wordt beschermd. Het meest bekend zijn de Nationale Parken, die open staan voor ecotoerisme. De meest bezochte plaatsen zijn: Tortuguero, Arenal en Manuel Antonio. Nieuwe wegen en verbeteringen van oude in de afgelopen jaren hebben het leven van de bezoeker die een auto huurt in Costa Rica veel gemakkelijker gemaakt!

De dierenwereld van Costa Rica is zeer rijk en bevat zowel Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse als typisch Centraal-Amerikaanse componenten. Tot de eerste groep behoren bijvoorbeeld de wasbeer en de prairiewolf, de apen en de miereneters behoren tot de tweede groep en onder meer de quetzal en de aardbeigifkikker maken deel uit van de derde groep. De meeste landdiersoorten leven in de regenwouden, terwijl koraalriffen de grootste soortenrijkdom hebben van de mariene biotopen. In totaal leven er in Costa Rica duizenden soorten ongewervelde dieren, circa 215 soorten amfibieën, ongeveer 265 reptielensoorten, rond de 865 soorten vogels (10% van het totale aantal vogels en meer soorten dan in heel Noord-Amerika) waarvan 75 roofvogelsoorten en meer dan 240 zoogdiersoorten.

Om duurzaam te reizen wordt er in deze reis verschillende hotels/lodges bezocht, die al jarenlang bezig zijn met ecotoerisme en duurzaam toerisme. Het idee van ecotoerisme is om de impact voor het milieu (door toerisme) te minimaliseren. Daarnaast, is het ook een model om de lokale economieën te verbeteren en de culturele tradities te bewaren. Al dit valt onder de term ´duurzaamheid´. Costa Rica is een pionier in eco/duurzaam toerisme, en de Kamer van Toerisme Costa Rica heeft jaren terug een certificaat ontwikkeld het ´ Certification for Sustainability in Tourism (CST)´. Organizaties, hotels, en andere instanties kunnen dit certificaat verkrijgen, om op verschillende aspecten een verschil te maken in duurzaamheid.

Onze lokale agent heeft het niveau ´Elite´, het hoogst behaalbare niveau in dit Certificaat. Ze hebben meer dan 25 jaar ervaring in toerisme, en promoten duurzaam toerisme in verschillende aspecten. Denk aan water vermindering, recyclen, klimaatverandering en biodiversiteit, en energiebesparing. Op sociaal gebied ´people´, helpen ze bijvoorbeeld schooltjes in rurale gebieden met donaties, en andere projecten gerelateerd aan veiligheid en gezondheid. Het personeel wordt getraind met cursussen en evenementen. Het authentieke toerisme wordt gepromoot en willen ze graag doorgeven aan de reizigers. Verder hebben ze ook andere certificaten en staan ingeschreven bij verschillende instellingen, zoals de ´ Code of Conduct against Commercial Sexual Exploitation of Children and Adolescents´. Deze acties dragen bij aan de doelen van de duurzame ontwikkeling, en om zo de carbon voetafdruk te verminderen.

 

View More

Reisplan

Dag 1: aankomt Costa Rica Heredia

Vandaag komt u aan op het vliegveld Juan Santamaría, wat vlakbij de hoofdstad San José ligt. Het hotel waar u de eerste nacht verblijft, ligt echter in Heredia. Bougainvillea: dit sfeervolle hotel doet veel aan duurzaamheid. Terwijl u aan het tijdsverschil went en ontspant na een lange vlucht, kunt u genieten van de mooie botanische tuin van het hotel en misschien kunt u zelfs al de eerste kolibries van uw reis bewonderen.

Dag 2: Heredia – Boca Tapada

Na een welverdiende nachtrust en een heerlijk ontbijt, met uitzicht op de tropische tuinen van het hotel, wordt uw huurauto bij het hotel afgeleverd en begint u uw reis naar Boca Tapada, waar u verblijft in de bijzondere Maquenque Eco-Lodge.

Tijdens uw verblijf in de lodge kunt u gratis gebruik maken van de kano´s en de volgende morgen kan u op pad gaan met de lokale gids om vogels te spotten. Plant samen met het gastvrije en enthousiaste personeel van de lodge een boom om zo uw Co2 uitstoot te compenseren.

Dag 3: Boca Tapada

Boca Topada is gelegen in een authentiek gedeelte van Costa Rica, omringd door primaire regenwoud en vlakbij de grens van Nicaragua. Vogelspotten is hier een must: de groene ara is hier nog te zien naast vele andere (inheemse) vogelsoorten.

Een wandeltour is inclusief bij het verblijf in Maquenque, waarbij de Engelstalige gids u alles zal vertellen over de flora en fauna, die te bewonderen is in Boca Tapada. U kan zelf ook volop wandelen bij de lodge of gebruik maken van de gratis kano´s.

De avondwandeling is een echte aanrader, om in het schemeren van de avond kikkers, slangen en spinnen en talloze nachtdieren te ontdekken.

Dag 4: Boca Tapada – La Fortuna/El Castillo

Van Boca Tapada gaat de reis vandaag verder naar El Castillo, een klein dorpje dat vlakbij La Fortuna ligt (reistijd: 3 uur). La Fortuna staat bekend om de indrukwekkende Arenal Vulkaan, die u volop kan bewonderen deze dagen.

Deze pittoreske locatie, gecreëerd als een verplaatsingsgebied na de grote uitbarsting van 1968 en biedt gemakkelijke toegang tot Parque Nacional Volcán Arenal en een prachtig uitzicht van dichtbij op de imposante berg. Een paar fantastische bezienswaardigheden zijn o.a. de Eco Zoo en het Vlinderhuis.

Bij uw verblijf is een echte ´Ranch Tour´ inbegrepen, vooral erg interessant om te leren over de duurzame en zelfvoorzienende methoden die ze bij Rancho Margot gebruiken, van de biologische productie van eten tot aan carbon neutraliteit. Al deze eco-vriendelijke methodes zorgen voor weinig afval, en ze hebben twee Hydro elektrische generatoren waar de energie vandaan komt.

Leuk weetje: de azijn maken ze van eigen bananen en bakbananen.

Dag 5: La Fortuna / El Castillo

Verschillende wandelingen zijn op deze dag mogelijk vanaf het hotel, zoals de ´El Mirador Hike´, waarbij u ongeveer 1 uur wandelt naar een uitkijkpunt, van waaruit u de Arenal, Tenorio, en Miravalles vulkanen optimaal kunt bewonderen.

De wandeling gaat door een prachtig woud, met bijzondere uitkijkpunten over het meer van Arenal en de kans (als u vroeg vertrekt) verschillende dieren en vogels te spotten, zoals de Tanager vogel of het wit-neus beertje.

Een bijzondere en authentieke ervaring? Melk de koeien van het hotel: tijdens deze activiteit leert u hoe ze van deze melk de yoghurt, kaas en andere zuivelproducten maken. In de middag kan u heerlijk relaxen in het natuurlijke zwembad, met water uit bronnen rondom de lodge.

Dag 6: La Fortuna/El Castillo – Tarcoles

Vandaag rijdt u richting de Pacific kust, een wat langere maar bijzondere tocht van een halve dag. U zult merken dat u in een ander – wat vochtiger - klimaat belandt maar microklimaten zijn typerend voor de afwisselende natuur van Costa Rica.

Dit schitterende gebied is een uitstekend plek voor natuurliefhebbers en vogelaars: er zijn rond de 350 soorten vogels, waaronder de Anhinga en de bruine pelikaan. De flora en fauna kunt u bij aankomst en de hele dag erna uitgebreid ontdekken en verkennen.

Jaren terug, was het gebied van Tarcoles erg ontbost om de paden vrij te maken voor agricultuur en dergelijke. De gebieden daarentegen met het woud dat overgebleven was, heeft zich verder kunnen ontwikkelen met een schitterende en zeer uitgebreide flora en fauna.

Dag 7: Tarcoles

Vanaf het moment dat u wakker wordt tot het moment dat u slapen gaat, is er overal waar u kijkt in de tuinen van Macaw Lodge wel iets te bewonderen. Er zijn meer dan 500 soorten planten en bomen, onder andere medicinale planten, waar u doorheen kan lopen om uiteindelijk bij een waterval te belanden!

Vandaag heeft u een vrije dag om te ontdekken wat Macaw Lodge en de schitterende omgeving van Tarcoles te bieden heeft. Ook kunt u het Nationale Park van Carara bezoeken, liefst vroeg in de morgen, om zo de vogels te zien ontwaken.

Tip: Proef de lekkere en biologische huisgemaakte chocolade en leer hoe die op de authentieke manier gemaakt wordt tijdens de Chocolade Tour, of leer over compostering en hydrocultuur op de Duurzaamheid Tour.

Dag 8: Tarcoles - Uvita

Vandaag vervolgt u uw reis een stukje verder richting het zuiden van de Pacific, naar Uvita.

Uvita de Osa is een kleine stad in het zuiden van Costa Rica, gelegen de kust dat bekend staat als de Costa Ballena (walviskust) van de Stille Oceaan. Het is de thuisbasis van het Cola de Ballena (Whale's Tail) strand (Playa Uvita), één van de stranden van het Marino Ballena National Park en beschreven als een van 's werelds mooiste stranden.

Uvita is een goede plek om bultruggen in het wild te zien, aangezien er groepen zijn die gedurende de ene tijd van het jaar uit Noord-Californië en Alaska komen en groepen die uit het zuiden en Antarctica tijdens een andere tijd van het jaar komen.

Vanuit de lodge kan u het Nationale Park Marino Ballena bezoeken, om een wandeling te maken en zelfs even in de zee te duiken of te snorkelen. Dit Nationale Park is speciaal ontwikkeld om de bultrugwalvissen te beschermen, die nu elk jaar in een bepaalde periode naar deze kust komen om hun jongen te baren.

Dag 9: Uvita

De Nauyaca watervallen zijn één van de natuurwonderen die u vandaag kunt bezoeken. Ontdek ze wandelend door het woud heen met als beloning een frisse duik bij de waterval!

Het dorpje van Uvita vormt de uitvalbasis om het Nationale Park Marino Ballena te bezoeken: bij eb komt de rotsen/zandbank droog te liggen in de vorm van een walvisstaart. Ontdek de reigers, de prachtige fregatvogels, en meer flora en fauna tijdens een kayak tocht, al naar gelang door de mangroves of op zee.

Voor de echte zee-liefhebbers, probeer een surfles of ga snorkelen bij de prachtige koralen van het Nationale Park en ontdek de zeldzame schildpadden, zeehonden en - in het juiste seizoen - de walvissen.

Na een dag vol activiteiten, biedt de lodge om te relaxen ook nog een heerlijke spa met uiteraard allemaal natuurlijke en lokale producten.

Dag 10: Uvita – Corcovado

Vandaag wacht u een avontuurlijke tocht! U rijd eerst nog een stukje verder richting het zuiden van de Pacific, om de la Leon Eco Lodge in het plaatsje Puerto Jimenez te bereiken. Vanaf het kantoortje van de Eco Lodge word u met een jeep meegenomen naar het plaatsje Carate.

Tip: Neem alleen wat spullen mee die u voor de komende dagen nodig hebt. Bij uw verblijf zitten alle maaltijden inclusief, wel is aan te raden om wat extra snacks mee te nemen vanaf Puerto Jimenez.

Uw bagage wordt namelijk de laatste 45 minuten via het strand per paard vervoerd, om de lodge te bereiken. Zelf wandelt u dit prachtige stukje van de Peninsula de Osa – Corcovado, over het stand of al naar gelang via de kronkelige jungle paden. Met wat geluk kunt u ongetwijfeld de vele Capucijner-aapjes onderweg in de bomen zien rusten of spelen.

Dag 11: Corcovado

Na het heerlijke ontbijt vroeg in de morgen, wandelt u met de gids naar de entree van het Nationale Park Corcovado, de ´La Leona Station´. Hier begint u de hike door het woud om wildlife te zien, zoals apen, wit-neus beertjes, miereneters, goudhazen, en met wat geluk een tapir of luiaard. Geniet van de uitzichten om u heen, door het prachtige woud en over het uitgestrekte strand. Voor vogelaars zijn de trogon, valk, en vele kolibrietjes mogelijk te zien onderweg. Voor de lunch bent u weer terug in de lodge en de middag heeft u vrij, bijvoorbeeld om in één van de hangmatten een boekje te lezen en van de natuurlijke rust te genieten.

Dag 12: Corcovado

Deze dag hebben wij voor u vrijgehouden ter vrije besteding: er is een mooi pad dat u zelf kan lopen bewandelen de lodge. Ook kunt u wandelen naar het intense (primaire) woud, die u via de trappen bereikt boven aan de lodge.

U zult merken dat dit gebied een ander ecosysteem heeft dan de wandeling die u een dag eerder heeft gemaakt: u komt enorme bomen tegen, zoals de Ceiba. Verder kunt uiteraard vele bijzondere kikkertjes zien, zoals de kleine ´blue-jeans dart´ kikker en verschillende andere bijzondere dieren en insecten.

De avondwandeling wordt u aangeboden met één van de gidsen van de lodge: naast een klein riviertje loop u een pad omhoog om (nacht-)dieren te ontdekken, die in de avond actief zijn, zoals slangen en tapirs terwijl u luistert naar de vele mysterieuze junglegeluiden van de nacht.

Dag 13: Corcovado – San Gerardo de Rivas

Tijdens deze behoorlijk lange reisdag, gaat u dezelfde weg terug om bij Puerto Jimenez te komen. Hier haalt u uw auto op en rijd vervolgens richting San Gerardo de Rivas, een leuk plaatsje wat vaak de uitvalsbasis vormt om de hike te maken naar de hoogste berg in Costa Rica, de Cerro Chirripó (3.821 meter).... een magische plek in een wat verfrissender klimaat.

Dag 14: San Gerardo de Rivas

Een aanrader vandaag is om de Cloudbridge Reserve te bezoeken, waarbij u langs talloze riviertjes en spectaculaire watervallen wandelt door primair en secundair woud.

Dit is een privé reservaat, dat aan de voet ligt van het mooie Nationale Park Cerro Chirripó. Kies zelf de afstand die u wilt afleggen, variërend van 3 tot 15 kilometer. Het Río Blanco Reservaat heeft een enorme woud, waar u veel soorten bomen, planten en bloemen kunt zien, zoals de Bromelia en Heliconias.

Tip: Voor de échte Nederlander kunt u bij het hotel de Kaas Tour doen, waar ze u alles vertellen over (het maken van) de lokale kaas maar ook over duurzaamheid en het gebied rondom het hotel.

Dag 15: San Gerardo de Rivas – Airport Juan Santamaría

Op deze laatste dag van uw verblijf, maakt u uw de laatste rit door de groene bergen van Costa Rica om te genieten van de laatste uitzichten terwijl u naar de airport rijdt.

Indien uw vlucht laat op de avond is, kan u onderweg nog een stop maken bij onder andere het Nationale Park Los Quetzales om nog een klein stukje natuur mee te pakker voordat de reis teruggaat naar Nederland.

Vlakbij de airport levert u de auto in, en word u met een shuttle naar de airport gebracht (5-10 minuten).

NOTE: Indien gewenst kunnen wij deze reis voor u aanpassen en/of verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen strand. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 2 lokale projecten om te steunen:

1. Turtle Sanctuary Corcovado : Als u ervoor kiest om dit project te steunen wordt u godfather of godmother van een nest zeeschildpadden. Met dat geld worden de nesten beschermd en de kleintjes naar zee begeleid als ze uitkomen. Een certificaat krijgt u digitaal overhandigd.

2. Een project voor het redden van de koraalriffen in Samara. : Bij dit project wordt het koraal beschermd en opgekweekt via speciale constructies, waarmee ze optimale houvast hebben. Dit om zo het weinige koraal dat Costa Rica heeft te beschermen en te laten groeien.

WAAR JE BLIJFT

Bougainvillea Eco-hotel - Heredia

Eén van de weinige onafhankelijke hotels in de Central Valley in Costa Rica met tien hectare aan botanische tuinen, kunst, rotsen en mineralen, een restaurant dat erg geliefd is bij zowel de lokale bevolking als bezoekers, een zwembad, tennisbanen en vooral de mensen die met ons samenwerken, werken allemaal samen om van het hotel een eco bestemming te maken.

De 10 hectare aan botanische tuinen is echt de parel van het hotel. De grote verscheidenheid aan tropische planten, waaronder heliconia's, bromelia's, orchideeën en bomen, trekken vlinders en vogels aan die de omgeving opvrolijken met hun kleuren en geluiden.

Met zeven verschillende kleuren van de Bougainvillea-bloem, is onze tuin een eerbetoon aan deze bloem die de inspiratie was voor de naam van het hotel. De National Gardening Association heeft ze onlangs een prijs toegekend als de beste tuin in Costa Rica. In onze tuin vindt u ook kleine monsters van de gewassen van het land, zoals koffie, cacao, bananen, ananas en papaja.

Er zijn ook verschillende kleine vijvers waar ze werken aan het behoud van bedreigde kikkersoorten, zoals Forreri's luipaardkikker, de blauwzijdige boomkikker en de briljante boskikker.

In het restaurant vindt u een verscheidenheid aan gerechten, variërend van traditionele Costa Ricaanse tot internationale gerechten, met een weids uitzicht op onze tuinen. Dit betekent dat u kunt genieten van één van de meest populaire gerechten, de Witte zeebaars met garnalen, een ceviche, een Costaricaanse "casado".

Het hotel heeft een compost voor het biologische afval wat van het restaurant en de keuken komt. Het hotel gebruikt biologisch afbreekbaar wasmiddel, heeft dispensers voor shampoo en zeep in de kamers, om zo plastic afval te verminderen en heeft een herbebossing programma in het mooie en uiteraard lokale Sarapiqui. Een paar erg mooie voorbeelden om duurzaam te werk gaan en de carbon voetafdruk te verminderen! Verder hebben ze een energiebesparing programma geïmplementeerd zoals aan zonnepanelen. Niet alleen natuur georiënteerd, maar duurzaamheid betreft ook het betrekken van de lokale bevolking. De eigenaren van het hotel hebben een stichting opgericht om families met kinderen te helpen, die Epidermolysis Bullosa (EB) hebben, een zeldzame huid ziekte.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Maquenque Eco-Lodge - Boca Topada

Deze schitterende ecolodge heeft onder andere een moestuin waar verse fruit en andere groenten vandaan komen die ze in het restaurant gebruiken. Om bij de lodge te komen parkeert u uw auto aan de ene kant van de rivier en steek u vervolgens met een bootje van het hotel de rivier over.

U verblijft in een boomhut, een unieke ervaring, waarbij u een optimale connectie heeft met de schitterende natuur (bij deze lodge is het mogelijk om alle maaltijden inclusief te boeken).

De lodge heeft verschillende systemen om water en energie te besparen en heeft recycling programma’s.

Tip: Neem een uniek souvenir mee, die handgemaakt is door één van de bewoners van het gebied van Boca Tapada. Maquenque steunt de lokale families en kinderen om het schooltje te financieren waar de kinderen les krijgen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Rancho Margot - La Fortuna/El Castillo

Rancho Margot is het eco hotel waar u verblijft waar u optimaal kan genieten van de rustige omgeving en schitterende natuur. Ze hebben bij het hotel een biologisch boerderijtje waar ze bijna al het eten produceren, van de kippetjes tot aan de groenten en kruiden die ze in het restaurant serveren

Het hotel heeft een grote tropische tuin, een vijver, een schaduwrijk zwembad, een gezellige bar en een yoga centrum (bij dit hotel is het ook mogelijk om alle maaltijden inclusief te doen).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Macaw Lodge - Tarcoles

Tarcoles is het plaatsje waar de duurzame Macaw Lodge vlakbij ligt. Deze lodge ligt in een schitterend privé reservaat en is ontzettend bio divers. Gelegen tussen de heuvels en weelderige bossen van Cerros de Turrubares in de Central Pacific-regio van Costa Rica, is het meer dan een eco-resort. Het is een paradijs waar u uw passies kunt uitleven terwijl u de echte natuurlijke wonderen van Costa Rica ontdekt. Van birdwatching tot yoga, van wandelen tot zwemmen en relaxen.

De kamers bevinden zich op de tweede verdieping van de lodge met een ruim balkon met uitzicht op de prachtige tuin. Elke kamer heeft twee bedden met therapeutische matrassen en spreien geweven door de Maya's van het Guatemalteekse Atitlan-gebied, een plafondventilator en een eigen badkamer gemaakt van marmer dat lokaal is gewonnen en verwerkt, met zonne-energie, verwarmd water en handdoeken en lakens gemaakt van bamboevezel.

De lodge heeft 100% energie van zonnepanelen en al het water wat ze gebruiken komt van waterbronnen van de privé gronden van de lodge.

Het restaurant heeft heerlijk en voedzaam lokale producten. Ze verwerken groenten, sla, kruiden en fruit uit de eigen moestuinen, samen met zelfgemaakt brood en tortilla's, jam en salsa's, en vers vlees, eieren en ander voedsel uit Costa Rica (bij dit hotel is het ook mogelijk om alle maaltijden inclusief te boeken).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
La Cusinga Lodge - Uvita

La Cusinga Eco-Lodge is een absolute pionier in eco-en duurzaam toerisme. De lodge is deel van een fantastisch en beschermd privé reservaat, waar ontzettend veel wildlife, flora en fauna te vinden is.

De gastenkamers zijn gemaakt met duurzaam hout en lokale materialen, om zo de impact op de natuur te beperken. De lodge beschermt het woud, en heeft talloze duurzaamheids-initiatieven en -certificaten. Ook heeft de lodge zijn eigen natuurlijke zwembaden, waar u heerlijk kunt relaxen terwijl u geniet van het onvergetelijke uitzicht.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
La Leona Eco Lodge - Corcovado

De bijzondere La Leona Eco-Lodge ligt pal naast de entree van het Nationale Park Corcovado, de ´La Leona Station´. Daardoor is dit een cross-pad voor veel wildlife, en is de natuur hier adembenemend mooi. Het is één van de biologisch meest intense plaatsen ter wereld, ook wel ‘de plek waar het regenwoud de zee ontmoet´ genoemd.

De bijzondere glamping tent waarin u verblijft, verbindt zich met de natuur, door – onder andere – de buiten douche en het uitzicht over de zee. De lodge doet veel aan duurzaamheid, om zo de gasten een ervaring mee te geven, om écht in aanraking met de natuur te komen.

Het Nationale Park van Corcovado is één van de meest ongerepte plekken in Costa Rica, ecotoerisme hier is om in contact te komen met het klimaat en de lokale cultuur en natuur. De lodge heeft een privé beschermd regenwoud, en heeft verder recycle projecten, en andere systemen om de natuur zo min mogelijk aan te tasten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
El Pelícano - San Gerardo de Rivas

U verblijft hier in El Pelícano hotel, een hotel met prachtige vergezichten over de bergen en de flora en fauna rondom het hotel.

Ontdek de wouden rondom het hotel, zoals het Bosque Oro Verde, een gebied wat het hotel volledig omringd. Het hotel onderneemt acties in duurzaamheid zoals het verminderen van waterverbruik, het hergebruik van water, fossiele brandstoffen verminderen en educatie voor de lokale community over duurzaamheid.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon bijdrage aan door u geselecteerde lokale, duurzame project
 • €2,50 per persoon bijdrage voor het Calamiteitenfonds
 • Privé transfers
 • Recycled en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Verblijf 3-4 sterren hotels, incl. ontbijt zoals genoemd in het programma
 • Privé transfers van en naar de airport
 • Suzuki Grand Vitara 4x4 huurauto van dag 2 t/m 15, met allrisk verzekering, GPS en/of Wi-Fi , onbeperkte kilometers &amp, tweede bestuurder akkoord
 • In Maquenque Eco-Lodge: ´plant a tree´, wandeltocht met gids en gebruik van de kano´s
 • In Rancho Margot: de ´Ranch Tour´
 • La Leona Eco-Lodge: retour transport 4x4 vanaf kantoor in Puerto Jimenez), paard transfer voor bagage, alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner), tour in het Nationale Park Corcovado La Leona Station halve dag
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Zijn internationale vluchten inclusief in deze reis?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het calamiteitenfonds.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 2 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

25/05/2024

I like this web site very much, Its a really nice place to read and find info . "God cannot alter the past, but historians can." by Samuel Butler. http://www.tlovertonet.com/

Hiya, I'm really glad I've found this info. Today bloggers publish only about gossips and web and this is really frustrating. A good site with exciting content, that is what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon! http://www.tlovertonet.com/

I genuinely enjoy looking through on this website, it contains fantastic content. "The living is a species of the dead and not a very attractive one." by Friedrich Wilhelm Nietzsche.
Showing 1 - 2 of 2 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk