from €1.999,00
Boeking Aanvragen

Griekenland: Ontdek Mama’s Flavours in de prachtige Peloponnesos

Reisduur

8 dagen / 7 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Griekenland:

Griekenland is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland is vooral bekend door zijn geschiedenis. Het land heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de klassieke oudheid.

De flora van Griekenland omvat tegen de 5000 soorten hogere planten, hetgeen in verhouding tot het niet zo grote landoppervlak een groot aantal is. Een deel van de verklaring hiervoor is dat Griekenland door de zuidelijke ligging in de ijstijden relatief buiten schot is gebleven voor de verwoesting en sterke verarming door de alles kaal schrapende ijsmassa’s. Een andere reden voor de rijkdom is het ‘verbrokkeld’ karakter van Griekenland: door de vele eilanden konden zich op veel plaatsen soorten ontwikkelen die nergens anders voorkomen: endemische soorten.

Peloponnesos:

De Peloponnesos of Peloponnesus is het grootste schiereiland van Griekenland, en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het is een bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter. Vruchtbare akkers liggen tussen de bergketens. De Peloponnesos is onderverdeeld in landstreken. Enkele nederzettingen waren al bekend in de oudheid zoals Argolis, Arkadia en Lakonia. Maar ook plaatsen als Olympia, Sparta, Epidaurus, Mystras en Mycene gaan qua historie terug tot de oudheid.

Duurzaamheid:

De regering van Griekenland wil de economie duurzamer maken. Alleen al zevenendertig procent van de geplande middelen zal naar groene projecten vloeien, in de eerste plaats naar de uitbreiding van duurzame energie, investeringen in elektriciteitsnetten en de bevordering van elektromobiliteit, en het energiezuinig opknappen van gebouwen. Proefprojecten, zoals het eiland Astypalea, waar de Griekse regering samen met Volkswagen de droom van ’s werelds eerste emissievrije eiland wil verwezenlijken, kunnen een belangrijke impuls geven. Ook op andere kleinere eilanden wordt op wind- en zonne-energie overgeschakeld om met duurzame energie in hun energiebehoeften te voorzien.

 • Het bevorderen van een concurrerende, innovatieve en duurzame economische groei
 • Volledige werkgelegenheid en waardig werk voor iedereen bevorderen
 • Armoede en sociale uitsluiting aanpakken en universele toegang bieden tot hoogwaardige gezondheidszorg
 • Het verminderen van sociale en regionale ongelijkheden en zorgen voor gelijke kansen voor iedereen
 • Hoogwaardig en inclusief onderwijs bieden
 • Versterking van de bescherming en het duurzame beheer van natuurlijk kapitaal als basis voor sociale welvaart en overgang naar een koolstofarme economie
 • Het bouwen van effectieve, verantwoordelijke en transparante instellingen
 • Versterking van open, participatieve, democratische processen en bevordering van partnerschappen
View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Kalamata - Messinia

Bij aankomst in de stad Kalamata wordt u hartelijk verwelkomd door uw gastvrouw voor deze reis en wordt u naar de eco-boerderij in het klein dorpje Messinia gebracht, waar u deze gehele reis zal verblijven in een traditionele, zogenaamde 'stonehouse'.

Na uw check-in en een korte rondleiding heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding om optimaal te settelen in uw authentieke en sfeervolle eco-verblijf.

Dag 2: Messinia

In de ochtend maakt u een begeleide tour naar de prachtige archeologische vindplaats van het oude Messini (ongeveer 40 minuten rijden van Kalamata).

Na deze ontspannen tour keert u terug naar de Eco-boerderij voor een interessante rondleiding in de (biologische) olijfgaarden. Daarna gaat u in de groentetuin van de boerderij een aantal verse en traditionele (seizoens-)groenten, kruiden en andere producten plukken, waarmee u uw eigen lunch gaat maken tijdens een kookles met een lokale chef-kok die u alles zal vertellen en leren over de volledige lokale lunch met uitsluitend traditionele producten (en uiteraard drankjes).

Na de rust heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding. Optioneel kunnen wij een diner voor u boeken in een lokaal restaurant in een sfeervolle kustplaats op slechts 20 minuten van de boerderij.

Dag 3: Argolida regio + Arcadië regio

Na het ontbijt vertrekt u naar de regio Argolida & Arcadia (max. 1 ½ uur rijden van Kalamata). U bezoekt eerst de prachtige archeologische vindplaats Mycene waarbij u ook een aantal bijzondere opgegraven kunstschatten uit de oudheid gaat bezichtigen.

Vervolgens bezoekt u op de mooie Capsia grotten, die vooral bekend zijn om hun grillige stalagmieten en stalagtieten. U vervolgt de tour met een bezoek aan een traditionele Griekse wijnmakerij: u krijgt hier een uitgebreide tour door de wijngaarden en uiteraard ook een wijnproeverij.

Voor de lunch gaat u naar een lokale taverne waar u op het grote buitenterras kunt genieten van talloze lokale producten en drankjes.

Na de lunch keert u terug naar Kalamata waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Op verzoek kunnen wij voor u een diner reserveren bij een bijzonder restaurant van een bekende plaatselijke chef-kok in Kalamata.

Dag 4: Culinaire tour in Kalamata

Vandaag gaat u op een traditionele culinaire tour in Kalamata, waarbij u eerst een bezoek brengt aan een paar boerderijen die allerlei lokale producten op een traditionele (en biologische) wijze verbouwen.

Daarna gaat u naar de plaatselijke boerenmarkt waar u op een ontdekkingstocht gaat langs een aantal verschillende lokale winkels en proeverij van traditionele Messinische en Griekse delicatessen. Van onder andere een plaatselijke banketbakker, via een kruidenwinkel tot een ouzo-proeverij.... een variatie van verschillende Griekse specialiteiten en dranken zult u kunnen ervaren én proeven.

Na het marktbezoek gaat u op een bijzondere olijfolieproeverij, begeleidt door een gecertificeerde olijfolieproever. U sluit deze culinaire tour af met een heerlijke, lokale Griekse lunch in een traditionele taverne, ook wel kafeneio genoemd.

Na afloop van de lunch keert u terug naar de boerderij, waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Optioneel kunt u aan het einde van de middag een begeleid bezoek brengen aan het historische centrum van Kalamata, waar u op een Griekse streetfood tour gaat.

Dag 5: Bergachtig Arcadia

Na het ontbijt vertrekt u naar de regio Arcadia (ongeveer 1 uur rijden van Kalamata) waar u naar eerst naar een idyllisch en typisch Grieks bergdorp gaat om een bezoek te brengen aan een Arcadische werkplaats waar ze lokale delicatessen maken en u het verder het plaatselijke kookmuseum, de oude bibliotheek en de Old Basisschool Museum bezoekt. Daarna heeft u ook tijd om op eigen gelegenheid het dorp te verder te ontdekken.

Vervolgens heeft u een kookles met de lokale vrouwen zoals, waarbij u leert om een Griekse traditionele filodeeg te maken voor onder andere taarten, brood of als onderdeel van andere lokale gerechten en delicatessen. Na de kookles heeft u een nog een uitgebreide lokale lunch inclusief typische Griekse (en zelf gemaakte) drankjes.

Na de lunch keert u terug naar de boerderij waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Optioneel kunnen wij voor u een diner reserveren in een lokaal restaurant in het historische centrum van Kalamata.

Dag 6: Laconia (regio Mani)

U vertrekt vroeg in de ochtend naar de Laconia regio (een prachtige rit van ruim 2 uur rijden van Kalamata). U bezoekt onder andere het Museum van Olijfolie in Sparta en het schitterende, oude Byzantijnse Kasteel Mystras waar vandaan u een spectaculair uitzicht hebt op over de bergachtige omgeving.

Uiteindelijk gaat u naar het indrukwekkend mooie middeleeuwse stadje Monemvasia, waar u rond kunt slenteren en kan genieten van een volledige, lokale Griekse lunch.

Bij terugkeer in Kalamata heeft u de avond ter vrije besteding. Op aanvraag kunt wij voor u in de omgeving een restaurant reserveren.

Dag 7: Ter vrije besteding

Vandaag heeft u de volledige dag ter vrije besteding. U kunt besluiten om bijvoorbeeld één van de mooie stranden in de buurt te bezoeken, op de boerderij te blijven of een ontspannen fietstocht te maken in de prachtige omgeving. Uiteraard kunnen wij ook één of meerdere optionele tours voor u regelen, zoals:

* Bezoek aan een lokale wijnmakerij: een tour door de wijngaarden, een wijnproeverij en een volledige of lichte lunch (afstand: 35 km van Kalamata).

* Een kookles inclusief een privé diner met een lokale chef-kok

* Een foodtour: met bezoek aan een imker (inclusief honingproeverij), een olijvenproeverij, bezoek aan een lokale distilleerderij en een workshop marmelade maken (met uiteraard Griekse sinaasappels en/of citroenen).

* Boottocht in Navarino Bay (juni-augustus) + uitgebreide lokale lunch op een landgoed met olijfgaarden in een klein kustplaatsje (1 april – 30 september) – West-Messinië

* Bezoek lijfoliemolen + rondleiding in olijfgaard + volledige olijfolieproeverij en lichte lunch (Kalamata - het hele jaar door)

* Rondleidingen in alle archeologische vindplaatsen in Peloponnesos: Apollo Epicurus (Ilia) – Het oude Olympia (regio Ilia), het oude theater van Epidaurus (Argolida) - Kastelen Koroni & Methoni en meer.....

Dag 8: Kalamata - Amsterdam

Na uw ontbijt eindigt deze mooie reis en bent u klaar om terug te gaan naar de luchthaven of om uw vakantie in Griekenland voort te zetten.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Kalamata of een verlenging naar een mooi eco beach resort in de omgeving van Peloponnesos. Mail ons voor meer informatie.

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het onderstaande, lokale project:

Vertical: dit is een cultureel en educatief centrum dat de inwoners van Poros, Trizinia en Methana bedient. Ze ondersteunen lokale ambachtslieden, ondernemers en jongeren die zich voorbereiden op hun toekomstige leven en al diegenen die hun horizon willen verbreden, nieuwe vaardigheden willen opdoen, kennis willen delen en willen genieten van de rijkdom van de lokale cultuur.

Hun missie is om de diepe ervaring en creativiteit die al bestaat in de oorspronkelijke gemeenschap van het gebied in gang te zetten en om de aanvullende voorzieningen te bieden aan nieuwe en/of kansloze generaties, die duurzame ontwikkeling bevorderen. De ontwikkeling van de regio ondersteunen en bevorderen door de professionele, artistieke en educatieve gemeenschap van de regio te versterken Bijvoorbeeld ondersteuning bij bescherming van het lokale Citroenbos, het beschermen en reinigen van lokale stranden, het ontwikkelen van wandelpaden in Poros en omgeving etc.

Wat betekent de naam "Verticaal"?
Verticaal is de traditionele visuitrusting die door vele generaties lokale families wordt gebruikt. Het bestaat uit rechthoekige stukjes kurk, een gewicht en eenvoudige haken en is een symbool van vindingrijkheid en zelfvoorziening.
De naam weerspiegelt ook het onbetwistbare inzicht van het gezegde: "Geef een man een vis en je hebt hem voor een dag te eten. Leer een man vissen en je zult hem een leven lang voeden".

WAAR JE BLIJFT

Optie 1: Eco Farm - Kalamata (Messinia)

Deze kleinschalige en duurzame eco boerderij is een authentiek en sfeervol gastenverblijf. Rustig gelegen in de glooiende heuvels van Messinia biedt het u een optimaal thuisgevoel ver weg van huis. De boerderij heeft een grote privéterrein met olijfgaard, een eigen (organische) groentetuin, een grote binnenplaats en een ouderwetse boerderijkeuken met steenoven.

U overnacht in of de traditionele en eenvoudige stonehouses of treehouses zoals de lokale bewoners oorspronkelijk ook overnachten.

Uw verblijf is inclusief ontbijt, dat uitsluitend gemaakt wordt met lokaal, seizoensgebonden producten en specialiteiten, die worden gemaakt en/of besteld bij producenten uit de omgeving.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Optie 2: Wooden Houses - Messinia

In de prachtige regio Messinia biedt WeTravelEco nog een tweede accommodatie in kleine en duurzame houten huisjes, iets buiten een klein bergdorp op 45 minuten rijden van Kalamata.

De kleine en gezellige eco-resort wordt ook aangeboden voor kooklessen met een authentieke Griekse moeder en is uitstekend geschikt voor prachtige wandelingen in de nabije omgeving. De kleinschaligheid en milieuvriendelijke ontwerp plus de gastvrijheid bieden een optimale verblijfsplaats voor natuurliefhebbers, die op zoek zijn naar een authentieke Griekse vakantiebeleving.

Alle huisjes zijn voorzien van een kingsizebed of twee twinbedden, waarbij nog een extra bed geplaatst kan worden. De badkamer heeft een wasbak, toilet en douchecabine. De houten huisjes hebben ook een eigen kitchenette met eettafel, koelkast en fornuis.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 per persoon voor Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon transportdonatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon donatie aan lokaal, duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • 7 nachten verblijf Eco Farm inclusief ontbijt (tweepersoonskamer)
 • Alle activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Alle maaltijden zoals beschreven in het programma
 • Alle benodigde tickets en belastingen (musea, activiteiten enz.)
 • Dagelijkse transfers geregeld van en naar activiteiten (milieuvriendelijke transfers)
 • Lokale, Engelssprekende gidsen
 • Ophaalservice vanaf de luchthaven - op aanvraag (extra kosten)
 • Navulbare en recycled waterfles
 • Alle internationale en nationale vluchten
 • Eventueel gewenste autohuur
 • Eventueel benodigde visa
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke aankopen, upgrades, tips
 • Eventuele benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is een huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk