from €1.999,00
Boeking Aanvragen

Portugal: Op de (E-)fiets (of auto) van Lissabon naar de Algarve

Reisduur

10 dagen/9 nachten

Type Vakantie

Autovakantie, Ecotourism, Fietsvakantie, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Een geweldige fietstocht door één van de best bewaarde regio’s van Europa. Het natuurpark Zuidoost-Alentejano omvat schitterende stranden omgeven door imposante kliffen, kleine bergketens, kurkeikboomgaarden, traditionele vissersdorpjes, idyllische stadjes, spectaculaire uitzichten en belangrijke geografische punten, zoals Kaap Sardão, de Kaap van São Vicente, vanwaar de karvelen vertrokken naar zeeën die nog nooit eerder waren bevaren, en Ponta de Sagres.

De fietsroute is over het algemeen vlak met enkele korte en steile beklimmingen, vooral op de laatste dag. U rijdt op 40% secundaire verharde wegen met weinig verkeer, 40% onverharde wegen in de buurt van de oceaan en landbouwbedrijven.

Januari tot juni of oktober tot december is onze aanbeveling om deze fietstocht te maken. Tijdens het zomerseizoen kan het behoorlijk warm worden en daar moet u rekening mee houden en tegen kunnen als u besluit om in juli, augustus of september te gaan fietsen. De gemiddelde temperatuur in de Algarve, in het zuiden van Portugal, ligt buiten het hoogseizoen meestal rond de 18ºC en het weer is altijd zonnig of gedeeltelijk zonnig, aangezien het in de zuidelijke regio’s zelden regent, zelfs niet tijdens de winter.

Portugal:

Portugal, officieel de Portugese Republiek, is een land in het uiterste zuidwesten van Europa. Het vormt het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. De geschiedenis van de staat Portugal gaat terug tot de middeleeuwen: 1139, tijdens de Reconquista, wordt gezien als het jaar waarin het land onafhankelijk werd van de Moren. In de vroegmoderne tijd groeide het land uit tot het Portugese Rijk, een wereldmacht die overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika omvatte.

Portugal heeft een specifieke cultuur ontwikkeld door beïnvloeding van de verschillende beschavingen die het Middellandse Zeegebied en het Europese continent hebben doorkruist of die werden geïntroduceerd tijdens de actieve rol die Portugal speelde tijdens de eeuw van de ontdekkingsreizen. De traditionele Portugese architectuur is onderscheidend en omvat de Manuelstijl, ook wel bekend als de Portugese laatgotische stijl, een weelderige, composiet-Portugese stijl van architectonische versiering uit de eerste decennia van de 16e eeuw, waarin de maritieme elementen en voorstellingen uit de Portugese ontdekkingsreizen zijn opgenomen.

De nieuwe Agenda 2030 van de Verenigde Naties is een actieplan gericht op mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschappen (5P’s). Het uiteindelijke doel is armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Alle staten en andere geïnteresseerde belanghebbenden nemen hun verantwoordelijkheden op met betrekking tot de verwezenlijking ervan. Portugal speelde een actieve rol bij het opstellen van het document dat op de top werd aangenomen. Over het punt “Planeet” benadrukt Portugal de overtuiging dat de planeet moet worden beschermd tegen achteruitgang, onder meer door duurzame consumptie en productie, duurzaam beheer van haar natuurlijke hulpbronnen en dringende maatregelen tegen klimaatverandering, zodat deze kan voorzien in de behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

View More

Reisplan

Dag 1: Lissabon

De reis begint in de stad Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Deze stad is in de loop van haar geschiedenis beïnvloed door veel verschillende culturen en heeft nog steeds een dorpsgevoel in elke historische buurt. Typisch en wereldbekend voor Portugal is de Fado, veel voorkomend in Lissabon, een traditionele Portugese muziekstijl en een uitdrukking van wat het is om Portugees te zijn. Het is bekroond met de status van Werelderfgoed.
Om de stad te ontdekken hebben wij voor u in de middag een duurzame en interessante stadstour geregeld waarbij u de zeven heuvelen van Lissabon gaat ontdekken met een elektrische tuk tuk, begeleid door een Engelssprekende lokale gids. Van de Baixa Pombalina, de oude binnenstad aan de prachtige oevers van de Taag rivier tot Bairro Alto (de gezellige uitgaanswijk) en de Alfama (de oude volkswijk) met zijn steile en kronkelende straatjes….. het is bijna onmogelijk om Lissabon te bezoeken en niet in één keer verliefd te worden op deze oude en sfeervolle stad.

Dag 2: Lissabon - Troia (65 km)

Na het ontbijt begint vandaag de fietstour door enkele mooie Portugese steden, waaronder de stad Montijo, sterk gemarkeerd door de prachtige rivier de Taag. Zoals de meeste plaatsen in Ribatejo, heeft Montijo de traditie van de "brava" -viering, waarbij stierenrennen nog steeds een essentieel kenmerk van de feesten van de stad zijn. U komt ook door Pinhal Novo, die vroeger de grootste wijngaard van het land was en tegenwoordig een groeiend stedelijk centrum is. Het is gelegen nabij het mooie natuurpark Parque Natural da Arrábida, waar u langs de met pijnbomen begroeide kustlijn komt: een perfecte plek om onderweg te stoppen voor een typisch Portugese lunch in één van de kleine lokale restaurantjes.
U beëindigt deze eerste dag met een veerboot naar de ongerepte omgeving van het schiereiland Tróia, ongetwijfeld één van de best bewaarde geheimen van Portugal. Het schiereiland staat op het puntje van een smalle landtong die voornamelijk bestaat uit schitterende witte zandstranden omzoomd met verschuivende duinen en smaragdgroene dennenbossen. Een groot deel van het grondgebied ligt binnen de grenzen van een natuurreservaat, het Reserva Natural do Estuário do Sado, een beschermd natuurparadijs met een schat aan mogelijkheden om vogels te spotten.

Dag 3: Troia - Vila Nova de Santo André (66 km)

U begint de dag met fietsen langs een aantal uitgestrekte zandstranden richting de eindbestemming van vandaag, Vila Nova de Santo André. Dit is een zeer multiculturele stad, die veel mensen huisveste uit verschillende voormalige Portugese koloniën. Het uitgestrekte bos dat Santo André beschermt, is een goed voorbeeld van het harmonieuze respect tussen de bescherming van het milieu en de industriële ontwikkeling. Fiets door Comporta, een beschermd natuurreservaat met ooit een vissersdorp, nu beroemd om zijn paradijselijk ogende stranden, van hoge kwaliteit en milde weer tijdens de zomer. Aan het einde van de dag komt u nog door het dorp Melides, dat dateert uit de 19e eeuw. Dit dorp ontstond als een samenwerkingsverband tussen een kleine groep vissers en boeren. De huidige inwoners zijn voornamelijk toegewijd aan het bewerken van het land en verschillende authentieke handwerkactiviteiten, zoals pottenbakken en het maken van kurken stoppen.

Dag 4: Villa Nova de Santo André - Vila Nova de Mil Fontes (55 km)

Vandaag fietst u naar Milfontes, halverwege gelegen tussen Lissabon en de Algarve. Milfontes is de perfecte combinatie van geschiedenis en natuur, een pittoresk stadje waar een gemoedelijk sfeer hangt. Het plaatsje ligt midden in het enorme natuurpark Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. In de nabije omgeving is dan ook een hoop natuurschoon te bewonderen, waaronder enkele prachtige zandstranden, mooie rotspartijen en uiteraard de woeste Atlantische Oceaan. Vila Nova de Milfontes is niet heel groot, dus u zit al snel in het ‘centrum’. Het stadje is ooit ontstaan rondom het Fort Sao Clemente, dat ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden is. Het fort is hier gebouwd rond het jaar 1600, om het gebied rond de riviermonding te beschermen tegen Noord-Afrikaanse veroveraars en piraten.
Onderweg krijgt u de gelegenheid om de fraaie en eeuwenoude stad Sines, ooit opgericht als nederzetting van de Romeinen, te ontdekken waar Vasco da Gama werd geboren, de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger en de eerste Europeaan die India over zee bereikte en in de 15e eeuw het westen en het oosten met elkaar verbond. Ten zuiden van Sines ligt Cabo de São Vicente, wat ook wel 'het einde van de wereld' wordt genoemd. Dit is het meest zuidwestelijke punt van Europa. Tijdens een verblijf in Sines kunt u Cabo de São Vicente eigenlijk niet overslaan. Cabo de São Vicente heeft indrukwekkende kliffen die maar liefst 75 meter diep zijn. Vanaf deze kliffen heeft u een prachtig weids uitzicht. Bezoek Cabo de São Vicente ook eens bij zonsondergang. Bij Cabo de São Vicente stond ooit een oud fort maar deze is verbouwd tot de huidige vuurtoren.

U komt ook nog langs de strandplaats Porto Covo, één van de meest populaire dorpen voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Met een ruim en beschut strand, "Praia Grande", is het één van de meest geliefde strandlocaties in de zomer.

Dag 5: Vila Nova de Mil Fontes - Zambujeira do Mar (40 km)

Uw fietstocht van vandaag gaat verder naar Zambujeira do Mar en is een stuk rustiger stadje dan Vila Nova de Milfontes en trekt meer backpackers en surfers. Omdat het een klein stadje aan zee is aan de kust van Alentejo, in het westen van Portugal, heeft het een aantal mooie zandstranden en een beeldschone traditionele architectuur, waardoor het een kleine maar zeer geliefde bestemming is voor bezoekers.
De stad heeft een aantal charmante traditionele gebouwen. De meest opvallende zijn de fonteinen van Amores en Santa Catarina en de kleine, witgekalkte kapel van Nossa Senhora do Mar. Het strand ligt op ongeveer 500 meter van de stad Almograve. Het is een ondiep maar uitgestrekt strand met getijden en biedt authentieke natuurlijke poelen.

Dag 6: Zambujeira do Mar - Aljezur (45 km)

Uw fietstocht leidt u op deze dag naar Aljezur, een aantrekkelijk dorp aan een rivier, waarvan het westelijke deel van oorsprong Moors is en vol staat met een verzameling oude huisjes onder een verwoest 10e-eeuws kasteel op een heuveltop. Overblijfselen van de oude haven zijn te zien in de smalle steegjes die toegang geven tot de Ribeira de Aljezur. De 40 km lange kustlijn rond Aljezur biedt enkele van de meest ongerepte en schilderachtige stranden van Europa, met het hele gebied van riviermondingen, steile kliffen en dichte moerassen die rijk zijn aan (inheemse) vogels en dieren.
Terwijl hier de regio Alentejo overgaat in de Algarve, is de laatste kustplaats Odeceixe, een innemend stadje met een strand dat is geclassificeerd als één van de mooiste stranden van Portugal. Praia de Odeceixe is een strand en kleine nederzetting in de gemeente Aljezur. Het strand ligt aan de westkust in het uiterste noordwesten van de Algarve en is gelegen in het natuurpark Costa Vicentina. Het strand en de omgeving heeft een grote biodiversiteit van hoge kwaliteit en staat bekend om een landschap van zeldzame en enorme schoonheid op de top van de kliffen. Het is in feite in dit natuurpark, de enige plek ter wereld waar u de ooievaars kunt observeren die op de hoge kliffen nestelen.

Dag 7: Aljezur - Carrapateira (30 km)

Vandaag verlaat u Aljezur om naar de surf-hotspot Carrapateira te fietsen, een vredig dorp met twee nabijgelegen stranden met sterke golven, die vaak surfers en jonge inwoners uit Lissabon aantrekken. De kust langs dit gebied is wild, met koperkleurige en asgrijze kliffen. Tot de herkenningspunten behoren een oud fort, een eeuwenoude kerk en de hoge roodachtige rotsformaties, die bedrieglijk veel lijken op Kaap Sint-Vincent, in de zuidwestelijke hoek van Portugal.
Carrapateira was van oudsher een gevaarlijk gebied voor zeilschepen. De extreem snelle stroming naar het zuiden en de uitstekende landtong die het in het verleden tot een gevaarlijk lokaas voor scheepswrakken maakte, creëert tegelijkertijd de omstandigheden die het de afgelopen jaren tot een populaire surfbestemming hebben gemaakt.

Dag 8: Carrapateira - Sagres (54 km)

U fietst vandaag richting Sagres, een regio met een dramatisch natuurlandschap, bestaande uit woeste zeeën, torenhoge kliffen en uitgestrekte stranden. Er zijn hier helaas weinig historische of architectonische bezienswaardigheden aangezien de oorspronkelijke stad het zwaarst te verduren kreeg van de aardbeving van 1755. Gelegen op een paar kilometer van het meest zuidwestelijke punt van Europa, ligt Kaap St. Vincent. De woeste golven van de Atlantische Oceaan beuken op de enorme kliffen, terwijl hoog boven de immens vuurtoren een licht waarschuwt voor schepen voor het bestaan van deze gevaarlijke kliffen. De smalle straatjes die de hoofdkerk omringen, bevatten veel huizen die typerend zijn voor de oude Algarve, met witgekalkte muren, stroken van felle kleuren, uitgehouwen metselwerk rond deuren en ramen.

Dag 9: Sagres - Lagos (45 km)

Liggend langs de oever van de Rio Bensafrim, met 16e-eeuwse muren die de oude stad omsluiten, fietst u naar Lagos. Lagos is een historische en levendige stad die bezoekers schitterende stranden, een bruisend nachtleven en een charmant historisch centrum biedt. Ten oosten van Lagos ligt het 4 km lange strand "Meia Praia", het langste zandstrand aan de westkant van de Algarve. Lagos heeft een grote historische invloed gehad omdat het tijdens het Portugese tijdperk van ontdekkingreizen vele zee-excursies heeft gelanceerd. Ongeveer halverwege Sagres en Lagos ligt een pittoresk vissersdorpje, het kleine dorpje Salema. Het is een paradijs voor wie op zoek is naar rust en een ontsnapping uit de drukke gebieden, waar fietsmogelijkheden in overvloed zijn. Het dorp herbergt een aantal vissers die nog dagelijks hun netten uitwerpen en hun vissersboten aan de kust aanmeren. Als afsluiting van deze fietsreis, gezegend met zowel een prachtig strand als een heerlijk klimaat, ademt het "Luz" -strand een gastvrije en vriendelijke sfeer, aangezien de stad een aanzienlijke permanente gemeenschap van gepensioneerde en geëmigreerde expats heeft. U zult zeker genieten van de laatste stop van deze enerverende reis, op dit verbazingwekkend mooie strand met veel bezienswaardigheden die een heerlijke en ontspannende plek is om uit te rusten.

Dag 10: Lagos (Algarve) - Nederland

In de ochtend eindigt uw fietsreis en vertrekt u in de loop van de dag voor uw terugvlucht naar Nederland.

Note: wij kunnen deze rondreis voor u uiteraard ook als autoreis aanbieden.
Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Lissabon of de Algarve. U kunt deze reis, tegen een meerprijs, ook boeken inclusief een Engelssprekende gids, technische assistentie, van support (bij maximaal 8 deelnemers), verzekeringen en/of inclusief lunch en diner. Mail ons voor meer informatie.

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie ​van €20 aan beide onderstaande sociale, duurzame milieu-instellingen:

1. Rabo de Peixe Sabe Sonhar: de ondersteuning van een bijzonder project op São Miguel (Azoren) voor kansarme kinderen. Rabo de Peixe is een klein dorpje, gelegen aan de noordkust van het eiland, en staat bekend als het armste dorp van Portugal gezien zijn hoge geboorteaantal, aan alcohol gerelateerde problemen, spijbelen van school, een gebrek aan special onderwijs en soms huiselijk geweld. Dit project helpt de sociale achterstand in deze wijk te verbeteren.

2. Life Priolo: dit project ondersteunt een aantal speciaal geselecteerde natuurbeschermingsprojecten op het eiland São Miguel waaronder een project dat zich toelegt op de bescherming van een bedreigde vogel op de Azoren, de Priolo, een vogel uit de familie van de vinkachtigen.

WAAR JE BLIJFT

Turim Marquês Hotel - Lissabon

Het moderne Turim Marquês Hotel is geopend in december 2016 en heeft 121 superior kamers. De locatie, midden in het centrum van de stad, maakt het tot het ideale startpunt om Lissabon te ontdekken, met elk soort vervoer, bereikbaar voor de deur van het hotel of te voet. Op een steenworp afstand van het Turim Marquês Hotel ligt het prachtige Eduardo VII-park.

De Mouzinho Restaurant & Bar zijn beide sfeervolle ruimtes met een moderne inrichting. Op het menu van het restaurant vallen de sappige Burgers en verschillende lokale specialiteiten op.

De slaapkamers zijn ruim, licht en comfortabel voorzien van een groot Kingsizebed, een bureau, een stoel of sofa en een modern ingerichte badkamer met toilet en douche of bad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Design Hotel Troia - Troia

Stelt u zich voor dat u wakker wordt met het rustgevende geluid van de oceaan en omringd wordt door een spectaculair uitzicht. Prachtig gelegen in een natuurreservaat, is Tróia Design hotel een modern 5-sterrenresort met een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan, eindeloze stranden, de rivier de Sado en de raadselachtige berg Arrábida. Een uniek en onvergetelijk natuurreservaat.

Ervaar een eigentijdse, verfijnde en gezellige omgeving, waar het design tot in het kleinste detail aanwezig is. Tróia Design Hotel loopt voorop op het gebied van verfijnd leven en heeft daardoor ook een duurzaam beleid qua hotelvoering voor zowel de gasten als het personeel.

Het hotel biedt een verscheidenheid aan opties, van moderne hotelkamers tot studio's of appartementen met ruime ruimtes en verfijnde afwerkingen. Elk kenmerk van het interieur is tot in het kleinste detail doordacht voor maximaal comfort met een modern en minimalistisch ontwerp. Vanuit het comfort van de ruime balkons kunt u genieten van het schitterende uitzicht op de jachthaven, de zee, de rivier of de bergen.

Kies een smaakvolle maaltijd in één van de restaurants van het hotel, geniet van een avondshow, drink een drankje in de Lounge Bar en probeer uw geluk in het Casino van het hotel. In het Tróia Design Hotel zetten ze zich enorm in om verrassende eetervaringen te creëren. Geniet van Atlantische gerechten in de Brasserie Salinas; Portugese keuken geïnspireerd op de lokale gerechten in het B&G restaurant of een lichte lunch in de Paprika Pool Bar (seizoensgebonden) met een schitterend uitzicht over de Arrábida-berg. Voor de avond is de B.A.R. de ideale plek om te relaxen, te genieten van een drankje of een geurige kop koffie.

Het hotel heeft ook een Spa met binnenzwembad: ga op reis rond de wereld en ervaar een breed scala aan behandelingen, dat u zal balans, renovatie en intense ontspanning zal brengen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Vila Park Hotel - Vila Nova de Santo André

In Vila Nova de Santo André vindt u Hotel Vila Park, gelegen tussen de steden Sines en Santiago do Cacém. Sines, bekend als het land waar Vasco da Gama werd geboren en vanwaar veel van zijn Caravels naar het onbekende vertrokken, heeft één van de beste diepwaterhavens aan de Portugese kust. In Santiago do Cacém vertellen de ruïnes van een Romeinse stad ons oude verhalen van mensen van weleer in de geschiedenis van Miróbriga.

Omlijst in de kleuren van Alentejo: geel, groen en blauw, is Vila Park Nature Hotel gelegen in Vila Nova de Santo André. Met een bevoorrechte locatie naast het natuurreservaat van Lagoa de Santo André en op slechts 10 minuten rijden van schitterende stranden, heeft het hotel 79 kamers, restaurants, een bar, een Spa en twee grote zoutwaterzwembaden. De kamers zijn ruim en bieden alle voorzieningen voor de gasten: moderne badkamers, 32 ”lcd-televisie, telefoon, föhn, minibar, airconditioning en wifi. Sommige kamers en suites hebben een fantastisch uitzicht over het zwembad en uitstekende balkons. Alle kamers zijn gedecoreerd met milieuvriendelijke producten, namelijk kurkvloeren en -bekledingen, waardoor het streven naar milieuvriendelijkheid wordt versterkt.

De hotelbar heeft een bevoorrecht uitzicht op de tuin en de zwembaden en heeft een buitenterras wanneer het weer het toelaat. Het biedt een drankmenu voor alle smaakopties met speciale nadruk op het Gins-menu - een zorgvuldige selectie van de chef, met eenvoudige opties of meer verfijnde suggesties, met bijzondere nadruk op exclusieve producten van lokale producenten.

Gelegen op de begane grond nodigt het Restaurant u uit om te genieten van een heerlijke maaltijd, bereid met passie en geserveerd met elegantie, onder het voorschrift van chef-kok Francisco Póvoa. De wijnkaart, met verschillende soorten lokale wijn per glas, is gevarieerd en evenwichtig en stelt u in staat om te "reizen" door de diverse en rijke wijnregio's van Portugal.

Om u te helpen ontspannen en het meeste uit uw verblijf te halen, is het hotel uitgerust met twee zwembaden waarvan de behandeling wordt uitgevoerd door middel van zouthydrolyse, waardoor de beste waterkwaliteit en toewijding aan ecologische duurzaamheid worden gegarandeerd. De buitenzwembaden - één voor en één voor kinderen - zijn omgeven door een groot grasveld en garanderen een perfecte omgeving om te genieten van de omgeving en een verfrissend drankje.

Wanneer u er behoefte aan heeft, maak dan ook een afspraak bij OCEAN THERAPY: hooggekwalificeerde therapeuten zullen u een moment van ontspanning bezorgen, waarbij er met natuurlijke (lokale) producten optimaal voor uw lichaam en gezicht wordt gezorgd.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
HS Milfontes Beach Hotel - Vila Nova de Mil Fontes

HS Milfontes Beach ligt aan de belangrijkste boulevard in Vila Nova de Milfontes. Het biedt het meest fantastische uitzicht op de rivier de Mira, de Atlantische Oceaan en het strand van Furnas, officieel één van de zeven wonderen van Portugal.

Het hotel heeft 28 kamers, een buitenzwembad, een fitnessruimte, een restaurant en een geweldige bar. Bijna alle kamers hebben een volledig uitzicht op zee of op het zwembad. De hotelkamers met zeezicht hebben een balkon met een schilderachtig uitzicht op de Mira River Bay. Na een lange dag wandelen over de stranden, kunt u ontspannen in uw ruime kamer die is uitgerust met een en-suite marmeren badkamer met douche, toilet, bidet, kast, satelliettelevisie, wifi en een bureau.

De twee restaurants verdienen een speciale vermelding - er zijn twee restaurants op HS Milfontes Beach, beide met panoramisch uitzicht op de rivierbaai en een fantastische keuken die geschikt is voor verschillende culinaire voorkeuren. De HS Gin Bar is een uitstekende plek om wat te drinken terwijl u uitkijkt over het strand. HS Pizzas & Pastas concurreert met de beste Italiaanse pizzeria's, terwijl u bij HS Buffet & Grill kunt kiezen uit een verscheidenheid aan warme en koude gerechten. Al ons eten wordt dagelijks bereid en gekookt met verse (en lokale) ingrediënten.

Ook biedt het hotel een scala aan buitenactiviteiten - van een boottocht over de rivier tot kajak- en surflessen en nog veel meer.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Agriculture Boerderij Herdade do Touril - Zambujeira do Mar

Herdade do Touril is een duurzame boerderij van 365 hectare gelegen aan zee. Ze hebben slechts 10 kamers en een suite, allemaal met een eigen terras, badkamer, verwarming, tv, dvd, wifi (sommige kamers hebben uitzicht op zee). De boerderij heeft ook een ontbijtruimte, een living en een zwembad met lounge en bar. Gasten kunnen genieten van een prachtig zoutwaterzwembad en de natuur in de accommodatie verkennen.

De Herdade do Touril ligt op 4 km van Zambujeira do Maren vlakbij verschillende mooie stranden en restaurants, midden in het Southwest Alentejo Park en Costa Vicentina, zodat u tegelijkertijd kunt genieten van het comfort en de rust van een landelijke omgeving en het voorrecht van toegang tot de zee langs meer dan 3 kilometer kustlijn.

De meeste kamers hebben airconditioning, een eigen gemeubileerd terras, waar gasten kunnen genieten van het uitzicht op de zee aan de horizon en de Alentejo-vlakte in het omringende landschap. De kamer heeft een eigen badkamer, een koelkast en magnetron, koffie- en theefaciliteiten, een lcd-tv, een kluisje en gratis WiFi.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Casa Fajara - Aljezur

Casa Fajara is een klein, rustiek boetiekhotel met 12 kamers, elk met een eigen charme en een eigen badkamer, terras of balkon. Het bekroonde boetiekhotel, verborgen in een vallei, biedt een ultiem en vredig toevluchtsoord. Het ligt op slechts 900 meter van Carrapateira, een mooi en traditioneel dorp in de Algarve, dicht bij de prachtige surfstranden Amado en Bordeira.

Geniet van de ontspannen, vriendelijke sfeer en het verkoelende zwembad, de mooi onderhouden tuin, de koele yogaruimte, de tennisbaan, sauna, massageruimte en vele activiteiten. Luister naar de geluiden van de zee, het gerinkel van koebellen en vogelgezang terwijl u ontspant en oplaadt. Wandel in de avond naar goede, lokale restaurants en uitgestrekte fantastische stranden. Elke ochtend kunt u ook optimaal genieten van het legendarische ontbijt met vers fruit en sappen, pastries, lokale jam, honing en eieren.

Casa Fajara is een perfect toevluchtsoord voor stellen, gezinnen, vrienden, groepen wandelaars, fietsers, surfers, yoga retraites, bootcamps, vergaderingen of reünies - lees onze beoordelingen!

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Pousada de Sagres - Sagres

De charmante Pousada de Sagres, gelegen in de Vila de Sagres, ligt op slechts 5 minuten lopen van het strand en biedt uitzicht op de Fortaleza de Sagres en de Farol do Cabo de São Vicente. Het is één van de meest intieme Pestana Charming Hotels, waar u de Ilhas do Martilhal, de Ponta da Atalaia, de Serra de Monchique en adembenemende zonsondergangen kunt bewonderen vanuit uw hotelkamer in Sagres.

Sagres is gelegen in het land van Vila do Bispo, in het zuidwesten van de Algarve, waar de zee en de heuvels samenkomen en een uniek en beschermd natuurlijk erfgoed vormen. Deze regio staat bekend om zijn zachte zand en turquoise wateren. Bezoek het Parque Natural da Costa Vicentina voor een wandeling of fietstocht. Het is tevens één van de beste en mooiste surflocaties van Portugal/Europa.

Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het buitenzwembad, een potje tennissen of ontspannen in de Magic Spa. Voor lunch en diners biedt de Pousada zowel een restaurant als een bar. In restaurant Pousada de Sagres kunt u uitstekende regionale culinaire hoogstandjes proberen en proeven wat de zee van Costa Vicentina te bieden heeft.

De Pousada heeft 51 kamers, die origineel uit 1960 zijn en hebben een lichte en frisse inrichting, perfect voor wie op zoek is naar comfort en rust. Gelegen bovenop de kliffen van Praia da Mareta en met de Fortaleza de Sagres op de achtergrond, kunt u vanuit het comfort van uw eigen balkon getuige zijn van één van de mooiste zonsondergangen ter wereld. De kamers zijn voorzien van wifi en airconditioning.

In de zomer kunt u genieten van de esplanade van de bar, compleet met groene ruimtes en een duik nemen in het zwembad. De Pousada de Sagres heeft tal van samenwerkingsverbanden die natuurgerichte activiteiten aanbieden, zoals vogels kijken, wandelen en trektochten, bootexcursies, surflessen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Tivoli - Lagos

Met zijn bevoorrechte locatie in het centrum van Lagos, is dit 4-sterrenhotel in de Algarve een ware weerspiegeling van de lokale cultuur, van de decoratie door Maria José Salavisa tot de witte en blauwe loopbruggen die de kamers, patio's, restaurants en bar met elkaar verbinden.

Om het plezier van uw verblijf te maximaliseren, biedt Tivoli Lagos tussen maart en oktober een gratis pendelbus naar Duna Beach Club met plezier en amusement voor zowel volwassenen als kinderen.

Gelegen op een paar minuten van uitgaansgelegenheden in het centrum, de jachthaven en op slechts een paar kilometer van enkele van de beste golfbanen in de regio en het Autodrome, is dit strandresort in de Algarve een uitstekende optie voor een vakantieverblijf.

De gerenoveerde kamers van Tivoli Lagos zijn elegant en eigentijds ingericht met zachte kleuren en motieven geïnspireerd op de oceaan en de natuur. Ze bieden natuurlijk licht en exclusief comfort. U kunt genieten van een bevoorrecht uitzicht over de stad, de Atlantische Oceaan of de mediterrane tuinen.

Trakteer uzelf op heerlijke gerechten en premium cocktails in de drie bars en twee restaurants. Het Italiaanse restaurants serveert de authentieke Italiaanse keuken om lichaam en geest te stimuleren. La Cobriga is het ideale restaurant voor een grote verscheidenheid aan internationale en (lokale) visspecialiteiten.

Bij Tivoli Hotels & Resorts promoten ze het meest originele en authentieke dat elke bestemming te bieden heeft. Zij geloven dat onze toekomst afhangt van een optimale inzet voor milieubehoud en voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap.
Hun duurzaamheidsbeleid, More Future, is gebaseerd op 3 gebieden: menselijke ontwikkeling, milieubescherming en ontwikkeling van de lokale economie.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Donatie lokale/duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €20 per persoon donatie aan Ocean Cleanup Project
 • Alle accommodaties inclusief ontbijt
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Tijdens de fietstochten zijn 8 lunches inclusief
 • Portugese kookles inclusief diner
 • Bagage pendelen
 • Luchthaventransfers in Lissabon
 • Luchthaventransfer Algarve
 • Citytour met tuktuk in Lissabon
 • GPS voor elke reiziger
 • Fietshuur
 • Kinderen, afhankelijk van leeftijd, korting tussen 15-35%
 • Internationale retourvluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfers niet vermeld in het programma
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Eventuele extra transfers die om persoonlijke redenen tijdens de tour nodig zouden zijn
 • Persoonlijke verzekering
 • Tips
 • Eigen aankopen gedurende de reis
 • Alles wat niet wordt vermeld in "inclusief"

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 25 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

eski rahatiniz olmayacak

21/02/2024
viagra eyeconartxx.AftJlm5Rpr5G
Pure Passion for our Planet

seks siteleri

21/02/2024
bahis siteleri sikis 250tldenemebonusuxx.cCfmTTvEIs8K
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri child porn

21/02/2024
bahis siteleri child porn bingoxx.wolD1vHiBMsL
Pure Passion for our Planet

porno siteleri

21/02/2024
porn siteleri mobileidn.667LjLoCPU9p
Pure Passion for our Planet

food porn

21/02/2024
anal siteleri footballxx.cu05LGaCAKXa
Pure Passion for our Planet

porn sex

21/02/2024
porno izle pokkerx.VGxdbYKUHcFY
Pure Passion for our Planet

sexx

05/02/2024
eski rahatiniz olmayacak 0qbxjluaxcxjsxzz.sIg200Qt1Hlw
Pure Passion for our Planet

seksi siteler

05/02/2024
amciik siteleri bxjluajsxzz.P2pil9fPJ8lH
Pure Passion for our Planet

pornhub bahis siteleri

05/02/2024
bahis siteleri child porn bjluajszz.MgOsZdXbM4tz
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn sex incest

03/02/2024
escort juljulfbi.7tDsuuMIq3ZU
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri child porn

03/02/2024
childrens sex hepxhupx.CojKn4leHd3i
Pure Passion for our Planet

escort

02/02/2024
porn siteleri hephupx.LaHiFmjSHOVK
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn

02/02/2024
am siteleri asillartaklitler.avbbHzFe0XqO
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri child porn

02/02/2024
BİZİ SİK BİZ BUNU HAK EDİYORUZ pompadirha.qhIdQYRIOmXF
Pure Passion for our Planet

porn sex

20/01/2024
eskort siteleri wrtgdfgdfgdqq.tJ2wRoYQx7hD
Pure Passion for our Planet

fuck google

20/01/2024
porno siteleri wrtgdfgdfgdqq.xaXGM0XpUlLN
Pure Passion for our Planet

porn siteleri

20/01/2024
watch porn video ewrjghsdfaa.mP92xg1AqPyK
Pure Passion for our Planet

sexx

20/01/2024
fuck hyuqgzhqt.2MGZZKtnkxVD
Pure Passion for our Planet

escort siteleri

20/01/2024
pornhub bahis siteleri citixx.EAhrHqjhvM14
Pure Passion for our Planet

escort

17/01/2024
escort siteleri yaralandinmieycan.1yJVMADot7OD
Pure Passion for our Planet

watch porn video

16/01/2024
sektor benim zaten amin evladi vurgunyedim.6OwPDUqFUruO
Pure Passion for our Planet

superspecialized

30/12/2023
superspecialized xyandanxvurulmus.jdPTz4UrSF8I
Pure Passion for our Planet

violater

29/12/2023
xbunedirloooo.u2UVop7UCKKh
Pure Passion for our Planet

meetnesses

29/12/2023
xyandanxvurulmus.MlUVtooIxu7C
Pure Passion for our Planet

porno siteleri

29/12/2023
yandanxvurulmus.RbKvb28YGcef
Showing 1 - 25 of 25 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk