from €1.649,00
Boeking Aanvragen

Portugal: Alentejo Pousada (E-)fiets (of auto-)tour langs groene wijngaarden en eeuwenoude kastelen

Reisduur

9 dagen/8 nachten

Type Vakantie

Autovakantie, Ecotourism, Fietsvakantie, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Portugal:

Portugal, officieel de Portugese Republiek, is een land in het uiterste zuidwesten van Europa. Het vormt het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. De geschiedenis van de staat Portugal gaat terug tot de middeleeuwen: 1139, tijdens de Reconquista, wordt gezien als het jaar waarin het land onafhankelijk werd van de Moren. In de vroegmoderne tijd groeide het land uit tot het Portugese Rijk, een wereldmacht die overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika omvatte.

Portugal heeft een specifieke cultuur ontwikkeld door beïnvloeding van de verschillende beschavingen die het Middellandse Zeegebied en het Europese continent hebben doorkruist of die werden geïntroduceerd tijdens de actieve rol die Portugal speelde tijdens de eeuw van de ontdekkingsreizen. De traditionele Portugese architectuur is onderscheidend en omvat de Manuelstijl, ook wel bekend als de Portugese laatgotische stijl, een weelderige, composiet-Portugese stijl van architectonische versiering uit de eerste decennia van de 16e eeuw, waarin de maritieme elementen en voorstellingen uit de Portugese ontdekkingsreizen zijn opgenomen.

Alentejo:

De start van deze bijzondere fietstocht is in Estremoz, de stad van marmer. Voornamelijk op verharde en rustige wegen, neemt het landschap van deze fietsvakantie u mee terug in de oudheid. Verlaten en bezette kastelen, kloosters en oude kerken zijn zeer kenmerkend voor elke plaats die u bezoekt in het district Évora, ook bekend als één van de heetste regio’s van Portugal. De Alentejo-wijn is erg bekend bij de Portugese bevolking en buitenlandse vinologen. De fietstocht neemt u ook mee door de natuur waar u talloze kurk- en olijfoliebomen kunt zien. Évora staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mis de belangrijkste cromlech van Europa met meer dan 5000 jaar geschiedenis niet. Verken de stad Évora, nog steeds omsloten door middeleeuwse muren en vele monumenten uit verschillende historische periodes, waaronder een Romeinse tempel.

Deze bijzondere fietstocht gaat over voornamelijk glooiende heuvels en veilige (land-)wegen: 85% van de route gaat over verharde wegen en 15% over onverharde paden.

Januari tot juni of oktober tot december is onze aanbeveling om deze fietstocht te maken. Tijdens het zomerseizoen kan het behoorlijk warm worden en daar moet u rekening mee houden en tegen kunnen als u besluit om in juli, augustus of september te gaan fietsen. De gemiddelde temperatuur in dit deel van Portugal, ligt buiten het hoogseizoen meestal rond de 17ºC en het weer is vaak zonnig of gedeeltelijk zonnig.

Duurzaamheid:

De nieuwe Agenda 2030 van de Verenigde Naties is een actieplan gericht op mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschappen (5P’s). Het uiteindelijke doel is armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Alle staten en andere geïnteresseerde belanghebbenden nemen hun verantwoordelijkheden op met betrekking tot de verwezenlijking ervan. Portugal speelde een actieve rol bij het opstellen van het document dat op de top werd aangenomen. Over het punt “Planeet” benadrukt Portugal de overtuiging dat de planeet moet worden beschermd tegen achteruitgang, onder meer door duurzame consumptie en productie, duurzaam beheer van haar natuurlijke hulpbronnen en dringende maatregelen tegen klimaatverandering, zodat deze kan voorzien in de behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

View More

Reisplan

Dag 1: Lissabon

Bij aankomst op het vliegveld van Lissabon wordt u hartelijk ontvangen door een Engelssprekende lokale chauffeur, die u naar uw hotel zal brengen voor uw check-in.

Deze reis begint in de stad Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Deze stad is in de loop van haar geschiedenis beïnvloed door veel verschillende culturen en heeft nog steeds een dorpsgevoel in elke historische buurt. Typisch en wereldbekend voor Portugal is de Fado, veel voorkomend in Lissabon, een traditionele Portugese muziekstijl en een uitdrukking van wat het is om Portugees te zijn. Het is bekroond met de status van Werelderfgoed.

Om de stad te ontdekken hebben wij voor u in de middag een duurzame en interessante stadstour geregeld waarbij u de zeven heuvelen van Lissabon gaat ontdekken met een elektrische tuk tuk, begeleid door een Engelssprekende lokale gids. Van de Baixa Pombalina, de oude binnenstad aan de prachtige oevers van de Taag rivier tot Bairro Alto (de gezellige uitgaanswijk) en de Alfama (de oude volkswijk) met zijn steile en kronkelende straatjes….. het is bijna onmogelijk om Lissabon te bezoeken en niet in één keer verliefd te worden op deze oude en sfeervolle stad.

Dag 2: Lissabon - Estremoz

In de ochtend heeft u een transfer naar Estremoz. Estremoz ("witte stad"), is eeuwenlang de residentie van vele Portugese koningen en koninginnen geweest, waaronder koning Dinis en koningin Isabel.

Laat u betoveren door de charme van de kerken, kapellen, kluizenaarswoningen en paleizen. Maak een wandeling door het historische centrum van Estremoz en ontdek Praça Dom José I. Mis ook de wekelijkse markt niet, elke zaterdag op het centrale plein van Estremoz.

Estremoz is één van de belangrijkste steden van Alentenjo en geniet een strategische locatie langs de as Lissabon-Madrid. Bezoek de toonaangevende landhuizen en wijnproducenten, zoals Adega Tiago Cabaço, de Herdade das Servas of de Adega João Portugal Ramos.

In de namiddag hebben wij voor u een leuke en interessante stadswandeling geregeld, waarbij u al wandelend over de marmeren kasseien onder andere het Castel en talloze andere schitterende monumenten, die deze koninklijke stad te bieden heeft, gaat bezoeken en bewonderen. De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 3: Estremoz - Sousel – Estremoz (46 km)

Uw eerste fietsdag is gemakkelijke en ontspannen en zal grotendeels door de uitgestrekte landbouwvelden en oude wijngaarden in de omgeving van Estremoz gaan, waarbij natuurlijk een bezoek aan een biologische wijngaard op het programma staat waar u de heerlijke lokale wijnen kunt proeven.

Het fietsrondje gaat ook door Sousel, een idyllisch en typisch Alentejo dorp in het district Portalegre, met smalle kronkelstraatjes, witte huisjes en een mooie oude kerk. De bevolking van dit dorp werkt grotendeels in de lokale landbouw van wijn en olijfolie en zijn vriendelijke en gastvrije mensen, die genieten van rustige leven op het Portugese platteland. Na terugkomst in Estremoz heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 4: Estremoz -Vila Viçosa (35 km)

Na het ontbijt verlaat u het mooie Estremoz om uw fietstocht voort te zetten naar Vila Viçosa. Na een paar kilometer fietsen komt u langs een beroemd marmerwinningspunt en vervolgt u de route naar het kleine dorpje Arcos, een voormalige burgerlijke parochie in de gemeente Vila do Conde.

Het herkenningspunt van de eeuwenoude parochie, de brug over de rivier de Ave, dateert uit de 12e eeuw, hoewel historici suggereren dat een oude brug de rivier overspande vóór 1140. In middeleeuwse documenten wordt naar deze brug verwezen als de via vecteris (oude weg), verwijzend naar de Romeinse oorsprong.

De eerste helft van de route zal gemakkelijk te fietsen zijn… geniet van de vele kurkeiken langs de route en begin vervolgens aan een vlotte klim tot u arriveert bij het mooie en eeuwenoude stadje Borba, bekend bij de Portugezen vanwege zijn uitstekende wijnen. Tijdens een wandeling door de stad blijkt snel dat het marmer een belangrijke rol speelt, in de kozijnen van de deuren en ramen, in de uitgehouwen schoorstenen, in de borden op straat en in de monumenten. Dit komt door de steengroeven in de omgeving die uitstekend marmer leveren. De moederkerk Igreja Matriz (15e eeuw), de kerk Igreja de São Bartolomeu (16e eeuw), het klooster Convento de Servas de Cristo (17e en 18e eeuw) of de Bicas fontein (18e eeuw) zijn goede en schitterende voorbeelden van de toepassing van het marmer.

Na het bezoek aan Borba vervolgt u uw reis naar de eindbestemming van vandaag, Vila Viçosa, dat eveneens sterk verbonden is met de marmerindustrie. Verken op uw gemak Vila Viçosa, bekend als de "prinses van Alentejo", en bezoek bijvoorbeeld het hertogelijk paleis en het imposante en statige kasteel.

Vila Viçosa is een land van kerken, kloosters, kapellen en hermitages. Dit is het land van Florbela Espanca. Deze regio staat ook bekend vanwege de grote hoeveelheid marmer die hier is te vinden. Bezoek de vele musea en monumenten of grijp de kans om een bezoek te brengen aan een van de vele marmergroeves.

Dag 5: Vila Viçosa – Monsaraz (55 km)

Op één van de langste fietsdagen leidt een lange afdaling u na 4 kilometer naar het grootste kunstmatige meer van Portugal, het Alquevameer. Onderweg zult u volop kunnen genieten van de glooiende heuvels en de talloze kleurrijke oleanderbloemen, die als een schilderij de route kleuren.

De tocht brengt u vervolgens naar de Menhir van Outeiro, ook bekend als de Penedo Comprido (lange rots): een megaliet halverwege de dorpen Outeiro en Barrada nabij de gemeente Reguengos de Monsaraz. De granieten monoliet is 5,6 meter hoog met een gemiddelde diameter van één meter en weegt naar schatting 8 ton en is de op één na grootste van Portugal. De bovenkant heeft een holte met een diameter van 30 cm, waarvan wordt aangenomen dat deze een urethra voorstelt, waardoor het begrip ontstaat dat de megaliet een fallus symboliseert. Het wordt beschouwd als één van de beste voorbeelden van een fallische menhir op het Iberisch schiereiland. Op basis van zijn gelijkenis met andere megalithische vondsten in het Évora-district wordt aangenomen dat de menhir dateert uit het late Neolithicum of Chalcolithicum.

U eindigt uw fietstocht vandaag in Monsaraz. Van ver doemen de contouren van het pittoreske middeleeuwse stadje Monsaraz op, dat bovenop een steile heuvel ligt, dicht bij de grens van Spanje. De wit gekalkte huisjes geven het autoloze stadje een vriendelijk aanzicht dus wie op zijn gemak door de smalle met kinderkopjes geplaveide straatjes wil wandelen, kan zijn hart ophalen. In de talloze kleine winkeltjes worden vooral ook lokale producten en specialiteiten verkocht.

In het historische centrum van Monsaraz zijn nog resten te vinden van de Romeinse overheersing. Ook de Moren hebben hier hun sporen achter gelaten. Centraal in het stadje ligt de zestiende-eeuwse parochiekerk, de Igreja Matriz, met fraai vergulde altaren en beschilderde zuilen. De kerk is gebouwd in een mengstijl van barok en renaissance elementen. De Rua Direita leidt naar het dertiende-eeuwse kasteel, dat jarenlang deel uitmaakte van de grensbeveiliging tegen Spaanse aanvallen. Vanaf de muren van het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over het met olijven, steeneiken en kurkeiken begroeid landschap.

Dag 6: Monsaraz – Évora (61 km)

Maakt u zich na een goed ontbijt op voor de meest intensieve en langste maar tegelijkertijd schitterende dag van deze fietstour. De route gaat door eindeloze wijngaarden naar de eerste stop, Corval. Dit dorp staat bekend als het grootste aardewerkcentrum van Portugal.

In Reguengos de Monsaraz stopt u voor een bezoek aan Herdade do Esporão, een grote producent van wijn en olijfolie in Alentejo. U kunt hier kennis maken met de verschillende (traditionele) werkwijzen en zowel van de diverse smaakvolle wijnen als geurige olijfolies proeven, tijdens een leuke en inspirerende kookcursus.

Nadat u genoten hebt van uw zelfbereide lunch, fietst u verder door het leuke en authentieke dorpje Montoito, waarna u enkele kilometers verder het mysterieuze kasteel van Valongo tegemoet rijdt: een goed bewaard gebleven middeleeuws kasteel gelegen in de oude parochie van Nossa Senhora de Machede. Het kasteel is gelegen op een 200 meter hoge helling in een landelijke omgeving, omringd door kurk- en hulsteiken en vruchtbaar land vol met tarwe en zonnebloemen.

Op dit punt bent u op de helft van deze dagtocht en gaat de route vervolgens op en neer in soepele beklimmingen in de glooiende heuvels, omringd door en met uitzicht op ontelbare oude olijfbomen. Voordat u in Évora aankomt, adviseren wij u nog een geurige kop koffie te drinken in het sfeervolle Nossa Senhora de Machete.

De schitterende stad Evora is één van de hoogtepunten tijdens deze reis en sinds 1986 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tot de vele bezienswaardigheden behoren onder andere een Romeins aquaduct, de Romeinse Tempel van Évora, de kathedraal van Évora, het klooster van Loios en het paleis van Diana Álvares Pereira de Melo.

De stad Évora wordt beschouwd als de hoofdstad van Alentejo. Hier kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden te voet bezoeken. Enkele van de must-see sites zijn: Capela dos Ossos, Sé Catedral, Praça do Giraldo, Teatro Garcia de Resende en de Colégio do Espírito Santo.

Op slechts 19 km afstand vindt u de Cromeleques de Almendres, een megalithische site met verschillende menhirstenen die in cirkels zijn gerangschikt.

Dag 7: Évora - Arraiolos – Évora (47 km)

Vandaag staat u een heerlijke dag te wachten met een fietstour, omringd door olijfbomen en kurkbomen, waarbij u opnieuw een wijngaard (inclusief wijnproeverij) gaat bezoeken en daarna een bezoek brengt aan het beroemde stadje Arraiolos.

Arraiolos is een klein stadje met een lange traditie in borduurwerk. Vijf eeuwen lang hebben de borduursters beroemde wandkleden en tapijten gemaakt die op de muren van paleizen, kastelen en landhuizen in Portugal hebben gehangen. De meeste mensen komen naar Arraiolos om de Tapetes Arraiolos te zien, er zijn een paar dozijn tapijtenwinkels en fabrieken in het stadje waar u de tapijten kunt bewonderen en eventueel kunt kopen.

Maar er is meer in Arraiolos dan alleen haar tapijten. De stad is doordrenkt in geschiedenis en legendes. Als u door de stad loopt zult u denken dat de blauwe versiering op de witgeschilderde huizen vooral decoratief en mooi is maar volgens de lokale mensen zijn deze van oorsprong bedoeld om het kwaad af te weren. Bij de stadspoort in Vale Formoso staat de Convento dos Lóios, wat nu een pousada is. Deze is gebouwd in de 16e eeuw en bedekt met prachtige azulejo panelen. Op het Praca Lima e Brita vindt u het stadhuis van Arraiolos, waar u een collectie spectaculaire tapijten en creaties van de lokale schilder Dordio Gomes kunt bewonderen. Let ook op de dansende fontein die voor het gebouw staat, hij spuwt water als u het niet verwacht. Andere gebouwen op dit plein zijn de Misericórdiakerk die prachtig versierd is met azulejotegels, het Hospital do Espirito Sano met zijn prachtige Manuelstijl portaal in de kapel en de Igreja Matriz parochie die origineel in Gotische stijl gebouwd werd, maar later vernieuwd is in Manuelstijl. En vergeet u niet een bezoek te brengen aan het bijzonder ontwerpen rond kasteel van de stad.

Bij terugkeer in Évora heeft u de rest van de dag en avond om nog meer bezienswaardigheden in de mooie stad te bezoeken, waaronder de Bottenkapel uit de XIII eeuw.

Dag 8: Évora (36 km, 44 km of 55 km)

Uw laatste fietsdag wordt een bijzondere en vooral historie-gerichte dag. Afhankelijk wat u allemaal wilt bezichtigen kunt u kiezen uit een korte en twee langere fietsroutes. Als u geïnteresseerd bent in enkele prehistorische sites en Romeinse ruïnes, fietst u naar de grootste dolmen en een cromlech (een historische stenencirkel) van meer dan 5000 jaar oud. Over het doel van steencirkels is al veel geschreven en gespeculeerd. Ongetwijfeld zullen ze een religieuze functie hebben gehad maar veel steencirkels vertonen ook een duidelijke relatie met astronomische verschijnselen en zijn wellicht ook gebruikt bij wijze van kalender. Een steencirkel is een megalithisch bouwwerk. Het bestaat uit een cirkel of ellips van grote, rechtopstaande stenen, soms met stenen die dwars op de rechtopstaande stenen liggen. De diameter en het aantal stenen variëren per steencirkel, de meeste exemplaren bestaan uit 4 tot 60 stenen.

Nu u toch onderweg bent, mis dan niet de gelegenheid om naar de indrukwekkende ruïnes van het Romeinse dorp Tourega, vlakbij het meer, te fietsen. U kunt hier de Anta Grande do Zambujeiro bewonderen, een megalithisch monument. Het is één van de grootste hunebedden op het Iberisch schiereiland. Het werd gebouwd tussen circa 4000 v.Chr. en 3500 voor Christus. Het werd gebruikt als begraafplaats en wellicht ook voor religieuze doeleinden.

Het hunebed werd oorspronkelijk afgedekt door een 7 meter brede steen. De kamer heeft een gang die 12 meter lang is, 1.5 meter breed en 2 meter hoog. De ingang werd afgesloten door een grote, versierde menhir, die nu op de grond ligt. Een groot aantal artefacten, gevonden tijdens opgravingen, worden bewaard in het museum van Évora. Het hunebed werd in 1964 ontdekt en in 1971 tot nationaal monument verklaard door de Portugese overheid.

Deze laatste avond heeft u opnieuw ter vrije besteding om in het mooie Évora te genieten van een diner in één van de vele, gezellige Portugese restaurants van de stad.

Dag 9: Évora - Lissabon - Nederland

In de ochtend eindigt uw fietsreis en vertrekt u in de loop van de dag voor een transfer naar Lissabon en uw terugvlucht naar Nederland.

Note: wij kunnen deze rondreis voor u uiteraard ook als autoreis aanbieden.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Lissabon of strandverlenging in de Algarve. U kunt deze reis, tegen een meerprijs, ook boeken inclusief een Engelssprekende gids, technische assistentie, van support (bij maximaal 8 deelnemers), met elektrische fietsen, verzekeringen en/of inclusief diner. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie ​van €20 aan beide onderstaande sociale, duurzame milieu-instellingen:

1. Rabo de Peixe Sabe Sonhar: de ondersteuning van een bijzonder project op São Miguel (Azoren) voor kansarme kinderen. Rabo de Peixe is een klein dorpje, gelegen aan de noordkust van het eiland, en staat bekend als het armste dorp van Portugal gezien zijn hoge geboorteaantal, aan alcohol gerelateerde problemen, spijbelen van school, een gebrek aan special onderwijs en soms huiselijk geweld. Dit project helpt de sociale achterstand in deze wijk te verbeteren.

2. Life Priolo: dit project ondersteunt een aantal speciaal geselecteerde natuurbeschermingsprojecten op het eiland São Miguel waaronder een project dat zich toelegt op de bescherming van een bedreigde vogel op de Azoren, de Priolo, een vogel uit de familie van de vinkachtigen.

WAAR JE BLIJFT

Hotel Neya Lisbo - Lissabon

NEYA Lisboa Hotel, gelegen in het centrum van Lissabon en vlakbij de mooiste bezienswaardigheden, is een stedelijk en duurzaam hotel. In de buurt van het hotel vindt u meerdere openbaar vervoersverbindingen of u kunt de gratis hotelfietsen gebruiken om de hoofdstad op een leuke, ecologische manier te verkennen.

Met een service die opvalt door zijn uitmuntendheid en gastvrijheid, biedt NEYA Lisbon Hotel 76 kamers die zijn ontworpen om u een rustige, ontspannende ervaring te bieden. Alle kamers zijn geluiddicht en hebben een shiatsu-massagekussen om u te helpen ontspannen.

Viva Lisboa is het restaurant waar u kunt genieten van een ontbijtbuffet, maar ook van gerechten die zijn geïnspireerd op de Portugese keuken en opnieuw worden geïnterpreteerd door de chef-kok. Het restaurant en het hotel volgen een duurzaam concept, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse, seizoensgebonden ingrediënten. Het menu bevat ook vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten.

De bar is de juiste plek om te ontspannen en te genieten van een lekker drankje, aangevuld met heerlijke (lokale) snacks. Een rustige, gezellige plek, ideaal om aan het einde van de dag een cocktail of een glas wijn te drinken. Tijdens de zomer is er een speciaal menu met hamburgers en lichte maaltijden. De bar heeft ook zitjes buiten, ideaal om uit uw dagelijkse routine te komen, of u nu lichte maaltijden eet of geniet van immuniteitsverhogende sappen. Zo geniet u naast gezonde voeding ook van een comfortabele, informele sfeer. Wist je dat ze eetbare rietjes gebruiken in de bar en hiermee het gebruik van plastic verminderen?

De NEYA 'Day Spa by Laksya' is ontworpen om u een echt ontspannende ervaring te bieden: massagerituelen, holistische therapieën en esthetische behandelingen in een rustige sfeer waar u kunt ontspannen en onvergetelijke momenten van sereniteit kunt ervaren. Er staat ook een jacuzzi tot uw beschikking in een ruimte waar rust en stilte heersen om u te laten ontspannen en uw energie te herstellen.

NEYA Lisboa Hotel is een stadshotel met een duurzaam toeristisch concept, gecertificeerd volgens de normen ISO 9001, 14001 en 45001 en de Green Key-certificering. Het hotel heeft ook de We Care en We Share-zegels van de AHP, de Green Project Award en de Zero Carbon-certificering gewonnen. Hun activiteit steunt op een sterk beleid op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en een efficiënt managementmodel waarmee de impact op het milieu en de ecologische voetafdruk kunnen worden verminderd.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Pousada Castelo Estremoz - Estremoz

De indrukwekkende Pousada Castelo de Estremoz is gelegen in de stad Estremoz, in de regio Alentejo, in een eeuwenoud kasteel gebouwd door Dom Dinis voor koningin Santa Isabel in de 13e eeuw. Gelegen in het historische centrum, is het de perfecte plek om de stad te voet te ontdekken. Vanaf de Torre de Menagem kunt u genieten van schitterende uitzichten.

Dit luxe hotel biedt u een prachtig panoramisch uitzicht op Estremoz en de laaglanden van Alentejana vanuit de tuinen en het buitenzwembad. Geniet in uw vrije tijd van de speelkamer met een pooltafel en bordspellen. Om te dineren bieden ze een restaurant en een bar. De kamers zijn ruim en royaal waardig met hemelbedden, een tv en gratis WiFi. Ze hebben een klassieke inrichting en vele hebben nog steeds kenmerken uit de 18e eeuw.

Geniet van het restaurant Pousada de Estremoz met het beste van de traditionele Portugese keuken, met eigentijdse en lokale ingrediënten uit Alentejo.

In de zomer kunt u een duik nemen in het buitenzwembad en genieten van het fantastische uitzicht op Alentejo terwijl u ontspant in de ligstoelen. Wandel in de winter door de rijkelijk versierde gemeenschappelijke ruimtes en ontspan in de bar van de Pousada.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Pousada Convento - Vila Viçosa

De charmante Pousada Convento de Vila Viçosa bevindt zich in de regio Alto Alentejo, ligt vlak bij het historische centrum van Vila Viçosa en wordt omringd door prachtige tuinen. De Pousada Convento de Vila Viçosa is een Historic Hotel met 34 kamers en vijf suites. De Pousada bevindt zich in het voormalige klooster van Chagas de Cristo, gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Jaime IV, hertog van Bragança.

Een religieus huis dat meer dan 500 jaar geleden werd gebouwd als het Pantheon voor de dames van het Huis Bragança, na de koninklijke familie de tweede meest machtige adellijke familie van het land. Het klooster, de kerk en het paleis, naast het hertogelijk paleis, zijn getuige geweest van een rijke historische periode en dankzij D. João IV, de restaurateur, dienen deze als voorbeelden van een schoonheid en rijkdom die lastig te evenaren zijn.

Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het buitenzwembad, lol maken in de speelkamer en ontspannen in de loungekamer, die ook een piano heeft. Voor maaltijden hebben ze een uitstekend restaurant en een sfeervolle bar. De keuken van Alentejo en speciale zoete kloostersnacks zijn de kenmerken van een ervaring bij het restaurant in het voormalige refectorium van het klooster, uitkijkend over de binnenplaats. In de zomer kunt u genieten van een maaltijd of drankje in het klooster, omringd door wandschilderingen uit de 16e eeuw.

De kamers zijn ingericht in warme kleuren en voorzien van een televisie, gratis WiFi en een klassieke badkamer met toilet, douche en/of bad. Er zijn 11 themakamers met decoraties en elementen die uniek zijn voor elke kamer.

Duik in het buitenzwembad en geniet van het ruime terras met ligstoelen voor ontspanning en zonnebaden. In de winter kunt u genieten van de open haard in de bar of in de pianokamer, terwijl u geniet van een goed boek.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Horta da Moura - Monsaraz

Het charmante hotel Horta da Moura komt tevoorschijn aan de oevers van Alqueva, met de imposante muren van de middeleeuwse stad Monsaraz achter zich, in een spectaculair landschap en ecologische omgeving.
Een landelijk hotel van topkwaliteit, gelegen in het gebied van het Alqueva Meer en een plek vol geschiedenis.

Het wit en blauw van de gevels staat in dialoog met de kleuren van de aarde en lijkt ondergedompeld in de verschillende groentinten van de tuinen, de moestuin, de olijfgaarden, de montado… Deuren, balkons en ramen kijken uit over de omliggende velden - vol charme, geschilderd in kleuren die deze hele scène nog verleidelijker maken.

Het 4-sterren hotel was het eerste landelijke hotel in Alentejo en begon zijn activiteit in 1991.
Het hotel, dat in 2009 door de huidige eigenaren is aangekocht, is volledig gerenoveerd en er zijn nieuwe ruimtes gebouwd voor de receptie, het restaurant, de stallen en het zwembad. Vanaf het hotel kunt u gemakkelijk naar het meer lopen, want het ligt op slechts 800 meter afstand. In 2007 was Monsaraz ook één van de finalisten bij de keuze van de “7 Wonders of Portugal”.

Het hotel heeft een receptie en Room Service. Op afspraak bieden ze tevens transferservices, rondleidingen en paardrijtochten aan. Het hotel heeft daarnaast een panoramisch buitenzwembad, tennisbaan, fitnessruimte, speelkamer en multifunctioneel paviljoen.

Voor maaltijden en drankjes heeft het hotel een restaurant (met bar) dat 7 dagen per week geopend is voor lunch en diner. In de 3 zomermaanden hebben ze een poolbar, geopend tussen 12.00 en 19.30 uur.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Pousada Convento - Évora

De Pousada Convento de Évora, ook wel bekend als de Pousada dos Loios, bevindt zich in de museumstad Évora, die op de Werelderfgoedlijst staat. De Pousada is gelegen tussen de gotische kathedraal van Évora en de Romeinse tempel en zeer dicht bij de Praça do Giraldo en de Colégio do Espírito Santo.

Het gebouw dat tegenwoordig de "Pousada dos Lóios" huisvest, is het oude S. João Evangelista of Lóios klooster van de Congregatie van Gewone Kanonnen (blauwe Kanonnen).

Het werd in 1487 gesticht door D. Rodrigo Melo, 1e kanon van Olivença en gebouwd in opdracht van D. João II, op het land waar ooit een deel van het Castelo de Évora (van Arabische oorsprong) zat. In 1834, met het koninklijk bevel om alle kloosters en kloosters in Portugal te sluiten, werd dit klooster geruime tijd onbewoond gelaten.

In de 18e eeuw onderging het klooster veranderingen als gevolg van brandschade tijdens de revolutie van 1383-85 en ook de aardbeving van 1755. In 1965, na de nodige verbouwingen en veranderingen, opende het klooster zijn deuren weer als de Pousada de Portugal.

Het gebouw heeft sporen van de oorspronkelijke architectuur behouden, zoals kloosters op de binnenplaats, een vredige en serene omgeving met een fantastisch buitenzwembad en een ruim zonneterras om te ontspannen.

De Pousada beschikt over restaurant Loios, een bar en een gratis parkeerplaats met beperkte capaciteit. Bijna alle 36 kamers zijn individueel uniek en beschikken over Wi-Fi. De kamers zijn oude monnikscellen waar alleen de functie en het decor zijn veranderd, waardoor ze bijna allemaal van elkaar verschillen.

Prikkel uw zintuigen met lokale gerechten uit Alentejo in het restaurant Pousada Loios, waar ooit de cafetaria van de monniken stond. Hier kunt u genieten van traditionele Alentejano-gerechten met een boeiende moderne twist.

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • €20 per persoon donatie aan lokaal duurzaam project
 • Alle accommodaties inclusief ontbijt
 • Tuc Tuc Citytour Lissabon
 • Recycled en navulbare waterfles per reiziger
 • Bagage pendel
 • Luchthaventransfer naar Lissabon
 • Luchthaventransfer van Lissabon naar Estremoz
 • Luchthaventransfer van Evora naar Lissabon
 • Stadstour Estremoz met Engelssprekende lokale gids
 • Wijnproeverijen zoals aangegeven in het programma
 • Portugese kookcursus
 • GPS voor elke reiziger
 • Fietshuur
 • Kinderen, afhankelijk van leeftijd, korting tussen 15-35%
 • Internationale retourvluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfers niet vermeld in het programma
 • Tijdens de fietstochten zijn 6 lunches niet inclusief
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Eventuele extra transfers die om persoonlijke redenen tijdens de tour nodig zouden zijn
 • Persoonlijke verzekering
 • Tips
 • Eigen aankopen gedurende de reis
 • Alles wat niet wordt vermeld onder "inclusief"

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.649,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk