from €1.599,00
Boeking Aanvragen

Frankrijk: Lyon & Beaujolais (auto/treinvakantie)

Reisduur

8 dagen / 7 nachten

Type Vakantie

Autovakantie, Ecotourism, Individuele rondreis, treinvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Frankrijk:

Frankrijk, officieel de Franse Republiek, is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco (in het zuiden).

In bijna alle departementen zijn er diverse natuurgebieden en regionale natuurparken (parcs naturels régionaux zoals o.a. Grands Causses, Monts d’Ardèche, Camargue, Armorique, Verdon). Er zijn bovendien tien nationale parken zoals Nationaal park Les Écrins, Nationaal Park Cevennen, Nationaal park Mercantour, Nationaal park Vanoise.

De Franse cultuur doet zich gelden in de literatuur, architectuur, muziek, film, toneel en beeldende kunst. Er zijn veel schouwburgen, musea en bioscopen. Er worden diverse landelijke en plaatselijke evenementen gehouden, evenals lokale en landelijke officiële feestdagen zoals de Franse nationale feestdag op 14 juli.

De Franse keuken is wereldwijd bekend en geliefd en draagt ook bij aan het zelfbeeld van de Fransen. Er zijn diverse streekgerechten. Franse gerechten zijn o.a. bouillabaisse en cassoulet. De Franse wijn (uit verschillende wijnstreken) en Franse kaas (wel 400 soorten) zijn erg bekend. Jaarlijks wordt sinds 2011 een Fête de la Gastronomie georganiseerd.

Lyon:

Lyon is een stad in het zuidoosten van Frankrijk, gelegen op de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien en is, qua inwonersaantal, de derde stad van Frankrijk. Lyon zelf staat al eeuwen bekend als de hoofdstad van de gastronomie en daarnaast als stad van de zijde. De haute cuisine treft men aan in de gehele voormalige regio Rhône-Alpes en biedt plaats voor zowel de grote eter als de fijnproever, met lokale en beroemde wijnen zoals de Beaujolais en de Côtes du Rhône en verschillende grote namen in de keukens, zoals destijds topkok Paul Bocuse. Het historische deel van Lyon staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Beaujolais:

Beaujolais is een wijnstreek in Frankrijk. De streek is vooral bekend doordat elk jaar op de derde donderdag van november de beaujolais nouveau, waarvan de druiven slechts twee maanden daarvoor zijn geplukt, op de markt komt. De wijnstreek Beaujolais valt deels in de wijnstreek Bourgogne, maar wordt vaak als zelfstandige eenheid gezien, vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden. Het gebied heeft een totale breedte van 12 kilometer en een lengte van 60 kilometer en kan in twee subregio’s ingedeeld worden, Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Lyon en E-bike citytour

De eerste dag is uw aankomst in Lyon per auto of trein in Lyon-Part-Dieu. Vanaf 14.00 uur kunt u inchecken bij uw hotel. Daarna hebben wij van 15.00-17.00 uur een begeleide E-bike tour geregeld met een lokale, Engelssprekende gids.

Geniet tijdens de fietstocht van het mooiste uitzicht op de hoofdstad van de Galliërs! Per fiets ontdekt u, onder andere langs de oevers van de Rhône en de Saône (die onlangs aangepast zijn voor fietsers) en via de heuvels van Fourvière en Croix-Rousse, de prachtige stad Lyon op een sportieve en duurzame manier!

Wilt u daarna meer zien en ervaren? Dan kunnen wij voor u aansluitend aan het einde van de middag de extra excursie ‘Private Wine of Lyon’ regelen: een proeverij van lokale kazen en charcuterie, geserveerd met uitsluitend de beste Franse streekwijnen. Dit is een exclusieve kans om een paar uur de volle aandacht van een wijnexpert te hebben.

De avond heeft u ter vrije besteding. Indien gewenst kunnen we een diner in één van de toonaangevende restaurants van Lyon reserveren.

Dag 2: Historisch erfgoed in het hart van Lyon

Na het ontbijt heeft u van 09.00-11.00 uur in de ochtend een privé rondleiding te voet van Fourvière naar Vieux Lyon. Spring in de kabelbaan om te beginnen bij Fourvière Esplanade. Deze wandeltocht met een lokale gids neemt u mee terug door 2000 jaar geschiedenis in het Unesco Werelderfgoed oude Lyon.

Bezoek de Romeinse theaters en herbeleef de stichting van Lugdunum in 43 voor Christus. Steek de drempel over van de basiliek van Notre Dame de Fourvière, een iconisch monument in de stad en loop door de Rozenkranstuinen naar de smalle steegjes uit de renaissance in Vieux-Lyon, waar u de Saint Jean-kathedraal en de beroemde traboules (doorgangen) van deze schitterende wijk kunt bewonderen.

OPTIE (te plannen 15 dagen voor vertrek om 11.00 of 14.30 of 16.00 uur. In oktober of november ook in de avond) : Een begeleide insolite rooftop tour van de basiliek is ook mogelijk, waarbij u de basiliek achter de schermen krijgt te zien. Van februari tot november: 13.30 uur, inclusief beklimmen van 345 traptreden naar de top van de basiliek met een adembenemend uitzicht over de stad).

Wij kunnen een (niet inbegrepen) lunch voor u organiseren in één van Lyon's gecertificeerde Bouchons (traditionele Lyon-restaurants) die ter plaatse met respect voor de traditie verse en lokale producten voor u bereiden in een typische Lyonnais-sfeer.

In de middag hebben wij voor u van 15.00-16.00 uur een bijzondere en milieuvriendelijke Unesco stadservaring gereserveerd vanaf het Bellecour-plein, in de buurt van het bureau voor toerisme (verzamelen 10 minuten voor vertrek).
Klim achterin in een stille en elektrische fietstaxi met panoramisch dak, maak het uzelf gemakkelijk en laat de piloot u door de stad leiden. Deze unieke en echt originele tour komt met talloze bijzondere anekdotes, verhalen, tips. Na het verlaten van Place Bellecour, neemt deze tocht u mee op ontdekkingstocht langs de mooiste monumenten van Lyon.

Afhankelijk van wat u wilt zien en uw tempo, neemt uw piloot u mee langs alle essentiële pleinen en straten van Presqu'île en laat hij u de muurschilderingen en de beroemde traboules in Vieux-Lyon zien!

Na afloop van de tour, is het ongeveer 10 minuten lopen naar uw volgende ontspannen excursie op de Quai des Célestins (16.45 – 17.45uur). Ga aan boord van een elektrische boot en ontdek de symbolische monumenten van de stad vanuit een andere hoek. Bewonder de basiliek van Notre-Dame de Fourvière, laat u verrassen door de gedurfde architectuur van de Confluence-wijk en ervaar bij het aanschouwen van Ile Barbe, een ware oase van groen aan de poort van de stad.

Wilt u na de boottocht nog meer zien? Ga naar de linkeroever van de Rhône om het Musée Lumière te bezoeken. Op de plek waar de cinematografie is geboren, presenteert het museum het verhaal van de uitvindingen van de gebroeders Lumière in het Château Lumière, het huis van Antoine, de vader van de twee beroemde uitvinders. Een uniek museum dat u alleen in Lyon ziet!

De avond heeft u ter vrije besteding. Indien gewenst kunnen we een diner in één van de toonaangevende restaurants van Lyon reserveren.

Dag 3: De geschiedenis van zijde en gastronomisch eten

Elke dinsdag en zaterdagochtend om 11.00 uur kunt u deelnemen aan de Food Tour les Halles Paul Bocuse, onder begeleiding van een lokale chefkok als uw gids. Indien de dinsdag of zaterdagochtend niet binnen uw reisschema past, kunnen wij of een andere foodtour voor u boeken of voor deze tour uw reisprogramma aanpassen.

Profiteer van de activiteit van de ochtend om de plaatselijke tempel van de gastronomie te ontdekken: lokale en in de streek gefabriceerde kazen, vleeswaren, delicatessen, wijnen, zoetigheden en desserts brengen u naar het hart van de culinaire traditie van Lyon. In totaal vijftig zorgvuldig geselecteerde producenten, die allemaal bijdragen aan de reputatie van Lyon als "Wereldhoofdstad van de Gastronomie"! In Les Halles, genoemd naar de wereldberoemde chefkok Paul Bocuse, kan een sessie proeverij specialiteiten uit Lyon worden georganiseerd.

Wij kunnen daarna voor u een (niet inbegrepen) lunch reserverren in les Halles in de winkel van één van de lokale producenten.

In de middag gaat u op een zelfgeleide ontdekking te voet (met uw Road-book) door de beroemde Traboules in de Unesco Werelderfgoed wijk Crois-Rousse.

OPTIE (14tot 16 uur) : Een privé rondleiding van 2 uur te voet. Treed in de voetsporen van de voormalige zijdebewerkers van Lyon (bekend als de Canuts) en ontdek de mooie traboules in de wijk Croix-Rousse terwijl u de geschiedenis van zijde in Lyon ontdekt. Van de stedelijke ontwikkeling van de wijk in de 19e eeuw tot de uitvinding van het jacquardweefgetouw, herbeleef de tijd waarin 30.000 wevers door de hele stad aan hun weefgetouwen werkten en bewonder hun unieke knowhow.

De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 4: Parken, kunst en modern leven

In de ochtend gaat u op een zelfgeleide tour naar Tête d'Or Park en de Cité Internationale. Het statige park, opgericht in 1857, is het hart en de ziel van Lyon. Met zijn botanische tuin, enorme kassen, uitgestrekte meer, dierentuin en rozentuin is het de ideale plek voor de lokale bevolking om te genieten van een zondagse wandeling of een warme zomerse picknick. De eigentijdse wijk Cité Internationale, gelegen tussen het park en de Rhône, werd tussen 1992 en 2006 ontworpen door architect Renzo Piano en is een absoluut Frans architectonisch hoogstandje.

Na de tour kunnen wij voor u een restaurant met lokale 'cuisine du marché' reserveren. Na een ontspannen lunch, gaat u op een wandeltour van 2 uur door de Confluence-wijk. Ontdek de geschiedenis van deze voormalige industriewijk die inmiddels is omgevormd tot ecowijk en dé wijk waar ideeën over de steden van de toekomst worden uitgeprobeerd. Wandel langs de oevers van de Saône en bewonder de oude en nu gerenoveerde gebouwen in Port Rambaud, gebouwd door enkele van de grootste internationale architecten (Jean Nouvel, Herzog en de Meuron, Christian de Portzamparc enz.). U zult zeker verrast zijn door de vormen, materialen en kleuren van deze eigentijdse gebouwen.

Na afloop van deze prachtige wandeltour gaat u op een zelfgeleide rondleiding door het Musée des Conflunces (Museum van Mensheid en Leven). Gebouwd door het Oostenrijkse bureau Coop Himmelb(l)au en in gebruik genomen in 2014, nemen de vier permanente tentoonstellingszalen in het Musée des Confluences u mee op een reis door de geschiedenis van de mensheid. Reis in dit futuristische gebouw terug naar de tijd van de dinosaurussen, leer alles over de verschillende soorten zoogdieren en ga naar de kern van menselijke uitvindingen en overtuigingen.

Wilt u vandaag nog meer zien? Ontdek dan de oevers van de Saône en de oevers van de Rhône: Lyon is een stad die wordt gekenmerkt door zijn twee rivieren, daarom heeft de stad er nu voor gekozen om de oevers van de Saône en de Rhône toegankelijk te maken voor het publiek. Maak een wandeling of fietstocht langs de veilige en speciaal aangepaste routes langs de rivier om de stad en haar monumenten vanuit een ander perspectief te bekijken terwijl de avond over de stad valt.

De avond heeft u ter vrije besteding. Wij kunnen voor u ook en diner in een gastronomisch vegetarisch restaurant reserveren.

Dag 5: Lyon - Wijngaarden van de Beaujolais

Geniet van uw laatste ontbijt in uw hotel in Lyon. Tussen 9.00 en 10.00 uur: haal uw eigen auto of elektrische huurauto op en rijd ongeveer 2 uur (afhankelijk van het verkeer en de weg die u wilt nemen) naar het hart van de Beaujolais in de idyllische Franse dorpen Juliénas of Fleurie.

OPTIE : Afspraak in het Chateau de Juliénas voor een 2 uur durende Original Vintage VW Tour en wijnproeverij (van 14 tot 16 uur of van 17 tot 19 uur - in april, op maandag en vrijdag; in mei op dinsdag en zaterdag ; niet mogelijk tijdens de oogst (half augustus tot half september).

Verken de Beaujolais-wijngaard en de wijnen van Juliénas, Fleurie en Moulin-à-Vent in een omgebouwde VW-camper uit 1964. Wijnbouwer Thierry zal u laten zien hoe hij de wijnstok bewerkt en hoe de planten worden gekweekt volgens verantwoorde en biologische landbouwpraktijken. U kunt dan de wijnen van het landgoed proeven in de wijngaard, geserveerd met lokale vleeswaren en kazen.

U kunt ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen en een bezoek brengen aan de authentieke Franse dorpen Julienas, Moulin-à-Vent en Fleurie Als u niet voor de optie hebt gekozen kunt u bijvoorbeeld een wijngaard in Fleurie bezoeken voor een speciale wijndegustatie.

Uiteindelijk rijdt u naar uw bijzondere Insolite-ervaring van 1 nacht, waarbij u midden in de wijngaard verblijft in uw eigen tinyhouse. Wij hebben hier voor u een fantastisch (inclusief) diner geregeld, gemaakt door een lokale chef en ter plekke in uw tinyhouse bezorgd.

U verblijf in een bijzondere en milieuvriendelijke houten tinyhouse in het hart van de Beaujolais, omringd door glooiende wijngaarden en een adembenemend uitzicht op het platteland van de Beaujolais, de kapel van Fleurie en (op heldere dagen) het Mont Blanc-massief.

Deze accommodatie is geplaatst door een wijnboer/producent in Fleurie. Het doet denken aan de vroegere 'cadoles' die her en der verspreid in de wijngaarden stonden en door wijnmakers als schuilplaatsen werden gebruikt. Zeer kleine accommodatie (totaal 14 m²) met slaapgedeelte (slaapbank voor 2 personen), keukenhoek (spoelbak, koelkast, gaskookplaat), douche, WC. Groot terras (3m x 3m) met tuinmeubelen. Zonnepanelen. U zal ook optimaal genieten van een rustig ontbijt met uitzicht op de wijngaarden op basis van vers brood en beleg dat 's ochtends wordt bezorgd + andere producten die in de koelkast worden geplaatst.

Dag 6: Culturele en historische dag - Kastelen wandelroute

Geniet van uw verse en supergezonde ontbijt in het hart van de wijngaarden. Daarna rijdt u in ongeveer 20 minuten (15 km) naar het dorpje Beaujeu, het historische hart van de Beaujolais. Bezoek het dorpsplein en de kleine straatjes en de prachtige romaanse Sint-Nicolaaskerk die in de middeleeuwen werd gesticht door de heren van Beaujeu. U kunt ook een bezoek brengen aan het vakwerkhuis en de galerijen uit de renaissance, het Hotel de la Tour en eindigen met een bezoek aan de Hospices, een prominent monument in Beaujeu. In het Maison du Terroir Beaujolais vind u leuke én overheerlijke streekproducten.

Lunch op eigen gelegenheid in Beaujeu of koop een picknick (kunnen wij voor u van tevoren regelen). Ga vervolgens met de auto naar het dorp Quincié-en-Beaujolais (6 km/7 mn) waar u een zelfgeleide wandeling “De lus van de 3 kastelen” gaat doen (11,3 km/3 uur).

Deze schitterende wandeling van Quincié-en-Beaujolais in de Rhône laat u de wijngaarden en kastelen van Beaujolais ontdekken. Tijdens de wandeling heeft u heel mooie uitzichten op de heuvels die zich uitstrekken tot aan de Mont Brouilly. Het pad, deels in het bos, loopt langs het Château du Souzy, het Château de Varennes en het Château de la Palud.

OF:

Na de lunch vertrekt u vanuit het dorp Saint-Lager (10 km/11 min) voor een zelfgeleide wandeling “De lus van Mont Brouilly en zijn kapel”. Deze lusroute van 5,6 km bij Saint-Lager is een vrij gemakkelijke route, waar u gemiddeld minder dan 2 uur over doet. U wandelt omhoog (+255 m) naar de Mont Brouilly (484 meter hoogte) en bereikt de kapel alvorens terug te keren, met onderweg het geweldige uitzicht op de verschillende wijngaarden.

Rijd na uw wandeling verder en ontdek het kleine dorpje Salles-Arbuissonnas en zijn prachtige rooms-katholieke klooster op de beroemde Beaujolais-wijnroute voor een echte reis terug in de tijd. Door het Priorijmuseum te bezoeken, leert u alles over de unieke geschiedenis van de gravin en kanunnikessen die hier woonden.

Na dit bezoek rijdt u nog slechts een paar kilometer naar uw zeer mooie accommodatie voor de laatste 2 nachten van de reis: de charmante Bed + Breakfast in het Château de Grandmont.
Voor het diner kunnen wij een restaurant voor u reserveren in het dorp Blace.

Dag 7: E-biketour door de dorpen van "Pierres Dorées"

Bijgenaamd "het kleine Toscane", bieden de gouden stenen dorpen van Beaujolais (de dorpen van "Pierres Dorées") een concentratie van schitterende landschappen, interessante geschiedenis en pure gastronomie.

Na een uitstekende ontbijt rijdt u naar het charmante dorpje Val d'Oingt waar u tussen 10.00-11.00 uur uw fiets, helm, slot, GPS smartphone-ondersteuning en de informatie voor uw zelfgeleide fietsroute van 42 kilometer ophaalt.

Vanaf hier begint u aan uw onvergetelijke tocht door het hart van de "Pierres Dorées-dorpen" : St Laurent d'Oingt, Le Bois d'Oingt, Moiré, Frontenas, Bagnols, Chessy les Mines, Chatillon, Charnay, Marcy, Lachassagne, Pommiers, Liergues, Pouilly, Theizé en Oingt .

De hele tour duurt ongeveer 5 tot 6 uur inclusief stops, sight-seeing en een lokale Franse lunch (incl. suggestie van restaurants).
In de middag rijdt u terug naar uw accommodatie, waarbij u op de terugweg uiteraard meer wijngaarden of kastelen kan bezoeken en aan het einde van de middag een wijnproeverij kunt doen.

Optie: Bezoek het archeologische en toeristische (en culinaire) erfgoed van Oingt, gelabeld als "Plus Beaux Villages de France" met een lokale gids.

De avond heeft u ter vrije besteding. Voor het diner kunnen wij, of de medewerkers van het Chateau suggesties doen en reserveringen maken.

Dag 8: Beaujolais - Villefranche/Saon - Lyon

Na het ontbijt rijdt u naar Villefranche (ongeveer 8 km) en sluit u aan bij uw gids voor de rondleiding "Verborgen schatten van Villefranche", het Franse land van kunst en geschiedenis. Een presentatie van de geschiedenis van Villefranche-sur-Saône en zijn architectuur van de Middeleeuwen tot de moderne tijd, in het hart van het Remarkable National Heritage Site (Site Remarquable Patrimonial).

Na afloop kunt u gaan genieten van een overheerlijke lunch in Villefranche (niet inbegrepen), waarvoor wij u enkele suggesties zullen doen. Daarna rijdt u terug naar Lyon (ongeveer 1 uur) en zet de huurauto af bij het treinstation Part Dieu of - indien u met eigen vervoer naar Frankrijk bent gekomen - rijdt u direct terug naar Nederland.

Deze reis kunt u aanpassen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren, of verlengen met bijvoorbeeld een sportief en ontspannen verblijf in les Alps. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: [email protected]

WAAR JE BLIJFT

Hotel des Artistes - Lyon (***)

Gelegen aan het charmante Place des Célestins in het hart van het schiereiland Lyon Presqu'île, geniet het 3-sterrenhotel Hôtel des Artistes een ideale locatie tegenover het Célestins theater, een Italiaans gebouw dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het centraal gelegen hotel werd bekend als het "hotel van de artiesten" in de jaren 70, de gouden eeuw waarin beroemde acteurs en theaterartiesten er regelmatig te gast waren. Het Hôtel des Artistes is in de loop der jaren duurzaam gerenoveerd en gedecoreerd met unieke kunstwerken, een trendsetter die zijn oorspronkelijke charme nooit heeft verloren.

Het hotel biedt gemakkelijke toegang tot winkels, restaurants en bouchon-restaurants die traditionele gerechten uit Lyon serveren. Het ligt ook dicht bij enkele van de mooiste culturele en historische attracties die Lyon te bieden heeft: het Grand Hôtel Dieu, Place des Terreaux, Hôtel de Ville Louis Pradel, Place Bellecour, de Jacobijnenfontein, de kleine geplaveide straatjes van Vieux-Lyon, de tijdloze Pentes de la Croix-Rousse, de kathedraal Notre-Dame-de-Fourvière en andere toeristische bezienswaardigheden bevinden zich allemaal in de buurt van het Hôtel des Artistes, met snelle en gemakkelijke toegang te voet of met het openbaar vervoer.

Niet ver van Place des Célestins liggen de metrostations Bellecour en Cordeliers waarmee u gemakkelijk en zeer milieuvriendelijk de stad en het hele grootstedelijke gebied van Lyon kunt bereiken. Het hotel ligt ook dicht bij twee centrale treinstations, Lyon Perrache en Lyon Part-Dieu. Het charmante hotel in het centrum van Lyon ligt niet alleen dicht bij alle voorzieningen, maar ook naast een ruime bewaakte ondergrondse parkeergarage.

Dompel uzelf onder in een authentiek universum van kunst en stijl. Het zorgzame en professionele team van Maryline verwelkomt u 24 uur per dag, 7 dagen per week. Elke dag doen ze er alles aan om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen in de historische hoofdstad van de Galliërs! Ontdek een oase van rust in het hart van het stadscentrum, met 45 kamers en een heerlijk ontbijtbuffet met zorgvuldig geselecteerde lokale producten, beschikbaar als roomservice of om mee te nemen.

Omdat het hotel zich bewust is van elkaars impact op de achteruitgang van onze planeet, omdat onze planeet ons kostbaarste bezit is en om toekomstige generaties te beloven dat we elk op ons niveau hebben geprobeerd hun erfgoed te behouden, is het hotel er altijd op gebrand om de impact van onze activiteiten op de planeet te minimaliseren. In 2019 realiseerden ze zich, dat het niet voldoende was om in een geïsoleerd continu verbeteringsproces te zitten. Ze willen weten hoe ze erover moeten praten, hoe ze de collega’s en klanten moeten betrekken en aanmoedigen! Daarom hebben ze een proces van milieulabels in gang gezet waarmee ze de impact van een overnachting in het hotel op een transparante manier kunnen weergeven om deze te verbeteren en hebben het “Impact Environnemental” A-label gehaald.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
College Hotel - Lyon (****)

Voor toeristische verblijf is het Collège Hotel ideaal gelegen in de wijk Vieux Lyon, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze uitzonderlijke locatie ligt op loopafstand van de beste bezienswaardigheden van de stad: de renaissance oude stad, de Traboules, de Gallo-Romeinse theaters, de belangrijkste musea, evenals de Presqu'île en zijn prestigieuze winkels.

Dit milieuvriendelijke 4-sterren hotel met schoolthema, dat design en nostalgie combineert met een "terug naar school"-thema, heeft 40 kamers, waarvan sommige met balkon en terras met een adembenemend uitzicht over de stad.

De unieke art-decogevel staat bij de mensen in Lyon bekend als een artistiek herkenningspunt in de stad. Het toont ook een kunstwerk van Pablo Reinoso, speciaal ontworpen voor het hotel. Het is een eerste glimp van het verrassende thema dat binnenin verspreid wordt. In dit originele decor zijn de verschillende vergaderzalen volledig uitgerust en geven ze toegang tot een zeer mooi tuinterras, wat een zeldzame troef is in Vieux Lyon.
's Nachts is de show die het hotel geeft geweldig ... 130 ramen lichten op als onderdeel van een buitengewone en unieke lichtshow, die de prachtige gevel uit de jaren dertig versterkt. De avonden gaan door in de Baràgones, naast de ingang van het hotel. In een Latijns-Amerikaanse sfeer worden signature cocktails, wijnen en snacks aangeboden.

40 kamers met een unieke stijl verwelkomen de "boarders" van het hotel. Het meubilair en de decoratie herinneren aan het thema. De eigenheid van de plek wordt versterkt door het contrast van vintage elementen en moderne faciliteiten.
In de kamers kunt u genieten van een prachtig uitzicht op Lyon: Saint Jean, Fourvière, Quais de Saône, Croix Rousse.
Sommige kamers hebben een eigen balkon en terras. Op de begane grond is een fontein aanwezig. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en gratis wifi internet.

Het ontbijt wordt geserveerd in de Cantine. Geniet net naast de deur van het hotel van een ontspannend moment in de Baràgones. Tapas en Cocktails worden geserveerd in een betoverende Latijns-Amerikaanse sfeer.

De privéparkeerplaats bevindt zich naast de deur. Het hotel is tevens toegankelijk voor mindervaliden.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
La Tiny House - La Cadole du Vigneron

Overal wijngaarden, een adembenemend uitzicht op de Beaujolais, de Chapelle de Fleurie en, op bepaalde dagen, de Mont Blanc... kom een nacht of een weekend onderdompelen in deze duurzame houten hut, ecologisch (zonnepanelen, naar het Tiny House-concept in de Verenigde Staten) gelegen in het hart van de wijngaard. U kunt getuige zijn van majestueuze zonsopgangen of zonsondergangen en genieten van de rust van de natuur.

Deze accommodatie met het label "Gîte de France" is een herinnering aan de oude cadoles die in de wijngaarden werden gebouwd en gebruikt werden als schuilplaats voor de wijnbouwers bij slecht weer. U beschikt over een groot terras (3m x 3m) met tuinmeubilair. De accommodatie van in totaal 14 m² is volledig uitgerust, met 1 slaapgedeelte (1 slaapbank voor 2 personen), 1 keukengedeelte (spoelbak, koelkast, 1 gaskookplaat), sanitair: 1 WC, 1 douche.

Tijdens uw verblijf wordt het ontbijt met (onder andere) vers brood en gebak bij u bezorgd.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Chateau de Grandmont - Gîtes (Beaujolais)

Het Château de Grandmont is een stenen residentie, daterend uit 1780, in een bosrijk park van 6000 m2 in het midden van de prachtige Beaujolais wijngaarden. Het werd gebouwd op de ruïnes van de kapel (uit de 12e eeuw) van de Priorij van Grandmont in Beaujolais.

Tot op de dag van vandaag zijn er nog enkele sporen van de Priorij... Voor de geschiedenis, de monastieke en katholieke Orde van Grandmont werd geboren in 1076 en werd ontbonden kort voor de Franse Revolutie. De orde volgt de voorschriften van Etienne de Muret (heilig verklaard door paus Clemens III in 1189) op basis van: gehoorzaamheid aan God, een leven in eenzaamheid, gebed en onthechting van materiële goederen...

Tegenwoordig behoort het Château de Grandmont tot een Franse familie. Het werd volledig en zeer duurzaam gerestaureerd in 2003, evenals het bosrijke park. In het park is in 2011 een buitenzwembad aangelegd, omringd door heel veel groen. De inrichting en het comfort zijn in 2021 gerenoveerd door de eigenaren, om u sindsdien te verwelkomen in hun Bed and Breakfast.

De slaapkamers zijn licht, ruim en voorzien van een eigen badkamer en vanuit het raam kunt u volop genieten van een uitzicht op het zwembad, het bosrijke park en de Beaujolais-wijngaard.

Met het gastronomische en stevige ontbijt van lokale streekproducten kunt u de dag goed beginnen: brood en gebak van de ambachtelijke bakker in het dorp, vers fruit en biologische vruchtensappen direct van de markt, honing van de bijen van het Château, of zelfgemaakte jam. Indien gewenst bieden ze ook een hartige variant aan ( verse en lokale gefabriceerde kaas, ham en eieren...).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 per persoon voor Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon transportdonatie aan Ocen Cleanup Project
 • VZR Garantiefonds
 • €20 per persoon donatie aan een lokaal, duurzaam project
 • 4 nachten in een ecovriendelijk 3* of 4* hotel in Lyon
 • 1 nacht in een cadole (eco-tiny house in de wijngaarden van Beaujolais)
 • 2 nachten in een charmant kasteel (chambre d'hôtes) in de Beaujolais
 • Ebike-rondleiding of overzicht van Lyon in kleine groep (2 tot 10; Engelstalige gids)
 • 2 keer: privérondleidingen van 2 uur: Fourviere-Vieux Lyon en Confluence-district
 • 1 uur elektrische fietstaxi Tour of the Presqu'ile
 • 1 uur elektrische boot op de rivier de Saône
 • 2 uur durende foodtour in de Halles Paul Bocuse (dinsdag en zaterdag; per dag kan een andere foodtour gekozen worden)
 • 1 uur Lyon City Tram
 • Bezoek aan een wijngaard en zijn grot in Beaujolais (Fleurie Village)
 • 1 afhaaldiner gemaakt door een chef-kok (met Michelin-referentie) op dag 05
 • 1 zelfgeleide ebike-tour in de dorpen en wijngaarden van Pierres Dorees (Zuid-Beaujolais) met de GPS-sporen
 • Rondleiding "Verborgen schatten van Villefranche" 2 uur
 • Engels sprekende assistentie tijdens het reizen
 • Al het vervoer vanuit Nederland van en naar Lyon (autovervoer, treinvervoer)
 • Al het transport tijdens de tour (duurzaam in het openbaar vervoer en te voet in Lyon)
 • Optie: Elektrische huurauto Fiat 500 gedurende 4 dagen (vanaf €350 per reis)
 • Alle lunches en diners behalve het diner op dag 5
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en eigen aankopen/persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Eventuele noodzakelijke visumkosten
 • Persoonlijke uitgaven zoals roomservice, internetkosten, wasservice, barrekeningen, telefoonrekeningen, fooien etc.
 • Andere attracties en activiteiten dan vermeld in het programma

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken. Bij deze rondreis staan reeds een aantal optionele excursies aangegeven, die u bij kunt boeken.
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de link op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt voornamelijk privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is een huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.
Daarnaast kunt u deze reis ook prima (en dus duurzamer) met uw eigen auto maken.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Als u de voorkeur geeft om met de trein naar Lyon te reizen en voor het Beaujolais-gedeelte van de reis een auto te hebben, kunnen wij voor desbetreffende periode een (E-)auto reserveren tegen een meerprijs van €350. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.599,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk