from €2.699,00
Boeking Aanvragen

Italië: Een zintuigen prikkelende reis door Noord-Italië

Reisduur

9 dagen/8 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Italië:

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het Apennijns Schiereiland en wordt omgeven door water. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel “de laars” genoemd. Ongeveer 75% van Italië is bergachtig of heuvelachtig en ruwweg 20% van het land is bebost. Er zijn smalle stroken van laagland langs de kust van de Adriatische Zee en langs delen aan de kust van de Tyrreense Zee.

De flora van Italië is de rijkste van Europa. Traditioneel werd het aantal vaatplanten op zo’n 5500 soorten geschat. Echter per 2004 kent de Data bank of Italian Vascular Flora 6.759 soorten waarvan er 700 endemisch zijn. Italië is zeer bekend om zijn pasta’s, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Het eten van Italië valt onder de mediterrane keuken.

Toenemende ecologische, economische en sociale uitdagingen plaatsten duurzame ontwikkeling tot de kern van de mondiale agenda en zetten de internationale gemeenschap ertoe aan te handelen om de wereldwijde verbintenissen inzake duurzame ontwikkeling te versterken en te delen. In Italië zijn er steeds meer toeristische voorzieningen, van hotels tot B&B’s, van woningen tot hostels, van excursies tot activiteiten, die ervoor kiezen om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Sommige richten zich op afvalvermindering en recycling, andere op waterbesparing, weer anderen op duurzame energie, met voorkeur voor groen bouwen en bio-architectuurcriteria bij de bouw of renovatie van gebouwen

Toscane:

Toscane is een regio in Midden-Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië en de Marken, in het zuiden aan Lazio en in het westen aan de Tyrreense Zee grenst. Belangrijke bestemmingen in Toscane zijn de steden als Florence, Pisa, Lucca, maremma, Cortona, Volterra en Siena.  De regio Toscane stimuleert duurzaamheid door middel van het “agritoerisme”, waarbij bezoekers op boerderijen verblijven. Toscane heeft 120 natuurreservaten en wordt vaak gezien als één van de mooiste delen van Italië.

Toscane staat ook bekend om zijn (biologische) wijnen en behoort samen met Piemonte Toscane tot de beste wijnstreken van Italië. Toscane was de regio waarin de Italiaanse Renaissance in de 14e eeuw wortel schoot en in 15e en 16e eeuw tot de grootste hoogten steeg. Onder leiding van de De’ Medici’s maakte het toenmalige groothertogdom Toscane een echte bloeitijd door. Het unieke artistieke erfgoed van deze regio bestaat uit literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst en is in tientallen befaamde musea verzameld, zoals in de Uffizi in Florence.

Tijdens deze tour krijgt u de kans om de artistieke en beroemde schatten en monumenten van Italië te ontdekken. Bezoek renaissancistische juweeltjes en kastelen terwijl u enkele van de mooiste steden en gebieden van Italië bezoekt. Qua duurzaamheid zullen wij u kennis laten maken met prachtige lokale kunstwerken, eeuwenoude vakmanschappen en herontdekte Italiaanse tradities, beroemde musea en galerijen, ongerepte en schilderachtige landschappen, gastronomische en biologische lekkernijen, biologische en authentieke, natuurlijke kookcursussen en de onontdekte wereld buiten de Noord-Italiaanse metropolen.

View More

Reisplan

Dag 1: Rome - Montepulciano - Florence

Bij aankomst op de internationale luchthaven Rome Fiumicino wordt u van harte verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u meer tekst en uitleg zal geven over uw rondreis en u zal helpen met de autohuur. Met uw eigen (huur-)auto rijdt u vervolgens naar uw schitterende eco hotel in Certaldo, in de glooiende heuvels vlakbij Florence.

Onderweg maakt u, indien gewenst, een optionele tussenstop in Montepulciano voor een wijnproeverij en fantastische lunch bij de Toscaanse wijngaarden van de Cantine Mozart biosound Winery (wij kunnen deze optie op aanvraag voor u reserveren).

Bij aankomst in uw mooie eco hotel in Certaldo, vlakbij Florence, heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Fietstocht naar Siena en Chianti

Vandaag verkent u het groene hart van Toscane rondom Siena en Chianti Classico. U maakt in de ochtend eerst een bijzondere en mooie fietstocht door de Chianti Classico met een buitengewoon uitzicht op het omliggende platteland. U zult onder begeleiding ruim 10 kilometer ontspannen fietsen door de mooiste heuvels van Toscane en de buitenwijken van Siena. Uiteindelijk eindigt de fietstocht bij Panzanello Wine Estate (Bio Winery) of bij La Casa di Bricciano (Bio-dynamisch wijnmakerij) in Chianti Classico voor een leerzaam bezoek, interessante wijnproeverijen en een heerlijke Italiaanse lunch.

Na deze fantastische ochtend rijdt u vanaf uw hotel door de "Strada del Vino", de beroemde Chiantigiana, naar Greve in Chianti, geïnspireerd door een uniek landschap omgeven door glooiende wijngaarden, grillige olijfbomen en eeuwenoude eikenbossen.

Vervolgens bezoekt u met een lokale en Engelssprekende gids het middeleeuwse en idyllische stadje Siena, bekend om zijn mooie terracotta daken, de wereldberoemde Palio-paardenraces, de statige Saint Katherine kathedraal en de Piazza del Campo.

Na terugkomst heeft u de avond ter vrije besteding en kunt u optimaal genieten in het mooie eco hotel Paluffo.

Dag 3: Toscaans platteland - Florence

Na het ontbijt gaat u het natuurlijke landschap van het Toscaanse platteland op een bijzondere manier ontdekken, al wandelend (niet rijdend!) met lieftallige "Amiatina" ezels, een lokale en inheemse ezel die in de Toscaanse regio van oorsprong veel op het platteland werd gebruikt bij werkzaamheden. Dankzij de begeleiding van de ezels, is deze relaxte tour de perfecte tegenhanger voor onze snelle wereld, waardoor u zich voelt alsof u op een reis bent terug in de tijd.

Na de wandeltocht, gaat u in de middag naar het wonderschone Florence, waar uw begeleide stadstour begint op het majestueuze Piazza del Duomo waar u uiteraard de beroemde kathedraal, Giotto’s Klokkentoren en het Baptisterium met Ghiberti's prachtige bronzen 'Gates of Paradijs" bezoekt. Daarna bezoekt u de gerenommeerde Academie voor Schone Kunsten, waar Michelangelo's wereldberoemde David wordt tentoongesteld. De tour eindigt met een bezoek aan het Santa Croce-plein, waarna u rest van de middag (en avond) ter vrije besteding heeft om volop van de prachtige Toscaanse hoofdstad te genieten.

Dag 4: Kookles – San Gimignano

Na een heerlijk ontbijt en een rustige morgen, begint u vandaag in de late ochtend aan een bijzondere kookles met overheerlijke, biologische en lokale producten, inclusief proeverijen van wijn en lokale olijfolie. Uiteraard mag u tijdens de lunch genieten van de door uzelf bereide Italiaanse gerechten in de sfeervolle tuin van het hotel.

’s Middags gaat u op verkenning in het pittoreske stadje San Gimignano, waar u een wandeling maakt door het oude centrum, ook wel het "Middeleeuws Manhattan" genoemd, beroemd om de fascinerende architectuur en torens die een fantastisch uitzicht over de stad en de omliggende vallei bieden.

De avond heeft u ter vrije besteding waarbij u kan kiezen om in San Gimignano te blijven dineren of terug te gaan naar het hotel en daar uitgebreid te dineren.

Dag 5: San Gimignano - Pisa - Colonnata - Framura (Liguria)

Vandaag vertrekt u na het ontbijt richting Framura met een stop onderweg in Pisa voor een bezoek aan de beroemde en beroemde scheve toren die trots op Piazza Campo dei Miracoli staat.

Daarna reist u door naar het dorpsgebied van Colonnata, waar u tijdens een leuke workshop leert hoe de beroemde Italiaanse reuzel wordt gemaakt, die u afrondt met een lekker lunchbuffet met overheerlijke, lokale producten.

Na de lunch reist u verder naar het fantastische en bijzondere ‘Clamping’ Sesta Terra Natural Resort waar u na aankomst en inchecken kunt genieten van een wandeling over de glooiende hellingen en eeuwenoude vruchtbare terrassen van de Italiaanse Riviera.

In de avond kunt u vervolgens leren én genieten van een heel bijzonder kookles, waarbij u wordt onderwezen in hoe u zelf trofiepasta en de originele Basil Pesto maakt. Het aansluitende diner is inbegrepen.

Dag 6: Wandeltochten in Cinque Terre

Geniet 's ochtends van een bezoek aan de plaatselijke bakker om de beste biologische focaccia Ligure te halen, die u daarna tijdens uw ontbijt kunt nuttigen.

Daarna gaat u op een begeleide tocht naar Manarola om te wandelen langs de schitterende kust van Cinque Terre tot aan Corniglia door terrassen van mooie wijngaarden, geurende bossen van pijnbomen en langs imposante kliffen (de wandeltocht is makkelijk - medium moeilijk). Daar aangekomen is het tijd om te ontspannen, te lunchen en eventueel te zwemmen.

Na de lunch kunt u vanaf hier de boot of trein naar het beeldschone en beroemde kustplaatsje Monterosso nemen. In de late namiddag gaat u terug naar uw hotel waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.

Dag7: Framura - Parma - Verona - Brenzone su Garda

Na het ontbijt reist u vandaag verder voor eerst een bezoek aan Parma, de thuisbasis van Parmiggiano Reggiano-kaas en de gezouten Prosciutto di Parma. Hier gaat u de zogenaamde “culinaire vallei van Italië ” verkennen met een bezoek aan een Parmiggiano kaasmakerij om door middel van een leuke en interessante workshop kaas maken, gevolgd door een proeverij van 3 verschillende rijpingen 12-24-36 maanden.

Na de workshop rijdt u verder naar Modena, de hoofdstad van de beroemde balsamicoazijn en Lambrusco-wijn. Hier gaat u op een proeverij bij één van de oudste kelders met balsamico-azijn, gevolgd door een gastronomische lunch in een plaatselijk restaurant. TIP: probeer de fantastiche Tagliatelle alla Bolognese en Tortelli gevuld met pompoen, parmigiano en balsamicoazijn.

Na de uitgebreide lunch gaat u in de namiddag verder naar het Gardameer, waar u onderweg uiteraard een stop maakt in Verona voor een begeleide rondleiding door de stad. Tijdens de stadstour door Verona bezoekt u onder andere de schitterende Arena, een oud Romeins Amfitheater.

Na de stadstour rijdt u verder naar uw eindbestemming voor vandaag, het sfeervolle Belfiore Park Hotel dat direct gelegen is aan het mooie Gardameer.

Dag 8: Brenzone su Garda

U reist vandaag naar Valpoliccella, het productiegebied van één van de beste Italiaanse wijnen, de Amarone. Hier kunt u genieten van een proeverij en een heerlijke lunch op een plaatselijk boerenlandgoed (niet inbegrepen).

Aan het einde van de middag gaat u op een mooie zeiltocht terwijl u bij zonsondergang, zippend aan een Italiaanse aperitivo, van het schitterende Gardameer kan genieten. Deze bijzondere sunset cruise wordt gevaren met de zogenaamde Veliero San Nicolò, een gerenoveerde en traditionele Italaaanse zeilboot.

Na afloop van de romantische zeiltocht, keert u terug naar het hotel voor uw laatste Italiaanse diner van deze reis.

Dag 9: Brenzone su Garda - luchthaven van Venetië

Na het ontbijt vertrekt u vandaag, afhankelijk van het type vervoer met uw eigen auto naar huis of met uw huurauto of privé transfer naar de luchthaven van Venetië voor de terugvlucht naar Nederland.

Note: Indien gewenst kunnen wij voor u deze rondreis op maat aanpassen of verlengen met een verblijf in een (strand-)hotel. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

WAAR JE BLIJFT

Eco Hotel Paluffo - Certaldo

Als langdurige pleitbezorgers voor duurzaamheid en verantwoord toerisme, gebruiken dit hotel de meest geavanceerde technologie om negatieve impact op het milieu te vermijden. Elektriciteit wordt geproduceerd door een lokale fotovoltaïsche krachtcentrale, die 60% van het jaarlijks verbruik dekt en de rest wordt gedekt door hernieuwbare bronnen. De verwarming en lucht conditionering worden gegenereerd door een warmtepomp en een ketel, die wordt gevoed door pellets (gecomprimeerd hout). De zonnepanelen produceren 100% van het hete water in het hotel.

Dit alles zorgt ervoor dat Paluffo 100% vrij is van uitstoot van broeikasgassen. Ze vangen regenwater op van de daken voor tuinirrigatie en regenereren afvalwater door fyto-zuivering, 90% van de gloeilampen is LED en alle gebruikte apparaten, inclusief ovens, kookplaten, vaatwassers en koelkasten, zijn gecertificeerd in de A of A + energiecategorie.

Het hotel huurde gespecialiseerde lokale ambachtslieden in om restauratiewerkzaamheden aan het landgoed met lokale Toscaanse materialen uit te voeren. Voor hout werden de typische cipressen, kastanjes en acaciabomen gebruikt, terracotta tegels werden gebruikt om versleten (oude marmeren) vloeren te vervangen. De latex matrassen en kussens worden lokaal geproduceerd, net als alle badkamerproducten, die gecertificeerd veganistisch en biologisch zijn. Het zwembad wordt op natuurlijke wijze gezuiverd door waterplanten en bloemen zonder het gebruik van chloor of andere chemische componenten.

Paluffo ligt op zes hectare landbouwgrond en heeft biologische olijf- en wijngaarden, evenals vele fruitbomen en kruidenplanten. Perziken, appels, peren en bramen worden geteeld op het terrein en Toscaanse wilde dieren, waaronder herten, libellen, wilde zwijnen, vossen, stekelvarkens en wolven kunnen overal op het landgoed worden gezien. In 2014 won Paluffo de Green Travel Award van de Borsa Internazionale del Turismo (BIT) en in 2019 werd Paluffo's inzet voor het milieu erkend door de Kamer van Koophandel van Milaan met de onderscheiding "Ambrogino d'Oro".

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Sesta Terra Natural Resort (Wooden Cottage) - Framura

Sesta Terra Natural Resort is een fantastisch natuurlijke resort, gelegen in het mooie Framura, Ligurië. Sesta Terra is een vredig en stil paradijs gelegen in het ongerepte gebied van het Cinque Terre Natural Park, waar de kleuren en geuren van macchia mediterranea uw zintuigen zullen overweldigen. Hier kunt u genieten van een volledige onderdompeling in de natuur en de milieuvriendelijke accommodaties met uitzicht op de betoverende Ligurische Zee.

Sesta Terra is voortgekomen uit de liefde van de eigenaren voor de verbazingwekkende schoonheid van uitzonderlijke plek in Ligurië. Sesta Terra ligt op een klif met uitzicht op de Ligurische zee, dicht bij de populaire strandplaats Cinque Terre maar tegelijkertijd ver genoeg van alle toeristische drukte.

Sesta Terra is samengesteld uit 20 huisvestingsoplossingen, ontworpen voor maximale duurzaamheid, omgeven door terrastuinen die naar de zee aflopen. Het elegante decor, weids uitzicht over de baai en ongeëvenaarde kenmerken verrijken allemaal één van de houten huisjes en canvas lodges, die optimale privacy en comfort bieden aan alle gasten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Belfiore Park Hotel - Brenzona su Garda

Belfiore Park Hotel is een eco hotel dat uitsluitend groene energie uit hernieuwbare bronnen gebruikt en werkt met een bijzonder electro-smog systeem.

Het reinigen van de kamers gebeurd met een speciaal sanitair ozon system, uitstekend om (zonder het gebruik van chemicaliën) virussen te elimineren en bacteriën, sporen en onaangename geuren verwijdert.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage per persoon Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie aan Ocean Cleanup Project
 • Recycled en navulbare waterfles per reiziger
 • Eersteklas hotels voor 8 nachten - kamer superior / deluxe (gratis upgrade waar mogelijk)
 • Dagelijks ontbijtbuffet, gastronomisch diners met wijnen, 4 lunches met wijnen zoals aangegeven in het programma
 • EVO-olieproeverij, Proeverij en workshops van reuzel van Colonnata, van Parmiggiano Reggiano-kaas, traditionele Balsamicoazijn
 • 3 wijnproeverijen in Montalcino, in Chianti - Toscane - in Valpolicella - Verona
 • 1 kookles in Toscane en 1 kookles in Ligurië
 • dagelijks water en wifi inbegrepen
 • Privétransfer van / naar de luchthaven
 • Fietstocht
 • Boottocht in Cinque Terre en Cinque Terre-pas en boottocht op het Gardameer
 • Sightseeing zoals aangegeven in programma met een professionele Engelssprekende, lokale gids
 • Toegangsprijzen met skip-line bij Paleis der Schone Kunsten in Florence
 • Hotelbelastingen en servicekosten
 • Bagageafhandeling
 • Internationale vluchten naar Italië
 • Hotel stadsbelasting niet inbegrepen volgens nieuwe regelgeving en waar van toepassing (gemiddelde kosten €4,80 per dag)
 • Artikelen van persoonlijke aard: telefoongesprekken, faxen, wasgoed, roomservice en andere artikelen van een persoonlijke aard niet specifiek genoemd.
 • Fooien voor Tour Manager, chauffeur en lokale gidsen.
 • Reis- / annulerings- / onderbrekingsverzekering.
 • Luchthavenbelasting, overbagage, maaltijden die niet in bijgevoegde reisbeschrijving zijn opgenomen.
 • Internationale vluchten en eventuele autohuur of extra privé transfers
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.699,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk