from €1.999,00
Boeking Aanvragen

Maleisië: Het groene hart van Malakka

Reisduur

13 dagen / 12 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis, Strandvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Maleisië:

Maleisië bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. Malakka (of West-Maleisië), dat in het noorden aan Thailand grenst en dat Singapore in het zuiden insluit. Oost-Maleisië dat bestaat uit Sabah, Sarawak, Labuan, het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo, dat in het zuiden grenst aan Indonesië en dat Brunei in het noorden insluit.

Er zijn vele nationale parken in Maleisië, onder andere: Nationaal park Taman Negara, Nationaal park Gunung Mulu en Nationaal park Kinabalu. Maleisië heeft een tropisch klimaat. Het is er altijd warm (en vochtig), tussen 27 en 34 graden.

De grootste etnische groep zijn de Maleiers (ca. 60% van de bevolking) met de soennitische islam als officiële godsdienst . Het beleid van de regering is erop gericht om de Maleiers, die traditioneel vissers en boeren zijn, ook economisch een grotere rol te laten spelen. De tweede etnische groep (ca. 24%) vormen de Chinezen, die een dominerende positie in handel en industrie innemen en samen met de Indiërs het grootste deel van de niet-agrarische beroepsbevolking uitmaken.

De Maleisische keuken is zeer gevarieerd door de verschillende etnische achtergronden van de bevolking. Het heeft gerechten met zoete, zure, hete en bittere smaken. Veel gerechten hebben een basis van rijst met kip, vis, garnalen, rund-, lams-, geiten- en varkensvlees. Bijzonder is de Nonya-keuken een mengeling van de Chinese, Maleise en de Zuid-Indiase keukens.

Duurzaamheid:

Maleisië heeft inspanningen op het gebied van ecologische duurzaamheid internationaal toegezegd, maar helaas schiet het nog tekort op het gebied van effectief beleid en handhaving. Het verlies van regenwoud is een urgent milieuprobleem voor dit tropische land. Geschat wordt dat ontbossing tussen 1990 en 2005 verantwoordelijk was voor een verlies van 6,6% van het regenwoud van het land. Bosbouw blijft een melkkoe, net als landbouw, met name de productie van palmolie. De verstedelijking heeft ook zijn tol geëist. Het nieuwe economische model belooft beleid dat de ontwikkeling van duurzame economische groei zal bevorderen, waaronder uiteraard ook duurzame toeristenindustrie.

De laatste jaren boekt Maleisië gelukkig ook vooruitgang op het gebied van duurzaamheid en beheer van klimaatverandering door een hulpbronnenefficiënt en klimaatbestendig ontwikkelingsmodel aan te nemen. De benadering van duurzame consumptie en productie (SCP) werd uitgevoerd door een groene markt te creëren, afval op een holistische manier te beheren en het aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix te vergroten. Hoewel er verschillende inspanningen worden geleverd om SCP en klimaatverandering op beleidsniveau beter op elkaar af te stemmen, is technische en financiële ondersteuning nodig bij de uitvoering. Vooral de productie van palmolie, een enorme bron van inkomsten, is nog steeds een bedreiging voor één van de oudste jungles van de wereld en alle (inheemse) flora en fauna die er leeft.

View More

Reisplan

Dag 1: Kuala Lumpur

Bij aankomst in Kuala Lumpur wordt u door een lokale, Engelssprekende vertegenwoordiger van ons bedrijf verwelkomd en heeft u vervolgens een transfer van KUL Airport naar uw hotel in Kuala Lumpur.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om Kuala Lumpur op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 2: Kuala Lumpur

Na een ontspannen ontbijt gaat u op de zogenaamde 'KL Walking Food + Heritage Trail' en brengt u tevens een bezoek aan de beroemde Petronas Twin Towers.

Zin in een heerlijk en authentiek lokaal specialiteit? Begin dan aan deze gastronomische ontdekkingsreis waarbij u onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids, enkele van de beroemdste gerechten van Maleisië gaat proeven, allemaal op loopafstand en met behulp van een lokale voedselgids. Onder enkele van de gerechten die u kunt kiezen om te proeven, zijn Nasi Lemak, Cendol, Roti Canai, Hokkien Mee, Grilled Fish en Chee Cheong Fan.

Een bezoek aan enkele van de beroemdste erfgoedlocaties van Kuala Lumpur, zoals de Jamek-moskee, de Sri Maha Mariamman-tempel en de oude centrale markt, maken ook deel uit van deze tour. De tour is inclusief: Engelssprekende gids, transfers via het openbaar vervoer (LRT / monorail), al het eten en drinken (exclusief alcoholische dranken), een eenvoudig Maleisisch receptenboek en, indien gewenst, een paraplu (om je te beschermen tegen de warmte).

Na afloop bezoekt u ook nog de Petronas Twin Towers. Daarna heeft u de rest van de dag/avond ter vrije besteding, bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan een typische en gezellige nachtmarkt.

Dag 3: Kuala Lumpur - Melaka - Kuala Lumpur

Vandaag gaat u op een bijzondere en begeleide dagtour naar Melakka. Melaka is een prachtige, historische kuststad in Maleisië en voormalige Nederlandse koloniale stad, waarvan het oude centrum sinds 2008 een Unesco Werelderfgoed is. In 1641 veroverde de VOC met hulp van de sultan van Johor het toenmalige Malakka van de Portugezen.

In de oude binnenstad vindt u nog veel terug uit het Nederlandse koloniale verleden. Op het Dutch Square, in de volksmond het rode plein geheten, bevindt zich nog de rood-witte kerk genaamd Christ Church. In de directe nabijheid van de kerk is het vroegere stadhuis van Malakka, genaamd het Stadhuys (in 1650 gebouwd en algemeen beschouwd als het oudste Nederlandse bouwwerk in Azië).

In Melaka is ook een zeer goed bewaard gebleven Chinatown, met veel mooie, oude Chinese bouwwerken. In Chinatown zijn ook een aantal Chinese tempels die bezocht kunnen worden, onder andere de in 1645 gestichte Cheng Hoon Tengtempel (de oudste Chinese tempel van Maleisië). Andere bezienswaardigheden in Melaka zijn onder andere A Famosa (oud Portugees fort) en Fort Sint Jan (een oud Portugees-Nederlands fort).

Onder begeleiding van een Engelssprekende, lokale gids kunt u vandaag deze prachtige oude stad verkennen en genieten van de talloze unieke bezienswaardigheden en overheerlijke authentieke Maleisische specialiteiten. Aan het einde van de dag gaat u weer terug naar Kuala Lumpur.

Dag 4-6: Taman Negara

Vandaag wordt u door uw lokale, Engelssprekende chauffeur naar Taman Negara gebracht. Taman Negara is een nationaal park, dat werd opgericht in 1938/1939 als het King George V National Park nadat Theodore Hubback bij de sultans van Pahang, Terengganu en Kelantan had gelobbyd om een stuk land opzij te zetten dat de drie staten beslaat voor de oprichting van een beschermd gebied. Na de onafhankelijkheid werd het omgedoopt tot Taman Negara, wat in het Maleis "nationaal park" betekent.

Taman Negara heeft een totale oppervlakte van 4.343 km2 en is één van 's werelds oudste bladverliezende regenwouden (geschat op meer dan 130 miljoen jaar oud).
Een verblijfplaats van meer dan 15.000 plantensoorten, 675 vogelsoorten, 250 zoetwatersoorten en nog veel meer. Bezoek het vanwege de ongeëvenaarde flora en fauna. U kunt over de langste loopbrug lopen, wandelen onder het bladerdak van het regenwoud, in natuurlijke kreken en watervallen zwemmen, vissen, kamperen, dieren in het wild observeren en nog veel meer.

Bij uw verblijf hoort een 3 dagen/2 nachten Explorer Pakket. Daarbij inbegrepen zijn een Night Jungle Walk met natuurgids (1 1/2 uur), een jungle trekking naar Canopy Walkway en Teresk Hill met natuurgids (4 uur) en een Tahan River boottocht (2 1/2 - 3 uur). Een aantal bijzondere dieren, die u kunt spotten in Tamana Negara zijn o.a. de (bedreigde) zonnebeer, de tapir, de langstaart makaken, de Maleisische pauw-fazant, de neushoornvogel, waterbuffels en talloze (inheemse) vogels en vlinders.

Dag 7+8: Cameron Highlights

Om 09.00 uur in de ochtend heeft u een boottransfer van Taman Negara naar Labu Sentral, waarna u vervolgens een privétransfer heeft naar Cameron Highlands. De hoogvlakten zijn genoemd naar William Cameron, die het plateau ontdekte tijdens een expeditie in 1885. Toen de hoogvlaktes ontdekt werden zijn ze vervolgens veel gebruikt voor theeplantages, fruittelers en bijenfarms.

Bij aankomst in uw prachtige, landelijke hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding waarbij u onder andere een wandeling in de omgeving kan maken, kan picknicken in het hotelpark of uzelf kunt verwennen met een traditionele spabehandeling.

De tweede dag heeft gaat u op een begeleide Countryside Leisure Tour. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan Sungai Palas BOH Tea Factory, een aardbeien boerderij, een rozencentrum, een Honey Bee Farm, een vlindertuin, een lokale markt en de Boeddhistische Sam Poh tempel.

Voor actieve gasten biedt het hotel gratis begeleide junglewandelingen van ongeveer een uur, die u ter plaatse bij de receptie van het hotel kan boeken.

Dag 9-12: Pangkor Laut

Na het ontbijt wordt u om 09.00 uur door uw lokale, Engelssprekende chauffeur opgehaald voor uw privétransfer van Cameron Highlands naar de Marina Island Jetty. Om 13.00 uur heeft u een boottransfer naar het schitterende tropische eiland Pangkor Laut.

Genesteld te midden van een eeuwenoud regenwoud, op een privé-eiland omgeven door witte zandstranden en smaragdgroene wateren, ligt het Pangkor Laut Resort. Gelegen langs de Straat van Malakka, 4,5 kilometer uit de westkust van Maleisië, ontdekt u een stukje paradijs dat al 2 miljoen jaar in de maak is.

Rustend in de schaduw van oerwoudreuzen zo oud als het land zelf, is dit eiland niet alleen de thuisbasis van één van 's werelds beste resorts, maar ook van een verscheidenheid aan dieren in het wild. Langstaart makaken en Oosterse bonte neushoornvogels strijken neer in de takken erboven, terwijl witbuikige zeearenden boven hun hoofd zweven en grote monitorhagedissen zonnebaden op de rotsachtige ontsluitingen van het eiland. De natuur wordt hier gerespecteerd, bijna vereerd en het beloont bezoekers op een manier die gewoon moet worden ervaren.

U kunt hier een aantal dagen heerlijk ontspannen op het uitgestrekte strand of in de fantastische Spa, chillen in de beachclub bij de infinitypool, talloze watersporten beoefenen, een island hopping en snorkelcruise maken en talloze andere activiteiten ondernemen, waaronder een nachtelijke jungletour.

Dag 13: Pangkor Laut - Kuala Lumpur

Om 11.30 uur heeft u volgens schema een boottransfer vanuit Pangkor Laut naar Marina Island Jetty en vervolgens een privétransfer over land terug naar Kuala Lumpur. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht heeft u misschien nog wat tijd om door te brengen in Kuala Lumpur of breng een bezoek aan de indrukwekkende en wereldberoemde Batu Caves.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren met bijvoorbeeld een aantal extra dagen duiken en/of snorkelen op de Tioman Eilanden of een aantal dagen (voorafgaand of na afloop van deze reis) een jungletour over het prachtige Maleisisch Borneo waar u o.a. orang-oetans in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25, waarbij u bij uw boeking aangeeft aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 2 lokale projecten om te steunen:

1. Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre: Dit centrum is opgericht in 1964 om verweesde orang-oetans te helpen revalideren. Net als bij een mensenbaby, moet een jonge orang-oetan (die normaal gesproken 5-6 jaar bij zijn moeder zou leven) worden geleerd hoe hij in het wild moet leven, terwijl zijn gezondheid tijdens de revalidatie zorgvuldig in de gaten wordt gehouden.

2. Bornean Sun Bear Conservation Centre: Het BSBCC is een reddings- en revalidatiecentrum voor zonneberen dat wordt ontwikkeld in Sabah, Maleisisch Borneo. Maleise zonberen zijn de kleinste beren ter wereld en komen alleen voor in Zuidoost-Azië. Deze beren worden nog steeds bedreigd door aantasting van het bos, illegale jacht op delen van beren en stroperij om jonge welpen te bemachtigen voor de handel in huisdieren. De resultaten van deze bedreigingen hebben ertoe geleid dat jonge zonneberen in Sabah in onnatuurlijke omstandigheden in gevangenschap leven, zonder toegang tot buitengebieden.

Er zijn momenteel 45 geredde ex-gevangen zonberen die verblijven in de BSBCC. De faciliteit omvat grote bosomheiningen om een natuurlijke omgeving te bieden die is aangepast aan de behoeften en het welzijn van de zonberen en om hun herstel in het wild te vergemakkelijken.

WAAR JE BLIJFT

Stripes Hotel - Kuala Lumpur

Hotel Stripes heeft een kenmerkende sfeer en karakter met een ander perspectief op de lokale scene vermengd met een edgy stijl en een gevoel van avontuur. Gelegen in het hart van de zakenwijk van Kuala Lumpur, Maleisië, verbindt Stripes gasten met het hart van een stedelijke buurt.

Verblijf midden in het zakelijke en sociale centrum van Kuala Lumpur, in de buurt van enkele van de beste restaurants, kunstgalerijen, winkels en legendarische bezienswaardigheden van de stad. Ontdek KL's meest creatieve en betrokken wijk in de binnenstad in dit moderne en verantwoord gebouwde hotel.

Ontspan in de unieke en eigentijds ingerichte kamers met talloze moderne voorzieningen en prachtige vergezichten op de stad. Blader door KL's attracties via gratis WiFi in uw kamer

Geniet van de lokale gerechten, restaurants en winkels in de buurt, dineer in de trendy Brasserie of ontspan in de speakeasy Man Tao Bar op het dak voor rustgevende deuntjes en relaxte vibes. Neem tussendoor een duik in de infinitypool met spectaculair uitzicht op de binnenstad van Kuala Lumpur

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Mutiara Resort - Taman Negara

Het Mutiara Taman Negara Resort heeft een schitterende ligging in het regenwoud met uitzicht op de rivieren Tembeling en Tahan. Omdat het het enige resort is binnen de grens van het Nationaal Park, is het een ideale plek om de omgeving te verkennen.

Accommodatie is in comfortabele en duurzame houten chalets met privé balkon in Maleisische stijl met warme en koude douches, airconditioning, televisie, minikoelkast, koffie- en theefaciliteiten en plafond ventilatoren.
Het resort heeft een eigen restaurant, een activiteitencentrum en een klein winkeltje.

Bij het verblijf is een Explorer pakket met excursies inbegrepen, inclusief ontbijt, sommige lunches en alle diners.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
The Lakehouse - Cameron Highlands

De gepensioneerde Britse kolonel Stanley J. Foster begon in 1966 met de bouw van The Lakehouse, die 4 jaar in beslag nam. Het was altijd een droom van Foster geweest om zijn eigen Bed & Breakfast te hebben. In 1970 is het pand in gebruik genomen. Kolonel Foster woonde in de nu genoemde Fosters Suite in het Hilltop-huis, zijn privéwoning met uitzicht op het hoofdgebouw.

Tegenwoordig heeft The Lakehouse nog steeds zijn koloniale charme behouden, een juweel hoog boven op de Cameron Highlands, torenhoog boven het majestueuze en historische gebied. Het prachtige hotel heeft een uitstekend restaurant, een groot terras, een bar en twee lounges. In de Satkara Spa kunt u genieten van zowel traditionele als moderne spa-behandelingen. Het hotel organiseert verschillende activiteiten waaronder wandeltochten, een jungle trekking en een picknick in de uitgestrekte tuin.

Het intieme Tudor-resort met 19 kamers beschikt over luxe accommodatie met uitzicht op de glorieuze Cameron Highlands. Alle kamers behouden een sfeer van rustieke charme en oudheid en bieden een heerlijk verblijf in een weelderige omgeving.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Pangkor Laut - Pangkor Island

Genesteld te midden van een eeuwenoud regenwoud, op een privé-eiland omgeven door witte zandstranden en smaragdgroene wateren, ligt het Pangkor Laut Resort. Gelegen langs de Straat van Malakka, 4,5 kilometer uit de westkust van Maleisië, ontdekt u een stukje paradijs dat al 2 miljoen jaar in de maak is.

Van de 300 hectare van het eiland is slechts een fractie ontwikkeld om dit rustige luxeresort en zijn villa’s te huisvesten. Uitgeroepen tot een paradijs door wijlen Pavarotti en eerder verkozen tot 'Nummer één van de wereld' door Condé Nast Traveller; hier gaan houten gebouwen naadloos over in het bos, buigen muren rond gebladerte en gaan daken open zodat bomen hun reis naar de hemel kunnen voortzetten.

Het resort heeft 3 uitstekende restaurants, een beachclub, twee infinitypools, een uitgestrekt privéstrand, twee loungebars en een fantastische Spa. Er is keuze uit meerdere type kamers/villa’s, die allemaal luxe en sfeervol zijn ingericht met een prachtige uitzicht op de kustlijn en de zee. U kunt er talloze watersport- en andere activiteiten doen, waaronder een nachtelijke jungletour.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €5,00 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteitenfonds
 • Alle accommodatie zoals aangegeven in het programma
 • Verblijf Taman Negara inclusief 3 nachten/2 dagen Explorer pakket
 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner waar aangegeven
 • Alle tours/excursies/transfers zoals aangegeven in het programma
 • Recyclebare en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Entreegelden/parkeerkosten indien van toepassing
 • Service van lokale, Engelssprekende gids
 • Internationale vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden niet genoemd in reisprogramma
 • Alle optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Alle (nationale en internationale) vluchten en luchthavenbelastingen
 • Toeristenbelasting van MYR 10 netto per kamer per nacht (direct bij het inchecken aan het hotel te betalen)

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de link op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt voornamelijk privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 42 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

25/05/2024

I'm still learning from you, as I'm trying to achieve my goals. I absolutely liked reading all that is posted on your website.Keep the information coming. I loved it! http://www.tlovertonet.com/

I have not checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend :)
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

10/05/2024

I was reading some of your articles on this site and I think this web site is real informative! Keep on putting up. http://www.tlovertonet.com/

I wish to show my admiration for your kindness for visitors who must have guidance on in this subject matter. Your special commitment to passing the solution all through became definitely good and have really empowered guys much like me to attain their endeavors. Your new warm and friendly useful information means so much to me and further more to my office workers. Thank you; from all of us.
Pure Passion for our Planet

ladesbet 巨乳ポルノ

05/04/2024
ladesbet 大きなお尻ポルノ ladestinemi.RQCsio8w9cC
Pure Passion for our Planet

ladesbet ਪਰਿਪੱਕ (40 ) ਪੋਰਨ

05/04/2024
ladesbet ਖਿਡੌਣੇ ਪੋਰਨ ਹਨ ladesinemi.KRWMxh9vNtq
Pure Passion for our Planet

ਮਿਸ਼ਰਤ ਪੋਰਨ

03/04/2024
ਖਿਡੌਣੇ ਪੋਰਨ ਹਨ madisonivysex.2TbTUtXk0FT
Pure Passion for our Planet

मुट्ठ मारना अश्लील

02/04/2024
हेनतई, एनीमे पोर्न hkyonet.JDAOq18Ybnb
Pure Passion for our Planet

बीबीडब्ल्यू अश्लील

01/04/2024
तिकड़ी अश्लील txechdyzxca.zk0aoiyeq9r
Pure Passion for our Planet

शौकिया अश्लीलता के बा

30/03/2024
मिश्रित अश्लीलता के बारे में बतावल गइल बा hjkvbasdfzxzz.pLS0ORGQAxi
Pure Passion for our Planet

समलैंगिक अश्लील

30/03/2024
मिशनरी शैली अश्लील qqyyooppxx.LJn26vg9NBw
Pure Passion for our Planet

falbobrospizzamadison Mixed porn

29/03/2024
falbobrospizzamadison Ebony porn jkkıjxxx.BLPGHFeUgdH
Pure Passion for our Planet

landuse Blowjob porn

29/03/2024
landuse MILF porn lancdcuse.qoxeBh4usls
Pure Passion for our Planet

jenniferroy 妊娠中のポルノ

28/03/2024
jenniferroy アマチュアポルノ japanesexxporns.3vRwn9e4lXd
Pure Passion for our Planet

ladyandtherose Gays porn

28/03/2024
ladyandtherose Toys porn backlinkseox.XTrXlxh2dcN
Pure Passion for our Planet

goodhere Threesome porn

28/03/2024
goodhere Man Masturbating porn vurucutewet.YkBx4L2mrVw
Pure Passion for our Planet

fashionflag full hd sex videos 4k

27/03/2024
fashionflag you hd pron.com fashionflag.KBnIkP2eWV7
Pure Passion for our Planet

sex hd downloading

13/03/2024
www.free hd porn videos ggjinnysflogg.mxWkB3NVHc7
Pure Passion for our Planet

seks siteleri

23/02/2024
porn siteleri tthighereduhryyy.9HifCAYuOOy
Pure Passion for our Planet

sexx

22/02/2024
eski rahatiniz olmayacak vvsetohimalxxvc.VkarCHJhNHLT
Pure Passion for our Planet

anal siteleri

21/02/2024
sektor benim zaten amin evladi eyeconartxx.DVDPPcOlXQUu
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn sex incest

21/02/2024
porn siteleri 250tldenemebonusuxx.AMqsC6jfgUdF
Pure Passion for our Planet

escort siteleri

21/02/2024
escort bingoxx.DETuvoIHtQcL
Pure Passion for our Planet

fuck google

21/02/2024
escort mobileidn.pxwsIMFdILi8
Pure Passion for our Planet

seksi siteler

21/02/2024
eskort siteleri footballxx.dPpRlkNySsD1
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri sikis

21/02/2024
escort pokkerx.rjJaeMUIw9Ds
Pure Passion for our Planet

sexx

05/02/2024
porn siteleri 0qbxjluaxcxjsxzz.ziKccKxTHhnG
Pure Passion for our Planet

house porn

05/02/2024
bahis siteleri incest category bxjluajsxzz.SP4jvLvi527a
Pure Passion for our Planet

porno izle

05/02/2024
watch porn video bjluajszz.tehsp8Al4WML
Pure Passion for our Planet

BİZİ SİK BİZ BUNU HAK EDİYORUZ

03/02/2024
bahis siteleri sikis juljulfbi.XvxZIAJsT7gU
Pure Passion for our Planet

food porn

03/02/2024
porno izle hepxhupx.L4Je5KNYMu4c
Pure Passion for our Planet

seks siteleri

02/02/2024
bahis siteleri porn hephupx.UrnxNYJO9wJE
Pure Passion for our Planet

watch porn video

02/02/2024
anal sikis siteleri asillartaklitler.9e2NGDIH2ZOx
Pure Passion for our Planet

food porn

02/02/2024
fuck pompadirha.RoClmNwpdF7s
Pure Passion for our Planet

eski rahatiniz olmayacak

20/01/2024
pornhub bahis siteleri wrtgdfgdfgdqq.IMApqO130poF
Pure Passion for our Planet

porno

20/01/2024
sektor benim zaten amin evladi wrtgdfgdfgdqq.jki7IOsUtqQB
Pure Passion for our Planet

pornhub bahis siteleri

20/01/2024
escort ewrjghsdfaa.4er6EgvgYq58
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn

20/01/2024
porno izle hyuqgzhqt.PFPwKxNBEbXs
Pure Passion for our Planet

seksi siteler

17/01/2024
sektor benim zaten amin evladi yaralandinmieycan.ccn9ffMthS9F
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn sex incest

16/01/2024
bahis siteleri child porn vurgunyedim.fsTm2VV0meFF
Pure Passion for our Planet

scungier

30/12/2023
scungier xyandanxvurulmus.SuSO75JVWo93
Pure Passion for our Planet

reswallow

29/12/2023
xbunedirloooo.MAYBpJkzs87M
Pure Passion for our Planet

respirability

29/12/2023
xyandanxvurulmus.ed5cKie5TfoD
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri porn

29/12/2023
yandanxvurulmus.WuTk7IHqTCb7
Showing 1 - 42 of 42 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk