from €1.499,00
Boeking Aanvragen

Nepal: Culturele hoogtepunten van een wonderschoon Himalaya Land

Reisduur

16 dagen / 15 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Nepal:

Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling en is tevens de geboorteplaats van de Boeddha. Een groot gedeelte van Nepal is bergachtig en omgeven door het Himalaya gebergte. Van de veertien bergen in de wereld boven 8000 meter liggen er acht in Nepal, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, die op de grens met Tibet ligt. Nepal kent vele kasten/etnische groepen waaronder de Chhetri, de Brahmanen, de Magar, de Tharu, de Tamang en de Newah. Onder de Tibetaanse groepen in het noorden van Nepal bevinden zich de Sherpa’s, die bekend zijn als gidsen en dragers in het alpinisme. Door de grote hoogteverschillen kent het land veel uiteenlopende klimaatgebieden, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Kathmandu:

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en een stad die alle zintuigen prikkelt en veel indruk maakt dankzij de vele paleizen, tempels, eeuwenoude gebruiken en rituelen. Kathmandu is tevens de springplank voor een avontuur in de Himalaya en het startpunt van een reis door de overweldigende bergketens van Nepal.

Kathmandu Durbar-plein: Gelegen in het hart van de oude stad Kathmandu in Basantapur, maakt Kathmandu Durbar-plein altijd indruk op bezoekers die voor het eerst komen met zijn ensemble van paleizen, binnenplaatsen en tempels gebouwd tijdens de Malla-periode. Het Durbar-plein omvat het Hanuman Dhoka Royal Palace, de historische zetel van de voormalige royalties, de prachtige Taleju-tempel die meer dan 40 meter hoog is, Kumari Ghar, de residentie van de levende godin, Kumari; Ashok Vinayak, ook wel Kathmandu Ganesh genoemd en Kal Bhairav, de God van toorn. De hoofdstad dankt zijn naam aan de gigantische pagode van Kasthamandap, die naar verluidt uit één enkele boom is gebouwd. Sinds de tijd van de Malla-koningen is het Durbar-plein het sociale, religieuze en politieke middelpunt van de stad.

Ook het indrukwekkende Patan Durbar-plein, de Monkey Temple en Boudhanath zijn bijzondere religieuze tempels die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een populaire wijk om te bezoeken is Thamel, populair bij backpackers en trekkers, dat met zijn vele guesthouses, restaurants, outdoor winkels en lokale ambachten een gezellige wijk is om in de avond doorheen te slenteren.

Chitwan:

Gelegen op ongeveer 166 km van Kathmandu, is het Chitwan National Park het best bewaarde natuurgebied van Azië, waar vele (inheemse) dieren in het wild gedijen en hun leefgebieden intact blijven. Het park ligt in de laaglanden van Inner Terai en bestaat uit Sal-bossen, hoge olifantsgraslanden, heuvels, ossenpotten en uiterwaarden van de rivieren Narayani, Rapti en Reu. Het park, dat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat (natuurlijk), strekt zich uit over een oppervlakte van 932 vierkante kilometer en herbergt 56 soorten zoogdieren, 49 soorten amfibieën en reptielen en 525 soorten vogels. Dieren die hier worden aangetroffen, zijn onder meer bedreigde diersoorten zoals de eenhoornige neushoorn en de koninklijke Bengaalse tijger, de gaur, de wilde olifant, de vierhoornantilope, de luipaard, de luiaardbeer, het wild zwijn, de resusaap, de grijze langoeraap, de wilde hond, kleine wilde katten en vele andere kleinere dieren. Ook worden hier cobra’s, kraits en pythons gevonden. De moerassige gebieden en talloze oxbowmeren van Chitwan bieden een thuis voor de moeraskrokodillen. In een stuk van de Narayani-rivier leeft ook één van de weinige overgebleven populaties van de zeldzame en bedreigde visetende gaviaal of Gangetic-krokodil en één van de vier soorten zoetwaterdolfijnen ter wereld.

Duurzaamheid:

Geleid door de overkoepelende nationale ambitie van ‘Prosperous Nepal, Happy Nepali’, heeft het 15e ontwikkelingsplan (2019/20-2023/24) een aantal SDG’s benoemd. De evaluatie van de implementatie van de SDG’s in de afgelopen vier jaar laat enkele bemoedigende resultaten zien. Vanaf boekjaar 2017/18 is de incidentie van armoede teruggebracht tot 18,7 . Evenzo is de prevalentie van ondergewicht, dwerggroei en verspilling bij kinderen onder de 5 jaar significant afgenomen. In de gezondheidssector zijn de kindersterfte, moedersterfte en kindersterfte verlaagd. De bruto-inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs bedroegen 93% en 46% tegenover de doelstellingen voor 2019 van respectievelijk 98,5% en 72% .

Evenzo heeft meer dan 90% van de bevolking toegang tot drinkwater en heeft ongeveer 99% toegang tot elementaire sanitaire voorzieningen. Ruim 88% van de bevolking heeft toegang tot elektriciteit en de doelstelling van elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking voor 2019 is gehaald.

View More

Reisplan

Dag 1: Kathmandu

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kathmandu wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale en Engelstalige gids, die u assisteert en begeleidt tijdens uw transfer naar het hotel. Na uw check-in heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Kathmandu City, Swayambhunath en Pashupatinath, Boudhanath

In de ochtend wordt u opgewacht door uw lokale gids, die u mee neemt voor een indrukwekkende dagtour langs een groot aantal culturele hoogtepunten van Kathmandu en omgeving.

Kathmandu Durbar-plein: Gelegen in het hart van de oude stad Kathmandu in Basantapur, maakt Kathmandu Durbar-plein altijd indruk op bezoekers die voor het eerst komen met zijn ensemble van paleizen, binnenplaatsen en tempels gebouwd tijdens de Malla-periode.

Swayambhunath: rustend op een heuvel 3 kilometer ten westen van Kathmandu, is één van de heiligste boeddhistische chaitya's in Nepal. Er wordt gezegd dat het spontaan is geëvolueerd toen de vallei meer dan 2000 jaar geleden werd gecreëerd uit een oermeer. Deze stoepa is de oudste in zijn soort in Nepal en heeft talloze heiligdommen en kloosters. Gelegen op 77 meter vanaf de begane grond heeft het een prachtig panoramisch uitzicht op de Kathmandu-vallei.

Pashupatinath: Pashupatinath, één van de meest heilige tempels van de hindoes, ligt 5 kilometer ten oosten van Kathmandu en is de meest heilige plaats waar de hindoes hun overledenen cremeren. De pagode met twee niveaus, gouden daken en zilveren deuren herbergt de heilige linga, het fallussymbool van Lord Shiva. Kronieken geven aan dat de tempel al vóór 400 na Christus bestond.

Bouddhanath: Deze kolossale en oude boeddhistische stoepa, één van de grootste ter wereld, heeft de alziende ogen van Lord Buddha. Bouddhanath, 8 kilometer ten oosten van het centrum van Kathmandu, is één van de meest imposante bezienswaardigheden bij Kathmandu.

Dag 3: Kathmandu - Bhaktapur City - Nagarkot

Na het ontbijt verlaat u vandaag Kathmandu om via Bhaktapur City naar Nagarkot te reizen.

Bhaktapur City: De middeleeuwse stad Bhaktapur, ook wel Bhadgaon genoemd, heeft een oppervlakte van 6 vierkante kilometer in de vorm van een schelp. Bhaktapur betekent ook de stad van toegewijden. U bezoekt hier onder andere de Nyatapola-tempel, met een hoogte van 30 meter, is niet alleen de hoogste tempel in de vallei maar ook één van de beste voorbeelden van de bijzondere en traditionele Nepalese tempelarchitectuur.

Nagarkot: Gelegen op 30 kilometer ten oosten van Kathmandu aan de rand van de vallei, is Nagarkot een perfecte plek voor diegenen die op zoek zijn naar het imposante landschap en de landelijke rust van de Himalaya.

Nagarkot, gelegen op een hoogte van 2175 meter, biedt een fantastisch panorama over vijf van de tien hoogste toppen ter wereld, waaronder de Mount Everest. Bij helder weer kan men vanaf dit prachtige heuvelstation een prachtige zonsopgang en zonsondergang over het Himalaya-gebergte observeren. Daarnaast staan de glooiende heuvels ook bekend om hun boerenbedrijven op de schitterende rijstterrassen.

Dag 04: Nagarkot - Chitwan

Nadat u vroeg in de ochtend de schitterende zonsopgang over de hoge Himalaya bergen bij Nagarkot heeft bewonderd, reist u na het ontbijt verder naar Chitwan. Dit gebied is onder andere bekend om het schitterende Chitwan National Park Chitwan, dat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Na de check-in bij uw hotel heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 5: Chitwan National Park

Vandaag kunt u volop genieten van de vele jungle-activiteiten in Chitwan National Park. Inbegrepen zijn onder andere een olifant safari, verschillende natuurwandelingen, kanotochten, Tharu Village-tour, bezoek aan Elephant Breeding Centre, een Ox-Cart Ride en een Tharu Dance Show.

Dag 6: Chitwan - Lumbini

Vandaag gaat uw reis verder naar Lumbini, de geboorteplaats van Buddha, de grondlegger van het boeddhisme. Het is de plaats waar Lord Buddha in eerste instantie als Prins Siddharth van een luxe leven genoot voordat hij op weg ging naar zijn pad van verlichting.

Tegenwoordig is het een belangrijke bestemming onder boeddhistische als pelgrimsplaats. Deze bijzondere en spirituele plek wordt omgeven door moerassen en biedt een geweldige gelegenheid voor natuurliefhebbers om de mooie en serene omgeving te ontdekken.

Dag 7: Lumbini Garden - Pokhara

Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan de mooie Lumbini Garden, alvorens u vertrekt vanuit Lambini naar de Pokhara Valley, de toegangspoort tot de Annapurna-regio en één van de meest pittoreske plekjes van Nepal.

Pokhara met zijn natuurlijke schoonheid, ongerepte lucht, spectaculaire achtergrond van besneeuwde bergtoppen, serene meren en omringend groen maken dit ‘het juweel van de Himalaya’, een plaats van opmerkelijke natuurlijke schoonheid.

Met het prachtige Annapurna-gebergte dat de achtergrond vormt en de sereniteit van drie grote meren - Phewa, Rupa en Begnas - is Pokhara de ultieme bestemming voor verschillende (sportieve) activiteiten en optimale ontspanning. Pokhara Valley, de toegangspoort tot de Annapurna-regio waar menig trekker zijn Shangri-la vindt, staat hoog op de lijst van ‘must visit’ plaatsen in Nepal.

Dag 8: Pokhara

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding en Pokhara heeft voor elk wat wils. Afhankelijk van uw interesse kunt u genieten van de sightseeingtour door de Pokhara-vallei of een boottocht over het mooie Phewa-meer of een kortere of langere wandeling naar de World Peace Pagoda of Sarangkot. Voor de actieve reiziger zijn er talloze avontuurlijke activiteiten zoals paragliding of vliegen met ultralichte vliegtuigen.

De World Peace Stupa Hiking is een mooie halve dag trekking en biedt tijdens de wandeling naast rustgevende groene heuvels en prachtige dorpjes, adembenemende uitzichten op onder andere het Phewa-meer, Annapurna, Dhaulagiri, Machhapuchchhre, Hiunchuli en het imposante Manaslu-gebergte.

Dag 9: Pokhara - Ghandruk

U reist vandaag verder vanuit Pokhara naar het mooie dorp Ghandruk, dat ooit een belangrijk rekruteringscentrum was voor de beroemde Gurkha-soldaten. Tegenwoordig is het de spil van het Annapurna Conservation Area Project, dat veel gevarieerde ecologische projecten initieert.

Na aankomst in Ghandruk heeft u eerst een heerlijke Nepalese lunch in uw hotel waarna u tijdens een wandeling kennis kan maken met de vele kleine ambachtelijke winkels, typische theehuizen, de lokale bevolking die goederen vervoeren van het ene dorp naar het andere, kleine boerderijen en hun vriendelijke en gastvrije families.

Dag 10: Ghandruk - Bandipur

Vandaag gaat de reis verder naar Bandipur. Bandipur, gelegen op een heuvelrug ten zuiden van Dumre, is een oude handelsstad met schilderachtige straatjes en een charmante sfeer. Bandipur, ooit een levendig commercieel centrum op de handelsroute tussen Tibet en India, biedt uitzicht op de imposante bergen en heeft door zijn rijke zakelijke verleden talloze artistieke en traditionale Newar-huizen, verschillende heiligdommen, oude forten en mooie natuurlijke grotten.

Bij aankomst in Bandipur wordt u na de lunch door uw lokale, Engelstalige gids meegenomen op een stadstour door deze bijzondere stad. Als u interesse heeft in inheemse vogels, is Bandipur een prachtige omgeving voor birdwatching: u kunt uw lokale gids vragen naar de mogelijkheden hiervoor. De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 11: Bandipur – Gorkha - Kevin Rohan Memorial Foundation/Kathmandu.

Na het ontbijt reis u van Bandipur naar Kathmandu waarbij u onderweg eerst een tussenstop maakt in Gorkha. Gorkha, gelegen op 140 kilometer ten westen van Kathmandu op een hoogte van 1135 meter, is de voorouderlijke geboorteplaats van de laatste heersende koninklijke familie.

Het kleine stadje Gorkha is misschien wel de belangrijkste historische stad van Nepal. Vanaf het fort op de heuveltop lanceerde koning Prithvi Narayan Shah, de vaderlijke voorouder van de negende generatie van de huidige koning, zijn levenslange poging om de onafhankelijke staten van Nepal te verenigen, een enorm ambitieus project dat slaagde dankzij zijn genialiteit en de effectiviteit van zijn lokaal gerekruteerde troepen. De Britse term "Gurkha" is voortgekomen uit de naam Gorkha, verwijzend naar de beroemde soldaten in de regio.

Het middelpunt van Gorkha is het prachtige Gorkha Durbar met een fort, een paleis en een tempel met prachtig uitzicht op de omliggende valleien en het Mansalu-gebergte.

Na dit indrukwekkende bezoek reist u door naar het Kevin Rohan Memorial Foundation. Deze bijzondere Eco Foundation is een ngo – een niet-gouvermentele organisatie - die zich inzet voor het milieu, armoede en mensenrechten en is gevestigd in Kathmandu, Nepal.

Het belangrijkste doel van de stichting is het verstrekken van studiebeurzen, gratis gezondheidszorg, het bouwen van huizen en meer voor arme Nepalezen en het bevorderen van gezondheid en welzijn in de meest verarmde gemeenschappen van Nepal door duurzame verandering aan te moedigen door middel van milieuvriendelijke programma's. De stichting fungeert als een educatief centrum voor de lokale bevolking, waardoor ze de kans krijgen om productiviteit, samenwerking en welzijn op te bouwen voor hun eigen gemeenschappen, waardoor Nepal een toekomst tegemoet gaat waarin duurzaam, milieuvriendelijk leven mogelijk is.

Dag 12 + 13: Kevin Rohan Foundation

Beide dagen heeft u de gelegenheid om de Kevin Rohan Foundation te verkennen en indien gewenst mee te helpen aan één of meerdere van de vele projecten zoals onderwijs, medische hulp en milieuvriendelijke projecten. Zij zijn van mening dat individuele gezondheid en geluk nauw verbonden zijn met de natuurlijke omgeving, dus door stappen te ondernemen om duurzaam te leven, willen ze zorgen voor een gezonde aarde en tegelijkertijd een verrijkend leven leiden.

Het doel is het creëren en implementeren van milieuvriendelijke programma's die zijn ontworpen om duurzame gemeenschapsontwikkeling te promoten en aan te moedigen om zo een fundamentele verwantschap met het milieu in de lokale gemeenschap en in heel Nepal als geheel te beïnvloeden en te koesteren.

Dag 14: Kevin Rohan Foundation – Neydo Klooster in Pharping

Vandaag gaat u naar het schitterende Neydo-klooster. Het Neydo-klooster ligt opzettelijk dichtbij de Asura-grot waar Padmasambhava of Guru Rinpoche, zoals hij liefkozend wordt genoemd, mediteerde en de hoogste realisatie bereikte. "Er is energie die onze meditatiebeoefening echt helpt", zegt Dechen, de dochter van de stichter van het klooster, Karma Chagmé Rinpoche.

In het klooster wonen en studeren bijna 200 jonge monniken en als u wilt kunt u vandaag samen met hen eten, deelnemen aan hun dagelijkse gebruiken en meditaties en inzicht krijgen in hun dagelijkse kloosterleven.

Dag 15: Neydo Klooster – Patan City - Kathmandu

In de ochtend reist u terug naar de hoofdstad Kathmandu waarbij u eerst nog een bezoek brengt aan Patan City.
Patan City: Deze zusterhoofdstad van Kathmandu is een oude stad die ook bekend staat als Lalitpur en is gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Bagmati en ligt 5 kilometer ten zuidoosten van Kathmandu. Deze stad staat vol met indrukwekkende hindoetempels en boeddhistische monumenten met bronzen toegangspoorten, beschermgoden en prachtig houtsnijwerk. Het staat ook bekend als de stad van schone kunsten en vanwege het uitmuntende vakmanschap van zijn ambachtslieden.

Bij aankomst in Kathmandu heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding.

Dag 16: Kathmandu – Amsterdam

Na het ontbijt en nog een paar uur ontspanning, wordt u door uw lokale gids opgehaald voor uw transfer naar de internationale luchthaven en vertrek naar Nederland.

NOTE: Indien u na afloop van deze rondreis ook nog aan een korte of langere Himalaya trekking wil deelnemen, kunnen wij dit uiteraard voor u organiseren. Voor meer info: [email protected]

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan een van de onderstaande door u te selecteren projecten:

* Wildlife Conservation Nepal: WCN ondersteunt natuurbehoud buiten beschermde gebieden door verschillende belanghebbenden van ontwikkeling, natuurbeschermingsorganisaties, het maatschappelijk middenveld en gemeenschappen samen te brengen om een ​​duurzamere wereld op te bouwen.

WCN creëert op nationaal en lokaal niveau positieve effecten op gebieden van ecologisch belang door middel van bewustwording, educatie, belangenbehartiging, capaciteitsopbouw, onderzoek en gedegen beleid.

* Kevin Rohal Memorial Eco Foundation: Het doel is het creëren en implementeren van milieuvriendelijke programma's die zijn ontworpen om duurzame gemeenschapsontwikkeling te promoten en aan te moedigen om zo een fundamentele verwantschap met het milieu in de lokale gemeenschap en in heel Nepal als geheel te beïnvloeden en te koesteren.

WAAR JE BLIJFT

Hotel Manaslu - Kathmandu

Het Hotel Manaslu is rustig en toch centraal gelegen in Kathmandu, op slechts 7 km van de internationale luchthaven Tribhuvan. Gasten kunnen zwemmen en ontspannen in het buitenzwembad, dat omgeven wordt door een landschapstuin. Er is gratis WiFi.

De kamers liggen verdeeld over 3 verdiepingen en zijn alle voorzien van een satelliet-tv, een bureau en een zithoek. Ook zijn er koffie- en theefaciliteiten aanwezig. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad of een douche en een haardroger.

Hotel Manaslu ligt op ongeveer 2 kilometer van het stadshart van Kathmandu. Indien gewenst is er, tegen een toeslag, een pendeldienst beschikbaar. Het hotel heeft een grote tuin met een zwembad en mooi zonneterras.

Het restaurant van het hotel serveert een grote selectie aan lokale, Nepalese maar ook Chinese en westerse gerechten. In de gezellige bar en op het terras kunt u terecht voor een verfrissende cocktail.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Mystic Mountain - Nagarkot

Hotel Mystic Mountain, gelegen te midden van het dichte groen van Nagarkot, ligt net als zijn naam doet vermoeden, in een vredige en schitterende omgeving. Het hotel ligt op de top van een berg boven schilderachtige dorpjes en terrasvormige velden, oprijzend boven de mistige wolken die de heuvels eromheen omringen.

Mystic Mountain kijkt uit over de vallei daarachter en heeft de perfecte mix van moderne luxe en helende natuur. Gasten kunnen genieten van de beste voorzieningen en diensten. Het hotel biedt de perfecte mix van luxe service maar ook de mogelijkheid om dichter bij de natuur te komen door middel van natuurwandelingen, trektochten en andere avontuurlijke activiteiten.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Biologische en lokale gerechten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recycleren van afval
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Royal Park Hotel - Chitwan

Royal Park Hotel, gelegen in Sauraha, is de perfecte plek om Chitwan en zijn prachtige omgeving te ontdekken. Vanaf hier kunnen gasten genieten van gemakkelijke toegang tot alles wat de levendige stad en alle bezienswaardigheden te bieden heeft.

Bij Royal Park Hotel zorgen de uitstekende service en superieure faciliteiten voor een onvergetelijk verblijf. Gratis Wi-Fi in alle kamers, voorzieningen voor mindervalide gasten, Wi-Fi in openbare ruimtes, parkeerplaats, roomservice zijn slechts enkele van de faciliteiten die Royal Park Hotel onderscheiden van andere hotels in de stad.

Gasten kunnen kiezen uit 42 kamers, die allemaal een sfeer van totale rust en harmonie uitstralen. Het hotel heeft veel voorzieningen waaronder een schitterende en mooi aangelegde tuin met een zwembad.

Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Nirvana - Lumbini

Hotel Nirvana is strategisch gelegen op 4 km van de grens met Sunauli (grens Nepal en India) en op 22 km van de heilige tuin van Lumbini. Hotel Nirvana heeft zichzelf gepositioneerd als ervaren, betrouwbaar en vriendelijk en biedt compromisloze service aan haar gasten.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Barahi Hotel - Pokhara

Hotel Barahi biedt een prachtig uitzicht op de imposante Annapurna Himalaya, het prachtige Phewa-meer en gemakkelijke toegang tot de bloeiende meerstraat van Pokhara.

Het hotel is direct gelegen naast het Phewa-meer, slechts 3 kilometer verwijderd van de binnenlandse luchthaven van Pokhara. Ze hebben 80 kamers (70-Deluxe, 8-Suite Wing Deluxe, 2-Suite), een zwembad, meerdere restaurants en een uitstekende SPA.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
The Old Inn - Bandipur

Verken oude Newari-steden, ontdek de landelijke geneugten van het landelijke Nepal en dat alles terwijl u geniet van het comfort van onze meest aantrekkelijke en goed uitgeruste boetiekpensions. Elk is een eerbetoon aan het rijke culturele erfgoed van Nepal, maar ze zijn ook begiftigd met het comfort van de 21e eeuw. Voor iets heel anders hebben we ook een leuk eco-kamp aan de rivier!

De "Beste plek om te verblijven in Bandipur" volgens de zeer gerespecteerde publicatie van Insight Guides voor Nepal. Daar zijn we het natuurlijk mee eens! Met een benijdenswaardig 'adelaarsnest' uitkijkpunt hoog boven de Trisuli-vallei, biedt deze smaakvolle, gezellige Country Inn een ononderbroken uitzicht op de Himalaya. Een nieuwe toevoeging aan de oude herberg, maar met zijn eigen zeer unieke smaak, is het aangrenzende voormalige voorouderlijke herenhuis waar vintage architectonische kenmerken en moderniteit naadloos samengaan. Ons meest ambitieuze restauratieproject tot nu toe biedt nu heerlijke gastenkamers. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
Kevin Rohan Foundation - Kathmandu

Bij deze fantastische foundation geloven ze, dat de individuele gezondheid en geluk nauw verbonden zijn met onze natuurlijke omgeving, dus door maatregelen te nemen om duurzaam te leven, kunnen ze zorgen voor een gezonde aarde en tegelijkertijd een verrijkend leven leiden.

​Hun doel is het creëren en implementeren van milieuvriendelijke programma's die zijn ontworpen om duurzame gemeenschapsontwikkeling te bevorderen en aan te moedigen om een ​​fundamentele verwantschap met het milieu in onze lokale gemeenschap en in heel Nepal als geheel te beïnvloeden en te koesteren. Help mee om een ​​gezonder en duurzamer Nepal te maken!

Vrijwilligersverblijven variëren van enkele dagen tot vele maanden en helpen bij dagelijkse taken, werken aan lopende projecten en nemen ook eigen initiatieven. U verblijft in het Bottle House of Straw Bale House en heeft hier een eigen accommodatie en een eigen douche. Elk huis biedt plaats aan twee personen.

Uw verblijf is inclusief ontbijt en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
Neydo Monastery Lodge - Pharping

Verscholen te midden van een schilderachtige gebied, ligt een boeddhistisch kloosterpension op de meest rustige locatie naast het Neydo Tashi Choeling-klooster, op slechts 22 km of minder dan een uur rijden van het hart van Kathmandu. Het is gelegen in de zuidwestelijke hoek van de Kathmandu-vallei, dicht bij Pharping.

Het is een ideale plek om gewoon te ontspannen en tot rust te komen van alle drukte van het alledaagse leven en een gemakkelijke ontsnapping voor een korte pauze, aangezien u ook kunt mediteren, of zelfs het boeddhisme kunt bestuderen of een dag in het leven van de kloosterlingen kunt volgen.

Het Neydo-klooster ligt met opzet dicht bij de Asura-grot waar Padmasambhava of Guru Rinpoche, zoals hij liefdevol wordt genoemd, mediteerde en de hoogste realisatie bereikte. "Er is energie die onze meditatiebeoefening echt helpt", zegt Dechen, de dochter van de stichter van het klooster, Karma Chagmé Rinpoche.

Bijna 200 monniken wonen en studeren hier en als je wilt kun je naast hen eten, deelnemen aan hun beoefening en inzicht krijgen in hun monastieke leven.

Hier, met 23 comfortabele kamers, heerlijk gezond eten gemaakt door een uitstekende chef-kok, laat u alle problemen achter u. Het Neydo Tashi Choeling-klooster is jong en een overeenkomstig levendige plaats met ongeveer 200 monniken in residentie.

Uw verblijf in het pension wordt zeer gewaardeerd omdat het bijdraagt ​​aan de dagelijkse uitgaven van het klooster en de monniken die hier wonen in hun levensonderhoud voorziet. Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Shanker Hotel -Kathmandu

Hotel Shanker, Kathmandu is een erfgoedhotel, gehuisvest in een 19e-eeuws paleis op loopafstand van de populaire plaatsen Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu.

Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal van 1894 tot 1964, toen het werd omgebouwd tot een luxe hotel. De gevel is intact gehouden, maar het interieur is opnieuw ontworpen om reizigers het soort comfort te bieden dat ze van een hotel van wereldklasse mogen verwachten. Het hotel wordt gekenmerkt door prachtige en authentieke kunstvoorwerpen. De gebeeldhouwde ramen in de lobbybar zijn bijvoorbeeld meer dan 200 jaar oud. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €25 per persoon donatie aan door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • Alle accommodaties volgens de reisbeschrijving
 • 1 overnachting in de Neydo Monastery Lodge in Bandipur
 • Jungle-activiteiten en lunches en diners in Chitwan.
 • Alle ontbijt, lunches en diners volgens de reisbeschrijving
 • Alle rondleidingen en excursies volgens de reisbeschrijving
 • Een Engelssprekende, lokale gids tijdens een sightseeingtour in Kathmandu
 • Al het vervoer over land met een eigen AC-voertuig
 • Toegangsprijs monumenten
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Inreisvisumkosten voor Nepal
 • Alle internationale vliegtickets en luchthavenbelasting
 • Lunches en diners anders dan vermeld in de reisbeschrijving
 • Gidsen tijdens intercitytransfers
 • Fooien en persoonlijke aankopen
 • Alle kosten die voortvloeien uit aardverschuivingen, wegblokkades, annulering van vluchten etc.
 • Alle kosten die niet in onze bovenstaande kosten worden vermeld
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 2 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

Great post. I am facing a couple of these problems. http://www.tlovertonet.com/

I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Cheers
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

10/05/2024

certainly like your website but you have to test the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the reality however I¦ll surely come again again. http://www.tlovertonet.com/

There's noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain good points in options also.
Showing 1 - 2 of 2 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk