from €999,00
Boeking Aanvragen

Marokko: Als nomaden door de Atlas

Reisduur

10 dagen / 9 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Marokko:

Het Koninkrijk Marokko, is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. De oorspronkelijke bevolking van Marokko werd gevormd door de Berbers. Het eerste bekende feit van de geschiedenis van Marokko is de vestiging van Fenicische handelsposten aan de Marokkaanse kust ca. 1200 v.Chr.

Eten is in Marokko een sociaal gebeuren en een belangrijk deel van de Marokkaanse cultuur. Enkele bekenden gerechten: Couscous wordt gezien als het nationale gerecht van Marokko. De tajine is een stoofpot waar vlees- en visschotels in worden klaargemaakt. Harira is een maaltijdsoep. Deze wordt traditioneel tijdens de Ramadan na zonsondergang gegeten en verder tijdens de winter.

Sahara:

De Sahara is de grootste woestijn op aarde en is gelegen in Noord-Afrika en beslaat ongeveer 31% van het continent. De naam Sahara is afgeleid van het Arabische woord sahra, dat woestijn in algemene zin betekent. De Sahara is zeer droog en de gemiddelde neerslag bedraagt minder dan 100 millimeter per jaar. De dagen zijn zeer warm en de nachten relatief koud. In de Sahara komt een grote verscheidenheid aan diersoorten voor, waaronder de addax, manenschaap, jachtluipaard en de gestreepte hyena. De planten zijn ook aan de grote temperatuurschommelingen aangepast. Zo hebben ze lange wortels om water gemakkelijker uit de grond te halen en ze hebben kleine en dikke bladeren.

Het Atlasgebergte:

Dit schitterende gebergte verdeelt de flora en fauna van Marokko in twee zeer verschillende delen. In het noordwesten van de Atlas vindt men de vegetatie van het Middellandse Zeegebied en in het zuidoosten de Afrikaanse steppe en woestijn. In de regenrijke berggebieden en de hoogvlakten in het westen komen bossen voor met steen- en kurkeik, soorten uit de cipresfamilie, atlasceders en aleppodennen. De in het wild levende dieren hebben zich teruggetrokken in dunbevolkte gebieden van Marokko; sommige soorten zoals de luipaard en de caracal zijn met uitsterven bedreigde diersoorten. Andere zoogdiersoorten zijn de berberaap, gazellen, hyena’s, de gewone jakhals en de woestijnvos. In Marokko leven bijna 500 verschillende vogelsoorten waargenomen en er broeden 224 soorten zoals ooievaars, arenden, gieren, buizerds, wouwen en de ernstig bedreigde heremietibis. Er zijn verscheidene nationale parken in het land, zoals (onder andere) het berggebied rond de hoogste top in het Atlasgebergte de Toubkal en het gebied waar de heremietibissen broeden, Nationaal Park Souss-Massa.

Duurzaamheid:

Onder de Hoge Richtlijnen van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI beschouwde het Koninkrijk Marokko door in 2015 de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de gemeenschap vanaf het begin als een van de structurerende dimensies van zijn nationale model te beschouwen. De uitvoering van de SDG’s voor Marokko maakte in feite deel uit van een investeringskader dat begon in het begin van de jaren 2000, waarvoor een derde van het BBP op het gebied van economische infrastructuur en bestrijding van armoede en sociale ongelijkheden, en de waarde van zijn sociale ongelijkheden. natuurlijke hulpbronnen, met een bijzondere gevoeligheid voor de effecten van klimaatverandering.

View More

Reisplan

Dag 1: Marrakesh

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakesh wordt u opgewacht en hartelijk welkom geheten door een lokale Engelssprekende chauffeur, die u zal begeleiden naar de romantische en stijlvolle Riad Janate Medina, gelegen in de oude stad (Medina) vlakbij het beroemde plein Jemaa EL Fna. U heeft na uw check-in de rest van de middag en avond ter vrije besteding om de mysterieuze hoofdstad te gaan verkennen (diner in de Riad is inbegrepen).

Marrakesh is één van de vier koningssteden van Marokko, samen met Fez, Meknes en Rabat en is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas. Het historische centrum van de stad (de medina) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden zijn Djemaa el Fna (het centrale stadsplein), Ben Joesoefmadrassa, El-Badipaleis, Bahiapaleis, Majorelletuin, Koutoubia-moskee en de Saaditombes.

Dag 2: Marrakesh

Na het ontbijt brengt u uw laatste dag door met een lokale, Engelssprekende stadsgids, die u de beste plekken van de mysterieuze stad Marrakesh zal laten zien. Marrakesh, ook wel de Rode Stad genoemd vanwege de rode muren van Medina, was de hoofdstad tijdens de tijd van de Saadian-dynastie die Marokko regeerde van 1554 tot 1659.

U bezoekt onder andere de oude Ben Youssef Madrasa, El Badi Palace, de Saadian Tombs en de prachtige Koutoubia-moskee. Daarna brengt u een bezoek aan de beroemde souks van Marrakech met zijn honderden winkeltjes en ambachtelijk handwerk. Na de hectiek van de souks, kunt u genieten van de rust van de mooie Majorelletuin, ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Marjorelle.

Uiteindelijk maakt u een wandeling naar het plein van Jemaa El F’na, het beroemdste stadsplein van heel Afrikamet zijn gezellige souks en talloze ambachtelijke districten! Overdag is het er vrij rustig maar in de namiddag bloeit het plein op de het bruisende hart van de stad. De avond heeft u uiteindelijk ter vrije besteding (diner in de Riad is inbegrepen).

Dag 3: Marrakesh - Aït Bouguemez

Vroeg in de ochtend verlaat u Marrakesh en reist u naar de mooie Aït Bougmez-vallei. Avonturiers die op zoek zijn naar een bestemming die echt buiten de gebaande paden ligt, zullen de Ait Bougmez-vallei (ook wel Happy Valley genoemd) de perfecte keuze vinden.

Gelegen in het centrale Hoge Atlasgebergte, ongeveer 200 kilometer ten oosten van Marrakesh, is de Ait Bougmez-vallei ongerepte natuur op zijn best. Het is vergeleken met de majesteit van het Himalaya-gebergte, de weelderige boomgaarden en groene weiden omgeven door met sneeuw bedekte bergen die nogal verschillen van de gebruikelijke beelden van onvruchtbare schoonheid die gemakkelijk met Marokko wordt geassocieerd. De kleine steden met hun huizen van lemen baksteen verspreid over de vallei versterken deze ongerepte sfeer.

Onderweg op deze mooie dag heeft u een lunch in de stad Azilal, waarna de reis verder gaat via een kleine bergweg en u geleidelijk dichter bij de hoge toppen van Mgoun komt. Na aankomst in de namiddag in Agouti (2000m), waar u tevens de nacht zal doorbrengen in een lokale lodge, staat u een gastvrije ontmoeting met lokale families en kinderen van het dorp te wachten.

Dag 4: Aït Bougmez

Na een typisch lokaal ontbijt, vertrekt u in de ochtend vanuit de gîte voor een sportieve mountainbike ontdekkingstour. U fietst de schitterende vallei van Aït Bouguemez in, langs Id Kalan. Daarna vervolgt u de tocht via een mooi pad in de velden om Ibakliouan te bereiken, waar u een bezoek gaat brengen aan bijzondere en miljoenen jaren oude dinosaurussporen.

Vervolgens steekt u de imposante Jabal Ouriat (2200m) over om de schaapskooien van Ahabbay te bereiken, waar u een picknick zal nuttigen in de schaduw van de vele jeneverbessen struiken. Uiteindelijk keert u terug naar de lodge, waar u na een ontspannen Marokkaanse theepauze tijdens een wandeling de adembenemende zonsondergang in het Atlasgebergte te bekijken.

Dag 5: Agouti - Azib n Ikkis

Vandaag ontmoet u eerst het muilezelteam, dat u zal begeleiden tijdens de trektocht van komende dagen. U begint uw trektocht (wandeltijd: 5-6 uur) door de Arous-vallei en het dorp dat dezelfde naam draagt, waar Berberse herders vreedzaam hun kuddes leiden terwijl de boeren op het land werken, terwijl het water richting hun groene terrassen in de bodem van de vallei loopt. U maakt hier kennis met een lokale familie tijdens een traditioneel thee ritueel.

Daarna klimt u verder door een kloof, zo smal dat het zonlicht amper kan doordringen, richting de schaapskooien op grote hoogte, de azibs, n'Ikkis, met een schitterend uitzicht op de topkam van het MGoun massief (4068 m).

Hier zal het kamp voor de nacht worden geïnstalleerd waarna u na de lunch nog een mooie wandeling maakt langs de linkeroever van de Ikkis-stroom naar de kloof. Na de wandeling dineert en overnacht u in het tentenkamp.

Dag 6: Azib n Ikkis - Plateau van Marate

Het is een wandeldag (totale wandeltijd: ruim 5 uur) vol verrassingen, in een prachtig landschap. U begint met een gestage klim naar Tizi n’Oughri (3200 m) met een adembenemend uitzicht op de uitgestrekte noordelijke helling van M’Goun.

Ergens in dit gebergte wordt het tentenkamp opgezet, waar u deze nacht gaat bivakkeren, omgeven door sublieme landschappen op grote hoogte. Na de lunch heeft u een bijzondere ontmoeting met de Aït Atta-nomaden die de Sahara voor de zomer hebben verlaten voor het Hoge Atlas gebergte. In de kloven waar zij zich bevinden gaat u kennismaken met een nomadenfamilie en kunt u een afkoelen tijdens een traditionele (koude) douche in één van de grillige kloven van het gebied.

Als u in de loop van de middag terug bent gekeerd in het tentenkamp, deelt u in de avond mee aan een traditionele kookles bij de tenten, die u met elkaar bij een groot kampvuur zal nuttigen.

Dag 7: Marate Plateau - Idoughmamen

Vandaag bereikt u tijdens de trektocht (wandeltijd: 5-6 uur) het Tarkeddit-plateau (2900 m), een ontmoetingsplaats voor herders uit alle valleien en een essentiële doorgang voor avonturiers en natuurliefhebbers. Tijdens de gestage klim in het midden van de Atlas, wordt u de adem benomen door de fantastische vergezichten en horizonten die u tijdens de wandeling ziet.

Na de aankomst bij de Tizi-n-Ou Sdram-pas (3100m), met een panoramisch uitzicht op de Tassaout-vallei, begint u aan de afdaling naar de bivak locatie van deze avond bij Idoughamamen-bron. U zult hier de bijzondere wereld van de grote nomadische stammen ontdekken. Op de berghellingen en langs de steile wanden van de kliffen hebben de Berbers, schapen- en geitenfokkers eeuwenlang schuilplaatsen gegraven voor hun gezinnen en hun kuddes wanneer ze vanuit het zuiden hier hun intrek nemen, normaliter vanaf het begin mei tot eind september.

Dag 8: Idoughmamen - Ait Bouali

U begint deze dag met een kleine klim via de Tizi-n-Rougalt-pas (2860m) om vervolgens uw wandeling te vervolgen door de N'Wagga assif aan de voet van de Tizi N'Ghogoult-pas (wandeltijd: 6-7 uur). Onderweg zoekt u gids een mooie plek uit om te picknicken, waarna u verder loopt naar het mooie rode dorp Rougoult.

Aan het einde van de dag arriveert in het dorp Tazagzaout in de rode vallei van Aït Bouali, waar u vervolgens de avond, het diner en de nacht door brengt in een homestay bij een Berbergezin.

Dag 9: Ait Bouali - Marrakesh

Uw laatste wandeling van deze trektocht (wandeltijd: 2-3 uur) is bedoeld om de vruchtbare vallei van Aït Bouali te ontdekken. U brengt hierbij ook een coöperatief bezoek aan lokale vrouwen, die de eeuwenoude, lokale techniek van tapijten maken beheersen en u, onder het genot van een Marrokaans kop thee, tekst en uitleg zullen geven over deze bijzondere vaardigheid.

Daarna wandelt u naar de indrukwekkende rotsformaties van Tizi-n-tirghisten gaat u ook nog langs bij een Marokkaans gezin in Demnat. In de loop van de middag rijden uw chauffeur en gids u terug naar de hoofdstad Marrakesh, waar u na de check-in bij Riad Janate Medina de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag 10: Marrakesh - Nederland

Vandaag eindigt uw bijzondere reis in Marokko en wordt u door een lokale Engelssprekende chauffeur naar de internationale luchthaven van Marrakesh gebracht.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Marrakesh, Essaouira, de andere koningssteden of het strand. Mail ons voor meer informatie.

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het onderstaande lokaal initiatief:

SOS Animaux (www.fhh-sos-animaux.com/?lang=en): Eén van de hoofdtaken is het redden van dieren in en rond Marrakech, wat helaas maar al te regelmatig gebeurt. Het gaat om honden, ezels, kamelen en talloze andere dieren die door de lokale bevolking aan hun lot over worden gelaten.

WAAR JE BLIJFT

Riad Janate Medina - Marrakesh

Riad Janate - een charmant, oosters, klein paleis - heet u welkom in het hart van de oude en romantische medina in hartje Marrakech. U zult hier een discrete en elegante plek ontdekken voor zowel uw welzijn als uw ontspanning.
De Riad is gelegen vlakbij het fotografiemuseum en de beroemde oude koranschool "Maderassa Ben Yussef". Het legendarische Jemaa El Fna-plein ligt op 15 minuten lopen.

De lichte patio met een eigen geweldig zwembad is een perfecte plek om te zitten, te ontspannen, lekker te ontbijten of een verfrissende duik te nemen. In de avond wordt de sfeer van de Patio magisch, dankzij het kaarslicht en de geur van de typische etherische oliën. Vanaf het sfeervolle dakterras strekt zich de stad Marrakesh beneden en de Afrikaanse sterren boven u uit.

Bij Riad Janate besteden ze speciale aandacht aan een goede keuken. Jamila zal haar uiterste best doen om u te trakteren op een lichte en traditionele Marokkaanse keuken, vers bereid met biologische producten, volgens het seizoen op de dagelijkse markt.

Een verblijf in RIAD JANATE zou niet compleet zijn zonder een ontspannende Marokkaanse hamam-ervaring. De hamam is een ritueel waar u ondergedompeld wordt in een zeer aangenaam stoombad en u de talrijke traditionele en biologische Marokkaanse producten kunt ontdekken en genieten, zoals lavendel en eucalyptus zwarte zepen, kleimaskers, rozenwater en verschillende andere natuurlijke producten die Marokkanen hebben al die jaren gebruikt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan Calamiteitenfonds
 • €1,50 bijdrage per persoon CO2-impact donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon aan lokaal duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • 3 overnachtingen in een Riad Janate Medina in Marrakech (halfpension)
 • 2 nachten in lodges bij de lokale bevolking in Agouti
 • 1 nacht homestay met familie in Ait Bouali
 • Begeleide stadstour Marrakesh
 • Navulbare recycled waterfles
 • Begeleidingsteam (gids, kok, muilezelbestuurders)
 • Mountainbikes in de vallei van Aït Bouguemez
 • Overnachtingen in tenten in het Atlasgebergte, volpension
 • begeleiding van rondreis door een lokale Engelssprekende Marokkaanse (Berber) gids
 • Coöperatieve meeting traditionele weefsters
 • Luchthaventransfers (retour)
 • Transfers per minibus zoals omschreven in programma
 • Bivakuitrusting, tenten en matrassen om te kamperen
 • De messentent, keukenapparatuur en een kok
 • Marokkaanse kookcursus
 • Alle maaltijden (vegetarisch op aanvraag)
 • Ezelbegeleiders en ezels om de bagage te dragen
 • Mineraalwater en dranken tijdens de rondreis
 • Niet genoemde maaltijden in Marrakesh
 • Eventuele entreegelden bezienswaardigheden
 • Wandelequipment
 • Internationale Vliegtickets
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke aankopen
 • Tips

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk