from €2.999,00
Boeking Aanvragen

Japan: duurzame maatwerkreizen naar het land van de rijzende zon

Reisduur

10 dagen/9 nachten

Type Vakantie

Actieve vakantie, Ecotourism, Individuele rondreis, Maatwerk Reizen

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Japan:

Japan is een land en een eilandstaat in het oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 14.125 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan innemen. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio. De omringende agglomeratie Groot-Tokio is met bijna 40 miljoen inwoners de op een na grootste metropool ter wereld.

Japan werd al in het laatpaleolithicum bewoond, maar de hedendaagse bevolking stamt grotendeels af van de Yayoicultuur die vanaf de 3e eeuw v.Chr. door migranten van het vasteland werd gesticht. De Japanse rijken en stammen vergroeiden steeds verder met elkaar en werden daarbij sterk beïnvloed door de Chinese beschaving. Onder het militaire bewind van de shoguns, die vanaf 1184 feitelijk de leiding hadden, trok Japan zich vanaf de 17e eeuw echter steeds verder terug in een internationaal isolement. Het keerpunt kwam met de val van het shogunaat en de Meiji-restauratie in 1869, die de macht van de Japanse keizer in ere herstelde en een periode van modernisering inluidde. Door snelle industrialisatie en militair machtsvertoon in Oost-Azië groeide het Japans Keizerrijk in korte tijd uit tot een wereldmacht. Het moest zijn veroverde gebieden na de overgave in 1945 weer inleveren, maar tijdens en vooral na een korte Amerikaanse bezetting (die duurde van 1945 tot 1952) herstelde de Japanse economie zich razendsnel.

Het land is een constitutionele parlementaire monarchie, waarbij de wetgevende macht in handen is van de Kokkai (het parlement). De Japanse bevolking geniet de hoogste levensverwachting van alle landen in de wereld.

De Japanse cultuur is sterk geëvolueerd ten opzichte van haar oorsprong. De hedendaagse cultuur combineert invloeden uit Azië, Europa en Noord-Amerika. De traditionele Japanse kunsten zijn onder andere ambachten zoals keramiek, textiel, lakwerk, zwaarden en poppen, optredens van Bunraku, kabuki, No, dans, rakugo en andere praktijken, de theeceremonie, ikebana, vechtsporten, kalligrafie, origami, onsen, geisha en spelletjes. Japan heeft een ontwikkeld systeem voor de bescherming en bevordering van zowel de materiële en immateriële culturele eigenschappen en nationale schatten. Zestien locaties zijn ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

N.B. Hieronder ziet u een voorbeeld reis. Daarnaast kunnen wij elke reis door Japan naar uw persoonlijke en wensen samenstellen. 

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Tokio

Na uw aankomst op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door onze vriendelijke en lokale, Engelssprekende gids. U heeft vervolgens een gedeelde transfer naar het door u geselecteerde hotel in Tokio. Na het inchecken gaat u de Ueno-omgeving verkennen, onderdeel van het oude centrum van Tokio.

Ueno herbergt verschillende opmerkelijke musea, een grote roeivijver, een heiligdom met een pagode, een grote dierentuin en nog veel meer. Het gebied staat misschien bekend om hun superster zwart-witte pandaberen in de dierentuin, maar Ueno is een stad vol kleur. Het park is altijd een populaire bestemming geweest, vooral in de lente, wanneer rijen kersenbomen bloeien en het landschap een delicaat roze schilderen; de levendige blauw- en paarskleuren van de lotusbloemen in de zomer zijn echter ook moeilijk te weerstaan. Volg de treinsporen van de Yamanote-lijn en vind de bruisende winkelstraat Ame-ya Yokocho Market, of 'Confectioners' Alley', met tientallen en tientallen kraampjes die alles verkopen, van kleding tot verse vis, voor verbazingwekkend lage prijzen.

Dag 2: Tokio

Vandaag gaat u de bruisende wereldstad verkennen op een privétour van langs de nieuwe hoogtepunten van Tokio (inclusief IC-kaart met 1500 JPY voor lokaal vervoer). Verken de levendige wijken van de moderne kant van Tokio: Shibuya, Harajuku en Yoyogi.

Begin 's ochtends met Yoyogi Park en Meiji Shrine, bewonder de uitgestrekte groene ruimtes in het hart van Tokio en leer meer over Shinto-gebruiken met een bezoek aan de Meiji Shrine. Vanaf hier kunt u door de Takeshita-straat lopen - een voetgangersstraat in Harajuku; het centrum van de Japanse popcultuur en alles wat Kawaii is (= schattig in het Engels).
Loop vanuit de Takeshita-straat langs de bomenboulevard van Omotesando, voordat u weer de achterafstraatjes induikt om Cat Street te ontdekken, een gebied dat populair is vanwege de lokale boetiekjes, foodtrucks en cafés. In tegenstelling tot de andere drukke straten in de omgeving kunt u bij Cat Street tijdens het rondstruinen genieten van een meer rustige en lokale sfeer. Aan het einde van deze straat arriveert u in de buitenwijken van Shibuya, de thuisbasis van de beruchte oversteekplaats.

Na een inclusieve lunch in een lokaal restaurant heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding.

Dag 3: Tokio

Overdag heeft u ter vrije besteding om op eigen gelegenheid Tokio te verkennen. In de avond gaat u op een Izakaya Foodtour.

Ervaar Tokio als een local door te genieten van de culinaire hoogstandjes. Ga met ons mee terwijl u drie van onze favoriete Izakaya-vestigingen verkennen in Ebisu, een district dat bekend staat om zijn associatie met 'Yebisu', een van de gewaardeerde biermerken van Japan. In deze gastro-pubs in Japanse stijl, geliefd bij de lokale bevolking, gaat u een breed scala aan traditionele Izakaya-gerechten proeven, waaronder gegrilde kipspiesjes, tapbier, sashimi, Japanse cocktails, gebakken noedels, pruimenwijn en meer. Mis deze kans niet om uzelf onder te dompelen in de authentieke Japanse Izakaya-cultuur, en vertrek met zowel een tevreden eetlust als een dieper begrip van deze culinaire traditie.

Dag 4: Tokio - Takayama

U verlaat vandaag Tokio en gaat op een treinrit naar Takayama in de Japanse Alpen. Bij aankomst in Takayama heeft u de rest van de dag en avond ter vrije besteding.

Met behoud van een historisch tintje is Takayama een landelijk stadje vol traditie en levendige festiviteiten. Gelegen tussen de bergen en rijstvelden, zijn de smalle straatjes omzoomd met huizen van kooplieden uit de Edo-periode, waardoor het lijkt alsof u echt terug in de tijd bent gereisd. De omgeving biedt u veel mogelijkheden om meer over hun geschiedenis te leren in een van de vele musea en uzelf onder te dompelen in de cultuur op een van de lokale festivals.

Dag 5: Takayama

In de ochtend gaat u op een gedeelde food en cultuur tour door Takayama (max. 8 personen). Na afloop heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om de omgeving op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 6: Takayama - Kanazawa

Na het ontbijt reist u met de bus verder naar Kanazawa via het bergstadje Shirakawago Shirakawa-go is aan alle kanten omgeven door bergen en is het meest bekend om zijn "Gassho-zukuri" -huizen met rieten daken, die zijn aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Gasshozukuri Minkaen verwijst naar de bijzondere dakarchitectuur van deze woningen.

Er zijn in totaal 26 Gassho-zukuri-huizen in het park, waaronder negen die door de prefectuur Gifu zijn aangewezen als belangrijke culturele eigendommen, evenals watermolenhutten, oude heiligdommen en de grote zaal van een tempel, die allemaal zijn gereconstrueerd in hun oorspronkelijke staat.

Dag 7: Kanazawa

U maakt vandaag een self-guided Nishi Chayagai-wandeling: Wandel door deze rustige wijk Kanazawa en ontdek een exclusief soort theehuis waar u wordt vermaakt door geisha's die een lied en dans uitvoeren terwijl u van uw maaltijd geniet. Deze westelijke chaya-wijk is rustiger en compacter dan zijn oostelijke tegenhanger en biedt een zeer serene ervaring.

Dag 8: Kanazawa - Kyoto

In de ochtend reist u per trein verder vanuit Kanazawa naar de beroemde stad Kyoto. Kyoto is een levend, ademend ‘museum’ over de traditionele kunst en cultuur van Japan. Hoewel sommige kunsten en tradities in de loop van de tijd zijn geëvolueerd om tegemoet te komen aan verschillende levensstijlbehoeften, zijn vele daarvan onveranderd van generatie op generatie doorgegeven.

Geniet van de ongeëvenaarde schoonheid van de stad terwijl u enkele van de vele tempels en heiligdommen bezoekt en bewonder hun unieke eenvoud en sereniteit. Ontdek de geheimen van eeuwenoud vakmanschap en leer tijdens uw verblijf de diepgang en culturele breedte van de theeceremonie en andere traditionele activiteiten kennen.

Dag 9: Kyoto

Na een ontspannen ontbijt gaat u vandaag op een begeleide stadstour van een halve dag, de zogenaamde Gion-wandeling (inclusief lunch en entreegelden): Dompel uzelf onder in het traditionele Kyoto en loop door een van de meest betoverende wijken van Japan. Terwijl u Gion verkent, kunt u verdwalen tussen de schitterende heiligdommen, tempels en prachtig bewaard gebleven straten. Geniet van de aanblik van traditionele gebouwen en bekijk de geisha’s en maiko op de verschillende ontmoetingsplaatsen.

Na de lunch heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Kyoto

Vandaag heeft u ter vrije besteding om de mooie stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Wij kunnen ook een of meerdere activiteiten/excursies voor u reserveren.

Optionele activiteiten: theeceremonie en/of kimono-ervaring (kleine groep), groepsexcursie sake-proeverij of samurai-ervaring.

Dag 11: Kyoto - Hiroshima

U heeft een transfer naar Hiroshima per bullet-trein. Bij aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 12: Hiroshima + Miyajima

Vandaag gaat u op een zelfgeleide tour door Hiroshima en het eiland Miyajima. U kunt er ook voor kiezen om deze dagtour samen met een lokale, Engelssprekende gids die u alles zal vertellen over de (tragische) geschiedenis van Hiroshima.

Miyajima-pier nr. 3 is de meest noordelijke pier buiten het stationsgebouw in Itsukushima, Hatsukaichi City, prefectuur Hiroshima, en wordt voornamelijk gebruikt door Setonaikai Kisen en Aqua Net Hiroshima voor transport van Miyajima naar de stad Hiroshima.

Als u een cruise vanaf deze pier maakt, kunt u de prachtige drijvende torii van het eiland Miyajima observeren.

Dag 13: Hiroshima - Osaka

In de ochtend heeft u een privé transfer naar de stad Osaka. In tegenstelling tot het chique, gepolijste imago van Tokio heeft Osaka een meer levendige, luchtige sfeer. Omdat het de op één na grootste metropool van Japan is, ervaart u nog steeds het stadsleven in Japan zonder alle haast en stress die de hoofdstad met zich meebrengt, dankzij het toegankelijke, extraverte karakter van de lokale bevolking.

De historische markten behielden sinds de Edo-periode dezelfde levendige sfeer. Ze zijn ook een geweldige plek om gespecialiseerde lokale goederen te ontdekken terwijl u levendige gesprekken voert met de handelaars. Hun periode van welvaart wordt weerspiegeld in de grootse architectuur, waarvan er vele bewaard zijn gebleven.

Bij aankomst gaat u in de avond op een ontspannen en bijzondere food tour.

Dag 14: Osaka - Amsterdam

Het ontbijt wordt vóór het uitchecken in het hotel geserveerd. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht ontmoet u uw chauffeur voor een gedeelde transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Nederland.

N.B. U kunt deze reis ook nog verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen langs de historische Nakasendo route en een bezoek in de schitterende Kiso Fukushima omgeving.

3-daagse verlening Kiso Fukushima

Voor deze verlenging reist u met het openbaar vervoer vanuit Osaka verder naar Kiso Fukushima, een klein stadje langs de historische Nakasendo-route.

U gaat hier op een prachtige zelfgeleide wandeling tussen de oude samoerai poststeden Magome en Tsumago. Geniet in uw eigen tempo van mooie wandelingen door bossen en pittoreske dorpjes.

Kiso-vallei - Het Nakasendo Samurai-pad: De Nakasendo was een van de vijf hoofdwegen, bekend als Gokaido, die Japan tijdens de Edo-periode (1600-1868) met elkaar verbond. Nakasendo, wat 'binnenste bergweg' betekent, liep door het centrum van het Japanse bergachtige eiland Honshu en verbond de keizerlijke hoofdstad Kyoto met de hoofdstad van de Tokugawa-shogun in Edo (nu Tokio). In die tijd was het een belangrijke verkeersader die werd gebruikt door Daimyo-heren, boeren, handelaars en religieuze pelgrims.
Reizen op de Nakasendo route is een geweldige manier om de Japanse geschiedenis van dichtbij te ervaren, de architectuur uit de Edo-periode te observeren en te voelen hoe het was om in die tijd een reiziger in Japan te zijn. Veel delen van de Nakasendo bevinden zich ook in prachtige delen van het Japanse platteland, in schilderachtige dorpjes of in een serene natuurlijke omgeving. Of het nu gaat om een dagwandeling of een meerdaagse excursie, de Nakasendo heeft mogelijkheden voor elke reiziger.

WAAR JE BLIJFT

Landabout - Tokio

Landabout Tokyo is een stijlvol en modern hotel gelegen in de regio Uguisudani, die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed en gemakkelijke toegang tot populaire bestemmingen in Tokio. Het hotel beschikt over een modern design met een minimalistische esthetiek en biedt comfortabele en goed uitgeruste kamers die geschikt zijn voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers.

Gasten kunnen genieten van voorzieningen zoals een gezellig café, een dakterras met prachtig uitzicht op de stad en een gemeenschappelijke loungeruimte, ideaal voor ontspanning of gezelligheid. De locatie biedt gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer, waardoor het een uitstekende uitvalsbasis is voor het verkennen van de bezienswaardigheden van Tokio, waaronder Ueno Park, Asakusa en de bruisende wijken Shibuya en Shinjuku. Met zijn mix van moderne gemakken en strategische locatie biedt Landabout Tokyo een uniek en handig verblijf voor bezoekers van de stad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Takayama Ouan - Takayama

Takayama Ouan is een charmant hotel in ryokan-stijl, gelegen in het hart van Takayama, en biedt een mix van traditionele Japanse gastvrijheid en moderne gemakken. Het hotel staat bekend om zijn serene sfeer en warme sfeer en beschikt over kamers met tatami-matten, waardoor gasten een echte Japanse ervaring kunnen ervaren.

Takayama Ouan beschikt over een indrukwekkend onsen (warmwaterbronbad) op het dak met een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen, wat een perfect toevluchtsoord biedt na een dag sightseeing. Het hotel biedt ook een heerlijk ontbijtbuffet, met zowel Japanse als westerse gerechten, om de dag goed te beginnen. De toplocatie biedt gemakkelijke toegang tot de historische bezienswaardigheden van Takayama, zoals de oude binnenstad, de ochtendmarkten en Takayama Jinya. Met zijn unieke mix van traditionele charme en moderne voorzieningen zorgt Takayama Ouan voor een onvergetelijk en ontspannen verblijf in dit pittoreske bergstadje.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Elcient Kyoto - Kyoto

Hotel Elcient Kyoto is een eigentijds hotel, strategisch gelegen nabij het station van Kyoto, en biedt gemakkelijke toegang tot de beroemde culturele bezienswaardigheden en attracties van de stad. Het hotel beschikt over moderne, goed ingerichte kamers die zijn uitgerust met een scala aan voorzieningen, waaronder gratis Wi-Fi, flatscreen-tv's en comfortabele werkruimtes, waardoor het geschikt is voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Gasten kunnen genieten van een verscheidenheid aan eetgelegenheden, waaronder een restaurant dat een mix van Japanse en westerse gerechten serveert. Het hotel biedt ook wellnessfaciliteiten, zoals een openbaar bad en een sauna, waar u heerlijk kunt ontspannen na een dag vol ontdekkingen. De gunstige ligging zorgt voor moeiteloos reizen naar iconische locaties zoals het Fushimi Inari-heiligdom, de Kiyomizu-dera-tempel en de historische wijk Gion. Met zijn mix van comfort, gemak en uitstekende service is Hotel Elcient Kyoto een ideale keuze om het rijke culturele erfgoed van Kyoto te ervaren.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
The Knot - Hiroshima

The Knot Hiroshima is een stijlvol en eigentijds hotel gelegen in het hart van Hiroshima en biedt gemakkelijke toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en vervoersverbindingen. Het hotel beschikt over chique, minimalistische kamers die zijn uitgerust met moderne voorzieningen, zoals gratis WiFi, een flatscreen-tv en comfortabel beddengoed, waardoor een aangenaam verblijf voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers wordt gegarandeerd.

U kunt genieten van eetgelegenheden op het terrein, waaronder een restaurant dat een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten serveert. Dankzij de centrale ligging van het hotel kunt u gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Hiroshima bezoeken, zoals het Hiroshima Peace Memorial Park, het kasteel van Hiroshima en de bruisende winkelstraat Hondori. Met zijn mix van modern design, comfort en toplocatie biedt The Knot Hiroshima een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de levendige stad Hiroshima.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • • Alle overnachtingen op basis van een persoon, inclusief ontbijt
 • • Maaltijden zoals vermeld in het reisschema
 • • Alle transport per gedeelde minivan, bus of trein
 • • Rondleidingen en activiteiten zoals aangegeven in het reisprogramma met Engelssprekende gids en Engelstalige assistentie.
 • • Alle toegangsprijzen, kaartjes en parkeergelden volgens het reisschema
 • • 7% lokale overheidsbelasting
 • • VZR Garantiefonds
 • • €2,50 per persoon voor het Calamiteiten Fonds
 • • €5,00 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • • €20,00 per persoon donatie aan een lokaal, duurzaam project
 • • Voor elke reiziger bij aankomst een gerecyclede en navulbare waterfles/bidon
 • • Internationale vluchten: deze tickets kunnen wij uiteraard tegen zeer goede prijzen voor u boeken
 • • Eventuele visa en vaccinaties
 • • Persoonlijke uitgaven zoals wasgoed, telefoongesprek, roomservice, minibar, etc.
 • • Persoonlijke zorg-, reis- en annuleringsverzekering
 • • Eventuele visumkosten
 • • Fooien voor chauffeur en/of gids en dragers
 • • Eventuele extra excursie/optionele tours/activiteiten die niet in de reisbeschrijving zijn vermeld

Locatie van de tour

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk