from €1.199,00
Boeking Aanvragen

Italië: Sportieve vakantie op spectaculair San Pietro

Reisduur

8 dagen / 7 nachten

Type Vakantie

Actieve vakantie, Ecotourism

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Italië:

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het Apennijns Schiereiland en wordt omgeven door water. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel “de laars” genoemd. Ongeveer 75% van Italië is bergachtig of heuvelachtig en ruwweg 20% van het land is bebost. Er zijn smalle stroken van laagland langs de kust van de Adriatische Zee en langs delen aan de kust van de Tyrreense Zee.

De flora van Italië is de rijkste van Europa. Traditioneel werd het aantal vaatplanten op zo’n 5500 soorten geschat. Echter per 2004 kent de Data bank of Italian Vascular Flora 6.759 soorten waarvan er 700 endemisch zijn. Italië is zeer bekend om zijn pasta’s, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Het eten van Italië valt onder de mediterrane keuken.

San Pietro:

San Pietro is een klein en vrij onbekend eiland in de provincie Zuid-Sardinië. Het 54 km² grote eiland ligt ongeveer 7 km vanaf de zuidwestkust van Sardinië. Negentig procent van de ruim 6.000 inwoners woont in de hoofdstad Carloforte: bewoners waarvan de voorouders ruim 300 jaar geleden dit eiland cadeau hadden gekregen en nog steeds leven volgens de gewoontes en tradities van weleer. De traditionele vorm van tonijnvangst, de eeuwenoude authentieke keuken, het oorspronkelijke dialect en de duurzame en zelfvoorzienende levensstijl maken het eiland en haar bewoners uniek en zeer bijzonder om voor uw duurzame vakantie te bezoeken.

Het eiland is van vulkanische oorsprong en bestaat uit basalt, daciet en ryoliet. Aan de zandige en laaggelegen oostkust ligt de havenplaats Carloforte. De rest van de kustlijn bestaat uit rotsen, kliffen en enkele smalle stranden. Het eiland kent geen rivieren of ander stromend water. Wel zijn er enkele meren en moerassen. In het heuvelachtige binnenland bevinden zich de hoogste punten, de Bricco Guardia dei Mori (211 m) en de Bricco Tortoriso (208 m).

Op het westelijke en droogste deel van het eiland bevindt zich kenmerkende mediterrane struikvegetatie (macchia). Aan de oostzijde wordt enige landbouw bedreven, zoals de teelt van wijndruiven. Ook is de visvangst een belangrijk bron van inkomsten voor de lokale bewoners.

Sardinië:

Het subtropische eiland Sardinië ligt pal ten zuiden van het eiland Corsica, ten westen van de Laars van Italië en is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland wordt omringd door een grote reeks van rotsige eilandjes, deels bewoond, soms in gebruik door (kleine) veeboeren die ’s avonds weer huiswaarts keren. Ontelbaar zijn de kleine zanderige baaitjes, omringd door vele kliffen, waar het zeewater een specifieke kleur heeft.

Prehistorische stammen hebben indrukwekkende monumenten nagelaten zoals de Domus de Janas (uit de neolithische tijd) en de duizenden Nuraghi die hier verspreid staan, opgebouwd uit losse stenen en gebruikt als torens of hele burchten. Later kwamen de Feniciërs en de Carthagers (500 v. Chr.). Daarna de Romeinen, de Vandalen, de Byzantijnen en in de 11e eeuw de Saracenen. Mede hierdoor bevat het eiland een smeltkroes van volkeren en culturen. De vele kerken en basilieken zijn bijzonder fraai en gelegen in een schilderachtig landschapsdecor. Als u naar San Pietro komt, is het uiteraard de moeite waard om dit te combineren met een verblijf op Sardinië.

Duurzaamheid:

Toenemende ecologische, economische en sociale uitdagingen plaatsten duurzame ontwikkeling tot de kern van de mondiale agenda en zetten de internationale gemeenschap ertoe aan te handelen om de wereldwijde verbintenissen inzake duurzame ontwikkeling te versterken en te delen. In Italië zijn er steeds meer toeristische voorzieningen, van hotels tot B&B’s, van woningen tot hostels, van excursies tot activiteiten, die ervoor kiezen om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Sommige richten zich op afvalvermindering en recycling, andere op waterbesparing, weer anderen op duurzame energie, met voorkeur voor groen bouwen en bio-architectuurcriteria bij de bouw of renovatie van gebouwen.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst San Pietro

Na aankomst op het kleine authentieke eiland en de check-in bij het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om het eiland en het typisch Italiaanse stadje Carloforte alvast een beetje te verkennen.

In de avond bereid de eigenaresse en kokkin van het hotel voor u een speciaal welkomstdiner.

Dag 2 -7: San Pietro

Elke dag wordt er één activiteit georganiseerd tussen:

- Kookles: leer bijvoorbeeld zelfgemaakte lokale pasta bereiden met pestosaus (basilicum uit de tuin) of leer de geheimen van de unieke en eeuwenoude recepten van San Pietro

- Sup Tour: 3 tours van 2,5 uur inbegrepen in de reis, worden georganiseerd op dagen met mooi weer (indien niet mogelijk organiseren we surflessen) met ISA-instructeurs. Ontmoeting om 10.00 uur op het vertrekstrand met uw Engels-sprekende lokale instructeur (ebike-rit van 5 tot 10 km van het hotel naar het strand). Aankomst op hetzelfde strand of, bij tegenwind, aankomst op een tweede strand waar u met de wind naartoe peddelt, en met een busje terug naar het vertrekpunt om de ebikes te halen. Als sup-tours eventueel door weersomstandigheden niet mogelijk zijn dan organiseren wij surflessen/activiteiten voor u.

- Trekking: 1 trektocht naar de LIPU-oase van Carloforte: ontdek tijdens een wandeling van 2 uur waar de Eleonorae-valk leeft en broedt, wandelend rond de prachtige kliffen van de vuurtoren.

- Yoga: 3 yogalessen van 1 uur worden georganiseerd door Engelssprekende instructeurs om 8 uur op het terras van het hotel op dag 3,5,7.

- Probeer Scuba Diving op het strand: 2 uur proefduikbasis op het strand onder begeleiding van SSI-instructeurs.

De tijd buiten de activiteiten heeft u ter vrije besteding om met uw E-bike (inbegrepen bij de prijs) het eiland te verkennen, verschillende watersport-activiteiten te ondernemen, te relaxen op het strand of de stad te ontdekken.

Alle activiteiten worden verdeelt over de week en, afhankelijk van het weer en uw persoonlijke voorkeuren, over de verschillende dagen ingedeeld.

Dag 8: San Pietro- Nederland

Het is de laatste ochtend om te genieten van uw verblijf op het mooie eiland. Vandaag vertrekt u met de ferry van het eiland.

Deze reis kunt u aanpassen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren, of verlengen met bijvoorbeeld een verblijf op Sardinië of ergens anders in Italië. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: [email protected]

WAAR JE BLIJFT

Hotel Paola - Carloforte

Een heerlijk hotel, slechts 4 km ten noorden van de stad, omgeven door natuur, rust, stilte, vele terrassen waar u kunt ontspannen, lezen, yoga doen of in de zon kunt vertoeven, met een uniek uitzicht op zee! Ze bieden de hele dag een transferservice en ze hebben een zeer goed restaurant met terras. Vanaf het hotel kunt u naar de tonnara-gebouwen lopen en naar de zee in 15 minuten lopen.

Bij binnenkomst in Carloforte's Hotel Paola wordt men onmiddellijk begroet door het warme gevoel van gastvrijheid van de familie Vitiello, die al meer dan 30 jaar gasten verwelkomt alsof ze lang verloren familieleden zijn. De warmte van Signora Vittoria, die als een zorgzame moeder aan je tafel zit en je vertelt wat ze heeft gekookt, de gezelligheid van Paola, die haar tijd verdeelt tussen de kinderen en de keuken, en ook Pier, kenner van Sardijnse wijnen, die kent het eiland als échte locals en kan u vertellen over zijn geheimen en verborgen schatten: allen verenigen zich om ervoor te zorgen dat uw verblijf een onvergetelijke en bijzondere ervaring wordt.

Het Paola Hotel staat op oude stenen huizen met jeneverbessenbalken die nog steeds aan de basis liggen van enkele onafhankelijke kamers. Omringd door een terrasvormig landschap dat afloopt naar de zee, hebben bijna alle kamers ramen die het schouwspel van de golven, het eiland Piana en de Sardijnse kust van de Sulcis laten zien.

Het gourmandrestaurant waar u uzelf kunt laten verwennen met verse, handgemaakte pasta, vers gevangen vis, zeevruchtenhapjes en vijftig wijnen geselecteerd door de AIS-gecertificeerde sommelier. Het hotel organiseert ook kookcursussen en -workshops, waarbij u kennis maakt met de authentieke eeuwenoude organische keuken van San Pietro.

Het hele hotel wordt aangedreven door een fotovoltaïsch systeem, heeft aandacht voor recyclen van afvalmaterialen, milieubescherming en identiteit van het eiland (hier kunt u de typische gerechten uit de Tabarkina-keuken proeven, zoals de handgemaakte couscous).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage per persoon Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie aan lokaal, duurzaam project
 • Recycled en navulbare waterfles per reiziger
 • E-bike gedurende hele verblijf
 • 3 yogasessies
 • 3 sup adventures
 • 1 scubadiving class
 • Kookcursus
 • Trekking Lipu Oasis natuurpark onder begeleiding van lokale gids
 • Hotelbelastingen en servicekosten
 • Ferrytocht van en naar San Pietro
 • Lokale taxes
 • Internationale transport naar Italië - San Pietro
 • Hotel stadsbelasting niet inbegrepen volgens nieuwe regelgeving en waar van toepassing
 • Tips en persoonlijke aankopen
 • Fooien voor chauffeur en lokale gidsen.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de link op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt voornamelijk privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.199,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk