from €2.699,00
Boeking Aanvragen

Spanje: Speurtocht door de Spaanse Sierras

Reisduur

9 dagen/8 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Spanje:

Het Iberische schiereiland is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, van de toeristische kusten aan de Middellandse Zee tot het flamencodansen van Andalusië en van de glooiende wijnvelden en sinaasappel boomgaarden in vele delen van het land tot het moderne Barcelona in Catalonië. Naast Spaans (Castiliaans) zijn Catalaans, Baskisch en Galicisch zogenaamde ‘co-officiële’ talen van het land.

Het landschap van Spanje bestaat voornamelijk uit plateaus, zoals de Spaanse Hoogvlakte, en bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De hoogste bergtoppen van het Spaanse vasteland zijn de 3482 meter hoge Mulhacén in de Sierra Nevada.

De Spaanse keuken is net zo divers als de Spaanse culturen en klimaten. Typische Spaanse producten zijn de vele wijnen en cava’s, talloze worsten waaronder chorizo, jamón serrano of jamón ibérico, talloze kazen, peulvruchten, mediterrane groenten en veel verschillende zoetigheden. De bekendste gerechten zijn de Spaanse tortilla, churros, paella, gazpacho, stoofpotten (cocidos) en calamares a la romana (gefrituurde inktvis). Eveneens bekend zijn de tapas, die zowel ’s middags als ’s avonds kunnen worden gegeten. Typisch Spaanse drankjes, die met name in de zomer worden gedronken, zijn sangria, horchata en clara (bier gemengd met licht zoete frisdrank). De naam sherry is afkomstig van de Andalusische stad Jerez de la Frontera.

Er staan 45 Spaanse bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bekendste hiervan zijn onder andere het Alhambra in Granada, het historische centrum en de kathedraal van Córdoba, de palmentuin van Elx, vlak bij Alicante, de werken van Antoni Gaudí: onder anderen Park Güell, Casa Batlló, Sagrada Família, Casa Milà en Palau Güell in Barcelona, de musea en architectuur van Madrid, et historische centrum van Toledo en de kathedraal en het Alcázar van Sevilla.

Sierra Nevada:

Dit is een gebergte in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje en behoort tot een verzameling bergketens die de Betische cordillera worden genoemd. Sierra Nevada is Spaans voor besneeuwde bergketen en omvat zestien bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter. Verder maakt het Nationaal park Sierra Nevada deel uit van het gebergte. Het is onder meer het leefgebied van de Spaanse steenbok (Capra pyrenaica) en het wild zwijn (Sus scrofa).

De nieuwe Agenda 2030 van de Verenigde Naties is een actieplan gericht op mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschappen (5P’s). Het uiteindelijke doel is armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Alle staten en andere geïnteresseerde belanghebbenden nemen hun verantwoordelijkheden op met betrekking tot de verwezenlijking ervan. Spanje speelde een actieve rol bij het opstellen van het document dat op de top werd aangenomen. Over het punt “Planeet” benadrukt Spanje ondermeer de overtuiging dat de planeet moet worden beschermd tegen achteruitgang, onder meer door duurzame consumptie en productie, duurzaam beheer van haar natuurlijke hulpbronnen en dringende maatregelen tegen klimaatverandering, zodat deze kan voorzien in de behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

View More

Reisplan

Dag 1: Málaga - Ronda (100 km)

Bij aankomst op het vliegveld van Málaga wordt u door een lokale Engelssprekende chauffeur van harte welkom geheten op de luchthaven, waarna u een transfer heeft naar Ronda.

Ronda ligt aan weerszijden van de Tajo del Ronda, een smalle kloof van meer dan 150 meter diep. De eeuwenoude stad is uitgeroepen tot eigendom van cultureel belang. Kelten, Feniciërs, Romeinen en Arabieren bewoonden allemaal deze stad, die vervolgens werd heroverd door de katholieke vorsten. De historische wijk, die doet denken aan de Arabische tijd en met een middeleeuwse lay-out, is verspreid naar het zuiden van de Guadalevín, terwijl het ‘modernere’ Ronda, het deel dat ontstond na de 16e eeuw, zich ten noorden van de loop van deze rivier ontvouwt. Verschillende bruggen verenigen de twee helften van één van de meest interessante steden in Andalusië.

Na uw check-in begint u aan een begeleide wandeling om de oude en romantische stad Ronda te leren kennen.

Dag 2: Nationaal Park Sierra de las Nieves (52 km)

Na het ontbijt gaat u vandaag op pad om het schitterende Sierras de las Nieves National Park te ontdekken. Het gebied werd in 1989 al door het parlement van Andalusië tot natuurpark verklaard en in 1995 werd het toegevoegd aan de lijst van biosfeerreservaten van de Unesco. Het park is vooral bekend om de bossen van Spaanse zilverspar; 65 procent van de totale zilversparbossenoppervlakte in Spanje komt in de Sierra de Las Nieves voor. Verder zijn er heel wat grotten (Hoyos del Pilar, Hoyos de Lifa, Cuevas del Moro). In het nationaal park leeft onder andere steenarend en havikarend. Hoewel het park enkele tientallen kilometers verwijderd is van de Costa del Sol, brengt de hoge ligging met zich mee dat er kans op sneeuw is.

Afgezien van een paar dorpen, die een landelijke berggemeenschap vormen, is dit geïsoleerde gebied grotendeels onbewoond en heeft het zeer weinig menselijke invloed of activiteit gekend, zoals landbouwteelt. Om deze reden heeft het een ongewoon rijke verscheidenheid aan inheemse flora (dennen, sparren, essen, kastanjes, wilde olijf- en eikenbomen, evenals de jeneverbes) en fauna, waaronder de zeldzame berggeit en moeflon.

Onderweg kunt u genieten van een heerlijke picknicklunch gemaakt met lokale biologische producten. Na terugkomst in Ronda heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 3: Ronda – Caminito del Rey – Antequera (109 km)

Vroeg in de ochtend verlaat u Ronda om door te reizen naar Caminito del Rey, één van de mooiste plekjes van het Malaga-gebergte. U maakt hier een begeleide en ontspannen wandeling langs de imposante Desfiladero de los Gaitanes-kloof. De kloof, het beroemdste deel van deze wandeling, bestaat uit 3 km promenades en bruggen die letterlijk aan de wanden van de kloof hangen. Het pad dat toegang geeft tot de promenades is ook van groot landschappelijk belang.

Tijdens deze mooie wandeling heeft u midden in de overweldigende natuur een picknicklunch, gemaakt met streekproducten en specialiteiten. Na dit bezoek reist u verder naar Antequera, waar u in de middag een begeleide stadswandeling maakt door het oude centrum van de stad. De stad ligt aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea, 575 meter boven zeeniveau. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce. De ligging van de stad is indrukwekkend en heeft vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent.

Dag 4: Antequera – Dolmens en Sierra del Torcal – Granada (130 km)

Na uw check-out bezoekt u in de ochtend de Menga hunebedden van Antequera, uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De oorsprong van deze megalithische constructies ligt naar schatting tussen 3000 en 2000 jaar vóór onze jaartelling. Menga wordt beschouwd als het grootste megalithische bouwwerk in Europa.

Na dit bezoek reis u verder naar het natuurpark Sierra el Torcal waar u een schitterende en begeleide wandeling gaat maken. Het staat bekend om zijn ongebruikelijke landvormen en is één van de meest indrukwekkende karstlandschappen in Europa. In het park komen veel wilde bloemen voor, zoals lelies, pioenrozen, rododendrons en dertig orchideeënsoorten. De hagedisslang en de parelhagedis zijn endemisch in het park. Verder vindt u er de vale gier, de Spaanse steenbok, dassen, wezels en allerlei knaagdieren. Het pad langs de Torcal heeft kleine trapjes continu op en af, omdat het pad aangepast is aan de rotsen maar gemakkelijk te bezoeken is voor alle soorten wandelaars, van kinderen tot senioren.

Na de wandeling heeft u een picknicklunch op het platteland met lokale producten en specialiteiten en gaat u nog langs bij het bezoekerscentrum van het nationale park voor meer (audiovisuele) informatie. In de middag brengt de chauffeur u naar de mooie stad Granada, waar u logeert in een pension dat gelegen is in het hart van El Albayzín, de oude Arabische wijk van de stad. Vervolgens heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om de stad te ontdekken en te dineren in één van de vele gezellige en authentieke bars en restaurants van Granada.

Dag 5: Granada – Alhambra – Bergen van Granada (64 km)

Vandaag gaat u met uw gids het schitterende Alhambra en andere bezienswaardigheden in de stad Granada te bezoeken. Het Alhambra (Arabisch voor Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort, gebouwd door de voormalige Moorse heersers en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Keizer Karel V gaf na zijn bezoek aan Granada in 1526 opdracht tot de bouw van een renaissancistisch paleis midden in het Alhambra, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland.

Uw Spaanse gids neemt u daarna ook nog mee naar de niet-toeristische paden in de historische heuvels van Granada. Vanuit een aantal unieke standpunten heeft u het beste uitzicht over Granada en het beste perspectief om de oorsprong en geschiedenis van de stad te begrijpen. Na de lunch gaat de wandeling verder, waarbij u verschillende onderdelen van het hydraulische systeem van het Alhambra zal bezoeken. Hierbij gaat u de bron van het water ontdekken dat de tuinen en bossages van het Alhambra voedt, de bossen eromheen en de vallei van de rivier Darro, met een fantastisch uitzicht over de stad en de eeuwenoude abdij van Sacromonte.

Dag 6: Granada – La Alpujarra (94 km)

Na het ontbijt verlaat u Granada om naar La Alpujarra in het Sierra Nevada National Park te gaan. La Alpujarra is een magische regio op de zuidelijke hellingen van de Sierra Nevada. De witte dorpen liggen letterlijk op de berg. Het landschap is een prachtige mix van natuurlijke vegetatie en fruitbomen die groeien op handgemaakte terrassen die eeuwen geleden zijn aangelegd. U maakt een eerste stop om te wandelen in het dorp Pampaneira, het eerste van de drie dorpen die samen de Poqueira-vallei vormen.

Tijdens een lichte lunch in Pampaneira zal onze Spaanse kok Angelines de oorsprong van de talloze heerlijke lokale producten en de traditionele gerechten van de Alpujarra uitleggen. Na de lunch verlaat u Pampaneira en gaat de reis verder naar Bubión om Ana te ontmoeten. Ana is een lokale wever, die met oude weefgetouwen werkt en traditionele tapijten en andere stukken stof maakt.

Na deze bijzondere en afwisselende dag is het nog slechts 30 minuten rijden om Mecina Fondales te bereiken, de eindbestemming voor de komende twee nachten.

Dag 7: La Taha de Pitres

Vandaag gaat u de magische Alpujarra ontdekken via een aantal middeleeuwse wandelpaden waarbij u kunt kiezen uit verschillende routes van 8 – 15 kilometer. Deze wandelroute is een "persoonlijke reis", ontworpen door uw gids, die een grondige kennis van het gebied heeft. Tijdens deze wandeling ontdekt u het landelijke erfgoed van het gebied: dorsvloeren, irrigatiekanalen, oude bossen, bruggen, bronwater en de stedenbouw en architectuur van de oude nederzettingen met Moorse oorsprong.

U zal wat tijd doorbrengen in het kleine dorpje Atalbéitar, dat net zo authentiek en oud als klein is. Eén van de slechts vier gezinnen die hier wonen, zal u verwelkomen met een picknicklunch die ze zelf hebben gemaakt waarbij u ruimschoots de tijd heeft om met ze te praten over de levensstijl in dit afgelegen gebied en het minder bevolkte dorp. In de avond hebben wij een diner geregeld in het plaatselijke restaurant El Algibe, naast het hotel.

Dag 8: La Alpujarra – Malaga (135 km)

Na een goed ontbijt heeft u een transfer naar Málaga. Bij aankomst brengt u de dag door in Málaga, waar u onder andere de kust, het levendige en autovrije stadscentrum en het Picasso Museum gaat bezoeken.

De avond heeft u ter vrije besteding om zelf de oude binnenstad van Malaga te verkennen en te dineren in één van de vele leuke tapasbars of plaatselijke restaurants.

Dag 9: Malaga - Nederland

Op de dag van uw afscheid heeft u een transfer naar de luchthaven. Als u om wat voor reden dan ook een late vlucht hebt en u wilt liever profiteren van de tijd in Malaga, maakt u zich dan geen zorgen. Er is een buslijn die van het centrum van Malaga naar de luchthaven gaat. Frequent en goedkoop!

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Malaga, de Sierra Nevada of een strandverlenging aan de zuidkust. Mail ons voor meer informatie.

Lokale, duurzame projecten:

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan één van de onderstaande lokaal en duurzame initiatieven. Na uw boeking maakt u zelf de keuze aan welk project u de donatie wilt doen:

1.Het MemolaLab-project (https://www.facebook.com/MEMOlabUGR/): Het begon als een internationaal universitair project voor de studie van het gebruik van water in de Middellandse Zee en de bijbehorende infrastructuur en heeft geleid tot een vrijwilligersdienst die zich vanaf de 9e eeuw wijdt aan het onderhoud van traditionele irrigatiesystemen. Ze doen ook restauratie van historisch erfgoed.

2. De vereniging van vrijwilligers uit het natuur- en nationaal park van de Sierra Nevada, ontwikkelt verschillende verbeteringsprojecten in de natuurlijke ruimte, met name herbebossing in aangetaste gebieden. (https://www.facebook.com/ARVASN).

WAAR JE BLIJFT

Soho Boutique San Gabriel Hotel - Ronda

Breng een paar nachten door in het hart van Ronda in Hotel Soho Boutique Palacio San Gabriel, een zeer charmant boetiekhotel in een gerenoveerd achttiende-eeuws gebouw op slechts een minuutje lopen van de ‘must see’ monumenten van Ronda.

Het voortreffelijke ontwerp van het hotel begint met zijn elegante façade en loopt door in de entreehal, de 23 zeer smaakvol en individueel ingerichte kamers, de bibliotheek, de prachtige Andalusische patio, de privé-filmzaal, de wijnkamer en meer. U kunt genieten van een groot aantal voorzieningen die worden aangevuld met andere diensten, zoals een heerlijk ontbijtbuffet, gratis Wi-Fi, fietsverhuur en 24-uurs receptie.

Geniet van een heel bijzondere ervaring in de uniek en traditioneel ontworpen kamers, in de Andalusische patio, in de bibliotheek, in de privé-filmzaal en begin uw dag met een heerlijk ontbijtbuffet elke ochtend.

De toewijding waarmee ze de 23 kamers van Hotel Soho Boutique Palacio San Gabriel hebben gebouwd, verzekert u van een rustgevend, ontspannend verblijf in een kalmerende familiesfeer. De kamers hebben een heel bijzonder ontwerp en zijn allemaal individueel ingericht in een klassieke stijl vol prachtige details, waaronder uniek meubilair en gerestaureerde originele architectuur, de perfecte setting om te ontspannen met uw dierbaren.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
Hotel Fuente del Sol - Antequera

Dit elegante hotel is fantastisch gelegen op de glooiende heuvels en omgeven door het prachtige en rustgevende landschap en natuur van Antequera. Het uitstekende restaurant , met een prachtig uitzicht, combineert het traditionele met het moderne, de Middellandse Zee met kenmerkende accenten, of, als u dat liever hebt, kunt u ook genieten van een prachtig veganistisch menu en de traditionele producten uit de omgeving te kunnen proeven. Activiteiten als een Spa, zwemmen, paardrijden, wandelen of fietsen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Het landelijke hotel La Fuente del Sol is gelegen in een bevoorrechte natuurlijke omgeving die behoort tot de wijk La Joya, Antequera. De strategische ligging van het hotel is uniek in termen van de nabijheid van de belangrijkste Andalusische hoofdsteden en belangrijke bestemmingen als El Torcal de Antquera, Los Dólmenes de Antequera of de Caminito del Rey. Een aantal pluspunten van het oude zijn onder andere de charme van het hotel en de kwaliteit van zijn diensten, de unieke en rustgevende omgeving, de ongelooflijke natuur, het panoramische uitzicht en het goede klimaat maar ook voor de talloze activiteiten in en om het hotel.

Het hotel is tot in het kleinste details ingericht met respect voor de rustieke stijl van het etablissement en het creëren van een gezellige en exclusieve sfeer, waarbij u gemakkelijk toegang heeft tot de rest van de hotelfaciliteiten zoals de tuinen, Andalusische patio, het buitenzwembad, de Spa enz.

het hotel heeft lichte en ruime kamers met een indrukwekkend uitzicht op de bergen en / of de ruime en mooie tuinen van het hotel. De kamers hebben grote en volledig uitgeruste badkamers met ligbad en/of douche. De standaard tweepersoonskamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Degenen op de eerste verdieping vallen op door hun hoge rustieke plafonds met een houten balkenstructuur en die op de begane grond door hun toegankelijkheid naar buiten. Alle standaard tweepersoonskamers zijn voorzien van alle comfort voor een onvergetelijk verblijf midden in de natuur: gratis wifi, vloerverwarming, flatscreen tv en dvd, airconditioning en/of ventilator, haardroger, minibar, telefoon met directe buitenlijn en kluis .

Het La Fuente del Sol hotel in Antequera heeft een Spa van 300 m2, voorzien van een glazen wand om een ​​indrukwekkend panoramisch uitzicht op de Guadalhorce-vallei te aanschouwen. De Spa biedt behandelingen, therapieën en ontspanningssystemen met water als hoofdelement: een hulpmiddel waardoor lichaam, geest en ziel in harmonie komen. De Spa heeft Schotse douches, sauna, jacuzzi, Turks stoombad, zoutwaterzwembad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Guesthouse Solar Montes Clares - Granada

Het pension "zonne-MontesClaros" ligt in het hart van El Albayzín, de oude Arabische wijk van Granada. Het is strategisch gelegen in het bovenste deel van de stad, in de wijk Albayzín, vanwaar u een buitengewoon uitzicht op het Alhambra heeft. De guesthouse is slechts 5 minuten verwijderd van het uitkijkpunt dat bekend staat als "Mirador San Nicolás", 10 minuten van de kathedraal van Granada en ongeveer 20 minuten lopen naar de ingang van het Alhambra paleis. Een ontspannen omgeving om te voet op pad te gaan en alle mooie plekjes en bezienswaardigheden in Granada te bereiken.

Albaycín, met uitzicht op Granada, is een prachtige oude wijk. Vanaf MontesClaros loopt u in slechts 10 minuten naar het Generalife-paleis. Elvira Street, beroemd om zijn tapasbars en bruisend nachtleven, ligt op 12 minuten lopen. Albayzin is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in UNESCO-sites, architectuur en geschiedenis.

Ze hebben enkele slaapkamers van verschillende categorieën en gedeelde ruimtes met buitengewone uitzichten op het Alhambra en de omliggende wijk. Vanaf de balkons en terrassen kunt u genieten van dit prachtige landschap. Dompel uzelf onder in de luxe en het comfort van een traditioneel huis, in een deel van Granada waar de erfenis van Al-Andalus voortleeft.

Note: Indien u de voorkeur geeft aan een meer landelijke sfeer, kunnen we voor de overnachting (bij beschikbaarheid) ook La Casa Grande de Zujaira aanbieden. Een gerestaureerd landhuis dat toebehoorde aan de markiezin van Diéchar. Dit was het zomerhuis waar de adellijke familie maandenlang verbleef. Het is nu gekocht en gerestaureerd door een nieuwe familie, die veel aandacht heeft besteed aan de natuurlijke aspecten en het comfort van het huis.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Mecina Fondales - La Alpujarra

In het zuiden van Spanje in de provincie Granada ligt La Alpujarra, één van de mooiste regio's die u zich kunt voorstellen, gelegen op de zuidhelling van de Sierra Nevada. Zijn tradities en legendes, zijn orografie, de rijkdom aan fauna en plantkunde en zijn heerlijke gastronomie vormen een omgeving die moeilijk te vergeten is.

In La Alpujarra, tussen de rivieren Trevélez en Poqueira, ligt de Tacha de Pitres, gevormd door de steden Pitres, Capilerilla, Mecina, Mecinilla, Fondales, Ferreirola en Atalbéitar en daartussen ligt het Hotel de Mecina Fondales.

Het hotel is gecertificeerd door Europarc Federation als lid van de Europese Overeenkomst voor Duurzaam Toerisme in de Sierra Nevada. Het hotel is gelegen in een klein dorp, midden in de natuur. De eigenaren zijn een familie van drie generaties, die u met al hun warmte verwelkomen in dit landelijke hotel.

Er is geen betere exquise luxe dan teruggaan naar uw roots en u als een ander element van de natuur voelen. Stop de tijd om de waarde van het authentieke te waarderen. Laat de schone berglucht uw kamer omringen, ontspan en voeg een snufje van de beste traditionele Alpujarraanse keuken toe. Voel, proef, rust uit en geniet in Hotel Mecina Fondales.

Het onlangs gebouwde hotel respecteert de architectuur en de traditionele sfeer die overeenkomt met de Alpujarra-enclave, en wordt de beste vertolker van deze bevoorrechte enclave in de regio La Alpujarra genoemd.
Het Mecina Fondales Hotel ligt op slechts 2 kilometer van de rivier Truchero de Trévelez, met schoon en kristalhelder water. Er zijn ook bronnen met ijzerhoudend, zuur en koolzuurhoudend water. Vanuit het hotel kunt u wandeltochten door de vallei maken, paardrijden, mountainbiken, allemaal met gidsen die de natuur kennen.


Kom binnen en maak het u gemakkelijk in een van de kamers van ons landelijke hotel.
De tijd staat stil en uw ruimte is comfortabel verpakt met een vleugje natuurlijke frisheid. Open het raam en laat het licht van Las Alpujarras jouw moment, jouw moment verlichten. Maak je geen zorgen, de rest is aan ons.

Hotel Rural Mecina Fondales heeft 21 tweepersoonskamers voor 2 of 4 personen, allemaal met complete badkamer, centrale verwarming, kleuren-tv, dubbele beglazing, koelkast, directe buiten telefoon en uitzicht op het platteland.

Daarnaast heeft het Rural Hotel een ruimte voor seminars en zakelijke bijeenkomsten, een terras en een tuin, evenals een bar-restaurant waar u de typische Alpujarra-keuken kunt proeven.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Barceló - Málaga

Het Barceló Málaga heeft zichzelf gepositioneerd als één van de beste en modernste hotels in Spanje, dankzij het avant-gardistische ontwerp, de goede service en de uitstekende locatie (met directe toegang tot het AVE-station en vlakbij het Maria Station). Daarnaast biedt het ook een goede verbinding met de luchthaven en ligt het op korte loopafstand van de attracties van de stad.

De 221 ruime en moderne kamers zijn ontworpen volgens het nieuwe B-Room-concept, waardoor elk verblijf een unieke ervaring wordt. Het hotel, erkend als één van de meest 'instagrammable' in Europa, heeft een van de meest spectaculaire recepties in het land onder leiding van zijn specifieke EDHA (Sliding Structure for Daring Humans), een enorme stalen glijbaan die de eerste verdieping rechtstreeks verbindt met zijn lobby.

In zijn gastrobar La Santa María kunnen klanten proeven van een nieuw gastronomisch concept dat het beste van de internationale en lokale keuken combineert in een breed scala aan tapas, waarmee elk diner via zijn smaakpapillen de wereld rond kan reizen.

Gelegen op de 8e verdieping van het hotel en met een prachtig uitzicht op de skyline van Malaga, op dit dak kunt u ontspannen in het solarium of in het zwembad, terwijl u geniet van een heerlijk menu met snacks, frisdranken, salades, cocktails en mixdrankjes.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per persoon
 • €2,50 carbon-emissie donatie per persoon aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon donatie aan een lokaal, duurzaam project in Andalusië
 • Digitale reisbescheiden
 • Recycled en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • 8 overnachtingen zoals omschreven in de tour
 • 9 dagen met begeleide wandelingen en bezoeken (Ronda, Antequera, Granada en Málaga)
 • Entreebewijzen voor de bezoeken aan Caminito del Rey, Hunebedden, Alhambra, Picasso Museum
 • 4 diners, 1 lunch en 4 picknicklunches
 • Spaanse kookcursus met lokale en biologische projecten
 • Lokale en Engelssprekende gids en chauffeur (24/7)
 • Vervoer
 • Transport hotel Malaga naar Malaga Airport
 • Internationale retourvluchten
 • Eventueel benodigde wandelequipment
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfers niet vermeld in het programma Maaltijden niet vermeld
 • Eventuele extra transfers die om persoonlijke redenen tijdens de tour nodig zouden zijn
 • Persoonlijke (ongevallen-)verzekering tijdens fietstour
 • Alles wat niet wordt vermeld in "De kosten zijn inclusief"

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.699,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk