from €2.749,00
Boeking Aanvragen

Nepal – Bhutan: Een spirituele reis door Nepal en Bhutan

Reisduur

16 dagen / 15 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Nepal:

Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling en is tevens de geboorteplaats van de Boeddha. Een groot gedeelte van Nepal is bergachtig en omgeven door het Himalaya gebergte. Van de veertien bergen in de wereld boven 8000 meter liggen er acht in Nepal, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, die op de grens met Tibet ligt. Nepal kent vele kasten/etnische groepen waaronder de Chhetri, de Brahmanen, de Magar, de Tharu, de Tamang en de Newah. Onder de Tibetaanse groepen in het noorden van Nepal bevinden zich de Sherpa’s, die bekend zijn als gidsen en dragers in het alpinisme. Door de grote hoogteverschillen kent het land veel uiteenlopende klimaatgebieden, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Duurzaamheid Nepal:

Geleid door de overkoepelende nationale ambitie van ‘Prosperous Nepal, Happy Nepali’, heeft het 15e ontwikkelingsplan (2019/20-2023/24) een aantal SDG’s benoemd. De evaluatie van de implementatie van de SDG’s in de afgelopen vier jaar laat enkele bemoedigende resultaten zien. Vanaf boekjaar 2017/18 is de incidentie van armoede teruggebracht tot 18,7 . Evenzo is de prevalentie van ondergewicht, dwerggroei en verspilling bij kinderen onder de 5 jaar significant afgenomen. In de gezondheidssector zijn de kindersterfte, moedersterfte en kindersterfte verlaagd. De bruto-inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs bedroegen 93% en 46% tegenover de doelstellingen voor 2019 van respectievelijk 98,5% en 72% .

Evenzo heeft meer dan 90% van de bevolking toegang tot drinkwater en heeft ongeveer 99% toegang tot elementaire sanitaire voorzieningen. Ruim 88% van de bevolking heeft toegang tot elektriciteit en de doelstelling van elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking voor 2019 is gehaald.

Bhutan:

Officieel het Koninkrijk Bhutan, is een land dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen Tibet en India. Het zuidelijke gedeelte van Bhutan ligt op het Indische subcontinent. De lokale naam van het land, Druk Yul, betekent het land van de Druk (draak). Een andere naam die de inwoners aan hun eigen land geven is Druk Tsendhen wat het land van de donderdraak betekent.

Over de vroege geschiedenis is weinig bekend. Uit archeologisch onderzoek blijkt wel, dat al in 2000 voor Christus nederzettingen in Bhutan voorkwamen. Tot de vroege bewoners behoorden de Monpa. Bhutan kwam in de 7e eeuw na Christus in de boeddhistische invloedssfeer vanuit Tibet. De meerderheid van de bevolking woont in de centrale hooglanden. Ongeveer de helft van de bevolking bestaat uit inheemse Bhutanen, de Ngalop, die verwant zijn aan Tibetaanse groepen. Andere grote groepen zijn de Lhotshampa uit Nepal en de Sharchop uit Assam.

Bhutan is zeer bergachtig en afgesloten van de zee. Het land ligt in het oostelijk gedeelte van de Himalaya. In het noorden van Bhutan reiken de bergtoppen tot boven de 7000 meter. Als hoogste berg van Bhutan wordt vaak Kula Kangri (7553 meter) genoemd maar er wordt ook beweerd dat deze berg in Tibet ligt. Het controleren van de hoogte is problematisch aangezien het beklimmen van bergen in Bhutan sinds 2003 uit religieuze overwegingen verboden is. Het zuidelijke gedeelte van het land ligt lager en heeft een aantal vruchtbare, dicht beboste valleien waarin rivieren stromen die in de Brahmaputra in India uitmonden.

Bruto nationaal geluk is een door koning Jigme Singye Wangchuk verwoord systeem van denken waarbij de welvaart in een samenleving niet slechts beschreven wordt in economische termen (bruto nationaal product) maar ook in termen van geluk en geestelijke en sociale ontwikkeling.

Om westers massatoerisme te voorkomen, wordt de prijs van een reis naar Bhutan voor westerse toeristen kunstmatig hoog gehouden. Een westerse bezoeker kan alleen een visum krijgen als hij of zij de reis boekt bij een door de Bhutaanse overheid erkend reisbureau.

Deze bijzondere rondreis door Bhutan volgt paden die eeuwenlang dorpen met elkaar hebben verbonden. De beste manier om deze tour te ervaren is door de mensen, bossen, kloosters, agrarische boerderijen, bijzondere architectuur en adembenemend landschap!

View More

Reisplan

Dag 1: Kathmandu

Bij aankomst op het vliegveld van Kathmandu wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale en Engelstalige gids, die u assisteert en begeleidt tijdens uw transfer naar het hotel. Na de check-in bezoekt u 's middags Kathmandu City en Swayambhunath.

Kathmandu Durbar-plein: Gelegen in het hart van de oude stad Kathmandu in Basantapur, maakt Kathmandu Durbar-plein altijd indruk op bezoekers die voor het eerst komen met zijn ensemble van paleizen, binnenplaatsen en tempels gebouwd tijdens de Malla-periode.

Swayambhunath: rustend op een heuvel 3 kilometer ten westen van Kathmandu, is één van de heiligste boeddhistische chaitya's in Nepal. Er wordt gezegd dat het spontaan is geëvolueerd toen de vallei meer dan 2000 jaar geleden werd gecreëerd uit een oermeer. Deze stoepa is de oudste in zijn soort in Nepal en heeft talloze heiligdommen en kloosters. Gelegen op 77 meter vanaf de begane grond heeft het een prachtig panoramisch uitzicht op de Kathmandu-vallei.

Na de middagtour heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 2: Kathmandu – Paro

In de ochtend vliegt u met de Bhutanese National Carrier over de hoogste bergen ter wereld vanuit Kathmandu naar de Bhutanese Paro. Bij aankomst in de weelderige groene Paro-vallei wordt u allereerst begroet door de koele en schone frisse lucht van de Paro Vallei, het eerste geschenk van Bhutan. Nadat je de douane- en visumformaliteiten hebt afgehandeld, ontmoet u onze gastvrije en vriendelijke Engelstalige vertegenwoordigers en uw Bhutanese gids, die u begeleiden naar de stad Paro voor een heerlijke lokale lunch.

U bezoekt ’s middags Raro Rinpung Dzong, het belangrijkste bouwwerk van Paro. Deze Dzong, ook wel Rinpung Dzong genoemd, dateert uit 1644. De Shabdrung liet het bouwen op de fundamenten van een klooster dat gesticht was door de Guru Rinpoche. Het imposante gebouw ligt tegen een steile helling en bleek in het verre verleden regelmatig een goede basis in de verdediging tegen aanvallen uit Tibet. De dzong is indrukwekkend groot en vanuit vrijwel de hele vallei te zien. Zoals bijna alle dzongs heeft het bouwwerk zowel een religieuze functie (als tempel en als klooster voor ongeveer 200 monniken) als een politieke functie (voor regerings- en administratieve kantoren).

Daarna bezoekt u ook nog een paar lokale dorpen om een glimp op te vangen van het dorpsleven van Bhutan. In de avond verblijft u tijdens een homestay bij een gastvrije en vriendelijke Bhutanese familie.

Dag 3: Paro - Punakha

Na afscheid te hebben genomen van uw eerste Bhutanese gastgezin, reist u vandaag ongeveer twee en een half uur verder naar Punakha, waar u op 3140 meter hoogte de bergweg naar Dochula Pass bezoekt. Bij helder weer biedt de pas een prachtig panorama op de oostelijke Himalaya.

Vanaf de Dochula Pass gaat u verder op een bijzondere fietstocht door gevarieerd bos en komt u uiteindelijk uit in de zeer gecultiveerde vallei van Punakha. Hier maakt u een korte wandeling door de prachtige rijstvelden naar Chimi Lhakhang, een tempel gewijd aan Drukpa Kuenley, die als een favoriete heilige van het Bhutanese volk liefkozend bekend staat als "de Goddelijke Madman". De tempel ligt op een heuvel midden tussen rijstvelden en is een bedevaartsoord geworden voor kinderloze stellen. Daarna wordt u gebracht naar uw homestay familie, waar u de avond door zal brengen.

Dag 4: Punakha – Talo – Nobgang - Wangdue

Vandaag bezoekt u eerst de dorpen Talo en Nobgang, het huis van de koningin-moeder van Bhutan. Na het ontbijt rijdt u via prachtige heuvelachtige wegen naar de dorpen, waarna u bij aankomst de mooie omgeving gaat verkennen met enkele huisbezoeken om het dagelijks leven van de lokale bevolking te observeren, een praatje te maken en thee met ze te drinken.

Daarna keert u terug naar de vallei voor een lokale lunch en een bezoek aan de Punakha Dzong. Vervolgens gaat u op een korte en leuke rafting, waarna u aan het einde van de middag een bezoek brengt aan het dorp Richengang in de buurt van Wangdue. Bij aankomst in Wangdue wordt u gebracht naar uw homestay familie, waar u de avond door zal brengen.

Dag 5: Wangdue - Samtengang

U vervolgt uw reis naar het dorp Samtengang, dichtbij Wangdue. Het leven hier is nog steeds hetzelfde als eeuwen geleden en zal u een indruk geven van het dagelijkse leven van de boeren die op het platteland van Bhutan wonen.

U kunt getuige zijn van de ecologische landbouw, waarbij de lokale bevolking altijd dolblij en geïnteresseerd is in het ontmoeten van de spaarzame buitenlandse bezoekers, die er komen. Ook hier brengt u de nacht door bij een vriendelijk en gastvrije homestay familie.

Dag 6: Samtengang - Gangtey

In de ochtend rijdt u vanuit Samtengang op een wonderschone route naar Gangtey. Bij aankomst in Gangtey gaat u op de zogenaamde Gangtey Nature Trail & Phobijikha Valley Hike, een bijzondere wandeling waarbij u de prachtige Phobijikha-vallei gaat verkennen.

Phobjikha is één van de weinige gletsjervalleien van Bhutan en werd gekozen als winterverblijf van de elegante zwartnekkraanvogels, die jaarlijks migreren vanuit het Tibetaanse plateau.

Dag 7: Gangtey - Thimphu

Vandaag volgt u dezelfde route terug vanaf Gangtey en steekt u opnieuw de Dochula-pas over om verder te reizen naar de hoofdstad van Bhutan, Thimphu.

Aangekomen in Thimphu heeft u na de lunch een stadstour onder begeleiding van een lokale en Engelstalige gids waarbij u een aantal bijzondere bezienswaardigheden in en rond de stad zoals Buddha’s Point en Tashichoe Dzong gaat bezoeken. Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht u in Thimphu in een eco-lodge over bij een homestay familie.

Dag 8: Thimphu - Haa Valley - Paro

Na het ontbijt rijdt u over de Chelela-pas (3899 m), waarbij u een adembenemend zicht op de Himalaya Ranges en de vallei daarachter te zien krijgt. Hier vandaan vervolgt de rit richting Haa. Haa bestaat uit vijf provincies en was tot 2002 gesloten voor de buitenwereld.

In de Haa-vallei bezoekt u Wangchucklo Dzong daterend uit 1915 en Lhakhang Nakpo ( de Zwarte Tempel), die zou zijn gebouwd door de duivenemanatie van koning Songtsen Gampo in de 7e eeuw en Lhakhang Karpo (de Witte Tempel).

Na de lunch en het bezoek aan deze indrukwekkende vallei en zijn oude bezienswaardigheden, rijdt u verder naar Paro. Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht u in Thimphu in een eco-lodge over bij een homestay familie.

Dag 9: Paro & trekking naar het Taktsang-klooster ‘Tiger’s Nest’

Na het ontbijt rijdt u richting het basiskamp van Taktsang voor een trekking naar het wereldberoemde en eeuwenoude Taktsang klooster-Tiger’s Nest (3120 meter). Het is ongeveer twee uur wandelen naar de oude herberg, waar vandaan u een spectaculair uitzicht heeft op het klooster, waar Guru Padmasambhava in de 8e eeuw op de rug van een tijgerin landde.

Na een korte pauze wandelt u verder voor een bezoek aan het Taktsang-klooster, waar wij geregeld hebben dat u een bijzondere meditatiesessie met de hoofdlama van het klooster bij kan wonen. Daarna wandelt u terug naar het beginpunt van de hikingtour en rijdt u vervolgens naar Kyichu Lhakhang, één van de oudste en meest gewaardeerde heiligdommen in Bhutan, waarna u moe maar voldaan terug keert naar uw hotel.

Op uw laatste avond in Bhutan heeft u een speciaal muzikaal cultureel programma, gevolgd door een traditioneel, lokaal diner.

Dag 10: Paro - Kathmandu

In de ochtend wordt u uit uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en vliegt u vervolgens terug naar Kathmandu. Bij aankomst in Kathmandu heeft u een transfer naar Kevin Rohan Foundation.

Deze bijzondere Eco Foundation is een ngo – een niet-gouvermentele organisatie, die zich inzet voor het milieu, armoede en mensenrechten - gevestigd in Kathmandu, Nepal. Het belangrijkste doel van de stichting is het verstrekken van studiebeurzen, gratis gezondheidszorg, het bouwen van huizen en meer voor arme Nepalezen en het bevorderen van gezondheid en welzijn in de meest verarmde gemeenschappen van Nepal door duurzame verandering aan te moedigen door middel van milieuvriendelijke programma's.

De stichting fungeert als een educatief centrum voor de lokale bevolking, waardoor ze de kans krijgen om productiviteit, samenwerking en welzijn op te bouwen voor hun eigen gemeenschappen, waardoor Nepal een toekomst tegemoet gaat waarin duurzaam, milieuvriendelijk leven mogelijk is.

U overnacht tevens in de Kevin Rohan Foundation.

Dag 11: Kevin Rohan Foundation

Vandaag heeft u de gelegenheid om de Kevin Rohan Foundation te verkennen en indien gewenst mee te helpen aan één of meerdere van de vele projecten zoals onderwijs, medische hulp en milieuvriendelijke projecten. Zij zijn van mening dat individuele gezondheid en geluk nauw verbonden zijn met de natuurlijke omgeving, dus door stappen te ondernemen om duurzaam te leven, willen ze zorgen voor een gezonde aarde en tegelijkertijd een verrijkend leven leiden.

Het doel is het creëren en implementeren van milieuvriendelijke programma's die zijn ontworpen om duurzame gemeenschapsontwikkeling te promoten en aan te moedigen om zo een fundamentele verwantschap met het milieu in de lokale gemeenschap en in heel Nepal als geheel te beïnvloeden en te koesteren.

Dag 12: Kevin Rohan Foundation – Neydo Klooster in Pharphing

Vandaag gaat u naar het schitterende Neydo-klooster. Het Neydo-klooster ligt opzettelijk dicht bij de Asura-grot waar Padmasambhava of Guru Rinpoche, zoals hij liefkozend wordt genoemd, mediteerde en de hoogste realisatie bereikte. "Er is energie die onze meditatiebeoefening echt helpt", zegt Dechen, de dochter van de stichter van het klooster, Karma Chagmé Rinpoche.

In het klooster wonen en studeren bijna 200 jonge monniken en als u wilt kunt u vandaag samen met hen eten, deelnemen aan hun dagelijkse gebruiken en meditaties en inzicht krijgen in hun dagelijkse kloosterleven.

Dag 13: Neydo-klooster -Kirtipur – Patan City - Nagarkot

Maak u op voor een culturele dag langs een aantal van de mooiste oude steden van Nepal.

Kirtipur: Kirtipur ligt op een heuvelrug, 8 kilometer ten zuidwesten van Kathmandu. De oude stad Newar met zijn imposante tempelpleinen, geplaveide straten en typische rode bakstenen huizen en pannendaken is van oorsprong een natuurlijk fort. De Chilancho Stupa en de tempel van Bagh Bhairav zijn de belangrijke bezienswaardigheden en door het fantastisch mooie uitzicht vanaf het ford over de hele vallei van Kathmandu, is dit een zeer fotogenieke plaats.

Patan City: Deze zusterhoofdstad van Kathmandu is een oude stad die ook bekend staat als Lalitpur en is gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Bagmati en ligt 5 kilometer ten zuidoosten van Kathmandu. Deze stad staat vol met indrukwekkende hindoetempels en boeddhistische monumenten met bronzen toegangspoorten, beschermgoden en prachtig houtsnijwerk. Het staat ook bekend als de stad van schone kunsten en vanwege het uitmuntende vakmanschap van zijn ambachtslieden.

Nagarkot: Gelegen 30 kilometer ten oosten van Kathmandu aan de rand van de vallei, is Nagarkot een perfecte plek voor diegenen die op zoek zijn naar het imposante landschap en de landelijke rust van de Himalaya. Nagarkot, gelegen op een hoogte van 2175 meter, biedt een fantastisch panorama over vijf van de tien hoogste toppen ter wereld, waaronder de Mount Everest. Bij helder weer kan men vanaf dit prachtige heuvelstation een prachtige zonsopgang en zonsondergang observeren.

Bij aankomst in Nagarkot heeft u na de stadstour en de check-in bij uw hotel de avond ter vrije besteding.

Dag 14: Nakargot – Bhaktapur City - Kathmandu

Nadat u vroeg in de ochtend de schitterende zonsopgang over de hoge Himalaya bergen bij Nagarkot heeft bewonderd, reist u na het ontbijt verder naar Bhaktapur City. De prachtige middeleeuwse stad Bhaktapur, ook wel Bhadgaon genoemd, heeft een oppervlakte van 6 vierkante kilometer in de vorm van een schelp. Bhaktapur betekent ook de stad van toegewijden.

U bezoekt hier onder andere de Nyatapola-tempel, met een hoogte van 30 meter, is niet alleen de hoogste tempel in de vallei maar ook één van de beste voorbeelden van de bijzondere en traditionele Nepalese tempelarchitectuur.

Na het bezoek aan Bhaktapur City rijdt u verder naar de hoofdstad Kathmandu waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 15: Kathmandu – Pashupatinath – Boudhanath – Kathmandu

Op deze laatste dag in Nepal bezoekt u twee van de meest bijzondere en spirituele plekken van dit indrukwekkende land.

Pashupatinath: Pashupatinath, één van de meest heilige tempels van de hindoes, ligt 5 kilometer ten oosten van Kathmandu en is de meest heilige plaats waar de hindoes hun overledenen cremeren. De pagode met twee niveaus, gouden daken en zilveren deuren herbergt de heilige linga, het fallussymbool van Lord Shiva. Kronieken geven aan dat de tempel al vóór 400 na Christus bestond.

Boudhanath: Deze kolossale en oude boeddhistische stoepa, één van de grootste ter wereld, heeft de alziende ogen van Lord Buddha. Boudhanath, 8 kilometer ten oosten van het centrum van Kathmandu, is één van de meest imposante bezienswaardigheden bij Kathmandu.

De laatste avond van deze rondreis heeft u ter vrije besteding.

Dag 16: Kathmandu – Amsterdam

Na een voortreffelijk ontbijt en nog een paar uur ontspanning, wordt u door uw lokale gids opgehaald voor uw transfer naar de internationale luchthaven en vertrek naar Nederland.

NOTE: Indien u na afloop van deze rondreis ook nog aan een korte of langere Himalaya trekking wil deelnemen, kunnen wij dit uiteraard voor u organiseren. Voor meer info: [email protected]

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.
Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende drie lokale projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* WCN ondersteunt natuurbehoud buiten beschermde gebieden door verschillende belanghebbenden van ontwikkeling, natuurbeschermingsorganisaties, het maatschappelijk middenveld en gemeenschappen samen te brengen om een duurzamere wereld op te bouwen.

WCN creëert op nationaal en lokaal niveau positieve effecten op gebieden van ecologisch belang door middel van bewustwording, educatie, belangenbehartiging, capaciteitsopbouw, onderzoek en gedegen beleid.

* Kevin Rohan Memorial Eco Foundation: Deze bijzondere Eco Foundation is een ngo – een niet-gouvermentele organisatie, die zich inzet voor het milieu, armoede en mensenrechten - gevestigd in Kathmandu, Nepal. Het belangrijkste doel van de stichting is het verstrekken van studiebeurzen, gratis gezondheidszorg, het bouwen van huizen en meer voor arme Nepalezen en het bevorderen van gezondheid en welzijn in de meest verarmde gemeenschappen van Nepal door duurzame verandering aan te moedigen door middel van milieuvriendelijke programma's.

* All Angels Nepal: AAN is een door een Nederlandse reisgids opgezette non-profit, niet-gouvernementele, niet-politieke organisatie die is opgericht om vrouwen en jongeren sterker te maken. Het heeft tot doel te werken op het gebied van empowerment van vrouwen, onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen, milieu, landbouw, hernieuwbare energie en ICT.

Het is hun missie om vrouwen sterker te maken door verschillende bekwame trainingen te geven, het publiek bewust te maken van genderdiscriminatie, uitbuiting van vrouwen en verschillende programma's op dezelfde gebieden te mobiliseren. Ze zijn toegewijd aan het leveren van alle noodzakelijke technische, financiële en fysieke hulpmiddelen om de kwaliteit van onderwijs, gezondheid en milieu te verhogen.

WAAR JE BLIJFT

Hotel Shanker - Kathmandu

Hotel Shanker in de hoofdstad Kathmandu is een erfgoedhotel, gehuisvest in een 19e-eeuws paleis op loopafstand van de populaire plaatsen Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu.
Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal van 1894 tot 1964, toen het werd omgebouwd tot een luxe hotel. De gevel is intact gehouden, maar het interieur is opnieuw ontworpen om reizigers het soort comfort te bieden dat ze van een hotel van wereldklasse mogen verwachten. Het hotel wordt gekenmerkt door prachtige en authentieke kunstvoorwerpen. De gebeeldhouwde ramen in de lobbybar zijn bijvoorbeeld meer dan 200 jaar oud. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Kevin Rohan Foundation - Kathmandu

Bij deze fantastische foundation geloven ze, dat de individuele gezondheid en geluk nauw verbonden zijn met onze natuurlijke omgeving, dus door maatregelen te nemen om duurzaam te leven, kunnen ze zorgen voor een gezonde aarde en tegelijkertijd een verrijkend leven leiden.

Hun doel is het creëren en implementeren van milieuvriendelijke programma's die zijn ontworpen om duurzame gemeenschapsontwikkeling te bevorderen en aan te moedigen om een fundamentele verwantschap met het milieu in onze lokale gemeenschap en in heel Nepal als geheel te beïnvloeden en te koesteren. Help mee om een gezonder en duurzamer Nepal te maken!

Vrijwilligersverblijven variëren van enkele dagen tot vele maanden en helpen bij dagelijkse taken, werken aan lopende projecten en nemen ook eigen initiatieven. U verblijft in het Bottle House of Straw Bale House en heeft hier een eigen accommodatie en een eigen douche. Elk huis biedt plaats aan twee personen. Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Neydo Monastery Lodge - Pharphing

Verscholen te midden van een schilderachtige gebied, ligt een boeddhistisch kloosterpension op de meest rustige locatie naast het Neydo Tashi Choeling-klooster, op slechts 22 km of minder dan een uur rijden van het hart van Kathmandu. Het is gelegen in de zuidwestelijke hoek van de Kathmandu-vallei, dicht bij Pharping.

Het is een ideale plek om gewoon te ontspannen en tot rust te komen van alle drukte van het alledaagse leven en een gemakkelijke ontsnapping voor een korte pauze, aangezien u ook kunt mediteren, of zelfs het boeddhisme kunt bestuderen of een dag in het leven van de kloosterlingen kunt volgen.

Het Neydo-klooster ligt met opzet dicht bij de Asura-grot waar Padmasambhava of Guru Rinpoche, zoals hij liefdevol wordt genoemd, mediteerde en de hoogste realisatie bereikte. "Er is energie die onze meditatiebeoefening echt helpt", zegt Dechen, de dochter van de stichter van het klooster, Karma Chagmé Rinpoche.

Bijna 200 monniken wonen en studeren hier en als je wilt kun je naast hen eten, deelnemen aan hun beoefening en inzicht krijgen in hun monastieke leven.

Hier, met 23 comfortabele kamers, heerlijk gezond eten gemaakt door een uitstekende chef-kok, laat u alle problemen achter u. Het Neydo Tashi Choeling-klooster is jong en een overeenkomstig levendige plaats met ongeveer 200 monniken in residentie.

Uw verblijf in het pension wordt zeer gewaardeerd omdat het bijdraagt ​​aan de dagelijkse uitgaven van het klooster en de monniken die hier wonen in hun levensonderhoud voorziet. Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Mystic Mountain - Nagarkot

Hotel Mystic Mountain, gelegen te midden van het dichte groen van Nagarkot, ligt net als zijn naam doet vermoeden, in een vredige en schitterende omgeving. Het hotel ligt op de top van een berg boven schilderachtige dorpjes en terrasvormige velden, oprijzend boven de mistige wolken die de heuvels eromheen omringen.

Mystic Mountain kijkt uit over de vallei daarachter en heeft de perfecte mix van moderne luxe en helende natuur. Gasten kunnen genieten van de beste voorzieningen en diensten. Het hotel biedt de perfecte mix van luxe service maar ook de mogelijkheid om dichter bij de natuur te komen door middel van natuurwandelingen, trektochten en andere avontuurlijke activiteiten.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

Homestay en traditionele farmhouses - Bhutan

Tijdens deze reis verblijft u grotendeels bij lokale bewoners (homestay en traditionele farmhouses). Indien u toch nog ergens een hotelovernachting heeft zullen wij u hierover na de reisaanvraag meer gedetailleerd informeren.

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan Calamiteitenfonds
 • €5,00 bijdrage per persoon transport-donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €30,00 donatie per persoon aan door u zelf geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • 3 nachten accommodatie in Shanker Hotel in Kathmandu
 • 1 overnachting in het Mystic Mountain Hotel in Nagarkot
 • 2 nachten accommodatie bij Kevin Rohan Foundation in Pharping
 • 1 overnachting in Neydo Monastery Lodge
 • Dagelijks ontbijt
 • Lunches en diners zoals gespecificeerd in de reisbeschrijving in Nepal
 • Alle rondleidingen en excursies volgens de bovenstaande reisbeschrijving
 • Een Engelssprekende lokale gids tijdens een sightseeingtour in Kathmandu
 • Al het vervoer over land in een eigen AC-voertuig met chauffeur
 • Toegangsprijs monumenten
 • 8 nachten Bhutan-tour met 3-sterrenaccommodatie in homestays of Ecolodges in Bhutan
 • Visumkosten voor Bhutan - inclusief alle noodzakelijke verwerking
 • Routevergunning
 • Drie maaltijden per dag tijdens uw verblijf in Bhutan
 • Een erkende lokale en Engelstalige Bhutanese gids
 • Alle vervoer over land met een privévoertuig
 • Sightseeing volgens reisschema
 • Toegangsprijzen voor monumenten, indien van toepassing
 • Alle interne belastingen en heffingen
 • Alle ontbijt, lunches en diners volgens de bovenstaande reisbeschrijving
 • Alle rondleidingen en excursies volgens de bovenstaande reisbeschrijving
 • Een Engelssprekende lokale gids tijdens een sightseeingtour in Kathmandu
 • Al het vervoer over land met een eigen AC-voertuig
 • Toegangsprijs monumenten
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Inreisvisumkosten voor Nepal
 • Alle vliegtickets en luchthavenbelasting (gemiddelde prijs van een retourticket Kathmandu – Paro- Kathmandu: €350 per persoon)
 • Lunches en diners anders dan vermeld in de reisbeschrijving
 • Gidsen tijdens intercitytransfers
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Noodevacuatie / redding in welke vorm dan ook
 • Persoonlijke uitgaven zoals rekeningen voor bars en dranken, telefoonrekeningen, wasserette etc.
 • Alle kosten die voortvloeien uit aardverschuivingen, wegblokkades, annulering van vluchten etc.
 • Alle kosten die niet in onze bovenstaande kosten worden vermeld, zijn inclusief sectie

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 49 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

dothanpodiatrist ਹੱਥਰਸੀ ਪੋਰਨ

07/06/2024
ਹੱਥਰਸੀ ਪੋਰਨ .BizM32ElyRE
Pure Passion for our Planet

townandcampusunh 毛深いポルノ

06/06/2024
毛深いポルノ .e81dfLVcdaj
Pure Passion for our Planet

glencovesaltcave ਨੰਗਾ ਨਾਚ ਪੋਰਨ

06/06/2024
ਨੰਗਾ ਨਾਚ ਪੋਰਨ .MGwUx10swce
Pure Passion for our Planet

glencovesaltcave hentai, ਐਨੀਮੇ ਪੋਰਨ

06/06/2024
hentai, ਐਨੀਮੇ ਪੋਰਨ .kW86JPsVTyp
Pure Passion for our Planet

kidzkaboodle ਲਾਤੀਨੀ ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ

06/06/2024
ਲਾਤੀਨੀ ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ .hcHmeXfExU0
Pure Passion for our Planet

kidzkaboodle ਏਸ਼ੀਆਈ ਪੋਰਨ

06/06/2024
ਏਸ਼ੀਆਈ ਪੋਰਨ .3fBZTVEjsct
Pure Passion for our Planet

gobigbrain おばあちゃんポルノ

06/06/2024
おばあちゃんポルノ .5WOR9MzgdBP
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

Generally I don't read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article. http://www.tlovertonet.com/

Yay google is my king assisted me to find this outstanding site! .
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

You really make it seem really easy along with your presentation but I find this topic to be really something that I believe I'd never understand. It seems too complex and very huge for me. I'm having a look ahead on your next post, I will try to get the cling of it! http://www.tlovertonet.com/

Whats up very cool web site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I'll bookmark your website and take the feeds additionallyKI am happy to seek out a lot of helpful information right here within the put up, we'd like work out extra techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .
Pure Passion for our Planet

ladesbet 輪姦ポルノ

05/04/2024
ladesbet ヘンタイ, アニメポルノ ladestinemi.IRDMYyLUPth
Pure Passion for our Planet

ladesbet ਫੈਟਿਸ਼ ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ ਹੈ

05/04/2024
ladesbet ਗੁਦਾ ਪੋਰਨ ladesinemi.4dqBXPnM4Dg
Pure Passion for our Planet

ਜਾਅਲੀ ਟੈਕਸੀ ਪੋਰਨ

03/04/2024
ਗੇ ਪੋਰਨ madisonivysex.TyRb7M8a1VS
Pure Passion for our Planet

उभयलिंगी अश्लीलता

02/04/2024
सह शॉट अश्लील hkyonet.pDSOTenwoNt
Pure Passion for our Planet

पीओवी पोर्न

01/04/2024
मुख-मैथुन अश्लील साहित्य txechdyzxca.OHjtM3yQXoG
Pure Passion for our Planet

सह शॉट पोर्न के बा

30/03/2024
सेलिब्रिटी पोर्न के बा hjkvbasdfzxzz.J7TZ37QJg8R
Pure Passion for our Planet

गुदा अश्लील

30/03/2024
कार्टून अश्लील qqyyooppxx.yX31AuBu1q3
Pure Passion for our Planet

falbobrospizzamadison Swingers porn

29/03/2024
falbobrospizzamadison Orgy porn jkkıjxxx.IDFPgV2ELB1
Pure Passion for our Planet

landuse Swingers porn

29/03/2024
landuse Toys porn lancdcuse.PXwYWQM1C8D
Pure Passion for our Planet

jenniferroy フェチポルノ

28/03/2024
jenniferroy 毛深いポルノ japanesexxporns.SX0Tz361sah
Pure Passion for our Planet

ladyandtherose Amateur porn

28/03/2024
ladyandtherose Swingers porn backlinkseox.Op78vhXFCBE
Pure Passion for our Planet

goodhere Group Sex

28/03/2024
goodhere Cartoons porn vurucutewet.KR08pGvqRqp
Pure Passion for our Planet

fashionflag pron video full hd

27/03/2024
fashionflag you hd porno fashionflag.nXkBwXlqUGm
Pure Passion for our Planet

xxx hd pron video

13/03/2024
4k porn video downloads ggjinnysflogg.8aCFwWbyCwi
Pure Passion for our Planet

sexx

23/02/2024
bahis siteleri incest category tthighereduhryyy.J9teDPPkusy
Pure Passion for our Planet

porn siteleri

22/02/2024
sektor benim zaten amin evladi vvsetohimalxxvc.BMYdJ93PTiVM
Pure Passion for our Planet

seksi siteler

21/02/2024
fuck eyeconartxx.K7EiF9woMShl
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri incest category

21/02/2024
bahis siteleri incest category 250tldenemebonusuxx.CyKi6aOdpFXQ
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri incest category

21/02/2024
childrens sex bingoxx.SWrzTaVPhiOb
Pure Passion for our Planet

amciik siteleri

21/02/2024
porn siteleri mobileidn.pVorSOH3ELMc
Pure Passion for our Planet

escort siteleri

21/02/2024
eskort siteleri footballxx.1oiWbyRDx3h8
Pure Passion for our Planet

porno

21/02/2024
fuck google pokkerx.Xohw6XoUp8WJ
Pure Passion for our Planet

pornhub bahis siteleri

05/02/2024
escort siteleri 0qbxjluaxcxjsxzz.yMWeVbBdEKOR
Pure Passion for our Planet

childrens sex

05/02/2024
sexax bxjluajsxzz.DGq3iYXb1KFx
Pure Passion for our Planet

escort siteleri

05/02/2024
bahis siteleri porn sex incest bjluajszz.wDIL0QTRnlWA
Pure Passion for our Planet

eski rahatiniz olmayacak

03/02/2024
porno izle juljulfbi.SpMcOH9h90cD
Pure Passion for our Planet

eski rahatiniz olmayacak

03/02/2024
eski rahatiniz olmayacak hepxhupx.6jSqp7qexE91
Pure Passion for our Planet

escort siteleri

02/02/2024
sexx hephupx.0hv5U7vkVuFU
Pure Passion for our Planet

bahis porno

02/02/2024
sektor benim zaten amin evladi asillartaklitler.Oz3UruBxwvvx
Pure Passion for our Planet

bahis siteleri child porn

02/02/2024
bahis siteleri incest category pompadirha.6bdpZfE6QlcB
Pure Passion for our Planet

sektor benim zaten amin evladi

20/01/2024
porn sex wrtgdfgdfgdqq.00IBIm1wDpUe
Pure Passion for our Planet

anal siteleri

20/01/2024
seksi siteler ewrjghsdfaa.McZerISmgeQM
Pure Passion for our Planet

anal siteleri

20/01/2024
eski rahatiniz olmayacak hyuqgzhqt.0sfTqL5FKrSB
Pure Passion for our Planet

porno siteleri

20/01/2024
pornhub bahis siteleri citixx.ad3UFxwaBmrC
Pure Passion for our Planet

anal sikis siteleri

17/01/2024
bahis siteleri incest category yaralandinmieycan.ZLiLKFF6LEPK
Pure Passion for our Planet

porn sex

16/01/2024
bahis siteleri child porn vurgunyedim.Fsxuci14XlwY
Pure Passion for our Planet

pitilessnesses

30/12/2023
pitilessnesses xyandanxvurulmus.QrODORcPuvkR
Pure Passion for our Planet

kinesipathies

29/12/2023
xbunedirloooo.BgI4FKX7l6cD
Pure Passion for our Planet

ragtags

29/12/2023
xyandanxvurulmus.6RLJDBfxbCio
Pure Passion for our Planet

sexx

29/12/2023
yandanxvurulmus.q5wMuPAqeJFO
Showing 1 - 49 of 49 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.749,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk