from €2.999,00
Boeking Aanvragen

Bhutan: Door idyllische dorpen en langs eeuwenoude kloosters

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Bhutan:

Officieel het Koninkrijk Bhutan, is een land dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen Tibet en India. Het zuidelijke gedeelte van Bhutan ligt op het Indische subcontinent. De lokale naam van het land, Druk Yul, betekent het land van de Druk (draak). Een andere naam die de inwoners aan hun eigen land geven is Druk Tsendhen wat het land van de donderdraak betekent.

Over de vroege geschiedenis is weinig bekend. Uit archeologisch onderzoek blijkt wel, dat al in 2000 voor Christus nederzettingen in Bhutan voorkwamen. Tot de vroege bewoners behoorden de Monpa. Bhutan kwam in de 7e eeuw na Christus in de boeddhistische invloedssfeer vanuit Tibet. De meerderheid van de bevolking woont in de centrale hooglanden. Ongeveer de helft van de bevolking bestaat uit inheemse Bhutanen, de Ngalop, die verwant zijn aan Tibetaanse groepen. Andere grote groepen zijn de Lhotshampa uit Nepal en de Sharchop uit Assam.

Bhutan is zeer bergachtig en afgesloten van de zee. Het land ligt in het oostelijk gedeelte van de Himalaya. In het noorden van Bhutan reiken de bergtoppen tot boven de 7000 meter. Als hoogste berg van Bhutan wordt vaak Kula Kangri (7553 meter) genoemd maar er wordt ook beweerd dat deze berg in Tibet ligt. Het controleren van de hoogte is problematisch aangezien het beklimmen van bergen in Bhutan sinds 2003 uit religieuze overwegingen verboden is. Het zuidelijke gedeelte van het land ligt lager en heeft een aantal vruchtbare, dicht beboste valleien waarin rivieren stromen die in de Brahmaputra in India uitmonden.

Bruto nationaal geluk is een door koning Jigme Singye Wangchuk verwoord systeem van denken waarbij de welvaart in een samenleving niet slechts beschreven wordt in economische termen (bruto nationaal product) maar ook in termen van geluk en geestelijke en sociale ontwikkeling.

Om westers massatoerisme te voorkomen, wordt de prijs van een reis naar Bhutan voor westerse toeristen kunstmatig hoog gehouden. Een westerse bezoeker kan alleen een visum krijgen als hij of zij de reis boekt bij een door de Bhutaanse overheid erkend reisbureau.

Deze bijzondere rondreis door Bhutan volgt paden die eeuwenlang dorpen met elkaar hebben verbonden. De beste manier om deze tour te ervaren is door de mensen, bossen, kloosters, agrarische boerderijen, bijzondere architectuur en adembenemend landschap!

View More

Reisplan

Dag 1: Thimpu

Bij aankomst op het vliegveld van Paro, wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale en Engelstalige gids voor een transfer naar Thimphu. Bij aankomst in de Bhutanese hoofdstad heeft u een rustige middag om te acclimatiseren en te wennen aan de hoogte van 2400 meter.

Na de lunch bezoekt u de eeuwenoude Changgangkha-tempel, waar de lokale bevolking hun kinderen naartoe brengt om een zegen te ontvangen en baby's hun naam krijgen van de lama. Daarna rijdt u door naar het takin-reservaat om dit bijzondere en inheemse nationale dier van Bhutan in zijn natuurlijke habitat te kunnen zien. Vanaf het reservaat rijdt u verder naar een uitkijkpunt voor een korte wandeling naar de mooie Wangditse-tempel, waarbij u onderweg talloze kleurrijke gebedsvlaggen en een kleine boerderij passeert.

Vanaf de tempel wandelt u verder waarbij u een fantastisch uitzicht op Thimphu Dzong heeft. Na de wandeling rijdt u uiteindelijk verder met de auto om de indrukwekkende Dzong van Thimpu te bezoeken.

De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 2: Thimpu Tango Hike & picknick

Uw dag begint vroeg met een korte wandeling naar het indrukwekkende Tangoklooster. Via mooie landweggetjes wandelt u iets minder dan een uur bergopwaarts voordat u het Tango-klooster bereikt: één van de belangrijkste instituten voor boeddhistische studies voor de monniken van Bhutan. U zal bij aankomst een bijzondere en unieke meditatiesessie volgen in het eeuwenoude klooster.

Na afloop wordt een picknicklunch geserveerd aan de rivier voordat u terugkeert naar Thimphu.

In de middag brengt u vervolgens een bezoek aan het Folk Heritage Museum en het Institute for the 13 Traditional Arts (Zorig Chusum). Aan het begin van de avond bezoekt u ook nog het Boeddhapunt en maakt u een wandeling rond de Memorial Chorten, waar u mensen uit alle lagen van de bevolking zult ontmoeten.

Uiteraard heeft u tussendoor ook wat vrije tijd om het stadscentrum te bezoeken. Misschien wilt u het postkantoor bezoeken waar u de speciale postzegelverzamelingen kunt zien en zelfs uw eigen foto en uw eigen postzegel kunt laten maken.

Na afloop van deze indrukwekkende dag, wordt u naar uw Bhutanese homestay familie gebracht waar u gezamenlijk een kookervaring gaat beleven om heerlijke en traditionele Bhutanese gerechten te bereiden voor het gemeenschappelijke diner.

Dag 3: Thimpu – Punakha

Vroeg in de ochtend rijd u met uw gids en chauffeur richting Punakha. Onderweg maakt u een tussenstop bij de Dochula-pas (3.000 meter hoogte) om van het fantastische uitzicht op de Himalaya-toppen te genieten en om de chorten heen te lopen.

Een wandeling van 40 minuten bergafwaarts door rododendronbossen geeft u een frisse neus voordat u begint aan een prachtige wandeling van twee uur door traditionele dorpjes en de omringende weilanden. In het voorjaar wandelt u door kleine dorpjes, langs groene rijstterrassen en ziet u verschillende exotische bomen, planten en vogels. In het najaar gaan de boeren hun rijstterrassen oogsten. Misschien ziet u dan zelfs adelaars diep onder u de beboste valleien in duiken.
Geniet van een picknicklunch in de velden, vlakbij een tempel en loop nog eens 2 uur door dorpen tot u de weg bereikt waar u wordt opgewacht door uw chauffeur. Van hieruit gaat u verder richting Punakha (1.200 m).

Punakha Dzong was de oude hoofdstad van Bhutan en heeft een imposante tempel vol kleurrijk houtsnijwerk, schilderijen en enorme standbeelden. Steek de onlangs gerestaureerde cantileverbrug over om de dzong te bezoeken. Hierna bezoekt u uiteindelijk een tentoonstelling, die het herstelproces van de brug beschrijft.

De avond heeft u ter vrije besteding

Dag 4: Punakha

Vandaag gaat u twee korte wandelingen maken. U begint vroeg in de ochtend voor een korte wandeling naar de bekende Khamsum Yulley Namgayal stupa voor een indrukwekkend uitzicht over de Punatsangchu-rivier.

Vervolgens brengt uw chauffeur u naar de Chimi Lhakhang-tempel, de zetel van de zogenaamde "Divine Madman". Na de lunch gaat u op weg naar het Talo-klooster. Het interieur van het klooster is niet toegankelijk voor toeristen maar u kunt de binnenplaats bezoeken en genieten van het fantastische uitzicht over de vallei.

Een reeks korte wandelingen brengt u voorbij het klooster, waarbij u met verschillende tussenpozen de hoofdweg doorkruist en eindigt met een wandeling van twee uur bergafwaarts langs een authentiek Bhutanees dorp, een school en door een aantal schitterende beboste gebieden, die u terug naar de Punakha Dzong zullen leiden.

Alternatieve optie: een halve dag raften op de rivier Punatsangchu (vooraf via ons reserveren) en daarna een bezoek aan een lokale biologische boerderij, die uitsluitend aan duurzame landbouw doet.

Dag 5: Punakha – Phobijikha

Vandaag gaat u op een schitterende wandeltocht van een halve dag door de indrukwekkende vallei van Phobjika. Over de zo typisch kronkelende Himalaya-bergwegen van Punakha via Wangdue rijdt u in de ochtend naar de hoge gletsjervallei van Phobjikha (op een hoogte van 2.800 meter), bekend om zijn schitterende vergezichten en grazende yaks.

Deze vallei heeft een idyllisch ogend en zeer landelijk landschap en bestaat uit een centraal moerasland - dat tevens het winterverblijf is van de zeldzame zwartnekkraanvogels - en boerderijen waar aardappels en andere hooggelegen gewassen worden verbouwd. U maakt hier een middagwandeling van ongeveer 3 uur door de vallei, langs de ongerepte rivier, door bossen en idyllische dorpen.

Alternatieve optie voor deze wandeltocht, als u daar de voorkeur aan geeft, is een mooie en ontspannen fietstocht door het dal van de gletsjervallei.

Dag 6: Phobijikha – Trongsa of Chumey

Bezoek voorafgaand aan uw dagprogramma, indien gewenst, het Gangtey-klooster en het RSPN-informatiecentrum voor meer informatie over de zwarthalskraanvogel.

Optie 1: Maak een wandeling van 3-4 uur van Phobjikha naar de vallei van Sephu en Rukubji. Dit is een vrij inspannende maar tegelijkertijd schitterende wandeling, die begint vanaf het Gangtey klooster en ongeveer 1½ - 2 uur klimt naar de Gyeche-La Pass, (3.580 m), waarbij u de oude en oorspronkelijke looproutes volgt. U bezoekt het eeuwenoude Kumbu-klooster voordat u de pas bereikt en gaat dan bergafwaarts de vallei in, waar u verschillende dorpjes passeert tot u uiteindelijk aankomt bij uw chauffeur, die u verder brengt richting Trongsa.

Optie 2: U kiest voor een kortere wandeling waarbij u stopt bij het beroemde uitkijkpunt voordat u Trongsa bereikt, ontspannen wandelend via het oude pad dat vroeger de belangrijkste toegang tot de Trongsa Dzong was. U daalt scherp af naar een houten cantileverbrug en klimt dan weer omhoog naar de hoofdingang van de dzong. Deze wandeling van 1½ uur zal u doen beseffen hoe de dzong de route tussen het oosten en westen van Bhutan domineerde. Na een bezoek aan de Trongsa Dzong, brengt uw chauffeur u naar Chumey Village (1½ uur). Hier aangekomen wordt u eerst naar een traditionele boerderij of homestay gebracht, waarna u de rest van de dag ter vrije besteding hebt om op uw gemak rond te dwalen en het dagelijkse leven te ervaren in een heel typisch landelijk dorpje in de Chumey-vallei.

Dag 7: Trongsay/Chumey – Jakar

Vandaag gaat uw reis verder met een dagwandeling inclusief picknick naar het Tharpaling-klooster (3.500 meter hoogte). Dit schitterende klooster heeft een zeer oude tempel en wordt bewoond en onderhouden door talloze devote monniken. Na een uitgebreid bezoek aan het klooster wandelt u direct bergopwaarts naar de stoepa van Ngulshey Khen Rimpoche, een leraar van de Dalai Lama. Vanaf hier is het nog een wandeling van 1 uur naar de bergkam, vanwaar u een onvergetelijk uitzicht heeft over de bergketens in de verte.

Vanaf hier gaat de tocht bergafwaarts, langs rododendrons en dwergbamboe en door oude gemengde naaldbossen. Uw chauffeur wacht op u bij Lamey Goemba Palace om u vervolgens naar uw farmhouse in Jakar te rijden. (Voor een zwaardere wandeling kan deze route ook in de tegenovergestelde richting worden gedaan. Dit moet van tevoren worden gepland, aangezien u in principe in Jakar zult overnachten).

De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 8: Jakar – Bumthang Sightseeing

Vandaag staat vanuit Jakar een relaxte en bijzondere dag sightseeing in Bumthang op het programma. U bezoekt onder andere de Jakar dzong, Jambay Lhakhang en Kurjey Lhakhang en u wordt getrakteerd op een heerlijke en traditionele lunch in een dorpsboerderij voordat u een korte dorpswandeling maakt naar het Tamshing-klooster. Ervaar hier een zelfmeditatie sessie, waarbij u begeleidt wordt door de hoofdlama van het klooster.

Na deze bijzondere ervaring, keert u terug naar de stad en stopt u nog bij Karchu Dratshang, waar u de kans krijgt om de monniken te zien debatteren in de Tibetaanse stijl.
De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 9: Jakar – Dagexcursie naar Tang Valley

Na het ontbijt bezoekt u het Ogyen Choling Palace Museum, een enorm en oud gebouw dat vroeger het huis was van een lokale landheer, dat een goed aanbod van de originele uitrustingen van het dagelijks leven herbergt.

Vanaf hier maakt u vervolgens een korte wandeling door de dorpen Ogyen Choling, Gamling en Kharab voordat u Namkhar Lhakhang bereikt. Na afloop van deze mooie wandeling brengt uw chauffeur u terug naar Jakar en stopt u onderweg bij Lake Mebartsho, waar volgens de oude mythen de gerespecteerde schatontwikkelaar van Jakar, Pema Lingpa, een brandende boterlamp uit het diepe water haalde.

De avond heeft u ter vrije besteding. Tijdens uw overnachting in een traditioneel boerderij (homestay) zult u een onstpannen verblijf in een traditioneel, hete stenen bad kunnen ervaren.

Dag 10: Jakar - Wangdue

Vandaag reist u verder vanuit Jakar naar Wangdue. Onderweg bezoekt u een aantal traditionele wevers in het dorp Zungney en maakt u een tussenstop om de dzong te bezoeken en beklimt u de statige trappen naar het Ta Dzong Trongsa-museum, gehuisvest in de prachtig gerestaureerde uitkijktoren.

Bij aankomst in Wangdue heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en op eigen gelegenheid Wangdi te bezichtigen.

Dag 11: Wangdue – Paro

In de ochtend rijd uw chauffeur u van Wangdue naar Paro (3 uur). Onderweg naar Paro bezoekt u de op een hoge heuvel gelegen eeuwenoude Simtokha Dzong, de eerste dzong gebouwd in Bhutan door de Shabdrung.

Bij aankomst in de stad Paro steekt u, na een uitgebreide lunch, de oude houten, traditionele brug over en bezoekt u de indrukwekkende Rinpung Dzong, die te zien was in Bertolucci's film 'Little Buddha'. Na dit bezoek wandelt u op uw gemak naar de stad Paro voor wat vrije tijd.

In de avond wordt u getrakteerd op een cultureel muzikaal programma met een heerlijk traditioneel, lokaal diner.

Dag 12: Paro – Tiger’s Nest Hiking

Vandaag maakt u een uitgebreide ochtendwandeling of paardrijtocht naar de wereldberoemde Taktsang-tempel, ook bekend als het Tijgernest, die op een hoogte van 3000 meter in de steile rotswand is gebouwd.

Het bezoek aan deze schitterende, tegen de rotsen gebouwde tempel is een absoluut hoogtepunt van de tour en omvat een wandeling van 2 uur bergopwaarts. Het bezoek aan de tempel en de terugkeer bergafwaarts naar de basis maken dit een trekking van ongeveer 4-5 uur. Deze wandeling is lang maar niet overdreven moeilijk en ongetwijfeld de moeite waard.

Bij aankomst in de Taktsang Tempel krijgt u een unieke meditatiesessie in het klooster, onder de bezielende leiding van de hoofdlama van het klooster.

Na terugkomst van deze bijzondere ochtend heeft u na de lunch de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 13: Paro

Na een vrije ochtend, begeleiden uw lokale chauffeur en gids u in de middag naar het deels verwoeste fort Drugyel Dzong vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft op de verre Jhomolhari-berg en kunt genieten van het rustieke landschap van de vallei met zijn hier en daar verspreide kleine dorpjes en talrijke authentieke boerderijen.

Na terugkomst in de stad Paro, bezoekt u nog Kyichu Lakhang, één van de oudste tempels in Bhutan. Daarna wilt u misschien nog eenmaal genieten van een traditionele massage of een bad met hete stenen in één van de verschillende spa's in de stad om vervolgens te genieten van uw laatste diner in Bhutan.

Dag 14: Paro - Nederland

Vandaag eindigt uw schitterende rondreis door Bhutan en vertrekt u vanuit Paro terug naar Nederland. In overleg kunnen wij deze reis verlengen met een rondreis en/of Himalaya Trekking in Nepal. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzaam/lokaal project

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €30 aan één van de onderstaande drie lokale en duurzame projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* Human Nature Project: een lokaal project dat zich inzet voor de bescherming en het behoud van de Bhutanese bossen en de vele inheemse diersoorten.
* Bhutan Animal Rescue Center: een initiatief om in de hoofdstad Thimpu zwerfhonden en andere dieren op te vangen en te beschermen.
* Phajoding-klooster: uw donatie wordt gebruikt voor het onderhoud en de renovatie aan dit eeuwenoude klooster.

WAAR JE BLIJFT

Wangdue Ecolodge - Wangdue

De 3-sterren Wangdue Eco Lodge is schitterend gelegen op een glooiende heuvelhelling en biedt een luxe verblijf met lekker eten in combinatie met verjongende natuurlijke therapieën. De sfeervol ingerichte huisjes bieden een prachtig uitzicht op het landschap, de turquoise gekleurde rivier, besneeuwde bergen in de verte, de prachtige Wangdue Dzong en het schilderachtige dorpje Ngayshigaykha, omringd door rijstvelden.

De charmante en traditionele huisjes van de Wangdue Eco Lodge, natuurlijke en vredige pracht in combinatie met biologische huisgemaakte gerechten, bieden een authentieke, lokale ervaring in het comfort en de luxe van een driesterrenlodge. Wangdue Eco Lodge is gebouwd met uitsluitend milieuvriendelijke materialen en bevat traditionele Bhutanese bouwtechnieken en groene architectuur...

Elk van de 4 lodges is gebouwd in traditionele stijl en bestaat uit 2 eco-suites, volledig ingericht met twee eenpersoonsbedden of een kingsizebed, alle moderne voorzieningen en faciliteiten, waaronder een grote en-suite badkamer met alle moderne voorzieningen, een warme en koude douche. Elke kamer heeft een eigen afgeschermd balkon met een prachtig en vrij uitzicht op de vredige en natuurlijke omgeving.

De lokale culinaire ervaring is een integraal onderdeel van reizen en bij Aie's Restaurant zijn al onze gerechten hetzelfde bereid als bij lokale Bhutanese families, zonder toegevoegde conserveermiddelen of smaakversterkers.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Homestays & Farmhouses

Tijdens deze reis verblijft u grotendeels bij lokale bewoners (homestay en traditionele farmhouses). Indien u toch nog ergens een hotelovernachting heeft zullen wij u hierover na de reisaanvraag meer gedetailleerd informeren.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • Ophalen en afzetten van de luchthaven met een privévoertuig.
 • 3-sterren accommodatie of homestays of Ecolodge (4 en 5 sterren kunnen een extra toeslag vereisen).
 • Visumkosten voor Bhutan - inclusief alle noodzakelijke verwerking
 • Routevergunning
 • Fullboard (ontbijt, lunch en diner) tijdens uw verblijf in Bhutan
 • Een erkende Bhutanese en Engelssprekende gids
 • Alle vervoer over land met een privévoertuig
 • Sightseeing volgens reisschema
 • Toegangsprijzen voor monumenten, indien van toepassing
 • Recycled en navulbare waterfles inclusief drinkwater
 • Alle interne belastingen en heffingen
 • Een vergoeding voor duurzame ontwikkeling van $ 65. (Deze vergoeding voor duurzame ontwikkeling gaat naar gratis onderwijs, gratis gezondheidszorg, armoedebestrijding, samen met de aanleg van infrastructuur.)
 • Internationale vliegtickets
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard, fooien aan gidsen en chauffeurs
 • Kosten die zijn gemaakt als gevolg van onvermijdelijke gebeurtenissen, zoals verkeersongevallen, vertragingen van vluchten enz.
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 3 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch! "We know what happens to people who stay in the middle of the road. They get run over." by Ambrose Gwinett Bierce. http://www.tlovertonet.com/

Perfectly pent articles, appreciate it for selective information.
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

Loving the info on this website , you have done great job on the blog posts. http://www.tlovertonet.com/

I keep listening to the newscast lecture about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?
Pure Passion for our Planet

Analytical & Research Agency

25/03/2024

It's very interesting! If you need help, look here: ARA Agency https://ara.cx/

It's very interesting! If you need help, look here: <a href="https://ara.cx" rel="nofollow ugc">ARA Agency</a>
Showing 1 - 3 of 3 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk