from €1.899,00
Boeking Aanvragen

Mexico: Met de trein door Yucatan

Reisduur

14 dagen/13 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis, Maatwerk Reizen, treinvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Mexico:

Mexico, officieel de Verenigde Mexicaanse Staten, is een land in Noord-Amerika grenzend aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Het is een federale republiek bestaande uit 31 staten en Mexico-Stad, gelegen op 2240 meter boven de zeespiegel en één van de grootste steden ter wereld. De meest gesproken taal is het Spaans en daarnaast hebben 67 indiaanse talen een erkende status. Deze worden door zo’n 10% van de bevolking gesproken.

Mexico is één van de zeventien megadiverse landen, met meer dan 200.000 verschillende soorten herbergt het 10 tot 12% van ’s werelds biodiversiteit. Mexico is het land met de grootste verscheidenheid aan reptielen met 707 bekende soorten, tweede qua zoogdieren met 438 soorten, vierde in amfibieën met 290 en eveneens vierde in flora met 26.000 verschillende  (beschermde) soorten. 170.000 km² van het land is beschermd als natuurgebied, waaronder 34 biosfeerreservaten, 68 nationale parken en vier natuurlijke monumenten.

Duurzaamheid:

De federale administratie die in december 2018 met haar beheer begon, gaf continuïteit aan de Nationale Raad van de Agenda 2030, zijn comités en technisch secretariaat. Sindsdien heeft het het perspectief van duurzame ontwikkeling geïntegreerd in zijn regeringsplan, sectorprogramma’s, begrotingsproces en vlaggenschipprojecten, en heeft het de onafhankelijke monitoring van indicatoren bevorderd, innovatieve initiatieven gelanceerd zoals de uitgifte van een staatsobligatie gekoppeld aan de doelstellingen van duurzame ontwikkeling (SDG), en instrumenten gegenereerd om vooruitgang in de Agenda 2030 te bevorderen met de steun van bilaterale en multilaterale samenwerking.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Cancun

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Cancun wordt u van harte welkom geheten door onze lokale, Engelssprekende chauffeur, die u naar uw hotel zal brengen. Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om te ontspannen en de stad op eigen gelegenheid te verkennen

Cancun ligt aan de Caribische Zee en is een van de meest oostelijke punten van Mexico. Het ligt net ten noorden van de badplaats aan de Caribische kust van Mexico, bekend als de Riviera Maya.

Dag 2: Isla Mujeres

Om te acclimatiseren heeft u vandaag een ontspannen excursie naar Isla Mujeres.

Na een bus transfer naar de haven en een zee transfer van 30 minuten naar het prachtige tropische eiland, heeft u de hele dag om volop te genieten van het strand, lunchen, snorkelen en andere (strand- en watersport-)activiteiten.

In de late namiddag keert u terug naar Cancun waar u de avond ter vrije besteding heeft om onder andere gezellig te gaan borrelen en dineren in een van de vele bars en restaurants van de beroemde kustplaats.

Dag 3: Cancun - Valladolid

Na een vroeg ontbijt heeft u een transfer naar het Maya treinstation, waar vandaan u met de trein om 9 uur vertrekt naar de stad Valladolid (reistijd: 1 uur).

Bij aankomst heeft u een ontmoeting met een lokale, Engelssprekende gids, waarmee u een ontspannen fietstocht door de stad en de omgeving gaat maken.

U brengt onder andere een bezoek aan een Maya-huis, ziet hoe hangmatten worden geborduurd en ziet hoe typische, lokale gerechten zoals tortilla worden bereid (die u tijdens de inbegrepen lunch uiteraard ook gaat proberen). Het is een ware onderdompeling in het Maya-leven.

Vervolgens brengt u een bezoek aan een tequilafabriek en een agaveplantage. De tour omvat een wandeling door de agaveplantage, waar het snijden van de agavevrucht wordt gedemonstreerd: bezoekerskunnen in de faciliteiten van La Destilería het stapsgewijze proces observeren, dat leidt tot het uiteindelijke MAYAPAN-product. Ten slotte worden bezoekers uitgenodigd voor een gratis proeverij van het agavedestillaat dat daarbij wordt verkregen: tequila.

Daarna fietst u terug naar Valladolid. Tot het begin van de 20e eeuw was Valladolid de derde grootste en belangrijkste stad op het schiereiland Yucatán. Het had een rijke Creoolse elite, die eigenaren waren van prachtige huizen, gebouwd in de Spaans-koloniale stijl. Wandel door het centrum en bewonder de prachtige architectuur.

Na de wandeling checkt u in bij uw hotel in het centrum. 's Avonds gaat u genieten van een Luz Y Sonido-show waarin de meest memorabele gebeurtenissen uit de geschiedenis van Valladolid worden verteld.

Dag 4: Valladolid - Izamal

In de ochtend brengt u een bezoek aan een cenote, op slechts een paar meter van het hotel. U heeft hier de gelegenheid om te zwemmen en een moment in harmonie met de natuur te zijn in dit prachtige natuurwonder.

Aan het begin van de middag checkt u uit en gaat u lunchen in een plaatselijk restaurant. Daarna gaat u naar het treinstation om de reis voort te zetten naar uw volgende bestemming, Izamal.

Als u laat in de middag aankomt in Izamal wordt u naar uw hotel gebracht, waarna u de avond ter vrije besteding heeft om de stad op eigen gelegenheid te verkennen en heerlijk Mexicaans te gaan dineren.

Dag 5: Izamal - Merida

U gaat deze dag besteden aan het ontdekken van de stad van drie culturen. Het klooster van San Antonio ligt in het hart van het moderne Izamal. Het is een goede plek om uw ontdekkingstocht te beginnen, aangezien het grote gele gebouw het heden verbindt met het pre-Spaanse verleden van de regio.

Vanuit het klooster heeft u duidelijk zicht op de belangrijkste piramide van Izamal, waar de Franciscanen nooit andere gebouwen bovenop hebben gebouwd: Kinich Kak Moo. Zorg ervoor dat u op een bepaald moment tijdens uw bezoek ook achter het grote klooster passeert, vanwaar u duidelijk de toegeëigende Maya-stenen kunt zien die bij de bouw ervan zijn gebruikt. Er is geen beter bewijs van het eeuwenoude belang van Izamal dan het in tact gebleven Kinich Kak Moo.

Klim naar de top van de piramide, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad en de omgeving.

Na de lunch in de stad vervolgt u in de middag uw treinreis naar Merida. Bij aankomst heeft u een transfer van het station naar de stad met de E-trein: na het inchecken dineert u deze avond in uw hotel.

Dag 6: Merida

Ontdek vandaag de Witte Stad, Merida. De tour begint onder begeleiding een lokale, Engelssprekende gids met een bezoek aan de Paseo de Montejo om het Monument voor het Vaderland en zijn prachtige herenhuizen in Franse stijl te bewonderen.

Vervolgens bezoekt u de hoofdstraten van Mérida rond de Plaza de Armas, de kathedraal en het standbeeld van de stichter van de stad.

Daarna heeft u een (inbegrepen) Lunch in het Musee de la Gastronomie, waar u alles over de bereiding van het typische gerecht Cochinita Pibil.

Na afloop heeft u de rest van de middag en avond vrij om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen en bijvoorbeeld het prachtige Gran Museo del Mundo Mayo te bezoeken.

Dag 7: Merida - Santa Barbara - Playa Progreso

U gaat vandaag op een excursie naar Santa Barbara, waar u een fietstocht gaat maken om de prachtige cenotes te bezoeken.

Bij aankomst heeft u ruim de tijd om te zwemmen, de omgeving te verkennen en in een plaatselijk, lokaal restaurant ontspannen te lunchen.

In de middag heeft u een transfer naar Playa Progreso, waar u zult verblijven in een accommodatie in een hotel dicht bij het strand.

Dag 8: Playa Progreso

U heeft de dag ter vrije besteding aan het strand in Playa Puerto Progreso. Langs de boulevard vindt u tal van leuke restaurants waar u kunt kiezen uit typische Mexicaanse of mediterrane gerechten.

Uiteraard zijn er ook genoeg watersporten om te doen, zoals zeilen, snorkelen, (kite-)surfen en het maken van leuke boottochten.

Dag 9: Playa Progreso - Celestun - Merida

Na het ontbijt gaat u op een bijzondere excursie naar het prachtige Celestun. U maakt hier een boottocht waarbij u volop kan genieten van de charmes van dit schitterende nationale park.

Wie Celestun zegt, zegt flamingo’s. Celestun is een kustdorpje ten westen van Mérida, waarzich het Parque Natural del Flamenco Mexicano bevindt. Het park bestaat grotendeels uit mangrove, die elders ernstig bedreigd worden, net zoals de dieren die hierin wonen. Het is vooral bekend om zijn vogelrijkdom: hier wonen en broeden ruim 200 soorten vogels. De vogels waaraan het zijn bekendheid heeft te danken zijn natuurlijk de flamingo’s. In de herfst en winter zijn ze met honderden, duizenden te zien.

In de loop van de middag wordt u teruggebraht naar Merida waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 10: Chichen Itza

Vanochtend neemt u vanuit Merida de trein naar Chichen Itza. U brengt hier een bezoek aan de indrukwekkende archeologische vindplaats. Onlangs kreeg deze UNESCO Werelderfgoed locatie opnieuw een eer: Bij een wereldwijde stemming werd de site uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wereldwonderen.

Chichén Itzá was meer dan een religieuze en ceremoniële plaats. Het was ook een verfijnd stedelijk centrum en een knooppunt van regionale handel. Maar na eeuwen van welvaart en de opname van andere culturen zoals de Tolteken, kwam de stad aan een mysterieus einde.

Dag 11: Chichen Itza - Cancun - Playa del Carmen/Tulum

In de ochtend vertrekt u per trein naar Cancun, waar u rond 12.00 uur arriveert. Vanuit Cancun heeft u een transfer naar Playa del Carmen, waar u de rest van de dag bij het zwembad of aan het strand kunt ontspannen.

Dag 12 + 13: Playa del Carmen/Tulum

Deze dagen heeft u ter vrije besteding om te ontspannen bij het zwembad, te genieten van het strand, verschillende watersporten te ondernemen en uiteraard heerlijk Mexicaans te eten in een van de vele restaurants.

Dag 14: Playa del Carmen/Tulum - Cancun - Nederland

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht naar Nederland wordt u opgehaald bij uw hotel en heeft u een transport naar het internationale vliegveld van Cancun.

Indien gewenst kunt u deze reis ook aanpassen en/of verlengen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Voor meer informatie: [email protected]

Donatie duurzame lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.
Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* Movida Maya: Deze prachtige organisatie wil de capaciteit van inheemse jongeren vergroten, met behoud van hun culturele identiteit, om een duurzame toekomst voor zichzelf op te bouwen en bij te dragen aan het levensonderhoud van hun gemeenschappen. De belangrijkste doelstellingen:
1. Herwaarderen en versterken van traditionele kennis als potentieel levensonderhoud en economisch inkomen.
2. Versterken van de educatieve basiskennis en -vaardigheden die jongeren nodig hebben om hun eigen persoonlijke project te ontwikkelen en uit te voeren.
3. Genereer nieuwe modellen voor zelfvoorziening van leiders, in de gemeenschap en de samenleving, met bijzondere aandacht voor vrouwen.

* Alma Animal Tulum: Dit initiatief is een burgervereniging zonder winstoogmerk gericht op de redding, rehabilitatie, sterilisatie en adoptie van straatdieren.

* Tulum Circula: Dit is een organisatie die zich inzet voor milieubeheer, afgestemd op de doelstellingen van duurzame ontwikkeling (wereldagenda 2030), in overeenstemming met de wereldwijde campagne van de VN-omgeving Clean Seas, dit alles met als doel de waardigheid van het milieu als een hoogste waarde te erkennen en grondrecht op een gezond milieu.
Ze promoten specifieke acties voor de juiste terugwinning en het juiste beheer van afval, ontworpen voor gemeenschappen, delegaties en gemeenten in Mexico, via sociale programma's.

WAAR JE BLIJFT

Ecological Hotel El Rey del Caribe - Cancun

Dit milieuvriendelijke hotel ligt op 100 meter van het stadscentrum van Cancun en op 200 meter van het ‘Monument voor de Geschiedenis van Mexico’. Het sfeervolle en authentieke hotel heeft een hot tub, een zonneterras met een zwembad en een tuin. Het eigen restaurant serveert alleen ontbijt. Dit milieuvriendelijke hotel beschikt over zonneboilers, afvalrecycling en opvang van regenwater. Eco-hotel El Rey del Caribe ligt op 2 km van het strand van Cancun en op 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Cancun.

Comfortabele kamer met een Queensize bed voor twee personen, airconditioning, een plafondfan, een ijskast, een kluisje, een flatscreen-tv, natuurlijke en lokaal geproduceerde badprodcuten, en een buitenzitje voor een aangenaam verblijf.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Hacienda Sacnicte - Izamal

Izamal is een juweel van een koloniale stad, met bijna alle gebouwen die eidooiergeel zijn geverfd. Geplaveide straten en koloniale lantaarnpalen maken het landschap compleet. Schoon, rustig en schilderachtig, is het een geweldige stad om doorheen te slenteren. Er zijn Maya-piramides, gebouwen in koloniale stijl en vele schaduwrijke parken en pleinen.

Hotel Hacienda Sacnicte (witte bloem) is een werkelijk uniek, eigentijds, luxueus en hip milieuvriendelijk resort met de traditionele architectuur van de koloniale Hacienda. Om het evenwicht te vinden tussen de 17e eeuw en vandaag, hebben de eigenaren Philippe & Nadia een onvergetelijke serene sfeer gecreëerd om u een nieuwe realiteit van verfijnde vakanties te bieden om door te brengen met uw familie en vrienden.

Of u nu een volwaardige Yogi bent of een complete beginner, u zult genieten van Hacienda Sacnicte, met zijn open ruimtes, weelderige tuinen en algehele privacy en rust, het is de perfecte plek om te ontspannen en uw geest, lichaam en ziel te harmoniseren.
Schrijf u dus in voor een van de retraites, oefen op uw gemak of als u een Yogi bent, stel een groep samen en we helpen u er een succes van te maken met onze speciale pakketten, docentenkortingen en commissies.

Hacienda Sacnicte beschikt over tien prachtige kamers en suites, allemaal smaakvol, verantwoord en onafhankelijk ingericht, dus de werkelijke inrichting van de kamer kan afwijken van de afbeeldingen.

De deluxe kamers op de eerste verdieping, met hoge plafonds, met behoud van het ontwerp van de oude Hacienda, zijn ingericht met alle comfort en voorzieningen van een moderne suite. De kamers zijn uitgerust met een kingsize bed, premium beddengoed, badkamer met exclusieve biologische toiletartikelen, plafondventilator, airconditioning en WiFi.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Fundadores - Valladolid

Het stijlvolle en prachtig gerenoveerde Hotel Fundadores biedt een 24-uursreceptie en een buitenzwembad met zonneterras. Tot de faciliteiten behoren een terras met picknickruimte, een mooie tropische tuin en er is gratis WiFi beschikbaar.

Alle ruime kamers in het hotel zijn uitgerust met een flatscreen-tv met kabelzenders, een bureau, een eigen badkamer en bieden ook uitzicht op het zwembad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Casa Colonial Vintage Hotel- Tulum

Casa Colonial ligt in Tulum, op slechts 3,9 km van de archeologische vindplaats van Tulum. Het hippe, milieuvriendelijke en zeer stijlvolle hotel heeft een buitenzwembad dat het hele jaar door geopend is en uitzicht op het zwembad, en de gasten kunnen genieten van een lokale specialiteiten in de hippe en gezellige bar annex restaurant.

Het hotel heeft tevens één van de best beoordeelde en awardwinning locaties in Tulum! Een uniek hotel op een unieke locatie met een unieke service, sfeer en uitstraling.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hacienda del Caribe - Playa del Carmen

Hotel Hacienda del Caribe is een klein en sfeervol familiehotel, gebouwd in de oude koloniale stijl. Het hotel heeft een prachtige patio met bar en (klein) zwembad, een restaurant waar u kunt ontbijten en diner en ruime kamers met eigen badkamer en balkon.

Het hotel ligt op slechts een minuutje lopen van het strand van Playa del Carmen.

Het

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20,00 per persoon donatie aan duurzaam, lokaal project
 • Recycled en navulbare waterfles/bidon voor elke reiziger
 • Lokale, Engelssprekende gids
 • Transfers van/naar vliegveld
 • Toegang tot alle sites
 • Alle genoemde activiteiten en entreegelden
 • Alle accommodatie, inclusief ontbijt
 • Lunches en diners vermeld als "inbegrepen" in het programma
 • Internationale vluchten (die wij uiteraard voor u kunnen boeken) en luchthavenbelasting
 • Lunches en diners anders dan vermeld in de reisprogramma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transport
 • Tips en eigen aankopen/persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Eventueel benodigde visakosten
 • Persoonlijke uitgaven zoals roomservice, internetkosten, wasservice, barrekeningen, telefoonrekeningen, tips etc.
 • Andere bezienswaardigheden en activiteiten dan benoemd in het programma

Locatie van de tour

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.899,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk