from €1.599,00
Boeking Aanvragen

Griekenland: Omringd door sinaasappelbomen en olijfgaarden

Reisduur

7 dagen / 6 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Griekenland:

Griekenland is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland is vooral bekend door zijn geschiedenis. Het land heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de klassieke oudheid.

De flora van Griekenland omvat tegen de 5000 soorten hogere planten, hetgeen in verhouding tot het niet zo grote landoppervlak een groot aantal is. Een deel van de verklaring hiervoor is dat Griekenland door de zuidelijke ligging in de ijstijden relatief buiten schot is gebleven voor de verwoesting en sterke verarming door de alles kaal schrapende ijsmassa’s. Een andere reden voor de rijkdom is het ‘verbrokkeld’ karakter van Griekenland: door de vele eilanden konden zich op veel plaatsen soorten ontwikkelen die nergens anders voorkomen: endemische soorten.

Peloponnesos:

De Peloponnesos of Peloponnesus is het grootste schiereiland van Griekenland, en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het is een bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter. Vruchtbare akkers liggen tussen de bergketens. De Peloponnesos is onderverdeeld in landstreken. Enkele nederzettingen waren al bekend in de oudheid zoals Argolis, Arkadia en Lakonia. Maar ook plaatsen als Olympia, Sparta, Epidaurus, Mystras en Mycene gaan qua historie terug tot de oudheid.

Poros:

Poros is één van de Griekse, Saronische eilanden in de Golf van Egina, met een oppervlakte van ± 31 km² en ± 4000 inwoners. Eigenlijk bestaat Poros uit twee eilanden, die met elkaar verbonden raakten via een smalle landtong: het (pijn)bosrijke Kalavría en het kleine, in oorsprong vulkanische Spheria dat nu bijna helemaal is volgebouwd met de kleurrijke huizen van het hoofdplaatsje Poros-stad, en bekroond wordt door een fraaie klokkentoren.

Op 4 kilometer oostwaarts van Poros-stad bevindt zich het fraaie, witte klooster Zoödochos Pigi (dat “Levensbron” betekent), waar enkele verzetshelden van de Onafhankelijkheidsoorlog begraven liggen. Het eiland is sfeervol, heeft vriendelijke en gastvrije bewoners en is niet verpest door overtoerisme waardoor de prachtige natuur en mooie stranden nog steeds authentiek, schoon en onbedorven zijn.

Duurzaamheid:

Via een open dialoog binnen alle overheidseenheden en met een breed scala aan belanghebbenden is in 2017 een diepgaande inventarisatie en karteringsoefening uitgevoerd om het startpunt van de provincie te bepalen. De oefening resulteerde in de goedkeuring van acht nationale prioriteiten voor het aanpassen van de 17 SDG’s aan nationale behoeften en omstandigheden, ook in overeenstemming met de onlangs aangenomen nationale groeistrategie:

 • Het bevorderen van een concurrerende, innovatieve en duurzame economische groei
 • Volledige werkgelegenheid en waardig werk voor iedereen bevorderen
 • Armoede en sociale uitsluiting aanpakken en universele toegang bieden tot hoogwaardige gezondheidszorg
 • Het verminderen van sociale en regionale ongelijkheden en zorgen voor gelijke kansen voor iedereen
 • Hoogwaardig en inclusief onderwijs bieden
 • Versterking van de bescherming en het duurzame beheer van natuurlijk kapitaal als basis voor sociale welvaart en overgang naar een koolstofarme economie
 • Het bouwen van effectieve, verantwoordelijke en transparante instellingen
 • Versterking van open, participatieve, democratische processen en bevordering van partnerschappen
View More

Reisplan

Dag 1: aankomst Nauplion

Nauplion (Nafplio) is een oude kuststad in de Peloponnesos in Griekenland, de hoofdstad van de regionale eenheid Argolis en een populaire vakantiebestemming.

De stad, gesticht in de oudheid, werd een belangrijke zeehaven in de Middeleeuwen tijdens de Frankokratia als onderdeel van de heerschappij van Argos en Nauplion, aanvankelijk in handen van de la Roche na de Vierde Kruistocht voordat ze onder de Republiek Venetië kwam en, tenslotte, onder het Ottomaanse Rijk. De stad was de tweede hoofdstad van de Eerste Helleense Republiek en van het Koninkrijk Griekenland, van 1827 tot 1834.

Bij aankomst in het Perivoli Country Retreat Hotel heeft u na uw check-in de rest van de dag ter vrije besteding om na uw heenreis te kunnen relaxen en optimaal te genieten van het prachtige resort.

Dag 2: Epidavros-theater + Poros-eiland + Magische zonsondergang kajaktocht

Op de tweede dag begint u na het ontbijt rond 10:00 uur eerst aan een korte tocht van 20 minuten om het oude theater van Epidavros te bezoeken, het grootste theater in Griekenland.

Het beroemde Theater van Epidaurus werd gebouwd door Polykleios de Jongere en het valt op door zijn symmetrie en zijn bijzondere schoonheid. Aanvankelijk werd het theater gebruikt als hulpmiddel voor genezing van patiënten, omdat ze geloofden dat het observeren van dramatische uitvoeringen gunstige resultaten had voor de mentale en fysieke gezondheid van de patiënten. Na de eerste opgravingen van het theater werd als eerste uitvoering in 1938 werd de tragedie Electra van Sophocles opgevoerd.

Rond 12.00 uur vervolgt u uw tocht met een reis van een half uur naar het eiland Poros. Poros is een eiland dat het blauw van de zee combineert met het groen van het dennenbos. De oorspronkelijke naam van het eiland was Calabrië. Het eiland is ontstaan na een aardbeving veroorzaakt door de uitbarsting van de Methana-vulkaan.

De oude symbolische klok van het eiland staat sinds 1927 op de top van het eiland; de klok was een schenking van de koopman en parlementslid Ioannis Papadopoulos. U gaat op een begeleide tour om het eiland en het oude stadje te verkennen, waarbij u onderweg ook gaat lunchen in een authentiek lokaal restaurant.

's Avonds (rond 18.30 uur) heeft u de mogelijkheid om tijdens een sportieve kajaktocht de zonsondergang vanaf het water te zien. De tocht brengt u al kajakkend van de Russische baai naar het prachtige eilandje Daskalio, met uitsluitend een idyllisch kerkje erop, waar nog steeds huwelijken plaatsvinden. U vervolgt de tocht naar Love Bay en de rustige kleine golf van Neorio waar vaak jachten voor anker liggen, omring door het Méditerraanse water en de mooie kustlijn van het eiland.

Terwijl de zon ondergaat, peddelt u langzaam terug en kunt u volop genieten van het adembenemende uitzicht op de omgeving - gewoon rustig aan doen, ontspannen en in het moment zijn. U zult de schoonheid en magie van de zonsondergang in dit gebied absoluut voelen (einde tocht is rond 21: 00 uur).

Dag 3: Nauplion (vrije dag)

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om in uw retreat hotel te blijven en te genieten van het zwembad, het uitstekende restaurant en de vele retreat (Spa) programma's.

U kunt ook op eigen gelegenheid de schitterende omgeving van Nauplion gaan verkennen. Wat te doen in Nauplion:

- Bezoek bijvoorbeeld Karathona en het strand van Arvanitia, wandel door de oude stad, bezoek het oude Griekse parlement, eet traditionele, lokale gerechten, bezoek de kleine traditionele winkeltjes, huur een auto voor een dagtocht naar Athene (ongeveer 1 uur rijden) of voor een dagtocht naar Korinthos Kanaal en Loutraki.

Op verzoek kan onze lokale agent ter plaatse voor u één of meerdere excursies en/of een huurauto organiseren.

Dag 4: Methana-vulkaan + Votsalakia

Vanochtend begint u aan een korte rit met de auto, ongeveer 25 minuten, om te gaan wandelen op de schitterende Methana-vulkaan. Tijdens deze bijzondere wandeling door bossen en over lavagesteente zult u een adembenemend uitzicht op de Saronische golf kunnen bewonderen. En aan het einde van de wandeling bezoeken u de grootste van de dertig kraters van dit schiereiland Methana.

Na deze uitgebreide ochtendwandeling reist u rond het middaguur door naar het unieke strand van Votsalakia om te relaxen en te zwemmen. Het strand dankt zijn naam natuurlijk aan de lichte, ronde kiezelstenen die het strand sieren, zoals de glazen knikkers uit onze kindertijd. Het strand wordt links en rechts beschermd en omgeven door rotsen en kliffen, ideaal om te beklimmen vanaf te duiken.

Aan het einde van de middag gaat u weer terug naar Nauplion, waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 5: Nauplion (vrije dag)

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om in uw retreat hotel te blijven en te genieten van het zwembad, het uitstekende restaurant en de vele retreat (Spa) programma's.

U kunt ook op eigen gelegenheid de schitterende omgeving van Nauplion gaan verkennen. Wat te doen in Nauplion:

- Bezoek bijvoorbeeld Karathona en het strand van Arvanitia, wandel door de oude stad, bezoek het oude Griekse parlement, eet traditionele, lokale gerechten, bezoek de kleine traditionele winkeltjes, huur een auto voor een dagtocht naar Athene (ongeveer 1 uur rijden) of voor een dagtocht naar Korinthos Kanaal en Loutraki.

Op verzoek kan onze lokale agent ter plaatse voor u één of meerdere excursies en/of een huurauto organiseren.

Dag 6: Mycene + Palamidi + afscheidsdiner

Na een ontspannen ontbijt bezoekt u het oude Mycene. Mycene was één van de belangrijkste centra van de Griekse beschaving, een militair bolwerk dat een groot deel van Zuid-Griekenland, Kreta, de Cycladen en delen van Zuidwest-Anatolië domineerde. De periode van de Griekse geschiedenis van ongeveer 1600 voor Christus tot ongeveer 1100 voor Christus wordt Myceens genoemd in verwijzing naar Mycene.

Daarna gaat u naar Palamidi. Palamidi is een fort dat is gelegen op een heuvel van 216 meter hoogte en werd gebouwd door de Venetianen in 1687, tijdens de Venetiaans-Turkse oorlog. Zowel het Theater van Epidaurus als het Palamidi-fort zijn UNESCO-erfgoed.

's Avonds heeft u een sfeervol afscheidsdiner, waarbij u volop kan genieten van nog meer lokale gerechten en overheerlijke Griekse wijnen.

Dag 7: Nauplion - Amsterdam

Na uw ontbijt eindigt deze mooie reis en bent u klaar om terug te gaan naar de luchthaven of om uw vakantie in Griekenland voort te zetten.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen op Poros of een verlenging in het prachtige Live Bio Eco resort, dat prachtig gelegen is op het vasteland tegenover het eiland Poros. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het onderstaande, lokale project:

Vertical: dit is een cultureel en educatief centrum dat de inwoners van Poros, Trizinia en Methana bedient. Ze ondersteunen lokale ambachtslieden, ondernemers en jongeren die zich voorbereiden op hun toekomstige leven en al diegenen die hun horizon willen verbreden, nieuwe vaardigheden willen opdoen, kennis willen delen en willen genieten van de rijkdom van de lokale cultuur.

Hun missie is om de diepe ervaring en creativiteit die al bestaat in de oorspronkelijke gemeenschap van het gebied in gang te zetten en om de aanvullende voorzieningen te bieden aan nieuwe en/of kansloze generaties, die duurzame ontwikkeling bevorderen. De ontwikkeling van de regio ondersteunen en bevorderen door de professionele, artistieke en educatieve gemeenschap van de regio te versterken Bijvoorbeeld ondersteuning bij bescherming van het lokale Citroenbos, het beschermen en reinigen van lokale stranden, het ontwikkelen van wandelpaden in Poros en omgeving etc.

Wat betekent de naam "Verticaal"?
Verticaal is de traditionele visuitrusting die door vele generaties lokale families wordt gebruikt. Het bestaat uit rechthoekige stukjes kurk, een gewicht en eenvoudige haken en is een symbool van vindingrijkheid en zelfvoorziening.
De naam weerspiegelt ook het onbetwistbare inzicht van het gezegde: "Geef een man een vis en je hebt hem voor een dag te eten. Leer een man vissen en je zult hem een leven lang voeden".

WAAR JE BLIJFT

Perivoli Country Retreat Hotel

Perivoli Country Hotel & Retreat wordt omgeven door sinaasappel- en olijfbomen en ligt in het heuvelachtige dorpje Pyrgiotika, op slechts 8 km van de romantische kustplaats Nafplio.

Maak van de gelegenheid gebruik voor spontane ontsnappingen naar de indrukwekkende bezienswaardigheden van deze Venetiaanse havenstad, ontdek de prachtige stranden in Argolis en bereid u voor op spannende fiets- en wandeltochten en vele andere vrijetijdsactiviteiten voor stellen, vrienden of gezinnen met kinderen.

Uw verblijf wordt veraangenaamd door ontspannende avonden in ruime en volledig uitgeruste kamers met een elegante inrichting, een open haard en alle bijhorende voorzieningen.
Geniet van het traditionele ontbijt met handgemaakte lekkernijen van lokale telers en de heerlijke authentieke en organische gerechten van het sfeervolle Farm-to-Table Restaurant. Koel af in het zwembad, geniet van een luxe massage of drink een kopje koffie of verkoelende cocktail op het terras met panoramisch uitzicht over de vlakte en het dorp.

Elke kamer is uitgerust met een individueel regelbaar verwarmings- en koelsysteem, en-suite badkamer met douche, led-tv met satellietzenders, gratis WiFi en een bureau, telefoon, kluis, minibar, haardroger en een strijkijzer en strijkplank bord. Geniet van orthopedische en milieuvriendelijke matrassen, milieuvriendelijke cosmetica, zachte badjassen, slippers en badhanddoeken.

Koel af in het royale buitenzwembad, ontspan en kom tot rust met een massage of versterk uw lichaam en geest met de gepersonaliseerde programma's van yoga, pilates en aqua-aerobics in de prachtige natuurlijke omgeving van het hotel.

Perivoli Country Hotel & Retreat staat op het punt gecertificeerd te worden voor zijn "groene" beleid gericht op het sparen van natuurlijke hulpbronnen en het beschermen van het milieu.

Met respect voor het milieu hanteren ze een "groen" beleid in het hotel, wat inhoudt dat ze recyclen (plastic en glazen verpakkingen, keukenoliën, batterijen) en dat ze alle mogelijke maatregelen nemen om waardevolle hulpbronnen te sparen. Ze hebben airconditioning-omvormers, thermisch geïsoleerde frames, A+ energieklasse tv's en minibars, externe lichtsensoren/timers, algemene sleutelkaartschakelaars in de kamers, een LPG-verwarmingssysteem, biologische reiniging en LED-verlichting geïnstalleerd.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 per persoon voor Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon transportdonatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon donatie aan lokaal, duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • 6 nachten verblijf in het Perivoli Hotel inclusief ontbijt
 • Grieks afscheidsdiner (lokale producten) + een lunch
 • Alle benodigde tickets en belastingen (musea, boten, enz.)
 • Alle transfers geregeld van en naar activiteiten (milieuvriendelijke transfers)
 • Tour in privéstijl
 • Lokale, Engelssprekende gidsen
 • Ophaalservice vanaf de luchthaven - op aanvraag (extra kosten)
 • Navulbare en recycled waterfles
 • Alle internationale en nationale vluchten
 • Eventueel benodigde visa
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventueel benodigde huurauto (kunnen wij wel voor regelen)
 • Persoonlijke aankopen, upgrades, tips
 • Conciergediensten: Deze diensten zijn op maat gemaakt voor uw individuele vereisten en verzoeken om u het beste van het eiland te laten zien
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.599,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk