from €2.599,00
Boeking Aanvragen

Colombia: Een uitgebalanceerde wellness reis door Colombia

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Colombia:

Bij Colombia denkt men al snel aan kartels en burgeroorlogen, maar die tijd is voorbij en tegenwoordig behoort dit land tot één van de meest gevarieerde en bijzonder vakantiebestemmingen van Zuid-Amerika. Parelwitte stranden, levendige steden, een zeer gevarieerde natuur, de wereldberoemde koffieplantages, fantastische culturele oudheden en haar zeer vriendelijke en gastvrije bewoners. Het is tijd om de nare geschiedenis van Colombia te vergeten en te gaan ontdekken wat dit land écht te bieden heeft!

Vooral de Flora & Fauna van Colombia is uniek. Erg interessant is dat zij de grootste variatie van zoogdieren op de wereld hebben. Veel diersoorten die hier leven komen nergens anders voor en 10% van alle diersoorten van de wereld leven hier. Colombia is het huis van bijvoorbeeld meer dan 1800 vogelsoorten, 450 soorten zoogdieren en 600 soorten amfibieën. Mede daardoor is Colombia de nr 4. in de wereld qua biodiversiteit. Tijdens deze reis zal het je dus ook niet ontgaan en heb je kans om allerlei wilde dieren tegen te komen, zoals apen, tapirs, vogels, slangen, beren, gordeldieren, enzovoort.

Tegenwoordig is Colombia veilig om naartoe te reizen en kunnen de inwoners niet wachten om u warm te ontvangen en het land te laten zien waar zij zo trots op zijn!

Amazon Jungle:

Deze smetteloze regio beslaat een groot deel van het land en is het ultieme avontuur voor reizigers, die verbinding willen maken met afgelegen steden, natuurreservaten, wildparken of inheemse reservaten. Terwijl het vliegtuig afdaalt naar Leticia, de hoofdstad van de Colombiaanse Amazone, onthult een oneindig weelderig groen tapijt een eindeloze reeks gigantische bomen, gecombineerd met een krachtige rivier, de grootste ter wereld, die 6.800 kilometer beslaat en de thuisbasis is van 212 zoogdiersoorten, 195 verschillende soorten reptielen en meer dan 145 inheemse gemeenschappen.

U kunt enkele van ’s werelds meest exotische soorten verwachten, van wilde apen die in het bladerdak erboven slingeren tot roze rivierdolfijnen en de mysterieuze jaguar, en niet te vergeten de 500 soorten vogels die hier zijn geregistreerd.

Eastern Plains:

Een uitgestrekte grasvlakte die aan de oostkant van Colombia en boven de regio van de Amazone ligt, de Orinoquia is een van de vijf die behoort tot de Orinoco-rivier. Het wordt bedacht als de ‘Eastern Plains’ of de Llanos Orientales in het Spaans. De departementen Meta, Arauca, Casanare en Vichada vormen het adembenemende landschap van deze regio.

In de Eastern Plains leven enkele grote landzoogdieren zoals jaguars, tapirs, ocelots, capibara’s, witstaartherten, oumas en miereneters. De Plains zijn om vele redenen een spectaculaire bestemming in Colombia, waaronder het enorme aanbod aan ontmoetingen met wilde dieren, spectaculaire landschappen, unieke cultuur en de ontzagwekkende zonsondergangen en zonsopgangen.

Het Andesgebergte:

Eén van de vijf geografische regio’s van Colombia en een must-see paradijs voor ontdekkingsreizigers en avonturiers. Het komt Colombia binnen in het zuidwestelijke deel van het land en is verdeeld in drie bergketens: de Cordillera Occidental (westelijke bergketen), de Cordillera Central (centrale bergketen) en de Cordillera Oriental (oostelijke bergketen).

Deze bergen herbergen vele iconische landschappen, soorten flora en fauna, oude ruïnes en een breed scala aan temperatuurzones, klimaten en microklimaten gedurende het hele jaar. De Andes biedt geweldige tochten tussen enkele van de mooiste bergen ter wereld.

Caraïbische Kust:

Deze lange kustlijn strekt zich uit van de Golf van Urabá bij Panamá tot La Guajira bij de Venezolaanse grens en er is een overvloed aan diversiteit en cultuur. Of het nu gaat om een ​​ontspannen wandeling door de romantische koloniale stad Cartagena in de schemering, apen spotten terwijl je richting Cabo San Juan wandelt in het Tayrona nationaal park of een vleugje kitesurfen in La Guajira, er is voor elk wat wils!

Als u aan de vochtige hitte wilt ontsnappen, kun je altijd naar het bergdorp Minca gaan. Het ligt op slechts 30 minuten van Santa Marta in de Sierra Nevada. Een bezoek aan de inheemse reservaten van Tungueka een van de opties onder vele andere Wayu-stammen die de regio rond Santa Marta’s Sierra Nevada bezetten.

Pacifische Kust:

Afgelegen en ruig, heeft de Pacifische kust van Colombia kilometers ongerepte kustlijn met branding, jungle en watervallen waar alle natuurliefhebbers zich in kunnen onderdompelen. De Pacifische regio van Colombia herbergt ook vele nationale parken boordevol biodiversiteit, waaronder het spectaculaire PNN Utria dat bestaat uit stranden, jungle, mangroven en dieren in het wild.

Breng uw dagen door met het bezoeken van warmwaterbronnen, watervallen, walvissen kijken, jungle-wandelingen maken en genieten van heerlijke traditionele maaltijden uit de regio. Dit gebied van Colombia is een must voor diegenen die verbinding willen maken met de natuur en echt willen genieten van een unieke ervaring.

Welness:

Wellness betekent niet langer alleen spa of massages, maar is tegenwoordig een veel breder en complexer concept, omdat er veel verschillende manieren zijn om het welzijn van lichaam en geest te bereiken. Bewust uitschakelen en jezelf herontdekken – door middel van fysieke activiteit, een gezond dieet, yoga, dans, knutselen of een andere activiteit die een meditatief effect op ons heeft – is het basisidee van onze wellnessreis “Een reis naar jezelf”.

Voor iedereen die zijn energie volledig wil opladen en zijn lichaam een ​​time-out wil gunnen maar tegelijkertijd verschillende facetten van het land wil leren kennen, is Colombia met zijn onmetelijke verscheidenheid aan flora en fauna en vele afgelegen en rustige gebieden de perfecte plek! Tijdens wandelingen door de unieke Andes-landschappen, de koffiezone en de Pacifische kust, kook- of kampvuursessies of tijdens de vele andere ontspannende elementen, ontkoppelt u van het drukke dagelijkse leven, laat u alle zorgen achter u en laat u uw lichaam en geest tot rust komen.

Duurzaamheid:

Onze lokale agent werkt uitsluitend met lokale leveranciers. De hotels en restaurants zijn in Colombiaanse handen, de lokale partners en gidsen zijn afkomstig uit de lokale regio – dus we garanderen dat het verdiende geld niet alleen in het land maar ook in de regio blijft. Ook zijn alle lokale hotels, restaurants, chauffeurs en gidsen goed opgeleid en bedreven in duurzaam toerisme en weten hoe ze afval kunnen vermijden, er wordt helemaal geen plastic gebruikt en waar nodig geleerd hoe ze afval kunnen scheiden en het milieu moeten beschermen, velen van hen zijn gecertificeerd in duurzaam toerisme en krijgen  eerlijke en punctuele salarissen. Leden van Acotur (de Colombiaanse vereniging van verantwoord toerisme – waarvan onze lokale agent de medeoprichter is) zijn voorkeurspartners voor deze rondreis. Natuurlijk vermijden we onnodige transporten tijdens de reis.

In 2016 presenteerde Colombia zijn eerste National Voluntary Report (NV) om zijn toezegging om de SDG’s te implementeren te bekrachtigen en om de internationale gemeenschap het institutionele bestuur te presenteren dat is gekoppeld aan het behalen van de Milieu Agenda 2030 in het land. In 2018 werd met de tweede NV vooruitgang gepresenteerd in de implementatie met de formulering van het openbare beleidskader “Strategie voor de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in Colombia”. CONPES 3918, de routekaart voor het land tot 2030, presenteert vier actielijnen: monitoring en rapportage, beschikbaarheid van informatie, territoriale strategie, strategie van betrokkenheid en financiering van andere niet-gouvernementele actoren.

Het algemene voortgangspercentage SDS, verlaagd tegen december 2020, is 72,1% volgens de doelstellingen van de nationale overheid. Deze vooruitgang is het product van een nationale inspanning om de levensomstandigheden van de hele Colombiaanse bevolking te verbeteren. De Agenda 2030 is een referentiekader voor ontwikkelingsplannen als instrumenten voor de classificatie van overheidsinvesteringen, zowel op nationaal als op territoriaal (duurzaamheids-)niveau.

View More

Reisplan

Dag 1: Bogotà- Zipacòn

Bij aankomst in Bogotá wordt u opgehaald door onze lokale, Engelssprekende gids en chauffeur, die u vervolgens van de drukte van de grote stad begeleiden naar uw eerste accommodatie, een koffie finca vlakbij Zipacón, in een prachtige bergachtige omgeving en met een heerlijk klimaat. Bij aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Zipacòn

Volgens het basisprincipe van deze reis is uw eerste dag in Colombia absoluut ontspannen. Na een heerlijk en gezond ontbijt is de ochtend ter vrije besteding zodat u optimaal kunt genieten van de mooie en rustige omgeving.

In de middag komt u in contact met de Pachamama (moeder natuur). De tuinmannen van de finca leiden u door de ruime groentetuin en de kwekerij waar de koffiezaden worden verbouwd. U leert meer over de zaden, het ontkiemen en groeien van beide, de biologische koffie maar ook de groenten en kruiden, die in de keuken van het hotel gebruikt worden - en als u wilt gaat u ook zelf aan de slag met de aarde, kruiden en planten.

Dag 3: Zipacòn - Honda

's Ochtends leert u uit de eerste hand alles over de dagelijkse activiteiten op deze koffieplantage – een schitterende finca die zo'n speciale koffie produceert dat hij al prijzen ontving op enkele van de meest prestigieuze wedstrijden op internationaal niveau.

Naast de reeds bekende groentetuin van de finca, krijgt u ook de kwekerij, de machines, de droogruimte en de koffieplantage met zijn verschillende exotische soorten koffieplanten te zien. U maakt ook kennis met het team dat verantwoordelijk is voor het hele proces en sluiten de tour af met het proeven van het eindproduct: één (of meerdere) heerlijke kop verse koffie.

In de namiddag reist u verder naar Honda, een klein dorpje gelegen aan de oevers van de belangrijkste rivier van Colombia, de Río Magdalena waar u overnacht in een fantastisch boetiekhotel.

Dag 4: Honda - Manizales

In de ochtend verkent u het mooie dorp te voet. Honda is opgericht in 1643 en ligt direct aan de oever van Río Magdalena, waarbij u de markt op Plaza de Mercado, de brug puente Navarro en het museum Museo del Río bezoekt.

Daarna reist u verder door indrukwekkende Andes-landschappen naar de wereldberoemde Colombiaanse koffieregio. Uw accommodatie, een door een familie gerunde finca in de buurt van Manizales, is een plek waar een goede voeding en het welzijn van lichaam en ziel het belangrijkst zijn.

Dag 5 - Manizales

Vandaag, tijdens een Reiki-sessie van ruim een uur, kanaliseert u de energie van het universum en bevordert zo de zelfgenezing van uw lichaam, waardoor u een gevoel van comfort, vrede, sereniteit en pijnverlichting krijgt. De sessie wordt geleid door Andres, een heel bijzondere man, oprichter en vader van de familie van de Viga Vieja.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om de prachtige weelderige groene omgeving van de finca te voet te verkennen.

Dag 6: Manizales - Termales San Vicente - Manizales

Na een gezond en revitaliserend ontbijt gaat u vanuit de finca richting Santa Rosa de Cabal, gelegen in het departement Risaralda. Van daaruit rijdt u ongeveer een uur bergopwaarts, waarbij het landschap meer afgelegen en landelijk wordt. In een langzaam tempo op een onverharde weg kunt u genieten van het prachtige Andes-landschap totdat u het natuurlijke paradijs bereikt van de thermale baden van San Vicente, die midden in een natuurreservaat van 472 hectare prachtig nevelwoud liggen.

In het hele reservaat van San Vicente zijn 250 geisers met thermaal water, waarvan er 15 worden gebruikt om te baden, Turkse stoombaden, moddertherapie, de spa en een eigen mineraalwaterzuiveringsinstallatie (Aguas San Vicente). Totale ontspanning en rust, midden in de prachtige natuur, is wat u hier zal vinden.

U verblijft ongeveer 4 uur in het reservaat, genietend van de thermale baden en enkele van de verschillende spa-therapieën (een zand- en een modderbehandeling, elk ongeveer 15 minuten, inbegrepen). Als u tussendoor uw benen wilt strekken, maak dan een wandeling van ongeveer 15 minuten over een bewegwijzerd ecologisch pad, omringd door gigantische varens, naar de waterval "El Embrujo" (wat de tovenaar betekent), die 30 meter naar beneden stroomt vanaf een hoge, met mos bedekte, rots.

Als u op zoek bent naar iets meer activiteit, kunt u ook deelnemen aan een optionele begeleide wandeling van ongeveer 45 minuten om geisers en heldere koude watervallen te verkennen. Na een ontspannende dag gaat u terug naar de finca in Manizales.

Dag 7: Manizales - Finca La Romelia - Manizales

Uw bestemming voor vandaag is de door een familie gerunde orchideeënkwekerij Finca La Romelia, waar u een wandeling maakt door de plantages en bossen van de finca. Ook verkent u uiteraard de kweekruimte en het hoofdgebouw van de kwekerij. Finca Romelia heeft één van de grootste en meest gevarieerde privécollecties orchideeën van het land, met ongeveer 500 geslachten en meer dan 800 soorten.

Na de lunch heeft u vervolgens nog alle tijd om van het wonderschone uitzicht te genieten en de orchideeën, bonsais en vele kolibries van dichtbij te bekijken.

Dag 8: Manizales - Medellín

Na het ontbijt verlaat u vandaag Manizales in de vroege middag en rijdt u naar Medellín, de stad van de eeuwige lente. Uw hotel is een afgelegen, groene oase midden in Medellín en stelt u dus in staat om te genieten van rust en stilte terwijl u zich tegelijkertijd in de drukte en hectiek van deze leuke stad bevindt, die u op eigen gelegenheid in de avond uitgebreid kan verkennen.

Dag 9: Medellín - Nuquí - Guachalito

In de vroege ochtend gaan we naar de luchthaven van Medellín om een klein vliegtuig naar Nuquí te nemen (vluchtduur: ongeveer 45 min). In Nuquí wordt u opgehaald door een lokale, Engelssprekende gids, die u zal vergezellen naar de kade, vanwaar de boot naar uw hotel vertrekt (ongeveer 50 minuten varen).

Na het inchecken in het tropische beach resort en een heerlijke lunch, wordt door de lokale gids een aantal eiland activiteiten samen met (en voor u) samengesteld en georganiseerd voor de komende dagen.

Let op: De verschillende activiteiten zijn onderhevig aan verandering afhankelijk van weer, getijden etc.

Dag 10: Guachalito

Nadat u wakker bent geworden met de geluiden van het regenwoud en de oceaan, kunt u ontbijten voordat u naar het dorp Termales gaat. De wandeling langs het strand duurt ongeveer 1,5 uur en u kunt kleine kreken en ruige rotsen doorkruisen. U zult een aantal lokale bewoners op weg naar hun werk zien, lokale vissers in hun traditionele kano's en u heeft intussen de kans om een verfrissende duik in de kristalheldere zee te nemen wanneer u maar wilt.

In Termales ervaart u het lokale leven en kunt u de mooie warmwaterbronnen bezoeken, waar u de kans krijgt om te genieten van een optionele, ontspannende aromatherapie-massage. Na het verkennen van dit kleine en idyllische dorp, gaat u terug naar het hotel voor de lunch. De middag is vrij om te genieten van het strand en de verschillende activiteiten zoals surfen, kajakken, snorkelen.

NOTE: Tijdens het walvisseizoen, juni - oktober, is een boottocht om (op een verantwoordelijke manier) walvissen te spotten in de namiddag inbegrepen.

Dag 11: Guachalito

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding. Optionele activiteiten, voor het geval u zin heeft om aan lichaamsbeweging te doen, zijn onder andere:

- Inbegrepen: een wandeling door de jungle of naar een nabijgelegen waterval
- Niet inbegrepen: kajakken, snorkelen, surfen, paddling

Dag 12: Guachalito

Vandaag maakt u een boottocht van ongeveer 20 minuten naar Joví, een klein vissersdorpje, waar u een lokale gids ontmoet, die u kennis laat maken met de Afro-Colombiaanse gemeenschap en cultuur.

Daarna vaart u een uur lang per “chingo” (een traditionele kano) de Joví rivier op tot u bij een waterval midden in het regenwoud aankomt, waar u een duik kunt nemen in het kristalheldere water.

Na dit kano avontuur keert u terug naar het dorp en loopt u langs het mooie en rustige strand naar het naburige dorp Coqui, waar u het Integral Gastronomic Center van Coquí bezoekt. Hier maakt u kennis met de traditionele tuinen van de inheemse bevolking met verschillende en typische soorten kruiden en groenten.

Krijg inzicht in de geheime smaken en ingrediënten van de unieke keuken van de Pacifische kust van Colombia en bereid een traditionele lunch samen met enkele van de beste koks in de Chocó-regio. Met een volle maag en een tevreden hart (‘barriga llena, corazón feliz’) keert u per boot terug naar het hotel.

Dag 13: Nuquí / Guachalito - Medellín

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer (afhankelijk van het vluchtschema) per boot van het hotel naar Nuqui, waar onze lokale gids u begeleidt naar de luchthaven voor uw vlucht van Nuquí naar Medellin (45 min).

Bij aankomst in Medellín wordt u uw boetiekhotel gebracht, waar u de rest van de middag vrij bent om alle indrukken van de afgelopen dagen in alle rust te verwerken of de stad te verkennen.

Dag 14 - Medellín - Santa Elena - Medellín

In de ochtend vertrekt u naar Santa Elena, waar u in een zeer comfortabele omgeving weer in contact kan komen met de Pachamama. Tijdens een zeer praktische workshop leert u over medicinale planten, hun teelt en verzorging. "Uw eten zal uw medicijn zijn" en "er is een plant voor elke kwaal" zijn de basisideeën van deze workshop.

Na een gezonde, heerlijke lunch sluit u deze leuke en tegelijkertijd leerzame workshop af en keert u terug naar Medellín, waar u de dag eindigt in de prachtige tuin van het hotel.

Dag 15: Vertrek Medellín

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Colombia. Met een privétransfer wordt u vervoerd van het hotel naar de luchthaven voor uw terugreis naar Nederland.

NOTE: Indien u deze reis wilt aanpassen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverblijf aan de mooie tropische kust van Colombia of een bezoek aan de schitterende koloniale stad Cartagena, kunnen wij dit uiteraard voor u regelen. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Daarnaast doet onze lokale agent een zelfde donatiebedrag aan het door u geselecteerde project in Colombia! Voor deze reis kunt u kiezen tussen 3 lokale projecten om te steunen:

1. Biopargue La Reserva: Colombia is een van de landen met de meeste biodiversiteit van de wereld. Tegelijkertijd wordt het land geconfronteerd met een toenemende bedreiging van zijn grootste aandeel: de biodiversiteit. In Cota, een paar kilometer ten noordwesten van Bogotá, ligt de stichting Bioparque La Reserva. Zij streven ernaar de destructieve dynamiek tegen te gaan die de Colombiaanse flora en fauna bedreigd. Hun missie is om de biodiversiteit van Colombia te behouden door te vechten voor bedreigde vogelsoorten, ecosystemen te creëren door verschillende inheemse soorten bomen te planten en om hun kennis te delen over de biodiversiteit van Colombia.

2. Arhuaca Indians: Met dit project steun je de inheemse stam uit het dorp Nabusimake, gelegen in de Sierra Nevade de Santa Marta. Onze agent steunt dit project in eigen hand en zorgt voor de lokale inheemse families. Ze zorgen voor de lokale school, geven financiële steun en helpen jongeren naar de universiteit te kunnen gaan. Ook helpen ze met het bouwen van de traditionele maloka (ronde hut), die ook gebruikt kunnen worden als accommodatie voor bezoekers.

3. ZGAP. Meer informatie vind je hier.

WAAR JE BLIJFT

La Palma y el Tucan - Zipacòn

Met 9 comfortabele bungalows, duurzaam gebouwd in het midden van de koffieplantage, een open sociaal hoofdgebouw, een loungeruimte en een buitenjacuzzi, sauna en mesh-ruimte, zijn de ruimtes om te delen en te genieten op natuurlijke wijze gescheiden. Ideaal voor reizigers op zoek naar natuur en avontuur. Een perfecte plek om los te koppelen en te genieten van de luxe van een zonsondergang tussen de bergen.

Word wakker in het midden van een koffiespecialiteitenboerderij. Elke bungalow heeft een slaapkamer, een eigen binnen- en buitenbadkamer en een terras met een fantastisch uitzicht op de bergen. Alle accommodaties zijn inclusief een rondleiding door de verschillende stadia van het productieproces en een koffieproeverij om koffiespecialiteiten te leren herkennen en te genieten van de bereiding ervan.

Uw verblijf is in een standaard bungalow, inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Hotel Boutique Posada Las Trampas - Honda

Posada Las Trampas Boutique Hotel werd gebouwd in 1780 toen Honda één van de belangrijkste gemeenten in Colombia was. Het huis werd gerestaureerd en opnieuw geopend in 2010 en is sindsdien een iconische plek in Honda. Geniet van deze erfgoedstad van Colombia, in het beste hotel, waar het personeel en de service uw verblijf tot een unieke ervaring zullen maken.

Hotel Boutique Posada Las Trampas is gevestigd in een huis in koloniale stijl met een zwembad en biedt kamers met gratis WiFi en een plasma-tv. Er wordt dagelijks een Amerikaans ontbijt geserveerd. Snacks en drankjes van de bar kunnen worden genoten op de schaduwrijke galerijen. De rivier de Magdalena ligt op 10 minuten lopen.

Gasten kunnen ontspannen op de ligstoelen bij het zwembad of zich vermaken in Agua Sol Alegria, een nabijgelegen waterpark. Massagesessies kunnen worden aangevraagd. Het Rio Magdalena-museum ligt op 5 minuten lopen.

De kamers van Posada Las Trampas zijn ingericht met parketvloeren en stijlvol meubilair, en uitgerust met airconditioning en ventilatoren. Ze hebben allemaal een balkon met uitzicht op de straat en een eigen badkame. Elke kamer heeft unieke meubels en ruimtes. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Viga Vieja Manizales - Manizales

Ze hebben de volgende mooie en gemeenschappelijke ruimtes op de duurzame boerderij voorzien voor gasten die een ervaring van welzijn en gemeenschap met de natuur willen hebben. U verblijft in het hoofdgebouw van de boerderij met 3 prachtige kamers om uit te kiezen. Allemaal omgeven door de natuur

De kamers zijn, ieder op hun eigen manier, een bevoorrechte plek in het hoofdgebouw vanwege hun onafhankelijkheid en permanent contact met de natuur dankzij de privétuin die het heeft. Ze hebben een eigen badkamer, een set stoelen om van de tuin en het uitzicht te genieten, een kitchenette met een minikoelkast, 2 hangmatten en een "open haard" waarmee gecontroleerde vuren kunnen worden gemaakt om de omgeving warmte te geven en het gevoel te verbeteren van rust met het kraken van het brandende hout. De gasten hebben toegang tot het zwembad in het hoofdgebouw dat uitkijkt op de bergen en het natuurlijke zwembad "El Charco" te midden van bomen en een guadual.

Het stenen waterzwembad is één van de meest bijzondere ruimtes op de farm. Hier ontwikkelen ze ons houtverwarmingssysteem dat dit een unieke en onvergelijkbare ervaring maakt. Ze hebben ook een zwembad bij het hoofdgebouw met uitzicht op de bergen. Voor de eigenaren is natuurlijk en gezond onderdeel van hun filosofie. Ze verwerken of consumeren geen vlees, daarom bieden ze tijdens uw verblijf gezonde voeding en een aanbod van seizoensgebonden geïnspireerde vegetarische gerechten, de meeste met producten uit eigen tuin en geproduceerd door de gemeenschap. Massages, yoga en picknicks worden o.a. ook aangeboden.

U verblijft in een standaardkamer, inclusief ontbijt en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel El Patio Del Mundo - Medellin

Een set van twee charmante en zeer stijlvol ingerichte huizen, waarvan de eigenaren Frans zijn, een tropische tuin, een mooi uitzicht en een hele betoverende en bijzondere omgeving om te genieten van uw verblijf in Medellín, de innovatieve stad van de eeuwige lente.

El Patio del Mundo is een oase van rust en welzijn, perfect gelegen in de Provenza-wijk El Poblado, dicht bij trendy hotspots zoals bars, restaurants, boetieks, musea, parken.
De tuin is de parel van de Patio del Mundo. Dompel uzelf onder in de sfeer van ontspanning terwijl u luistert naar het zuchten van het ravijn en het gezang van de vogels, genietend van de gratie van de wilde orchideeën in de schaduw van de pergola en de mangoboom. Een pad brengt u tussen de bananenbomen, sinaasappelbomen en avocado's naar de jacuzzi en het terras omringd door bougainvilles. Het terras en de pergola verwelkomen u 's ochtends voor het ontbijt.

Patio del Mundo prikkelt uw zintuigen om te reizen en te ontdekken. De sociale ruimtes verwijzen naar Colombia en zijn ambachten. Elk van de kamers heeft een persoonlijk tintje en is ontworpen om te onthouden en te ontsnappen naar een prachtige plek in de wereld. Sommige kamers hebben een eigen terras, anderen een hydromassagebad

Uw verblijf is inclusief ontbijt:

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel La Kuka - Guachalito

Hartelijk welkom in één van de best bewaarde geheimen van de Colombiaanse Pacifische kust: NUQUÍ. Hier kunt u genieten van eindeloze stranden, ongerept regenwoud, watervallen, warmwaterbronnen en één van de meest diverse flora en fauna ter wereld. Als u op zoek bent naar een exclusieve plek in het paradijs om uit uw routine te komen en uzelf onder te dompelen in de natuur, dan is La Kuka de ideale plek.

Met een ontwerp geïnspireerd op de jungle en de zee, biedt La Kuka een eco-duurzaam toevluchtsoord dat in harmonie is met het natuurlijke paradijs eromheen. De ruime en unieke kamers bieden privacy, comfort en totale rust aan de gasten. De energie wordt voor 100% aangedreven door zonnepanelen. Elke kamer of hut heeft een eigen badkamer en is uitgerust met muskietennetten, handdoeken, hangmatten, bloemstukken en een terras met uitzicht op de oceaan.

De accommodatie omvat de drie maaltijden bereid door inheemse koks, een welkomstcocktail, sappen en koffie, gemeenschappelijke ruimtes met hangmatten en een rondleiding door de jungle en de inheemse gemeenschap. Het huis ligt tegenover het strand en is geschikt voor iederen, met een matige deining vrij van gevaarlijke stromingen of rotsen.

De pectaculaire ligging tussen jungle en strand grenzend aan een stroom kristalhelder zoet water met waterval. Brede stranden voor het hotel zonder rotsen, zonder sterke stroming.

Activiteiten: Walvissen spotten, wandelen, kajakken, ambachtelijk vissen, inheemse gemeenschappen ontmoeten, nationaal natuurpark Ensenada de Utría, mangrovewandelingen, nachtwandelingen, 's nachts plankton spotten, enz.
Lokale integratie: verschillende cursussen voor de inheemse gemeenschap.

U verblijf in een standaardkamer, inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage per persoon voor Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon transport donatie aan The Ocean Cleanup Project
 • €2,50 carbon-emissie donatie per persoon voor de binnenlandse vlucht aan The Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • 2 binnenlandse vluchten (MDE-NQU & NQU-MDE)
 • Privé chauffeur
 • Dagelijks Ontbijt, lunch en diner zoals aangegeven in het programma
 • Alle transfers/tours/excursies zoals aangegeven in het programma
 • Gerecycled en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Alle hotels zoals genoemd in het programma
 • Toegangsprijzen, excursies en bezienswaardigheden zoals aangegeven in programma
 • Lokale en Engelssprekende gidsen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Extra excursies/ activiteiten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 2 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

graliontorile

26/11/2023

Usually I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice post. http://www.graliontorile.com/

I regard something truly special in this web site.
Pure Passion for our Planet

gralion torile

25/11/2023

You have brought up a very wonderful points, regards for the post. http://www.graliontorile.com/

I was suggested this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!
Showing 1 - 2 of 2 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.599,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk