from €2.599,00
Boeking Aanvragen

Brazilië: Pousadas, Pantanal, Paraty en Praias

Reisduur

16 dagen / 15 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Brazilië:

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen km² het grootste land van Zuid-Amerika, het beslaat bijna de helft van dit continent. De oorspronkelijke bevolking van Brazilië bestond uit indianen die de tropische kuststrook, het Paraná- en het Amazonebekken bewoonden. De kolonisatie van Brazilië begon in 1500 met de komst van zeevaarder Pedro Álvares Cabral, die Brazilië tot Portugese kolonie uitriep. De Braziliaanse noordkust viel in de 17e eeuw enige tijd onder Nederlands koloniaal bestuur. De Brazilianen zijn divers in hun etnische oorsprong: het is een mengelmoes van Afrikanen, Europeanen en inheemsen.

Brazilië wordt gekenmerkt door vier grote geografische eenheden. De tropische kuststrook die oorspronkelijk was bedekt met regenwoud (Mata Atlântica). Verder naar het zuiden toe wordt dit gebied vochtig subtropisch. Het Hoogland van Brazilië. Dit gebied bestaat uit tropisch regenwoud in het noorden, naar het zuiden toe overgaand in beboste savanne (Cerrado). In het noordoosten van Brazilië vindt men Sertão, een droog en woestijnachtig gebied.

Iguaçu:

De Watervallen van de Iguaçu vormen het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika. Ze liggen op de grens tussen de Argentijnse provincie Misiones 80% en de Braziliaanse staat Paraná 20%. De watervallen bevinden zich in twee nationale parken, Nationaal park Iguazú in Argentinië en Nationaal park Iguaçu in Brazilië, die in 1984 en 1986 respectievelijk aan de lijst van het UNESCO Werelderfgoed werden toegevoegd.

Ook wel de cataratas genoemd, vormen ze een geheel van tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier Iguaçu stroomt. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en vallen tot 82 meter naar beneden. Het bekendste deel van de watervallen is de “Garganta del Diablo” (keel van de duivel), een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort. Recht over dit punt gaat bovendien de grens tussen Argentinië en Brazilië, waardoor het grootste deel van de watervallen in Argentijns gebied ligt. Het water stroomt echter weg van Argentinië, waardoor het meest complete uitzicht van de Braziliaanse kant te zien is.

Pantanal:

De Pantanal, vroeger bekend als de Laguna de Jarayes, is het grootste draslandgebied ter wereld. De regio, waarvan de naam is afgeleid van het Portugese woord “pântano” (wat “moeras” betekent), bevindt zich in Zuid-Amerika, voor het overgrote deel in Brazilië maar de Pantanal bestrijkt ook delen van Bolivia en Paraguay.

De Pantanal stroomt over in het regenseizoen, waardoor 80% van het gebied onder water komt te staan. Daardoor bevat de Pantanal ’s werelds rijkste collectie aan waterplanten. Er wordt vermoed dat de Pantanal het dichtste flora- en fauna-ecosysteem ter wereld heeft. Het ecosysteem is het thuis van 3500 plantensoorten, meer dan 650 vogelsoorten, 400 vissoorten, ongeveer 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. De acuripalm Attalea is een belangrijke voedselbron voor de fauna zoals de halsbandpekari en hyacintara.

Het ecosysteem van de Pantanal wordt sterk bedreigd door menselijke activiteiten, zoals overmatig recreatief vissen, jagen, smokkelen van bedreigde diersoorten en ontbossing in verband met landbouw. In recente seizoenen steeg het waterpeil in het regenseizoen veel verder dan gemiddeld, waardoor extra veel land onder water kwam te staan. Ook spoelden bij recente overstromingen veel pesticiden de rivieren in, wat veel vissen het leven heeft gekost. Een aantal bedreigde diersoorten die voorkomen in de Pantanal zijn de jaguar, kaaiman, manenwolf, reuzenotter, reuzengordeldier, moerashert.

Duurzaamheid:

Het belangrijkste kenmerk van de Braziliaanse energiematrix is dat deze veel meer hernieuwbaar is dan de wereldwijde. Terwijl in 2019 de wereldmatrix slechts voor 14% uit hernieuwbare energiebronnen bestond, was die van Brazilië 45%. Door het beleid van de huidige regering, die zich minder bezig houdt met een duurzaam beleid en zich helaas ook weinig richt op het beschermen en herstellen van het Amazoneregenwoud, wordt de schade aan het milieu hierdoor ernstig bedreigd: niet uitsluitend voor Brazilië maar voor de hele wereld aangezien het Amazoneregenwoud de ‘longen van de aarde’ zijn.

View More

Reisplan

Dag 1: Rio de Janeiro

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Rio de Janeiro wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale, Engelssprekende vertegenwoordiger die u zal begeleiden naar uw hotel.

Als u eenmaal bent gesetteld in uw hotel, heeft u de rest van de dag vrij om enkele van de favoriete lokale plekken te verkennen. Druk op play en luister naar 'The Girl from Ipanema' terwijl u over de boulevards langs de stranden van Ipanema, Leblon en natuurlijk Copacabana slentert.

Onderweg vind je tal van strandtentjes, die versgeperste sappen en kokosnoten verkopen die u zullen verfrissen terwijl u geniet van het adembenemende stadsbeeld van Rio de Janeiro. Het zal niet lang duren voordat u zich realiseert waarom het de bijnaam 'The Marvelous City' heeft!

Ontspan en kijk naar de zonsondergang op het strand voordat u uit eten gaat in één van de vele restaurants langs de boulevard. We raden aan om een van de beroemdste en meest traditionele gerechten van Brazilië te proberen, feijoada carioca (stoofpot van bonen met rundvlees en varkensvlees geserveerd met witte rijst en farofa), weggespoeld met een verfrissend lokaal bier, Brahma of Skol. Na het diner kunt u terug naar uw hotel om te ontspannen of naar één van de lokale sambabars om tot in de late uurtjes te dansen!

Dag 2: Rio de Janeiro

Na het ontbijt gaat u op een ontspannen fietstocht door Rio, die begint bij Ipanema Beach, waar uw fietsen worden uitgedeeld en uw eerste stop is slechts een paar blokken verderop bij de Garota de Ipanema-bar, waar het beroemde lied 'Girl from Ipanema' werd geschreven, dat de sfeer en het tempo bepaalt voor een heerlijke dag fietsen.

Als u langs het gouden zand van het strand van Ipanema fietst, komt u aan bij de Rodrigo de Freitas-lagune, waar u een fantastisch uitzicht hebt op Corcovado: het belangrijkste en beroemdste monument van Rio en het wereldwonder van het standbeeld Christus de Verlosser.

Er zullen onderweg nog veel meer Kodak- (of Instagram) momenten zijn, terwijl u naar Botafogo Beach rijdt vanwaar u de imposante Sugarloaf Mountain in al zijn pracht kunt bewonderen. Daarna komt u bij het verborgen Vermelha-strand, dat de meeste toeristen niet kennen en waar u kunt stoppen voor een drankje en uw benen even kunt laten rusten op het gouden zand van het strand.

Nadat een pauze, fietst u verder naar het strand van Copacabana om uiteindelijk aan te komen bij Pedra do Arpoador, waar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft op het beroemde stadsbeeld van Rio de Janeiro. Omringd door groene, weelderige bergen en de glinsterende Atlantische Oceaan en gouden stranden, is dit een perfecte afsluiting van uw fietstocht!

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag heeft u ter vrije besteding om optimaal te genieten van de vele bezienswaardigheden van Rio de Janeiro en een paar uren te relaxen tussen de locals op één van de uitgestrekte stranden van de stad.

U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of ter plaatse, via onze lokale agent, één of meerdere activiteiten reserveren. Bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige Corcovado, een kijkje nemen in het Olympisch Stadion of een bezoek aan de typische favelas (wij adviseren u de favelas uitsluitend onder begeleiding te bezoeken).

Dag 4: Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Iguaçu (vlucht niet inbegrepen).

Bij aankomst in Iguaçu wordt u na de check-in bij uw hotel opgewacht voor een transfer waarbij uw gids u meeneemt voor een tour langs de Braziliaanse kant van de watervallen. De wonderschone Iguaçu watervallen met bijbehorende natuurparken grenzen aan Argentinië, Brazilië en Paraguay en vandaag heeft u een privérondleiding langs de Braziliaanse kant.

Temidden van een levendige jungle van exotische bomen en kleurrijke vlinders, biedt de Braziliaanse kant een panoramisch uitzicht op de watervallen en een direct zicht van dichtbij op de grootste waterval van Iguazu, die op meer dan 80 meter hoogte staat. Onheilspellend bekend als de Garganta del Diablo (of Devil's Throat), is dit de mooiste kant van de watervallen.

Dag 5: Iguaçu

Het wordt een bijzondere dag want u reist slechts 30 km van de stad Foz do Iguaçu naar de Tancredo Neves-brug, waar u de rivier de Iguaçu oversteekt en aankomt in het nationale park van Iguazu in Argentinië. U gaat hier aan boord van een treintje, waarbij de eerste stop de beroemde Devil's Throat (Garganta del Diablo) zal zijn, met meer dan 80 meter hoogte de grootste waterval van Iguaçu.

Nadat u de enorme en imposante omvang van de Devil's Throat hebt bewonderd, neemt uw gids u mee langs de houten loopbruggen en paden van zowel het bovenste als het onderste circuit. Met meer dan 270 afzonderlijke watervallen en omgeven door de groene jungle van Iguaçu, is het verkennen van het natuurwonder éé van de meest onvergetelijke momenten.

U zult merken dat de verschillende paden die u door de jungle leiden, boven en rond watervallen, een paar meter boven de junglebodem en waterwegen zijn gebouwd. Deze verhoogde platforms beschermen niet alleen de natuurlijke habitat van de jungle, maar nemen u ook mee naar afgelegen uitkijkpunten met een onvoorstelbaar uitzicht over het hele nationale park.

Als u op zoek bent naar een beetje avontuur tijdens een bezoek aan Iguaçu, raden we u ten zeerste aan om de optionele Great Adventure-raftingtour te boeken die u direct onder de regenbogen en mist van de watervallen van Iguazu brengt! Na een volledige dag de Argentijnse kant van de Iguazu-watervallen te hebben verkend, is het tijd om de grens over te steken naar Brazilië naar uw accommodatie in Foz do Iguaçu.

Dag 6: Foz do Iguaçu - Pantanal

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Cuiaba. Bij aankomst brengt een gedeelde transfer u naar de mooie Pousada Piuval waar u de komende 4 nachten zult doorbrengen.

Na een ontspannen wandeling om de omgeving te leren kennen, wordt het diner geserveerd.

Dag 7: Pantanal

Nadat u in de ochtend eerst heeft kunnen relaxen en genieten van de mooie pousada, gaat u vervolgens eerst paardrijden door de schitterende waterlanden van de Pantanal. Vervolgens maakt u in de middag ook nog een bijzondere boottocht waarbij u van dichtbij de vele inheemse dieren en talloze (soms bedreigde) vogelsoorten zal kunnen bewonderen.

Dag 8: Pantanal

U zult vandaag opnieuw volop genieten van eerst een schitterende wandeling bij zonsopgang, waarna u na het ontbijt wat vrije tijd heeft om te ontspannen. Na de lunch gaat u opnieuw op een boottocht om onder andere op zoek te gaan naar piranha's. Ook vandaag zult u ongetwijfeld veel bijzondere (inheemse) diersoorten tegenkomen zoals kaaimannen, reuzengordeldier of het moerashert.

Dag 9: Pantanal

Na het ontbijt kunt u eerst genieten van een mooie wandeling. Na de lunch gaat u op een fotosafari in het Transpantaneira Park om zoveel mogelijk tropische planten, dieren en inheemse vogels te spotten. In de avond keert u terug naar de lodge voor een bijzondere Night Safari-tour om daarna laat maar voldaan te dineren.

Dag 10: Pantanal - Paraty

Vandaag neemt u afscheid van de Pantanal en wordt u naar de luchthaven van Cuiaba gebracht voor uw vlucht naar Rio de Janeiro (vlucht niet inbegrepen).

Na aankomst heeft u een gedeelde transfer door de Costa Verde, één van de meest spectaculaire kuststroken van Brazilië. U zult zeker genieten van deze bijzondere transfer waarbij u de groene, met jungle bedekte, bergen kunt bewonderen die direct in de blauwe oceaan vallen. Ook zult u talloze watervallen zien die langs de grillige bergen naar beneden tuimelen, terwijl gouden stukken zand verschijnen tussen de palmbomen aan de achterkant van de stranden.

Gelegen tussen uitstekende schiereilanden en afgelegen stranden bereikt u uiteindelijk de oude, koloniale stad Paraty. Na uw check-in accommodatie heeft u de rest van de middag ter vrije besteding om door de idyllische geplaveide straten te slenteren en de witgekalkte koloniale gebouwen te bewonderen. 's Avonds kunt u tijdens het diner onder de heldere sterrenhemel genieten van de beste zeevruchten in één van de kleine lokale restaurants.

Dag 11: Paraty (Trindade Eiland)

Vandaag gaat u op een minibustour naar "Trindade" om dit charmante vissersdorpje te verkennen, dat slechts 24 kilometer ten zuidoosten van Paraty ligt. Na een korte rit stopt u bij een strand in de buurt van het kleine dorpje Ranchos.

Vanaf hier begint u aan een begeleide trektocht (ongeveer 40 minuten) door het groene regenwoud en via 3 paradijselijke stranden naar het natuurlijk gevormde zwembad van Caixa d'Aco. In het kristalheldere en kalme water kunt u zwemmen, snorkelen of gewoon relaxen op het strand terwijl u het paradijs om u heen bewondert.

Nadat u tijd heeft gehad om te ontspannen op het strand, gaat de tour verder naar Trindade voor de lunch (niet inbegrepen) en wat vrije tijd om te ontspannen en te genieten van de zon en het gouden zand. Langs het strand zijn er een aantal lokale restaurants en kiosken die traditionele Braziliaanse visgerechten en drankjes verkopen die u kunt kopen en meenemen om op het strand van te genieten.

Na deze ontspannen tour brengt de minibus u terug naar Paraty waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 12: Paraty

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding om volop te genieten van het kleine stadje, het uitgestrekte strand en de vele activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een optionele kayak tour reserveren, of een mooie zeiltocht, een sportieve paddle board tour... of gewoon heerlijk ontspannen op één van de witte zandstranden in de omgeving.

Dag 13: Paraty - Ilha Grande

Na het ontbijt brengt uw gedeelde transfer u naar de haven van Angra, waar u aansluit op de veerboot die u naar Ilha Grande brengt. Houd er rekening mee dat er gedurende de dag vaste vertrektijden zijn.

De Costa Verde is één van de meest spectaculaire kuststroken van Brazilië. Het kleine kustplaatsje Angra dos Reis, op slechts 2 uur rijden van Paraty, is waar de veerboot naar Ilha Grande vertrekt, waardoor u voldoende tijd aan boord heeft om het prachtige landschap van bergen, jungle, kliffen, baaien en eilanden te bewonderen. Na ongeveer anderhalf uur komt de veerboot aan in het charmante hoofddorp van Ilha Grande, Vila do Abraão.

Na uw check-in kunt u het prachtige hoofddorp van het eiland met zijn schilderachtige kerk en palmbomen verkennen. Aangezien auto's op het eiland verboden zijn om de natuurlijke schoonheid en rust te behouden, gaat u te voet naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om de prachtige kleine stranden in de buurt van Vila do Abraao te verkennen, zoals Praia Abraãozinho en Praia Crena, voordat u de dag eindigt met een schitterende zonsondergang over de Atlantische Oceaan.

Dag 14: Ilha Grande

Vandaag om het eiland en te ontspannen op de stranden van Ilha Grande. Achter al het moois van dit paradijselijke eiland heeft Ilha Grande een zeer interessante geschiedenis om te ontdekken. Sinds 2019 staat het schitterende eiland ook op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Eeuwen geleden werd het gebruikt als een leprakolonie, later als een gevangenis en de eerste Europeanen die hier aankwamen, waren piraten die wachtten om schepen beladen met goud aan te vallen vanuit de havens van Paraty en Angra dos Reis. De ietwat donkere geschiedenis van het eiland betekende dat het even duurde voordat het volledig was gesetteld, maar deze langzame ontwikkeling heeft ertoe bijgedragen dat Ilha Grande een perfect paradijs is geworden.

Het tropische eiland is de thuisbasis van een van de rijkste ecosystemen ter wereld: ga op pad langs de natuurpaden die kriskras over het eiland lopen, kronkelend door het ongerepte Atlantische regenwoud en de jungle vol apen, vlinders en exotische vogels. Deze betoverende paden brengen u heuvels op naar prachtige uitzichtpunten van het eiland en eindeloze uitzichten op de oceaan maar ook naar afgelegen watervallen en verlaten stranden.

We raden aan om het pad te bewandelen dat u naar het strand van Lopes Mendes brengt, dat jaar na jaar wordt uitgeroepen tot één van de beste stranden in Brazilië en de wereld. Ondanks dat het één van de meest gewilde paradijsjes ter wereld is, geeft het lange stuk wit zand u het gevoel dat u dit paradijselijke strand voor uzelf alleen hebt.

Dag 15: Ilha Grande

Ook vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Nadat u gisteren het binnenland en de overweldigende natuur van het eiland hebt ontdekt, kan vandaag een perfecte dag zijn om de kustlijn en de kristalheldere wateren rondom het eiland te ontdekken. U kunt gaan kanoën, zeilen, snorkelen en ontspannen genieten van één van de vele tropische stranden.

Dag 16: Ilha Grande- Rio de Janeiro

Vandaag neemt u de boot terug naar Angra dos Reis, waar uw pendeldienst u terugbrengt naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor uw vlucht terug naar huis of naar een andere opwindende bestemming!

NOTE: U kunt op aanvraag deze rondreis aanpassen en/of verlengen, bijvoorbeeld naar het Amazonegebied. Voor meer info: [email protected]

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* Museu da Favela: Het MUF is een particuliere, niet-gouvernementele organisatie, opgericht in 2008 door lokale bewoners die culturele leiders waren van de favela's Pavão, Pavãozinho en Cantagalo. MUF werd opgericht een jaar voordat de Pacifying Police Unit (UPP) op deze plaatsen arriveerde; daarom stond het voor veel uitdagingen.
In dit eerste territoriale museum over de herinneringen en het culturele erfgoed van de Favela, heeft de collectie ongeveer 20.000 stukken en hun collectie met verhalen over een belangrijk en onbekend deel van de geschiedenis van Rio de Janeiro. MUF verdedigt lokale fatsoenlijke levensomstandigheden en vecht tegen de sociale segregatie van de favela's.

* AMPARA-project in Pantanal: Een NGO die momenteel 2 verschillende bases heeft die de dieren helpen die werden getroffen door de grote branden die afgelopen november 2020 plaatsvonden. Daarnaast beginnen ze met de bouw van een nieuw opvangcentrum in het binnenland van Sao Paulo voor geredde dieren.

WAAR JE BLIJFT

Arena Hotel - Rio de Janeiro

Arena Hotels zijn ontworpen om één van de beste duurzame hotels in Rio de Janeiro te zijn. Alle kamers, suites en sociale ruimtes in het hotel maximaliseren duurzaamheid en minimaliseren de impact op de kostbare natuurlijke hulpbronnen van Rio de Janeiro. Met het gebruik van groene technologie en innovatieve en ecologische initiatieven zetten ze zich in voor energie- en waterbesparing, recycling en afvalvermindering, in een poging de biodiversiteit te vergroten.

Arena Copacabana, één van de hoogst gewaardeerde Braziliaanse hotels op Trip Advisor, biedt een fantastische locatie op slechts een steenworp afstand van het strand van Copacabana. Gelegen op een steenworp afstand van het strand van Copacabana en dicht bij de vele bezienswaardigheden van Rio de Janeiro.

De kamers en suites weerspiegelen de verfijnde en ontspannen sfeer van Rio, met heldere kleurenpaletten, modern meubilair en de meest ongelooflijke uitzichten. Penthouse is het rooftop/pool terras van het hotel en perfect om te ontspannen met uitzicht op het strand van Copacabana: zwembad, zon, comfort, speciaal eten en drinken zodat u kunt genieten van het beste van de prachtige stad, zelfs zonder het hotel te verlaten.

Ontdek ook de kunst van de creatieve keuken aan zee in het Fennel Restaurant of neem een drankje en een hapje bij het zwembad op het terras, terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de zee. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Mabu Thermas & Resort - Foz de Iguaçu

Het Mabu Thermas Grand Resort ligt aan de grootste thermale bron ter wereld, de Guarani Aquifer. Het water wordt elke 4 uur ververst en verschijnt in de zwembaden en het strand van het complex, met ongeveer 36° Celsius, dezelfde temperatuur als het menselijk lichaam.

De Mabu Chain biedt al meer dan 45 jaar hoteldiensten met een hoge standaard van uitmuntendheid om de beste ervaringen voor haar gasten te garanderen. Het bouwt zijn geschiedenis op met behoud van diepgewortelde waarden, zoals respect, eerlijkheid, ondernemerschap en duurzaamheid. Het investeert voortdurend om de sociaal-ecologische maatregelen om een ​​harmonieus contact tussen mens en natuur te verzekeren.

Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Pousada Piuval- Mato Grosso (Pantanal)

Alle details van Pousada Piuval worden samengevat in comfort en uitstekend comfort. Gelegen in de Pantanal en dicht bij de stad Poconé, in Mato Grosso, zijn alle accommodaties goed uitgerust, modern, met een duurzame structuur en een perfecte toegang tot de overweldigend mooie natuur, wat Pousada Piuval tot een ecologisch en comfortabel hotel maakt. Het recreatiegebied van de Pousada heeft een zwembad, grasvolleybalveld, een meer met waterfietsen, uitkijktorens en observatietochten in de Pantanal en nog veel meer. Hier wordt uw verblijf zonder twijfel samengevat in vrije tijd, rust, veel natuur en onvergetelijke ervaringen.

Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch, diner en alle aangeboden activiteiten en excursies.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Pousada do Principe - Paraty

De sfeervolle pousada is eigendom van prins Dom João de Orleans en Bragança, de eerstgeboren zoon van prins João Maria de Orleans en Bragança en van de Egyptische prinses Fátima Chirine. De pousada is gevestigd in een huis dat in 1988 is gebouwd als eerbetoon aan de oude herenhuizen uit de koloniale tijd. Met meer dan 2000 vierkante meter grond en op slechts 3 minuten lopen van het historische centrum van Paraty, is de Pousada do Principe één van de mooiste en bekende pousada's van de regio, waar gasten een unieke ervaring kunnen hebben om terug in de tijd te gaan en de gezellige koloniale architectuur en sfeer te proeven.

En u hoeft zich geen zorgen te maken over het weer van Paraty: het hostel heeft centrale waterverwarming en anti-muggenhorren voor de ramen, allemaal voor het gevoel midden in een natuurlijk paradijs te zijn, omringd door het Atlantische Woud. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Pousada Recreio da Praia - Ilha Grande

De Recreio da Praia Pousada heeft alles om uw favoriete plek in Ilha Grande te zijn. Gelegen tegenover de oceaan, met een adembenemend uitzicht, heeft de herberg comfortabele accommodatie en een recreatiegebied compleet met zwembad, sauna en gameroom. En het beste: een omgeving die volledig is geïntegreerd met de natuur.

Sluit u aan bij de essentie van Ilha Grande en geniet van alle rust en het gemak van de faciliteiten. De kamers bieden een prachtig uitzicht op de tropische tuin, vol groen en symbool voor het behoud van Ilha Grande is. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Hernieuwbare energie
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZG Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €5,00 per persoon transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Alle accommodaties zoals aangegeven in de hotelbeschrijving
 • Maaltijden zoals beschreven in het reisprogramma
 • Alle transport zoals aangegeven in het reisprogramma
 • Privérondleidingen en transfers met lokale, Engelsprekende gids
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle internationale en nationale vluchten, VISA en taxes
 • Maaltijden, niet beschreven in reisprogramma
 • Optionele excursies
 • Tips en persoonlijke uitgaven zoals extra eten en drinken, telefoon, wasserette etc.
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 12 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

zoritoler imol

08/07/2024

Excellent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered vivid transparent idea https://www.zoritolerimol.com

Hi, Neat post. There's a problem with your website in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a large portion of people will miss your great writing due to this problem.
Pure Passion for our Planet

[email protected]

06/06/2024

[email protected]

ut itaque sit deserunt aut cumque occaecati quod enim eveniet voluptatem in dolorum sit voluptas optio totam. possimus est omnis officia numquam quam temporibus ut et exercitationem ex veniam et moles
Pure Passion for our Planet

[email protected]

29/05/2024

[email protected]

sit dicta sapiente inventore et veritatis error aut optio repellat quidem qui temporibus doloribus ea et nobis iste. libero reprehenderit dolorem cupiditate praesentium qui voluptatem officiis aliquid
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

Really excellent information can be found on blog. "The American temptation is to believe that foreign policy is a subdivision of psychiatry." by Robert Francis Kennedy. http://www.tlovertonet.com/

I love it when people come together and share opinions, great blog, keep it up.
Pure Passion for our Planet

Shari Care

18/05/2024

Incrível artigo, é tão perspicaz! Aliás, você já visitou o maravilhoso site https://royalcasino999 .com/ ? É um site confiável e seguro para você apostar! https://royalcasino999.com/

M parabéns pelo seu artigo abrangente. Já ouviu falar do site fantástico https://royalcasino999 .com/ ? É um lugar ideal para amantes do assunto.
Pure Passion for our Planet

Pam Diley

18/05/2024

Incrível artigo, é tão bem pesquisado! Aliás, você já visitou o maravilhoso site https://royalcasino999 .com/ ? É um site confiável e seguro para você apostar! https://royalcasino999.com/

Fantástico artigo, é tão envolvente! Vale muito a pena uma visita no fantástico site https://royalcasino999 .com/
Pure Passion for our Planet

Buck Kirks

18/05/2024

Sua publicação é muito bem pesquisado. Já conhece o site fantástico https://royalcasino999 .com/ ? É um local perfeito para se aprofundar que você não deve perder. https://royalcasino999.com/

Fantástico artigo, é tão envolvente! Aliás, você já visitou o maravilhoso site https://royalcasino999 .com/ ? É um site confiável e seguro para você apostar!
Pure Passion for our Planet

Mack Crompton

18/05/2024

Maravilhoso conteúdo! Realmente útil. Já deu uma olhadinha no site incrível https://royalcasino999 .com/ ? É uma fonte de conhecimento que você não pode perder! https://royalcasino999.com/

Sua publicação é extremamente informativo. Já descobriu o site excepcional https://royalcasino999 .com/ ? É um local repleto de dicas que você deveria conhecer.
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

10/05/2024

I have learn some good stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you put to create any such excellent informative website. http://www.tlovertonet.com/

I am glad to be one of several visitants on this great website (:, thanks for putting up.
Pure Passion for our Planet

[email protected]

09/05/2024

[email protected]

incidunt voluptate aspernatur quibusdam illo modi natus esse hic neque. saepe quia consequatur nulla alias ut. optio ipsam ducimus occaecati quos qui atque tempore ipsa cupiditate aperiam beatae ea de
Pure Passion for our Planet

[email protected]

29/03/2024

[email protected]

velit ipsum occaecati consectetur molestiae vel sunt omnis itaque voluptate alias consequatur consequuntur. fuga dolor quasi doloremque nostrum sit consectetur numquam amet illum ut id minus asperiore
Pure Passion for our Planet

[email protected]

25/03/2024

[email protected]

voluptatum debitis voluptatem qui dolores qui molestias soluta illo et non perferendis. illo tempore rem voluptatem suscipit eum culpa dicta impedit itaque modi. voluptatem voluptatibus ut et occaecat
Showing 1 - 12 of 12 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.599,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk