from €1.999,00
Boeking Aanvragen

Indonesië: Selemat Datang op Java en Bali

Reisduur

18 dagen / 17 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Java:

Java is een eiland in de Republiek Indonesië en heeft meer dan 151 miljoen inwoners. Java vormt onderdeel van de 6.000 kilometer lange Soendaboog, een eilandenketen die loopt van de Andamanen tot aan de Molukken. Het binnenland van Java heeft een voornamelijk agrarisch karakter. Vulkanische bergmassieven wisselen zich af met plateaulandschap: het eiland heeft 45 actieve vulkanen, waarvan de Bromo en de Merapi de bekendste zijn.

Eén van de mooiste steden van Java is Yogyakarta, dat wordt beschouwd als één van de culturele centra van het eiland. De stad kent een levendige batikindustrie en is bekend om haar gamelanmuziek en om haar lederbewerking. Het beroemde zilver komt uit het onderdistrict Kotagede. Ook worden er op diverse plaatsen wajangvoorstellingen gehouden. Een belangrijke bezienswaardigheid is de Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat, de Borobodur (één van de zeven wereldwonderen) en het schitterende oude tempelcomplex Prambanan.

Bali:

Bali ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok en heeft, mede dankzij het vriendelijke en tolerante Hindoe geloof, een bijzondere en spirituele uitstraling. Het eiland is aantrekkelijk vanwege de vele stranden (voor velen ook een surfparadijs), het heerlijke eten, het natuurschoon met sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s) en vulkanen, de vele monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels, Pura en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst.

Dans en muziek zijn erg belangrijk, in het dagelijkse leven maar zeker ook in het spirituele en de nauwe betrokkenheid bij de natuur. De Balinese dansen worden ondersteund door gamelanmuziek. Tevens is er veel schilderkunst, goud- en zilverwerk, textiel en houtsnijwerk waarmee de kunstzinnigheid en creativiteit van de Balinees wordt onderstreept en benadrukt.

Ubud:

Deze prachtige plek is gelegen in het centrum van het eiland Bali en wordt beschouwd als het culturele (en spirituele) centrum van het eiland. Het centrum van Ubud staat bekend om zijn vele (kunst-)winkels, leuke cafés en restaurants, de pasar (markt) en het Puri Saren Agung paleis. Ook is (de omgeving) Ubud een gewilde plek voor meditatie, yoga en natuurliefhebbers.

Rondom Ubud liggen de allermooiste rijstterrassen, talloze idyllische dorpjes, schitterende jungle natuur en verschillende heiligdommen, waaronder Gunung Kawi (een tempelcomplex uit de 11e eeuw), Goa Gajah (bekend om zijn wijwater zegeningen) en de Pura Dalem Agung Padantegal (bekend om zijn traditionele dansen en gezangen).

Sanur:

Deze strandplaats ontstond toen verscheidene schilders uit het buitenland een bungalowtje bouwden omdat het landschap er zeer pittoresk was (waarvan Museum Le Mayer de enige overgebleven herinnering aan die artistieke tijd is). Sanur heeft echter zijn bescheidenheid behouden, mede door het overheidsbesluit van gebouwen hoger dan een palmboom (15 meter) te verbieden.

De zee bij Sanur is kalm, helder en ondiep en bij eb worden brede stroken zand en honderden meters koraal blootgelegd. Bij vloed zijn echter alle watersporten mogelijk. Het heeft een mooi zandstrand van circa 5 km met een voetpad langs het strand met palmbomen en talloze jukungs, typische Balinese vissersboten.

Seminyak:

Seminyak Beach heeft een langgerekte kust van goud tot donker zand en is vanwege de (westelijke) ligging bekend om zijn prachtige zonsondergangen. Seminyak staat bekend om zijn modieuze en hippe uitstraling met talloze designboutiques, kunstwinkels, trendy bars en café’s, uitstekende Spa’s, fantastische restaurants en trendy beachclubs.

Duurzaamheid:

Indonesië slaagt erin de ongelijkheid te verminderen, aangevuld met aanhoudende, duurzame en inclusieve economische groei en verantwoord bestuur. Armoede is voor het eerst in de geschiedenis teruggebracht tot één cijfer, kansen op werk en toegang tot onderwijs zijn op alle niveaus toegenomen, terwijl de uitstoot van broeikasgassen en het risico op rampen zijn verminderd.

De belangrijkste punten die in Indonesië de laatste jaren zijn bereikt op duurzaam gebied zijn de klimaatacties ondersteunen en rampen beheersen, Low Carbon Development is geïntegreerd in de nationale agenda voor ontwikkelingsplanning. Gedurende 2010-2017 is de uitstoot van broeikasgassen verminderd met 22,5%. In de periode 2010-2017 heeft een verbeterd rampenbeheer het aantal doden en vermiste personen verminderd met een daling van de directe economische schade met 7 biljoen roepia. De Disaster Risk Index is verlaagd met 23,97% (2018).

View More

Reisplan

Dag 1: Yogyakarta

Bij aankomst op Yogyakarta Airport wordt u hartelijk en gastvrij ontvangen door een lokale, Engelssprekende gids en chauffeur, die u met een directe transfer naar uw hotel brengen en onderweg alvast wat leuke en belangrijke informatie zullen geven over uw verblijf Yogyakarta.

Na de incheck heeft u de middag ter vrije besteding. Bijvoorbeeld om met een riksja aan het begin van de avond naar de nachtmarkt te gaan en daar te genieten van de vele lokale gerechten en specialiteiten. Het is niet alleen leuk maar ook belangrijk om de lokale bevolking en ondernemers te ondersteunen en tegelijkertijd in contact te komen met de echte Javanen.

Dag 2: Yogyakarta

U gaat vandaag een stap terug in de tijd en beleeft een inleiding tot hoe het leven hier ooit was. In het dorp Candirejo leeft men nog steeds volgens oude authentieke Javaanse tradities en gebruiken.

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw Javaanse gids en bezoekt u het idyllische dorp Candirejo, gelegen in de rustige groene velden van het tropisch regenwoud. U verkent te voet het dorp en maakt kennis met haar vriendelijke bewoners en de vele lokale gebruiken en eeuwenoude tradities: ook kunt u, voor een kleine extra vergoeding, het dorp verkennen met paard en wagen.

Niet ver van Candirejo ligt de tempel die Yogyakarta wereldberoemd maakte: Borobudur, de imposante grootste boeddhistische tempel ter wereld, Unesco Werelderfgoed en één van de zeven oude wereldwonderen. Het indrukwekkende complex is voltooid in de 9e eeuw en bestaat uit verschillende terrassen die u kunt beklimmen. Het uitzicht vanaf het complex is prachtig. Bewonder terwijl u de tempel beklimt de 15.000 verschillende reliëftekeningen en 400 verschillende open stoepa's. Ze stellen zich de weg naar het nirwana, de verlichting, voor. Uw gids zal u alles vertellen over de geschiedenis en betekenis van de tempel.

Na afloop van het dagprogramma wordt u terug gebracht naar uw hotel, waarna u de rest van de middag en avond ter vrije besteding heeft.

Dag 3: Yogyakarta

Vandaag bezoekt u de oude binnenstad van Yogyakarta, die begint op het magische terrein van het Sultan Palace (de grootste en oudste Kraton van Java). Het betreden van de Kraton voelt alsof u terug wordt gezet in de 18e eeuw, te midden van typische Javaanse architectuur en traditionele waarden en gebruiken. Het paleis is nog steeds de officiële residentie van de sultan en wordt beschermd door oude wachten in traditionele kostuums, compleet met Javaanse dolk.

Hierna bezoekt u het indrukwekkende Taman Sari, dat door de Nederlandse kolonisten ooit de bijnaam Waterpaleis heeft gekregen. Het is de locatie van een voormalige koninklijke tuin van het Sultanaat van Yogyakarta en is ook gelegen op het enorme terrein van de Kraton. Gebouwd in het midden van de 18e eeuw, had de Taman Sari meerdere functies, zoals een rustplaats, een werkplaats, een meditatieruimte, een verdedigingsgebied en een schuilplaats. Taman Sari bestond uit vier verschillende gebieden: een groot kunstmatig meer met eilanden en paviljoens in het westen, een badcomplex in het midden, een complex van paviljoens en poelen in het zuiden en een kleiner meer in het oosten. Tegenwoordig is alleen het centrale badcomplex goed bewaard gebleven. Sinds 2017 staat het historische stadscentrum van Yogyakarta, inclusief Taman Sari, op de lijst van voorlopig Unesco werelderfgoed.

In de middag bezoekt u Kota Gede, de voormalige hoofdstad van het islamitische Mataram-rijk. Toen de sultan verhuisde, bleven de zilversmeden die voor hem werkten in Kota Gede. Kota Gede is nu nog steeds de thuisbasis voor de bekende ambachtslieden van Yogyakarta. Bezoek het atelier van een zilversmid, waar zilver nog steeds wordt versierd met fijne ornamenten en delicate sieraden. In Kota Gede zijn nog steeds veel kleine, onafhankelijke handgemaakte batikateliers, waar ze op authentieke wijze traditionele Javaanse patronen maken.

Dit is waarschijnlijk ook de beste plek om naar een batikshirt te zoeken of misschien zelf een patroon te ontwerpen en te printen. Na afloop van het dagprogramma wordt u terug gebracht naar uw hotel, waarna u de rest van de middag en avond ter vrije besteding heeft.

Dag 4: Yogyakarta - Sukuh -Solo

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel waarna u één van de andere culturele hoogtepunten van Yogyakarta gaat bezoeken: Prambanan, een schitterend en groot complex van hindoetempels gebouwd tijdens het Mataram-koninkrijk. Volgens de legende moest de Javaanse prinses Loro Jonggrang trouwen met prins Bandoeng die haar vader had verslagen. Omdat ze dat niet wilde, vroeg ze de prins om voor zonsopgang een tempel te bouwen met 1000 afbeeldingen. Met hulp van geesten bouwde hij 999 toen vervolgens bleek dat er een vuur was ontstaan, gesticht door de prinses zelf. Uit woede veranderde Bandoeng haar in steen. Ze werd de laatste maar mooiste van de 1000 afbeeldingen.

Prambanan is volledig gewijd aan de goden Brahma, Vishnu en Shiva. Volgens experts zou een complex van deze schoonheid en omvang in een ander land wereldberoemd zijn geweest maar Prambanan lijdt (oneerlijk) onder de concurrentie met Borobudur. Een lokale, Engelssprekende gids zal u begeleiden en de betekenis achter de verschillende torens en tempels van Prambanan uitleggen en natuurlijk al uw vragen beantwoorden.

Hierna reist u oostwaarts richting Sukuh, waar u een bezoek brengt aan de 15e-eeuwse tempel Sukuh Candi. Vervolgens rijdt u door tot u uw accommodatie in Solo bereikt, waar u de avond ter vrije besteding heeft om de levendige stad te verkennen.

Dag 5: Solo - Bromo

Na het ontbijt en de check-out bij hotel, gaat uw reis verder door het schitterende tropische Javaanse platteland naar Bromo. In de late namiddag komt u aan in Bromo voor de check-in in uw hotel in Tosari.

Dag 6: Bromo - Kalibaru

Het bezoek aan de Bromo-vulkaan vormt voor veel reizigers één van de hoogtepunten van hun reis op Java. Het begin van de dag is even pittig als u om 04:00 uur opstaat zodat u genoeg tijd heeft om met de jeep naar het zonsopgangpunt bij de Bromo-vulkaan te rijden. Hier wordt u beloond voor het vroege opstaan met een prachtige zonsopgang boven Mount Bromo en Mount Semeru.

Daarna gaat u met naar de 'zee van zand', vanwaar het weer een klim van 246 treden is naar de top van Mount Bromo. Vanaf hier kijkt u zo de krater van dit imposante beest in. In het ochtendlicht ziet u de rook uit de krater komen, een fantastisch en onvergetelijk gezicht. Wat het nog beter maakt, is het surrealistische ‘maanlandschap’ waar u zich op dit moment bevindt.

Na al deze natuurlijke schoonheid keert u terug naar het hotel voor een goed ontbijt. Aan het begin van de middag rijdt u verder naar Kalibaru. U logeert hier in een prachtig gelegen eco resort nabij de vele koffie-, cacao- en rubberplantages. De regio rond Kalibaru staat bekend om de vele plantages die tijdens de Nederlandse koloniale periode zijn gesticht.

Dag 7: Kalibaru

Na een ontspannen en gezond ontbijt maakt u een uitgebreide ochtendwandeling over de naast het resort gelegen eigen Margo Utomo plantage waar u het productieproces van onder andere Javaanse koffie, rubber en cacao kan zien. De middag heeft u ter vrije besteding om volop te genieten van het resort, de plantages en de rustgevende omgeving.

Dag 8: Kalibaru – Jatiluwih (Bali)

Na het ontbijt checkt u uit bij het eco resort en reist u vandaag verder naar het Godeneiland Bali. De overtocht van Java naar Bali met de veerboot duurt ongeveer een half uur. Bij aankomst op Bali wordt u vervolgens verwelkomd door uw nieuwe, Balinese en Engelssprekende gids en chauffeur, die u naar uw tented lodge in Jatiluwih brengen.

Dag 09: Jatiluwih - Ubud

Na het ontbijt, wordt u rond 08:00 uur opgehaald bij de lobby van het hotel en wordt u naar het startpunt voor een bijzondere Jatiluwih-fietstocht gebracht. Deze ruim twee uur durende fietstocht met elektrische fietsen begint bij de Batukaru-tempel (tempelbezoek is in principe niet inbegrepen) en voert u langs prachtige landschappen naar Jatiluwih, waar u fietst door het prachtige centrum, begeleid door één van onze ervaren lokale fietsgidsen die graag zijn/haar kennis over dit UNESCO-werelderfgoed deelt. De weg van Batukaru naar Jatiluwih heeft een prachtig landschap maar is heel anders dan het centrale Jatiluwih-gebied.

U fietst met de eenvoudig te gebruiken e-bikes door de dichte jungle, gigantisch bamboebos, lokale dorpen, schitterende rijstterrassen, oude plantages en uitgestrekte valleien. Jatiluwih bestaat uit meer dan 300 hectare prachtige natuur, rijstterrassen en weelderige tropische (en inheemse) vegetatie.

Na de fietstocht wordt een smakelijke authentieke Indonesische maaltijd geserveerd in Green café, gelegen in het centrum van Jatiluwih en omgeven door rijstvelden. Alle ingrediënten zijn lokaal en biologisch geteeld. Na te hebben genoten van deze lokale maaltijd en wat te hebben ontspannen in deze prachtige omgeving brengt uw chauffeur u terug naar het Glamping resort waarna u, na de check-out verder reist naar Ubud.

Dag 10: Natuur- en tempeltour

Na uw eerste nacht in dit bijzondere verblijf en een uitstekend ontbijt wordt u opgehaald voor uw eerste Balinese avontuur, een ochtendrit om de mooiste plek van Centraal Bali te ontdekken met een korte trekking bij Campuhan Ridge.

Geniet 's ochtends van een panoramisch uitzicht op de vele schitterende rijstvelden en de Ayung rivier. Daarna reist u door naar het Renaissance Blanco Museum, waar u kennis maakt met de fascinerende en excentrieke foto's van Antonio Blanco, een Catalaanse romantische en geliefde Balinese expatkunstenaar die in 1999 is overleden.

De lunch wordt verzorgd in een authentiek en lokaal Balinees restaurant. Na de heerlijke en ontspannen lunch gaat u verder voor een bezoek aan de oude en statige Tirta Empul-tempel, bekend als de "Wijwatertempel" en gebouwd in de 10e eeuw. De Balinezen geloven in de helende krachten van het water in deze tempel. Na de mogelijkheid tot deelname aan een aantal traditionele tempel rituelen, keert u terug naar uw hotel en heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 11: Samsara Living Museum

In de ochtend wordt u door uw lokale gids en chauffeur naar het oostelijke deel van Bali gebracht om waardevolle ervaring en kennis op te doen over de levenscyclus van de Balinezen bij Samsara Bali. U krijgt de kans om getuige te zijn van een reeks originele gemeenschapsactiviteiten zoals zingen, schilderen, offers maken, wijn maken, de traditionele markten observeren, genjek-dansen te leren en nog veel meer. Ook wordt hier voor u een heerlijk, biologische lunch verzorgd.

Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 12: Ubud -Nusa Lembongan

Na het ontbijt en uw check-out bij het hotel heeft u een transfer naar de haven van Sanur voor uw boot transfer naar Nusa Lembongan. Bij aankomst in Nusa Lembongan wordt u opgewacht door een lokale Engelssprekende gids, die u naar uw hotel begeleidt. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 13: Nusa Lembongan

Na het ontbijt heeft u de hele dag ter vrije besteding en optimale ontspanning. Er is voldoende te doen in en rondom het resort. Het resort heeft drie zwembaden waar gasten van kunnen genieten. Een zoutwater zwembad van 9 meter x 9 meter met uitzicht op de baai en de branding van het rif: ligbedden en parasols op het omliggende dek bieden een ontspannende plek om te zonnen, een boek te lezen of een hapje te eten met de service van het restaurant. Aan de bovenkant van het resort bevindt zich een zoetwaterzwembad van 9 x 9 meter, compleet met zwembadbar waar drankjes en snacks verkrijgbaar zijn. Voor de gasten die zin hebben om te sporten, is er naast het zwembad een 2 banen zwembad van 25 meter.

Het resort heeft tevens een fantastische Spa, een Day Lounge met televisie, bordspellen en bibliotheek, een gym en een eigen Movie Theater. Voor de actieve reizigers biedt Nusa Lembongan vele mogelijkheden voor watersporten zoals vissen, snorkelen, scubadiving, surfen en zeilen. Of ga langs bij één van de lokale en natuurlijke zeewier plantages, waar het eiland om bekend staat.

Dag 14: Nusa Lembongan - Sanur

Uitchecken bij het hotel en transfer naar de haven van Nusa Lembongan voor uw boot transfer naar Sanur. Bij aankomst in Sanur wordt u opgewacht door een lokale chauffeur en vervoerd naar het schitterende en kleinschalige eco boetiekhotel in Sanur, waar u na uw check-in de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag 15-17: Sanur

Ontbijt in het resort en alle dagen ter vrije besteding. Karmagali heeft voldoende gastvrij en deskundig personeel om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen om uw vakantie op maat te organiseren: conciërges, butlers, Spa-therapeut, keukenpersoneel, privéchauffeurs. Uiteraard kunt u via onze lokale agent ook een groot aantal natuurlijke, ontspannen en avontuurlijke excursies boeken indien gewenst.
• Een ideale locatie en op 5 min lopen/fietsen van het mooie strand, leuke winkels en goede restaurants.
• Fietsen zijn voor gasten gratis beschikbaar om Sanur te ontdekken.
• Elke dag lekkere en vers bereide snacks in de middag. Indien gewenst geeft de Franse eigenaresse ook (Franse en/of Balinese) kookcursussen in de keuken van het resort.

Dag 18: Sanur - Denpasar - Amsterdam

In de middag heeft u een transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw terugvlucht naar Nederland. Indien u uw vakantie wilt verlengen met een verblijf op (een andere locatie op) Bali of misschien wel Lombok of één van de andere Gili eilanden kunnen wij dit uiteraard ook voor u regelen. Voor meer informatie, kunt u ons emailen: [email protected]

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten. U kunt zelf na uw boeking aangeven aan welk van de projecten u de €25 wilt doneren:

1. Soleman Bali (https://solemen.org/): Yayasan Solemen Indonesia verlicht de ellende van extreme armoede door hoop en duurzame oplossingen te bieden aan degenen die voor het publiek verborgen blijven en dus gescheiden zijn van gemakkelijke toegang tot medische behandeling.

Solemen helpt mensen met een handicap, psychische stoornissen en acute of chronische ziekten en hun families in heel Bali. Solemen beoordeelt en pakt hun directe uitdagingen aan; ontwikkelt een duurzaam plan op basis van individuele gezinsbehoeften; en werkt samen met lokale gemeenschappen voor hun steun om de resultaten te optimaliseren.

Uw donatie zal helpen bij bijvoorbeeld het verstrekken van medicijnen voor degenen die lijden of voedselpakketten voor degenen die honger lijden.

2. BARC (https://barc4balidogs.org/): BARC verlicht de honger, het lijden, de misbruik en verwaarlozing van Balinese straathonden. Ze doen dit niet alleen met zorg maar ook door middel van gemeenschapsbewustzijn en onderwijs.

WAAR JE BLIJFT

Hyatt Regency - Jogyakarta

Hyatt Regency Jogyakarta is een schitterende en eco bewust 5 sterren hotel in Yogyakarta, het culturele hart van Java. Het elegante en sfeervolle hotel is gelegen in de schilderachtige buitenwijken van het noordwesten van Yogyakarta, schitterend gelegen op 22 hectare aan prachtig aangelegde hoteltuinen.

Als één van de beste hotels in Yogyakarta, bieden de ruime en luxe kamers en suites van het hotel comfort en gemak met moderne kamers en decors, met een fraai uitzicht op de tropische tuin, de golfbanen of het zwembad. Uw verblijft in de Gardenview Room, inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Alila Solo - Solo

Het elegante en duurzame Alila Solo hecht veel waarde aan sociale, culturele en ecologische verantwoordelijkheden, die zij als essentieel beschouwen voor duurzaam ondernemen. Bij alle activiteiten streven ze ernaar de manier van leven en tradities van lokale gemeenschappen te respecteren en in stand te houden en proberen ze de impact op het milieu te minimaliseren door zich te houden aan een beleid van ecologische duurzaamheid.

Dit wordt aangetoond door de integratie van vele ESD-maatregelen, waaronder het gebruik van lokale / duurzame / gerecyclede materialen en lokale planten uit Midden-Java, waterbehoud met doorweekt en regentuinen, een afvalwaterbeheersysteem, bescherming van de natuurlijke omgeving en gemeten werkmethoden overal. bouw.

Op het gebied van operaties implementeren we onze milieumanagementsystemen en actieplannen en actualiseren deze regelmatig in overeenstemming met de strenge eisen van EarthCheck, het internationale benchmarking- en certificeringsprogramma voor de reis- en toerisme-industrie.

U verblijft in een Standard Room, inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Jiwa Jawa - Bromo

Overnachting in Jiwa Jawa Bromo (Deluxe Room), incl. ontbijt: Het Jiwa Jawa Resort Bromo is ontworpen om de natuurlijke schoonheid te combineren met een soulvolle service voor gasten met een waardering voor schoonheid. Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf 2000 meter boven zeeniveau. Dineer ook onder de sterren, waar het geluid van de natuur u een serenade brengt.

Het resort is gebouwd met milieubewustzijn als prioriteit, zoals het beste wordt geïllustreerd door het beleid om geen bomen te kappen en een goed afvalbeheer te organiseren. Bij elke ontwikkelingsstap doen ze dit met de toewijding om de koolstofvoetafdruk te minimaliseren. Ook kopen ze al het voedsel lokaal en biologisch in. Alle inspanningen gaan verder om een diepe waardering te tonen voor de adembenemende natuurlijke schoonheid.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Margo Utomo Eco Resort - Kalibaru

Overnachting in het Margo Utomo Eco Resort (Deluxe Room), incl. ontbijt: Een exclusief eco resort, dat een magische flair creëert met een keuze uit verschillende soorten kleine maar gezellige kamers, allemaal met aangrenzende badkamers.

Het massagecentrum bevindt zich direct bij het ruime zwembad met daaraan een kinderbad, omgeven door prachtig groen en inheemse bomen. Een openluchtrestaurant zorgt voor uw smaakpapillen en het dagelijkse ontbijt. Een zeer elegante receptie en lobby verwelkomt alle gasten met de grootse pracht van een vervlogen tijd. Het hoogtepunt en de trots van het resort is echter de prachtige tuin met een breed scala aan (inheemse) exotische planten, bloemen, struiken en bomen. Veel vogels, kleine hagedissen en honderden vlinders zorgen voor magie in de tuin: Veel gasten omschrijven het als een botanische tuin.

De originele plantage is direct gevestigd naast het resort en geeft fascinerende inzichten in de productie van koffie, cacao, vanille, nootmuskaat, peper, kaneel en niet te vergeten de vele kokospalmen. The Dairy Farm is één van de weinige in dit gebied. De meeste ingrediënten van het ontbijtbuffet zijn huisgemaakt, zoals het brood, de nootmuskaatjam en de meeste andere soorten jam die worden aangeboden, het tamarindesap, de mozzarella en de overheerlijke koffie.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Sang Giri Mountain Glamping - Jatiluwih (Bali)

Sang Giri ligt schitterend genesteld in de koele bergen van Jatiluwih (UNESCO-werelderfgoed) en is omgeven door een groenblijvend, dicht tropisch regenwoud. Sang Giri bestaat heeft comfortabele Glamping-tenten in Afrikaanse stijl, elk met een eigen badkamer en een groot privéterras. Geniet vanuit elke tent van een prachtig uitzicht op dichte bergketens, waarbij elk terras zijn eigen unieke uitkijkpunt heeft. De tenten hebben een orthopedisch queensize bed van superieure kwaliteit met een warme deken en een groot schaduwrijk terras met een gezellig loungebed en ontspannen houten ligstoelen.

Sang Giri’s Pakis Restaurant is een gezellige en idyllische omgeving waar traditionele en authentiek Balinese en westerse gerechten worden geserveerd. Ze gebruiken zelfgekweekte en lokaal geproduceerde producten voor veel van de vers bereide gerechten, waaronder berggroenten, kruiden en rijst en brood.

Overnachting in Sang Giri Mountain Glamping (Luxe Tent), incl. ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Bambu Indah - Ubud

U ervaart een fantastische samensmelting van twee werelden bij Bambu Indah, namelijk een diepe onderdompeling in de schitterende natuurlijke omgeving gecombineerd met de aandacht en details van een Balinees boetiekhotel. Sereniteit en gemoedsrust, vergezeld van warme lokale gastvrijheid en luxe service worden geboden om de meest memorabele ervaring voor u mogelijk te maken. De Bambu Kitchen is het restaurant van het resort en biedt u biologische, zelfgekweekte gerechten, bereid met kruiden en heel veel liefde.
Eco Tent: ervaar het leven onder het bladerdak van de jungle, slapend in de boomtoppen. Deze tenten staan op drijvende platforms in mahoniebomen op de top van een klif met uitzicht op de Ayung River-vallei. Via een wenteltrap die de klif omhelst, bereikt u uw tent: dit is kamperen in een nieuw jasje. Uw bed is omsloten door een intrekbare klamboe, die lijkt op een extra grote fruitmand, een airconditioning, een geweven bamboe dak met uiteraard een prachtig uitzicht. Voor de geliefden, de avonturiers, de dromers en de durvers, die volledig ondergedompeld willen worden in de magie van Bali.

Overnachting in Bambu Indah (eco tent) is incl. ontbijt en lunch

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Batu Karang Resort & Spa - Lembongan

Ontsnap in de herstellende oase van Batu Karang Lembongan Resort & Spa, een vijfsterrenverblijf waar u niets anders vindt dan pure ontspanning in stijl. Slechts 30 minuten voor de oostkust van Bali op het tropische eiland Nusa Lembongan, is dit het perfecte excuus voor een welverdiende vakantie. Op een eiland dat bekend staat om zijn fantastische surfplekken zoals Playgrounds, Lacerations en Shipwrecks, snorkelen en duiken in kristalhelder water, vissen en een zeer ontspannen levensstijl, is er gewoon geen bestemming zoals deze.

Batu Karang is een uniek resort op Nusa Lembongan, uitgehouwen in de koraalheuvel en gelegen in de omgeving van een eilandheiligdom met uitzicht op de oceaan tot het verre silhouet van de vulkaan Mount Agung. Dit boetiekresort biedt gasten een traditionele maar verfijnde ervaring zonder in te boeten aan comfort en sfeer.

Geniet van de service en toewijding om eersteklas accommodatie te bieden met kwaliteitsfaciliteiten. Het vriendelijke personeel is professioneel opgeleid om efficiënt te zijn in het bedienen en om het verblijf van de gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Uw overnachting in Batu Karang Lembongan (Standard Kamer) is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Karmagali Boutique Resort - Sanur

Karmagali Boutique Suites is een beeldschoon en kleinschalig, intiem en zeer luxe accommodatie in het hart van Sanur, gelegen vlakbij het strand in een rustige en authentieke woonwijk en slechts een paar minuten lopen van leuke winkels, goede restaurants en witte tropische stranden.

Verscholen in een tropische tuin kunt u ontspannen bij het prachtige 17m lange overloopzwembad, of in de deskundige handen van een professionele therapeute in de Spa waar uitsluitend wordt behandeld met lokale en natuurlijke producten.

Het ontbijt en de maaltijden, geserveerd op uw privé terras, worden met zorg bereid door de charmante en uiterst vriendelijke Franse eigenaresse en haar chefkok samen. Alle gerechten zijn gemaakt van verse en/of lokale ingrediënten bereid in de eigen keuken. De gebruikte producten zijn voor het grootste deel lokale producten, geselecteerd op smaak en voedingswaarde. De meederheid van de gerechten wordt bereid en verwerkt in Karmagali (huisgemaakt) of zijn afkomstig van lokale ambachtelijke bedrijven die dezelfde filosofie respecteren (dus zonder toevoegingen of preservatieven ...).

Deels eigenhandig en geheel in overeenstemming met de wensen van de Franse eigenaren Magali en Frédéric Etasse, zijn de Karmagali suites in stijl gebouwd volgens het concept van sfeervolle en luxueuze boutiquehotels en villa's. Een gelimiteerd aantal kamers met verfijnde decoratie, een zeer persoonlijke service, een respectvolle ecologische benadering: allemaal in een vriendelijke, zeer stijlvolle en exotische omgeving.

Uw verblijf in Karmagali Boetiek Resort (Superior Room) is inclusief ontbijt.

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €25 per persoon donatie aan door u zelf geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • €5,00 per persoon CO2-impact donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • Privévervoer met chauffeur in een voertuig met airconditioning
 • Accommodatie op basis van Twin Sharing (2 personen per kamer)
 • Maaltijden zoals vermeld in de reisomschrijving
 • 1x recycled en navulbare waterfles per persoon
 • 1x handdesinfecterend middel en gezichtsmasker
 • Tours en activiteiten zoals aangegeven in de reisbeschrijving
 • Professionele, lokale en erkende Engelssprekende gids
 • Alle toegangsprijzen, donaties en parkeergelden volgens reisplan
 • Openbare aansprakelijkheidsverzekering
 • 11% lokale overheidsbelasting en 10% servicekosten
 • Visumkosten / arrangementen indien van toepassing
 • Binnenlandse en/of internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasgoed, telefoongesprek, roomservice, minibar, etc.
 • Persoonlijke ziektekosten- en reisverzekering
 • Fooien voor chauffeur en/of gids
 • Eventuele extra excursies / optionele rondleidingen / activiteiten die niet in de reisbeschrijving worden vermeld
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk