from €2.299,00
Boeking Aanvragen

Indonesië: Authentiek Bali en Gili

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Bali:

Bali ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok en heeft, mede dankzij het vriendelijke en tolerante Hindoe geloof, een bijzondere en spirituele uitstraling. Het eiland is aantrekkelijk vanwege de vele stranden (voor velen ook een surfparadijs), het heerlijke eten, het natuurschoon met sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s) en vulkanen, de vele monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels, Pura en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst.

Dans en muziek zijn erg belangrijk, in het dagelijkse leven maar zeker ook in het spirituele en de nauwe betrokkenheid bij de natuur. De Balinese dansen worden ondersteund door gamelanmuziek. Tevens is er veel schilderkunst, goud- en zilverwerk, textiel en houtsnijwerk waarmee de kunstzinnigheid en creativiteit van de Balinees wordt onderstreept en benadrukt.

Gili Eilanden:

Met de term Gili-eilanden wordt doorgaans de tropische eilandengroep ten noordwesten van Lombok en ten oosten van Bali aangeduid. De groep bestaat uit de eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. De term “Gili” betekent in Sasak “klein eiland”. Er is geen gemotoriseerd vervoer op de eilanden, behalve enkele elektrische scooters. De korte afstanden worden over het algemeen te voet, per fiets of cidomo (traditioneel rijtuig) afgelegd.

De eilanden worden vooral bevolkt door Sasak, lokale vissers. Alle eilanden staan bekend om hun mooie stranden en fantastische duikmogelijkheden. Door een constante watertemperatuur van 30 graden Celsius zijn er veel soorten vissen – waaronder haaien – aan te treffen. Door dynamietvissen is een aantal jaar geleden het aanwezige koraal rondom Lombok voor een groot deel verwoest. Het Gili Eco Trust probeert de schade te herstellen met het project Biorock, dat gebruikmaakt van onder andere elektriciteit om koraal weer snel aan te laten groeien.

Ubud:

Dit prachtige stadje is gelegen in het centrum van het eiland Bali en wordt beschouwd als het culturele (en spirituele) centrum van het eiland. Het centrum van Ubud staat bekend om zijn vele (kunst-)winkels, leuke cafés en restaurants, de pasar (markt) en het Puri Saren Agung paleis. Ook is (de omgeving) Ubud een gewilde plek voor meditatie, yoga en natuurliefhebbers.

Rondom Ubud liggen de allermooiste rijstterrassen, talloze idyllische dorpjes, schitterende jungle natuur en verschillende heiligdommen, waaronder Gunung Kawi (een tempelcomplex uit de 11e eeuw), Goa Gajah (bekend om zijn wijwater zegeningen) en de Pura Dalem Agung Padantegal (bekend om zijn traditionele dansen en gezangen).

Sanur:

Deze strandplaats ontstond toen verscheidene schilders uit het buitenland een bungalowtje bouwden omdat het landschap er zeer pittoresk was (waarvan Museum Le Mayer de enige overgebleven herinnering aan die artistieke tijd is). Sanur heeft echter zijn bescheidenheid behouden, mede door het overheidsbesluit van gebouwen hoger dan een palmboom (15 meter) te verbieden.

De zee bij Sanur is kalm, helder en ondiep en bij eb worden brede stroken zand en honderden meters koraal blootgelegd. Bij vloed zijn echter alle watersporten mogelijk. Het heeft een mooi zandstrand van circa 5 km met een voetpad langs het strand met palmbomen en talloze jukungs, typische Balinese vissersboten.

Seminyak:

Seminyak Beach heeft een langgerekte kust van goud tot donker zand en is vanwege de (westelijke) ligging bekend om zijn prachtige zonsondergangen. Seminyak staat bekend om zijn modieuze en hippe uitstraling met talloze designboutiques, kunstwinkels, trendy bars en café’s, uitstekende Spa’s, fantastische restaurants en trendy beachclubs.

Indonesië slaagt erin de ongelijkheid te verminderen, aangevuld met aanhoudende, duurzame en inclusieve economische groei en verantwoord bestuur. Armoede is voor het eerst in de geschiedenis teruggebracht tot één cijfer, kansen op werk en toegang tot onderwijs zijn op alle niveaus toegenomen, terwijl de uitstoot van broeikasgassen en het risico op rampen zijn verminderd.

De belangrijkste punten die in Indonesië de laatste jaren zijn bereikt op duurzaam gebied zijn de klimaatacties ondersteunen en rampen beheersen, Low Carbon Development is geïntegreerd in de nationale agenda voor ontwikkelingsplanning. Gedurende 2010-2017 is de uitstoot van broeikasgassen verminderd met 22,5%. In de periode 2010-2017 heeft een verbeterd rampenbeheer het aantal doden en vermiste personen verminderd met een daling van de directe economische schade met 7 biljoen roepia. De Disaster Risk Index is verlaagd met 23,97% (2018).

View More

Reisplan

Dag 1: Denpasar - Ubud

Bij uw aankomst op de internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar, wordt u ontvangen en begroet door onze toegewijde en gastvrije lokale Engelssprekende gids, die u naar uw tropische eco resort in Ubud zal begeleiden, waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Het bijzondere en schitterende eco resort biedt voldoende faciliteiten en activiteiten om u een aantal dagen optimaal te kunnen vermaken in deze pure, natuurlijke en authentieke Balinese omgeving. Het resort heeft bijvoorbeeld een natuurlijk zwembad, compleet met een touwschommel zodat u een ultieme duik in het natuurzwembad kunt nemen.

De Spa heeft een aantal speciale bamboe massagehutten, waar u zich door getalenteerde en lokale masseurs mee kunt laten nemen naar een wereld van verwennerij en sereniteit door middel van onder andere traditionele Balinese massages tot deep tissue of reflexologie.

Ook biedt het resort een aantal op maat gemaakte ervaringen zoals een bezoek aan een typische Kul Kul Farm, een groene dorpstour, een Bamboo Pure Factory tour, Balinese zegeningen, yoga-sessies en een groene schooltour.

Dag 2: Natuur- en tempeltour

Een privé auto met chauffeur is beschikbaar voor deze bijzondere dag (duur: 10 uur). Bali, ook wel bekend als het Land van de Goden, spreekt aan door zijn pure natuurlijke schoonheid van opdoemende vulkanen en weelderige terrasvormige rijstvelden die vrede en sereniteit uitstralen. Vandaag maakt u een rijstveldentrekking en bezoekt u een aantal prachtige tempels.

Kenderan rijstterras wandeltocht: Deze tocht van een halve dag zit vol met mooie ingrediënten om het beste van Bali te leren kennen: wandelen, rijstveldpanorama, tempels, waterval, bos en een ontmoeting met de lokale bevolking door een bezoek aan een lokale familie waar u de lunch zal nuttigen.

Bali's eigen Vallei der Koningen is de Gunung Kawi-tempel in Tampaksiring. Deze verzameling van tien candi is prachtig gelegen aan de rand van een riviervallei, omringd door rijstvelden en oerwouden en is al jaren één van de meest gewilde dagtochten. Gemaakt om het uiterlijk van tempelfronten op te roepen en ontworpen om de zielen van oude koningen te huisvesten, worden de candi ondergedompeld in de valleimuren aan beide zijden van de Pekerisan-rivier. De tempel heeft een diepgewortelde geschiedenis en elk van de 10 Candi-constructies dateert uit de 11e eeuw. Er wordt aangenomen dat elke tempel diende als een gedenkteken voor een vergoddelijkte royalty, voornamelijk omdat ze de vorm hebben van de graftorens.

De Tirta Empul is een belangrijk tempelcomplex en heilige bergbron, gelegen in het dorp Manukaya in centraal Bali. Deze site dient als een legendarische setting van een traditioneel verhaal over goed versus kwaad. Het is ook een nationaal cultureel erfgoed. De bronnen voeden verschillende zuiveringsbaden, poelen en visvijvers rond de buitenomtrek, die allemaal naar de Tukad Pekerisan-rivier stromen. Verschillende vindplaatsen in de regio en veel archeologische overblijfselen hebben betrekking op lokale mythen en legendes.

Na de mogelijkheid tot deelname aan een aantal traditionele tempel rituelen, keert u terug naar uw hotel en heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 3: Noord Ubud fietstocht

Vandaag maakt u een ontspannen fietstocht door de prachtige rijstterrassen, dorpen en bezoekt u een lokale tempel. Daarna brengt u nog een bezoek aan het heilige Monkey Forest in Ubud.

Na het ontbijt wordt u opgehaald en direct naar Tampaksiring gereden. Daar kunt u uw fiets testen, de nodige aanpassingen maken en snel enkele veiligheidsinstructies doornemen voordat u aan de tour begint. Langs de route geniet u van een overvloed aan uitzichten op rijstvelden, een dorpstempel, traditionele Balinese verbindingen, een 11e-eeuwse tempel die wordt gebruikt voor specifieke ceremonies en diepe meditatie. U wordt de hele fietstocht begeleid door twee gidsen die er niet alleen voor zorgen dat alles soepel verloopt, maar ook uitleg geven over de bezochte plaatsen. De tour eindigt bij een van hun huizen, waar u kunt genieten van een traditionele zelfgemaakte lunch.

Bij het betreden van het Ubud Monkey Forest staat de volledige naam geschreven op een welkomstbord voor de deur "Padangtegal Mandala Wisata Wanara Wana Sacred Monkey Forest Sanctuary". Het tempelcomplex herbergt ongeveer 340 grijze langstaart makaken. De lokale bevolking zorgt er echter voor dat de harmonie tussen de dieren die er leven en de mensenwereld in evenwicht blijft, zodat beide partijen een soepel en aangenaam leven kunnen leiden.

Dag 4: Authentieke Balinese dorpsbeleving

Vandaag ervaart u het authentieke dorpsleven op Bali, waarna u ook nog naar Jatiluwih gaat voor een bezoek aan de Ulundanu-tempel.

Dorpservaring: Bij aankomst in het dorp wordt u welkom geheten met een gezond kruidendrankje. De gids legt u uit over onder andere de Balinese cultuur, de functie van de huizen en het schrijven op Lontar-palmbladeren, een eeuwenoude vaardigheid. Daarna leert u meer over het dagelijkse leven in door een wandeling door het dorp te maken. In de velden kunt u de landbouwvaardigheden ervaren en proberen rijst te planten of te oogsten of de velden te ploegen, afhankelijk van het seizoen. Na het bezoek keert u terug naar Rumah Desa voor een Balinese lunch.

Jatiluwih is een favoriete bestemming op Bali en staat bekend om de prachtige rijstterrassen die zich ontvouwt vanaf de voet van de berg tot aan de kust. Omringd door een koele atmosfeer vanwege de hoogte van ongeveer 700 meter is het een van dé plaatsen om te bezoeken op Bali vanwege de intrinsieke schoonheid: de naam Jatiluwih betekent letterlijk "echt mooi".

Ulundanu-tempel / Beratan-meer: De Ulun Danu-tempel is een Balinese hindoeïstische tempel op het platteland van Candi Kuning, in het subdistrict Baturiti en in het regentschap Tabanan. Zittend aan de rand van het Beratan-meer met een prachtig uitzicht op het meer en de statige heuvels eromheen, is de tempel een bijzondere bestemming om te bezoeken.

Dag 5: Body, Mind and Spirit

U bezoekt 's ochtends een traditionele Balinese genezer, ook wel een Balian genoemd. Al eeuwenlang geloven de Balinezen, dat de beste manier om lichamelijke en geestelijke ziekten te genezen via Balian - dat holistische genezing en oude rituelen beoefent - gebeurt.

Het programma bevat onder andere een emotionele genezing, handlezingen, karakterlezingen, behandeling eventuele gezondheidsprobleem en aura-reinigingen.

Na dit bezoek reist u verder naar een typisch Balinese Warung voor een biologische kookles om de culinaire geheimen van de traditionele Balinese keuken te ontdekken met behulp van lokale biologische producten. Geniet daarna gezamenlijk van uw zelf bereide biologische lunch.

Na de lunch gaat u verder voor een opnieuw unieke beleving, namelijk een massage en high tea in een tent met panoramisch uitzicht over de schitterende jungle bij Ubud. Bij aankomst om 15:00 uur ontvangt u een welkomstdrankje en een koude handdoek om u op te frissen en loopt u vervolgens naar de Ayung-rivier om te genieten van uw voetbad en 60 minuten massage. Daarna kunt u genieten van een High Tea met zoete lekkernijen en hors d'oeuvres in de pittoreske tenten gevolgd door een traditionele Balinese dans.

Na deze bijzondere spirituele dag wordt u terug gebracht naar uw eco resort en kunt u ter vrije besteding genieten van uw laatste avond in Ubud.

Dag 6: Ubud - Padangbai - Gili Trawangan

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer naar Padangbai Harbour, waar u per boot door reist naar het kleine tropische eiland Gili Trawangan. Bij aankomst op Gili Trawangan kunt u, indien gewenst een Cidomo (een traditionele paardenkar) huren en direct betalen voor uw transfer naar het kleine en sfeervolle Kardia Beach Resort. Na uw incheck heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Gili Trawangan is een tropisch eiland ten noordwesten van Lombok. Het maakt deel uit van de Indonesische eilandgroep, de Gili-eilanden. Gili Trawangan is het grootste en meest populaire van de drie Gili-eilanden en ligt het verst van Lombok. De overige Gili-eilanden zijn Gili Air en Gili Meno. U kunt hier fantastisch wandelen, fietsen, snorkelen, duiken,paardrijden en in alle rust genieten van de schitterende omgeving en bijzondere natuur.

Dag 7: Snorkelen

Na een ontspannen ontbijt gaat u vandaag op een snorkeltocht (inclusief beach lunch) rond de Trio Gilis (Gili Trawangan, Gili Meno en Gli Air), waarbij u de mooiste en meest bijzondere snorkel- en duikplekken van Gili zult ontdekken en ervaren.

U zwemt naast honderden tropische vissen en prachtig koraal, dus maak u klaar om een hele nieuwe wereld vol schoonheid, verwondering en onderwaterleven te verkennen.
Wanneer u honger heeft, springt u gewoon weer aan boord waar op elk moment een heerlijke lokale lunch voor u klaar staat. Na de tour wordt u teruggebracht naar het hotel.

Dag 8: Gili Trawangan

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding. U kunt relaxen bij het zwembad met een goed boek of een ontspannen strandwandeling maken langs het uitgestrekte strand. Het resort biedt ook talloze (optionele) activiteiten zoals kajakken, snorkelen, paardrijden, fietsen, vissen, een Sidomo tour of een bezoek aan het Lombok Wildlife Park.

In de middag kunt u, indien gewenst en afhankelijk van de dag en het weer, meedoen aan een lokaal strandreinigingsprogramma, waarbij u samen met een aantal bewoners van het eiland een bijdrage gaat leveren om de schitterende stranden van Gili Trawangan weer schoon en plasticvrij te maken.

Dag 9: Gili Trawangan – Sanur

Na het ontbijt en uw check-out kunt u via het hotel weer een Cidomo huren om u naar de haven te brengen. Vanuit de Padangbai haven gaat u met de boot terug naar Bali, waar u met een transfer naar de Oostelijke strandplaats Sanur wordt gebracht voor uw verblijf in het mooie Karmagali boetiekhotel om in te checken en op uw gemak van de rest van de dag te genieten.

Dag 10: Sanur - vrije dag

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij het zwembad van uw hotel, relaxen op het strand van Sanur of een optionele excursie ondernemen (zoals een zeiltocht0 die u via onze lokale agent ter plaatse kunt boeken.

Dag 11: Sanur - Watervallen, Barong-dans en BBQ-diner bij locals

U gaat vandaag op een ‘watervallen-tour’ waarbij de Tibumana Waterfall, één van de mooiste verborgen watervallen in de buurt van Ubud is. Gelukkig weten maar weinig mensen ervan want het wordt steeds moeilijker om afgelegen plekjes op Bali te vinden. Wanneer u dichter bij de Tibumana-waterval komt, bent u omringd door eindeloze rijstvelden en palmbomen. Misschien krijgt u zelfs de kans om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

Maar voordat u de watervallen bezoekt gaan we u eerst met een lokaal bezoek aan een Barong-danstheater. inspireren met Er zijn veel verschillende versies van de Barong-dans op Bali. De meest populaire is de Barong Ket-dans. Het fysieke uiterlijk van Barong Ket kan het best worden omschreven als een gezicht, dat een samensmelting is van een draak, tijger en leeuw met het dikke lichaam van een koe. Het hele lichaam van de Barong Ket is versierd met traditioneel Balinees houtsnijwerk gemaakt van koeienhuid. In het houtsnijwerk zijn tientallen kleine glazen spiegels te zien. Deze spiegels creëren een spektakel van sprankeling wanneer het licht erop wordt weerkaatst, wat een vorm van licht symboliseert die Barong Ket bezit. Voor bijna alle Barong-dansvoorstellingen zijn 2 personen nodig, de ene act is de voorste helft en de andere de achterste helft, samen zullen ze een spectaculaire vertoning geven.

De Goa Rang Reng-waterval is een heerlijk ontspannende plek, de vredige natuurlijke omgeving maakt het een ideale ontsnapping in het soms hectische Ubud. Goa Rang Reng stroomt in een zachte hoek naar beneden. De aantrekkelijke watervallen zijn niet hoog en lijken meer op een web van steile stroomversnellingen dan op een enkele stortvloed. Er is een natuurlijk zwembad op de top van de waterval waar u kunt ontspannen en zwemmen.

Het zijn misschien niet de meest bekende watervallen op Bali maar Kanto Lampo is nog steeds een prachtige plek om te bezoeken tijdens het verkennen van de omgeving van Ubud. Weggestopt in de oerwouden van het eiland kan een bezoek aan deze waterval een ontsnapping naar authentiek Bali nog completer maken met een gevoel van vredige rust dat overkomt op degenen die het bezoeken.

In de middag beginnen de activiteiten met een bezoek aan de Balinese samengestelde huizen. De gids zal uitleg geven over de geschiedenis achter de samengestelde huizen terwijl de vrouw des huizes de koffie of thee klaarmaakt, zoals Balinezen gewoonlijk doen om het gezin te verwelkomen. Na de koffiepauze begint de reis met een wandeling door het dorp om het lokale leven te zien, waarbij u de traditionele markt en vervolgens de dorpstempel bezoekt. U vervolgt de dorpswandeling met een geweldig panorama op de rijstvelden in combinatie met het dichte, tropische bos en de stagie berg Agung als achtergrond.

U wandelt vervolgens over de rijstveldenpaden en ontspant vervolgens in de natuurlijke waterbron en de natuurlijke waterlelievijver. Zodra de zon ondergaat, haalt de chauffeur u uiteindelijk op en rijdt u terug naar het huis van de lokale familie voor een traditioneel en intiem familiediner.

Dag 12 + 13: Sanur

De laatste twee dagen heeft u ter vrije besteding. Karmagali heeft voldoende deskundig personeel, die u indien gewenst kan adviseren over de verschillende activiteiten en bijzondere excursies in de nabije omgeving en de rest van Bali.

Optionele activiteit - Salak Agro Jeep Sunrise: Ontdek één van de meest mooie zonsopgangen die Bali te bieden heeft. Onder begeleiding van een jeep wordt u naar de top van een 1200 meter hoge heuvel gereden om te genieten van een prachtige zonsopgang die zich uitstrekt over de oostelijke rand van het eiland en de indrukwekkende Mt. Agung in al zijn glorie benadrukt. Als het weer optimaal helder is, kunt u zelfs een glimp opvangen van de berg Rinjani in Lombok. Op de terugweg komt u langs plantages waar u uw eigen fruit kunt plukken, bamboebossen waar u kunt zien hoe ze worden geoogst en voorbereid voor ceremonieel en constructief gebruik.

Het boetiekhotel heeft een ideale locatie op slechts 5 minuten lopen/fietsen van het strand, de leuke winkels en gezellige restaurants en de fietsen zijn voor gasten gratis beschikbaar om Sanur te ontdekken.

Indien gewenst geeft de Franse eigenaresse (Franse en/of Balinese) kookcursussen in de keuken van het resort of laat u verwennen met een traditionele Spa-behandeling waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en lokale producten.

Dag 14: Sanur - Nederland

Vandaag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar voor uw terugreis.

NOTE: U kunt op aanvraag, uw vakantie nog verlengen in één van onze eco (beach-) resorts in Seminyak, Jimbaran, Sanur of ergens anders op Bali. Ook bieden wij nog een vierdaagse Komodo-verlenging aan. Voor meer info: [email protected]

Verlenging Komodo-eilanden (4 dagen/3 nachten)

Flores is één van de Kleine Soenda-eilanden en heeft een totaaloppervlakte van 17.164 vierkante kilometer. Flores ligt in de keten van vulkanische bergen en eilanden die bekend staan als de Ring van Vuur. Ooit was Flores slechts een klein stipje in de Oost-Indonesische archipel en het is pas sinds kort dat het een plekje op de Indonesische toeristenkaart heeft gekregen. Hoewel het nu meer toegankelijk is voor buitenlandse reizigers, blijft het een authentieke ervaring zonder de drukte van een populaire toeristische bestemming.

Aan de westkant van Flores ligt het vissersdorpje Labuan Bajo. Met 3000 inwoners heeft het kleine dorp een rijke visserscultuur. In de drukke haven wemelt het van spinachtige sloepen, verschillende soorten kano's en salingschepen. Het kleine dorp is het startpunt voor uitstapjes naar de indrukwekkende eilanden Komodo en Rinca.

Op de eerste dag reist u naar Flores waar u bij aankomst de rest van de dag ter vrije besteding heeft. De volgende ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Labuan Bajo. Na de ontmoeting met onze lokale, Engelssprekende vertegenwoordiger heeft u een transfer naar de haven om aan boord te gaan van een mooi schip: u vaart vervolgens naar Kanawa Island, u maakt daarna een wandeling naar Kelor Island, een lunch aan boord en vaart u daarna verder naar Menjerite om te snorkelen. De boot gaat voor anker op het eiland Kalong. Geniet van de zonsondergang en geniet van duizenden vleermuizen die naar het eiland Flores vliegen op zoek naar voedsel. Diner en overnachting aan boord.

Vroeg in de ochtend van dag 3 zeilt u naar Padar Island. Het duurt ongeveer 2 uur voordat u het eiland Padar bereikt. U gaat hier op een wandeling om het hoogste punt van Padar te bereiken en te genieten van het prachtige uitzicht eromheen. Terug op de boot vaart u verder naar Pink Beach. Dit is het moment om de prachtige onderwaterwereld van deze rijke wateren te ontdekken (snorkels en vinnen zijn aanwezig). Middagmaal aan boord. Na de lunch vaart u verder naar het eiland Komodo. Deze tocht over blauwe tropische wateren en langs honderden kleine eilandjes duurt ongeveer 2 uur. Bij uw bezoek aan het eiland Komodo maakt u een wandeling (ruim 1 uur) met een lokale ranger op zoek naar de Komodovaranen. Tijdens uw bezoek kunt u ook wilde buffels, herten, varkens en verschillende soorten tropische vogels zoals de kaketoe zien. De terugkeer naar Labuan Bajo duurt ongeveer 4 uur. Bij aankomst in de haven van Labuan Bajo heeft u een transfer direct naar uw hotel om vervolgens de volgende dag terug te vliegen naar Denpasar op Bali.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten. U kunt zelf na uw boeking aangeven aan welk van de projecten u de €25 wilt doneren:

1. Soleman Bali (https://solemen.org/): Yayasan Solemen Indonesia verlicht de ellende van extreme armoede door hoop en duurzame oplossingen te bieden aan degenen die voor het publiek verborgen blijven en dus gescheiden zijn van gemakkelijke toegang tot medische behandeling.

Solemen helpt mensen met een handicap, psychische stoornissen en acute of chronische ziekten en hun families in heel Bali. Solemen beoordeelt en pakt hun directe uitdagingen aan; ontwikkelt een duurzaam plan op basis van individuele gezinsbehoeften; en werkt samen met lokale gemeenschappen voor hun steun om de resultaten te optimaliseren.

Uw donatie zal helpen bij bijvoorbeeld het verstrekken van medicijnen voor degenen die lijden of voedselpakketten voor degenen die honger lijden.

2. BARC (https://barc4balidogs.org/): BARC verlicht de honger, het lijden, de misbruik en verwaarlozing van Balinese straathonden. Ze doen dit niet alleen met zorg maar ook door middel van gemeenschapsbewustzijn en onderwijs.

WAAR JE BLIJFT

Sandat Glamping Tents - Ubud

In 2013 werd het eerste glamour ecokamp van Bali geboren, het Sandat Glamping Resort, dat op slechts 3 km van Ubud, het culturele centrum van het eiland, ligt. Ondergedompeld in een hoekje van het paradijs, waar de groene rijstvelden unieke landschappen creëren van kronkelige terrassen.

Het duurzame Sandat Glamping Resort biedt ongebruikelijke een bijzondere en spirituele sfeer, waarbij details uit Oost en West worden gecombineerd en omgevingen worden gecreëerd met verfijnde en charmante sfeervolle details.

Verblijven in Sandat betekent de ervaring krijgen om in harmonie te zijn met de explosieve natuurlijke omgeving, maar zonder de aangename luxe op te offeren van slapen op een hemelbed met uitzicht op de jungle of genieten van een glas wijn omringd door een privézwembad.

De Sandat Glamping biedt exclusieve gastvrijheid aan een klein aantal gasten om privacy en rust te garanderen die heerst in de rijstvelden, waardoor het een zeer charmante plek is. Het heeft 8 luxueuze ecodesign-structuren waarbij u kunt genieten van de exotische charme van een ongerepte plek en zo het optimale contact met de natuur heeft in een omgeving vol verfijnde luxe dat zowel discreet als comfortabel is:

5 prachtige luxe tenten in "safari"-stijl van elk 40 vierkante meter met een privézwembad met uitzicht op het bos, omringd door tropische tuinen met een spectaculaire binnenbadkamer.

3 luxe Lumbung dat zijn voormalige typische en authentieke Indonesische schuren met een karakteristiek rieten dak dat bijna de grond raakt omgebouwd tot suggestieve en romantische kamers op twee verdiepingen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Kardia Resort - Gili Trawangan

Het tropische eilandleven wacht op u in het in 2022 nieuw geopende milieuvriendelijke Kardia Resort Gili. Kardia betekent hart en gastvrijheid en staat centraal bij alles wat ze in ons resort doen.
Geboren uit een liefde voor reizen en het vinden van nieuwe en duurzame plekken om vakantie te vieren, hopen ze dat u altijd het comfort van thuis en de geest van avontuur voelt wanneer hier verblijft.

Nip aan een kokosnoot in één van de cabana's aan het zwembad, ga paardrijden op het strand of schommel boven de oceaan en geniet van het uitzicht op de zonsondergang over de berg Agung. Gelegen aan de westelijke oever, weg van de drukte, biedt het mooie strandresort het perfecte uitkijkpunt voor de zonsondergang.

Kardia Resort Gili biedt momenteel drie soorten accommodaties, elk met een eigen gezellig interieur en moderne voorzieningen. Met lichte, luchtige ruimtes die de nadruk leggen op lokale materialen, hopen ze dat u zich op uw gemak voelt zodra u het resort binnenstapt.

Kardia Resort is gemaakt met duurzaamheid in de voorhoede van het ontwerpproces en is trots op zijn milieuvriendelijke ontwerp en werkwijze. Onze planeet is een prioriteit, daarom minimaliseren ze het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik waar mogelijk en geven ze gasten de mogelijkheid om beddengoed en handdoeken te hergebruiken. We gebruiken ook zonne-energie om ons water te verwarmen en gebruiken verwerkt afvalwater om de planten water te geven.

Bamboe is een materiaal dat u bij Kardia veel zult zien, het komt oorspronkelijk uit Indonesië en ze zijn er dol op vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en warme honingkleur. Maar bovenal is het de snelstgroeiende plant op aarde en de favoriete keuze voor een zeer duurzaam bouwmateriaal.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Karmagali Boutique Suites - Sanur

Karmagali Boutique Suites is een sfeervol en kleinschalig, intiem en luxe accommodatie in het hart van Sanur, gelegen vlakbij het strand in een rustige en authentieke woonwijk en slechts een paar minuten lopen van leuke winkels, goede restaurants en witte tropische stranden. De locatie en het toegewijde en zeer vriendelijke personeel zullen u een optimaal gevoel van gastvrijheid geven en direct zorgen dat u zich volledig thuis voelt.

Verscholen in een tropische tuin kunt u ontspannen bij het prachtige 17 meter lange zwembad of in de deskundige handen van een professionele therapeute in de Spa waar uitsluitend wordt behandeld met lokale en natuurlijke producten.

Het ontbijt en de maaltijden, geserveerd op uw privé terras, worden met zorg bereid door de charmante en uiterst vriendelijke Franse eigenaresse en haar chefkok samen. Alle gerechten zijn gemaakt van verse en/of lokale ingrediënten bereid in de eigen keuken. De gebruikte producten zijn voor het grootste deel lokale producten, geselecteerd op smaak en voedingswaarde. De meederheid van de gerechten wordt bereid en verwerkt in Karmagali (huisgemaakt) of zijn afkomstig van lokale ambachtelijke bedrijven die dezelfde filosofie respecteren (dus zonder toevoegingen of preservatieven).

Een gelimiteerd aantal kamers met verfijnde decoratie, een zeer persoonlijke service, een respectvolle ecologische benadering: allemaal in een vriendelijke, zeer stijlvolle en exotische omgeving.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €25 per persoon donatie aan door u zelf geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • €2,50 per persoon CO2-impact donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • Privévervoer met chauffeur in een voertuig met airconditioning
 • Retour boottocht naar Gili Meno
 • Accommodatie op basis van Twin Sharing (2 personen per kamer)
 • Maaltijden vermeld in de reisbeschrijving zoals gespecificeerd (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • 1x recycled en navulbare waterfles per persoon
 • 1x handdesinfecterend middel en gezichtsmasker
 • Tours en activiteiten zoals aangegeven in de reisbeschrijving
 • Professionele en erkende Engelssprekende gids
 • Alle toegangsprijzen, donaties en parkeergelden volgens reisplan
 • Openbare aansprakelijkheidsverzekering
 • 11% lokale overheidsbelasting en 10% servicekosten
 • Visumkosten / arrangementen indien van toepassing
 • Binnenlandse en/of internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasgoed, telefoongesprek, roomservice, minibar, etc.
 • Persoonlijke ziektekosten- en reisverzekering
 • Fooien voor chauffeur en/of gids
 • Eventuele extra excursies / optionele rondleidingen / activiteiten die niet in de reisbeschrijving worden vermeld
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.299,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk