from €999,00
Boeking Aanvragen

Marokko: Een yoga reis van Aït Bouguemez naar Marrakesh

Reisduur

9 dagen / 8 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Marokko:

Het Koninkrijk Marokko, is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. De oorspronkelijke bevolking van Marokko werd gevormd door de Berbers. Het eerste bekende feit van de geschiedenis van Marokko is de vestiging van Fenicische handelsposten aan de Marokkaanse kust ca. 1200 v.Chr.

Het Atlasgebergte:

Dit schitterende gebergte verdeelt de flora en fauna van Marokko in twee zeer verschillende delen. In het noordwesten van de Atlas vindt men de vegetatie van het Middellandse Zeegebied en in het zuidoosten de Afrikaanse steppe en woestijn. In de regenrijke berggebieden en de hoogvlakten in het westen komen bossen voor met steen- en kurkeik, soorten uit de cipresfamilie, atlasceders en aleppodennen. De in het wild levende dieren hebben zich teruggetrokken in dunbevolkte gebieden van Marokko; sommige soorten zoals de luipaard en de caracal zijn met uitsterven bedreigde diersoorten. Andere zoogdiersoorten zijn de berberaap, gazellen, hyena’s, de gewone jakhals en de woestijnvos. In Marokko leven bijna 500 verschillende vogelsoorten waargenomen en er broeden 224 soorten zoals ooievaars, arenden, gieren, buizerds, wouwen en de ernstig bedreigde heremietibis. Er zijn verscheidene nationale parken in het land, zoals (onder andere) het berggebied rond de hoogste top in het Atlasgebergte de Toubkal en het gebied waar de heremietibissen broeden, Nationaal Park Souss-Massa.

Eten is in Marokko een sociaal gebeuren en een belangrijk deel van de Marokkaanse cultuur. Enkele bekenden gerechten: Couscous wordt gezien als het nationale gerecht van Marokko. De tajine is een stoofpot waar vlees- en visschotels in worden klaargemaakt. Harira is een maaltijdsoep. Deze wordt traditioneel tijdens de Ramadan na zonsondergang gegeten en verder tijdens de winter.

Onder de Hoge Richtlijnen van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI beschouwde het Koninkrijk Marokko door in 2015 de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de gemeenschap vanaf het begin als een van de structurerende dimensies van zijn nationale model te beschouwen. De uitvoering van de SDG’s voor Marokko maakte in feite deel uit van een investeringskader dat begon in het begin van de jaren 2000, waarvoor een derde van het BBP op het gebied van economische infrastructuur en bestrijding van armoede en sociale ongelijkheden, en de waarde van zijn sociale ongelijkheden. natuurlijke hulpbronnen, met een bijzondere gevoeligheid voor de effecten van klimaatverandering.

View More

Reisplan

Dag 1: Marrakesh

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakesh wordt u opgewacht en hartelijk welkom geheten door een lokale Engelssprekende chauffeur, die u zal begeleiden naar de romantische en stijlvolle Riad Janate Medina, gelegen in de oude stad (Medina) vlakbij het beroemde plein Jemaa EL Fna. U heeft na uw check-in de rest van de middag en avond ter vrije besteding om de mysterieuze hoofdstad te gaan verkennen (diner in de Riad is inbegrepen).

Marrakesh is één van de vier koningssteden van Marokko, samen met Fez, Meknes en Rabat en is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas. De historische kern van de stad (de medina) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden zijn Djemaa el Fna (het centrale stadsplein), Ben Joesoefmadrassa, El-Badipaleis, Bahiapaleis, Majorelletuin, Koutoubia-moskee en de Saaditombes.

Dag 2: Marrakesh

Na het ontbijt brengt u uw laatste dag door met een lokale, Engelssprekende stadsgids, die u de beste plekken van de mysterieuze stad Marrakesh zal laten zien. Marrakesh, ook wel de Rode Stad genoemd vanwege de rode muren van Medina, was de hoofdstad tijdens de tijd van de Saadian-dynastie die Marokko regeerde van 1554 tot 1659.

U bezoekt onder andere de oude Ben Youssef Madrasa, El Badi Palace, de Saadian Tombs en de prachtige Koutoubia-moskee. Daarna brengt u een bezoek aan de beroemde souks van Marrakech met zijn honderden winkeltjes en ambachtelijk handwerk. Na de hectiek van de souks, kunt u genieten van de rust van de mooie Majorelletuin, ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Marjorelle. Uiteindelijk maakt u een wandeling naar het plein van Jemaa El F’na, het beroemdste stadsplein van heel Afrika met zijn gezellige souks en talloze ambachtelijke districten! Overdag is het er vrij rustig maar in de namiddag bloeit het plein op de het bruisende hart van de stad. De avond heeft u uiteindelijk ter vrije besteding (diner in de Riad is inbegrepen).

Dag 3: Marrakesh - Aït Bouguemez

Vroeg in de ochtend verlaat u Marrakesh en reist u naar de mooie Aït Bougmez-vallei. Avonturiers die op zoek zijn naar een bestemming die echt buiten de gebaande paden ligt, zullen de Ait Bougmez-vallei (ook wel Happy Valley genoemd) de perfecte keuze vinden.

Gelegen in het centrale Hoge Atlasgebergte, ongeveer 200 kilometer ten oosten van Marrakesh, is de Ait Bougmez-vallei ongerepte natuur op zijn best. Het is vergeleken met de majesteit van het Himalaya-gebergte, de weelderige boomgaarden en groene weiden omgeven door met sneeuw bedekte bergen die nogal verschillen van de gebruikelijke beelden van onvruchtbare schoonheid die gemakkelijk met Marokko wordt geassocieerd. De kleine steden met hun huizen van lemen baksteen verspreid over de vallei versterken deze ongerepte sfeer.

Onderweg op deze mooie dag heeft u een lunch in de stad Azilal, waarna de reis verder gaat via een kleine bergweg en u geleidelijk dichter bij de hoge toppen van Mgoun komt. Na aankomst in de namiddag in Agouti (2000m), waar u tevens de nacht zal doorbrengen in een lokale lodge, staat u een gastvrije ontmoeting met lokale families en kinderen van het dorp te wachten.

Dag 4: Aït Bougmez

Na een typisch lokaal ontbijt en uw eerste yoga sessie. Daarna vertrekt u voor een wandeling (wandeltijd: 5 uur) om een aantal mooie en eeuwenoude Berberdorpen van de Hoge Atlas te ontdekken. Via kleine paadjes in het midden van uitgestrekte velden en irrigatiekanalen loopt u door dit schitterende gebied en gaat u uiteraard ook de vriendelijke en gastvrije dorpelingen ontmoeten.

Onderweg heeft u picknick midden in de natuur, waarna u een bezoek brengt aan het oude stadje Sidi Moussa: u bezoekt hier onder andere de beroemde verfbaden en het historisch monument en voormalig collectieve graanschuur met een prachtig uitzicht over de vallei.

Bij terugkomst heeft u voor de zonsondergang een tweede yoga sessie. Diner en overnachting in het tentenkamp in Agouti.

Dag 5: Aït Bougmez

Vandaag staat volledig in het teken van yoga met een aantal verschillende yoga sessie. Daarnaast kunt u vandaag ervaringen delen met de lokale bevolking. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan het werk in de velden en de bereiding van typische, lokale Marokkaanse gerechten of enige andere dagelijkse activiteit van en met de inwoners van het dorp.

Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar krijgt u ter plaatse een programma van de verschillende (dorps-)activiteiten.

Dag 6: Aït Bougmez

Na een yoga sessie in de ochtend, vertrekt u vervolgens vanuit de gîte voor een sportieve mountainbike ontdekkingstour naar Tabant, het economische centrum van Aït Bougmez, waar elke zondag een belangrijke markt wordt gehouden. De bewoners van de omringende valleien komen samen te voet of op de rug van muilezels voor deze wekelijkse bijeenkomst. U gaat zich vandaag opnieuw mengen tussen de lokale bevolking in deze pittoreske lokale souk.

Na de lunch fietst u de schitterende vallei van Aït Bouguemez in, langs Id Kalan. Daarna vervolgt u de fietstocht via een mooi pad in de velden om Ibakliouan te bereiken, door de vallei van Aït Imi (waterkorrelmolens), het dorp Ibakliwne waar u een bezoek gaat brengen aan bijzondere en miljoenen jaren oude dinosaurussporen.

Uiteindelijk keert u terug naar de lodge, waar u na een ontspannen Marokkaanse theepauze en een tweede yoga sessie de adembenemende zonsondergang in het Atlasgebergte kan bekijken.

Dag 7: Aït Bouguemez - Gorges d'Arous - Ikiss

Na het ontbijt en een yoga sessie wordt het tentenkamp opgebroken en gaat u in de ochtend op trektocht (wandeltijd: 5-6 uur) richting Ikiss-n-Arouss (2350m), ‘The Valley of Arous’. Dit is de perfecte gelegenheid om de diversiteit van de bijzondere, lokale Adobe-architectuur te ontdekken. Onder andere de eeuwenoude graanschuren van holbewoners getuigen van een lang en traditioneel agrarisch verleden.

Aangekomen bij Ikiss, een plek waar veel Berberse herders in de zomer bivakkeren, heeft u een adembenemend en panoramisch uitzicht op de toppen van M’goun. Hier betreed u de grillige kloven van de Gorges d’Arous voor een picknickstop en een bijzondere yoga sessue!

Een team van muilezels en hun begeleiders zal u vandaag vergezellen om uw uitrusting te dragen naar de volgende bivak. Diner en overnachting in tenten op 2350m in het Ikiss-n-Arouss gebergte.

Dag 8: Ikiss - Agouti - Marrakesh

Na een bijzondere yoga sessie bij zonsopgang op deze magische plek, een unieke ervaring, ontbijt u in de open lucht, omringd door de overweldigend mooie natuur. Vervolgens keert u te voet terug naar de Agouti vallei (wandeltijd: 2-3 uur) waar u een een laatste goede en lokale lunch staat te wachten, bereid in het dorp.

Daarna maakt u zich klaar voor de transfer naar Marrakesh. Na de check-in in Riad Janate Medina heeft u vervolgens de laatste avond ter vrije besteding in de magische Marokkaanse hoofdstad.

Dag 9: Marrakesh - Nederland

Vandaag eindigt uw bijzondere reis in Marokko en wordt u door een lokale Engelssprekende chauffeur naar de internationale luchthaven van Marrakesh gebracht.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Marrakesh, Essaouira, de andere koningssteden of het strand. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het onderstaande lokaal initiatief:

SOS Animaux (www.fhh-sos-animaux.com/?lang=en): Eén van de hoofdtaken is het redden van dieren in en rond Marrakech, wat helaas maar al te regelmatig gebeurt. Het gaat om honden, ezels, kamelen en talloze andere dieren die door de lokale bevolking aan hun lot over worden gelaten.

WAAR JE BLIJFT

Riad Janate Medina - Marrakesh

Riad Janate - een charmant, oosters, klein paleis - heet u welkom in het hart van de oude en romantische medina in hartje Marrakech. U zult hier een discrete en elegante plek ontdekken voor zowel uw welzijn als uw ontspanning.

De Riad is gelegen vlakbij het fotografiemuseum en de beroemde oude koranschool "Maderassa Ben Yussef". Het legendarische Jemaa El Fna-plein ligt op 15 minuten lopen.

De lichte patio met een eigen geweldig zwembad is een perfecte plek om te zitten, te ontspannen, lekker te ontbijten of een verfrissende duik te nemen. In de avond wordt de sfeer van de Patio magisch, dankzij het kaarslicht en de geur van de typische etherische oliën. Vanaf het sfeervolle dakterras strekt zich de stad Marrakesh beneden en de Afrikaanse sterren boven u uit.

Bij Riad Janate besteden ze speciale aandacht aan een goede keuken. Jamila zal haar uiterste best doen om u te trakteren op een lichte en traditionele Marokkaanse keuken, vers bereid met biologische producten, volgens het seizoen op de dagelijkse markt.

Een verblijf in RIAD JANATE zou niet compleet zijn zonder een ontspannende Marokkaanse hamam-ervaring. De hamam is een ritueel waar u ondergedompeld wordt in een zeer aangenaam stoombad en u de talrijke traditionele en biologische Marokkaanse producten kunt ontdekken en genieten, zoals lavendel en eucalyptus zwarte zepen, kleimaskers, rozenwater en verschillende andere natuurlijke producten die Marokkanen hebben al die jaren gebruikt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan Calamiteitenfonds
 • €1,50 bijdrage CO2-impact donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon aan lokaal duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • 3 overnachtingen in Riad Janate Medina in Marrakech (halfpension)
 • Yogalessen en yogaleraar/lerares
 • Begeleide stadstour Marrakesh
 • Navulbare recycled waterfles
 • Begeleidingsteam (gids, kok, muilezelbestuurders)
 • Mountainbikes in de vallei van Aït Bouguemez
 • Overnachtingen in tenten in het Atlasgebergte, volpension
 • begeleiding van rondreis door een lokale Engelssprekende Marokkaanse (Berber) gids
 • Coöperatieve meeting traditionele weefsters
 • Luchthaventransfers (retour)
 • Transfers per minibus zoals beschreven in programma
 • Bivakuitrusting, tenten en matrassen om te kamperen
 • De messentent, keukenapparatuur en een kok
 • Alle maaltijden (vegetarisch op aanvraag)
 • Marokkaanse kookcursus
 • Ezelbegeleiders en ezels om de bagage te dragen
 • Mineraalwater en dranken tijdens de rondreis
 • Niet genoemde maaltijden in Marrakesh
 • Eventuele entreegelden bezienswaardigheden
 • Wandelequipment en yogakleding
 • Internationale Vliegtickets
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke aankopen
 • Tips

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk