from €2.499,00
Boeking Aanvragen

Israël/Jordanië: Het mooiste van Israël en Jordanië

Reisduur

11 dagen / 10 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Israël:

Israël, officieel de Staat Israël, is een land in Azië, het Midden-Oosten en de Levant. De naam ‘Israël’ betekent “Strijder met God” en is ontleend aan de Hebreeuwse bijbel. In het land Kanaän vormden zich al tijdens de ijzertijd de Israëlitische koninkrijken Israël en Juda, maar de moderne Israëlische geschiedenis begint in de twintigste eeuw, waarin de Balfour-verklaring een cruciale rol speelde. Het Brits Mandaat Palestina, dat op zijn beurt is ontstaan na de opsplitsing van het Ottomaanse Rijk in 1920, werd in 1947 door de Verenigde Naties verdeeld in een onafhankelijke Joodse en een onafhankelijke Arabische staat, met een aparte status voor Jeruzalem.

Het klimaat behoort tot het Middellandse Zeeklimaat: hete en droge zomers en zachte winters. In het centrum en noorden en de kuststrook van Israël is het klimaat meestal gematigd. Het zuiden is heet en droog. De meeste neerslag valt in de kustgebieden en het heuvelachtige centrum in de winter en het voorjaar. Incidenteel kan er sneeuw vallen in de hogere gedeelten zoals in Jeruzalem. Tot de geografische vormen rekent men onder meer de Negevwoestijn in het zuiden, de lage kustgebieden, een in het noorden gelegen gebergte en de Jordaanvallei. Het laagste punt is de Dode Zee (-421 meter) en het hoogste de Meronberg op 1208 meter.

Israël heeft geen volledige scheiding van godsdienst en staat.[51][52] De ultraorthodoxe bevolkingsgroep (charedim) heeft, hoewel zij slechts 10 procent van de bevolking uitmaakt, veel invloed. Het land heeft geen grondwet, omdat de ultraorthodoxe groep stelt dat de wetten van God de grondwet vormen. In de basiswetten is alleen opgenomen dat Israël een democratisch land is.

Israël verbood tot 1993 de import van niet-koosjer vlees en aan koosjere restaurants worden de zeer strikte orthodoxe regels opgelegd. Er zijn echter ook niet-koosjere restaurants die op zaterdag open zijn en varkensvlees serveren (verboden volgens zowel de Thora als de Koran). Israël kent geen openbaar vervoer op de sjabbat. Afhankelijk van de locatie kunnen nog sterkere beperkingen gelden zoals het afsluiten van ultraorthodoxe wijken voor auto’s. In de christelijke wijken en islamistische wijken worden de specifieke rustdagen, respectievelijk zondag en vrijdag gerespecteerd en is op zaterdag meer mogelijk.

Eilat:

Eilat is een stad in het uiterste zuiden van Israël met ruim 50.000 inwoners. Onder Europese en Russische toeristen staat de badplaats bekend als een populaire watersport en winterzon bestemming. Eilat is populair, onder meer onder sportduikers, waterskiërs, zwemmers en surfers. Het koraalrif van de Rode Zee, dat zich onder andere bij Eilat bevindt, is het noordelijkste van de wereld. Ook zwemmen er veel dolfijnen in de zee bij Eilat rond.

In de maanden december, januari en februari is de maximumtemperatuur rond de 22 graden. Gemiddeld schijnt in Eilat 360 dagen per jaar de zon. De stad, omring door bergen, ligt aan de Golf van Akaba, een uitloper van de Rode Zee. Eilat is slechts op drie kilometer afstand van de Jordaanse havenplaats Akaba aan het oosten van het Sinaï-schiereiland en het zuiden van de Negev gelegen. De Egyptische plaats Taba ligt ook dicht bij Eilat.

Jordanië:

Officieel het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië, is een land in het Midden-Oosten. Jordanië is gelegen ten oosten van Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse Gebieden) met als grens de rivier de Jordaan en de Dode Zee (een zoutmeer). De bekendste rivier is de Jordaan en deze vormt de grens met Israël en de Westelijke Jordaanoever. Door watergebruik voor irrigatie is de Jordaan bijna geheel opgedroogd en is de monding verzand.

Met Petra heeft Jordanië één van ’s werelds toeristische hoogtepunten, zoals bleek uit de verkiezing van de ‘New 7 Wonders of the World’ (de zeven nieuwe wereldwonderen). De meeste toeristen komen speciaal voor Petra en Siq al-Berid naar Jordanië. Andere bezienswaardigheden zijn de stad Jerash, de woestijnkastelen Qasr Hraneh, Quseir Amra, Qasr Azraq, Qasr Mushatta, de kruisvaardersburchten Kerak en Shobak en de natuurgebieden Wadi Rum, Wadi Mujib, Dana, Shaumari Wildlife Reserve, Wadi Bin Hammad en de Dode Zee.

Akaba:

Ook wel Aqaba, is een stadje in Zuidwest-Jordanië en de enige havenstad van het land. De stad grenst aan het Israëlische Eilat. Akaba en Eilat bevinden zich aan het uiterste noorden van de Golf van Akaba die deel uitmaakt van de Rode Zee. Het is een leuke strandplaats en tevens een favoriete plaats voor mensen die de duiksport beoefenen.

Duurzaamheid:

De voornaamste vraagstukken op milieugebied, beperkte natuurlijke zoetwaterbronnen en dito landbouwgrond, vergen serieuze maatregelen en leggen beperkingen op. Andere vraagstukken zijn woestijnvorming, luchtvervuiling door de uitstoot van schadelijke stoffen, industrie en verkeer, grondwatervervuiling door industrieel en huishoudelijk afval, chemische meststoffen en pesticiden. Zandstormen kunnen er tijdens voorjaar en zomer voorkomen.

Israël neemt deel aan verdragen ten aanzien van: biodiversiteit, klimaatverandering, woestijnvorming, bedreigde diersoorten, gevaarlijke afvalstoffen, nucleaire teststop, bescherming ozonlaag, olielozingen op zee en wetlands. Voorts heeft het het Kyoto-protocol ondertekend (maar niet geratificeerd), en het Protocol tot conservering van het leven in zee.

Israel is bijna vanaf haar begin bezig met onderzoek op het gebied van zonne-energie. Het land heeft hier grote vorderingen gemaakt. In de Negevwoestijn bevinden zich uitgebreide terreinen vol zonnecollectoren. Doel is dat vanaf 2020 10% van de nationale energiebehoefte gedekt wordt door duurzaam opgewekte energie.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Tel Aviv

Na aankomst op Ben Gurion Airport en het passeren van de douane, wordt u hartelijk verwelkomd door een lokale en Engelssprekende vertegenwoordiger, die u door de luchthaven zal helpen en u zal begeleiden naar uw privétransfer naar uw hotel.

Geniet van een eerste kennismaking met Tel Aviv via een fiets- of segwaytour. Lees meer over het lightrailproject dat wordt gebouwd in de metropool, ontworpen om 100% elektrisch te zijn en de koolstofdioxidevoetafdruk te minimaliseren.

Kies tussen de volgende activiteiten tijdens uw tour:

*Een bezoek aan het milieupark Ariel Sharon (voorheen bekend als Hiriya-park), een voormalige stortplaats die is veranderd in een milieuproject dat recycling en het opnieuw verbinden met de natuur benadrukt; Shafdan afvalwaterzuiveringsinstallatie; het Yarkon Park met zijn vogelobservatiecentrum, een prachtige oase van bomen, groen gras en planten in het hart van de metropool.

Optionele activiteiten (op aanvraag): Carmel of Levinsky food market proeverij en/of workshop. Hierbij maakt u kennis met de lokale producten, specialiteiten en gerechten tijdens een ontspannen, leuke en smakelijke tour.

U overnacht in het duurzame 4-sterren hotel Panorama Tel Aviv (een upgrade naar het duurzame 5-sterren hotel Dan Tel Aviv is ook mogelijk). De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 2: De Middellandse Zeekust

Vandaag begint u uw rondreis door Israël met een bezoek aan de schitterende oude Romeinse stad Cesarea. Bezoek de ruïnes, waaronder het Romeinse theater en het archeologische park met een zeer indrukwekkende tentoonstelling van archeologische voorwerpen.

Vervolgens reist u verder in noordelijke richting naar de berg Carmel, waar u het prachtige natuurreservaat Hai Bar Carmel bezoekt. De Hai Bar is gewijd aan het vergroten van de populatie van bedreigde en bijna uitgestorven dieren en het opnieuw introduceren van hen in de natuur. Kom tijdens uw bezoek meer te weten over de acties en conserveringsprogramma's van de Hai Bar.

Als de tijd en de interesse het toelaten, rijd u door Haifa en bezichtigd u de prachtige baha'i-tuinen vanaf de top van de berg Karmel op weg naar de kruisvaardersstad Akko, met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar (staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO). Ontdek het indrukwekkende middeleeuwse fort met zijn ondergrondse tunnels en de indrukwekkende ridderzaal, de ondergrondse stad en oude bazaars.

Van daaruit gaat u verder naar Rosh HaNikra, gelegen op een klif aan de Middellandse Zee en bereikbaar met een kabelbaan. Tour door de prachtige grotten en geniet van het adembenemende uitzicht dat de plaats te bieden heeft. Sluit uw dag af in uw hotel in Galilea, waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.

Optionele activiteiten (op aanvraag):
* Een bezoek aan moshav Kayma Nahalal, een educatieve boerderij zonder winstoogmerk, die zich toelegt op het opleiden van meisjes die zijn gestopt met school en het promoten van een milieuvriendelijke levensstijl. Onderwijs voor meisjes wordt beschouwd als één van de belangrijkste manieren om de door mensen veroorzaakte koolstofdioxidevoetafdruk wereldwijd te verkleinen.
* Een andere optie is een bezoek aan het voedselbos BLH, een prachtig en zeer duurzaam landbouwbos.

Dag 3: De Golanhoogten

Na het ontbijt reist u naar de Hula-vallei, één van de grootste natuurreservaten van Israël en de thuisbasis van duizenden diersoorten. Geniet van een fietstocht of een ritje met een elektrische golfauto door het park.

Rijd vervolgens naar de Golanhoogten om de strategische grenzen te zien en meer te weten te komen over de unieke veiligheidssituatie van Israël. Van daaruit gaat u verder naar één van de mooiste natuurreservaten van Israël, het natuurreservaat Hermon Stream.

Wandel door het park en langs de prachtige vergezichten om uiteindelijk beloond te worden met de adembenemende aanblik van de Banias-waterval.

U sluit de dag af met een bezoek aan de Golan Winery, een duurzame wijnmakerij in de Golan met een LODI RULES-certificaat voor duurzame wijnbouw. De wijnmakerij produceert 50% van zijn elektriciteitsbehoefte door gebruik te maken van zonne-energie, en hun methoden voor het kweken van de wijnstokken omvatten het gebruik van gerecycled water en compost.

Optionele activiteiten (op aanvraag):
* Een kajakervaring in de rivier de Jordaan, zonsopgang- of zonsondergangtour in de Hula-vallei door een mobiele schuilplaats (vooral aanbevolen tijdens vogeltrekseizoenen: oktober-november voor herfsttrek, februari-maart voor voorjaarstrek), of een bijbelse ervaring inclusief het maken van kaas of olijfolie (aanbevolen voor gezinnen).

U overnacht opnieuw in het Hagoshrim Hotel, Galilea, waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 4: Door de Jordaanvallei

In de ochtend verlaat u uw hotel en bezoekt u de oude Kabbalah-stad Safed, een pittoreske stad van spirituele mensen en kunstenaars, gehuld in mystiek en mysterie, en doordrenkt van een heilige atmosfeer. Wandel door de prachtige straten en steegjes en bezoek de kunstenaarskolonie met zijn galerijen en ateliers.

Daarna reist u verder naar het zuiden langs het adembenemende uitzicht op het Meer van Galilea. Bezoek Beit Shean, de grootste opgegraven Romeinse stad in het Midden-Oosten met fantastische ruïnes uit de tijd van het Romeinse rijk. Terwijl u dwaalt tussen de uitgestrekte ruïnes, waaronder een goed bewaard gebleven groots amfitheater, word u getransporteerd naar de tijd van de Romeinen.

Na dit bezoek gaat u verder naar de archeologische overblijfselen van de Beit Alpha, waar u een oude synagoge kunt zien die dateert uit de zesde eeuw. Bewonder de geweldige plek, vooral de prachtige mozaïekvloeren.

Hierna vervolgt u uw reis naar het zuiden en bezoekt u een kibboets, genaamd Sde Eliyahu en prachtig gelegen in de lentevallei. Bezoek het biotour-bezoekerscentrum dat gespecialiseerd is in milieuvriendelijke, duurzame en biologische landbouw. Verder bezoekt u ook de kerkuilen en valkennesten, die als een natuurlijke ongediertebestrijding zonder giftige en vervuilende chemicaliën worden gebruikt. Tevens gaat u naar de bio-bijenboerderij en krijgt u tegelijkertijd een kijkje in het leven in de kibboets, dat een belangrijk onderdeel is van de geschiedenis van Israël.

Optionele activiteiten (op aanvraag):
* Een chocoladeworkshop, een boom planten, een bijbelse ervaring inclusief Abrahamfeest.

Na een enerverende dag overnacht u in het 4-sterren hotel Dan Panorama Jerusalem (optie tot upgrade naar het 5-sterren King David Hotel), waarna u de avond in Jeruzalem ter vrije besteding heeft.

Dag 5: De oude stad Jeruzalem

Na een ontspannen ontbijt in uw hotel neemt uw gids u mee naar een uitkijkpunt op de Haas Promenade om te genieten van het prachtige uitzicht op de oude stad van Jeruzalem, een UNESCO-werelderfgoed met een rijke oude geschiedenis die u een multireligieuze en multireligieuze culturele belevenis.

Aangezien de geschiedenis van Jeruzalem meer dan 3000 jaar oud is, vindt u in de verschillende wijken boeiende architectonische overblijfselen van vroegere veroveraars zoals de kruisvaarders, Romeinen en Ottomanen. In de Joodse wijk kun je de Westelijke Muur bezoeken, die wordt beschouwd als een van de heiligste plekken in de Joodse religie. De moslimwijk herbergt de Al-Aqsa-moskee en de Rotskoepel die heilig zijn voor het moslimgeloof. In de christelijke en Armeense wijken zijn belangrijke oriëntatiepunten en kerken, zoals de Heilig Grafkerk, die heilig zijn voor christenen van alle denominaties.

Leer meer over de rijke geschiedenis van Jeruzalem en de belangrijke bouwwerken die het herbergt voordat uw gids u buiten de muren brengt. Begin met een rondleiding door de Joodse wijk, waar u door de pittoreske straatjes loopt, waaronder de Cardo die werd gebouwd tijdens het Byzantijnse tijdperk.

Baan u een weg naar de Westelijke Muur, het laatst overgebleven overblijfsel van de ooit monumentale Tweede Tempel. Geniet van de sfeer die op een bijzondere wijze inspireert en leer over de rijke Joodse geschiedenis van deze heilige plek.

U vervolgt uw tour door de oude stad om de christelijke wijk te bezoeken via de Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk, beide plaatsen die belangrijk zijn in de christelijke geschiedenis. Geniet van het wandelen door de kleurrijke en authentieke Arabische markten verspreid over het hele gebied van de oude stad, waar u uw onderhandelingsvaardigheden kunt oefenen met de lokale venters.

Geniet 's middags van een bezoek aan de Gazelle-vallei, een uniek stadspark in het hart van Jeruzalem en de thuisbasis van de laatste wilde gazellen in de stad. Het is ook de thuisbasis van verschillende vogels en andere wilde dieren. Na afloop heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding in Jeruzalem.

Dag 6: De nieuwe stad Jerusalem

Begin uw dag met een indrukwekkend en emotioneel bezoek aan het Yad VaShem Museum, het Holocaustmonument op de glooiende hellingen van Har HaZikaron (Mount of Remembrance). Kom meer te weten over het verhaal van de holocaust zoals ervaren door Joodse slachtoffers en overlevenden, verteld aan de hand van originele voorwerpen, getuigenissen en persoonlijke bezittingen.

Rijd na dit bezoek langs de berg Herzl, de laatste rustplaats van de oprichters van het moderne Israël, inclusief premiers, presidenten en gesneuvelde soldaten, en langs de Knesset (huis van het parlement) terwijl u zich een weg baant naar het Nili en David Jerusalem Bird Observatory-centrum.

Vervolgens gaat u naar de Mahne Yehuda Marketplace. Loop door de authentieke (en vaak luidruchtige) winkels en snuif de rijke geuren van vers gemaakte kruiden op en proef het lokale straatvoedsel. Van daaruit maakt u uiteindelijk een korte rit buiten Jeruzalem naar Beit Zayit, waar u het gemeenschapsproject van Kaima Farm zult bezoeken. Kaima heeft jongeren in dienst die met school zijn gestopt. Ze krijgen werkmogelijkheden op de boerderij en verbouwen lokale, biologische groenten en fruit.

Optionele activiteiten: (alleen op vrijdag) Shabbat-diner met een lokale familie, (weekdag) een bezoek aan Vertigo Eco Art Village. Tijdens dit bezoek leert u over de systemen die in het dorp zijn ingebouwd vanuit het oogpunt van duurzaamheid, waarbij ook een markttour en een privédiner met een lokale chef-kok inbegrepen zijn.

Dag 7: Een excursie naar de Dode Zee en Masada

In de ochtend verlaat u Jeruzalem en rijdt u naar het oosten door het opmerkelijke landschap van de Dode Zee naar het nationale park van En Gedi - een prachtige oase en een waterval midden in de woestijn.

Ga verder naar Masada, een UNESCO-erfgoed en een symbool van het oude koninkrijk Israël. Het fort van Masada ligt op een afgelegen klif in de woestijn van Judea, die een uniek heroïsch verhaal bevat van de Joodse Zeloten die de dood verkiezen boven zich over te geven aan de Romeinen.

Bezoek de opgravingen van het paleis van koning Herodes, de synagoge, het badhuis en nog veel meer. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Romeinse kampen en de Dode Zee voordat u weer afdaalt en u een weg baant naar één van de stranden van de Dode Zee om te "drijven" in het zware, mineraalrijke water en u te bedekken met de modder van de Dode Zee en zijn therapeutische kwaliteiten te absorberen.

Sluit de dag af in een prachtig woestijnresort waar u volop contact kan maken met de overweldigende natuur. U overnacht in het sfeervolle en duurzame tentenkamp Kfar Hanokdim (u heeft ook de mogelijkheid voor een upgrade naar het schitterende 5-sterren ecoresort Six Senses Shaharut).

Dag 8: Araba Border (Jordaanse zijde) + Petra

In de ochtend vertrekt u naar de Jordanian Araba Border, waar u bij aankomst wordt opgevangen door een lokale (Engelssprekende) chauffeur/gids. Na de visum afhandeling om Jordanië binnen te komen heeft u vervolgens een transfer naar Petra, wereldwijd gekozen tot één van de zeven moderne wereldwonderen.

In Petra heeft u een fantastisch en klassiek bezoek van een hele dag aan de Nabatean-stad Petra, dat wereldberoemd werd als achtergrond van één van de "Indiana Jones" films. Het unieke en adembenemend mooie Petra is meer dan 2000 jaar geleden uit roze rots gehouwen.

U krijgt toegang tot Petra via de ingang van de kloof (Siq). Van daaruit begeleidt uw lokale gids u naar het indrukwekkende monumentale complex van de Schatkamer (El Khazneh). Daarnaast bezoekt u het theater, de koninklijke graven, de Byzantijnse kerk en de zuilenstraat. Optioneel kunt u de klim naar het klooster of het offeraltaar maken: deze trekking gaat zonder gids maar is een must-do (N.B. Laat u niet verleiden op ezeltjes naar boven vervoerd te worden omdat veel van de ezeldrijvers niet heel erg diervriendelijk met deze lieftallige wezens omgaan). U kunt uiteindelijk ook nog het Petra Museum bezoeken, als er tijd is.

Na een enerverende dag vol prachtige indrukken en herinneringen rijdt uw chauffeur u naar Feynan voor het diner en overnachting.

Dag 9: Feynan - Wadi Rum

Na het ontbijt kunt u kiezen uit een aantal prachtige wandelingen die wij voor u georganiseerd hebben door het schitterende Dana Biosfeer Reservaat in Wadi Feynan, dat is uitgeroepen tot één van de Unesco Werelderfgoed sites.

Na afloop van deze sportieve en ontspannen dag wordt u naar Wadi Rum wordt gebracht voor diner en overnachting in een authentiek en bijzonder Wadi Rum Camp.

Dag 10: Wadi Rum Safari - Araba Border (Jordaanse zijde)

Na een fantastische nacht onder de sterrenhemel in een bedouine tent, vertrekt u na een traditioneel ontbijt naar de Wadi Rum Desert, één van de decors uit de films Lawrence of Arabia, The Martian van Matt Damon, evenals de Star Wars: The Rise of Sky Walker, en één van de meest spectaculaire natuurlijke decors in het Midden-Oosten. Het is een woestijn van rood zand, waarop granieten bergen en toppen van gouden en roodachtige kleuren oprijzen, evenals verschillende tekeningen die in rode steen zijn uitgegraven.

U gaat op een klassieke tour van ongeveer 2 uur, in een 4x4-voertuig door de imposante landschappen. Vervolgens bezoekt u de lokale bedoeïenen voor een kopje Arabische thee en een aantal lokale lekkernijen.

U eindigt de dag door terug te gaan naar de Araba Border voor uw terugreis naar Israël. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur reist u dan naar Tel Aviv voor een overnachting en de volgende dag de terugreis naar Nederland. U kunt ook doorreizen naar Eilat voor een aantal ontspannen dagen aan het strand.

Dag 11: Amman/Tel Aviv – Amsterdam

Na het ontbijt vertrekt u naar Tel Aviv. In overeenstemming met uw vlucht kunnen meer locaties worden bezocht voordat uw gids u afzet op de internationale luchthaven van Amman of Tel Aviv.

U kunt uw reis ook verlengen met het door ons voorgestelde programma of bijvoorbeeld een ontspannen strandverblijf in het zonnige Eilat of Akaba. Voor meer info: [email protected]

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 3 lokale projecten om te steunen:

1. Kayma Nahalal is een educatieve boerderij zonder winstoogmerk die zich toelegt op het opleiden van meisjes die zijn gestopt met school en het promoten van een milieuvriendelijke levensstijl. Onderwijs voor meisjes wordt beschouwd als een van de belangrijkste manieren om de door mensen veroorzaakte koolstofdioxidevoetafdruk wereldwijd te verkleinen. Ze krijgen werkmogelijkheden op de boerderij en verbouwen lokale, chemicaliënvrije groenten en fruit.

2. Het Yotvata Hai-Bar Natuurreservaat is een 3.000 hectare groot fok- en reacclimatiseringscentrum beheerd door de Israel Nature Reserves & National Parks Authority, gelegen in het zuidelijke Arava nabij Yotvata.

De Yotvata Hai-Bar is de woestijntegenhanger van het Carmel Hai-Bar Natuurreservaat dat actief is in het noordelijke mediterrane bos van het land.

Bedreigde en lokaal uitgestorven dieren die in de Bijbel worden genoemd, worden hier gefokt voor mogelijke herintroductie in de Negev-woestijn. De Aziatische wilde ezel is al opnieuw geïntroduceerd in het Makhtesh Ramon-gebied van het wild. Daarnaast heeft het park enkele zeldzame woestijndieren, die niet inheems zijn in Israël, zoals de kromzwaard oryx en de Noord-Afrikaanse struisvogel.

3. Leket Israel, de National Food Bank, een geregistreerde non-profit liefdadigheidsinstelling in Israël, is de toonaangevende voedselreddingsorganisatie in Israël en bedient wekelijks meer dan 175.000 behoeftige mensen. Leket Israel redt overtollige landbouwproducten en verzamelt overtollige gekookte maaltijden voor herverdeling aan de behoeftigen in heel Israël via haar netwerk van meer dan 200 non-profitorganisatie (NPO) partners.

WAAR JE BLIJFT

Dan Panorama Hotel – Tel Aviv

Het Dan Panorama Tel Aviv Hotel ligt tegenover een zandstrand met het warme, heldere water van de Middellandse Zee, halverwege tussen de moderne stad Tel Aviv en de oude havenstad Jaffa.

Het hotel is ingericht met een eigentijdse flair, heeft een prachtig en wijds uitzicht en beschikt over elegant ingerichte kamers. Gasten kunnen genieten van een groot aantal in-house voorzieningen: zonnedek, eersteklas recreatiefaciliteiten, een Spa en het grootste hotelzwembad van de stad.

Het hotel heeft een aantal Uitstekende restaurants en bar met uitgebreid en lokaal Israëlisch ontbijt De dynamische bar in de lobby serveert cocktails, drankjes en wijn met een verscheidenheid aan snacks.

Voor de deur zijn boetiekjes, restaurants en nachtclubs. Bovendien ligt het hotel op loopafstand van bijna alle belangrijke bezienswaardigheden in Tel Aviv zoals de Carmel Market en de hippe wijk Neve Tzedet. Ten zuiden van het hotel ligt het Old Railway Station-complex, een opwindend knooppunt met restaurants, winkels en nachtclubs. Verder naar het zuiden ligt Jaffa, beroemd om zijn associatie met de bijbelse verhalen van Jonah, Salomon en Sint-Pieter. De oude haven van Jaffa is al sinds de bronstijd in gebruik en je kunt nog steeds de vissers de zee zien opgaan.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hagoshrim Hotel – Galilea

In Boven-Galilea in het land van de zijrivieren ligt één van de meest unieke en mooiste natuurhotels van het land. Het hotel is gebouwd op de overblijfselen van het prachtige winterpaleis van Emir Fa'ur, de Ottomaanse heerser van de noordelijke Hula-vallei en de Golanhoogten.

Het hotel is omgeven door kleine beekjes, pittoreske bronnen, verwarde bossen en ondergedompeld in groene gazons.
Het hotel beschikt over 184 unieke kamers en suites in verschillende stijlen en is zeer geschikt voor stellen, gezinnen en groepen.

Als onderdeel van het gastvrijheidsconcept van het hotel gebruikt de hotelchef lokale ingrediënten en specialiteiten uit Galilea, die een unieke culinaire ervaring aan de plek geven en de gastvrijheidservaring compleet maken.
In de lobbybar kunt u genieten van een gevarieerd zuivelmenu, attente service en een fantastische plek om te ontspannen met het spectaculaire uitzicht dat het hotel omringt.

Het spacomplex heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter, gelegen in de boetiekvleugel van het hotel en biedt de perfecte ervaring van verwennerij en gezondheid voor hotelgasten: Spa-behandelkamers, een authentieke Hammam, sauna, BBQ afkoeling, buiten hot tub en een sneeuw- en gezondheidsbar.

In het sport- en gezondheidscentrum bevinden zich een sauna, fitnessruimte, basketbalhal, squash, 2 zwembaden: overdekt en verwarmd zwembad het hele jaar open en een buitenbad, dat geopend is in het zomerseizoen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Dan Panorama Hotel – Jeruzalem

Het Dan Panorama Hotel Jerusalem met zijn waardige architectuur en honingkleurige Jeruzalemstenen buitenkant resoneert met de geest van deze legendarische stad. Eén van de favoriete hotels van Jeruzalem heeft een uitzonderlijke locatie, die u in staat stelt om de veelzijdige bezienswaardigheden van Jeruzalem te verkennen door simpelweg naar buiten te gaan.

Aan de overkant van het Dan Panorama Hotel Jerusalem ligt de prachtige Bloomfield Garden, één van de grootste parken in Jeruzalem en van waaruit u over de stad uitkijkt. Aan het einde van het park ligt de beroemde wijk Yemin Moshe, de eerste Joodse wijk die buiten de muren van Jeruzalem werd gebouwd. Hoog boven de huizen met rode daken torent de Montefiore-windmolen uit die goedkope meel aan de bewoners leverde en tegenwoordig is het een museum dat de visie van Montefiore laat zien.

Een schilderachtige wandeling langs historische bezienswaardigheden brengt u naar de eindeloos fascinerende oude stad die u uitnodigt om een mengelmoes van culturen, beroemde heilige plaatsen van de drie monotheïstische religies en de meer aardse attracties van levendige veelkleurige open markten te verkennen. De oude stad is verdeeld in vier delen: de Armeense, de christelijke, de joodse en de moslim.

Het moderne Jeruzalem ligt ook voor de deur met winkels, zakencentra, theaters en musea die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn. Het hotel biedt een speciale combinatie van attente zorgzame gastvrijheid met warme Israëlische ondertonen en beschikt over kamers die zijn uitgerust met alle doordachte voorzieningen, een zwembad op het dak en elegante openbare ruimtes. Of het nu gaat om gezinsvakanties, een romantisch uitje of een rondreis, het hotel verwelkomt bezoekers met de warmte en aandacht voor detail die echte gastvrijheid uitstralen - en biedt veel meer dan een van de beste adressen van Jeruzalem.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Kfar Hanokdim Bedouïne Experience - Judea Desert

Verscholen in de Kana`im-vallei in de woestijn van Judea, tussen de stad Arad en de oude citadel van Masada, ligt een groene oase: Kfar Hanokdim. Het pittoreske woestijnresort beschikt over tenten in bedoeïenenstijl van geitenhaar, ruime lodges gemaakt van lokale steen en veel ontspannende plekken om te ontspannen tussen de palmbomen en de betoverende natuur.

De Kfar is een idyllische plek voor een woestijnvakantie of voor het houden van een onvergetelijk evenement in het hart van de wildernis van de Judese woestijn. Kfar Hanokdim is idyllisch voor een rustige onderbreking van de drukte van het dagelijks leven - een ruimte om onder te dompelen en te ontspannen in de unieke woestijnatmosfeer.

De authentieke, met de hand gebouwde oase biedt veel mogelijkheden om het woestijnleven te ervaren, van kameelrijden en een voorproefje van de bedoeïenenlevensstijl, tot een avondvuur en slapen in een woestijn "sukkah" lodge of woestijnhutten. Sinds de oprichting in 1991 biedt Kfar Hanokdim persoonlijke gastvrijheid van hoog niveau, waardoor elke gast de woestijn op een speciale en gedenkwaardige manier kan ervaren.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Dan Panorama – Eilat

Ideaal voor een zon- en actieve vakantie, is het Dan Panorama Eilat Hotel prachtig gelegen met uitzicht op een pittoreske jachthaven met zeilboten. Elke moderne kamer en suite in het hotel heeft een eigen balkon en alles is gericht op uw plezier en comfort.

De chef-koks bereiden verleidelijke culinaire hoogstandjes, waaronder verwende ontbijt en diners, een overvloed aan lokale specialiteiten, barbecue-gerechten en een gevarieerd en verfrissend saladebuffet.

Er is een ultramoderne fitnessruimte en een fitnessclub met sauna en jacuzzi. Het buitenzwembad wordt in de winter verwarmd en er is een kinderbad en een speeltuin, evenals de DanyLand Club waar jongere gasten onder toezicht leuke activiteiten kunnen ondernemen, zoals dans, sport, kunstworkshops en spelletjes. Het animatieteam zorgt ervoor dat de kleine vakantiegangers zich hier nooit zullen vervelen.

Op zoek naar attracties in Eilat? Een korte wandeling brengt u naar het beroemde noordelijke strand van Eilat, waar u uw kleurtje kunt bijwerken, kunt zwemmen in de heldere, koele Rode Zee, kunt duiken, zeilen of kunt watersporten. U bent ook nooit ver verwijderd van kleurrijke winkel-, recreatie- en uitgaansmogelijkheden.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Feynan Ecolodge - Feynan

Diep in het hart van het bergachtige Dana Biosphere Reserve, aan het einde van een ruig pad, ligt een idyllische, met kaarsen verlichte lodge in de prachtige Wadi Feynan.

Geprezen als één van de 25 beste ecolodges ter wereld volgens National Geographic Traveler Magazine, biedt de bekroonde, op zonne-energie werkende Feynan Ecolodge de meest ontwikkelde eco-ervaring in Jordanië; een ervaring die alleen mogelijk wordt gemaakt door een unieke samenwerking tussen EcoHotels en de Royal Society for the Conservation of Nature, een Jordaanse NGO die zich inzet voor de bescherming van de mooiste natuurlijke landschappen van het Koninkrijk.

Hier, tegen het glorieuze woestijnlandschap, kunnen gasten die in de lodge met 26 kamers verblijven, op avontuur gaan door de ongerepte natuur, genieten van zoete thee met de inheemse bedoeïenen, lokale archeologische vindplaatsen verkennen of gewoon tot rust komen op de serene binnenplaatsen en terrassen van de kaars -verlicht complex, veilig in de wetenschap dat hun reizen in Jordanië sociaal en ecologisch verantwoord zijn.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Wadi Rum Desert Camp - Wadi Rum

Het bedoeïenenkamp ligt midden in de woestijn van Wadi Rum op ongeveer 10 km afstand van het dorp Wadi Rum. Het kamp is gevestigd in het Zonnegebied. Vanaf hier heeft u de kans om te genieten van de zonsondergang over de bergen van Wadi Rum en een authentieke en sfeervolle bedoeïenenomgeving rond het vuur.

In het kamp zijn twee maaltijden, zowel diner als ontbijt, inbegrepen. Lunch is op aanvraag beschikbaar en wordt u voorzien van bedoeïenenthee met water. Wanneer u in ons kamp verblijft, kunt u genieten van traditionele en ter plaatse bereide verse maaltijden zijn 'Zarb' (kip of vlees wordt gekookt in de grond onder het zand). Bent u vegetariër dan kunnen ze zorgen voor aangepaste, traditionele maaltijden.

Het eetgedeelte is een traditionele halfgesloten bedoeïenentent met een lounge. Bovendien bieden ze een ruimte voor u om te ontspannen na de gebeurtenissen van de dag. Na het eten kunt u achterover leunen om te kletsen en eindeloze kopjes smakelijke bedoeïenenthee te drinken. Natuurlijk kunt u rond het vuur zitten terwijl u naar de miljoenen sterren staart. Het personeel is beleefd en behulpzaam en staat altijd voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw verblijf perfect is. Vervolgens overnacht u in een sfeervolle bedoeïenentent.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon CO2-impact donatie per persoon aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon donatie aan door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • Accommodatie in standaard hotelkamer inclusief ontbijt
 • Alle excursies en activiteiten zoals omschreven in reisprogramma
 • Bij selfdrive is huurauto inbegrepen en (digitaal) reisprogramma inbegrepen
 • Bij begeleide reis is transport met chauffeur en lokale (Engelssprekende) gids
 • N.B. Vanwege hoge kosten in Israël voor een privéchauffeur, worden de kosten per persoon lager naarmate het aantal deelnemers aan de rondreis hoger wordt.
 • Voor Jordanië-gedeelte: reisprogramma inclusief transport met chauffeur en (Engelssprekende) gids
 • Internationaal transport (vluchten) naar Israël
 • Maaltijden anders dan vermeld op het programma
 • Upgrades hotelkamers
 • Toeslagen bij reserveringen in andere dan de genoemde hotel
 • Mogelijke (strand-)verlenging zoals aangegeven in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Tips en persoonlijke aankopen
 • Alles niet vermeld onder "Tour Included"

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?

Ja. Indien u kiest voor een selfdrive tijdens het Israëlische gedeelte van de rondreis, is een huurauto inbegrepen. U kunt uiteraard op verzoek deze huurauto aanpassen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk