from €3.299,00
Boeking Aanvragen

Verenigd Koninkrijk: Treinreis Crosscountry historische route

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Type Vakantie

Autovakantie, Ecotourism, Individuele rondreis, treinvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Groot-Brittannië

Dit is het grootste eiland en het hoofdgebied van het Verenigd Koninkrijk. Staatkundig wordt Groot-Brittannië gezien als de combinatie van Engeland, Schotland en Wales, met inbegrip van de kleinere eilanden eromheen zoals Wight, Anglesey, de Scilly-eilanden, de Hebriden, de Orkney-eilanden en de Shetlandeilanden.

Engeland

Omvat ongeveer twee derde van het eiland Groot-Brittannië. Het landschap bestaat voornamelijk uit lage heuvels en velden maar er liggen ook gebieden die hoger zijn. Nationaal park North York Moors ligt in het noordoosten en heeft een ruig landschap. In het zuidwesten zijn er uitgestrekte heidevelden, zoals de nationale parken Dartmoor en Exmoor. In het noorden bevindt zich het Penninisch Gebergte, ook bekend als de ruggengraat van Engeland, dat het noorden van Engeland in een westelijk en een oostelijk deel opsplitst.

Engeland is genoemd naar de Angelen, één van de Germaanse stammen die na het vertrek van de Romeinen vanuit het Europese vasteland het eiland koloniseerden. Samen met Saksen, Juten en mogelijk ook Friezen kwamen zij met schepen vanuit het huidige Noord-Duitsland, Noord-Nederland en West-Denemarken.

Engeland is van oudsher onderverdeeld in graafschappen. Een graafschap (county) stond onder het bestuur van een graaf (‘count’). Deze gebieden werden oorspronkelijk (ten tijde van de Angelsaksen) shires genoemd, zoals nog blijkt uit de namen van een groot aantal graafschappen, zoals Bedfordshire, Hampshire enzovoorts. Na de komst van de Normandiërs kwam de benaming county in zwang, afgeleid van het Franse “comté”.

Schotland

Schotland ligt in het noorden van Groot-Brittannië. De naam Schotland is afgeleid van de Latijnse naam Scoti die door de Romeinen gebruikt werd om de Gaelische bevolking in wat nu Schotland en Ierland heet te onderscheiden van de Picten. De Scottish Borders en de Schotse Laaglanden zijn gebieden met voornamelijk glooiende heuvels en houtland. Dit in tegenstelling tot de zeer ruige landschappen van de Hooglanden in het noorden. Een kenmerkend gebied is de Great Glen, een geologische breuk die vanaf Fort William aan de westkust tot Inverness aan de noordoostkust dwars door het midden van de Hooglanden snijdt. Tussen de steile bergen en beboste heuvels bevinden zich een reeks van diepe meren, de lochs, met inbegrip van Loch Lomond, het grootste meer van Groot-Brittannië.

De Hooglanden

Dit schitterende gebied ligt ten noorden en westen van de Highland Boundary Fault, die loopt van Arran tot Stonehaven. Dit gedeelte van Schotland is voornamelijk opgebouwd uit oud gesteente uit het Cambrium en Precambrium, die naar boven werden gedrukt tijdens de Caledonische orogenese. De Schotse Hooglanden zijn in het algemeen bergachtig en de grootste hoogtes van de Britse Eilanden zijn er te vinden. Schotland heeft meer dan 790 eilanden, die in vier hoofdgroepen worden onderverdeeld: Shetlandeilanden, Orkney-eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden.

Central Lowlands: De Central Lowlands zijn een riftvallei, die vooral uit formaties uit het Paleozoïcum bestaat. Veel van de sedimenten hebben een belangrijke economische waarde, aangezien hier de kolen en ijzer uit de grond werden gehaald die de Industriële revolutie in Schotland mogelijk hebben gemaakt. In het verleden was er ook vulkanisme in dit gebied.

Er zijn twee nationale parken in Schotland: Nationaal park Cairngorms + Nationaal park Loch Lomond en de Trossachs. In 2015 genereerde Schotland 59% van zijn elektriciteit met duurzame bronnen. Volgens de energieplannen van het Schotse bestuur zal in 2020 100% van de elektriciteit duurzaam opgewekt worden en in 2030 50% van het totale energiegebruik (inclusief transport).

Schotse muziek wordt vooral gespeeld met de doedelzak. De folkloristische muziek van Schotland is geworteld in de Gaelische of Keltische traditie, terwijl die op de eilanden meer is beïnvloed door de Scandinavische cultuur. De dorpen in de afgelegen gebieden van de Highlands organiseerden samenkomsten of “cèilidhean”, waar muziek, dans en poëzie voor amusement zorgden.

De Britse CO2-uitstoot is na een daling van meer dan dertig jaar terug op het niveau van 1879, zo blijkt uit een analyse van Carbon Brief. De Britse CO2-uitstoot is sinds 1990 twee keer zo snel gedaald als de Nederlandse en het Verenigd Koninkrijk heeft bijna twee keer zo veel duurzame energie als Nederland. Het Verenigd Koninkrijk heeft hetzelfde einddoel als de Europese Unie: in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Maar de Britten kozen afgelopen jaar een ambitieuzer tussendoel voor 2030: hun uitstoot moet dan 68% onder het niveau van 1990 liggen in plaats van de Europese 55%.

De Britse uitstoot van broeikasgassen lag afgelopen jaar 51% onder het niveau van 1990, de onze 24,5%. Ook in absolute cijfers blijft dat beeld overeind: een gemiddeld Brit stoot jaarlijks 4,5 ton CO2 uit, een Nederlander ongeveer twee eer zo veel. Het EU-gemiddelde zit daar tussenin.

View More

Reisplan

Dag 1 + 2: Londen

Er zijn verschillende manieren om voor deze reis naar Groot-Brittannië te komen, waarbij wij uiteraard adviseren voor de meest duurzame optie, de combinatie van de boot met de trein (of eventueel met de auto via de Calais Tunnel).

Bij aankomst in de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heeft u een privétransfer naar uw hotel in London City.
Of u nu op zoek bent naar kunst of architectuur, mode, uitstekende restaurants, uitgaan of voetbal, Londen biedt met haar 2000-jarige geschiedenis en als hippe en levendige metropool voor ieder wat wils.

U reist in London zo veel mogelijk met het openbaar vervoer waarvoor wij een stadsvervoerspas (zone 1 en zone 2), de zogenaamde Oyster Card, voor u hebben geregeld (een borg van GBP 20,00 is hierbij inbegrepen, die voordat u weer vertrekt uit Londen aan u wordt geretourneerd).

Bij uw tweedaags verblijf in Londen hebben wij een stadstour van een halve dag – deels te voet en deels per openbaar vervoer - met een officiële lokale en Engelstalige gids voor u geregeld, die u zelf kunt inplannen met onze lokale agent. Een aantal hoogtepunten, die u tijdens de stadstour bezoekt zijn het Buckingham Palace (en de wisseling van de wacht), het Brits Museum, het Victoria en Albert Museum, Knightsbridge, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, de Tower of London, Tower Bridge, The Shard, Borrough Market en Govent Garden. Aangezien iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeuren heeft, zijn entree tickets voor de verschillende bezienswaardigheden niet inbegrepen.

Daarnaast hebben wij voor u ook nog een retourticket voor de Greenwich River Thames Cruise geregeld, die u op een door u zelf gekozen moment kan gebruiken.

Naar uw eigen keuze hebben wij voor u ook nog een lunch of diner (hoofdgerecht inclusief water en koffie) geregeld bij de befaamde Engelse Pub, The Duke of Cambridge, de eerste gecertificeerde biologische pub van Groot-Brittannië.

Dag 3: Oxford

In de ochtend vertrekt u met de trein vanuit Londen naar Oxford. Een prachtige historische stad en vooral bekend door zijn uitstekende universiteit met zijn talloze schitterende eeuwenoude (universiteits-)gebouwen. De verschillende groene parken, boerenmarkten, bijzondere restaurants en de geweldige botanische tuinen maken Oxford een fantastische stad om te bezichtigen en te verkennen.

Bij aankomst in Oxford hebben wij een historische stadstour van een halve dag – deels te voet en deels per openbaar vervoer - met een officiële lokale en Engelstalige gids voor u geregeld. U bezoekt tijdens deze tour onder andere Radcliffe Camera (het meest gefotografeerde monument van Oxford), de Kerken van de heilige Maria de Maagd (geniet hier van een ongeëvenaard weids uitzicht over de stad), de Bodleian Bibliotheek (de oudste leeszaal ter wereld), Christ Church College (ontdek de grootste en rijkste universiteit ter wereld) en de Oxford Botanic Gardens. Aangezien iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeuren heeft, zijn eventuele entree tickets voor de verschillende bezienswaardigheden niet inbegrepen.

Naar uw eigen keuze hebben wij voor u een lunch of diner (hoofdgerecht inclusief water en koffie) geregeld bij de Folly Riverside Restaurant.

Dag 4: Stratford-upon-Avon

Vandaag reist u met de trein (standaardklasse) verder vanuit Oxford naar het landelijke Stratford-upon-Avon. Dit mooie stadje ontwikkelde zich langs de oevers van de rivier de Avon, bekend als de geboorteplaats van de wereldberoemde toneelschrijver en dichter Shakespeare.

Bij aankomst in Stratford hebben wij een privé stadswandeling met gids voor u geregeld, waarbij u onder andere langs Magic Alley komt (dit is een verborgen juweeltje, speciaal voor Harry Potter-fans), het huisje van Anne Hathaway, het geboortehuis van Shakespeare (bezoek niet inbegrepen), Stratford Farmers Market en een vlinderboerderij. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding, waarbij u onder andere een optionele cruise langs de rivier de Avon kunt maken.

Wij hebben tevens een, naar uw eigen keuze, lunch of diner bij The Woodman (hoofdgerecht, water en koffie) gereserveerd. Dit bijzondere restaurant bevindt zich in Hotel Indigo Stratford upon Avon. Executive Chef Mike Robinson, wiens passie voor Britse (lokale) en seizoensgebonden producten en duurzaam eten zeer befaamd is, brengt zijn kernfilosofie van ‘veld naar bord’ via een uitzonderlijke eetervaring bij zijn gasten op tafel

Dag 5: Stratford-on-Avon - Chester - Liverpool

Voor deze dag adviseren wij u om met eigen vervoer van Stratford-upon-Avon via Chester naar Liverpool te rijden (autohuur is niet inbegrepen in deze reis), mede omdat u geheel vrij bent om beide steden op eigen gelegenheid te verkennen. Wij kunnen uiteraard ook privévervoer inclusief of exclusief een gids voor u regelen als u daar de voorkeur aan geeft.

De oude en idyllische stad Chester is werkelijk een adembenemende ervaring voor iedere bezoeker. Elk hoofdstuk van Chester’s geschiedenis is ingesloten in het weefsel van de stad. Of het nou de Roman Legionairs zijn die naar de oorlog trokken, Viking-overvallers die een enorme ravage aanrichten of Normandische indringers, die Angelsaksen kwamen veroveren: allemaal hebben ze op een bepaalde manier invloed gehad op de ontwikkeling van de stad.

Liverpool is een maritieme en eigentijdse stad in het noordwesten van Engeland, waar de rivier de Mersey samenkomt met de Ierse zee: een belangrijke handels- en migratiehaven van de 18e tot het begin van de 20e eeuw. Er zijn talloze en totaal verschillende activiteiten te ondernemen en te bezoeken in deze levendige stad: de Victoria Gallery & Museum, het Maritieme Museum, het beroemde Anfield Footbal Stadium, Penny Lane en Strawberry Fields + Cavern Club (waar de Beatles hun debuut maakten in 1061), de Pier Head, het Titanic Memorial, een leuke Beatles-tourervaring of een privé stadswandeling met gids (allen niet inbegrepen maar wel via onze lokale agent te boeken).

Dag 6: York

Na een typisch Engels ontbijt reist u met de trein naar de prachtige historische stad York, ooit gesticht door de Romeinen en omringd door oude stadsmuren.
Na aankomst in York, gaat u deze prachtige stad verkennen door middel van een ontspannen privéwandeling (inbegrepen) onder begeleiding van een deskundige, volledig gekwalificeerde en erkende gids. U wandelt dwars door het middeleeuwse stadje en bezoekt onder andere de wereldberoemde Minster, Shambles en de middeleeuwse stadsmuren. Daarnaast neemt de gids u mee naar een aantal minder bekende en bijzondere en plekken, die maar weinig andere bezoekers te zien krijgen.

Inclusief bij deze dag is, naar eigen keuze, een lunch of diner in het lokale veganistische restaurant Goji.

Dag 7 + 8: Oxenholme Lake District

Vandaag reist u met de trein verder naar het mooie en landelijke Oxenholme Lake District, een regio in Noordwest-Engeland dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, talloze meren, bossen en bergen. In het Lake District is ons belangrijkste en duurzame doel om onafhankelijke huisvestingsaanbieders te ondersteunen en deze te combineren met unieke, lokale ervaringen en activiteiten.

Op de eerste dag van uw verblijf in het Lake District bezoekt u een biologische boerderij. U komt alles te weten over de productie van biologisch voedsel in het Lake District. U bezoekt daarnaast de boerderijwinkel, de ambachtelijke tentoonstellingsgalerij en u proeft biologische kazen, eieren en groenten plus een smakelijk assortiment ijsjes, die vers op de boerderij zijn gemaakt. Maak een wandeling van twee mijl over de uitgestrekte landerijen van de boerderij. Naast het feit dat u de verschillende biologische principes van de boerderij in de praktijk kan ervaren kunt u ook volop genieten van de talloze, lokale planten-, dieren- en vogelsoorten.

Inclusief bij deze dag is, naar eigen keuze, een lunch of diner in het lokale en authentieke restaurant Stove.

De tweede dag heeft u ter vrije besteding. Het Lake District biedt veel mogelijkheden om van de natuur te genieten en de wildernis te verkennen. Er zijn veel opties voor activiteiten, die u tijdens uw verblijf kunt ervaren zoals (berg-) wandeltochten, (privé) boottochten op Lake Windermere, mountainbiken, paddleboarding, rotsklimmen en mountainbiken.
De beste manier om u te verplaatsen is om zelf rond te rijden (autohuur voor deze dag is niet inbegrepen).

Dag 9: Glasgow

Na het ontbijt reist u met de trein verder naar Glasgow. Na de check-in in het Radisson Blu Hotel wordt u door een lokale gids meegenomen voor een privé stadstour, die gericht is op de geschiedenis en cultuur van deze mooie en gezellige stad.

Tijdens deze interessante wandeltocht wordt u meegenomen naar minder bekende plekken om onder andere de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking te ontmoeten. Uiteraard bezoekt u ook de highlights van de stad, zoals Glasgow Cathedral, de Necropolis, het Volkspaleis, de Universiteit van Glasgow en nog veel meer.

Suggesties voor lunch of diner (niet inbegrepen) zijn de twee leuke en gezellige biologische restaurants A'Challtainn Glasgow of Stereo Glasgow

Dag 10: Fort William

Voor deze dag adviseren wij u om met eigen vervoer van Glasgow via Loch Lomond & The Trossachs National Park naar Fort William te rijden (autohuur is niet inbegrepen in deze reis), mede omdat u geheel vrij bent om beide steden op eigen gelegenheid te verkennen. Wij kunnen uiteraard ook privévervoer inclusief of exclusief een gids voor u regelen als u daar de voorkeur aan geeft.

U rijdt vandaag een mooie route langs het schitterende Loch Lomond en het Trossachs National Park. Bezoek ook zeker de spectaculaire waterval die ook wel An Steall Bàn, Steall Waterfall of Steall Falls wordt genoemd, gelegen in Glen Nevis nabij Fort William in de glooiende, groene heuvels van Schotland. Het is van Schotland de op één na hoogste waterval met een enkele val van 120 meter!

Fort William ligt aan de oevers van Loch Linnhe in Lochaber in de West Highlands en de stad is vaak beschreven als de Outdoor Capital van het Verenigd Koninkrijk en is een populaire uitvalsbasis voor een weekend outdoor vakantie in de Hooglanden. Van zandstranden en dramatische heuvels tot iconische filmlocaties, kastelen en distilleerderijen, er is genoeg te doen in Fort William. Wij hebben voor u een stadstour van een halve dag geregeld (een bezoek aan het West Highlands Museum niet inbegrepen).

Al naar gelang uw persoonlijke voorkeur hebben wij een lunch of diner in het fantastische Crannog Seafood Restaurant geregeld.

Dag 11: Isle of Skye

In de vroege ochtend vertrekt u uit Fort William en we raden u aan om de zelfrij optie naar Isla of Skye door te zetten naar Inverness.
Het eiland Skye, via een brug verbonden met de noordwestkust van Schotland, staat bekend om zijn ruige landschappen, pittoreske vissersdorpjes en middeleeuwse kastelen. Als grootste eiland in de archipel van de Binnen-Hebriden, heeft het een grillige kustlijn van schiereilanden en smalle meren die uit een bergachtig binnenland stralen.

Bezoek ook de stad Portree, een uitvalsbasis voor het verkennen van het eiland, met gezellige pubs en leuke boetieks aan de haven. Een dagtour over het bijzonder mooie eiland, inclusief gids, is inbegrepen.

Dag 12: Iverness

In de ochtend verlaat u het mooie Isle of Skye en reist u verder naar Inverness, een stad aan de noordoostkust van Schotland, waar de rivier de Ness samenkomt met de Moray Firth.

Iverness is de grootste stad en de culturele hoofdstad van de Schotse Hooglanden. De bijzondere en mooie, oude binnenstad heeft de 19e-eeuwse kathedraal van Inverness, de grotendeels 18e-eeuwse oude Hoge kerk en een overdekte Victoriaanse markt met eten, kleding en handwerk. In het Contemporary Inverness Museum and Art Gallery traceert u de lokale en Highland-geschiedenis.

De stad leent zich prima voor een optionele stadstour van een halve dag of een begeleide fietstocht van 2 uur rond de waterwegen van Inverness en ook het imposante Iverness Castle is de moeite van een bezoek waard.

Dag 13 + 14: Inverness – Stirling - Edinburgh

Vandaag reist u met de trein verder naar uw laatste bestemming van deze reis, waarbij u onderweg nog een tussenstop maakt bij Stirling Castle.
Het magnifieke en imposante Stirling Castle, hoog op vulkanisch gesteente, biedt een prachtig uitzicht op het landschap. U heeft tijd om het kasteel te bezoeken en meer te weten te komen over de heldendaden van belangrijke historische figuren, waaronder William Wallace, Robert the Bruce en Mary Queen van Scots (standaardticket inbegrepen).

Daarna reist u verder naar de beroemde en romantische stad Edinburgh. Bij aankomst en na uw check-in, maakt u een begeleide fietstocht van ongeveer drie uur door Edinburgh. Tijdens deze leuke tocht kunt u de rijke diversiteit, die Edinburgh te bieden op een sportieve manier ervaren waaronder pittoreske straatjes, een aantal van de iconische bezienswaardigheden in het hart van dit Unesco Werelderfgoed, Edinburgh Castle, het groene Holyrood Park en de Portobello kustpromenade.

U sluit de dag af met The Scotch Whisky Experience, een typisch Schotse ervaring die uiteraard niet gemist kan worden tijdens een bezoek aan Schotland. Een leuke, interessante en dorstlessende manier om uw eerste dag in Edinburgh af te sluiten.

De tweede dag heeft u ter vrije besteding waarbij u de stad op eigen gelegenheid verder kan ontdekken.
Voor de laatste avond van de reis hebben wij voor u gereserveerd bij de Schotse dinnershow, de Taste of Scotland. U wordt deze avond getrakteerd op traditionele Schotse muziek, dans en zang in de prachtige omgeving van het historische Prestonfield House, op een steenworp afstand van de Royal Mile.

Dag 15: Edinburg - Nederland

Vandaag wordt u in de loop van de ochtend in uw hotel opgehaald voor een privévervoer vanuit uw hotel in Edinburgh naar de luchthaven of een treinstation, afhankelijk hoe u uw terugreis heeft geregeld.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met een aantal extra dagen in London of één van de andere Engelse steden en gebieden. Uiteraard kunt u deze rondreis ook via ons boeken met eigen transport. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

WAAR JE BLIJFT

Qbic Hotel - London City

Het gezellige hotel in Oost-Londen ligt aan de voet van de City of London en in het hart van de meest levendige vierkante mijl van Londen met enkele van de beste streetfood restaurants, kunstgalerijen, boetieks, creatieve bedrijven en het nachtleven, allemaal verbonden met de lokale bevolking die er meer van maken dan alleen een toeristische plek.

Er is in dit duurzame hotel een nieuw soort betaalbaar groen hotel gecreëerd door de traditionele regels te doorbreken en een andere manier van hotelverblijf te creëren. Bij Qbic London geloven ze echt in een milieuvriendelijk groen hotel en ze weten dat alles wat ze doen ergens later een impact heeft, ook op de gasten. Ze willen dat die impact zo zacht en klein mogelijk is: een heel kleine ecologische voetafdruk.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Plastic controle
Voco Oxford Thames Hotel - Oxford

Nabij het hart van Oxford, aan de oevers van de rivier de Theems, ligt het mooie Voco Oxford Thames hotel. Met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, heeft de omgeving van het hotel een intrigerend verhaal te vertellen. Oorspronkelijk als het hoofdkwartier van de Tempeliers, zijn het oorspronkelijke huis en zijn uitgestrekte landerijen door de eeuwen heen in het bezit geweest van opmerkelijke religieuze figuren, heren en zelfs koningen. Door de bijzondere ligging aan de rivier en 12 hectare goed onderhouden terrein biedt het hotel u volop gelegenheid om het buitenleven te verkennen.

Voco Oxford combineert het middeleeuwse karakter met de moderne (en meer duurzame) 21e-eeuwse stijl om een unieke setting te creëren voor hun gasten. Na een dag in de City of Spires is dineren in de Voco Oxford Thames een ontspannen aangelegenheid; ontdek Britse klassiekers in het restaurant, geniet van pubfavorieten in de bar of neem ëchte High Tea op het terras.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Mercure Stratford upon Avon Shakespeare Hotel - Stratford upon Avon

Het Mercure Shakespeare Hotel is een prachtig viersterrenhotel in het hart van de historische stad Stratford-upon-Avon. Het hotel ligt op loopafstand van de geboorteplaats van Shakespeare, musea, New Place, de RSC theaters en diverse lokale winkels.

Marco's New York Italian is geopend voor lunch en diner, en in de lounge kunt u genieten van een heerlijke High Tea in de middag. Naast het hotel ligt een New York Italian restaurant, gerund door chef kok Marco Pierre White. Marco's New York Italian is de perfecte plek voor lunch of diner; met een grote bar/terras is het ideaal om achterover te gaan zitten met een drankje.

Elke ruime kamer heeft zijn eigen oorspronkelijke karakter. De kamers beschikken over een tweepersoonsbed, tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, gratis Wifi en een moderne badkamer met toilet en bad/douche.

Accor is al vele jaren een geëngageerde groep die telkens zijn grenzen verlegt. Met het programma Planet 21 kondigt de Groep ambitieuze doelstellingen aan tot 2020, waarbij de nadruk ligt op 4 strategische punten: zijn medewerkers bewust maken, zijn klanten erbij betrekken, samen met partners innoveren, samenwerken met lokale overheden, en twee belangrijke uitdagingen te weten voeding en de gebouwen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Radisson Blu Hotel - Liverpool

Het moderne Radisson Blu Hotel, gelegen tegenover de oude veerhaven, biedt een eersteklas accommodatie in de buurt van alle highlights van de stad. De grote veerhaven van de rivier de Mersey ligt naast het hotel en de meeste bezienswaardigheden van de stad zijn op loopafstand.

Ervaar de unieke en moderne draai aan de klassieke Britse gerechten in het Collage-restaurant: van weelderige steaks en traditionele, door bier gedrenkte fish & chips tot een klassiek Brits kaasplankje. U kunt uw fitnessregime bijhouden met gratis toegang tot de ultramoderne Ark Health & Fitness-faciliteit met een fitnessruimte, fitnesslessen, een binnenzwembad, stoom- en saunaruimtes en er zijn spa-arrangementen beschikbaar.

De ruime slaapkamers zijn voorzien van een comfortabel kingsizebed, een bureau, een fauteuil, een televisie en een moderne badkamer met douche (en/of bad) en toilet.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
The Principal Hotel - York

Het statige en sfeervolle The Principal York, op steenworp afstand van het treinstation, is de perfecte uitvalsbasis om de historische stad York te ontdekken. The Principal York combineert de grootsheid van laat-Victoriaanse architectuur met het comfort van moderne en milieuvriendelijke reizen en biedt zijn gasten een warm welkom aan deze kant van de Pennines.

Bekroonde interieurarchitecten Goddard Littlefair hebben de kamers en openbare ruimtes van het hotel gerenoveerd en gerestaureerd om 155 elegante, comfortabele slaapkamers en suites te creëren in evenwichtige, neutrale tinten die meer bieden dan alleen een slaapplaats.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Langdale Hotel (Ambelside) - Lake District

Gelegen in het hart van het Engelse Lake District, omgeven door adembenemende landschappen en enkele van de beste wandel-, fiets- en klimlocaties in het land. Het historische Langdale Estate biedt een keuze uit luxe hotel- en zelfstandige accommodatie, fitness- en recreatiefaciliteiten, een uitstekend restaurant en een gezellige bar, plus exclusieve spa-ervaringen en therapieën die alleen beschikbaar zijn voor gasten.

Stove Restaurant & Bar biedt voor elk wat wils, of u nu bij ons logeert of gewoon langskomt. Geniet van verschillende ruimtes die geschikt zijn voor elke stemming of gelegenheid. U zult een uitstekend menu vinden dat is ontworpen rond veel lokale leveranciers. Kies aan de bar uit veel van uw favorieten, plus enkele 'locals' die u misschien nog niet eerder hebt geprobeerd.

Geïnspireerd door het erfgoed van zijn wonderschone locatie, bevat Brimstone Spa natuurlijke elementen die zijn afgeleid vanuit de omgeving, het Lake District. Door dit te combineren met luxe ontspanningsmethoden, biedt Brimstone Spa een heerlijke manier om te ontspannen terwijl u wordt omringd door het adembenemende landschap van het merengebied.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Radisson Blu Hotel - Glasgow

Het Radisson Blu Hotel, Glasgow, geopend in 2002 en ontworpen door de baanbrekende architecten Gordon Murray en Alan Dunlop uit Glasgow, is een opvallend gebouw dat bekend staat om zijn sculpturale koperen muur die door Argyle Street loopt.

Het iconische Radisson Blu Hotel is gelegen direct tegenover het Centraal Station en biedt gemakkelijke toegang tot alle belangrijke vervoersverbindingen van de stad en zijn beroemde culturele hoogtepunten. U kunt genieten van eersteklas voorzieningen, zoals gratis Wi-Fi en een luxe badkamer met dubbele wastafels, douche, bad en toilet. Gasten krijgen ook gratis toegang tot de naastgelegen Sports Direct Fitness, inclusief fantastische wellness- en fitnessfaciliteiten, waaronder een zwembad en sauna.

Neem de tijd om de creatieve gerechten van het gezellige eetcafé van het hotel te proeven. Gahamston Kitchen biedt een voorproefje van lokale Britse gerechten met een uitgebreide selectie speciale gerechten.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
Lochview Guesthouse - Fort William

Wanneer u overnacht in Lochview Guesthouse wordt u warm en vriendelijk welkom geheten door de eigenaren. U zult volop kunnen genieten van de smakelijke ontbijtervaring, heerlijke lokale producten, geserveerd met het beste uitzicht van de stad vanuit de sfeervolle tuinkamer.

U kunt lange zomeravonden doorbrengen met het kijken naar de zonsondergang vanaf het terras of een wandeling maken naar de stad of langs de promenade. De Guesthouse ligt op een zeer bevoorrechte locatie met uitzicht op Fort William en de volgroeide tuinen hebben zitjes waar u de natuur kunt bekijken of kunt genieten van het uitzicht over het prachtige gebied dat u heeft uitgekozen om te verkennen.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma
Skeabost Country House - Isle of Skye

Het statige huis met 18 slaapkamers, centraal gelegen op het eiland Skye, is het enige hotel op Skye met een eigen golfbaan en begon in 1871 als jachthuis. De snelstromende rivier Snizort die door het terrein stroomt, biedt tevens uitstekende mogelijkheden voor het vissen op zalm en forel.

In 2015 werd het eigendom van de Sonas Collection en is het gebouw grondig gerenoveerd. Bij de renovatie zijn originele kenmerken op artistieke wijze gecombineerd met moderne meubels en stoffen, waaronder tweeds in opvallende kleuren, om een betoverende sfeer te creëren die luxe, stijl en Victoriaanse grandeur uitstraalt. De verschillende openbare ruimtes bieden een omgeving die bij elke gelegenheid past, van bij het vuur in de salon zitten, een roman lezen in de heldere ochtendkamer tot dineren in de bekroonde restaurants.

De Skeabost is gelegen in een bos van 23 hectare aan de rand van een loch, met uitzicht op zee en een aantal kleinere plaatsjes. Dit iconische hotel, liefdevol gerestaureerd en verbluffend gerenoveerd, is een idyllisch toevluchtsoord op een adembenemende locatie op het eiland Skye. De golfbaan is leuk voor zowel beginners als gevorderden en clubs zijn te huur.

De Snizort, één van de beste rivieren in Skye voor zeeforel en zalm, staat het hele jaar open voor gasten en niet-ingezetenen (als het weer het toelaat), met de diensten van een ghillie indien nodig. Skeabost ligt 11 kilometer van de hoofdstad Portree en is ook ideaal gelegen als uitvalsbasis voor het verkennen van een eiland dat regelmatig wordt uitgeroepen tot één van de meest fascinerende ter wereld.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma
Mercure Hotel - Inverness

Het Mercure Inverness Hotel, gelegen in het levendige centrum van Inverness, heeft uitzicht over de rivier en de prachtige Schotse Hooglanden als achtergrond en de oude binnenstad en veel winkels en uitgaansgelegenheden voor de deur. Dit moderne driesterrenhotel ligt op slechts 9 kilometer van Loch Ness en op 200 meter van het treinstation van Inverness. Geniet hier van een heerlijke maaltijd in restaurant The Brasserie en ga lekker sporten in de fitnessruimte van het hotel.

Accor is al vele jaren een geëngageerde groep die telkens zijn grenzen verlegt. Met het programma Planet 21 kondigt de Groep ambitieuze doelstellingen aan tot 2020, waarbij de nadruk ligt op 4 strategische punten: zijn medewerkers bewust maken, zijn klanten erbij betrekken, samen met partners innoveren, samenwerken met lokale overheden, en twee belangrijke uitdagingen te weten voeding en de gebouwen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Best Western Kings Manor Hotel - Edinburgh

Het Best Western Kings Manor Hotel is één van de meest idyllische plekken om te verblijven in Edinburgh, genietend van een rustige locatie in de oostelijke buitenwijken van de hoofdsteden. Ondanks deze rustige en vredige omgeving heb je nog steeds gemakkelijk toegang tot de vele attracties, winkels, bars en restaurants van Edinburgh, die op slechts 20 minuten afstand liggen. Het hotel zelf is een prachtig 160 jaar oud gebouw met een rijke geschiedenis aangezien het ooit als klooster werd gebruikt.

Met een grote recreatieclub is er meer dan genoeg ruimte voor ontspanning in het Best Western Kings Manor Hotel. Als het op dineren aankomt, komt het Best Western wederom als beste uit de bus dankzij zijn voortreffelijke keuken. Of u nu op zoek bent naar een bijzonder speciale avondmaaltijd, een informeel hapje of een ontspannen lunch, er is voor elk wat wils. Kies voor het eigentijdse (en onlangs gerenoveerde) Lauders Restaurant voor een indrukwekkend à la carte menu, de Options Bistro voor populaire klassiekers en inventieve moderne gerechten in een ontspannen setting, of Bar Zest voor een drankje en meer snacks.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon duurzame donatie aan Ocean Cleanup Project
 • Alle overnachtingen volgens programma inclusief ontbijt
 • Stadsvervoerspas Londen (zone 1 en zone 2)
 • Stadstour Londen
 • Greenwhich River Thames Cruise
 • Naar uw eigen keuze een lunch of diner (hoofdgerecht inclusief water en koffie) bij de befaamde Londense Pub, The Duke of Cambridge
 • Alle treintickets op basis van standaardklasse
 • Historische stadstour Oxford
 • Naar eigen keuze een lunch of diner (hoofdgerecht inclusief water en koffie) bij de Folly Riverside Restaurant in Oxford
 • Diner in The Rose Tree Restaurant, Cotswold
 • Privé stadswandeling door Stratford-upon-Avon
 • Naar eigen keuze een lunch of diner bij restaurant The Woodman in Stratford
 • Privé stadwandeling door York
 • Naar eigen keuze een lunch of diner bij veganistisch restaurant Goji in York
 • Bezoek en verschillende proeverijen biologische boerderij in Lake District
 • Naar eigen keuze een lunch of diner in het lokale en authentieke restaurant Stove in Lake District
 • Culturele en historische stadstour door Glasgow
 • Naar eigen keuze een lunch of diner in het Crannog Seafood Restaurant in Fort William
 • Dagtour met gids op Isle of Skye
 • Bezoek Stirling Castle
 • Fietstocht door Edingburgh
 • Bezoek en proeverij Scotch Whiskey Experience in Edinburgh
 • Schotse Dinnershow "The Taste of Scotland" in Edinburgh
 • Retour transport vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk
 • Retour autotocht Oxford naar Cotswold
 • Alle maaltijden niet vermeld in het reisprogramma
 • Tips en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €3.299,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk