from €2.499,00
Boeking Aanvragen

Tanzania: Van A(rusha) tot Z(anzibar)

Reisduur

7 dagen / 6 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Tanzania:

Dit schitterende land bevat ongeveer 20 procent van de soorten van de grote zoogdierpopulatie in Afrika, te vinden in zijn reservaten, beschermde gebieden, mariene parken en 17 nationale parken, verspreid over een gebied van meer dan 42.000 vierkante kilometer en vormt ongeveer 38 procent van het grondgebied van het land. De wilde dieren in Tanzania worden beschreven als “zonder weerga in Afrika” en “het land bij uitstek om wild te bekijken”. Serengeti National Park, het op één na grootste nationale parkgebied van het land met 14.763 vierkante kilometer, ligt in het noorden van Tanzania en staat bekend om zijn uitgestrekte migrerende kuddes gnoes en zebra’s, terwijl het ook de reputatie heeft één van de grote natuurlijke wonderen te zijn van de wereld. Het Ngorongoro Conservation Area, opgericht in 1959, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt bewoond door de traditionele Masai-bevolking. De Ngorongoro-krater is de grootste intacte caldera ter wereld.

De nationale parken maken ook deel uit van de wetlands van Tanzania. De wilde dieren zijn meestal dichter bij de wetlands, vooral de water-minnende soorten zoals het nijlpaard, de waterbok, het wrattenzwijn, de olifant, de krokodil, de sitatunga en watervogels zoals flamingo’s en kraanvogels.

De Verenigde Republiek Tanzania (bestaande uit het vasteland en Zanzibar), omarmt het bereiken van hoogwaardige en duurzame menselijke ontwikkeling voor haar burgers. Dit staat verankerd in de grondwet van het land en in haar langetermijnvisies op ontwikkeling.

Tanzania heeft een grote schat aan unieke bronnen voor biodiversiteit en toerisme, waaronder wilde dieren, natuurlijke bossen, stranden, bergen, rivieren en meren. Het land kent ook tropisch weer en een schat aan culturen waarvan de meeste van deze bronnen zijn te vinden in beschermde gebieden. Tanzania werkt eraan om ervoor te zorgen dat de nationale en sub-nationale overheid, lokale instellingen, maatschappelijke organisaties en de particuliere sector de capaciteit hebben vergroot om natuurlijke hulpbronnen te beheren. De projecten bevorderen een efficiënt en duurzaam beheer van ecosystemen en biodiversiteit, verbeterde infrastructuur en het vergroten van de toegang tot energie. Door al dit werk ondersteunen ze de versterking van de institutionele capaciteit voor handhaving van de milieuwetgeving, leveren ze apparatuur voor systemen voor vroegtijdige waarschuwing voor de veerkracht van klimaatverandering en verminderen ze conflicten over schaarse natuurlijke hulpbronnen door middel van het planningsproces voor landgebruik, verbeteren we het waterbeheer door de oprichting van verenigingen van watergebruikers.

Zanzibar:

Ook wel Unguja genaamd, is een eiland aan de oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania. Samen met het nabijgelegen eiland Pemba vormt het eiland de semiautonome staat Zanzibar. De eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia worden soms de Specerijeneilanden genoemd. Zanzibar heeft als belangrijkste bronnen van bestaan specerijen (waaronder kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en peper) en toerisme. Zanzibar is de enige streek waar de Zanzibarfranjeaap, ook wel rode franjeaap, voorkomt.

De belangrijkste stad, tevens het economische centrum, is Zanzibar met zijn vrijhaven en historische binnenstad Stone Town. De geschiedenis van Zanzibar is beïnvloed door Perzen, Arabieren, moslims, de Portugezen, en bewoners van het vasteland van Afrika. Stone Town, de historische binnenstad van de hoofdstad Zanzibar, is een stadsdeel met slingerende lanen, ronde torens, deuren met houtsnijwerk, terrassen en prachtige moskeeën. Architectonische hoogstandjes zijn het Livingstone huis, de Guliani Brug en het Huis van Wonderen: een paleis dat in 1883 is gebouwd onder sultan Barghash.

View More

Reisplan

Dag 1: Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport, wordt u hartelijk welkom geheten door een lokale chauffeur, die uw transfer regelt naar Karama Lodge in Arusha voor een heerlijk diner en welverdiende nachtrust.

Dag 2: Arusha - Tarangire

Na een vroeg ontbijt gaat u op een ecologische Coffee Cultural Tour: Deze leuke tour biedt niet alleen een diepgaand begrip van de stadia van de koffieproductie van het begin tot het eind maar is ook van grote culturele waarde omdat het de diepe band van de lokale Meru-mensen met de koffieteelt laat zien.

De tour omvat de aankomst in het Tengeru Cultureel Centrum met een welkom met Lemongrass Tea (lokaal geteeld) en een introductie. Daarna wandelt u naar een kleine koffieplantage, ongeveer 2 km over een onverharde weg vanaf het Tengeru Cultural Center - een gemakkelijke trekking van ongeveer 30-40 minuten. Daar aangekomen krijgt u een uitgebreide demonstratie van de koffieproductie.

Hierna keert u terug naar het Cultureel Centrum terwijl u onderweg een paar kleine lokale Meru-dorpen passeert. U krijgt vervolgens een demonstratie van een biogasproductie, waarna u zelf kan deelnemen aan het branden, stampen en zeven en uiteindelijk brouwen (en proeven!) van de geurige Tanzaniaanse koffie.

Na de lunch volgt nog een traditionele afscheidsdans en gaat u vervolgens op reis naar Tarangire. Na aankomst in de mooie Simba Lodge heeft u in de namiddag uw eerste game drive in het schitterende Tarangire National Park. In de avond dineert u in de lodge waarbij u kan genieten van heerlijke internationale en traditionele gerechten uit de Tanzaniaanse keuken.

Dag 3: Tarangire - Manyara - Karatu

Na een uitgebreid ontbijt in de Simba Lodge, vertrekt u voor een fantastische game drive door het mooie Manyara National Park. Tijdens de game drive zult u tevens kunnen genieten van een bijzondere picknicklunch, direct aan het wonderschone Lake Manyara terwijl u in de verte de olifanten, giraffen en zebra’s ziet grazen.

Dag 4: Karatu - Serengeti

In de ochtend rijdt u met uw lokale, Engelssprekende gids en chauffeur vanuit de Ngorongoro Highlands naar het Serengeti National Park. U krijgt een lunchpakket mee omdat u de hele dag optimaal zal genieten van een uitgebreide game drive.

In de late namiddag rijdt u naar de romantische Serengeti Simba Lodge buiten het park, waar u die avond zult dineren en overnachten. Na het diner kunt u onder een werkelijk schitterende helderblauwe sterrenhemel, verwarmd door het haardvuur, rustig nagenieten van alle indrukken van die dag.

Dag 5: Serengeti

Vroeg in de morgen vertrekt u voor een aantal game drives en een bijzondere picknicklunch in het wereldberoemde Serengeti National Park.

Het Serengeti National Park staat wereldwijd bekend om ‘the great migration’, de trek van tweeënhalf miljoen grazende dieren over de eindeloze grasvlaktes. Daarnaast is dit nationale park het thuis van de leeuw, het luipaard, het jachtluipaard, buffels en vele andere dieren. Kortom dé nummer één attractie van Afrika!

Na een dag optimaal genieten van de schitterende flora en fauna van Serengeti, gaat u in de late namiddag terug naar de lodge buiten het park. U kunt voor het diner nog even relaxen en nagenieten of een verfrissende duik nemen in het zwembad van de lodge.

Dag 6: Serengeti - Kratertour - Karatu

Vandaag vertrekt u voor een onvergetelijke gamedrive inclusief picknicklunch naar de schitterende en wereldberoemde Ngorongoro Krater. Deze krater werd gevormd toen een grote vulkaan ongeveer twee en half miljoen jaar geleden uitbarstte en instortte. Toen Ngorongoro nog een vulkaan was, dacht men dat deze ongeveer even groot was als de Kilimanjaro, één van de hoogste bergen ter wereld. Schattingen van de oorspronkelijke hoogte van de vulkaan variëren van 4.500 tot 5.800 meter. De krater zelf is ongeveer 610 meter diep en 260 kilometer in het kwadraat.

Ongeveer 40.000 mensen leven in dit beschermde gebied. Ze delen het land met een ongelooflijke hoeveelheid dieren in het wild. Er zijn ongeveer 30.000 (inheemse) dieren, variërend van luipaarden, cheeta's, olifanten en hyena's tot wrattenzwijnen, buffels en impala's. Het is ook één van de beste plekken om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en mannelijke leeuwen met zwarte manen te zien. In de krater zult u trouwens geen giraffen vinden. Men denkt dat ze niet naar binnen kunnen omdat de zijkanten te steil zijn om naar beneden te lopen.

De Ngorongoro-krater en twee andere kraters in de regio (Olmoti en Empakai) werden in 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. De krater is ook één van de 'Sevens Natural Wonders of Africa'. De krater wordt ook wel ‘De Tuin van Eden’ genoemd vanwege zijn oogverblindende schoonheid en omdat het waar paradijs is voor dieren.

Het Ngorongoro Conservation Area is één van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen ter wereld. De fossielen die daar werden ontdekt, zijn naar verluidt het vroegst bekende bewijs van de menselijke soort.

Na een indrukwekkende dag rijdt u in de namiddag naar Karatu voor een uitgebreid diner en overnachting in de Karatu Simba Lodge.

Dag 7: Karatu - Arusha (Terugreis of strandverlenging op Zanzibar)

Na het ontbijt reist u terug naar Arusha, waarbij u onderweg luncht in een lokaal restaurant. Afhankelijk van uw voorkeur heeft u daarna een transfer naar Kilimanjaro International Airport voor uw terugvlucht of vliegt u door naar Zanzibar voor een ontspannen strandverlenging op het mooie tropische eiland Zanzibar.

Optionele Strandverlenging Zanzibar

Zanzibar is een geweldig eiland met parelwitte stranden, vriendelijke mensen en een relaxte sfeer. Dé perfecte plek om een aantal dagen na te genieten van alle indrukken die u heeft opgedaan tijdens uw reis in Tanzania.

Natuurlijk hebben we in Zanzibar ook weer een aantal prachtige, eco-vriendelijke resorts beschikbaar waar u onbezorgd van kunt genieten tijdens een ontspannen strandverblijf.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 3 lokale projecten om te steunen:

1. KopeLion - Ngorongoro Lions Conservation Project: Dit is een samenwerking tussen leeuwen-onderzoekers en lokale bewoners van Ngorongoro, die werken voor het samenleven van Lion-Maasai.

2. Arusha Weeshuis: Bij dit project wordt een donatie gedaan aan een lokaal weeshuis in Arusha, die zorgen dat lokale weeskinderen een huis en thuis hebben inclusief alle benodigde levensbehoeften zoals zorg en onderwijs.

3. Shanga Community: Een lokaal community project, waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap werken en begeleidt worden om een zo gewoon als mogelijk bestaan op te bouwen.

WAAR JE BLIJFT

Karama Lodge - Arusha

Karama Lodge & Spa is een milieuvriendelijke lodge in Arusha en de perfecte thuisbasis voor een Tanzania Safari. De lodge is gelegen op de top van de weelderige en serene Suye Hill, een unieke lodge met een rustieke, maar comfortabele ambiance. Zie de prachtige verschillende bomen en bloemen die u omringen op Suye Hill in de mooi aangelegde tuinen.

Eenvoudige elegantie en klasse is wat u voelt tijdens een verblijf in Karama Lodge. Het is zo goed genesteld op de heuvel, omgeven door weelderige groene paden en tuinen met prachtige bloemen en uitsluitend de geluiden van de natuur om u heen. Daarnaast is de lodge vlakbij de beroemde koffieplantages van Arusha. De lodge heeft tweeëntwintig blokhutten op palen die comfortabele accommodatie met een eigen badkamer bieden met een natuurlijk ontwerp - een uitstekende combinatie van uniek comfort en stijl.

De rustieke luxe van Karama Lodge is nu verrijkt met een nieuw zwembad. Wat is er mooier na een lange dag op safari dan te genieten van een koele duik? Uw verblijf hier is inclusief diner en ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Tarangire Simba Lodge - Tarangire

Tarangire Simba Lodge is een juweeltje op het noordelijke safaricircuit. Dit gebied wemelt van de wilde dieren, vooral in het droge seizoen en is een droom voor safarigangers. Gelegen nabij de nieuwe Sangaiwe-poort van Tarangire National Park. Tarangire Simba Lodge ligt in een natuurrijk gebied met vrij uitzicht op het prachtige Lake Burunge, begrensd door het park en een Wildlife Management Area. De setting is verbluffend; met een gigantische oude baobabboom die een hoek verankert en een doordringend gevoel van echt Afrika.

De lodge is medio 2015 geopend en heeft zestien klassieke tenten onder riet. Inheemse dieren in het wild zijn leeuwen, zebra's, bosbokken, impala's, stekelvarkens, apen, wrattenzwijnen, mangoesten en meer. Olifanten, buffels, struisvogels en giraffen passeren vaak terwijl het vogelleven productief en levendig is.

Gebieden rond nationale parken zijn van cruciaal belang voor natuurbehoud. De locatie van Tarangire Simba Lodge creëert een buffer tussen het park en de nabijgelegen dorpsgebieden, die, hoewel ze momenteel schaars zijn qua bevolking, in cultuur worden gebracht en onderhevig kunnen zijn aan conflicten tussen mens en dier. Ze werken nauw samen met de rangers van het nabijgelegen station om ervoor te zorgen dat de dieren in het wild niet worden aangetast.

Tijdens het droge seizoen komen groepen olifanten, giraffen, waterbokken, zebra's en meer naar een kleine waterput voor de lodge. Gelukkige gasten kunnen dieren in het wild bekijken vanuit hun kamer of vanaf het verhoogde uitkijkplatform bij het zwembad.

Alle Simba lodges zijn milieuvriendelijk en hebben gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes, zonne-energie, zwembad met zonnedek, volledige voorzieningen, nachtelijk kampvuur en vriendelijke service. Uw verblijf hier is fullboard, dus inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Karatu Simba Lodge - Karatu

Welkom bij Karatu Simba Lodge, waar u de rust en stilte van het Tanzaniaanse platteland zult ervaren. De lodge ligt op ongeveer dertig minuten rijden van de poort van Lake Manyara National Park, ongeveer vier kilometer van de hoofdweg naar de ingang van het Ngorongoro Conservation Area. Gelegen diep in het landbouwgebied van het Karatu-district en pal naast het Ngorongoro-bos - de thuisbasis van olifanten, buffels, hyena's en andere dieren in het wild - biedt Karatu Simba Lodge uitstekende gastvrijheid voor safarireizigers.

Op weg naar Karatu Simba Lodge komt u langs boeren die vee, schapen en geiten hoeden of ossenkarren die gewassen of water vervoeren. Velden met gerst, tarwe, bonen, peulvruchten, maïs en zonnebloemen creëren een mozaïek van kleur en textuur die eindigt bij de diepgroene bosmuur, die golvend in heuvels en valleien tot aan de rand van de Ngorongoro-krater, zichtbaar in de verte. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door het personeel van de lodge, een verfrissend drankje en een handdoek om het stof van uw reis weg te spoelen.

Karatu Simba Lodge biedt een stukje leven dat alleen op het platteland van Tanzania te vinden is. Boeren van de lokale stam, die natuurlijke beheerders van het land zijn, beheren de weinige naburige boerderijen rondom de lodge. Terwijl de seizoenen zachtjes verschuiven van groen naar droog met de bijbehorende cyclus van planten, groeien en oogsten, verandert het kleurenpalet subtiel. Voor het plantseizoen zijn de velden rijk, robuust bruin, wat de vruchtbaarheid van de grond en de belofte van toekomstige gewassen weerspiegelt. Terwijl de regen de zaden doet opzwellen en ze uit de Afrikaanse aarde barsten, komt er een koel groen naar voren, gevolgd door dieper groen en bloeiende koppen van zonnebloemen in het lange, warme groeiseizoen. Aan het einde van het droge seizoen zijn de velden goudgeel met zware rijpende stengels van gerst en tarwe. Na de graanoogst rijpen de duivenerwten nog steeds in het veld, en naarmate hun peulen groter worden, wagen de olifanten zich uit het bos onder de mantel van de Afrikaanse nachthemel om kans te maken op deze smakelijke lekkernijen; alleen om hoogstwaarschijnlijk te worden teruggestuurd door de waakzame boeren die hun gewassen beschermen!

Geniet van het veranderende uitzicht met de seizoenen in een omgeving die perfect is om te ontspannen na lange en stoffige safaritochten; de enige geluiden zijn het gefluit van de hoedende jongens in de verte, af en toe een tractor en het gekwetter en gekwetter van vogels. Terwijl de habitat overgaat van bos naar open grasland en gecultiveerd gebied, wordt een prachtig landschap gecreëerd voor een overvloed aan en gevarieerd vogelleven, waaronder bosbewoners, wevers, kwikstaarten, sunbirds en anderen.

Alle Simba lodges zijn milieuvriendelijk en hebben gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes, zonne-energie, zwembad met zonnedek, volledige voorzieningen, nachtelijk kampvuur en vriendelijke service. Uw verblijf hier is fullboard, dus inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Serengeti Simba Lodge - Serengeti

Serengeti Simba Lodge, genoemd naar de leeuw (simba in het Swahili) ligt hoog op een heuvel met eindeloze vergezichten over de grote Serengeti-vlaktes. U bent hier welkom om de Afrikaanse wildernis en de geweldige Serengeti te verkennen, te ervaren en te genieten als onze gast bij Serengeti Simba Lodge.

De ‘Serengeti-migratie’ passeert de lodge twee keer per jaar, rond juni-juli en opnieuw in oktober, wanneer miljoenen hoefdieren hun jaarlijkse trektocht door het Serengeti-ecosysteem maken. Met een adembenemend panoramisch uitzicht op de uitgestrekte savanne, biedt Serengeti Simba Lodge een rijk vogelleven en een verbluffend scala aan groot wild, waaronder: leeuwen, buffels, cheeta's, luipaarden, giraffen, olifanten, bosbokken, zebra's, gazellen en hartebeest.

Nachtelijke gamedrives en optredens van de Simba Dance Troupe dragen bij aan de ervaring van spectaculaire zonsopgang en zonsondergang. Luister 's nachts naar het getrompetter van olifanten, de lachende hyena's en het gebrul van onze naamgenoot.

De gemeenschappelijke ruimte van de lodge (receptie, bar en diner) is gebouwd rond een 'kopje' of rotspunt, wat een ongewone en natuurlijke achtergrond biedt voor uw plezier. Maar het enige waar iedereen commentaar op geeft, is het geweldige uitzicht op de Serengeti dat vanaf elk uitkijkpunt op het terrein van de Serengeti Simba Lodge te zien is.

Kinderen ouder dan zes jaar zijn van harte welkom in de lodge en moeten te allen tijde onder toezicht van de ouders staan. Kinderen onder de dertien jaar moeten een kamer delen met een volwassene (17 jaar of ouder). Er zijn twee grote familiekamers in ons stenen huis.

Alle Simba lodges zijn milieuvriendelijk en hebben gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes, zonne-energie, zwembad met zonnedek, volledige voorzieningen, nachtelijk kampvuur en vriendelijke service. Uw verblijf hier is fullboard, dus inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Optioneel 1: Coco Reef Eco Lodge - Zanzibar

De 12 stammen van COCO REEF ECO LODGE heten u welkom op het mythische eiland Zanzibar. In het zuiden van het eiland in de dolfijnenbaai van Kizimkazi, met uitzicht op zee, is de lodge een plek die perfect samengaat met de ongerepte natuur, dankzij de houten constructies, de talrijke plantages - kokospalmen, papajabomen, bananenbomen, hibiscus. Het vissersdorp Kizimkazi ligt op 10 minuten lopen langs het strand of over de weg.

Het team zal zijn kennis van het eiland graag met u delen, waardoor uw verblijf onvergetelijk wordt. De lodge biedt u een rijk en gevarieerd, traditioneel en geurig eten: ontbijt, snacks, diners, grillgerechten.

De verschillende banda's (lodges) zijn een perfect compromis tussen oceaan en tuin, ongeveer 50 m² biedt met kingsize bed, ventilator, klamboe, eigen doucheruimte en wc, opslagruimte. Het terras van 10 m² is uitgerust met fauteuils en een tafel zodat u de zonsondergang kunt bewonderen, met het geluid van de zee op de achtergrond.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Optioneel 2: Chapwani Private Island Eco Resort - Zanzibar

Er is een klein eiland omgeven door een prachtig koraalrif en ondergedompeld in kristalhelder water, gevuld met zeesterren en veelkleurig koraal; een verbazingwekkend strand geraakt door de lauwe moesson; de horizon verlicht door een tropische zonsondergang: zijn naam is Chapwani.

Chapwani is een privé-eiland van 5 hectare, gelegen ten noordwesten van de hoofdstad van Zanzibar, dat in een van onze boten in 15 minuten kan worden bereikt. 10 sfeervolle kamers en een sunset villa zijn ingericht in lokale stijl, elk met uitzicht op zee, zodat u dit exclusieve resort met slechts enkele andere gasten deelt om te profiteren van een exclusieve, persoonlijke service in een echte oase van rust en stilte.

Een natuurlijke achtergrond voor diegenen die een romantisch uitje, pure ontspanning en een ongerepte omgeving willen, biedt het eiland Chapwani een complete onderbreking van de hectiek en gekte in het dagelijkse leven. In de kamers vind u geen telefoons of televisies: geniet gewoon van de natuurlijke geluiden in alle rust van dit zeldzame tropische landschap.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal duurzaam project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteitenfonds
 • Overnachting inclusief ontbijt, lunch en diner in alle hotels
 • Alle tours/excursies zoals aangegeven in het programma
 • Recyclebare en navulbare waterfles + koffie en thee tijdens de hele reis
 • Transport in een 7-persoons 4x4 safarivoertuig met lokale, Engelssprekende chauffeursgids
 • Bij strandverlenging: inclusief half pension voor strand accommodatie
 • Game drives en toegangsprijzen voor parken
 • Diensten en services van lokale agentschap
 • Tourism Development Levy
 • BTW op grondtransport, kraterservicekosten en parktoegangsprijzen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd in het programma
 • Toeslag strandverlenging Zanzibar
 • Alle optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 1 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

I have been reading out a few of your posts and it's clever stuff. I will surely bookmark your blog. http://www.tlovertonet.com/

This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.
Showing 1 - 1 of 1 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk