from €1.899,00
Boeking Aanvragen

Namibië: Eco Trails (self-drive)

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Namibië:

Namibië, officieel de Republiek Namibië, is een land in zuidelijk Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. De eerste tekenen van leven in het hedendaagse Namibië-gebied dateren uit 27.000 voor Christus. Zo zijn er de rotstekeningen uit Twyfelfontein waarvan de eersten uit 300 voor Chr. dateren, die door de UNESCO als werelderfgoed beschouwd worden. Deze tekeningen zijn van de hand van de San of Bosjesmannen, die de oudste bekende bewoners van het land zijn en er nog steeds wonen. Namibië kent verschillende biomen, waaronder woestijn, halfwoestijn, savanne en wetlands. De vijf grote geografische gebieden van het land zijn: het Centraal Plateau, de Namibwoestijn, de Grote Plateaurand, het Bosveld en de Kalahari.

Etosha Nationaal Park:

Het park is één van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907, na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero’s, werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpannen, omgeven door droog bushveld. Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan ‘spotten’, olifanten, zebra’s, leeuwen, verschillende soorten antilopen enz. Natuurlijke en aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. Oorspronkelijk werd de Etoshapan bewoond door de San bevolking. De laatste overgebleven Hai//om-San werden in 1954 door de toenmalige Zuid-Afrikaanse machthebber uit het park verdreven.

De Sossusvlei:

is een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park in Namibië. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen die het omringen en het tot een grote zee van zand maken. Vegetatie, zoals de acacia, wordt van water voorzien door zeldzame overstromingen van de Tsauchab, waarbij de bodem zich langzaam volzuigt. De rode kleur van het zand ontstaat door de hoge concentratie ijzer. Vlakbij de Sossusvlei liggen de Dodevlei en de Hidden Vlei.

Damaraland:

Dit is de naam die werd gegeven aan het noord-centrale deel van wat later Namibië werd, bewoond door de Damara’s. Het werd grofweg begrensd door Ovamboland in het noorden, de Namib-woestijn in het westen, de Kalahari-woestijn in het oosten en Windhoek in het zuiden. In de jaren zeventig werd de naam Damaraland nieuw leven ingeblazen voor een bantustan in Zuidwest-Afrika (het huidige Namibië), bedoeld door de apartheidsregering als een zelfbesturend thuisland voor het Damara-volk. In 1980 werd een centraal bestuurde lokale overheid opgericht. De bantustan Damaraland lag aan de westelijke rand van het gebied dat in de 19e eeuw bekend stond als Damaraland.

Namibië erkent het belang van duurzameontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en bevestigt de rol die ze speelde in hun formuleringsprocessen, met name de intra-Afrikaanse processen die culmineerden in een Afrikaans gemeenschappelijk onderhandelingsinstrument genaamd de Common African Position (CAP).

Namibië is trots op de mijlpalen die zijn bereikt met betrekking tot de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling (MDG’s). In dezelfde geest verbindt ze zich ertoe om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030 te bereiken. De belangrijkste mijlpalen en bijbehorende uitdagingen tot nu toe: een einde maken aan ongelijkheid en armoede in al zijn vormen, gendergelijkheid (inclusief gelijkheid) en empowerment van vrouwen en meisjes, zorg voor inclusief en rechtvaardig kwaliteitsonderwijs, zorg voor een gezond leven om het welzijn voor iedereen te bevorderen en het bevorderen van duurzame landbouw, bestrijden klimaatverandering en zorg voor duurzaam beheer van water en sanitaire voorzieningen.

View More

Reisplan

Dag 1: Windhoek

Aangekomen op de internationale luchthaven, kunt u zelf uw te huren auto ophalen (wij kunnen de autohuur ook voor u regelen, indien gewenst) en gaat u via een bergachtig gebied naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Uw accommodatie is gelegen in een rustige buitenwijk en dicht bij het stadscentrum met zijn Afro-Europese flair en vredige sfeer. Geniet ’s avonds ter vrije besteding van de typische Namibische keuken in één van de vele restaurants in de hoofdstad.

Optioneel kunt u een citytour boeken met een lokale Engelssprekende gids, die u een rondleiding door Windhoek zal geven en uitgebreid zal vertellen over de (koloniale) geschiedenis van de stad en haar lokale bevolking.

Dag 2: Windhoek – Namib Woestijn (360 km)

Uw avontuurlijke reis begint vandaag met een tocht naar het zuiden, naar het hart van de Namib-woestijn, een gebied met ontzagwekkende landschappen en majestueuze duinen. Aangekomen bij uw prachtige lodge, gelegen nabij de ingang van Sesriem, heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet van een wandeling in de late namiddag of neem deel aan de optionele activiteiten zoals natuur- en/of duinritten, die door uw lodge worden aangeboden.

Dag 3: Namib Woestijn – Sossusvlei – Namib Woestijn (210 km)

Deze dag vraagt om vroeg opstaan, aangezien u zich voor altijd de foto van een zonsopgang boven de machtige duinen van de Namib-woestijn wilt kunnen herinneren. Een blik op de heldere vlaktes van zonovergoten zand, gecombineerd met het machtige spel van schaduwen dat op de liggende kant van de duinen wordt geworpen is ronduit spectaculair te noemen.

Na een heerlijk ontbijt reist u vandaag naar Sossusvlei waar vandaan u Dead Vlei bezoekt, een surrealistische pan van witte klei omringd door grote duinen en bezaaid met eeuwenoude kameeldoornbomen. Op de terugweg gaat u langs de Sesriem Canyon, een 18 miljoen jaar oude kloof die is uitgehold in de conglomeraatbodem.

Na terugkomst in uw lodge, kunt u ontspannen bij het zwembad om aan de middaghitte te ontsnappen, voordat u deelneemt aan een optionele begeleide middagwandeling.

Dag 4: Namib Woestijn (100 km)

Nadat u hebt genoten van het ontbijt, omgeven door het spectaculaire landschap van de Namib-woestijn, vertrekt u op een mooie tocht naar uw volgende lodge aan de voet van versteende duinen.

Hier heeft u de mogelijkheid om de Namib-woestijn te verkennen op spectaculaire, schilderachtige natuur- en sundowner-ritten, mooie natuurwandelingen en om te ontspannen aan de rand van het mooie lodge-zwembad.

Een bijzonder kenmerk van dit camp is de mogelijkheid om uw bed uit te rollen naar het terras, waar u in de nacht vanuit het comfort van uw eigen bed de heldere sterrenhemel kunt observeren.

Dag 5 & 6: Namib Woestijn – Swakopmund (260 km)

Vandaag vervolgt u uw enerverende reis naar Swakopmund. Deze tocht biedt u de mogelijkheid om te stoppen voor een koffiepauze in het kleine plaatsje Solitair. Aangezien Namibië een Duitse kolonie is geweest vindt u hier nog steeds sommige Duitse invloeden terug, waaronder allereerst de goede infrastructuur maar daarnaast ook de befaamde zoveelste generatie Duitse bakkers, die nog steeds overheerlijke apfelstrudels en ander oorspronkelijke en typisch Duitse lekkernijen bakken.

Na deze leuke en ontspannende break gaat de reis verder over de grindweg, die u door twee geologisch fascinerende canyons naar een ander deel van de Namib Naukluft Nationaal Park leidt, dat u kennis laat maken met verlaten mijnen, de eeuwenoude Welwitschia Mirabilis plant en een verscheidenheid aan wildsoorten rond de Zebra Pans.

Al snel bereikt u een punt waar de kortstondige Kuiseb-rivier fungeert als een natuurlijke grens tussen de Namib Dune-gordel (de tweede Unesco Werelderfgoed locatie van Namibië) en de grindvlaktes van de Namib-woestijn. U laat hier de zinderende woestijnhitte achter zich en komt aan bij de Atlantische kust in het stadje Swakopmund, waar u de komende twee nachten door gaat brengen.

Bij aankomst heeft u de rest van de dag en de hele volgende dag ter vrije besteding in deze rustige kustplaats, vaak ook wel de "speeltuin van Namibië" genoemd vanwege de vele activiteiten die hier worden aangeboden. In Swakopmund heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele van de avontuurlijke activiteiten die worden aangeboden, zoals Eco Marine Kayak Tours, dolfijncruises, Living Desert Tours, duinboarden, begeleide historische tours door Swakopmund of Fat Bike-tours door de Namib-duinen.

Dag 7: Swakopmund – Erongo (220 km)

U verlaat in de morgen de kustplaats Swakopmund en reist oostwaarts richting het pittoreske Spitzkoppe-gebergte. Na een indrukwekkende tocht heeft u bij aankomst in uw lodge voldoende tijd om op uw gemak door te brengen naast het sprankelende zwembad of om de imposante rotspartijen rondom de lodge te verkennen. Ervaar de magische zonsondergang rond de gezellige openhaard en bewonder de heldere Afrikaanse lucht terwijl u nipt aan uw favoriete ‘Namibian Sundowner.

De plaatselijke natuur biedt legio mogelijkheden om deze unieke omgeving te bezoeken. Veel zeldzame, endemische en unieke soorten dieren, vogels en planten gedijen hier, waardoor dit één van de meest diverse en wildrijke gebieden van Namibië is. Deze rijkdom aan ongerepte natuur kan worden genoten op één van de vele wandelpaden tussen de rotsblokken. Of maak de ervaring persoonlijker door gewoon zelf op verkenning te gaan, of gewoon de sfeer op te snuiven vanaf het privéterras van uw eigen lodge samen te genieten van de overweldigende schoonheid van de natuur.

Dag 8: Erongo – Twijfelfontein/Damaraland (250 km)

Vandaag reist u verder naar het noorden van Namibië langs de Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2.579 m), naar Damaraland, één van de dunst bevolkte en meest geologisch diverse gebieden in Afrika. Deze ruwe, rotsachtige omgeving is de thuisbasis van de ongrijpbare woestijnolifant, de zwarte neushoorn en vrij rondlopende antilope-soorten. Onderweg heeft u de mogelijkheid om te stoppen bij een Himba Village, een dorp waar de inheemse bevolking nog steeds op traditionele manier woont en leeft.

Uw nieuwe onderkomen ligt direct bij het prachtige UNESCO-werelderfgoed Twyfelfontein en zal u de komende twee nachten met alle gastvrijheid herbergen. Twyfelfontein herbergt één van de grootste collecties rotstekeningen die in zuidelijk Afrika zijn gevonden. Niet alleen hebben de Khoi-San en stammen uit de oudheid ons een echt cultureel erfgoed nagelaten, maar het hele gebied wordt gekenmerkt door natuurlijke wonderen zoals Doros Crater, Burnt Mountain, Organ Pipes, Petrified Forest en aan woestijn aangepaste dieren - waarvan de woestijn-aangepaste olifant is waarschijnlijk de meest bekende soort.

Dag 9: Twijfelfontein/Damaraland

Vandaag kunt u Twyfelfontein bezoeken, een adembenemend mooi Unesco Werelderfgoed en een soort van "openluchtkunstgalerie" met meer dan 2500 verschillende, eeuwenoude Bushman-rotstekeningen en rotsschilderingen.

In de buurt van Twyfelfontein kunt u ook het zogenaamde The Living Museum of the Damara bezoeken, de oorspronkelijke bewoners van Damaraland, waar u alles kunt leren over de tradities en gewoontes van deze inheemse stammen. 's Middags is de beste tijd om de droge rivier Aba Huab te gaan verkennen, op zoek naar woestijnolifanten die langs de rivieroevers zwerven.

Dag 10: Twijfelfontein/Damaraland – Etosha Nationaal Park (300 km)

Na het ontbijt gaat u onderweg naar de kleine nederzetting Fransfrontein en verder door Damaraland naar de stad Kamanjab voordat u langs de westelijke grens van het Etosha National Park reist naar uw volgende lodge in de Hobatere Concession, bekend om zijn giraffen, olifanten en leeuwenpopulaties.

Dag 11: Etosha Nationaal Park (200 km)

Als u in de vroege ochtend het Etosha National Park binnenkomt via de Galton Gate, zal de rest van uw dag puur worden besteed aan de overvloedige flora en fauna die hier te vinden is. Het beroemde park omringt een uitgedroogde zoutwoestijn, die bekend staat als de Etosha Pan en is de thuisbasis van vier van de Big Five: olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns.

De waterpoelen van het park herbergen een diversiteit aan zoogdieren en vogels, waaronder soorten zoals impala's met zwarte kop, cheeta's en de kleinste antilope van Namibië, de Damara dik-dik.

Na een inspirerende dag arriveert u voor een tweedaags verblijf in Etosha Village.

Dag 12: Etosha Nationaal Park

U heeft de hele dag de tijd voor optimale natuurbelevingen, waarbij geen enkele gamedrive hetzelfde is; alle waterpoelen bevatten nieuwe verrassingen en trekken verschillende diersoorten aan die u misschien niet hebt gezien tijdens eerdere gamedrives.

Dag 13: Etosha Nationaal Park – Greater Windhoek (380 km)

Als u vandaag het Etosha National Park verlaat, reist u door het belangrijkste landbouw- en veeteeltgebied van Namibië.

Aangekomen bij uw elegante en rustig gelegen lodge in de buurt van Okahandja heeft u volop de tijd om de diverse dieren in het wild te verkennen tijdens een optionele begeleide natuurrit of talloze schilderachtige wandeltochten.

Dag 14: Greater Windhoek – Windhoek (150 km)

Na een ontspannen ontbijt verlaat u uw lodge en reist u het laatste korte stuk naar de internationale luchthaven, waar uw reis door Namibië eindigt voor uw terugvlucht naar Nederland.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen aan de kust of misschien een paar dagen in Kaapstad. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de onderstaande 3 lokale projecten, die u selecteert bij uw boeking:

1. Cheetah Conservation: Het Cheetah Conservation Fund is een onderzoeks- en lobbyinstelling in Namibië, die zich bezighoudt met de studie en het onderhoud van de cheetah-populatie van het land, de grootste en gezondste ter wereld. Het onderzoeks- en onderwijscentrum ligt 44 kilometer ten oosten van Otjiwarongo.

2. Tosco: Toerisme ter ondersteuning van natuurbehoud: TOSCO is de organisatie voor alle verantwoordelijke bedrijven, gidsen en rangers die natuurbehoud in Namibië steunen.

3. Bisschop Kameeta Kindergarden : De afgelopen 12 jaar is onze lokale agent de belangrijkste ondersteuner geweest van bisschop Kameeta Kindergarten, een weeshuis met ongeveer 60 kinderen. We bieden geld voor nutsvoorzieningen, voedsel en dagelijkse benodigdheden.

WAAR JE BLIJFT

The Elegant Guesthouse - Windhoek

Gelegen in een rustige straat in het hart van de oudste buitenwijk van Windhoek, ligt ons verfijnde maar eenvoudige en moderne pension, dat zijn architecturale en decoratieve accent legt op elegantie en het comfort van de gasten. Het heeft is een fusie van Namibische chic met modern comfort heeft geresulteerd in een werkelijk uniek Namibisch pension.

Met hun visie op natuurbehoud (en de focus op duurzaamheid) hebben ze een droogtebestendige tuin gecreëerd met open ruimtes, ruime zitgedeeltes, een verfrissend zwembad met een houten terras, een comfortabele lounge en een Afrikaanse vuurplaats om de dag af te sluiten.

In de open keuken bereidt het glimlachende Namibische personeel uw heerlijke ontbijtbuffet op de tonen van zachte muziek en de geur van vers gebakken brood en veel lokale producten. Ontspan in de rustige tuin of ontspan in de gezellige lounge onder het genot van een kopje vers gezette koffie.

De 17 kamers met eigen badkamer zijn licht, stijlvol en doordrenkt met eigentijdse looks. Alle kamers zijn voorzien van wifi-toegang, beveiligde kamerkluisjes, voldoende ophangruimte voor kleding, kofferrekken, aparte airconditioning en satelliettelevisie.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
The Elegant Desert Eco Camp: Sossuvlei

Elegant Desert Lodge ligt op een betoverende landbouwgrond, op 38 kilometer van de ingang van het Namib Naukluft Park. Als u op zoek bent naar een meer rustieke ervaring, dan is het Elegant Desert Eco Camp, de perfecte keuze.

Omringd door niets anders dan het Tsaris-gebergte en het eindeloze stuk savanne-grindvlaktes, ligt dit schitterende milieuvriendelijke kamp in de Namib-woestijn en biedt het 10 nieuwe tentenkamers. Het hele kamp draait op 24-uurs zonne-energie, inclusief de warm- en koudwatergeisers. Een centraal zwembad met een terras is ook beschikbaar om de hitte van de dag op afstand te houden.

Er worden meerdere activiteiten aangeboden, variërend van gamedrives tot begeleide en ongeleide wandelsafari's, quadrijden en Sossusvlei-excursies van een halve dag. Bekijk een verscheidenheid aan wilde dieren die zich verzamelen bij de waterput vanuit het comfort van uw suite of terwijl u geniet van een maaltijd in het restaurant.

De lodge heeft in totaal 29 kamers beschikbaar en biedt een modern en elegant decor in een luxe ruimte waar u kunt genieten en ontspannen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Namib Dune Star Camp - Sesriem

Namib Dune Star Camp ligt op de top van oude zandduinen met uitzicht op het spectaculaire landschap van de Namib-woestijn. Het Namib Dune Star Camp is het best te omschrijven als een exclusief avonturenkamp en biedt de sensatie van het zijn in de woestijn, maar biedt toch luxe zoals zachte bedden en warme douches.

Het intieme kamp heeft negen hutten, met een behoorlijke afstand ertussen. Elke hut heeft een en-suite badkamer, een grote slaapkamer en een ruim dek. De kamers hebben een tweepersoonsbed dat is ontworpen om een ​​nacht onder de zuidelijke hemel te worden weggereden. Extra beddengoed wordt geleverd voor de koelere winternachten onder de sterren.

Aan het eind van de dag gaat u naar het brede centrale dek voor een ongeëvenaard uitzicht op het adembenemende landschap. Nip aan een drankje bij zonsondergang terwijl de zon het landschap in goud baadt. De zonsondergang wordt gevolgd door een heerlijk diner onder een deken van fonkelende sterren.

Namib Dune Star Camp is een milieuvriendelijk kamp waar zorgvuldige aandacht is besteed aan het ontwerp en de constructie om ervoor te zorgen dat het een minimale voetafdruk achterlaat. Zonnepanelen op de hutten zorgen voor warm water en verlichting, en water wordt opgepompt uit een nabijgelegen boorgat. De natuur zorgt voor de rest. Dit is een kans voor gasten om rekening te houden met hulpbronnen en om licht in de delicate woestijnomgeving te stappen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Swakopmund Luxury Suites - Swakopmund

Swakopmund Luxury Suites ligt in het centrum van Swakopmund, op slechts 1 km van Palm Beach, en biedt accommodatie met gratis WiFi en airconditioning.

De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, een zithoek, een koffiezetapparaat en een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen. Ze bevinden zich op de 1e of 2e verdieping en zijn bereikbaar via een trap.

Swakopmund Luxury Suites heeft een mooie patio met een comfortabele zithoek en gratis openbare parkeergelegenheid met 24-uurs bewaker. Het complex heeft een privé check-in, dagelijkse schoonmaak, water en koffie faciliteiten en toegang tot een zwembad (inclusief badlakens).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Biologische en lokale gerechten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Spitzkoppen Lodge: Spitzkoppe

Deze bijzondere en stijlvolle accommodatie bestaat uit 15 royaal verdeelde, smaakvol ingerichte chalets, elk met een eigen badkamer en een overdekt uitkijkplatform. De lodge biedt plaats aan maximaal 30 gasten en twee gidskamers. Raamopeningen zijn voorzien van gaas en de bedden met klamboe.

De luchtige eet-, lounge- en barruimte komt uit op een ruim, vlak zwembadterras, met een 360° uitzicht op de granieten rotsblokken die 's avonds verlicht zijn. De belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes zijn ontworpen voor ontspanning en comfort met een vriendelijke sfeer. Vanaf een verhoogde plek kunnen gasten onze beroemde sun-downer-diners op comfortabele banken nuttigen.

Een creatieve keuken onder leiding van een professionele chef-kok serveert een elegant gepresenteerd diner dat zeker uw smaakpapillen zal prikkelen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Twyfelfontein Country Lodge - Twyfelfontein

Twyfelfontein Country Lodge is een monument gelegen in het hart van één van 's werelds meest magnifieke wildernisgebieden.
De lodge, genesteld langs de berghelling, past prachtig in de omgeving. Met behulp van natuursteen, zorgvuldig geselecteerde verfkleuren en rieten daken, complimenteert het ontwerp de zandstenen rotsformaties met een minimale visuele impact op dit pittoreske landschap. Prachtig uitzicht vanaf het dek over de Huab-vallei, woestijnvlaktes en verre bergen zorgen voor urenlang ontspannen comfort, vrede en rust.

De lodge, genesteld langs de berghelling, past prachtig in de omgeving. Met behulp van natuursteen, zorgvuldig geselecteerde verfkleuren en rieten daken, complimenteert het ontwerp de zandstenen rotsformaties met een minimale visuele impact op het pittoreske landschap. Prachtig uitzicht vanaf het dek over de Huab-vallei, woestijnvlaktes en verre bergen zorgen voor urenlang ontspannen comfort, vrede en rust.

De lodge biedt 56 prachtig ingerichte kamers met verschillende indelingen en slaapplaatsen. Gedecoreerd met natuurlijke materialen volgens het lokale Afrikaanse thema en afgerond met luxe linnen, worden gasten verwend met comfort en sereniteit te midden van een dorre woestijnachtige achtergrond - een comfortabele ervaring met een leven vol herinneringen.

De constructie van de lodge is zodanig dat de helft van de kamers uitzicht heeft over de vlaktes en de andere helft over de rode zandstenen bergen. Grote schijnwerpers verlichten 's nachts de bergen en zorgen voor een majestueuze sfeer.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hobatere Lodge - Hobatere

Uw gastheren bij Hobatere Lodge zijn lid van de Khoadi//Hoas-conservatie waarin de lodge zich bevindt. Hobatere Lodge wordt beheerd door Journeys Namibia, een gerenommeerd managementbedrijf dat bekend staat om zijn werk in natuurbehoud en lokale gemeenschappen.

De lodge is gelegen in een concessiegebied van 8808 hectare, waar een rijke diversiteit aan wild leeft, waaronder olifanten en leeuwen. Met het oog op natuurbehoud is de lodge actief betrokken bij het bevorderen van het vreedzaam samenleven van mens en natuur. Rieten daken houden de goed ingerichte chalets koel en bieden schaduw tegen de hitte van de Afrikaanse savanne. Een duik in het zwembad verfrist na een dag wild spotten. Vriendelijk personeel bereidt heerlijke maaltijden.

Ga met één van onze deskundige rangers op een gamedrive in de ochtend, middag of avond om het gebied te verkennen, meer te weten te komen over de planten- en vogels, bewonder de verbazingwekkende termietenheuvelstructuren tussen grote mopanebomen. Als u geluk heeft, kunt u zelfs een kudde olifanten of onze lokale leeuwentroep spotten, terwijl vogelliefhebbers de grote verscheidenheid aan soorten zullen waarderen. Vraag de gidsen naar de Namibian Lion Trust en hun betrokkenheid bij de Hobatere-leeuwen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Etosha Village - Etosha

Dit is een topbestemming voor natuurliefhebbers gecombineerd met uitstekende service en keuken! Etosha Village levert de perfecte safari-achtige ervaring in een privé en beschermd reservaat direct grenzend aan het Etosha National Park, in de buurt van Okaukuejo.

Bij Etosha Village zijn natuur en luxe in perfecte harmonie door design en comfort. Naast de 55 wooneenheden en kampeerfaciliteiten, heeft Etosha Village drie restaurants, een unieke bar met een groot televisiescherm, een sprankelend zwembad plus twee kinderbaden en een goed gevulde safari- en curiosawinkel.

De individuele wooneenheden bieden een ruime slaapkamer met airconditioning en een moderne eigen badkamer met douche. De patio en het zitgedeelte buiten creëren een ideale ruimte om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de schoonheid die u omringt.

Ontspan in onze tuin en het zwembad met een groot zwembad plus 2 zwembaden die geschikt zijn voor kinderen. Geniet van een ijskoud biertje of een sundowner in de bar na een drukke dag vol leuke activiteiten in Etosha.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Midgard Country Estate - Windhoek Area

In de Afrikaanse bush, niet ver van de hoofdstad van Namibië, ligt een rustige boerenoase. De 46 nieuw ingerichte kamers, eetkamer, bar, twee zwembaden, terras en recreatiegebieden, fitnessruimte, sauna en eigen kegelbaan, allemaal gelegen in onze weelderige groene landtuinen, zullen ervoor zorgen dat uw ervaring van deze bush-haven een dierbare herinnering wordt.

Niet ver van de internationale luchthaven Hosea Kutako in Windhoek, of van de hoofdstad zelf, is Midgard de perfecte bestemming voor de reiziger die onderweg is terug naar het vliegveld.

De Estate heeft genoeg eetfaciliteiten: Carl's Dining Room & Terrace, The Bali Boma of de Pool Bar & BBQ Terrace. Kies uit het à la carte lunchmenu en geniet ervan in de buitenlucht op het terras onder een bladerdak met uitzicht op het weelderige groen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoonn carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • €2,50 per persoon bijdrage voor het Calamiteitenfonds
 • Recyclebare en navulbare waterfles per persoon
 • Deluxe reisplanner
 • Dagelijks Ontbijt, lunch en diner zoals aangegeven in het programma
 • Activiteiten zoals aangegeven in het programma
 • Accommodatie zoals aangegeven in het programma
 • Lokale, Engelssprekende gidsen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale/binnenlandse vluchten
 • Huurauto
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Extra excursies/activiteiten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de autohuur in deze selfdrive reis inclusief?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

1.7/5
Poor
Based on 3 reviews
Excellent
1
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

25/05/2024

Exceptional post but I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Cheers! http://www.tlovertonet.com/

Very interesting points you have remarked, appreciate it for posting.
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you're a great author.I will make certain to bookmark your blog and will eventually come back in the foreseeable future. I want to encourage continue your great writing, have a nice holiday weekend! http://www.tlovertonet.com/

Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one? Thanks a lot!
Pure Passion for our Planet

Piet Bleeker Heerhugowaard

05/07/2023

fantastisch

We hebben een fantastische reis door Namibië meegemaakt, alles was tot in de puntjes geregeld en we zijn nergens tegen een teleurstelling aangelopen. Vanaf aankomst op Windhoek tot het inleveren van de huurauto is alles volgens plan verlopen. We hebben indrukwekkende dingen gezien, zijn bij alle lodges bijzonder gastvrij onthaalt en hebben genoten van al het moois dat Namibië als land te bieden heeft. De gamedrives en activiteiten welke we van tevoren en ter plaatse geboekt hadden waren eveneens uitstekend georganiseerd en gaven blijk van de passie welke de Namibiërs voor hun land hebben. Voor alle excursies werd uitgebreid de tijd genomen zodat we niet het gevoel hadden in een toeristenmachine te zijn beland, dat is bijzonder aangenaam en verhoogt de beleving van hetgeen er uitgevoerd werd. De lodges waren van uitstekende kwaliteit en voldeden geheel aan onze verwachtingen, ik kan eenieder aanraden om bijvoorbeeld het Elegant Desert Camp of het Dune Star Desert Camp te bezoeken, je voelt je daar echt 1 met het land en de omgeving waarin je verblijf met als bonus persoonlijke benadering en service in combinatie met heerlijk eten en een ontvangst wat voelt als een warm bad. Kortom het was een schitterende en indrukwekkende ervaring Namibië in deze tijd van het jaar te bezoeken, het is over het algemeen heerlijk rustig qua toerisme, heerlijk weer (droog en niet te warm) en ideale omstandigheden voor het spotten van wildlife in als zijn verscheidenheid.
View More
Showing 1 - 3 of 3 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.899,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk