from €1.999,00
Boeking Aanvragen

Colombia: Colombiaanse hoogtepunten.. op de eco tour

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Colombia:

Bij Colombia denkt men al snel aan kartels en burgeroorlogen, maar die tijd is voorbij en tegenwoordig behoort dit land tot één van de meest gevarieerde en bijzonder vakantiebestemmingen van Zuid-Amerika. Parelwitte stranden, levendige steden, een zeer gevarieerde natuur, de wereldberoemde koffieplantages, fantastische culturele oudheden en haar zeer vriendelijke en gastvrije bewoners. Het is tijd om de nare geschiedenis van Colombia te vergeten en te gaan ontdekken wat dit land écht te bieden heeft!

Vooral de Flora & Fauna van Colombia is uniek. Erg interessant is dat zij de grootste variatie van zoogdieren op de wereld hebben. Veel diersoorten die hier leven komen nergens anders voor en 10% van alle diersoorten van de wereld leven hier. Colombia is het huis van bijvoorbeeld meer dan 1800 vogelsoorten, 450 soorten zoogdieren en 600 soorten amfibieën. Mede daardoor is Colombia de nr 4. in de wereld qua biodiversiteit. Tijdens deze reis zal het je dus ook niet ontgaan en heb je kans om allerlei wilde dieren tegen te komen, zoals apen, tapirs, vogels, slangen, beren, gordeldieren, enzovoort.

Tegenwoordig is Colombia veilig om naartoe te reizen en kunnen de inwoners niet wachten om u warm te ontvangen en het land te laten zien waar zij zo trots op zijn!

Amazon Jungle:

Deze smetteloze regio beslaat een groot deel van het land en is het ultieme avontuur voor reizigers, die verbinding willen maken met afgelegen steden, natuurreservaten, wildparken of inheemse reservaten. Terwijl het vliegtuig afdaalt naar Leticia, de hoofdstad van de Colombiaanse Amazone, onthult een oneindig weelderig groen tapijt een eindeloze reeks gigantische bomen, gecombineerd met een krachtige rivier, de grootste ter wereld, die 6.800 kilometer beslaat en de thuisbasis is van 212 zoogdiersoorten, 195 verschillende soorten reptielen en meer dan 145 inheemse gemeenschappen.

U kunt enkele van ’s werelds meest exotische soorten verwachten, van wilde apen die in het bladerdak erboven slingeren tot roze rivierdolfijnen en de mysterieuze jaguar, en niet te vergeten de 500 soorten vogels die hier zijn geregistreerd.

Eastern Plains:

Een uitgestrekte grasvlakte die aan de oostkant van Colombia en boven de regio van de Amazone ligt, de Orinoquia is een van de vijf die behoort tot de Orinoco-rivier. Het wordt bedacht als de ‘Eastern Plains’ of de Llanos Orientales in het Spaans. De departementen Meta, Arauca, Casanare en Vichada vormen het adembenemende landschap van deze regio.

In de Eastern Plains leven enkele grote landzoogdieren zoals jaguars, tapirs, ocelots, capibara’s, witstaartherten, oumas en miereneters. De Plains zijn om vele redenen een spectaculaire bestemming in Colombia, waaronder het enorme aanbod aan ontmoetingen met wilde dieren, spectaculaire landschappen, unieke cultuur en de ontzagwekkende zonsondergangen en zonsopgangen.

Het Andesgebergte:

Eén van de vijf geografische regio’s van Colombia en een must-see paradijs voor ontdekkingsreizigers en avonturiers. Het komt Colombia binnen in het zuidwestelijke deel van het land en is verdeeld in drie bergketens: de Cordillera Occidental (westelijke bergketen), de Cordillera Central (centrale bergketen) en de Cordillera Oriental (oostelijke bergketen).

Deze bergen herbergen vele iconische landschappen, soorten flora en fauna, oude ruïnes en een breed scala aan temperatuurzones, klimaten en microklimaten gedurende het hele jaar. De Andes biedt geweldige tochten tussen enkele van de mooiste bergen ter wereld.

Caraïbische Kust:

Deze lange kustlijn strekt zich uit van de Golf van Urabá bij Panamá tot La Guajira bij de Venezolaanse grens en er is een overvloed aan diversiteit en cultuur. Of het nu gaat om een ​​ontspannen wandeling door de romantische koloniale stad Cartagena in de schemering, apen spotten terwijl je richting Cabo San Juan wandelt in het Tayrona nationaal park of een vleugje kitesurfen in La Guajira, er is voor elk wat wils!

Als u aan de vochtige hitte wilt ontsnappen, kun je altijd naar het bergdorp Minca gaan. Het ligt op slechts 30 minuten van Santa Marta in de Sierra Nevada. Een bezoek aan de inheemse reservaten van Tungueka een van de opties onder vele andere Wayu-stammen die de regio rond Santa Marta’s Sierra Nevada bezetten.

Pacifische Kust:

Afgelegen en ruig, heeft de Pacifische kust van Colombia kilometers ongerepte kustlijn met branding, jungle en watervallen waar alle natuurliefhebbers zich in kunnen onderdompelen. De Pacifische regio van Colombia herbergt ook vele nationale parken boordevol biodiversiteit, waaronder het spectaculaire PNN Utria dat bestaat uit stranden, jungle, mangroven en dieren in het wild.

Breng uw dagen door met het bezoeken van warmwaterbronnen, watervallen, walvissen kijken, jungle-wandelingen maken en genieten van heerlijke traditionele maaltijden uit de regio. Dit gebied van Colombia is een must voor diegenen die verbinding willen maken met de natuur en echt willen genieten van een unieke ervaring.

Duurzaamheid:

Onze lokale agent werkt uitsluitend met lokale leveranciers. De hotels en restaurants zijn in Colombiaanse handen, de lokale partners en gidsen zijn afkomstig uit de lokale regio – dus we garanderen dat het verdiende geld niet alleen in het land maar ook in de regio blijft. Ook zijn alle lokale hotels, restaurants, chauffeurs en gidsen goed opgeleid en bedreven in duurzaam toerisme en weten hoe ze afval kunnen vermijden, er wordt helemaal geen plastic gebruikt en waar nodig geleerd hoe ze afval kunnen scheiden en het milieu moeten beschermen, velen van hen zijn gecertificeerd in duurzaam toerisme en krijgen  eerlijke en punctuele salarissen. Leden van Acotur (de Colombiaanse vereniging van verantwoord toerisme – waarvan onze lokale agent de medeoprichter is) zijn voorkeurspartners voor deze rondreis. Natuurlijk vermijden we onnodige transporten tijdens de reis.

In 2016 presenteerde Colombia zijn eerste National Voluntary Report (NV) om zijn toezegging om de SDG’s te implementeren te bekrachtigen en om de internationale gemeenschap het institutionele bestuur te presenteren dat is gekoppeld aan het behalen van de Milieu Agenda 2030 in het land. In 2018 werd met de tweede NV vooruitgang gepresenteerd in de implementatie met de formulering van het openbare beleidskader “Strategie voor de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in Colombia”. CONPES 3918, de routekaart voor het land tot 2030, presenteert vier actielijnen: monitoring en rapportage, beschikbaarheid van informatie, territoriale strategie, strategie van betrokkenheid en financiering van andere niet-gouvernementele actoren.

Het algemene voortgangspercentage SDS, verlaagd tegen december 2020, is 72,1% volgens de doelstellingen van de nationale overheid. Deze vooruitgang is het product van een nationale inspanning om de levensomstandigheden van de hele Colombiaanse bevolking te verbeteren. De Agenda 2030 is een referentiekader voor ontwikkelingsplannen als instrumenten voor de classificatie van overheidsinvesteringen, zowel op nationaal als op territoriaal (duurzaamheids-)niveau.

View More

Reisplan

Dag 1 - Aankomst Bogota

Bij aankomst in Bogota, wordt u op het vliegveld hartelijk ontvangen door onze lokale Engelstalige gids en chauffeur, die u zullen begeleiden naar uw hotel in de binnenstad.

De levendige Colombiaanse hoofdstad ligt in het centrum van het land op ca. 2650 meter boven zeeniveau in een gebied dat bekend staat als de savanne van Bogotá (Sabana de Bogotá). De oostkant van de stad wordt geflankeerd door de Cordillera Oriental, de schitterende uitlopers van het Andesgebergte. Qua oppervlakte is Bogotá de grootste stad van Colombia: het strekt zich uit over meer dan 40 km van noord naar zuid en 20 km van oost naar west.

Het is niet alleen het belangrijkste economische en industriële centrum, maar ook het politieke hart van het land: de nationale wetgevende macht, het hooggerechtshof en de residentie van de president van de republiek (Casa de Nariño) zijn hier gevestigd. Met zijn 8 miljoen inwoners is de stad het dichtstbevolkte van Colombia en het enorme culturele aanbod is één van de beste en grootste van het land - Bogotá herbergt talloze musea zoals het beroemde Goudmuseum of het Botero-museum, vele theaters en oude bibliotheken.

Dag 2 - Bogota

Na een welverdiende nachtrust en een goed ontbijt, heeft u vandaag een stadstour van een halve dag met een tweetalige gids waarbij u een authentiek inzicht krijgt in de hoogtepunten van de stad en het dagelijkse leven van de Colombianen, zoals onder andere Monserrate, Paoloquemao en het beroemde Goudmuseum.

Deze leuke en interessante tour door de Colombiaanse hoofdstad begint op de Plaza de Bolívar (het belangrijkste plein van de stad), dat wordt omgeven door federale overheidsgebouwen en gaat verder in het oude koloniale deel van de stad, beter bekend als "La Candelaria" met onder andere een bezoek aan de
imposante San Francisco-kerk en het Goudmuseum (gesloten op maandag).

Daarna gaat de tour verder met een tocht in een kabelbaan naar de top van de Monserrate-heuvel, waar vandaan u een spectaculair uitzicht over de stad heeft. Ten slotte kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt "Paloquemao", waar u typische (inheemse) groenten, fruit en andere voedselproducten uit de regio kunt zien, proeven en kopen.

Er is geen extra vervoer nodig voor deze tour aangezien het hotel zich in het oude en sfeervolle gedeelte van Bogota, la Candelaria, bevindt en alles vandaag op loopafstand is.

Lunchtip (niet inclusief): kan worden geserveerd in Quinua y Amaranto, een fantastisch lokaal vegetarisch restaurant waar alleen biologisch en lokaal voedsel uit de regio wordt geserveerd.

Dag 3 - Bogota – Villa Vieja - Tatacoa Woestijn

Na het ontbijt rijdt uw chauffeur u tijdens een adembenemende tocht van ruim 6 uur over land naar de indrukwekkende Tatacoa-woestijn. In slechts 1,5 uur rijtijd daalt u van 2.600 meter af naar ‘slechts’ 500 meter hoogte en passeert u tegelijkertijd verschillende klimaatzones.

De Tatacoa-woestijn ligt zeer dicht bij Neiva in het departement Huila. Het is een opvallend landschap van geërodeerde kliffen en geulen, gebeeldhouwd door de zeldzame regen. Vanwege de droge en heldere omstandigheden, het gebrek aan lichtvervuiling en de ligging nabij de evenaar, is Tatacoa
een geweldige plek om naar de sterren te kijken - de lucht boven zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond is voor iedereen zichtbaar.

Tatacoa is trouwens niet echt een woestijn, hoewel de thermometer soms anders aangeeft want het kan er soms wel 50 ° C worden. Het is technisch gezien een semi-aride droog tropisch bos.

Lunchtip (niet inclusief): kan worden geserveerd in het leuke
dorpje Villa Vieja, thuis bij een lokale familie uit het dorp.
Na een korte sieste in uw hotel in Villa Vieja, dicht bij de woestijn, bezoekt u met een Engelssprekende gids de Tatacoa-woestijn, één van de meest bijzondere natuurlijke landschappen
van Colombia, met 330 vierkante kilometer land, gekleurd oker en grijs met imposante en grillige, groene cactussen. De Tatacoa-woestijn, of de Vallei van Smarten, zoals het in 1538 werd genoemd door de conquistador Gonzalo Jiménez de Quesada, is niet alleen een woestijn maar ook een tropisch droog bos.

De naam "Tatacoa", ooit gegeven door de Spanjaarden, verwijst naar de vele ratelslangen in het gebied. Tijdens de tertiaire periode was het een stuk natter, met duizenden bloemen en bomen, maar het gebied droogt langzaam op en verandert in een woestijn. De Tatacoa-woestijn is de op één na grootste droge zone in Colombia, na het schiereiland Guajira.

Dag 4 - Villa Vieja – San Agustín

Na het ontbijt reist u vandaag verder parallel aan de Rio Magdalena, de langste rivier van Colombia, naar San Agustín. San Agustín is een stadje in het zuidelijke departement Huila, dat op 227 km van Neiva ligt.

De stad werd oorspronkelijk in 1752 gesticht door Alejo Astudillo maar door aanvallen van inheemse bewoners werd het uiteindelijk totaal vernietigd. In 1790 stichtte Lucas de Herazo y Mendigaña het huidige dorp. Het gebied staat vooral bekend om zijn precolumbiaanse archeologische vindplaatsen,
bekend als het San Agustín Archeologisch Park en in 1995 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Samen met een Engelssprekende gids bezoekt u in de namiddag het indrukwekkende archeologische park met zijn "Mesitas" A, B, C, D, de ceremoniële fontein "Lavapatas", een religieus monument uitgehouwen in de stenen bedding van een beek en het archeologisch museum. Het park vormt de kern van de archeologische zone van San Agustín met het grootste complex van pre Columbiaanse megalithische grafmonumenten en beeldhouwwerken.

Dag 5 - San Agustín & Magdalena Gorge

Als u nieuwsgierig bent naar hoe een normale dag op een boerderij in San Agustín eruit ziet en u zich
afvraagt hoe het met de levensstijl op het Colombiaanse platteland zit dan is de activiteit van vandaag
perfect voor u.

Vandaag bezoekt u een oud landhuis met plantage waar op duurzame wijze koffie, melk, fruit en voedingsproducten worden geproduceerd en waar de boeren hun huis openstellen voor bezoekers en hun dagelijkse routine laten zien. U wordt uiteraard verwelkomd met een vers gezette kop koffie terwijl u uw gastheren leert kennen, die u zullen vertellen over de activiteiten van de dag.

Vervolgens begint u aan een rondleiding door de boerderij, waar u kunt kijken en leren over het beheer van biologische koffiebonen, bananen en verschillende soorten fruit, (inheemse) kruiden en medicinale planten. U zult kunnen zien wat er die
dag geoogst kan worden voor de bereiding van uw lunch: indien gewenst bent u van harte welkom om mee te koken en kennis te maken met de Colombiaanse landelijke keuken. Na de lunch en een proeverij van verschillende soorten lokaal fruit, kunt u nog een eigen kop koffie bereiden voordat u terugkeert naar San Agustin.

In de middag vertrekt u naar de Magdalenakloof waar de machtige rivier door versmallingen van slechts 2.5 meter breed stroomt. Het landschap rond de rivier is uitzonderlijk mooi en slechts een paar kilometer verwijderd van de San Agustín, omgeven door woeste rotsen, wilde rivieren en dichte begroeiing.

Dag 6 - San Agustín – Popayan

Na het ontbijt gaat uw reis verder naar Popayan, waarbij u de schitterende Andes doorkruist langs het indrukwekkende Purace National Park met zijn verbazingwekkende Paramo-landschappen. Na 5 uur rijden arriveert u in de zogenaamde witte stad, Popayán, de hoofdstad van het departement Cauca.

Popayán, opgericht door Sebastian de Belalcazar in 1537, ligt in de vallei van Pubenza tussen de westelijke en centrale Cordillera in het zuidwesten van het land. Het oude en historische centrum van Popayán wordt beschouwd als één van de mooiste en best bewaarde stadsharten in Colombia en zelfs in heel Latijns-Amerika.

Het bohémiène Popayán staat synoniem voor cultuur, geschiedenis en inheemse insulten van de Guambiano-indianen en is tegenwoordig de thuisbasis van veel dichters, schilders en schrijvers. De indrukwekkende koloniale architectuur van het stadje wordt weerspiegeld in de vele huizen, kerken
en bruggen, die u zult bezoeken tijdens een 3 uur durende wandeling onder begeleiding van een lokale en inheemse gids, afkomstig van de Guambiano-indianen.

Dag 7- Popayan – Coffee Triangle

Na het ontbijt verlaat u Popayan om uw reis te vervolgen over de Panamerikaanse Highway van Popayan via Cali naar de mooie koffieregio. Colombia is wereldberoemd om zijn uitstekende koffie, maar nergens is de gewaardeerde boon belangrijker dan in de departementen Caldas, Risaralda en Quindío, die samen het hart vormen van de zogenaamde Zona Cafetera. Hier vind u jeeps vol met besnorde koffieplukkers, poncho-dragende senioren al roddelend in cafés, vrouwen in kleurrijke traditionele kledij en natuurlijk eindeloze kopjes gloeiend hete arabica. Veel finca's (koffieboerderijen) verwelkomen bezoekers op hun plantages om u alles te leren over het koffieteeltproces.

Deze regio is vooral bijzonder en interessant om te bezoeken tijdens de oogsten (april tot mei, oktober tot december) wanneer de boerderijen een bijenkorf van activiteit zijn. Het “Koffiecultuurlandschap” is in 2011 officieel onderdeel geworden van de Culturele Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op weg van Popayán naar de koffieregio maakt u ook nog een tussenstop in Buga om de beroemde roze kathedraal van de Señor de los Milagros te bezoeken.

Dag 8 - Coffee Triangle (Bosque del Samán)

In de ochtend brengt u, samen met een lokale gids, een bezoek aan een bijzondere biologische koffieboerderij in Bosque del Samán. Dit inspirerende bezoek omvat een technische en praktische voorlichting over het hele koffieteelt- en productieproces, van oogst tot kopje. U zult leren hoe het is om een ​​koffie oogster te zijn en deze ochtend een echte en authentieke ervaring beleven.

In de middag gaat u op een excursie van een halve dag naar een botanische tuin en vlinderpark. Dit bezoek is dé ideale ervaring voor natuurliefhebbers die er van houden om de talloze kleuren, texturen en bijzondere geuren van een zorgvuldig bewaard bos te ervaren, waarvan de paden rond 600 (inheemse) soorten planten en bomen tot 200 jaar oud rechtstreeks naar een geweldige ervaring leiden.

De rondleiding door de botanische tuin omvat een bezoek aan de Insect Zoo, een 7 verdiepingen tellend gebouw van waaruit u de vele vegetatielagen kunt zien en tijd kunt doorbrengen op de hoogte van de boomtoppen, waar meer dan 70 inheemse vogelsoorten leven. Daarna gaat de tour verder naar een magische vlindertuin, 680 vierkante meter groot, en thuis voor 1500 vlinders van 50 verschillende soorten en honderden kleurrijke bloemen langs de vele loopbruggen.

Dag 9 - Coffee Triangle (la Carbonera)

U gaat vandaag naar La Carbonera, een prachtig landschap in de centrale bergketen van de colombiaanse Andes, 23 kilometer van het dorpje Salento in Quindío langs de weg naar Toche. Het is een reservaat waar de Colombiaanse nationale boom, de waspalm, met duizenden te bewonderen zijn. Dit spectaculaire berglandschap herbergt zowel inheemse vogels als verschillende zoogdieren en is alleen bereikbaar via onverharde wegen.

Vandaag wordt u opgehaald door een (lokale) Engelssprekende gids, die een korte inleiding geeft voor deze dagvullende tour. Daarna begint u uw reis naar La Carbonera. Onderweg stopt u om foto's te maken van het adembenemende landschap. Aangekomen in La Carbonera, betreed u een privé gebied dat omgeven is met de majestueuze aanblik van de waxpalmen. Tijdens een ontspannen
wandeltocht geniet u van het landschap.

Na een gezellige en uitgebreide picknick met lokaal fruit, verse sappen, sandwiches, snacks en water, wandelt u verder naar de Casa de la Carbonera, waar u de typische, lokale warme drank van suikerriet "agua panela" met kaas kan proeven, de grondeigenaren kan leren kennen en ook kan kijken naar de kleurrijke drukte van de talloze beeldschone kolibries.

In de loop van de middag vertrekt u met uw gids naar Salento, waar u door de pittoreske, koloniale straten kan slenteren en verschillende lokale handwerkateliers kan bezoeken. Om deze bijzondere dag af te sluiten, gaat u een artistieke barista-show bezoeken in de winkel van Jesús Martin, waar u kunt zien
(en proeven!) hoe verfijnde figuren worden gemaakt in het melkschuim van een overheerlijke Colombiaanse cappuccino.

Dag 10 - Coffee Triangle – Medellín

Uw reis wordt vandaag voortgezet langs de rivier de Rio Cauca naar de beroemde bloemenstad Medellín. De hoofdstad van het
departement Antioquia ligt in het noordwesten van Colombia in de Aburra-vallei, doorsneden door de rivier de Medellín die van noord naar zuid loopt. Met zijn warme temperaturen het hele jaar door, staat het ook bekend als de "Stad van de eeuwige lente". Het heeft ongeveer 3 miljoen inwoners en is daarmee de op één na grootste stad van het land.

Daarnaast onderscheidt de stad zich als één van de belangrijkste culturele centra in Colombia: er worden tal van nationale en internationale erkende evenementen gehouden, zoals de bloemenbeurs en het internationale poëziefestival.

Dag 11 - Medellín

Vandaag staat, onder begeleiding van een (lokale) Engelstalige gids, een leuke en artistieke dagtour van ongeveer 8 uur gepland in de stad van transformatie en graffiti. Iets meer dan 20 jaar geleden was Medellín één van de gevaarlijkste steden ter wereld. Begin jaren negentig bereikte de jacht op drugsbaron Pablo Escobar, het hoofd van het Medellín-kartel, zijn hoogtepunt: Doodgeschoten op een dak door speciale operatietroepen, kwam de overheersing van "El Patrón" ten einde. Vanaf 2002 begon Medellin geleidelijk ten goede te veranderen. Tegenwoordig wordt de "Stad van de eeuwige lente" beschouwd als één van de meest innovatieve metropolen ter wereld.

U begint in de ochtend aan een fascinerende tour naar instellingen van het verleden en heden van de stad en leert
over de transformatie van een moloch die ooit gedoemd was tot een stad die nu wordt geprezen.
Medellín heeft ook een aantal geweldige stedelijke en lokale kunstinitiatieven geproduceerd. In spectaculaire graffiti en muurschilderingen komen politiek, sociale kwesties, geschiedenis, popcultuur en actuele thema's tot uitdrukking. De lokale autoriteiten erkennen de artistieke en culturele waarde en hebben de graffiti uitgeroepen tot cultureel monument van Medellín.

Onder begeleiding van lokale kunstenaars zult u door de beruchte Comuna 13 van Medellín wandelen en zowel een inleiding tot het dagelijkse leven in de buurt als over het belang van straatkunst als een manier van sociale communicatie krijgen.

Dag 12 - Medellin – Cartagena

Na het ontbijt gaat u samen met een Engelssprekende lokale gids met het openbaar vervoer naar een ontzettend leuke, lokale markt. Colombia is een paradijs voor fruitliefhebbers met bijna 350 soorten exotisch vruchten, waarvan sommigen voor ons Europeanen niet eens een naam hebben.

Tijdens deze tour verkent u de lokale markt "La Minorista" in het centrum van Medellín, een kleurrijke potpourri van fruit, groenten en bloemen uit de verschillende klimaatzones van Colombia. U kunt uiteraard het fruit proberen en u zult leren hoe u op de Colombiaanse manier voor een goede prijs kan onderhandelen. Een 100% puur en vers fruitsap zal aan het einde een welverdiende beloning zijn, net als de vele inzichten in het dagelijkse leven en de Colombiaanse cultuur die zorgen voor een perfecte afsluiting van uw authentieke verblijf in Medellín.

In de middag wordt u vanuit uw hotel in Medellín met een private transfer naar Riongro Airport gebracht, waar u een vlucht neemt naar de schitterende koloniale stad Cartagena. Bij aankomst wordt u met een private transfer en Engelstalige gids vanaf Cartagena Airport naar uw hotel gebracht. Vervolgens heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 13 - Cartagena

Vandaag heeft u een halve dag privé stadswandeling met (lokale) Engelssprekende gids, door het schitterende Cartagena.
Cartagena de Indias is zonder twijfel één van de mooiste steden van (Zuid-)Amerika. Het historische centrum, ommuurd door de vestingwerken en gebouwd in de koloniale tijd, heeft nog steeds de oorspronkelijke architectuur behouden en tegenwoordig wordt de ommuurde stad getoond in een eindeloos aantal kleuren die de sfeervolle en romantische stad vult met leven en Caribische charme. Zijn fascinerende geschiedenis geeft Cartagena, als één van de parels van die tijd, de plaats waar schatten werden opgeslagen en ooit de grootste haven voor slaven, een fascinerend en zeer belangrijke kijk op onze geschiedenis.

De wandeltocht in de door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen stad, begint bij uw hotel in de ommuurde stad. U bezoekt onder andere het San Diego-plein, het Fernandez de Madrid-plein, het Bolivar-park, het plein van de rijtuigen en het Santo Domingo-plein, de kathedraal en enkele andere belangrijke kerken zoals Santo Domingo.

Daarnaast wandelt u uiteraard over de imposante vestingmuren en door de meest karakteristieke straten van deze beeldschone stad terwijl u luistert naar fantastische legendes, die de stad te bieden heeft. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om op eigen gelegenheid optimaal te genieten van de stad.

Dag 14 - Cartagena

Vandaag heeft u de hele dag vrij om op eigen gelegenheid te genieten van Cartagena en/of de mooie omgeving buiten de stad. Via onze lokale agent kunt u extra optionele activiteiten boeken zoals bijvoorbeeld het maken van een boottocht, een dagje strand of een authentieke kookcursus.

Dag 15: Cartagena –Luchthaven

Onder begeleiding van lokale Engelstalige gids wordt u vandaag met een privé transfer naar Cartagena International Airport gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.

NOTE: Indien u deze reis wilt aanpassen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverblijf aan de mooie tropische kust van Colombia, kunnen wij dit uiteraard voor u regelen. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Daarnaast doet onze lokale agent een zelfde donatiebedrag aan het door u geselecteerde project in Colombia! Voor deze reis kunt u kiezen tussen 3 lokale projecten om te steunen:

1. Biopargue La Reserva: Colombia is een van de landen met de meeste biodiversiteit van de wereld. Tegelijkertijd wordt het land geconfronteerd met een toenemende bedreiging van zijn grootste aandeel: de biodiversiteit. In Cota, een paar kilometer ten noordwesten van Bogotá, ligt de stichting Bioparque La Reserva. Zij streven ernaar de destructieve dynamiek tegen te gaan die de Colombiaanse flora en fauna bedreigd. Hun missie is om de biodiversiteit van Colombia te behouden door te vechten voor bedreigde vogelsoorten, ecosystemen te creëren door verschillende inheemse soorten bomen te planten en om hun kennis te delen over de biodiversiteit van Colombia.

2. Arhuaca Indians: Met dit project steun je de inheemse stam uit het dorp Nabusimake, gelegen in de Sierra Nevade de Santa Marta. Onze agent steunt dit project in eigen hand en zorgt voor de lokale inheemse families. Ze zorgen voor de lokale school, geven financiële steun en helpen jongeren naar de universiteit te kunnen gaan. Ook helpen ze met het bouwen van de traditionele maloka (ronde hut), die ook gebruikt kunnen worden als accommodatie voor bezoekers.

3. ZGAP. Meer informatie vind je hier.

WAAR JE BLIJFT

Bio Hotel - Bogotá

Voor natuurliefhebbers, degenen die genieten van het authentieke en weten hoe belangrijk het is om voor de planeet te zorgen, is er het Biohotel Organic Suites Bogotá DC. Een milieuvriendelijk hotel in Bogota, uniek in de stad, ontworpen volgens de strengste normen voor milieubescherming. De accommodatie is ontworpen om luxe, comfort en ontspanning te combineren en is pionier in het toepassen van duurzame processen bij de bouw en exploitatie van het hotel.

De standaardkamers van het Biohotel zijn ontworpen voor en gericht op rust en functionaliteit, waarbij wordt gespeeld met natuurlijke en organische elementen. In totaal 24 m² ideaal voor 2 personen. Alle kamers zijn uitgerust met een kingsize bed of 2 aparte bedden, linnen van 400-draads biologisch katoen, badkamer, koffiezetapparaat, kabel-tv, 24 uur per dag draadloos internet, kluis, minibarservice, internationale gesprekken naar 60 landen en gratis lokale gesprekken naar vaste lijnen.… En volledig geluiddichte ramen om maximale privacy te garanderen tijdens uw dagen in Bogotá. Daarnaast is er de mogelijkheid om twee kamers met elkaar te verbinden voor mensen die in een groep of gezin reizen.

Een oase van welzijn: met sauna, massages, solarium en een bio-hydrotherapiecircuit op het terras van het hotel. Het hotel heeft een verticale landbouwtuin met biologische groenten voor het restaurant en de bar. Alle groenten komen uit de eigen biologische tuin, waarmee een gezond en biologisch menu wordt gecreëerd.

Gelegen op de achtste verdieping van het hotel, is een plek van ontspanning, gezondheid en ontmoeting, met een exclusieve en levendige bar. Ook is hier de gym, uitgerust met een duurzaam machinepark. Als u een training volgt, wekt u tegelijkertijd duurzame energie op voor het milieu.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Boutique Yararaka - Villavieja

Hotel Yaraka is een klein en sfeervol boutique hotel, centraal gelegen in het plaatsje Villavieja. Het oude gebouw heeft een schitterrende en modern gerenoveerde patio met zwembad, poolterras en lounge.

De kamers zijn modern, eenvoudig met comfortabele bedden en een badkamer met douche en toilet.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recycleren van afval
 • Plastic controle
Finca El Maco - San Agustín

De Maco is geen normaal hotel. U overnacht hier in een originele accommodatie midden in een ecologische boerderij. Ook bieden ze u de mogelijkheid om hun producten aan te schaffen zodat u zelf kunt koken aangezien zij u hiervoor alle faciliteiten bieden. Gaat u liever niet de keuken in, laat u dan in de watten leggen in het El Maco Restaurant (ontbijt en diner zijn inbegrepen voor onze reizigers).

In de boerderij kunt u genieten van een kopje koffie in de tuinen, luisterend naar de geluiden van het platteland, het uitzicht op de bergen aanschouwen, de tuin leren kennen of een dutje doen in een hangmat. Ze willen dat u geniet van een ontspannen en rustig verblijf midden in de natuur en ze helpen u graag verder in wat we kunnen om het zo te maken.

De eco boerderij heeft slechts 11 kamers met een capaciteit voor maximaal 28 personen en die zijn ingericht als onafhankelijke hutten, wat rust, privacy en genieten van de natuurlijke omgeving bevordert.

Het heeft een bevoorrechte locatie in de heuvels van San Agustín, op slechts 10 minuten van de stad en ook 10 minuten van het wereldberoemde archeologische park. U kunt dus ver genoeg weg zijn om een pauze te nemen van de stadsgeluiden maar toch dichtbij genoeg om van het dorpsleven te genieten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel La Plazuela - Popayan

De koloniale architectuur, de fijne afwerking en de frisheid van de tuinen maken La Plazuela het ideale hotel om een onvergetelijke ervaring te beleven. Gelegen voor de kerk van San José - uitgeroepen tot Nationaal Monument in 1996 - kunt u vanaf de balkons de gezellige straten zien die werden ontworpen door de eerste Spanjaarden die in de regio aankwamen.

Bij Hotel la Plazuela weten ze hoe we het gehemelte van hun gasten en bezoekers kunnen verrassen. Hun specialiteit, fusion food, is een voorstel van majestueuze technieken, smaken en combinaties, met verse, natuurlijke en gezonde, lokale ingrediënten.

Hotel La Plazuela biedt zijn gasten comfortabele kamers, sommige met een eigen balkon. De kamers hebben gratis wifi, HD kabel-tv, beveiligingsdoos, telefoon en een ruime badkamer met bad en toilet.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma
Finca Hotel Hacienda el Bosque del Saman - Coffee Triangle

Dit sfeervolle hotel heeft niet alleen een restaurant maar ook een buitenzwembad en een bar/lounge. Gratis continentaal ontbijt, gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en gratis parkeerplaatsen worden ook voorzien. U vindt er ook een snackbar/deli, een bubbelbad en een sauna.

De 35 kamers bieden een flatscreentelevisie, roomservice en een ventilator aan en een badkamer met een douche, toilet en gratis toiletartikelen.

De locatie beschikt over een buitenzwembad en een spabad. Overige recreatieve voorzieningen zijn onder andere een sauna. Mogelijk zijn hiervoor toeslagen van toepassing. Gasten kunnen ter plaatse lekker genieten van de verschillende wellnessvoorzieningen. De beschikbare behandelingen zijn gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen. De spa is uitgerust met een Turks bad/hammam.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Eco-badproducten
La Campana Boutique Hotel - Medellín

Geniet bij La Campana Hotel Boutique van een onvergetelijke ervaring en een unieke rust, in een comfortabele, rustige en natuurlijk charmante omgeving. In het restaurant kunt u optimaal genieten van een heerlijk ontbijt in de magische tuin, die speciaal ontworpen is voor vlinders en inheemse vogels.

Comfortabele kamer voor maximaal twee personen, heeft een tweepersoonsbed, Queen- of Kingsizebed. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, minisplit airco, kluis, led televisie en een badkamer met douche en toilet en lokale verzorgingsproducten.

Bij La Campana Hotel Boutique zetten ze zich in voor duurzaamheid, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en cultureel, sociaal en economisch erfgoed.

Het personeel en de gasten willen ze bewust maken van de impact die we genereren in onze dagelijkse activiteiten en mechanismen ontwikkelen om de negatieve te minimaliseren en de positieve te behouden of te verbeteren.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Plastic controle
Alfiz Hotel - Cartagena

Dompel uzelf onder in een unieke accommodatie-ervaring in het oude centrum van Cartagena bij Alfiz Hotel Boutique. Het voormalige 17e-eeuwse huis heeft een restauratie ondergaan om het comfort en de elegantie van een typisch koloniaal huis in Cartagena te combineren met de diensten van een modern topboetiekhotel.

Het 300 jaar oude huis, dat is gerestaureerd tot een charmant boetiekhotel, heeft vele verhalen binnen de muren. Uitgebreid onderzoek leidde tot de ontdekking van spannende details over de voormalige eigenaren van het huis: een Franse bootlegger in de koloniale tijd, de residentie van de Britse consul en een bekende koopmanswinkel.

Het decor en meubilair, met antiek en charmante oude stukken, en de 8 themakamers stellen de gasten in staat om de Colombiaanse geschiedenis en cultuur te leren kennen tijdens een verblijf in een van de beste hotels in Cartagena. Elk van de acht kamers met eigen badkamer is specifiek gewijd aan een belangrijke periode in de geschiedenis van Cartagena, van de inheemse bevolking tot de republiek. Hierdoor kunnen de gasten een stukje Colombiaanse geschiedenis ervaren terwijl ze genieten van een onvergetelijk verblijf in ons boetiekhotel.

Laat het tweetalige personeel u kennis laten maken met de vele verhalen en geheimen van ons hotel! Begin uw verblijf in Alfiz Hotel met een rondleiding door het historische pand. Als u meer wilt weten over de prachtige ommuurde stad, bieden ze ook zelfs wandeltochten en conciërgediensten aan voor de gasten.

Gunstig gelegen in het hart van de ommuurde stad van Cartagena, bent u slechts een korte wandeling verwijderd van Plaza de Bolivar, Plaza de la Aduana en vele winkels, galeries, restaurants en bars.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage per persoon voor Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €2,50 carbon-emissie donatie per persoon voor de binnenlandse vlucht aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • Privé chauffeur
 • Dagelijks Ontbijt, lunch en diner zoals aangegeven in het programma
 • Alle transfers/tours/excursies zoals aangegeven in het programma
 • Gerecycled en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Alle hotels zoals genoemd in het programma
 • Toegangsprijzen, excursies en bezienswaardigheden zoals aangegeven in programma
 • Lokale en Engelssprekende gidsen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 8 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

25/05/2024

Deference to article author, some fantastic selective information. http://www.tlovertonet.com/

You have brought up a very great details, regards for the post.
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

Hey! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers? http://www.tlovertonet.com/

What¦s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively helpful and it has aided me out loads. I'm hoping to contribute & assist different users like its helped me. Good job.
Pure Passion for our Planet

Gitarzyści

13/03/2022

Bardzo ciekawy blog, rzeczowy i wyważony. Od dzisiaj zaglądam regularnie. Pozdrowienia :-) https://www.gitara.xmc.pl

Doceniam twoje teksty i prawie wszystkie chłonę migiem, dziękuję za link z komentarza, on jest rankingowym dźwigiem.
Pure Passion for our Planet

Psychologia

03/03/2022

Urodzileś sie po to, by wieść nadzwyczajne życie, robić nadzwyczajne rzeczy i pomóc nadzwyczajnej liczbie ludzi. - Mike Litman https://www.psychologia.xmc.pl

Fantastyczny tekst Brawo! szczególnie spodobała mi się szata graficzna twojego bloga :-) zapraszam do siebie...
Pure Passion for our Planet

Wiertarki Stołowe

28/02/2022

Wspaniały blog wiele przydatnych informacji zawartych w poszczególnych postach, Dzięki Ci za to serdeczne, zapraszam także do siebie... https://www.wiertarki.xmc.pl

Naprawdę podoba mi się twój szablon WordPress zwłaszcza ostylowanie kaskadowych arkuszy styli, skąd go pobrałeś? Z góry dziękuję!
Pure Passion for our Planet

DualCyclop :)

25/02/2022

Wspaniały blog wiele przydatnych informacji zawartych w poszczególnych postach, Dzieki Ci za to serdeczne, zapraszam także do siebie... https://www.nahaczyku.xmc.pl

Trzeba mieć wytrwałość i wiarę we własne siły Twój portal jest tego przykładem. Trzeba wierzyć, że człowiek jest do czegos zdolny i osiągnać to za wszelka cenę!.
Pure Passion for our Planet

Pianino.XMC.pl

16/02/2022

Przeciwnosci, z ktorymi musimy sie zmierzyć, czesto sprawiaja, ze stajemy sie silniejsi. To, co dziś wydaje się stratą, jutro moze okazać sie zyskiem. - Nick Vujicic https://www.pianino.xmc.pl

Prawdziwy z Ciebie talent i mistrz pióra z ogromną łatwością przekładasz myśli na słowa... trzymaj tak dalej, dbaj i pięlęgnuj swego bloga... Czym się inspirujesz na codzień ? skad czerpiesz pomysły na wpisy ?
Pure Passion for our Planet

Google UltraFan:)

02/02/2022

Tak czytam twego bloga od jakiegoś czasu, ciągle mnie coś zastanawia, mie wyprowadzasz czytelnika do "ciemnego lasu". https://xmc.pl

Prawdziwy z Ciebie talent i mistrz pióra z ogromną łatwością przekładasz myśli na słowa... trzymaj tak dalej, dbaj i pięlęgnuj swego bloga... Skąd czerpiesz tak ciekawe inspiracje ?
Showing 1 - 8 of 8 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk