from €2.499,00
Boeking Aanvragen

Mexico: Ontmoet de authentieke Maya’s in magisch Mexico

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Mexico:

Mexico, officieel de Verenigde Mexicaanse Staten, is een land in Noord-Amerika grenzend aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Het is een federale republiek bestaande uit 31 staten en Mexico-Stad, gelegen op 2240 meter boven de zeespiegel en één van de grootste steden ter wereld. De meest gesproken taal is het Spaans en daarnaast hebben 67 indiaanse talen een erkende status. Deze worden door zo’n 10% van de bevolking gesproken.

Mexico is één van de zeventien megadiverse landen, met meer dan 200.000 verschillende soorten herbergt het 10 tot 12% van ’s werelds biodiversiteit. Mexico is het land met de grootste verscheidenheid aan reptielen met 707 bekende soorten, tweede qua zoogdieren met 438 soorten, vierde in amfibieën met 290 en eveneens vierde in flora met 26.000 verschillende  (beschermde) soorten. 170.000 km² van het land is beschermd als natuurgebied, waaronder 34 biosfeerreservaten, 68 nationale parken en vier natuurlijke monumenten.

Duurzaamheid:

De federale administratie die in december 2018 met haar beheer begon, gaf continuïteit aan de Nationale Raad van de Agenda 2030, zijn comités en technisch secretariaat. Sindsdien heeft het het perspectief van duurzame ontwikkeling geïntegreerd in zijn regeringsplan, sectorprogramma’s, begrotingsproces en vlaggenschipprojecten, en heeft het de onafhankelijke monitoring van indicatoren bevorderd, innovatieve initiatieven gelanceerd zoals de uitgifte van een staatsobligatie gekoppeld aan de doelstellingen van duurzame ontwikkeling (SDG), en instrumenten gegenereerd om vooruitgang in de Agenda 2030 te bevorderen met de steun van bilaterale en multilaterale samenwerking.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Cancun

Bij aankomst op de luchthaven van Cancun heeft u een transfer naar uw milieuvriendelijke hotel, dat op 20 minuten rijden van de luchthaven is gelegen. U heeft vervolgens de avond ter vrije besteding om bij te komen van uw vlucht en voldoende te ontspannen voordat uw rondreis daadwerkelijk begint (uw diner is niet inbegrepen).

Cancún is een stad in het uiterste oosten van Mexico, gelegen op het schiereiland Yucatán in de staat Quintana Roo. De officiële taal is het Spaans, hoewel het "Maya" nog steeds een belangrijke taal is. Vanwege haar ligging aan het strand is het uitgegroeid tot een populaire strandbestemming voor zowel buitenlanders als Mexicanen zelf.

Dag 2: De Maya-wereld van gisteren en vandaag

Na een ontspannen ontbijt gaat u in de ochtend per fiets op een door een lokale en Engelssprekende gids begeleid bezoek aan de bijzondere archeologische vindplaats Coba. De gids zal u alles vertellen over de geschiedenis van de Maya's en het complex, zoals de sportvelden die gebruikt werden voor het spelen van ōllamaliztli. Tijdens deze traditionele balsport van de Maya’s moesten de spelers via hun heupen een bal door een hoge stenen ring proberen te krijgen.
Cobá is een groot complex met meerdere bouwwerken die vrij ver uit elkaar liggen, waardoor de fiets hier een perfecte manier van vervoer is. De rit door de jungle is prachtig en onderweg kunt u regelmatig stoppen om een bijzonder bouwwerk te bekijken.

Vervolgens brengt u een bezoek aan het schitterende natuurreservaat Punta Laguna, waar u al wandelend in de jungle op zoek gaat naar apen en andere (inheemse) wilde dieren, gaat kanoën op het turquoise meer (en eventueel van de tokkelbaan kunt glijden) en u tenslotte ook deelneemt aan een authentieke Maya ceremonie.

Daarna gaat u zwemmen in de indrukwekkende Esmeralda cenote van de lokale gemeenschap van Nuevo Durango, waar u de middag en de nacht doorbrengt in de nabijgelegen Maya-gemeenschap van Nuevo Durango. U stopt bij het huis van een lokale familie die hun tuinen laat zien, leert over de verschillende geneeskrachtige planten en hun project dat bedreigde dieren herintroduceert in het wild.

En natuurlijk kunt u volop genieten van heerlijke huisgemaakte maaltijden gemaakt met lokale ingrediënten door het gastgezin waar u deze nacht verblijft.

Maaltijden: Ontbijt (hotel), lunch en diner (gastgezin) inbegrepen.

Dag 3: Ria Lagartos en Valladolid-tour

Na het ontbijt reist u verder naar Ria Lagartos, een klein vissersdorpje aan de kust van de Golf van Mexico: maak een boottocht om de indrukwekkende mangrovebossen, het zoutwater te ontdekken met kanalen vol krokodillen en vele soorten vogels, evenals de beroemde roze lagunes van Las Coloradas, de grootste broedplaats in Yucatan van roze flamingo's.

Daarna bezoekt u Tizimin, dat één van zijn mooiste geheimen bewaard op kilometer 4,5 van de snelweg: de Cenote Kikil, beschouwd als de toegangspoort tot de biosfeer van Río Lagartos, beroemd om zijn duizenden flamingo's die hier van mei tot september aankomen en zijn unieke vegetatielandschap.

Het belangrijkste juweel van dit gebied is de Kikil-cenote, één van de weinige in Mexico die bijna intact is gebleven. Laat u hypnotiseren door het water gekleurd met een mengsel van verschillende tinten groen en blauw. Het is ook een geweldige plek om te zwemmen met zijn meer dan 50 meter diepte.

In de middag heeft u tijd om de charmante stad Valladolid op de fiets te leren kennen (optioneel): verken de gezellige pleinen, de oude kerken, kleurrijke steegjes, koloniale architectuur en dompel uzelf onder in het dagelijkse Mexicaanse stadsleven.

Maaltijden: ontbijt, lunch inbegrepen

Dag 4: Chichen Itza, Maya-gemeenschap van Yaxunah en Izamal, de gele stad

Op deze vierde ontdekkingsdag bezoekt u vroeg in de ochtend de raadselachtige Maya-site en het nieuw gekozen wereldwonder, Chichen Itza. De fascinerende geschiedenis en de indrukwekkende restauratiewerken, die in de loop van de vorige eeuw werden aangevangen wordt tot leven gebracht door uw deskundige, lokale gids.

Chichen Itza is een must-see voor geschiedenisliefhebbers en is ongeëvenaard in de archeologie van de Nieuwe Wereld vanwege het perspectief dat het ons geeft op Meso-Amerikaanse gedachte, cultuur, architectuur en techniek.

Daarna gaat u op de fiets langs bij de gemeenschap van Yaxunah, een juweel binnen de Maya-cultuur, waar u gaat deelnemen aan activiteiten voor het bereiden van lokale specialiteiten (tijdens een traditionele lunch), een botanische tuin bezoekt, een duik neemt in een indrukwekkende cenote en het gemeenschapsmuseum bezoekt.

Daarna heeft u een transfer naar Izamal, de beroemde 'gele stad' van Mexico. Tegenwoordig is dit Yucateciaanse en magische dorp, dat uitgegroeid is tot een cultureel erfgoed (ook wel de Stad van Drie genoemd Cultures genoemd) en de thuisbasis is van Maya-tempels en koloniale huizen uit de 16e, 17e en 18e eeuw die u naar het verleden transporteren. U heeft de rest van de middag ter vrije besteding om door de mooie straten van Izamal te wandelen.

Maaltijden: ontbijt en diner (in lokaal restaurant Kinich) inbegrepen

Dag 5: Merida, culturele hoofdstad van Yucatan

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Mérida, waar u tijdens een mooie wandeltocht het prachtige stadscentrum van de hoofdstad van Yucatan gaat ontdekken: de traditionele voedsel- en ambachtsmarkt, het imposante "stadhuis" met zijn historische muurschilderingen, charmante pleinen vol van kleur en geschiedenis, de eeuwenoude kathedraal, de Paseo de Montejo en het Palacio Canton museum, dat gevestigd is in een oud historisch huis.

De middag heeft u ter vrije besteding om het programma rond 18.00 uur te hervatten met een bezoek aan het Yucatecan Gastronomie Museum, gevolgd door een heerlijk diner op dezelfde plaats.

Maaltijden: ontbijt inbegrepen, open lunch en diner inbegrepen.

Dag 6: Archeologische vindplaats van Uxmal, dorp Muna en ontdekking van een Hacienda

Vandaag brengt u een bezoek aan Uxmal en de hacienda van Yaxcopoil met een stop in het dorp Muna voor de lunch en een kennismaking met een heel bijzondere familie van Maya-ambachtslieden die nog pre-Spaanse kleivazen maken, beschilderd zoals in de oude Maya-pictografie codes.

Na dit bijzondere en tegelijkertijd leerzame bezoek reist u verder naar Campeche.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen

Dag 7: Van de kleurrijke straten van Campeche tot de jungle van Calakmul

Vandaag begint u aan een culturele wandeltocht door het elegante UNESCO-erfgoed van Campeche, waarbij u tevens langs gaat in het Museum van het fort van San Miguel (Archeologie en Historisch Museum van de staat Campeche), dat een uitgebreid en fascinerend aanbod heeft van voorwerpen van grote waarde, die gevonden zijn op diverse Maya-sites (oa Calakmul).

Na de lunch in een lokaal restaurant, reist u verder voor een overnachting in een jungle ecolodge nabij Calakmul.

Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

Dag 8: Onderdompeling in de Calakmul-biosfeer

U brengt vandaag een bezoek aan de indrukwekkende archeologische vindplaats Calakmul en de schitterende biosfeer-reservaat waar u volop kan genieten van de uitgestrekte natuur en de prachtige (inheemse) flora en fauna.

Na de lunch heeft u een transfer naar de Bacalar Lagune.

Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 9: Bacalar-lagune, kajakken bij zonsopgang en zwemmen

De fascinerende Bacalar-lagune staat bekend om zijn 7 tinten blauw. De lagune is ongeveer 42 km lang, gemeten van noord naar zuid, en minder dan 2 km op zijn breedst. Het meer staat bekend om zijn opvallende blauwe kleur en helderheid van het water, deels als gevolg van een bodem van witte kalksteen.

Zoals de meeste wateren op het schiereiland Yucatán, wordt het meer gevoed door ondergrondse rivieren, waarvan de regelmatige open poelen de zogeheten cenotes zijn. Vanwege de poreuze kalksteen heeft het schiereiland Yucatán bijna geen meren. Dit is verreweg de grootste en wordt gevoed door de 450 km lange ondergrondse rivier die deel uitmaakt van 's werelds grootste en unieke watergrotten-/tunnelsysteem. De lagune bevat daarnaast een enorme populatie van het oudste leven op aarde, de bloemkoolachtige stromatolieten die nog maar op een paar locaties wereldwijd voorkomen.

Vroeg in de ochtend gaat u op een waanzinnige zonsopgang kajaktocht. Bij terugkomst heeft u na het ontbijt de rest van de ochtend de tijd om op eigen gelegenheid te genieten van het resort en de aangrenzende lagune.

Aan het einde van de ochtend/begin van de middag heeft u vervolgens een transfer naar Tulum (met een lunchpauze onderweg bij Felipe Carrillo Puerto). Bij aankomst in Tulum heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Maaltijden: ontbijt, lunch inbegrepen

Dag 10: Vrije dag

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding, waarbij u kunt relaxen aan het strand, de binnenstad van Tulum kan ontdekken of, op aanvraag, via onze lokale agent een sportieve, avontuurlijke of culturele excursie kunt boeken.

Maaltijden: ontbijt inbegrepen

Dag 11: Klassieke Tulum Fietsdag

U gaat vandaag op een ontspannen fietstocht en rijdt over rustige wegen, bospaden en pueblo-straten om een verscheidenheid aan natuurlijke, culturele, historische en culinaire attracties te bezoeken, die en het lokale leven van Tulum kenmerken.

U begint de dag vroeg om voor de drukte de ruïnes aan de kust te bezoeken en van het prachtig uitzicht op de oceaan te genieten.

Daarna fietst u terug naar de stad voor een smakelijke brunch van heerlijke lokale taco's vers fruitcocktails. Daarna bezoekt u aan de rand van de stad een inheemse Maya-bijenboerderij, onderdeel van een stichting die hard werkt om het oogsten van deze bijenhoning opnieuw bij de lokale bevolking te introduceren.

Tenslotte gaat u één van de lokale cenotes bezoeken voor een verfrissende en welverdiende duik in het kristalheldere water!

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen

Dag 12: Het Cenote-avontuur en transfer naar Puerto Morelos

Vandaag gaat u op een bijzonder en onvergetelijk Cenote-avontuur waarbij u gaat snorkelen tussen tropische vissen en schildpadden, onderwatergrotten observeert en verbazingwekkende rotsformaties kalkstenen grotten verkent: dompel uzelf onder in de vrede en magie die alleen te vinden is in de grotten die bekend staan als 'de baarmoeder van de aarde'.

Na afloop van deze opnieuw bijzondere dag heeft u een transfer naar de zonnige kustplaats Puerto Morales.

Maaltijden: ontbijt en lunch inbegrepen

Dag 13: Snorkel Puerto Morelos en vrije middag

In de ochtend wordt u meegenomen op een snorkelexcursie op het wonderschone koraalrif van Puerto Morelos.

Na de inbegrepen lokale lunch heeft u de middag ter vrije besteding om te genieten van zon, zee, strand en talloze lokale specialiteiten om uiteindelijk met een tropische cocktail in de hand de zonsondergang op het strand van Puerto Morelos te aanschouwen.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inbegrepen

Dag 14: Adios! Transfer naar luchthaven

Na uw ontbijt eindigt deze mooie reis en bent u klaar om terug te gaan naar de luchthaven of om uw vakantie in Mexico voort te zetten.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in een milieuvriendelijke resort aan het strand van Puerto Morales of Tulum. Mail ons voor meer informatie.

Ontbijt en transport naar het vliegveld zijn inclusief.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.
Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* Movida Maya: Deze prachtige organisatie wil de capaciteit van inheemse jongeren vergroten, met behoud van hun culturele identiteit, om een duurzame toekomst voor zichzelf op te bouwen en bij te dragen aan het levensonderhoud van hun gemeenschappen. De belangrijkste doelstellingen:
1. Herwaarderen en versterken van traditionele kennis als potentieel levensonderhoud en economisch inkomen.
2. Versterken van de educatieve basiskennis en -vaardigheden die jongeren nodig hebben om hun eigen persoonlijke project te ontwikkelen en uit te voeren.
3. Genereer nieuwe modellen voor zelfvoorziening van leiders, in de gemeenschap en de samenleving, met bijzondere aandacht voor vrouwen.

* Alma Animal Tulum: Dit initiatief is een burgervereniging zonder winstoogmerk gericht op de redding, rehabilitatie, sterilisatie en adoptie van straatdieren.

* Tulum Circula: Dit is een organisatie die zich inzet voor milieubeheer, afgestemd op de doelstellingen van duurzame ontwikkeling (wereldagenda 2030), in overeenstemming met de wereldwijde campagne van de VN-omgeving Clean Seas, dit alles met als doel de waardigheid van het milieu als een hoogste waarde te erkennen en grondrecht op een gezond milieu.
Ze promoten specifieke acties voor de juiste terugwinning en het juiste beheer van afval, ontworpen voor gemeenschappen, delegaties en gemeenten in Mexico, via sociale programma's.

WAAR JE BLIJFT

Ecological Hotel El Rey del Caribe - Cancun

Dit milieuvriendelijke hotel ligt op 100 meter van het stadscentrum van Cancun en op 200 meter van het ‘Monument voor de Geschiedenis van Mexico’. Het sfeervolle en authentieke hotel heeft een hot tub, een zonneterras met een zwembad en een tuin. Het eigen restaurant serveert alleen ontbijt. Dit milieuvriendelijke hotel beschikt over zonneboilers, afvalrecycling en opvang van regenwater. Eco-hotel El Rey del Caribe ligt op 2 km van het strand van Cancun en op 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Cancun.

Comfortabele kamer met een Queensize bed voor twee personen, airconditioning, een plafondfan, een ijskast, een kluisje, een flatscreen-tv, natuurlijke en lokaal geproduceerde badprodcuten, en een buitenzitje voor een aangenaam verblijf.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Nojoch Keej Community - Nuevo Durango

Nojoch Keej ligt in de gemeenschap Nuevo Durango en is een klein familiereservaat dat Manuel en zijn vrouw Deya hebben gecreëerd met de bedoeling de soorten dieren, planten en bloemen die in de regio leven, te behouden en in stand te houden: de witstaarthert, tepezcuintle, hoco fazant en de melipona-bij zijn enkele van de dieren die u daar kan aantreffen.

Het is ook een plek om de gastronomie van het schiereiland Yucatan te leren kennen en Deya en haar familie koken met producten en vele unieke Yucatan-kruiden, die in hun biologische tuin zijn geoogst. Voor gasten zijn er 4 hutten, met de hand gemaakt door Manuel door middel van bioconstructietechnieken.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Fundadores - Valladolid

Het stijlvolle en prachtig gerenoveerde Hotel Fundadores biedt een 24-uursreceptie en een buitenzwembad met zonneterras. Tot de faciliteiten behoren een terras met picknickruimte, een mooie tropische tuin en er is gratis WiFi beschikbaar.

Alle ruime kamers in het hotel zijn uitgerust met een flatscreen-tv met kabelzenders, een bureau, een eigen badkamer en bieden ook uitzicht op het zwembad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Hacienda Sacnicte - Izamal

Izamal is een juweel van een koloniale stad, met bijna alle gebouwen die eidooiergeel zijn geverfd. Geplaveide straten en koloniale lantaarnpalen maken het landschap compleet. Schoon, rustig en schilderachtig, is het een geweldige stad om doorheen te slenteren. Er zijn Maya-piramides, gebouwen in koloniale stijl en vele schaduwrijke parken en pleinen.

Hotel Hacienda Sacnicte (witte bloem) is een werkelijk uniek, eigentijds, luxueus en hip milieuvriendelijk resort met de traditionele architectuur van de koloniale Hacienda. Om het evenwicht te vinden tussen de 17e eeuw en vandaag, hebben de eigenaren Philippe & Nadia een onvergetelijke serene sfeer gecreëerd om u een nieuwe realiteit van verfijnde vakanties te bieden om door te brengen met uw familie en vrienden.

Of u nu een volwaardige Yogi bent of een complete beginner, u zult genieten van Hacienda Sacnicte, met zijn open ruimtes, weelderige tuinen en algehele privacy en rust, het is de perfecte plek om te ontspannen en uw geest, lichaam en ziel te harmoniseren.
Schrijf u dus in voor een van de retraites, oefen op uw gemak of als u een Yogi bent, stel een groep samen en we helpen u er een succes van te maken met onze speciale pakketten, docentenkortingen en commissies.

Hacienda Sacnicte beschikt over tien prachtige kamers en suites, allemaal smaakvol, verantwoord en onafhankelijk ingericht, dus de werkelijke inrichting van de kamer kan afwijken van de afbeeldingen.

De deluxe kamers op de eerste verdieping, met hoge plafonds, met behoud van het ontwerp van de oude Hacienda, zijn ingericht met alle comfort en voorzieningen van een moderne suite. De kamers zijn uitgerust met een kingsize bed, premium beddengoed, badkamer met exclusieve biologische toiletartikelen, plafondventilator, airconditioning en WiFi.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Castelmar - Campeche

Dit milieuvriendelijke hotel in koloniale stijl is gevestigd in een gerestaureerd gebouw uit 1800 en ligt in het historische centrum van Campeche. Het heeft een buitenzwembad, een terras en gratis WiFi.

Het stijlvolle en tegelijkertijd sfeervolle Castelmar Hotel biedt ruime kamers met airconditioning, satelliet-tv en een eigen badkamer. Alle kamers zijn voorzien van originele tegelvloeren, hoge plafonds met houten balken en authentieke cederhouten meubels.

Het Castelmar ligt op een steenworp afstand van de zee en wordt omgeven door winkels, restaurants en historische gebouwen. De oude binnenstad van Campeche is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Boetiekhotel Toto Blue - Bacalar

Centrale ligging, comfortabele ruimtes en persoonlijke aandacht zijn de kenmerken die Toto Blue Hotel Boutique tot een aantrekkelijke accommodatie in Bacalar maken. De lokale eigenaren willen gasten een intieme en prettige service bieden om hun verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Het centrale gelegen en duurzaam ingerichte en kleurrijke pand is een strategisch startpunt om de charmes van de plaats te verkennen, zoals de beroemde lagune.

Het authentieke hotel heeft slechts 11 kamers, elk met verschillende kenmerken, zodat de gast degene kan kiezen die het beste bij zijn reisbehoeften past. Het heeft een restaurant, een bar, parkeergelegenheid een paar straten verderop en gratis internetverbinding. Het hotel heeft ook een uniek café plus een kunstgalerie, die kunst van verschillende lokale kunstenaars ondersteunt.

U verblijft in een comfortabele kamer met Kingsizebed (inclusief klamboe) en een goed verlichte ruimte, eigen badkamer, ventilator, flatscreen-tv en draadloze internettoegang.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Casa Colonial Vintage Hotel- Tulum

Casa Colonial ligt in Tulum, op slechts 3,9 km van de archeologische vindplaats van Tulum. Het hippe, milieuvriendelijke en zeer stijlvolle hotel heeft een buitenzwembad dat het hele jaar door geopend is en uitzicht op het zwembad, en de gasten kunnen genieten van een lokale specialiteiten in de hippe en gezellige bar annex restaurant.


Het hotel heeft tevens één van de best beoordeelde en awardwinning locaties in Tulum! Een uniek hotel op een unieke locatie met een unieke service, sfeer en uitstraling.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Ojo de Agua - Puerto Morelos

Gelegen aan het prachtige witte zandstrand van Puerto Morelos in de Mexicaanse Caraïben is het Ojo de Agua hotel speciaal ontworpen om aan alle eisen van de gasten te voldoen.

Het Hotel Ojo de Agua ligt aan het strand en heeft 35 onlangs gerenoveerde kamers met een moderne en eenvoudige stijl. Voor het strand ligt "The Great Mayan Reef", het op één na grootste barrièrerif ter wereld.

Dit hotel wordt gekenmerkt door de persoonlijke aandacht die aan elk van de gasten wordt gegeven, waardoor ze zich optimaal thuis voelen. Van 07.00 - 11.00 uur in de ochtend wordt bij de receptie gratis sap, fruit, melk, brood en koffie aangeboden.

De lichte slaapkamers hebben een airco, kluis, Smart TV, Frigobar, gratis wifi en een eigen badkamer met natuurlijke en lokaal gefabriceerde badproducten. Ook heeft u op het gedeelde balkon een eigen zitje met uitzicht op de prachtige baai.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25,00 per persoon donatie aan duurzaam, lokaal project
 • Recycled en navulbare waterfles/bidon
 • Lokale en Engelssprekende gids
 • Transfers van/naar vliegveld
 • Toegang tot alle sites
 • Alle genoemde activiteiten en benodigde apparatuur
 • Accommodatie: tweepersoonskamers
 • Ontbijten, lunches en diners vermeld als "inbegrepen" in het programma
 • Alle buitenlandse vliegtickets en luchthavenbelasting
 • Lunches en diners anders dan vermeld in de reisprogramma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transport (u heeft de keuze voor huurauto of auto met chauffeur)
 • Tips en eigen aankopen/persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Eventueel benodigde visakosten
 • Persoonlijke uitgaven zoals roomservice, internetkosten, wasservice, barrekeningen, telefoonrekeningen, tips etc.
 • Bezienswaardigheden en andere activiteiten dan benoemd in het programma

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de link op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk