from €1.299,00
Boeking Aanvragen

IJsland: Zuidkust Self-drive door adembenemend IJsland Deluxe

Reisduur

8 dagen/7 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

IJsland:

is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland en wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. Het noordoosten van het land ligt net binnen de poolcirkel en is het dunstbevolkte land van Europa.

De oudste delen van het eiland zijn 17 tot 20 miljoen jaar oud en het eiland groeit als gevolg van vulkanisme nog steeds aan. Het eiland is grotendeels opgebouwd uit vulkanisch materiaal en gesteente en heeft een aantal actieve vulkanen, waaronder de Katla onder de Mýrdalsjökull, het Laki-gebied, de Hekla, en het nieuwe eiland Surtsey.

Een natuurlijk fenomeen waar IJsland om bekendstaat, zijn geisers. Tot circa 1950 kwamen verspreid over heel IJsland zo’n 30 geisers voor. Op dit moment is de Strokkur, die zijn waterfontein om de 5-10 minuten omhoog spuit, de enige bron op IJsland die aan de verwachtingen van een geiser voldoet.

Flora en fauna: Een belangrijk kenmerk van IJsland is het zeer beperkt voorkomen van bomen. Het is niet zozeer de lage temperatuur maar vooral de beperkte groeiperiodes waarbij er geen vorst voorkomt. De poolvos is het enige oorspronkelijke landzoogdier. In zee leven walvissen en aan de kust vindt men twee soorten zeehonden, de grijze en gewone zeehond en gewone zeehond. De immigranten brachten schapen, koeien, varkens, paarden en pluimvee mee.

Reptielen, amfibieën en giftige dieren, zoals schorpioenen, komen op IJsland niet voor. ’s Zomers zijn er ook vlinders, die echter moeilijk waar te nemen zijn. In de schone en heldere wateren op en rondom IJsland komt zeer veel vis voor, zoals zalm, forel, platvis en kabeljauw.

IJsland is een belangrijk biotoop voor ontelbare vogels en vogelsoorten. Vele soorten eenden en ganzen komen er voor, naast zeevogels, waadvogels en zeldzame roofvogels zoals de sneeuwuil. Op IJsland komen zowel overwinteraars voor als vogels die het als rustplaats, broedplaats of foerageerplaats gebruiken.

IJsland zet zich volledig in voor de uitvoering van Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, zowel nationaal als internationaal. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) zijn geïntegreerd in het overheidsbeleid inzake sociale, economische en ecologische aangelegenheden, met een bijzondere nadruk op het opbouwen van een vreedzame en rechtvaardige samenleving, vrij van angst en geweld.

In eigen land streeft de regering ernaar gemarginaliseerde groepen in de samenleving te identificeren en beter van dienst te zijn en partnerschappen op te bouwen om de grote ecologische voetafdruk van de moderne levensstijl aan te pakken. IJsland levert nog steeds een nettobijdrager aan klimaatverandering, maar streeft uiterlijk in 2040 naar koolstofneutraliteit. Internationaal deelt IJsland zijn expertise op het gebied van gendergelijkheid, landherstel en het gebruik van duurzame natuurlijke mariene en energiebronnen door middel van zijn internationale samenwerking die bijdraagt ​​aan wereldwijde vooruitgang op het gebied van SDG’s.

View More

Reisplan

Dag 1: Keflavík International Airport - Reykjavík (50 km)

Uw IJsland-avontuur begint op het moment dat u aankomt op Keflavik Airport. Zodra u uw huurauto hebt opgehaald, adviseren wij u om uw reis goed te beginnen (en als u niet al te laat arriveert) met een bezoek aan de wereldberoemde Blue Lagoon.

Zorgt u er in ieder geval voor dat u uw zwemkleding bij de hand heeft, zodat u een ontspannende duik kunt nemen in het rustgevende, geothermische water van de lagune voordat u door reist naar Reykjavik voor uw eerste nacht in IJsland. Als u van plan bent om Blue Lagoon later tijdens uw rondreis te bezoeken, ga dan gewoon rechtstreeks naar Reykjavík en geniet van uw avond in deze bruisende en hippe stad, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld.

Dag 2: Reykjavík - Borgarfjörður - Húsafell (150 km)

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijt vertrekt u vandaag vanuit Reykjavik naar de mooie regio Borgarfjörður. Onderweg kunt u een stop maken bij het Settlement Centre in Borgarnes en bij de beroemde Deildartunguhver warmwaterbron, de grootste in IJsland in termen van waterproductie per seconde.

Daarna maakt u een stop in Reykholt, een klein dorpje in het westen van IJsland en gelegen in de mooie vallei Reykholtsdalur vlak bij de rivier Hvítá. Hier woonde de bekende IJslandse schrijver en politicus Snorri Sturluson die hier ook werd vermoord. Zijn boerderij, die met een tunnel is verbonden met een warme bron waar Snorri in baadde, Snorralaug, is toegankelijk voor het publiek.

Reykholt, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de IJslandse geschiedenis en dat ten tijde van Snorri Sturluson uitgroeide tot één van de intellectuele centra van het land, heeft tegenwoordig slechts 60 inwoners. Er is een permanente expositie en een bibliotheek met de werken van Snorri Sturluson.

Na dit bezoekt vervolgt u uw reis naar schitterende Hraunfossar-watervallen. De Hraunfossar (lavawatervallen) aan de Hvítá (Witte rivier) in het westen van IJsland is een heel bijzondere reeks van watervallen. Over een afstand van meer dan 900 meter stromen vele waterstroompjes vanuit het lavaveld Hallmundarhraun in de rivier. Het lavaveld ontstond door een uitbarsting van een vulkaan die nu onder de Langjökull gletsjer ligt. Aangezien het lava zeer poreus is en op een harde en waterdichte ondergrond ligt, stroomt smeltwater en regenwater tussen het lava en de harde ondergrond naar beneden totdat het bij de Hvítá als het ware naar de lager liggende rivier stroomt: een spectaculair gezicht.

U brengt vervolgens de nacht door op het IJslandse platteland, weg van de lichtvervuiling van Reykjavík en zijn buitenwijken. Van september tot half april is deze plek uw eerste echte kans om het noorderlicht te observeren, mits de lucht natuurlijk helder is!

Optionele activiteiten, die u kunt reserveren via onze lokale agent:
- Krauma Spa in Deildartunguhver: één van de nieuwste Spa’s in IJsland (2018). Het biedt ontspannende natuurlijke geothermische baden, een koud bad om uw bloedcirculatie te stimuleren, rustgevende sauna's en een ontspanningsruimte waar u kunt uitrusten bij de openhaard terwijl u naar rustgevende muziek luistert.

- Canyon-baden in Húsafell: Er is geen authentiekere IJslandse ervaring dan wandelen door de surrealistische landschappen van de hooglanden gevolgd door een ontspannen duik in een geothermisch zwembad. Exclusieve en privé excursie.

- IJstunnel in Langjökull: Voor de avontuurlijke reizigers is het mogelijk de gletsjer (of eigenlijk de Langjökull ijskap), in te gaan en in een verbazingwekkende kunstmatige tunnel, diep in het ijs te bezoeken! Aan boord van een monstertruck gemonteerd op acht enorm wielen bereikt u de top van Langjökull en bezoekt u dit ongelooflijke onderwereld labyrint. Echt een unieke ervaring!

Dag 3: Golden Circle (ongeveer 300 km)

Vandaag is het tijd om enkele van de meest interessante en beroemde gebieden van IJsland te bezoeken, in de beroemde Golden Cirkel regio. U begint uw reis vandaag in Þingvellir National Park, dat wordt beschouwd als een geologisch wereldwonder. Dit is een zeer interessant gebied, zowel vanuit geologisch als vanuit historisch oogpunt. Hier kan u de effecten zien van de tektonische plaatbewegingen die scheuren en spleten in de aarde hebben geopend.

U vervolgt uw reis door het mooie Lyngdalsheiði-plateau en het dorpje Laugarvatn, om het geothermisch gebied van Geysir te bezoeken, waar de indrukwekkende hete bron Strokkur elke 5 tot 10 minuten een enorme waterkolom hoog de lucht in spuugt.

Daarna is het nog maar een korte rit naar de prachtige Gullfoss, dat door velen als de allermooiste waterval van IJsland wordt beschouwd. Het water dondert hier via twee basalt trappen, die min of meer haaks op elkaar staan, meer dan 30 meter naar beneden in een kloof die ook weer geheel haaks op de tweede trap staat. De kloof is meer dan 70 meter diep, 20 meter breed en 2,5 kilometer lang. Het in de kloof neerstortende water zorgt vrijwel altijd voor een grote hoeveelheid stuifwater dat, als de zon erop schijnt, prachtige regenbogen veroorzaakt. Daaraan dankt de Gullfoss zijn naam: Gouden waterval.

Uiteindelijk vervolgt u na een enerverende dag uw weg naar uw accommodatie en rijdt door het dorp Flúðir voor een overnachting in Hotel Fljótshlíð in het Hella gebied.

Optionele activiteiten, die u kunt reserveren via onze lokale agent):
- Fontana Spa in Laugarvatn: Halverwege tussen Þingvellir en Geysir, in het dorp Laugarvatn, bevindt zich Kuuroord Fontana. Hier kunt u genieten van verschillende baden met warm water, sauna's en, voor de dapperste, het koude water van Laugarvatn, het meer dat grenst aan de Spa.

- Secret Lagune in Flúðir: Gamla Lauginn, ook wel bekend als Secret Lagoon, was ooit de plaats waar mensen uit de regio leerden zwemmen maar uiteindelijk meestal bijeen kwamen om te socializen. Gelegen in het dorp Flúðir, ten zuiden van Gullfoss en Geysir, is de lagune ideaal gelegen zodat het bezocht kan worden tijdens uw bezoek van de Gouden Cirkel.

Dag 4: Zuidkust - Vík - Kirkjubæjarklaustur (170 km)

Na het ontbijt vervolgt u uw reis waarbij u onderweg langs de zuidkust de schitterende Seljalandsfoss waterval passeert. Mits het pad er niet ijzig en glad is, is het mogelijk om achter deze waterval langs te lopen! Verder op de route van vandaag ontdekt u de Skógafoss waterval, één van de hoogste en meest indrukwekkende van IJsland. De Skógafoss is 60 meter hoog en 25 meter breed en ligt niet ver van het plaatsje Skógar. De Skógá rivier stroomt daar nu over de rand van een klif van de voormalige kustlijn van IJsland. Nadat de kustlijn zich door het omhoogrijzen van IJsland na de laatste ijstijd teruggetrokken had (de kustlijn ligt nu ongeveer 5 kilometer verderop), bleven de kliffen achter en vormen nu over vele kilometers samen met de er achterliggende bergen de begrenzing tussen het laagland en de hooglanden.

In het kleine dorpje Skógar vind u een volkmuseum dat laat zien hoe mensen in de afgelopen eeuwen in IJsland hebben geleefd. Voordat u na een dag vol watervallen en hooglanden door reist naar uw accommodatie in het Kirkjubæjarklaustur gebied, stopt u nog bij één van de beroemde zwarte zandstranden van de zuidkust in het kleine dorpje Vík of aan het strand van Reynisfjara. De stranden hebben hun zwarte kleur te danken aan de gestolde lava uit de vele vulkanen die in het gebied door de eeuwen heen zijn uitgebarsten.

Optionele activiteiten, die u kunt reserveren via onze lokale agent:
- Gletsjerwandeling in Skógar-gebied: Tijdens deze redelijk gemakkelijke wandeling kunt u veilig het prachtige blauwe ijs, de ruggen en diepe spleten van de gletsjer ontdekken. Leer terwijl u geniet van de wilde landschappen meer over het gedrag van gletsjers en hun impact op de natuur. Een gespecialiseerde en ervaren lokale gids zal u leren hoe u de basisuitrusting, zoals stijgijzers en ijsbijl, moet gebruiken.

Dag 5: Kirkjubæjarklaustur - Skaftafell - Jökulsárlón (160 km)

Vandaag gaat u verder op ontdekking in het oosten naar het schitterende Skaftafell National Park. Tijdens een wandeling door dit nationale park loopt u naar de voet van de Öræfajökull-stratovulkaan en Hvannadalshnúkur, de hoogste top van het land (2110m), waar u volledig omringd bent door gletsjertongen afkomstig van de Vatnajökull-ijskap aan de ene kant en de vulkanische zandvlaktes van Skeiðarársandur aan de andere kant.

Als u uw tocht verder naar het oosten vervolgt, stopt u vervolgens bij Jökulsárlón, een prachtige gletsjerlagune van ca. 18 m² waar de gletsjer is opgesplitst in prachtige ijsbergen. Deze ijsreuzen drijven vredig naar de oceaan onder de onbewogen en ontspannen blikken van enkele Vlaamse zeehonden. Neem de tijd om rond te lopen in deze prachtige omgeving en het mooie nabijgelegen strand, het zogenaamde "Diamond beach".

Optionele activiteiten, die u kunt reserveren via onze lokale agent:
- Gletsjerwandeling in Skaftafell: Tijdens deze leuke en redelijk makkelijke wandeling kunt u veilig het prachtige blauwe ijs, de ruggen en diepe spleten van de gletsjer. Leer terwijl u geniet van de wilde landschappen meer over het gedrag van gletsjers en hun impact op de natuur. Nee technische kennis is vereist. Een gespecialiseerde en ervaren gids zal leer je hoe je de basisuitrusting, zoals stijgijzers en ijsbijl, moet gebruiken: technische kennis is niet vereist, een goede fysieke conditie is echter aan te raden om volop van deze activiteit te kunnen genieten.

- IJsgrottentocht in Vatnajökull: Door het verschuiven van de Vatnajökull-gletsjer ontstaan, op steeds wisselende plaatsen, zo nu en dan prachtige ijsgrotten die slechts gedurende enkele weken te zien zijn. Een ijsgrot bezoeken op IJsland is een adembenemende ervaring en u waant uzelf in een andere wereld. Omdat een gletsjer altijd in beweging is, kan een bezoek aan de ijsgrotten dus gevaarlijk zijn. Bezoek daarom nooit een ijsgrot op eigen houtje. Wij werken samen met één van de weinige bedrijfjes in IJsland, die een bezoek (vaak alleen in de winter) aan een ijsgrot aanbieden.

Dag 6: Jökulsárlón - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur - Vík / Skógar (280 km)

Na het ontbijt is het alweer tijd om langs de zuidkust terug te gaan om de regio Vík en Skógar te bezoeken. U kan vandaag perfect gebruik maken van de tijd om tijdens deze tweede dag in deze regio’s bepaalde gebieden te bezoeken of optionele activiteiten (zie dag 5) uit te voeren, waar u op de heenweg geen tijd meer voor had: geniet dus van volop van dezelfde adembenemende landschappen maar deze keer gezien vanuit een ander perspectief.

Dag 7: schiereiland Reykjanes - Reykjavík (240 km)

Het is vandaag tijd voor de terugreis naar Reykjavík. Vanuit de regio Selfoss en Hveragerði kunt u een omweg maken langs de kust van het prachtige schiereiland Reykjanes, richting Grindavík en de Blue Lagoon. Onderweg rijdt u door prachtige, ruige en vulkanische landschappen.

Maak ook nog een korte stop bij Krýsuvík, een opmerkelijk hete brongebied waar u talrijke stoomopeningen en borrelende modderpoelen zult ontdekken.

Bij aankomst in Reykjavik kunt u in de avond ter vrije besteding genieten van het leuke en hippe stadsleven in de hoofdstad Reykjavik of alsnog (of opnieuw) een bezoek brengen aan de thermen en warmwaterbronnen van Blue Lagoon (of van The Retreat Hotel).

Dag 8: Reykjavík - Keflavík International Airport (50 km)

Rijd naar de luchthaven van Keflavík voor uw vlucht terug naar Nederland. Afhankelijk van de tijd van uw vlucht, kunt u mogelijk nog een paar uur genieten van de hoofdstad Reykjavík of besluit om een extra nacht aan u verblijf toe te voegen en alle verbazingwekkende dingen te ervaren deze leuke stad te bieden heeft.

NOTE: een verlenging op IJsland kunnen wij uiteraard voor u regelen. Mail ons voor meer informatie..

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

WAAR JE BLIJFT

Eyja Guldsmeden Hotel Reykjavik

Eén van de jongere leden van de familie Guldsmeden woont in Reykjavik en heet Eyja Guldsmeden. Dit mooie hotel is een modern, voormalig kantoorgebouw en daarom heel anders dan de meeste van de andere hotels, die typisch Europees van rond de eeuwwisseling zijn, en ze waren erg opgewonden om te zien hoe de rommelige Boheemse stijl en ongestructureerd maximalisme zich zouden vertalen in een moderne, meer ruige omgeving - en we zijn blij te kunnen zeggen dat de operatie een succes was!

Eyja had niet beter kunnen uitpakken - de klassieke Guldsmeden-designelementen gedijen met een modernere benadering en Eyja is een mooi voorbeeld van de natuurlijke progressie van de Guldsmeden Hotels-stijl die bij elk nieuw huis plaatsvindt!

Eyja Guldsmeden ligt in het opkomende centrum van Reykjavik, met een fantastisch uitzicht over de stad en de kenmerkende berg Esja. Ze zijn graag uw thuisbasis in deze buurt, met veel gezellige cafés en winkels om de hoek. Ze kennen alle leuke dingen om te doen, te zien en te genieten, dus vraag gerust om advies en een routebeschrijving!

Guldsmeden Hotels hebben altijd een voorkeur gehad voor lokale en duurzame producten - vooral de producten die we eten en drinken.
Over het algemeen is duurzaamheid voor hun het fundamentele element van de hele operatie en er wordt geen beslissing genomen, een productie gestart of een nieuw proces geïntroduceerd zonder dat de duurzaamheidshoek dit eerst heeft gedefinieerd. Het is onze eerste prioriteit die alle doelen stelt.

Ze doen er alles aan om onze gasten een geweldig verblijf te bezorgen met zo min mogelijk negatieve gevolgen voor het milieu, terwijl ze bijdragen aan de gemeenschappelijke kennis over duurzame praktijken binnen de dagelijkse bedrijfsvoering. Als een bedrijf opgericht in een ondernemersgeest, zijn ze constant in ontwikkeling - maar de kernkracht zal altijd zijn om een ​​warme en persoonlijke ervaring te bieden en afscheid te nemen van hun gasten die de voldoening hebben gekregen van een geweldig verblijf, een gevoel van gastvrijheid, een wens om terug te keren - en hopelijk een paar goede tips en ideeën voor een milieuvriendelijker dagelijks leven.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Húsafell Hotel - Húsafell

Door het comfort van een modern hotel te combineren met de unieke wonderen van de IJslandse natuur, nodigt Hotel Húsafell u uit om de verborgen hoek van de bovenaardse Hooglanden van IJsland te ontdekken.

Hotel Húsafell biedt 48 kamers in vier verschillende categorieën. Alle kamers zijn voorzien van modern meubilair, vloerverwarming, biologische IJslandse toiletartikelen en origineel werk van de lokale kunstenaar Páll Guðmundsson. Alle kamers zijn rookvrij.

Bij Hotel Húsafell richten ze zich op seizoensgebonden menu's met lokale ingrediënten om van te genieten in een internationale omgeving.
keuken. Lekker eten, drinken, bediening en een prachtige omgeving zorgen voor een onvergetelijke avond.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
360 Hotel - Mosató

Het duurzame 360 Graden Hotel is schitterend en rustig gelegen midden in de natuur met, de naam zegt het al, 360 graden uitzicht op de overweldigende omgeving van Zuid IJsland. Kamers hebben hoge plafonds en grote open ramen met prachtig uitzicht, een ruwe onafgewerkte look met betonnen muren, panoramische uitzichten en chique interieurs die zowel over functie als over stijl gaan. Inbegrepen is een gastronomisch ontbijt, toegang tot de spa met een geothermisch verwarmd zwembad en saunaruimte, Wi-Fi, gratis parkeergelegenheid en een excursiebalie.

Het vaste diner of 'de vangst van de dag van de chef' zoals het wordt genoemd, is een driegangendiner dat altijd bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Het diner wordt elke dag geserveerd, het hele jaar door van 19.30 uur tot 21.00 uur. Ze bieden traditionele IJslandse gerechten en de culinaire tradities van de familie met producten van boer tot bord.

Alle gasten hebben toegang tot het thermale bad met een zwembad met warm geothermisch water en een sauna. Een bezoek aan IJsland is niet compleet zonder een duik in één van de thermale baden. De hottub is een geothermisch bad met water dat vanuit 300 meter onder de oppervlakte komt. Het komt omhoog door de lava, wat betekent dat het alle mineralen verzamelt.

Ze proberen natuurlijke baden na te bootsen, dus verwacht geen voorzieningen met marmeren muren en vloeren. Met een temperatuur van ongeveer 36-40 graden Celcius is het thermale zwembad ongeveer 8 x 4 meter groot en 1,2 meter diep. Het warme water stroomt constant door het zwembad, wat ervoor zorgt dat de stroming het zwembad altijd schoon houdt. Vanwege de rijkdom aan mineralen in het water, zou baden therapeutische en genezende voordelen hebben.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Magma Hotel - Kirkjubæjarklaustur

Magma Hotel is een klein en intiem hotel gelegen in een van de mooiste regio's van Zuid-IJsland, dichtbij Kirkjubæjarklaustur. Het uitzicht vanuit het hotel is uniek: een meer rijk aan vogels, met mos bedekte lavavelden, een gletsjerrivier met zwart zand, evenals vulkanen en de Vatnajökull-gletsjer die in de verte opdoemen. Het is ook de perfecte plek om in de winter een glimp op te vangen van het majestueuze noorderlicht. Verblijf in Magma Hotel om te ontspannen en te genieten van de natuur in een moderne, maar charmante sfeer.

De bistro dankt zijn naam aan het jaar dat Lakagígar uitbrak en het uitgestrekte lavaveld naast het hotel creëerde. De bistro, met een geweldig uitzicht op Vatnajökull, is warm en gezellig met een comfortabele sfeer, perfect om te ontspannen, tijd door te brengen met je reisgenoten en om andere gelijkgestemde reizigers te ontmoeten. De bistro biedt de hele dag gratis koffie en thee, en er zijn boeken en tijdschriften om door te nemen, evenals bordspellen waar uw groep van kan genieten. De setting is ook romantisch, aangezien stelletjes kunnen genieten van een diner en drankjes bij kaarslicht. S Avonds biedt Magma Hotel een heerlijk huisgemaakt diner in een vriendelijke en ontspannen sfeer. De gerechten variëren afhankelijk van het seizoen, maar je vindt er altijd verse lokale ingrediënten, gezonde opties en IJslandse gerechten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Fosshotel - Jökulsárlón

Het duurzame viersterren hotel is schitterend gelegen tussen twee van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van IJsland, Skaftafell en de gletsjerlagune Jökulsárlón.

De locatie is perfect voor natuurliefhebbers, aangezien het hotel tussen Skaftafell en Jökulsárlón gletsjerlagune ligt, twee van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van IJsland, een echt paradijs voor wandelaars.

Fosshotel Glacier Lagoon biedt comfortabele en moderne kamers met hoge plafonds, grote ramen met uitzicht over de bergen of de oceaan. De kamers zijn voorzien van satelliettelevisie, koffie- en theefaciliteiten, minibar en lokale biologische toiletproducten. Gasten kunnen genieten van gratis WiFi, een bar en een ontspanningsruimte.

In het restaurant, gelegen direct onder de hoogste top van IJsland, Hvannadalshnúkur (2110m), wil de chefkok u meenemen op een unieke voedselreis. De keuken is geïnspireerd op de IJslandse natuur rondom het hotel waarbij ze de nadruk leggen op kwaliteit en creativiteit in hun gerechten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Kria - Skógar

Het stijlvolle en moderne eco hotel beschikt over prachtig ingerichte loungeruimtes, een restaurant en een cocktailbar op een toplocatie aan de zuidkust van IJsland. Hotel Kria streeft ernaar om gasten service en comfort van de hoogste kwaliteit te bieden en tegelijkertijd haar inspanningen voor het milieu te verbeteren en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Alle kamers hebben een modern interieur en zijn volledig uitgerust met gratis Wi-Fi, LCD, satelliet-tv, haardroger, kledingrek, extra kussens, telefoon, lokale en natuurlijke badproducten en een waterkoker met thee en koffie. De kamers zijn uitgerust met een bureau en een eigen badkamer en hebben allen een schitterend uitzicht om de wonderschone omgeving .

Drangar Restaurant is in de zomer van 2018 samen met het hotel geopend. Het ligt aan de zuidkust van IJsland en is de thuisbasis van veel reizigers die de altijd prachtige stad Vík doorkruisen. Door de nadruk te leggen op de constant veranderende omstandigheden in IJsland, waar buiten niet veel groeit, zijn ze trots op het zorgvuldig selecteren van alleen seizoensingrediënten van de hoogste kwaliteit, die vanuit traditionele recepten zijn verwerkt tot moderne en zeer smaakvolle gerechten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage per persoon aan het Calamiteitenfonds
 • €2,50 bijdrage per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon Ocean Cleanup Project
 • Comfortpakket: 7 x nachten in 4 *, boetiek en kwaliteit country hotels
 • Ontbijt bij de accommodatie
 • Lokale belastingen en 11% BTW
 • Een gedetailleerde routebeschrijving
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Internationale vluchten naar IJsland
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Huurauto tijdens de rondreis
 • Minibar, telefoon, bagageafhandeling en alle andere toeslagen en services bij accommodatie
 • Extra nachten en/of upgrades
 • Optionele dagtochten en activiteiten, zoals in rondreis beschreven
 • Maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.299,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk