from €3.499,00
Boeking Aanvragen

Ecuador: Eco Ecuador Experience

Reisduur

18 dagen / 17 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Ecuador:

Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar (in het Spaans: ecuador), die het land doorsnijdt. Het land wordt in vier zones verdeeld: de kust (Costa), de Andes (Sierra), het Amazonebekken (Oriente) en de Galapagoseilanden.

De natuur in Ecuador kreeg, via het Pachamama beginsel, in 2008 bescherming in de grondwet, een wereldprimeur in het milieurecht. Enkele belangrijke natuurgebieden zijn het Amazoneregenwoud, de Galapagoseilanden en de Nationaal parken Sangay en Yasuní. Daarnaast telt het land ook zes bioreservaten.

Quito:

Dit is de hoofdstad van Ecuador, formeel bekend als San Francisco de Quito en ligt op 2.850 meter boven zeeniveau. Vanwege zijn geografische ligging, vlakbij de evenaar, staat de stad bij de lokale bevolking bekend als “de stad van de zon”. Het is de hoogste officiële hoofdstad ter wereld, gevestigd in het noorden van centraal Ecuador. De stad ligt in het stroomgebied van de Guayllabamba, op de oostelijke hellingen van Pichincha, een actieve stratovulkaan in het Andesgebergte. De oude binnenstad van de stad wordt beschouwd als het best bewaarde historische centrum van Latijns-Amerika en heeft door de jaren heen haar authenticiteit behouden.

Cuenca:

Ook wel “Nuestra Señora de los 4 ríos de Cuenca” genoemd, is een stad in het zuidelijke deel van Ecuador en staat bekend als één van de mooiste en meest representatieve steden van het land en het culturele centrum van Ecuador. Het is de derde grootste stad van Ecuador en wordt doorkruist door 4 rivieren: Tomebamba, Machay, Yanucay en Tarqui. Cuenca is met zijn smalle straatjes, prachtige pleinen en imposante kathedralen een echte represent voor het koloniale deel van Quito. De nieuwe kathedraal is één van de meest indrukwekkende gebouwen met het bloemenplein om de hoek. In de binnenstad vindt u de archeologische vindplaats Pumapungo, waar u de Cañaris-muren kunt bewonderen, gevolgd door de Inca-muren. Een andere belangrijke plaats om te bezoeken is het uitkijkpunt “el Turi” vanwaar u de hele stad Cuenca en haar omgeving kunt zien. De stad staat bekend om het maken en verkopen van de Panama-hoed. Het heeft een bruisend nachtleven, waarbij veel inwoners vooral graag naar de bars aan de rivieroevers gaan.

Amazone:

Het schitterende Amazonegebied van Ecuador wordt ook wel ‘La Selva’ (de jungle) genoemd en hier vindt u nog een pure en natuurlijke habitat en het is tevens de thuisbasis van vier belangrijke inheemse Amazone gemeenschappen. Het Yasuni National Park heeft een totaaloppervlakte van bijna 10.000 km2 en heeft misschien wel de grootste biodiversiteit van de wereld. Hieronder vallen 150 soorten amfibieën, bijna 600 vogelsoorten, meer dan 100 reptiel- en vleermuizen soorten, meer dan 4.000 soorten vaatplanten en 100.000 insecten soorten.

Het Cotopaxi National Park ligt in de centrale hooglanden van Ecuador en staat bekend om de prachtige vulkaan Cotopaxi. De Cotopaxi is 5897 meter hoog en wordt beschouwd als één van de hoogst actieve vulkanen ter wereld. Afgezien van de vulkaan is het Cotopaxi National Park een geweldige plek om te wandelen, mountainbiken en paardrijden. In het park leven wilde paarden, lama’s, vossen, herten, Andescondors en brilberen.

Isla de la Plata:

Dit betekent in het Engels “The Silver Island” en de naam komt van de legende dat de Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake in de 16e eeuw een nooit ontdekte schat van zilver begroef. Maar het wordt ook ironisch genoeg de Galapagos van de armen genoemd. Deze bijnaam werd gegeven omdat verschillende (niet alle!) vogelsoorten die in de Galapagos voorkomen daar leven en omdat de tocht naar het eiland ook veel goedkoper is dan naar de Galapagos. Het 14 km2 kleine eiland maakt deel uit van het Machalilla National Park. De fauna en flora: Het eiland is de thuisbasis van de drie soorten boobies: de beroemde Galapagos-icoon blauwvoetgent, de roodvoetgent en de Nazca-domoor. U kunt ook prachtige fregatvogels, tropische vogels en Peruaanse pelikanen tegenkomen. Gegolfde albatrossen zijn ook te zien tijdens hun niet-broedperiode. Ze broeden normaal gesproken uitsluitend op het eiland Española in de Galapagos, van april tot december, maar het komt voor dat een paar paren tijdens hun broedseizoen op Isla de la Plata verblijven. De omringende wateren zijn net zo geweldig als het binnenland van het eiland. Afgezien van het enorme scala aan tropische vissen, kunt u de Zuid-Amerikaanse zeeleeuw, zeeschildpadden, mantaroggen, dolfijnen of zelfs bultruggen zien, die tijdens hun trek van half juni tot half oktober te zien zijn. Walvistochten worden vaak gecombineerd met uitstapjes naar Isla de la Plata.

Duurzaamheid:

Met de belofte niemand achter te laten, bekrachtigt Ecuador zijn inzet voor de 2030-agenda en zijn doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te presenteren. Ecuador ziet in de Agenda 2030 een kans om synergieën te genereren tussen verschillende actoren ten gunste van een echte duurzame ontwikkeling op economisch, sociaal en milieuvlak. Een einde maken aan armoede, de planeet beschermen en de levensomstandigheden van de bevolking verbeteren zijn elementen van een universele oproep.

View More

Reisplan

Dag 1: Quito

Bij aankomst op het internationale vliegveld in Quito, wordt u hartelijk ontvangen door een lokale, Engelssprekende chauffeur/gids. De privétransfer brengt u naar het hotel in Quito.

Na uw check-in zal een lokale vertegenwoordiger van onze agent u ontvangen voor een online meet & greet om u een korte briefing van het programma te geven met aanbevelingen, adviezen en meer informatie over de reisroute. Daarna heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om Quito te gaan ontdekken.

Dag 2: Quito

Na het ontbijt wordt u door uw lokale, Engelssprekende gids opgehaald voor een authentieke stadstour door het historisch centrum van Quito.

U bezoekt onder andere Iglesia Compañía de Jesús, waarvan de architectuur geïnspireerd is op de Gesú-kerk in Rome en de pilaren zijn exacte kopieën van de pilaren die door Bernini in het Vaticaan zijn gemaakt. De verschillende baaien en preekstoelen zijn bedekt met bladgoud (in totaal gebruikten 7 ton goud).

De Iglesia San Francisco was de eerste kerk die in Quito werd gebouwd na de Spaanse kolonisatie in 1536. Het is het grootste koloniale gebouw dat nog steeds bestaat in Zuid-Amerika. De legende is dat de Indiaanse Cantuña een contract had om deze kerk in relatief korte tijd te bouwen. Omdat dit voor hem niet mogelijk was, sloot hij een pact met de duivel om hem te helpen bij het bouwen van de kerk in ruil voor zijn ziel.

Om bij Bulevar 24 de Mayo te komen, moet u een typische straat in het historische centrum oversteken waar u kleine winkeltjes kunt vinden voor medicinale planten en traditionele zoetigheden.

La Ronda is de oudste straat van Quito en staat vol met restaurants, cafés, bars en winkels. Overdag is het een perfecte straat om rond te dwalen terwijl u de verschillende winkels bezoekt. Hier vindt u tevens typische werkplaatsen van verschillende traditionele ambachten, die nog steeds worden beoefend en gerepliceerd in de handen van bekwame ambachtslieden: een typische lokale inspanning voor duurzaamheid in Ecuador.

Daarna brengt u uiteraard ook een bezoek aan het Inti Ñan Museum (Middle of the World). The Middle of the World is het deel van de stad waar u het Equatoriaal Monument vindt ter ere van de Geodetische expeditieleden, die erachter kwamen waar de evenaar blijkbaar kruist.

Het museum is een uniek interpretatiecentrum van etnografisch, kosmologisch en astronomisch belang, een interactief museum dat u een deel van de geschiedenis van oude steden in het land laat zien en al uw dringende wetenschappelijke vragen over de evenaar beantwoordt met leuke experimenten.

Dag 3: Quito – Termas Papallacta

Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald bij de hotellobby en gaat u met privévervoer naar de volgende bestemming, Papallacta.

Papallacta is een klein dorp in de provincie Napo en ligt op een hoogte van 3.300 meter. In het verleden werd het beschouwd als een plek om te genezen met de hulp van een belangrijke lokale sjamaan. Daarvan is ook de naam van het dorp afgeleid: PAPA betekent vader en LLACTA betekent aarde.

De schilderachtige rit van Quito naar Papallacta gaat door verschillende steden en kleine dorpjes voordat hij stijgt naar een top van meer dan 4.000 meter met een indrukwekkend uitzicht over de bergen. Als u afdaalt van de top naar Papallacta, passeer u het gebied waar de ecosystemen transformeren van een alpine omgeving naar tropische jungle.

Het dorp Papallacta staat bekend om de verschillende warmwaterbronnen en kuuroorden. Het is een perfecte plek om te ontspannen tijdens het baden in het thermale water of om te genieten van de prachtige omgeving tijdens het wandelen in de omgeving.

Voordat u aan komt bij de Termas Papallacta-faciliteiten, stopt u eerst om een rozenplantage te bezoeken. Daar observeert u het duurzame productieproces van de kas tot de naoogstkamer van de schitterende en wereldberoemde Ecuadoraanse rozen.

Bij aankomst in uw Spa Hotel Termas Papallacta kan u volop genieten van een zelfstandige wandeling. De belangrijkste attractie van dit wandelgebied is, dat het langs een deel van de Loreto-Papallacta-rivier loopt met overblijfselen van primair bos en grasland. Tijdens de tour zult u verschillende soorten orchideeën en watervallen kunnen bewonderen en ervaart u de avontuurlijke opwinding van het oversteken van de verschillende bruggen over de rivier.

Dag 4: Papallacta – Tena (Amazone)

Na een uitgebreid en gezond ontbijt wordt u door uw gids opgehaald om vandaag verder te reizen naar Tena in het schitterende Amazonegebied.

Tena ligt in een prachtige omgeving, omringd door met jungle bedekte heuvels en is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes op de Misahuallí-rivier. Het is een fantastische bestemming omdat u op het junglestrand kunt relazen terwijl de kapucijnaapjes om u heen slingeren. U kunt ook gaan surfen, kayakken of raften in de nabijgelegen rivieren.

Uw reis naar uw lodge begint bij de Arajunobrug waar u samen met een lokale gids een kano neemt en 20 minuten stroomopwaarts vaart. Tijdens deze rit kunt u de magie en schoonheid van het Amazone-regenwoud bewonderen terwijl u over een zigzagrivier vaart die als een gigantische slang door de jungle stroomt, beschouwd als het aderstelsel van de Pacha Mama (Moeder Aarde).

Eenmaal aangekomen bij het dokgedeelte van de Itamandi Eco Lodge, zal de manager u begroeten met een heerlijk welkomstdrankje. Er wordt een korte briefing gehouden door een natuurgids met algemene informatie over de lodge en de activiteiten.

Als de zon ondergaat, is het mogelijk om een nachtwandeling te maken. Tijdens deze wandeling gaat u op zoek naar vissersvleermuizen, uilen, een verscheidenheid aan insecten, vogelspinnen, kikkers en mogelijk slangen. Daarna wordt het authentieke en lokale diner geserveerd in de lodge.

N.B. Houd er rekening mee dat de reisroute onderhevig kan zijn aan wijzigingen als gevolg van weersomstandigheden en operationele beslissingen.

Dag 5: Tena (Amazone)

Bij de juiste weersomstandigheden gaat u 's ochtends vroeg naar een papegaaienrots. Een korte kanotocht brengt u naar bijzondere modderpoelen die rijk zijn aan mineralen en daardoor veel vogels aantrekken zoals papegaaien en parkieten, een spectaculair gezicht om naar te kijken.

Daarna wordt het ontbijt geserveerd in de lodge, waarna u een uitgebreide wandeling door het primaire en secundaire regenwoud maakt onder begeleiding van een ervaren natuurgids. De natuurgids leert u over de ecologie en flora en fauna van het regenwoud. U zult een grote verscheidenheid aan insecten zien, een scala aan verschillende vogels en met een beetje geluk reptielen en apen (de wandeling duurt ongeveer 3 uur).

Terug bij de lodge kunt u genieten van een heerlijke lunch en een siësta. In de namiddag bezoekt u een inheemse Kichwa-gemeenschap. Hier leert u over hun manier van leven en de interactie die ze hebben met het bos. Een deel van het bezoek aan de gemeenschap omvat de demonstratie van en participatie in de bereiding van de beroemde ´Chicha´, een gefermenteerde yuccadrank die een traditioneel onderdeel is van hun festivals en dagelijks gebruik. Aan het einde van het bezoek zullen de kinderen van de gemeenschap een traditionele dans uitvoeren en is het mogelijk om handwerk te kopen dat door de inheemse gemeenschap is gemaakt.

Aan het eind van de dag is er een optionele activiteit om artisanale chocolade te maken. Het diner wordt geserveerd in de lodge en daarna is er tijd om te ontspannen en te genieten van de geluiden van de jungle.

Altijd al eens een traditionele delicatesse uit de Amazone willen proeven? Probeer Chontacuros; een ware sensatie, waarvan uitsluitend de lokale gemeenschappen weten hoe ze deze moeten voorbereiden. Maar wat is er zo bijzonder aan chontacuro's? Simpel gezegd: het zijn wormen. Hun naam komt van het Kichwa-woord "chonta", wat een boom is die in de jungle groeit, en "curo", wat "worm" betekent, oftewel "boomwormen".

Dag 6: Tena (Amazone)

Na het ontbijt gaat u op een kanotocht van 45 minuten naar ´Isla Anaconda´ waar u onder andere de prehistorische vogel ´Hoatzin´, wollige apen en doodshoofdaapjes kan observeren.

U gaat tevens op bezoek bij een familie in één van de inheemse gemeenschappen om meer te weten te komen over hun landbouwgewoonten, geneeskrachtige planten en de voorouderlijke manier van jagen met blaaspijpen en handgemaakte vallen in het bos.

Na het genieten van een heerlijke lunchbox die door de lodge wordt verzorgd, bezoekt u de Amazoonico. Amazoonico is één opvangcentrum voor dieren van de Amazone in Ecuador. Hier kunt u een grote verscheidenheid aan apen, ara's, ocelots, capibara's, toekans, papegaaien en nog veel meer inheemse dieren observeren. Voor of na uw bezoek aan de Amazoonico is er de mogelijkheid om desgewenst een pottenbakkersdemonstratie bij te wonen. Daarna keert u terug naar de lodge waar u kunt ontspannen en genieten van het diner.

Dag 7: Tena - Patate

Het ontbijt wordt geserveerd in de lodge en daarna is het tijd om uw spullen te verzamelen en aan de terugreis te beginnen. U reist in 20 minuten per kano terug naar de Arajunobrug, waarna u verder reist naar uw volgende bestemming, waarbij u eerst een dierenopvangcentrum gaat bezoeken.

Het Yanacocha dierenopvangcentrum ligt in de jungle, een kwartier buiten Puyo, en helpt bij de bescherming van Amazone-dieren, die in bedreigende situaties zijn aangetroffen. In de meeste gevallen komt dit doordat mensen ze als huisdier houden en hun leefgebieden vernietigen.

Na dit bezoek reist u door naar Baños, een belangrijke plaats in Ecuador, die behoort tot de provincie Tungurahua, gelegen tussen de centrale Andes en de Amazone. Baños is goed bekend bij de lokale bevolking en reizigers omdat het een plek is waar u vele avontuurlijke sporten kunt beoefenen, zoals ziplinen, paardrijden, kajakken, raften, paragliden, canyoning, fietsen en wandelen. Vergeet niet om de beroemde "melcocha" te proberen, een stevige suikerstroop, en probeer zeker het suikerrietsap!

U bezoekt hier eerst de indrukwekkende waterval El Pailon del Diablo. De weg naar de waterval is een steil pad naar beneden dat u dichtbij de waterval brengt, waar u zelfs onder rotsen door kunt kruipen om onder de immense stroom water te komen!

Daar reist u door naar een tweede waterval, de Manto de la Novia, die met een hoogte van ongeveer 40 meter een fantastische bezienswaardigheid is voor natuurliefhebbers. In het prachtige landschap rond de waterval kunt u een groot aantal vogels van verschillende kleuren observeren die zich op de rotsen nestelen.


Na beide watervallen heeft u in de middag een Tagua workshop. Tagua is een noot van een palmboom in Zuid-Amerika, die ook wel bekend staat als plantaardig ivoor. Tijdens deze workshop leert u waar het vandaan komt en hoe u deze noot moet snijden: een typische en traditionele Ecuadoraanse traditie. Het bijzondere van Tagua is dat het niet echt een nerfpatroon heeft waardoor het iets makkelijker te snijden is dan hout.

Nadat u ook nog een Balsa houtwerkplaats heeft bezocht voor een interessante en traditionele Balsa handsnij workshop, reist u uiteindelijk door naar de Hacienda Manteles waar u na uw check-in de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 8: Patate – La Esperanza

Vandaag gaat uw reis verder naar het kanton Penipe in de provincie Chimborazo in Ecuador. Vanwege de inter-Andes-vallei omringd door met sneeuw bedekte bergen en fruitbomen, is dit de parel van de Ecuadoraanse hooglanden. U bezoekt Guano, een klein dorp, gelegen op 20 minuten afstand van Riobamba en beroemd om zijn leermarkt en de "mummie van Guano".

U bezoekt onder andere de Balbanera kerk: Dit is de eerste katholieke kerk die in 1534 in Ecuador werd gesticht en werd gebouwd door Indigenas en Españoles. Het ligt bijna aan de oevers van de lagune van Colta en heeft een plein dat vaak gebruikt wordt voor inheemse bijeenkomsten van Villa Union en voor de majestueuze Chimborazo. De La Balbanera-kerk is gebouwd in koloniale stijl en in sommige muren van de constructie zijn nog steeds de gebeeldhouwde figuren van inboorlingen te zien.

Na dit bezoek brengt uw gids u naar de gemeenschap van La Esperanza in de provincie Chimborazo. Het duurt ongeveer 45 minuten om bij La Esperanza te komen. Bij aankomst zal een Engels sprekende coördinator u uitleggen over de gemeenschap en het dagelijkse leven in de Andes. De gemeenschap heeft een leuk huisje met eigen badkamer (incl. zonnepanelen) gebouwd voor hun gasten: in dit schattige huisje brengt u de nacht door.

Note: Het kan 's nachts koud worden dus zorg ervoor dat u warme kleding draagt.

U zult worden uitgenodigd voor een kaasproeverij in een lokale kaasfabriek en u zult genieten van een diner in het plaatselijke restaurant samen met een lokaal gezin.

Dag 9 - La Esperanza – Guamote

U begint de dag met een ontbijt bij een lokale familie, waarna u begint aan een trekking door het prachtige landschap van drie uur met een lokale Spaanssprekende gids. Rond 12.00 uur wacht uw chauffeur op u om u naar het dorp Guamote te brengen, dit is ongeveer 45 minuten rijden.

Guamote is een klein, interessant Indiaans dorp in de provincie Chimborazo. Het is een charmant stadje met een inheemse gemeenschap van 90% en is daarom een perfecte plek om de sfeer van de lokale Andesgemeenschappen en hun traditionele Kichwa-cultuur te ervaren. Houd er rekening mee dat er in Guamote geen geldautomaat is. Dicht bij Guamote vindt u de lagunes van Atillo met zijn fantastische en typische flora. U vindt er valeriana, lupine en chuquiragua of flor de páramo met zijn feloranje kleur, die in het verleden werd gebruikt om thee te zetten om hoogteziekte te voorkomen maar is nu een beschermde plantensoort.

Bij aankomst bij Inti Sisa Guesthouse in Guamote kunt u genieten van een heerlijke lunch en dit is tevens de plek waar u vanavond verblijft. Na de lunch kunt u Guamote op eigen gelegenheid gaan verkennen met behulp van het Tasting Local Life-programma. U komt in contact met de lokale bevolking en leert meer over Guamote en zijn cultuur.

Dag 10: Guamote - Cuenca

Vandaag bezoekt u Alausi, één van de magische steden van Ecuador. Alausí is een pittoresk stadje op ongeveer twee uur rijden van Riobamba. Het staat bekend om zijn architectuur met zijn oude huizen en geplaveide straten.

Alausi is het vertrekpunt van de beroemde Ecuadoraanse trein, deze oude route was de verbinding tussen de Hooglanden en de Pacifische kust. De stad heeft ook een drukke zondagsmarkt en heeft een interessante kerk om te bezoeken, La Matriz. De belangrijkste attractie is het monument van Saint Peter (Monumento de San Pedro).

Betreed bij uw bezoek aan de Ingapirca-ruïnes een tijdmachine en keer terug naar het Inca-tijdperk, met een bezoek aan de Inca-ruïnes van Ingapirca. De site, gelegen in de stad Ingapirca op 70 km van Cuenca, is de grootste en best bewaarde Inca-ruïne in Ecuador. Gevuld met een rijke geschiedenis, zal de site u één van de meest mysterieuze en interessante oude beschavingen van Zuid-Amerika laten zien.

U vervolgt uw reis met een bezoek aan het kanton Gualaceo, ook bekend als de "Tuin van Azuay" vanwege zijn traditionele ambachten: hier worden doeken of macanas gemaakt, met de oude techniek van Ikat, wat betekent om te binden. De ontwikkeling ervan bestaat uit het weven van de draden van katoen, wol en zijde en ze met elkaar verbinden in een penco van cabuya. De "doeken van Gualaceo" worden wereldwijd erkend vanwege hun ontwerpen die een eeuwenoude identiteit behouden. Hieraan wordt de fabricage van schoenen en ander leerwerk toegevoegd.

Aan het einde van de dag komt u aan in de mooie en leuke stad Cuenca, waar u de avond ter vrije besteding heeft om de vele leuke, lokale bars en restaurants te ontdekken.

Dag 11: Cuenca

Na het ontbijt wordt u door een lokale, Engelssprekende gids opgewacht die u meeneemt naar Chordeleg met hun traditionele ambachten en verbazingwekkend mooie natuurgebied.

Chordeleg staat bekend om zijn ambachtelijke traditie en creativiteit in aardewerk, goudsmeden, het weven van toquillastro en schoenen. Sinds kort is Chordeleg gehonoreerd als Unesco Werelderfgoed en is het de tweede Ecuadoriaanse stad die een dergelijke onderscheiding in de categorie 'Popular Arts and Crafts' heeft gekregen.


Na dit leuke bezoek gaat u naar Mirador deTuri, gelegen in het zuiden van Cuenca, een unieke plek waar u een adembenemend uitzicht hebt over de koloniale stad Cuenca met al haar prachtige kerken en kathedralen. Na afloop heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om de mooie binnenstad van Cuenca nog beter te leren kennen.

Dag 12: Cuenca - Guayaquil

In de ochtend vervolgt u uw reis naar Guayaquil, maar eerst maakt u een fotografische stop in het Nationaal Park El Cajas. Dit is één van de mooiste natuurreservaten van Ecuador en herbergt een grote verscheidenheid aan dieren, waarvan sommige endemisch of zeer bedreigd zijn, zoals de Zuid-Amerikaanse condor, roofvogels, kolibries, poema's, vleermuizen, vossen, veel amfibieën, insecten en veel meer.

U vervolgt uw reis naar de El Deseo Cacaoboerderij. Gelegen op slechts een uur rijden van de stad Guayaquil, vindt u de cacaoplantage van El Deseo. Deze site biedt een scala aan typisch fruit van de Ecuadoraanse kust en u heeft hier de mogelijkheid om het hele proces van het planten, oogsten en exporteren van cacao te observeren.

Uw bezoek omvat een rondleiding door de plantage waarin u meer te weten komt over het proces van het maken van chocolade. U leert over de cacaoboom en zijn vruchten, het basisproces van cacao maken en het laatste proces van het maken van chocolade. De chocolade wordt niet echt op deze boerderij geproduceerd maar ze zullen u laten zien hoe het algemene proces van het maken van chocolade is. Deze chocolade is 100% biologisch en door deze chocolade te kopen steun u tevens de lokale cacaoboeren.

In de middag arriveert u in Guayaquil. Hoewel Guayaquil niet primair op toerisme gericht is, zijn er toch verschillende opties om van uw verblijf in Guayaquil te genieten, zoals een wandeling rond de Malecón Simón Bolivar, de 444 trappen naar Cerro Santa Anna beklimmen, een kijkje nemen in het Leguaanpark of het historische park bezoeken. In Guayaquil is de gastronomie erg belangrijk. Probeer enkele typische gerechten uit de Manabi-regio, één van de voedselspecialiteiten is krab en ceviche.

Dag 13: Guayaquil – Montañita

Deze dag begint u met een bezoek aan Malecon 2000. De Malecón Simón Bolívar of Malecón 2000, een plek om te genieten van het rivierlandschap in Guayaquil. De Malecon is een plaats die alles heeft, van de tuinen tot de monumenten die deel uitmaken van de geschiedenis van Guayaquil. Sommige tuinen worden gecombineerd met kunstmatige lagunes, waterbassins, dokken, uitkijkpunten en historische monumenten.

Na dit bezoek vervolgt u uw stadstour naar de stadswijk Las Peñas. Las Peñas is meer dan 400 jaar oud en was de eerste wijk van Guayaquil, die zijn naam dankt aan de kliffen en kalkstenen rotsen die de heuvel vormden toen de Spanjaarden zich in de vijftiende eeuw vestigden. In 1982 werd de buurt uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed van Ecuador en tussen 2002 en 2008 werd de wijk volledig gerenoveerd. Het heeft een unieke architectonische stijl en een spectaculaire ligging op de heuvel en voor de rivier, mede door de kleurrijke en romantische uitstraling van smalle en geplaveide straatjes met een bohemien sfeer.

Uiteindelijk gaat u ook nog naar het Parque Historico in Guayaquil, een soort recreatiepark met verschillende natuur- en culturele ruimtes die de soorten flora en fauna van Guayaquil tentoonstellen. Ook staan hier de oudste huizen van de stad, die op hun oorspronkelijke locatie zijn afgebroken en op deze plek zijn herbouwd.

Hierna vervolgt u uw reis via de Spondylus-route tot het strand van Montañita, waar u na de check-in in het Kundalini Hotel de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag 14: Montañita

Na een ontspannen ontbijt gaat u vandaag naar Pacoche Wildlife Refuge. Dit reservaat beschermt 5.044 hectare terrestrische ecosystemen en 8.586 hectare kustmilieus: een ideale combinatie van land en zee. Het natuurreservaat Pacoche ligt in het kustgebied van het centrale deel van de provincie Manabí en is een beschermd gebied dat in 2008 is aangelegd en bedoeld is voor het behoud van 5.044 hectare tropische vochtige bossen, droge bossen in de landzone en zes kilometer zee vanaf de kust.

Pacoche ligt in een heuvelachtig gebied aan de kust, waardoor er een grote variatie aan ecosystemen en een zeer diverse flora bestaat. De bovenste delen zijn bedekt met groenblijvende bossen van garúa waar talloze brulapen zijn gehuisvest. Door de grote rijkdom aan vogels zijn deze bossen ook in Ecuador een populaire bestemming voor vogelspotters.

De laagste en dichtstbijzijnde gebieden bij de zee zijn droog met uitgestrekte bossen van cactussen en struiken die worden onderbroken door gigantische ceibos. De droge bossen aan de kust van Ecuador zijn slecht bewaard gebleven, daarom wordt Pacoche een plaats van bijzonder biologisch belang en met een pedagogische functie met betrekking tot deze bedreigde ecosystemen.

Na terugkomst in uw hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 1: Montañita

Vandaag gaat u op een avontuurlijke reis naar het eiland Isla de la Plata. Het eiland ligt op 40 km afstand van Puerto Lopez op ongeveer een uur varen.

U gaat aan boord van uw boot en begint uw reis naar het eiland. Onderweg kunt u dolfijnen, walvissen of zelfs orka's zien als u geluk heeft. U gaat van boord op het eiland en begint de wandeling terwijl uw Engelssprekende gids u informatie geeft over alle vogels op het eiland.

Na de wandeling keert u terug naar de boot voor de lunch en navigeert u naar een mooie snorkelplek. Tijdens het snorkelen kunt u zeeschildpadden, reuzenroggen, zeepaardjes en vele scholen kleurrijke vissen tegenkomen. Hoewel een masker en snorkel aanwezig zijn, aarzel niet om uw eigen uitrusting mee te nemen als u dat wilt.

Inbegrepen in deze tour zijn een Engelssprekende gids, lunchpakket met snacks en water, snorkeluitrusting (masker en snorkel), vervoer van/naar Isla de la Plata. Houd er alstublieft rekening mee dat de reisroute onderhevig kan zijn aan wijzigingen als gevolg van weersomstandigheden en operationele beslissingen.

Na afloop van deze heerlijke dag heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 16: Montañita

Ook vandaag heeft u opnieuw een dag vol avontuur. U gaat naar het schitterende Parque Nacional Machalilla, het enige nationale kustpark van Ecuador. Het bestaat uit ongeveer 50 km strand, 40.000 hectare tropisch droog bos en nevelwoud en ongeveer 20.000 hectare oceaan. Het park herbergt een verscheidenheid van meer dan 200 vogelsoorten en ook verschillende diersoorten zoals herten, eekhoorns, brulapen, hagedissen, slangen en leguanen zijn hier te vinden. Het park heeft ook enkele archeologische vindplaatsen die dateren uit de Manta-periode (500 na Christus tot de Spaanse verovering).

U bezoekt eerst het strand van Los Frailes, een prachtig strand ongeveer 10 km ten noorden van Puerto Lopez net voor de stad Machalilla. Er is een kleine toegangsprijs die moet worden betaald bij het rangerstation. Daarna vervolgt u de reis naar Agua Blanca, een klein inheems dorp dat een archeologisch museum herbergt.

De tour neemt u mee naar een archeologische vindplaats genaamd de Manta-site. Er is ook een mooie wandeling door het tropische bos waar u onderweg kunt stoppen om te genieten in een zwavelbad en aan het einde van de tocht is een platform om vogels en planten te observeren.

Aan het einde van de dag gaat u naar de Nativa Bambu Ecolodge waar u na de check-in de rest van de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag 17 - Montañita - Guayaquil

Voordat u terug reist naar Guayaquil, gaat u eerst nog langs het prachtig uitkijkpunt Santuario Blanca Estrella del Mar om afscheid te nemen van het mooie en uitgestrekte strand van Ecuador.

Bij aankomst in Guayaquil heeft u de rest van de dag en avond ter vrije besteding.

Dag 18 - Guayaguil - Vertrek Amsterdam

U wordt vandaag opgehaald voor een transfer naar Guayaquil Airport en uw terugvlucht naar Nederland.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met een aantal extra dagen in Ecuador of bijvoorbeeld op de mooie stranden van het land. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzaam/lokaal projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de onderstaande 3 lokale projecten, die u selecteert bij uw boeking:

1. Animal Rescue Center Yanacocha: Yana Cocha is een non-profitorganisatie die uitsluitend bestaat uit donaties en de lage prijs die ze mensen vragen om daar te blijven en vrijwilligerswerk te doen. Ecotoerisme is de tweede belangrijkste focus van Yanacocha, waar ze natuurlijke landschappen creëren, het ecosysteem behouden en de waarde van de biodiversiteit vergroten. Een ander belangrijk doel van Yanacocha is om het bewustzijn te vergroten over de negatieve impact van het hebben van illegale dieren. U bezoekt Yanacocha op de 7e dag van uw tour na Itamandi EcoLodge.

2. La Esperanza community: De gemeenschap La Esperanza bestaat uit 10 gezinnen die werkzaam zijn in het gemeenschapstoerisme. In uw programma heeft u een homestay en een avond met de families van de gemeenschap om hun manier van leven en tradities te leren kennen.

3. Pacific Whale Foundation: Dit geweldige initiatief leidt verschillende onderzoeksprojecten in Ecuador, gericht op ecotoerisme en de mogelijke impact ervan op bultruggen in de regio te beschermen en hun leefgebied te verbeteren.

WAAR JE BLIJFT

Casa Aliso - Quito

Casa Aliso ligt heerlijk afgelegen en staat bekend bij ervaren reizigers die overal dichtbij willen zijn, maar een rustigere sfeer nodig hebben. Dit mooie huis is gebouwd in 1936 en ligt in de trendy woonwijk La Floresta, op een steenworp afstand van de drukte van de stad.

Met slechts een korte taxirit vindt u de meest populaire toeristische attracties van Quito. Casa Aliso biedt reizigers een warm welkom en ontspannen verblijf. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Termas Papallacta - Papallacta

Bij Termas Papallacta kunt u genieten van een luxe verblijf in een kuuroord met warmwaterbronnen. Hotel Termas de Papallacta geeft u een authentieke ervaring die al uw zintuigen zal doen ontwaken. Dankzij het aardige personeel beleeft u onvergetelijke momenten in een natuurlijke en magische omgeving. Ontdek de verschillende Spa-mogelijkheden en geniet van het water met verschillende temperaturen in elk zwembad en ontvang verschillende soorten massages door waterstralen, bubbelbaden en bubbelbaden met speciale luchtbellen. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Itamandi Eco Lodge - Tena

Itamandi Eco Lodge biedt een duurzaam verblijf en ecotoerisme op één van de meest interessante plekken ter wereld: het Amazone regenwoud. De lodge ligt aan de oevers van de rivier de Arajuno, op ongeveer 20 minuten rijden van de stad Tena.

De lodge is zorgvuldig gepland om de reiziger comfort te bieden en toch de omgeving en sfeer van het regenwoud te behouden. Bovendien voelt de lodge authentiek, luchtig en comfortabel aan met zijn hoge muren en plafonds. De architectuur helpt om de lodge en de kamers te acclimatiseren zonder dat airconditioning nodig is. Itamandi Lodge bestaat uit 25 privékamers met verschillende slaapconfiguraties en verschillende openbare ontmoetingsplekken, waaronder de ruime eetkamer, een openluchtbar, een majestueus zwembad en een uitkijktoren.

Het restaurant biedt maaltijden, die zijn bereid met verse en lokale ingrediënten. Het traditionele eten is erg lekker: u kunt traditionele gerechten als "Maito" proeven: dat is vis, rundvlees of kip gekookt in "Bijao" blad en wordt geserveerd met rijst, salade of yucca.

Er is een buffet voor het ontbijt, voor de lunch en het diner zijn er vaste menu's. De lodge kan uiteraard op verzoek anticiperen op speciale dieetwensen of speciale wensen voor vegetariërs of veganisten. De openluchtbar biedt versgeperste sappen, frisdranken, bier en cocktails, of een gekoeld glas rode of witte wijn. Geniet 's avonds van een drankje met uitzicht op de rivier en het zwembad!

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hacienda Manteles - Banos

Hacienda Leito is een kuuroord met veel geschiedenis, waar u een unieke ervaring kunt beleven van contact met de natuur, luxe, lekker eten en vooral uzelf goed verwennen.

De kamers zijn authentiek en sfeervol en bieden een vredige kijk door de grote ramen over de schoonheid van het landschap en de mooie natuur. Dit alles vanuit het comfort van uw bed of uw romantische badkuip. Uw verblijf is inclusief ontbijtservice en gebruik van alle SPA- faciliteiten.


In restaurant ¨El Rey de la Leña¨ kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan gegrilde en geroosterde specialiteiten met de onmiskenbare Argentijnse stijl, lokale specialiteiten en de beste wijnen.

De Spa is overdekt, heeft grote ramen met uitzicht op de prachtige omgeving en is omgeven door de natuur. De Spa heeft een koud water zwembad, jacuzzi, Turks bad en Polar en 4 behandelruimtes.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Homestay bij La Esperanza gemeenschap

La Esperanza gemeenschap: "La Esperanza" is een Kichwa-gemeenschap gelegen in het hart van de centrale Andes van Ecuador, op 3600 meter boven zeeniveau. De hele gemeenschap telt ongeveer 60 gezinnen, in totaal 350 mensen, en leeft voornamelijk van de landbouw. Warme gastvrijheid, lekker eten en adembenemende uitzichten zijn de norm. De ervaring om te logeren bij een lokaal gezin is iets unieks.

Tijdens uw homestay verblijf krijgt u de kans om het lokale leven van dichtbij te zien, met het gastgezin te praten, samen te koken en meer te weten te komen over het dagelijkse leven.

Door dit homestay-project te lanceren, biedt La Esperanza Community Tourism een uniek verblijf met inzicht in hun geschiedenis, cultuur en voedselproductie.

 • Energiebesparende lampen
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
Inta Sisa - Guamote

Inti Sisa is meer dan alleen een guesthouse, het Inti Sisa Guesthouse financiert alle activiteiten van stichting Inti Sisa. Deze stichting, die in 1999 de deuren van haar onderwijscentrum opende, heeft de visie om educatieve ondersteuning te bieden aan de kansarmen van Guamote en omgeving, vooral aan jonge meisjes en vrouwen.

Dit wordt gedaan door het geven van workshops zoals computerlessen, naaicursussen, muzieklessen, kleuterscholen en Engelse lessen in het educatieve centrum in Guamote en in de omliggende gemeenschappen. Uw verblijf is inclusief ontbijt en 1x lunch.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Santa Lucia Hotel - Cuenca

Het huis Santa Lucía werd in 1859 gebouwd door de gouverneur van de provincie, Don Manuel Vega Dávila. Het bleef meer dan honderd jaar in handen van de Vega-familie en gedurende deze tijd waren de muren getuige van zeer belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de regio.

In 1999 begon de restauratie van het huis voor de oprichting van Hotel Santa Lucía. Deze restauratie heeft de architectuur van dit prachtige huis behouden als een voorbeeld van traditionele gebouwen uit de 19e eeuw, waarbij het alledaagse comfort is geïntegreerd met de charme van vroeger. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Eco-badproducten
Unipark Hotel - Guayaquil

Gelegen in het hart van Guayaquil biedt het hotel een vriendelijke service gecombineerd met het allerbeste van luxe stijl en gastvrijheid.

Het Unipark Hotel, met zijn moderne en comfortabele kamers, café, bar, restaurant, fitnessruimte, jacuzzi en zwembad , heeft een speciale plek veroverd in de harten van Guayaquileños en al degenen die het geluk hebben om hier te verblijven. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Recycleren van afval
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Kundalini - Montañita

Toen de eigenaren ooit genoten van Montañita in wat vroeger hun familiestrandhuis was, wisten ze nog niet dat de bestemming zou veranderen in een eigen familiehotel. Inmiddels hebben ze 20 kamers die in de loop van de jaren als hotel zijn geëvolueerd en voldoen aan kwaliteitsnormen in service en ervaring die een prachtig en vriendelijk verblijf garanderen.

Het hotel bevindt zich in het centrale punt van Montañita, recht tegenover de zee. In de tropische tuinen nodige vlinders en vogels uit om met de wind mee te stromen. Het strand naast is altijd beschikbaar voor een voetmassage en de zee om het leven te helen.

Ze bieden als gratis diensten het gebruik van slackline, uitwisseling van boeken en spelletjes voor (spaarzame) bewolkte dagen, een televisie met Direct TV voor gemeenschappelijk gebruik in de sociale ruimte en 24-uurs wifi en als betaalde diensten bieden ze een stoombad met eucalyptus, massages, surflessen en yogalessen. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Nativa Bambu Ecolodge - Montañita

Montañita - Nativa Bambu Ecolodge integreert met de natuur onder het uitgangspunt van "begrijpen om te behouden". De lodge zet zich in voor duurzaam toerisme en streeft ernaar om bij alles wat ze doen ecologisch verantwoord te zijn. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiedekking
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Plastic Cleanup Project
 • €25 per persoon aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteitenfonds
 • Recyclebare en navulbare waterfles
 • Dagelijks Ontbijt, lunch en diner waar aangegeven
 • Alle transfers/tours/excursies zoals aangegeven in het programma
 • Alle hotels die genoemd zijn in het programma
 • Privé chauffeur
 • Toegangsprijzen
 • Engelssprekende gidsen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Extra excursies/ activiteiten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 3 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

[email protected]

21/06/2024

[email protected]

consequatur aliquam dolorem doloremque reiciendis repudiandae. ipsa laborum quia voluptatem et dolor sit totam sint sint quo aliquid quia dolores a.
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

25/05/2024

I reckon something truly special in this internet site. http://www.tlovertonet.com/

I was examining some of your posts on this site and I conceive this web site is real informative! Keep on posting.
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

My brother recommended I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this information! Thanks! http://www.tlovertonet.com/

Only wanna remark on few general things, The website layout is perfect, the subject material is really good. "Taxation WITH representation ain't so hot either." by Gerald Barzan.
Showing 1 - 3 of 3 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €3.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk