from €2.999,00
Boeking Aanvragen

Brazilië: Brasil Encantador

Reisduur

18 dagen / 17 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Brazilië:

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen km² het grootste land van Zuid-Amerika, het beslaat bijna de helft van dit continent. De oorspronkelijke bevolking van Brazilië bestond uit indianen die de tropische kuststrook, het Paraná- en het Amazonebekken bewoonden. De kolonisatie van Brazilië begon in 1500 met de komst van zeevaarder Pedro Álvares Cabral, die Brazilië tot Portugese kolonie uitriep. De Braziliaanse noordkust viel in de 17e eeuw enige tijd onder Nederlands koloniaal bestuur. De Brazilianen zijn divers in hun etnische oorsprong: het is een mengelmoes van Afrikanen, Europeanen en inheemsen.

Brazilië wordt gekenmerkt door vier grote geografische eenheden. De tropische kuststrook die oorspronkelijk was bedekt met regenwoud (Mata Atlântica). Verder naar het zuiden toe wordt dit gebied vochtig subtropisch. Het Hoogland van Brazilië. Dit gebied bestaat uit tropisch regenwoud in het noorden, naar het zuiden toe overgaand in beboste savanne (Cerrado). In het noordoosten van Brazilië vindt men Sertão, een droog en woestijnachtig gebied.

Amazoneregenwoud:

Het Amazonebekken in het noorden en westen. Hier bevindt zich hoofdzakelijk het bedreigde Amazoneregenwoud en de meest waterrijke rivier van de wereld, de Amazone. Het klimaat in dit gebied behoort tot het tropisch regenwoudklimaat. Ten noorden van het Amazonebekken ligt het Hoogland van Guyana. Hier bevindt zich ook de hoogste berg van Brazilië, de 2994 meter hoge Pico da Neblina. Brazilië ligt op de evenaar en op de Steenbokskeerkring.

Brazilië kent sinds 1937 een systeem van nationale parken, met als eerste park het nationaal park Itatiaia. De grootte van de parken varieert enorm van het nationaal park Tijuca van 3.300 ha tot het 3.800.000 ha grote nationaal park Montanhas do Tumucumaque. Van de 67 nationale parken zijn er 19 beschermd met een totaaloppervlak van ongeveer 5% van het oorspronkelijke Amazoneregenwoud en ongeveer 22 met een oppervlak van 1% van het oorspronkelijke Atlantisch Woud. Zeven parken beschermen de ecoregio Caatinga en twaalf de ecoregio Cerrado. Er zijn slecht zes kust- en zeeparken, inclusief het Pantanal-drasland. Er is geen park dat de pampa beschermt.

Duurzaamheid:

Het belangrijkste kenmerk van de Braziliaanse energiematrix is dat deze veel meer hernieuwbaar is dan de wereldwijde. Terwijl in 2019 de wereldmatrix slechts voor 14% uit hernieuwbare energiebronnen bestond, was die van Brazilië 45%. Door het beleid van de huidige regering, die zich minder bezig houdt met een duurzaam beleid en zich helaas ook weinig richt op het beschermen en herstellen van het Amazoneregenwoud, wordt de schade aan het milieu hierdoor ernstig bedreigd: niet uitsluitend voor Brazilië maar voor de hele wereld aangezien het Amazoneregenwoud de ‘longen van de aarde’ zijn.

View More

Reisplan

Dag 1: Rio de Janeiro

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Rio de Janeiro wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale, Engelssprekende vertegenwoordiger die u zal begeleiden naar uw hotel.

Als u eenmaal bent gesetteld in uw hotel, heeft u de rest van de dag vrij om enkele van de favoriete lokale plekken te verkennen. Druk op play en luister naar 'The Girl from Ipanema' terwijl u over de boulevards langs de stranden van Ipanema, Leblon en natuurlijk Copacabana slentert.

Onderweg vind je tal van strandtentjes, die versgeperste sappen en kokosnoten verkopen die u zullen verfrissen terwijl u geniet van het adembenemende stadsbeeld van Rio de Janeiro. Het zal niet lang duren voordat u zich realiseert waarom het de bijnaam 'The Marvelous City' heeft!

Ontspan en kijk naar de zonsondergang op het strand voordat u uit eten gaat in één van de vele restaurants langs de boulevard. We raden aan om een van de beroemdste en meest traditionele gerechten van Brazilië te proberen, feijoada carioca (stoofpot van bonen met rundvlees en varkensvlees geserveerd met witte rijst en farofa), weggespoeld met een verfrissend lokaal bier, Brahma of Skol. Na het diner kunt u terug naar uw hotel om te ontspannen of naar één van de lokale sambabars om tot in de late uurtjes te dansen!

Dag 2: Rio de Janeiro

Na het ontbijt gaat u op een ontspannen fietstocht door Rio, die begint bij Ipanema Beach, waar uw fietsen worden uitgedeeld en uw eerste stop is slechts een paar blokken verderop bij de Garota de Ipanema-bar, waar het beroemde lied 'Girl from Ipanema' werd geschreven, dat de sfeer en het tempo bepaalt voor een heerlijke dag fietsen.

Als u langs het gouden zand van het strand van Ipanema fietst, komt u aan bij de Rodrigo de Freitas-lagune, waar u een fantastisch uitzicht hebt op Corcovado: het belangrijkste en beroemdste monument van Rio en het wereldwonder van het standbeeld Christus de Verlosser.

Er zullen onderweg nog veel meer Kodak- (of Instagram) momenten zijn, terwijl u naar Botafogo Beach rijdt vanwaar u de imposante Sugarloaf Mountain in al zijn pracht kunt bewonderen. Daarna komt u bij het verborgen Vermelha-strand, dat de meeste toeristen niet kennen en waar u kunt stoppen voor een drankje en uw benen even kunt laten rusten op het gouden zand van het strand.

Nadat een pauze, fietst u verder naar het strand van Copacabana om uiteindelijk aan te komen bij Pedra do Arpoador, waar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft op het beroemde stadsbeeld van Rio de Janeiro. Omringd door groene, weelderige bergen en de glinsterende Atlantische Oceaan en gouden stranden, is dit een perfecte afsluiting van uw fietstocht!

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag heeft u ter vrije besteding om optimaal te genieten van de vele bezienswaardigheden van Rio de Janeiro en een paar uren te relaxen tussen de locals op één van de uitgestrekte stranden van de stad.

U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of ter plaatse, via onze lokale agent, één of meerdere activiteiten reserveren. Bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige Corcovado, een kijkje nemen in het Olympisch Stadion of een bezoek aan de typische favelas (wij adviseren u de favelas uitsluitend onder begeleiding te bezoeken).

Dag 4: Rio de Janeiro - Manaus

Vandaag verlaat u Rio de Janeiro om door te reizen naar Manaus. De stad Manaus ligt in het hart van het Braziliaanse Amazone-regenwoud. Kijk als u gaat landen zeker uit het raam voor uw eerste onvergetelijke uitzicht op het groene tapijt van het regenwoud beneden u.

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst en het feit dat u zich in uw accommodatie in Manaus hebt gevestigd, heeft u de rest van uw dag vrij om de stad aan de poort naar de Braziliaanse Amazone op eigen gelegenheid te verkennen. We raden aan om het prachtige Amazonas Theater en Opera House en de levendige Adolpho Lisboa Market te verkennen, waar u kunt genieten van de zoete vruchten van de Amazone.

Ga in de avond naar één van de lokale restaurants in Manaus, waar u onder andere kunt genieten van verse en lokaal gevangen vis, rechtstreeks uit de Amazone.

Dag 5: Manaus - Juma Lodge

U begint vandaag aan uw Amazone avontuur vanuit Manaus, de stad aan de poort van de Braziliaanse Amazone, en neemt een boot om de Meeting of the Waters te zien. Deze beroemde bezienswaardigheid is waar de bijna zwarte wateren van de Rio Negro en de bruine, zandige wateren van de Rio Solimões samenkomen. Vanwege het verschil in temperatuur, snelheid en dichtheid lopen deze wateren meer dan 3 mijl naast elkaar voordat ze worden gemengd en dit is slechts het voorgerecht voor de rest van uw Amazon-ervaring.

U voelt de opwinding toenemen terwijl u dieper de Amazone binnenvaart, waar u talloze wilde (inheemse) dieren op de oevers en in de rivier kan spotten. U passeert lokale dorpen om een glimp op te vangen van het leven in de Amazone voordat u uiteindelijk aankomt bij uw Amazone-lodge.

Lunch, neem een siësta of luister gewoon naar de geluiden van de Amazone voordat u aan de middagexcursies begint. U gaat op een begeleide kanotocht door de Igarapes (Amazone-waterwegen) en Igapos (overstroomde bossen) in de buurt van de lodge: een geweldige kennismaking met de Amazone-fauna die om u heen leeft. Na een dag vol actie, kunt u in de avond ontspannen in uw lodge met een vers tropisch drankje en een lokaal diner voordat u in slaap valt met de geluiden van de natuur om u heen.

Dag 6: Juma Lodge

Sta vroeg op: het is absoluut de moeite waard om de zon op te zien komen en de jungle tot leven te zien komen! De zeer vroege ochtend is de beste tijd om veel van de natuurbewoners van het regenwoud te spotten en ook voordat de hitte en vochtigheid van de dag beginnen.

Nadat u uw ontbijt hebt gedeeld met enkele nieuwsgierige apen, gaat u op een wandeling door de jungle waarbij uw deskundige lokale gids voor u klaar staat om u te begeleiden bij het spotten van wilde dieren en u kennis te laten maken met de geneeskrachtige planten van het bos.

Na de lunch gaat u op een piranha vistocht. Ondanks hun reputatie als mens-etende vissen, smullen deze vissen zich meestal van gevallen fruit dus u zult de gidsen en de lokale bevolking vrolijk zien zwemmen in het water. Houd op de terugweg naar de lodge uw ogen open voor vriendelijke roze en grijze rivierdolfijnen die graag naast uw kano zwemmen.

Spring na het eten weer in de boot om tijdens een rivierexcursie in de schemering op zoek te gaan naar kaaimannen en alligators en van dichtbij te kunnen bekijken.

Dag 7: Juma Lodge

Vandaag kunt u zelf besluiten welke verschillende activiteiten u wilt doen vanuit de Juma Lodge. U kunt een ochtendje relaxen in een hangmat, een lokaal dorp met inheemse bewoners bezoeken, een wandeltocht gaan maken op zoek naar jaguar, tropische vogels en andere (inheemse) dieren.

Dag 8: Manaus - Salvador de Bahia

Vandaag brengt een privétransfer u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Salvador de Bahia. Bij aankomst op het vliegveld van Salvador de Bahia heeft u opnieuw een transfer naar uw hotel voor de komende twee nachten.

Salvador verbindt de levendige en rijke Portugese en Afrikaanse geschiedenis en culturen. Gelegen aan de noordoostkust van Brazilië, wordt beschouwd als de hartslag en parel van het Afro-Braziliaanse erfgoed van Brazilië. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heeft u de rest van uw dag vrij om van deze prachtige stad te genieten.

De meerderheid van de Afrikanen, die als slaven naar Brazilië werden overgebracht om op de suiker- en koffieplantages te werken, arriveerde in Salvador, de eerste hoofdstad van het land. Veel van de aspecten van de cultuur, ritmes, dansen, kleding, keuken en overtuigingen zijn behouden, terwijl sommige zijn vermengd met die van andere culturen in het gebied. Salvador leeft met het aanhoudende geluid van de drums van sambabands, de intrigerende bezienswaardigheden van Candomblé-rituelen en de betoverende wervelingen van mensen die capoeira spelen, een Braziliaanse krijgskunst ontwikkeld door de toenmalige slaven in het gebied.

In het centrum van de stad (dat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat) terwijl u langs de Pelourinho loopt, ziet u de kleurrijke, koloniale charme van Salvador op zijn best en ervaart u waarom de stad bekend staat als de hoofdstad van vreugde. Ooit de hoofdstad van de kolonie van de Nieuwe Wereld van Portugal, is de stad doordrenkt van geschiedenis.

We raden u aan om door de smalle straatjes van Salvador te lopen, omzoomd met lokale winkels, en een bezoek te brengen aan de Saint Francisco-kerk met ingewikkeld houtsnijwerk en een interieur met bladgoud. Voordat u uit eten gaat en de ongelooflijke mix van Afro-Braziliaans eten en muziek te proeven, kunt u naar de 236ft. hoge Lacerda-lift die de boven- en benedenstad met elkaar verbindt en een uitzonderlijk uitzicht op de zonsondergang over de baai van Salvador biedt.

Dag 9: Salvador de Bahia

Vandaag heeft u een begeleide citytour, waarbij u mee wordt genomen naar enkele van de hoogtepunten van de mooie stad Salvador. U begint Salvador te verkennen bij de vuurtoren en het fort van Barra bij de ingang van All Saints Bay, wat de geografische grens markeert tussen Todos os Santos Bay en de Atlantische Oceaan.

De tour gaat daarna verder over de oude pleinen en pittoreske smalle straatjes met de karakteristieke koloniale gebouwen van Salvador, naar de Pelourinho. Gelegen in het hart van de stad zie je de kleurrijke, koloniale charme van Salvador op zijn best en ervaart u waarom de stad bekend staat als de hoofdstad van vreugde.

Enkele van de hoogtepunten tijdens deze leuke tour zijn de Dique do Tororó waar u de Orixás-sculpturen kunt bekijken die zijn gemaakt door de Bahiaanse kunstenaar Tati Moreno, het beroemde voetbalstadion Fonte Nova, een stop bij de Mercado Modelo (een ambachtelijke markt) en de sierlijke kerk Nossa Senhora do Rosario dos Pretos.

Na de tour raden heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om met volle teugen te genieten van de prachtige stad, de gastvrije bevolking, het heerlijke creoolse eten en misschien wel een boottocht door de schitterende baai.

Dag 10: Salvador de Bahia - Lençóis

Vandaag brengt een privétransfer u naar het busstation voor uw openbare busreis naar Lençóis. Bij aankomst in Lençóis heeft u, na uw check-in de rest van de dag ter vrije besteding om de stad te ontdekken.

De stad Lençóis is een genot om doorheen te slenteren met zijn geplaveide straten, kleurrijke koloniale gebouwen, lokale cafés en levendige restaurants. Hoewel Lencois mooi is, is de belangrijkste bezienswaardigheid van deze regio het nabijgelegen Chapada Diamantina National Park, waar platte bergen plotseling oprijzen uit de vlakke valleien eronder. Grotten, watervallen, idyllische rivieren en panoramische plateaus vormen het decor voor fantastische avonturen in de komende dagen.

Als u deze dag tijd en zin heeft, kunt u een korte wandeling maken van het stadscentrum naar de Serrano-watervallen, waar u ervoor kunt kiezen om even een verfrissende duik te nemen voordat u terugkeert naar de stad.

Dag 11: Lençóis

Na het ontbijt begint u de dag met een bezoek aan Iraquara, dat bekend staat als de 'hoofdstad' van de grotten en waar enkele van de meest indrukwekkende grotten en ondergrondse rivieren van het Nationaal Park te vinden zijn. Uw lokale, Engelssprekende gids neemt u mee door de enorme kalkstenen Lapa Doce-grot, met zijn enorme rotsformaties, stalactieten en kolommen.

Na dit bezoek stopt u voor een picknicklunch voordat u gaat zwemmen in het kristalheldere water van de Pratinha-rivier. Bijgetankt en verfrist bezoek u vervolgens de indrukwekkende Blauwe Grot voordat u naar de top van de tafelberg van Morro do Pai Inacio wandelt, net op tijd om de zonsondergang te zien. Vanaf dit uitkijkpunt hoog boven het Nationaal Park heeft u een onbeperkt uitzicht op één van de meest unieke landschappen van Zuid-Amerika. De verbazingwekkende buttes en mesa's genaamd, tepuy, torenen uniek omhoog voor zover het oog reikt en dragen bij aan dit onvergetelijke uitzicht.

Dag 12: Lençóis

Tijdens de tweede dag in het schitterende Chapada Diamantina National Park begint u aan een begeleide wandeling van 5 kilometer door de Capao-vallei. Omgeven door adembenemende uitzichten en landschappen die eruit zien alsof ze uit een Dr.Seuss-boek zijn gehaald, komt u aan bij het middelpunt van de Cachoeira da Fumaca, de Smoke Waterfall.

De Cachoeira da Fumaca, qua hoogte het equivalent van een gebouw met 112 verdiepingen, is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende watervallen buiten de Iguazu-watervallen! Omdat de waterval zo hoog is, wordt de kleine waterstroom door de wind gespoten voordat deze de grond kan raken, waardoor een fijne mist ontstaat en kleurrijke regenbogen worden onthuld.

Na een picknicklunch gaat u terug naar Lencois en stopt u onderweg om te zwemmen in de afgelegen wateren onder de Riachinho-waterval. De avond is vrij om te ontspannen in uw hotel of om het charmante stadje Lencois verder te verkennen.

Dag 13: Lençóis

U gaat vandaag op één van de meest traditionele wandelingen van Lencois. De wandeltocht begint om 8.30 uur, waarbij u wordt meegenomen langs een mijnpad van 7 kilometer langs de rivier Ribeirao. U heeft tijd om te zwemmen bij de Sossego-waterval en een lunchpauze. Op de terugweg naar Lencois bezoekt u de Ribeirao do Meio, een groot zwembad met een fantastische natuurlijke rotsglijbaan. U keert terug naar Lencois rond 17.00 uur.

Dag 14: Lençóis - Salvador de Bahia

Vandaag verlaat u Lençóis en gaat u terug naar Salvador de Bahia waar u overnacht om de volgende dag door te reizen naar Morro de São Paulo.

Dag 15: Salvador de Bahia - Morro de São Paulo

Vandaag gaat u naar de haven voor uw boottocht naar de stad Morro de São Paulo op het paradijselijke eiland Tinhare, net voor de kust van Salvador de Bahia. Aangezien er op het eiland geen auto's zijn toegestaan, moet u, zodra u van de boot stapt, een korte wandeling maken van de pier naar uw accommodatie in de stad. Bij aankomst heeft u de rest van de dag vrij om te ontspannen in Morro de Sao Paulo.

Het sfeervolle stadje in mediterrane stijl staat bekend om zijn relaxte sfeer en natuurlijk zijn ongerepte stranden. Wandel bijvoorbeeld deze avond naar het centrale plein waar u een aantal lokale restaurants vindt, die heerlijke visgerechten en andere lokale specialiteiten serveren. U kunt tevens een van de omliggende straten verkennen naast het centrale plein, waar u charmante bars en meer restaurants vindt.

Opmerking: houd er rekening mee dat de overtocht met de boot ongeveer 2 uur duurt en dat de condities op zee soms ruw kunnen zijn. Als u uw verbinding bij ons heeft geboekt, zorgen wij voor de transfer naar de haven, het kaartje voor de veerboot en een assistent wanneer u aankomt om u naar uw hotel te brengen.

Dag 16 + 17: Morro de São Paulo

U heeft deze twee dagen ter vrije besteding om volop te genieten van het eiland en de vele kilometers aan prachtige stranden. Welk strand u ook kiest, het water zal kristalhelder en warm zijn en de stranden hebben perfect wit zand en zijn omzoomd met wuivende palmen.

De stranden van Tinhare worden steeds langer en stiller naarmate u verder van de stad verwijderd bent. De stranden Primeira (1e) en Segunda (2e) zijn kleiner en drukker, met mensen die zonnebaden, surfen en zwemmen in de getijdenpoelen, en genieten van een verfrissende, tropische cocktail in de bars en restaurants aan het strand.

Terceira (3e) is de mooiste strandlocatie om te snorkelen en duiken, ook rond het eiland Caitá, op korte afstand van de kust. Het strand van Quarta Praia is het vierde strand langs de kust en omdat het het verst verwijderd is van de stad, is het het minst druk, waardoor u het kristalheldere water, het kleurrijke zeeleven en de koraalriffen bijna helemaal voor uzelf heeft!

Als u zichzelf los kunt rukken van de stranden, is er genoeg te ontdekken op het eiland, waaronder het Tapirandu-fort waarvan de bouw bijna een eeuw in beslag nam en destijds werd erkend als één van de sterkste en grootste forten in Brazilië. Behalve dat het een nationaal erfgoed is, is het ook een van de beste plekken om dolfijnen bij zonsondergang uit het water te zien vliegen.

Dag 18: Morro de São Paulo - Salvador de Bahia

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven in Salvador de Bahia voor uw vlucht terug naar huis of naar een andere spannende bestemming!

NOTE: U kunt op aanvraag uw vakantie aanpassen en/of verlengen, bijvoorbeeld naar de Iguazu Watervallen. Voor meer info: [email protected]

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* Museu da Favela: Het MUF is een particuliere, niet-gouvernementele organisatie, opgericht in 2008 door lokale bewoners die culturele leiders waren van de favela's Pavão, Pavãozinho en Cantagalo. MUF werd opgericht een jaar voordat de Pacifying Police Unit (UPP) op deze plaatsen arriveerde; daarom stond het voor veel uitdagingen.
In dit eerste territoriale museum over de herinneringen en het culturele erfgoed van de Favela, heeft de collectie ongeveer 20.000 stukken en hun collectie met verhalen over een belangrijk en onbekend deel van de geschiedenis van Rio de Janeiro. MUF verdedigt lokale fatsoenlijke levensomstandigheden en vecht tegen de sociale segregatie van de favela's.

* AMPARA-project in Pantanal: Een NGO die momenteel 2 verschillende bases heeft die de dieren helpen die werden getroffen door de grote branden die afgelopen november 2020 plaatsvonden. Daarnaast beginnen ze met de bouw van een nieuw opvangcentrum in het binnenland van Sao Paulo voor geredde dieren.

WAAR JE BLIJFT

Arena Copacabana Hotel - Rio de Janeiro

Arena Hotels zijn ontworpen om één ​​van de beste duurzame hotels in Rio de Janeiro te zijn. Alle kamers, suites en sociale ruimtes in het hotel maximaliseren duurzaamheid en minimaliseren de impact op de kostbare natuurlijke hulpbronnen van Rio de Janeiro. Met het gebruik van groene technologie en innovatieve en ecologische initiatieven zetten ze zich in voor energie- en waterbesparing, recycling en afvalvermindering, in een poging de biodiversiteit te vergroten.

Arena Copacabana, één van de hoogst gewaardeerde Braziliaanse hotels op Trip Advisor, biedt een fantastische locatie op slechts een steenworp afstand van het strand van Copacabana. Gelegen op een steenworp afstand van het strand van Copacabana en dicht bij de vele bezienswaardigheden van Rio de Janeiro.

De kamers en suites weerspiegelen de verfijnde en ontspannen sfeer van Rio, met heldere kleurenpaletten, modern meubilair en de meest ongelooflijke uitzichten. Penthouse is het rooftop/pool terras van het hotel en perfect om te ontspannen met uitzicht op het strand van Copacabana: zwembad, zon, comfort, speciaal eten en drinken zodat u kunt genieten van het beste van de prachtige stad, zelfs zonder het hotel te verlaten.

Ontdek ook de kunst van de creatieve keuken aan zee in het Fennel Restaurant of neem een ​​drankje en een hapje bij het zwembad op het terras, terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de zee. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Villa Amazonia - Manaus

Het sfeervolle en duurzame hotel ligt in het historische centrum van Manaus, op een steenworp afstand van het Amazonas-theater. Het heeft 30 exclusieve appartementen, allemaal met uitzicht op een binnentuin en een natuurstenen zwembad.

De gevel, de receptie en het restaurant zijn gevestigd in een gerestaureerd historisch herenhuis, dat doet denken aan de hoogtijdagen van rubber.

De grote kamers hebben een moderne en verfijnde sfeer, met een bad, balkon, speciale lakens, extra voorzieningen en alle infrastructuur van apparatuur en diensten die aanwezig zijn in de beste hotels.

Bistrô FITZ-carraldo biedt een eigentijds menu, waarbij internationale klassiekers worden gecombineerd met het exotisme van de lokale Amazone-keuken.

Het hotel heeft ook een complete fitnessruimte met uitzicht op de tuin, een echte verborgen schat in het centrum van Manaus.

Bovenal richten ze alle diensten op het welzijn van onze gasten, met een attente staf bereid om waardevolle culturele en toeristische tips te geven, waardoor Manaus herontdekt wordt door het meest veeleisende reizende publiek. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Juma Amazon Lodge - Amazone

Met zijn toplocatie in één van de meest afgelegen en bewaarde regio's van het Amazone-regenwoud, is Juma Amazon Lodge een intieme en uitnodigende accommodatie die harmonieus is genesteld in de bosomgeving die het definieert.

Juma Amazon Lodge beschikt over 19 sfeervolle bungalows die naadloos zijn genesteld in de weelderige omgeving van het Amazone-regenwoud. Om de waterstanden van het natte seizoen op te vangen (vaak oplopend tot 15 meter), werd het pand gebouwd op palen op vaste grond die op boomtopniveau rust.

Juma Lodge is volledig milieuvriendelijk in ontwerp en constructie. Alle materialen die bij de bouw van Juma zijn gebruikt, zijn inheems en overvloedig in de regio te vinden, zorgvuldig gewonnen uit de omgeving. Zowel de constructie als de architecturale stijl van de lodge weerspiegelen de technieken die de inboorlingen van de Amazone rivier gebruiken bij het bouwen van hun eigen huizen.

Juma's lobby is de thuisbasis van de bar van de lodge, waar gasten zich kunnen vermaken met bord- en tafelspellen, boeken over de Amazone, schildermaterialen en een professionele telescoop die is ontworpen voor maan- en sterrenobservatie. Het restaurant, gespecialiseerd in zowel lokale als internationale gerechten, biedt zijn gasten een uitzonderlijk uitzicht op de rivier de Juma. Het menu wordt in buffetvorm geserveerd en verandert voortdurend en biedt een grote verscheidenheid aan smaken.

Het "Hammock House" wordt veel gebruikt door gasten om uit te rusten en na te denken na de maaltijd of na een dag jungle-verkenning. Juma heeft twee dekken: een drijvend dekken, ideaal om in de rivier te zwemmen en te zonnebaden, en een ander dekken gebouwd op palen die direct voor de lobby ligt en een prachtig uitzicht op de rivier biedt. Het rivierzwembad werd als zo authentiek mogelijk beschouwd, waardoor volledige interactie met de rivier mogelijk is. Rondom is het mogelijk om te zonnen en te genieten van een kleine bar.

Uw verblijf is inclusief ontbijt en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Hotel Villa Bahia - Salvador de Bahia

Een hotel als geen ander in Salvador da Bahia: twee prachtige herenhuizen met koloniale charme, een reis door groene binnenplaatsen, het plezier van eersteklas gastronomie. Genesteld in het hart van Pelourinho, de historische wijk van de stad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat; de villa bestaat uit twee aangrenzende koloniale huizen uit de 17e en 18e eeuw, overblijfselen uit het Portugese tijdperk.

De 17 kamers kijken uit op de kleurrijke gevels van de wijk en zijn zorgvuldig gerenoveerd om hun oorspronkelijke geest te behouden. Het resultaat is verleidelijk: een authentieke koloniale sfeer, versterkt door twee binnentuinen, een verfrissend dompelbad en een panoramisch terras. De kamers (van 28m2 tot 40m2) verdeeld over 3 verdiepingen, kijken uit op de barokke kerk van Sao Francisco of de lommerrijke binnenplaatsen van de villa.

Elke kamer weerspiegelt door zijn decoratie een bepaalde periode in de geschiedenis van Bahia: Afrika, Azië, Europa, de stijlen die samenvloeien om een ​​lokale ziel te creëren. Lichtgevend en sereen romantisch: hoge plafonds, hemelbedden, houten vloerplanken en af ​​en toe een pittige kleur.

Uw gastheer, Bruno Guinard, een Fransman die Bahia al 30 jaar zijn thuis noemt, heeft met trots echte lokale participatie en duurzame ontwikkelingspraktijken geïmplementeerd in de Villa Bahia.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recycleren van afval
Hotel Canto das Aguas - Lençóis

Net als in een galerie hotel hebben ze de kamers en suites opnieuw ontworpen en staat ​​de beeldende kunst zij aan zij met de kunst van gastvrijheid. Naast de gerenoveerde en opnieuw ingerichte kamers is het hele hotel gedecoreerd met werken van lokale kunstenaars en kunstenaars uit andere Braziliaanse staten. Hiermee willen ze u uitnodigen om momenten van bezinning en inspiratie te beleven.

Een groot zwembad, met een speciaal gedeelte voor kleine kinderen, organisch bochtig, is een eerbetoon aan de rivier die erlangs loopt. Een enorm recreatiegebied met massageruimtes, leeskamers en loungebedden, geïntegreerd in het groen, nodigen u uit om te ontspannen, gesust door het geluid van de rivier.
Een speelkamer en een stoomsauna vormen een aanvulling op de vrijetijdsstructuur. Er zijn speciale activiteiten beschikbaar, zoals verschillende soorten massages en lichaamstherapieën.

Voor degenen die hun wandelschoenen aan de kant willen laten, creëerde Canto das Águas omgevingen en activiteiten voor lichaamsverzorging, meditatie en ontspanning. Drie massageruimtes met totale privacy en tegelijkertijd geïntegreerd in het groen van de tuin zijn op afspraak beschikbaar. Uw verblijf is inclusief ontbijt en picknick lunches.

 • Energiebesparende lampen
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Waterbesparingsprogramma
Posada Villa dos Corais - Morro de São Paulo

Villa dos Corais Pousada biedt een hoge standaard van diensten, gastronomie en vrije tijd. Een waar toevluchtsoord waar natuur, comfort en welzijn zich in de meest perfecte harmonie manifesteren. In al zijn duurzame uitbreidingen bevordert de architectuur van het hotel het contact met de natuur.

Onder een uitgestrekt kokospalm met uitzicht op zee en een oppervlakte van 32.000 m2 zijn 40 appartementen verdeeld in twee categorieën, begane grond en superieur, waar u kunt genieten van aangename momenten. Tussen de appartementen en het strand is een prachtige, tropische tuin waar u vogels, kleine wilde dieren en weelderige tropische flora kunt observeren. De kamers zijn 52 m2 en hebben een balkon met zitje en hangmat.

De posada heeft een restaurant met een grote verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten (ook vegetarisch, glutenvrij etc.). Daarnaast heeft het hotel een loungebar, een poolbar een beachbar, tennisbanen en een spa. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZG Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €5,00 per persoon transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Alle accommodaties zoals aangegeven in de hotelbeschrijving
 • Maaltijden zoals beschreven in het reisprogramma
 • Alle transport zoals aangegeven in het reisprogramma
 • Privérondleidingen en transfers met lokale, Engelsprekende gids
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle internationale en nationale vluchten, VISA en taxes
 • Maaltijden, niet beschreven in reisprogramma
 • Optionele excursies
 • Tips en persoonlijke uitgaven zoals extra eten en drinken, telefoon, wasserette etc.
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk