from €999,00
Boeking Aanvragen

Portugal: duurzame maatwerkreizen in puro e belo Portugal

Reisduur

7 dagen/6 nachten

Type Vakantie

Actieve vakantie, Autovakantie, Ecotourism, Fietsvakantie, Individuele rondreis, Strandvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Maatwerkreizen:

Portugal is een steeds prachtig en gevarieerde Atlantische Oceaan bestemming, maar je weg vinden naar verborgen juweeltjes, het diverse culturele erfgoed en de prachtige natuurgebieden en de verschillen tussen elke regio zijn vaardigheden die u het beste kunt leren van de lokale bevolking.

Onze maatwerkreizen naar Portugal worden volledig samengesteld naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren: strand, cultuur, culinair, natuur, avontuur, actief of een combinatie hiervan. We werken veel samen met hotels met een duurzaamheidsbeleid, uitsluitend lokale partners en creëren bijzondere en authentieke belevenissen. Uiteraard kunnen wij ook prachtige fietsreizen, wandelreizen en (E-)car reizen door het schitterende Portugal voor u samenstellen.

Portugal:

Portugal, officieel de Portugese Republiek, is een land in het uiterste zuidwesten van Europa. Het vormt het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. De geschiedenis van de staat Portugal gaat terug tot de middeleeuwen: 1139, tijdens de Reconquista, wordt gezien als het jaar waarin het land onafhankelijk werd van de Moren. In de vroegmoderne tijd groeide het land uit tot het Portugese Rijk, een wereldmacht die overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika omvatte.

Portugal heeft een specifieke cultuur ontwikkeld door beïnvloeding van de verschillende beschavingen die het Middellandse Zeegebied en het Europese continent hebben doorkruist of die werden geïntroduceerd tijdens de actieve rol die Portugal speelde tijdens de eeuw van de ontdekkingsreizen. De traditionele Portugese architectuur is onderscheidend en omvat de Manuelstijl, ook wel bekend als de Portugese laatgotische stijl, een weelderige, composiet-Portugese stijl van architectonische versiering uit de eerste decennia van de 16e eeuw, waarin de maritieme elementen en voorstellingen uit de Portugese ontdekkingsreizen zijn opgenomen.

Duurzaamheid:

De nieuwe Agenda 2030 van de Verenigde Naties is een actieplan gericht op mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschappen (5P’s). Het uiteindelijke doel is armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Alle staten en andere geïnteresseerde belanghebbenden nemen hun verantwoordelijkheden op met betrekking tot de verwezenlijking ervan. Portugal speelde een actieve rol bij het opstellen van het document dat op de top werd aangenomen. Over het punt “Planeet” benadrukt Portugal de overtuiging dat de planeet moet worden beschermd tegen achteruitgang, onder meer door duurzame consumptie en productie, duurzaam beheer van haar natuurlijke hulpbronnen en dringende maatregelen tegen klimaatverandering, zodat deze kan voorzien in de behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

View More

Reisplan

Lissabon en omgeving

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is in de loop van haar geschiedenis beïnvloed door veel verschillende culturen en heeft nog steeds een dorpsgevoel in elke historische buurt. Typisch en wereldbekend voor Portugal is de Fado, veel voorkomend in Lissabon, een traditionele Portugese muziekstijl en een uitdrukking van wat het is om Portugees te zijn. Het is bekroond met de status van UNESCO Werelderfgoed.

Om de stad op een duurzame manier te ontdekken, kunnen wij voor u bijvoorbeeld een interessante stadstour regelen waarbij u de zeven heuvelen van Lissabon gaat ontdekken met een elektrische tuk tuk, begeleid door een Engelssprekende lokale gids. Van de Baixa Pombalina, de oude binnenstad aan de prachtige oevers van de Taag rivier tot Bairro Alto (de gezellige uitgaanswijk) en de Alfama (de oude volkswijk) met zijn steile en kronkelende straatjes….. het is bijna onmogelijk om Lissabon te bezoeken en niet in één keer verliefd te worden op deze oude en sfeervolle stad.

Door de centrale ligging van de stad kunt u na een stadsbezoek gemakkelijk verder reizen naar onder andere de prachtige en ietwat mondaine kustplaats Cascais. Of huur een (E-)auto om via de Atlantische kust richting de zonnige Algarve te rijden. Of reis door de heuvels naar het Noorden richting Porto, terwijl u overnacht in prachtige oude Pousadas.

Porto en omgeving

Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal (na Lissabon). Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia (gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro) wordt gelagerd, en van daaruit over de gehele wereld wordt geëxporteerd. Het mooie historisch stadscentrum, dat zijn oorsprong vindt in de bronstijd, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tot de vele bezienswaardigheden van de stad behoren onder andere de beroemde Maria Pia Brug (gebouwd door Eiffel), de typerende oude stadswijk Riveira, de elegante kerk Igreja dos Clérigos, het Castelo da Foz en de oude boekhandel Lello e Irmão.

Wij kunnen uiteraard een begeleide stadstour door Porto regelen, waarbij uw lokale en Engelssprekende gids u laat kennismaken met de vele culturele, historische maar ook culinaire hoogtepunten van deze oude en sfeervolle vissersstad.

Porto is een perfecte uitvalsbasis om een prachtige (auto- of fiets-)reis langs de schitterende Atlantische kust naar Lissabon te maken.

De Atlantische Kust

Een (fiets- of auto-)tour langs de prachtige Atlantisch kust brengt u op een meeslepende en geweldige route, die langs de kust gaat en waar u enkele van de mooiste en bekendste dorpen en steden in Portugal zult vinden. Hier heeft u een "mix" van stranden en dennenbossen, die tijdens de reis verschillende sensaties creëren.

Probeer de beste gerechten, die de traditionele en lokale Portugese visserij heeft voortgebracht, vergezeld van groene wijn en geweldige lokale natuurgebieden. Monumenten, zoals het "Castelo da Pena" en het "Castelo de Óbidos" brengen u terug in de middeleeuwen.

Langs de Rio Mondego, door het mooie Nazare en Sao Martino Bay, via Peniche en Berlengas naar Sintra. De oude bergstad Sintra staat bekend om zijn vele 19e-eeuwse romantische architectonische monumenten, wat ertoe heeft geleid dat Sintra door de UNESCO is geclassificeerd als werelderfgoed. Ook het prachtige natuurreservaat tussen Sintra en Cascais doet u uiteindelijk eindigen in deze mondaine strandplaats of juist in het vlakbij gelegen Lissabon.

Alentejo

Na eerst in Lissabon te hebben genoten, begint de start van een bijzondere tocht door het wonderschone Alentejo meestal in Estremoz, de stad van marmer. Voornamelijk op verharde en rustige wegen, neemt het landschap van deze vakantie u mee terug in de oudheid.

Verlaten en bezette kastelen, kloosters en oude kerken zijn zeer kenmerkend voor elke plaats die u bezoekt in het district Évora, ook bekend als één van de heetste regio's van Portugal. De Alentejo-wijn is erg bekend bij de Portugese bevolking en buitenlandse vinologen. Deze streek neemt u ook mee door de uitgestrekte en onbedorven natuur waar u talloze kurk- en olijfoliebomen kunt zien. Évora staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mis de belangrijkste cromlech van Europa met meer dan 5000 jaar geschiedenis niet. Verken de stad Évora, nog steeds omsloten door middeleeuwse muren en vele monumenten uit verschillende historische periodes, waaronder een Romeinse tempel.

Het natuurpark Zuidoost-Alentejano omvat schitterende stranden omgeven door imposante kliffen, kleine bergketens, kurkeikboomgaarden, traditionele vissersdorpjes, idyllische stadjes, spectaculaire uitzichten en belangrijke geografische punten, zoals Kaap Sardão, de Kaap van São Vicente, vanwaar de karvelen vertrokken naar zeeën die nog nooit eerder waren bevaren, en Ponta de Sagres.

Algarve

Een (E-)fiets of autotour door of naar de Algarve is als één van de best bewaarde geheimen van Europa. Deze fietstocht is een meeslepende en geweldige route, die langs de kust gaat en waar u enkele van de mooiste en bekendste dorpen en steden in Portugal zult vinden. Hier heeft u een "mix" van stranden en dennenbossen, die tijdens de reis verschillende sensaties creëren.

De Oost-Algarve is als een feestmaal voor uw zintuigen terwijl u per (E-)fiets of auto door zijn adembenemende landschappen. Landinwaarts is het mogelijk om kilometerslang door betoverende valleien te dwalen, hoor vogelgezang, zie weinig mensen en vind rust. De kuststrook is waar de oceaan wordt getemd door de zandeilanden, zoutpannen, en azuurblauwe lagunes van het natuurpark Ria Formosa, waar flamingo's en water voorkomen vogels zijn er in overvloed.

Op weg naar de zonsondergang: wandelen in de West-Algarve, is bijvoorbeeld een zelfgeleide wandeltocht die wij hebben ontworpen om een interessante mix van natuurwandelingen langs de kust en het binnenland aan te bieden en om u de minder bekende wonderen van de West-Algarve te laten ontdekken. Onze basis is de kosmopolitische stad Lagos, op korte afstand van al deze verschillende wandelervaringen.

In Tavira (Oost-Algarve), het Venetië van de Algarve, kunnen wij onder andere een zelfgeleide wandelvakantie voor u samenstellen. Speciaal ontworpen om het platteland van de Algarve te verkennen en de natuurlijke wonderen van het natuurpark Ria Formosa te ontdekken. Deze wandeltocht is een traktatie voor liefhebbers van kustwandelingen vol wilde dieren in hun natuurlijke habitat, maar ook wandelingen door het binnenland in over het hoofd geziene delen van de Algarve, vredig en rijk aan natuur en tradities.

Azoren

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan die samen behoren tot een autonome regio van de republiek Portugal. De archipel bestaat uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden, samen de Formigas Bank genoemd, en zijn allen van vulkanische oorsprong. Cultureel gezien is er een aanzienlijke variatie tussen de eilanden, door de onderlinge afstanden en de verschillende perioden waarin de afzonderlijke eilanden door verschillende bevolkingsgroepen werden gekoloniseerd. Hierdoor hebben ze hun eigen dialecten, tradities en gerechten. De Azoren hebben het gehele jaar door een constant klimaat, met weinig temperatuurverschillen (variërend tussen 14 en 25 °C).

Biosfeerreservaten zijn gebieden die bestaan uit terrestrische, zee- en kustecosystemen. Elke reservaat promoot oplossingen, die het behoud van biodiversiteit in overeenstemming brengen met het duurzaam gebruik ervan. Erfgoed is onze erfenis uit het verleden, waar we vandaag de dag mee leven en wat we doorgeven aan toekomstige generaties. Ons cultureel en natuurlijk erfgoed zijn beide onvervangbare bronnen van leven en inspiratie.

Tijdens onze maatwerkreizen op de Azoren krijgt u de gelegenheid om deze bijzondere gebieden te bezoeken en van dichtbij te ervaren. Van Angra do Heroísmo Historisch centrum naar het kleinste eiland van de Azoren, het eiland Corvo, door de wijngaarden van het eiland Pico en de Fajãs van São Jorge, perfecte voorbeelden van hoe de bewoners van de Azoren zich aanpasten aan moeilijke omstandigheden, aan een experiment laboratorium voor het behoud van de biodiversiteit dankzij de unieke natuurlijke kenmerken van Graciosa Island en een bezoek aan Flores Island Natural Park.

Als u deze gebieden bezoekt, verblijft u in ecovriendelijke en/of historische accommodaties, waardoor u inzicht krijgt in wat de Azoren vertegenwoordigen: een duurzame bestemming.

Madeira

De archipel Madeira is een van de autonome gebieden van Portugal en maakt deel uit van de Europese Unie. De eilanden Madeira en Porto Santo, die deel uitmaken van de archipel van Madeira, werden volgens sommige historici al ontdekt door de Romeinen, maar hiervoor is geen concreet bewijs. In 1418 werd Porto Santo (her)ontdekt door de Portugezen en Madeira volgde in 1419. De regio is de op-één-na rijkste regio van Portugal. Het is een zeer populaire bestemming onder reizigers vanwege het gematigde klimaat, zowel in de zomer als winter. Daarnaast is het bekend van de madeirawijn, die in de archipel wordt geproduceerd.

Het eiland Madeira is zeer bergachtig, met als hoogste punten de Pico Ruivo (1862 m), de Pico das Torres (1851 m) en de Pico do Arieiro (1818 m). De noordkust van het eiland wordt gedomineerd door hoge kliffen en aan de westkant bevindt zich een plateau, de Paul da Serra, met een hoogte tussen de 1300 en 1500 m.
Het reliëf, alsmede de blootstelling aan harde winden, zorgt ervoor dat er op het eiland verschillende micro-klimaten bestaan, waardoor er ook veel exotische (en inheemse) planten groeien. Deze factoren trekken veel natuurliefhebbers naar het eiland, dat bekendstaat om zijn vele wandelroutes.

De geomorfologische samenstelling van het eiland Porto Santo is compleet anders dan die van Madeira. Het is erg vlak, heeft weinig begroeiing en heeft een arme bodem, ongeschikt voor landbouw. De hoogste berg, de Pico do Facho, heeft een hoogte van 517 m.

WAAR JE BLIJFT

Turim Marquês Hotel - Lissabon

Het moderne Turim Marquês Hotel is geopend in december 2016 en heeft 121 superior kamers. De locatie, midden in het centrum van de stad, maakt het tot het ideale startpunt om Lissabon te ontdekken, met elk soort vervoer, bereikbaar voor de deur van het hotel of te voet. Op een steenworp afstand van het Turim Marquês Hotel ligt het prachtige Eduardo VII-park.

De Mouzinho Restaurant & Bar zijn beide sfeervolle ruimtes met een moderne inrichting. Op het menu van het restaurant vallen de sappige Burgers en verschillende lokale specialiteiten op.

De slaapkamers zijn ruim, licht en comfortabel voorzien van een groot Kingsizebed, een bureau, een stoel of sofa en een modern ingerichte badkamer met toilet en douche of bad.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Neya Porto Hotel - Porto

Centraal gelegen aan de mooie Porto rivier met uitzicht over de beroemde hangbrug en de eeuwenoude kades, is Neya Porto Hotel een perfect hotel in het oude stadsdeel van de stad.

Het moderne en duurzame hotel heeft een nieuwe facade, die is vast gebouwd aan een aantal oude (pak-)huizen. Het hotel heeft een elegante en ruime entree met moderne meubels, een gezellige bar met terras, een grote oude binnentuin en een goed en gezellig restaurant.

De kamers zijn sfeervol en warm ingericht met een kingsizebed, een fauteuil, een bureau, een digitale flatscreentelevisie, airco en voorzien van een moderne badkamer met toilet, bad en/of douche.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Pousada Convento de Vila Viçosa - Vila Viçosa

De charmante Pousada Convento de Vila Viçosa bevindt zich in de regio Alto Alentejo, ligt vlak bij het historische centrum van Vila Viçosa en wordt omringd door prachtige tuinen. De Pousada Convento de Vila Viçosa is een Historic Hotel met 34 kamers en vijf suites. De Pousada bevindt zich in het voormalige klooster van Chagas de Cristo, gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Jaime IV, hertog van Bragança.

Een religieus huis dat meer dan 500 jaar geleden werd gebouwd als het Pantheon voor de dames van het Huis Bragança, na de koninklijke familie de tweede meest machtige adellijke familie van het land. Het klooster, de kerk en het paleis, naast het hertogelijk paleis, zijn getuige geweest van een rijke historische periode en dankzij D. João IV, de restaurateur, dienen deze als voorbeelden van een schoonheid en rijkdom die lastig te evenaren zijn.

Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het buitenzwembad, lol maken in de speelkamer en ontspannen in de loungekamer, die ook een piano heeft. Voor maaltijden hebben ze een uitstekend restaurant en een sfeervolle bar. De keuken van Alentejo en speciale zoete kloostersnacks zijn de kenmerken van een ervaring bij het restaurant in het voormalige refectorium van het klooster, uitkijkend over de binnenplaats. In de zomer kunt u genieten van een maaltijd of drankje in het klooster, omringd door wandschilderingen uit de 16e eeuw.

De kamers zijn ingericht in warme kleuren en voorzien van een televisie, gratis WiFi en een klassieke badkamer met toilet, douche en/of bad. Er zijn 11 themakamers met decoraties en elementen die uniek zijn voor elke kamer.

Duik in het buitenzwembad en geniet van het ruime terras met ligstoelen voor ontspanning en zonnebaden. In de winter kunt u genieten van de open haard in de bar of in de pianokamer, terwijl u geniet van een goed boek.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Agriculture Boerderij Herdade do Touril - Zambujeira do Mar

Herdade do Touril is een duurzame boerderij van 365 hectare gelegen aan zee. Ze hebben slechts 10 kamers en een suite, allemaal met een eigen terras, badkamer, verwarming, tv, dvd, wifi (sommige kamers hebben uitzicht op zee). De boerderij heeft ook een ontbijtruimte, een living en een zwembad met lounge en bar. Gasten kunnen genieten van een prachtig zoutwaterzwembad en de natuur in de accommodatie verkennen.

De Herdade do Touril ligt op 4 km van Zambujeira do Maren vlakbij verschillende mooie stranden en restaurants, midden in het Southwest Alentejo Park en Costa Vicentina, zodat u tegelijkertijd kunt genieten van het comfort en de rust van een landelijke omgeving en het voorrecht van toegang tot de zee langs meer dan 3 kilometer kustlijn.

De meeste kamers hebben airconditioning, een eigen gemeubileerd terras, waar gasten kunnen genieten van het uitzicht op de zee aan de horizon en de Alentejo-vlakte in het omringende landschap. De kamer heeft een eigen badkamer, een koelkast en magnetron, koffie- en theefaciliteiten, een lcd-tv, een kluisje en gratis WiFi.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Aldeia da Fonte Hotel - Pico (Azoren)

Het Aldeia da Fonte hotel, met passie gebouwd, maakt deel uit van de prachtige en adembenemende natuur van het eiland Pico. Met zes uit vulkanische stenen opgebouwde huizen op de hoge kliffen die uitkijken over de Atlantische Oceaan, te midden van weelderige tuinen, is het een fantastische en unieke vakantie locatie, zo halverwege tussen de Oude en de Nieuwe Wereld.

Het kleinschalige en sfeervolle, duurzame hotel (het hotel is het nr.5 eco hotel van Portugal) heeft slechts 40 kamers, verdeeld over suites, studio's en luxe standaards, onlangs gerenoveerd om u van alle comfort en tevredenheid te voorzien. Het hotel heeft een uitstekend restaurant waar vooral lokale en biologische (seizoensgebonden) producten worden geserveerd, waarvan ook nog een deel uit de eigen moestuin komt.

Geniet van de Azoren-natuur met charme en sereniteit, ontspan, duik in de zee, ontdek de wandelpaden, het Atlantische zoutwater zwembad, kijk naar dolfijnen, walvissen en andere walvisachtigen, aanschouw de schoonheid van de Pico-berg en zijn biodiversiteit, adem de frisse lucht van één van de meest bekroonde natuurlijke vakantiebestemmingen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan Calamiteitenfonds
 • €1,50 bijdrage CO2-transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €15 donatie per persoon aan een lokaal duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • Accommodatie in duurzame accommodaties, inclusief ontbijt
 • Eventueel transport
 • Eventueel voor u geboekte activiteiten en excursies
 • Transfer van/naar de luchthaven
 • Entreegelden voor de in het programma aangegeven monumenten/sites
 • Navulbare recyclede waterfles
 • Internationale vluchten of ander transport, dat wij tegen een zeer scherpe prijs voor u kunnen regelen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de rondreis
 • Eventuele optionele excursies en activiteiten
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Persoonlijke aankopen
 • Tips

Locatie van de tour

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 1 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thanks for your time! http://www.tlovertonet.com/

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post…
Showing 1 - 1 of 1 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk