from €1.199,00
Boeking Aanvragen

Oman: Duurzame maatwerkreizen naar de onbekende parel van het Midden-Oosten

Reisduur

8 dagen/7 nachten

Type Vakantie

Actieve vakantie, Ecotourism, Individuele rondreis, Maatwerk Reizen

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Oman:

Oman, officieel het Sultanaat Oman, is een sultanaat in Zuidwest-Azië, met als hoofdstad Muscat. Het land is gelegen aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. Het grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten in het noordwesten, Saoedi-Arabië in het westen en Jemen in het zuidwesten.

Al eeuwenlang is Oman een centrum voor handelaars. Vroeg in de 19e eeuw groeide Oman uit tot een grote machtsfactor, met bezittingen in Perzië, Beloetsjistan en Zanzibar. Onder Qaboes bin Said Al Said en dankzij de inkomsten uit olieproductie is de economische situatie van het land enorm de laatste decennia enorm verbeterd. Bovendien leeft het land in vrede met alle andere landen van het Midden-Oosten.

Oman ligt in de zuidoosthoek van het Arabisch schiereiland. De kustlijn heeft een lengte van 1700 kilometer en loopt langs de Indische Oceaan, de Arabische Zee, de Golf van Oman en ten slotte via de strategisch belangrijke Straat van Hormuz naar de Perzische Golf.

Het Hadjargebergte of Omangebergte is een bergketen in het noordoosten van Oman op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Oman. Het centrale deel van het gebergte wordt gevormd door het massief Djabal Achdar, dat het hoogste en meest woeste deel van het land vormt. De hoogste berg is de Jabal Shams die tot 3000 meter reikt. Musandam is een schiereiland en een exclave van Oman met als hoofdplaats Khasab. Musandam ligt aan de Straat van Hormuz en hier bereiken de hoogste bergen zo’n 1800 meter.

Het klimaat is divers met vochtige kuststreken en droge warme binnenlanden. De neerslag is beperkt en onregelmatig. In het zuiden profiteert Dhofar van de moesson vanuit de Indische Oceaan tussen juni en september. Een temperatuurverschil van ruim 10 °C tussen het zuiden en het oosten van het land is niet ongewoon. De meeste westerse toeristen bezoeken het land tussen oktober en april, maar bezoekers uit de regio geven de voorkeur aan het regenseizoen.

View More

Reisplan

Jabal Shams

Jabal Shams, de hoogste top in het Al Hajar-gebergte in Oman, is een spectaculair bestemming met adembenemende uitzichten en buitenavonturen. Bekend als de "Berg van de Zon", Jabal Shams trekt het veel bezoekers met zijn dramatische kliffen en diepte canyons, waaronder de indrukwekkende Wadi Ghul, ook wel de ‘Grand Canyon van’ genoemd Oman."

Liefhebbers van het buitenleven kunnen genieten van wandelen en hiken langs schilderachtige paden die leiden naar uitkijkpunten met prachtige uitzicht op de majestueuze landschappen.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de 'Balcony Walk', een pad langs de rand van de kloof dat adembenemende uitzichten biedt op de afgrond beneden.

Kamperen onder de sterrenhemel of overnachten in gezellige berghutten draagt bij aan de allure van Jabal Shams, waardoor het een bestemming is die zeker bezocht moeten worden door natuurliefhebbers avonturiers in Oman.

U kunt Jabal Shams bezoeken op een dagtrip vanuit Nizwa, maar voor de prachtige canyons en de mooie trekkings is een of twee nachten verblijf in een van de eco-lodges in de bergen (of wildkamperen) sterk aanbevolen.

Jabal Akhdar

Jabal Akhdar, wat 'Groene Berg' betekent, is een boeiende toeristische bestemming in Oman en bekend om zijn prachtige landschappen, koel klimaat en agrarische schatten. De bergachtige regio staat bekend om zijn terrasvormige boerderijen waar granaatappels en rozen gedijen, vooral tijdens de lente, wanneer de rozenoogst plaatsvindt en voortreffelijk rozenwater wordt geproduceerd en daarnaast rozenblaadjes gebruikt in talloze lokale producten.

Bezoekers kunnen schilderachtige wandelpaden verkennen, die dwars door terrasvormige velden, oude dorpjes en ruige kliffen slingeren met een adembenemend uitzicht op de omliggende valleien en kloven. Jabal Akhdar is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, maar ook een cultureel centrum waar de traditionele Omaanse landbouw en gastvrijheid bloeien te midden van het bergachtige gebied.

Hoewel Jabal Akhdar bezocht kan worden tijdens een dagtrip vanuit Nizwa, zijn er meerdere (meerdaagse) tochten waar u van kunt genieten en er zijn een aantal fantastische resorts, waaronder enkele authentieke eco-lodges hier gevestigd.

Birkat al Mauz

Birkat Al Mauz is een charmante toeristische plek, te midden van weelderige dadelpalmplantages en oude ruïnes. Gelegen in de buurt van Nizwa, biedt dit pittoreske dorpje een kijkje in de traditionele Omaanse landbouwpraktijken en het nationale erfgoed. Bezoekers kunnen dwalen door de schilderachtige dadelpalmbossen, de historische ruïnes van lemen huizen en forten verkennen en genieten van de rustige sfeer in deze oase-achtige omgeving.

Birkat Al Mauz staat ook bekend om de gerestaureerde falaj (traditioneel irrigatiesysteem), dat de vindingrijkheid van Omani laat zien op het gebied van engineering. Het dorp biedt een serene ontsnapping aan het stadsleven en is een perfecte plek bestemming voor ontspannen wandelingen, fotografie en culturele ontdekkingen op het Omaanse platteland.

Al Hamra Village

Al Hamra Village is een pittoresk dorpje gelegen in het hart van het platteland van Oman. bekend om zijn traditionele Omaanse architectuur en authentieke culturele ervaringen. Het dorp staat bekend om zijn goed bewaarde lemen huizen en smalle steegjes, waarmee het het rijke erfgoed van de regio laat zien. Het in het dorp gelegen Bait Al Safah Huis (museum) is een uniek erfgoedmuseum gelegen in Al Hamra dorp. Dit traditionele Omaanse huis is omgebouwd tot een museum presentatie van het culturele erfgoed en de levensstijl van Omaanse families. Wij organiseren wandeltochten en fietstochten door de historische en schilderachtige straten en leren u meer over het traditionele leven in Omani.

Al Hamra Village biedt een rustig toevluchtsoord te midden van een prachtig berglandschap, waardoor het een heerlijke vakantiestop is voor diegenen die zich willen onderdompelen in de Omaanse cultuur en geschiedenis.

Misfat Al Abryeen

Ongeveer 300 jaar oud is Misfat Al Abryeen een oasestad met weelderige terrassen, schaduwrijke gangen, trappen, oude huizen en massieve rotsen; gelegen op 1000 meter hoogte, midden in de verlatenheid van het adembenemend landschap.

Dit dorp biedt reizigers een boeiende leermogelijkheid om zich in de wereld van cultuur, levensstijl, geologie, landbouw en geschiedenis van het land te verdiepen. De recente ontwikkeling in het dorp laat ook zien hoe het door de gemeenschap geleide toerisme duurzaam kan verbeteren bestemmingen. Tien jaar geleden lagen veel oude huizen verlaten toen de lokale bevolking naar de nieuwe stad verhuisde, maar een gestage stroom bezoekers heeft de bewoners ertoe aangezet deze huizen te restaureren.

Er zijn nieuwe winkels, restaurants, verbindingspaden en gemeenschappelijke ruimtes gebouwd om de cultuur en het erfgoed van de stad te behouden door middel van door de gemeenschap geleid, duurzaam toerisme. Het Misfah Old House, waar Prins Charles in 2016 gastheer was, illustreert deze inspanning door traditionele accommodatie en gerechten in de stad aan te bieden centrum.

De architectuur van het dorp gaat naadloos samen met de natuur, alsof deze op natuurlijke wijze is ontstaan in het ruige, ongerepte landschap. De lemen huizen zijn emblematisch voor de Omaanse cultuur van dit dorp, naast het falaj-irrigatiesysteem. Terwijl Oman overal over door UNESCO beschermde falaj-systemen beschikt, is het systeem van Misfat Al Abriyeen bijzonder opvallend: met kanalen die door de bergrots zijn uitgehouwen.

Muscat naar Sur kustweg

De kustweg van Muscat naar Sur biedt een verbluffend scala aan bezienswaardigheden: de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed van Oman. Begin uw reis bij het zinkgat van Bimah, een unieke kalkstenen krater gevuld met turquoise water, perfect om te zwemmen en te ontspannen te midden van een schilderachtige omgeving.
Ga verder naar Wadi Shab, een pittoreske wadi met smaragdgroene poelen en watervallen verscholen tussen ruige kliffen, ideaal om te wandelen en verborgen grotten te verkennen. In de buurt betovert Wadi Tiwi bezoekers met zijn weelderige groen, dadelpalmplantages, en adembenemende uitzichten op de kloof, waardoor het een favoriete plek is voor natuurliefhebbers en fotografen.

Verderop langs de kustweg lonkt Fins Beach met zijn ongerepte zandstranden en heldere water, dat mogelijkheden biedt om te zwemmen en te ontspannen. Als laatste: maak een stop bij de oude havenstad Qalhat, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn historische ruïnes, waaronder het Bibi Maryam Mausoleum, een bewijs van de rijke maritieme geschiedenis van Oman en zijn architectonisch erfgoed. Deze kustroute van Muscat naar Sur belooft een onvergetelijke reis vol natuurlijke wonderen, culturele schatten en mogelijkheden voor buitenavontuur.

Nizwa

Nizwa is een boeiende bestemming voor reizigers in Oman, doordrenkt van geschiedenis en biedt een een kijkje in het rijke culturele erfgoed van het land. In het hart van Nizwa ligt het iconische Nizwa Fort, met oude Omani-verdedigingsarchitectuur en een panoramisch uitzicht op de omringende landschappen. Elke vrijdag komt de stad tot leven in de bruisende Nizwa Souk, waar de lokale bevolking en bezoekers samenkomen voor de traditionele veemarkt op vrijdag: een levendige spektakel van veehandel dat de blijvende bedoeïenentradities van Oman weerspiegelt.

In de souk kunnen bezoekers de labyrintische steegjes verkennen vol met winkels die traditioneel handwerk, zilveren sieraden, kruiden en aardewerk verkopen, wat een levendige onderdompeling biedt in de Omaanse cultuur en vakmanschap. Nizwa is een perfecte mix van historische charme en cultuur ervaringen en natuurlijke schoonheid, waardoor het een bestemming is die u absoluut moet bezoeken als op zoek bent naar een authentieke Omaanse ervaring.

Nizwa is ook een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de omliggende gebieden (forten en kastelen van Bahla en Jabreen, de Al Hoota-grot en het onlangs geopende Oman Across Ages Museum) en ook de bergen van Jabal Akhdar (de Groene Berg) en Jabal Shams, de hoogste piek in Oman, zeker als u van plan bent in de bergen te blijven voor een meer ontspannen verkenningstocht en voor trekking in de bergen.

Ras Al Had

Ras Al Had en Ras Al Jinz, gelegen langs de pittoreske kustlijn van Oman, zijn beroemd plekken die unieke natuurlijke en culturele ervaringen bieden. Ras Al Had staat bekend om de prachtige stranden en is de thuisbasis van een van de grootste broedgebieden voor groene schildpadden in de Indische oceaan.

Bezoekers kunnen getuige zijn van deze majestueuze wezens die zich op het zand aan de oevers nestelen tijdens het broedseizoen. Aan de andere kant staat Ras Al Jinz bekend om zijn Turtle Reserve, waar rondleidingen bezoekers in staat stellen 's nachts (op gepaste afstand!) nestelende schildpadden te observeren een onvergetelijke ontmoeting met deze prachtige dieren te hebben. Zowel Ras Al Had als Ras Al Jinz presenteren Oman's rijke biodiversiteit en zijn ideale bestemmingen voor natuurliefhebbers en geïnteresseerden behoud van de zee en ecotoerisme.

Sur

Sur, een charmant kustplaatsje in Oman, lokt bezoekers met zijn rijke maritieme erfgoed, ongerepte stranden en een levendige culturele scene. Beroemd om zijn traditionele dhowboot bouwsector biedt Het Maritiem Museum van Sur op een fascinerende manier een kijkje in het zeevarende verleden en de bruisende scheepswerven langs de waterkant. Verken de pittoreske stranden zoals Al-Ayjah Beach, ideaal om te zwemmen en te picknicken, of om op avontuur te gaan naar het nabijgelegen Ras Al Jinz-schildpaddenreservaat om getuige te zijn van nestelende zeeschildpadden. De oude stad van Sur zal u omarmen met kronkelende steegjes, historische moskeeën en levendige soeks die lokale producten verkopen handwerk.

Batinah

De vruchtbare Batinah-kust en regio van Oman bieden een breed scala aan attracties voor reizigers op zoek naar culturele, historische en natuurlijke ervaringen. Te beginnen met de bruisende Barka-vis markt kunnen bezoekers zich onderdompelen in de levendige sfeer van een traditioneel Omani souq, waar vissers hun dagelijkse vangst aan verse zeevruchten binnenbrengen.

In de buurt lonken de historische steden Nakhl en Rustaq met hun oude forten: Nakhl Fort gelegen op een rotsachtige heuveltop en Rustaq Fort omgeven door weelderige dadelpalmen plantages. Het Al Hazm Fort is een prachtig gerestaureerd kasteel met Omani vakmanschap en ontwerp. Deze forten geven inzicht in de rijke geschiedenis van het Omaanse architectonisch erfgoed.

Verder landinwaarts nodigt Wadi Abeyad uit tot verkenning met zijn wit marmeren rotsformaties en seizoensgebonden zwembaden, ideaal om te wandelen en te picknicken in een prachtig landschap. Tenslotte beschikt de kuststad Sohar ook over zijn eigen attracties, waaronder het Sohar Fort en de levendige Souq al Jubail, die een kijkje in het moderne Omaanse leven en handel bieden. Samen vormen deze bestemmingen langs de Batinah-kust van Oman bieden een boeiende mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid die reizigers kunnen verkennen en geniet.

Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid is een prachtige woestijnoase gelegen in de oostelijke regio van Oman, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en serene landschappen. Deze wadi wordt gekenmerkt door heldere turquoise poelen, weelderige dadelpalmplantages en dramatische kloofwanden, waardoor het een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als reizigers is.

Bezoekers van Wadi Bani Khalid kunnen genieten van activiteiten zoals zwemmen in het kristalheldere water, wandelen langs schilderachtige paden en picknicken in schaduwrijke gebieden omringd door de natuurlijke rustige oase-omgeving. De wadi is ook de thuisbasis van verschillende natuurlijke watervallen, wat bijdraagt aan de pittoreske charme.
Een van de hoogtepunten van Wadi Bani Khalid is de bereikbaarheid, met verharde wegen direct bij de hoofdingang, waardoor het geschikt is voor gezinnen en reizigers van alle leeftijden. De natuurlijke schoonheid en rustige sfeer van de wadi zorgen voor een perfect toevluchtsoord, weg van de woestijn hitte en een onvergetelijke ervaring van de adembenemende landschappen van Oman.

Dhofar

Salalah, gelegen in de betoverende Dhofar-regio van Oman, is een stad doordrenkt van mythen en legendes die teruggaan tot bijbelse tijden. Dhofar, bekend als het hart van de oude wierookhandel, neemt een boeiende plaats in de geschiedenis in.

Volgens legendes verstreken bracht een van de drie wijze koningen die reisden om de Kindje Jezus te bezoeken, de kostbare wierook uit Dhofar als geschenk. Deze reis symboliseert de historische betekenis van Salalah als belangrijk knooppunt van de lucratieve wierookhandel.
In de oudheid werd wierook hoger gewaardeerd dan goud en had het een grote culturele, religieus en economisch belang. De aromatische hars werd geoogst uit de Boswellia bomen die bloeiden in het Dhofar-gebergte, en het werd vanuit Salalah naar verre landen geëxporteerd landen, waardoor handelsroutes werden verrijkt en beschavingen met elkaar verbonden.

De legendes rond de rol van Salalah in bijbelse verhalen en de wierookhandel voegen een mystieke uitstraling toe aan de regio. Bezoekers kunnen deze geschiedenis uit de eerste hand verkennen in het Museum van het Frankincense Land en de oude haven van het Al Baleed Archeologisch Park, waar overblijfselen van dit roemruchte verleden bewaard zijn gebleven.

Tegenwoordig blijft Salalah bezoekers betoveren met zijn mix van geschiedenis, natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. De echo's van oude verhalen weerklinken door de bruisende souks, groene landschappen en gastvrije gemeenschappen van deze unieke bestemming nodigen reizigers uit om de tijdloze allure van Salalah te ontdekken.

De Rub’ Al Khali

‘Geen mens kan dit leven leiden en onveranderd tevoorschijn komen. Hij zal, hoe zwak ook, de afdruk met zich meedragen van de woestijn, het merkteken dat de nomade markeert; en hij zal het verlangen in zich dragen om terug te keren .." Sir Wilfred Thesiger.

Rub' al Khali vertaalt zich rechtstreeks naar 'Quarter of Emptiness', passend voor de grootste zand woestijn op aarde. Met een oppervlakte van 250.000 vierkante kilometer over het zuidelijke Arabische schiereiland wordt deze dorre uitgestrektheid wordt door Oman, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen.

Terwijl het grootste deel van de Rub al Khali in Saoedi-Arabië ligt, biedt het Omaanse deel hiervan woestijn unieke ervaringen voor avontuurlijke reizigers. Treed in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Bertram Thomas, die de Omani Empty Quarter in 1930, tijdens een 4x4-expeditie overstak. Verblijf in een afgelegen woestijnkamp of ervaar het wildernis kamperen onder de sterren rond een gezellig vuur en wordt vroeg wakker worden om getuige te zijn van de zonsopgang boven de uitgestrekte duinen.

Musandam

De Musandam-regio, het noordelijkste punt van Oman, is een betoverende toeristische bestemming en biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en avontuurlijke ervaringen. Musandam staat bekend om zijn prachtige fjorden, ruige bergen en kristalhelder water.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Musandam is het verkennen van de pittoreske fjorden door middel van traditionele dhow-cruises. Deze rondvaarten voeren u door smalle waterwegen omringd door torenhoge kliffen, die een serene en adembenemende ervaring bieden. U kunt heerlijk ontspannen op het dek, genietend van het landschap en zelfs dolfijnen spotten die in het water spelen.

Voor wie op zoek is naar avontuur biedt Musandam verschillende buitenactiviteiten, zoals kajakken, snorkelen en duiken. Het rijke zeeleven en de levendige koraalriffen maken het een paradijs voor onderwaterliefhebbers.

Wandelliefhebbers zullen blij zijn met de ruige bergen van Musandam, waar wandelpaden te vinden zijn die leiden naar panoramische uitkijkpunten en verborgen valleien. De gevarieerde landschappen van de regio bieden volop mogelijkheden voor verkenning en fotografie. Bovendien beschikt Musandam over de langste zipline ter wereld, wat een opwindende rit biedt met een prachtig luchtfoto van de bergen en de zee.
Culturele ervaringen zijn ook overvloedig aanwezig in Musandam. Bezoekers kunnen communiceren met de lokale bevolking, leer over traditionele vistechnieken en geniet van de authentiek Omani keuken. Of u nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of culturele onderdompeling, Musandam belooft een onvergetelijke en verrijkende reiservaring te midden van de adembenemende natuur landschap.

Het dorp Kumzar en de Kumzari-taal zijn fascinerende aspecten van de Musandam regio in Oman. Kumzar is een afgelegen en geïsoleerd dorp gelegen langs de kustlijn van Musandam, alleen toegankelijk via de zee of een uitdagend bergpad. Deze afgelegen locatie heeft Kumzar in staat gesteld zijn unieke cultuur, tradities en taal te behouden eeuwen.

De Kumzari-taal, die voornamelijk in Kumzar wordt gesproken, wordt als verschillend van andere beschouwd talen in Oman en de omliggende gebieden. Het behoort tot de Zuidwestelijke Iraniër taalgroep en heeft zijn eigen grammatica, woordenschat en uitspraak. Kumzari is dat niet buiten Kumzar zelf veel gesproken, waardoor het een zeldzame en intrigerende taalkundige schat is.

Een bezoek aan Kumzar biedt een kijkje in een traditionele manier van leven die grotendeels behouden is gebleven onveranderd in de tijd. Het dorp staat bekend om zijn traditionele visserijpraktijken, met vele bewoners die afhankelijk zijn van de visserij als levensonderhoud. De schilderachtige omgeving van Kumzar, omgeven door dramatische kliffen en helderblauw water, draagt bij aan de charme en allure.

Het verkennen van Kumzar biedt een unieke kans om te communiceren met de vriendelijke lokale bevolking gemeenschap, leer meer over hun gebruiken en hoor misschien zelfs de melodieuze Kumzari taal die gesproken wordt. Het is een bewijs van de rijke culturele diversiteit die Oman te bieden heeft aanbod dat verder gaat dan de bekendere toeristische bestemmingen.

Over het geheel genomen tonen het dorp Kumzar en de Kumzari-taal de verborgen schatten van Musandam en bieden een boeiende ervaring voor diegenen die geïnteresseerd zijn in authentieke culturele ontmoetingen en avonturen buiten de gebaande paden.

WAAR JE BLIJFT

Het Fort Guesthouse - Muscat

Het Fort Guesthouse is een prachtige traditionele rijk aan erfgoed gasthuis in Muttrah gelegen achter het beroemde historisch Muttrah-fort. De suites zijn uitgerust met een kitchenette om uw eigen eten te kunnen bereiden en de kamers zijn uitgerust met comfortabel meubilair en ruimte voorzieningen.

Fort Guesthouse is ontworpen om zelf in te checken met een slim automatiseringssysteem. Het ligt dicht bij veel bezienswaardigheden zoals Mutrah Souq, Mutrah Walk, Old Watch Tower, Vismarkt, musea, het C38 Riyam-wandelpad, openbare parken en niet ver van Zijne Majesteit Al Alam Paleis in Oud Muscat. Fort Guesthouse is een schoon en comfortabele accommodatie.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Nomad Inn - Wadi Tiwi

Gelegen in een wadi, verscholen tussen de bergen en op slechts enkele minuten van de oceaan is Nomad Tiwi Inn een onderdeel van de natuur. De accommodatie is een boerderij met uitzicht op de bergen om de authentieke ervaring te maximaliseren. De Nomad Inn is perfect gepositioneerd tussen Muscat en Sur City, slechts 4 km van Wadi Shab en 3 km van de zee.

De droom van de jonge Omaanse ondernemer was om accommodaties aan te bieden aan reizigers, in de overtuiging dat een pension het gebied enorm ten goede zou komen vanwege de gunstige ligging en het klimaat, dat het hele jaar door bezoekers trekt. In de zomer kunnen gasten genieten van zwemmen in de wadi's, terwijl ze in de winter boerderijen kunnen verkennen en de omgeving kunnen doorkruisen falaj en wandel naar het laatste dorp, Mibam.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Sama Ras Al Jinz Eco Lodge - Ras al Jinz

Dit gezellige ecoresort ligt in Ash-Sharqiyyah het zuidelijke gouvernement van Oman. Dit resort is gelegen op het meest oostelijke punt van de Arabische Schiereiland. Ras Al JInz staat bekend om de broedplaats voor groene schildpadden en voor de prachtige donkere luchten is het een toevluchtsoord voor sterrenkijkers. Zelfs tijdens de zomers is het weer aangenaam door de verkoelende zeewind en de temperatuur is lager dan in de stad.

Desert Camp Sama Al Wasil

Een prachtige eco-lodge gelegen in een vlakke vallei in Wahiba Sands, ongeveer 192 km (2 uur rijden) van Muscat, in de Wahiba Sans, Oman. Omringd door de uitgestrekte Wahiba Sands-duinen, die zijn gasten een gevoel biedt van volledige afzondering en ontsnapping aan de buitenwereld.

De accommodatie beschikt over 37 standaardchalets, 2 familiechalets en 7 Sultan-tenten, elk met ruime buitenpatio's voor persoonlijke ontspanning. Het menu bevat vaak gegrild vlees en verse vis afkomstig van lokale markten. U dineert onder de heldere woestijnhemel naast knetterende kampvuren en biedt daarmee altijd een onvergetelijke en authentieke ervaring.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 bijdrage CO2-transport donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon aan een lokaal duurzaam project
 • VZR Garantiefonds
 • Accommodatie in duurzame accommodaties, inclusief ontbijt
 • Eventueel transport
 • Eventueel voor u geboekte activiteiten en excursies
 • Transfer van/naar de luchthaven
 • Entreegelden voor de in het programma aangegeven monumenten/sites
 • Navulbare recyclede waterfles voor elke reiziger
 • Internationale vluchten, die wij tegen een zeer scherpe prijs voor u kunnen regelen
 • Transport ter plaatse
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Alle maaltijden en dranken, die niet in uw reisvoorstel zijn opgenomen
 • Eventuele optionele excursies en activiteiten
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Persoonlijke aankopen
 • Tips

Locatie van de tour

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.199,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk