from €149,00
Boeking Aanvragen

Malediven: Patina Maldives – Fari Islands

Reisduur

Vanaf 2 dagen/ 1 nacht

Type Vakantie

Ecotourism, Strandvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Malediven:

De Malediven, officieel de Republiek der Maldiven, is een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is slechts een kleine 300 km². Het grootste eiland is 5 km² groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km². Tweehonderd eilanden zijn bewoond en nog eens 88 vormen toeristenoorden. Er zijn een kleine 400.000 Malediviërs, inwoners van de republiek.

De rijkdom van de onderwaterwereld van de Maledivische atollen is een buitengewone attractie voor duikliefhebbers, die kunnen kiezen uit een groot aantal sites, waarvan sommige tot de beste ter wereld behoren. Veel gebieden van het koraalrif, waar een ongelooflijk gevarieerde en kleurrijke onderwaterfauna in overvloed aanwezig is, zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de eilanden. Maar ook diepere duiken zijn gemakkelijk door de hoge watertemperatuur en het zicht dat op sommige plaatsen tot 50 meter reikt. Ook zijn de resort eilanden perfect voor scubadiving, zeilen, surfen en talloze andere (water-)sporten.

Duurzaamheid:

Als de zeespiegel twee meter stijgt door klimaatverandering, zullen de Malediven onder water lopen. Daarom is klimaatbescherming een belangrijke prioriteit voor de regering, en de regering stuurt daarom naar vrijwel elke klimaatconferentie een stevige delegatie. Deze delegaties proberen te bewerkstelligen, dat de internationale gemeenschap zich houdt aan ambitieuze doelstellingen voor klimaatbehoud, en niet wijkt voor de druk van de industrie en landen met een hoge CO2-uitstoot zoals China en de VS.

Patina Maldives Eco Resort:

Het awardwinning Patina Maldives maakt deel uit van de Fari-eilanden met twee naburige eilanden die duidelijk verschillende energieën delen om een ​​bestemming met een diep cultureel karakter te vormen.

Hier verbinden sociaal- en milieubewuste reizigers zich door een diepte van schoonheid, creativiteit en ontdekking. De evoluerende geest van de menselijke natuur wordt gestimuleerd om zijn momentum te behouden in de vorm van nieuwheid, stilte of vitale saamhorigheid.

Het resort heeft als doel om ervoor te zorgen dat onze invloed op planeet en mensen een positieve is en het creëren van afval, verontreiniging en onevenwichtigheid aanzienlijk te verminderen.

Ze hebben duizenden bomen en struiken gered en geplant van naburige eilanden met uitzicht op industriële open plekken. Ze zochten hernieuwbare materialen bij het maken van alle resort faciliteiten. Onze stroom wordt gewonnen uit de zon, wat jaarlijks 795 ton CO2-uitstoot bespaart. Water wordt bewaard, gefilterd en gerecycled als irrigatie voor het groene landschap. De biologische tuin biedt de chef-koks een vitale bron die gedijt volgens de principes van permacultuur. De vis op de menu’s is geaccrediteerd als duurzaam. En er is geen plastic voor eenmalig gebruik te vinden.

En dan is er nog de energie van verbinding. Elk lid van de familie van de Fari-eilanden heeft een persoonlijke relatie met het koraal dat de riffen vormt. Ze werken allemaal hard mee om deze kostbare leefomgeving te laten groeien en beschermen. En ze geven de jongere gasten het geschenk van inzicht in het behoud van de zee, zodat de geest van verantwoordelijkheid en passie voor eeuwigheid worden overgedragen.

View More

Reisplan

Faciliteiten

Op het eiland zullen de gasten kunnen genieten van de archipel als gemeenschappelijk hart, waar de Fari Marina Village en Fari Beach Club dienen als achtergrond voor een levendige sociale scene, die gasten van overal zal aantrekken naar de drie resorts op het Fari-eiland. Het beschikt tevens over 20 ligplaatsen voor jachten tot 80 voet. Hier zullen de gasten verleidelijke winkels en fantastische restaurants ontdekken, inclusief een menu samengesteld door 2 Michelinsterren chef-kok Nick Bril bij Fari Beach Club.

Patina Maldives is een stimulator van bewust koken, focussen op groene praktijken zoals het minimaliseren van voedselverspilling en het verkleinen van de CO2-voetafdruk. Deze filosofie is volledig belichaamd in de veelheid van eetgelegenheden die er op het eiland zijn: van een plantaardige restaurant tot stevige Aziatische gerechten naar Internationaal en Grieks keuken.

Interactief muziekprogramma: Van sound healing-sessies tot bezoekende muzikanten en dj's in residentie, moedigt Patina Maldiven muzikanten aan hun flow te vinden met een onsite studio om in te kunnen werken en inspiratie te kunnen geven voor hun muzikale kunsten.

SKYSPACE AMARTA door JAMES TURRELL: Gasten van Patina Maldives kunnen zich koesteren in de met licht gevulde Skyspace Amarta, een permanente installatie van een gerespecteerde Californische kunstenaar James Turrel. Het resort zal ook de thuisbasis zijn van een samengestelde collectie van werken van andere gerenommeerde internationale kunstenaars.

Edu-tainment Galore: De op zonne-energie draaiende entertainment club Footprint voor Patina's kleine gasten, biedt onderdak aan een reeks van een groot aantal op maat gemaakte ervaringen die zowel leuk als leerzaam zijn.

Bio-hacking at flow: Faciliteiten omvatten een uniek watsu-zwembad voor passieve watertherapie, high en low impact workout lessen, de diensten van zeer opgeleide adviseurs zoals een houdingsdeskundige en een slaaptherapeut, bio-hacking en het gebruik van curatieve en preventieve remedies om een kalme geest te bereiken en het evenwicht te herstellen.

Gratis duiken: het duikprogramma van het resort biedt gratis PADI-duikcertificeringen aan voor lokale Maldivische kinderen en een gratis ontdekkings-duikcursus voor resortgasten van 12 jaar en jonger, om te helpen het bewustzijn te vergroten van de volgende generatie duikers van de lokale oceaanomgeving.

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

Paddleboard meditatie & Aqua Fiets Fitness & Sunrise/Sunset Yoga

Gasten kunnen hun balans verbeteren, de kern versterken en kalmeer de geest tijdens Paddleboard-meditatiesessies binnen Patina. De lagune van de Malediven. Deze sessies bevatten uitdagende yogahoudingen met ontspannend ademwerk voor een gecombineerde training van lichaam en geest. Na de sessie kunnen yogi's nieuwe energie opdoen met spiesjes van vers fruit en gezonde mueslirepen.

Aqua Bike Fitness helpt het cardiovasculaire uithoudingsvermogen en de tonus van spieren te verbeteren, activeert de bloedsomloop en vermindert vermoeidheid. Eigenlijk een spinningles ondergedompeld in water, is deze low-impact workout geschikt voor alle fitnessniveaus, dankzij de schaalbare bewegingen.

Eén van de belangrijkste voordelen van deze training zijn het ontbreken van spierpijn na de les; dankzij de masserende werking van het water zal melkzuur zich niet ophopen in de spieren, waardoor pijn wordt geminimaliseerd.

Sunrise Yoga: Zonsopgang en zonsondergang zijn twee van de meest rustgevende en mooie tijden van de dag op de Fari-eilanden. Gasten worden uitgenodigd om de vroege te omarmen ochtend of magisch gouden uur met een Sunrise of Sunset Yoga-sessie.

Met langzame, aanhoudende zonnegroeten, zal de reeks poses het lichaam verwarmen, versterken en uitlijnen. Door het lichaam in zijn geheel te bewegen richtingen, zonnegroeten helpen om de energiebanen vrij te maken, met elke beweging raakt ten minste één van de chakra's aan en helpt zo om het lichaam te stimuleren.

Immuunboost

Onder leiding van het culinaire team van Roots, is de Immune Boost Nutrition & Lifestyle Workshop bedoeld om eenvoudige hacks te introduceren om gasten te helpen kijken en zich beter voelen en het algehele welzijn verbeteren.

Geïnspireerd door holistisch eten filosofieën waar pure, seizoensgebonden ingrediënten worden gehonoreerd, zijn de kernwaarden van Roots afgestemd op de natuur om gerechten te leveren die goed zijn voor het lichaam, de ziel en onze planeet.

De workshop helpt gasten het slow food concept in meer detail te begrijpen en deels inzichtelijk advies en recepten voor een gezondere manier van leven te geven.

Retail-therapie

De luxe Retail Therapy-ervaring bij Patina Maldives vindt plaats in het comfort van de villa van de gasten. Een stijlexpert van The Rake – een luxe e-commerceplatform met een vakkundig samengesteld aanbod van kleding en accessoires, maar ook exclusieve samenwerkingen met de meest opwindende duurzame ambachtslieden en merken ter wereld presenteren een selectie van resortkleding aan elke gast, waar ze over kunnen nadenken voorbij, champagne in de hand.

Na de stylingsessie zullen de gasten getrakteerd worden op een volledige haar- en make-upafspraak om de look af te maken.

#PATINAMALDIVES #NOFILTER & Kunsttoer

De Patina Maldives Essentialists kennen de meest fotogenieke plekjes op de Fari-eilanden. Tijdens deze gratis #NoFilter-sessie, zullen de lokale Essentialists van het resort de gast rond het eiland leiden en hen helpen om de perfecte IG-waardige foto's te maken. De Essentialisten zullen u helpen om tot de perfecte foto te komen.

Kunsttoer - Kunst vormt de kern van Patina Maldives; een curatie van expressieve werken accentueert het eiland. Speels, sculpturaal tot etherisch en textuur, ze interpreteren elk een continue cadans. Divers in vorm en toch samen in functie omvatten de kunstwerken bij Patina Maldives fotografie, architectuur als kunst, weven en herbestemming van bekende objecten.

De kunsttour biedt gasten een diepe duik in de inspiratie achter de werken, evenals inzicht in de stijl van elke artiest. De tour eindigt met een bezoek aan het artist-in-residence atelier.

Boduberu Klas

Big (bodu) Drums (beru): deze grote drums worden gebruikt om lokale dansmuziek te maken – een typische activiteit van de oorspronkelijke gemeenschap in de Maldiven. De beat begint langzaam en bereikt geleidelijk een crescendo, met een energieke pas waar de deelnemers op kunnen dansen. Deze volksmuziek wordt vaak uitgevoerd door groepen van 15-20 personen, inclusief drummers en zangers.

Tijdens deze les leren de gasten om dit bijzondere en traditionele instrument te spelen. De sessie wordt afgesloten met een optreden, waarbij de klas de kans krijgt om hun nieuwe gevonden vaardigheden in de praktijk te brengen.

Bouw je eigen koraalrif & Oceaanbescherming

Voor gasten die een positief stempel willen drukken op de Fari-eilanden: hun verblijf biedt Patina Maldives de mogelijkheid om bij te dragen aan onze koraalzaaiprogramma met een levend koraalframe.

De in-house Marine Biologist van het resort begeleidt elke gast door het proces, van zaaien tot het planten van het frame in de lagune van de Fari-eilanden. Na afloop blijven gasten driemaandelijkse updates ontvangen van de Patina Maldives-team over hoe hun koraalframe floreert.

In lijn met de doelstellingen van het resort om de plasticvervuiling van de zee aan te pakken, zijn met deze Ocean Conservancy-sessies kunnen gasten op een boot rond de Fari-eilanden met onze toegewijde Patina Marine Biologist, die zal delen meer over het onderwaterecosysteem van de Malediven.

Tijdens het toeren over het rif, zullen gasten helpen om de vervuiling van de zee te verminderen door zwerfvuil te verzamelen, die voor recycling naar een centrum worden gestuurd.

Klein surfkamp & Footprint Dolfijn Cruise & Kids Kookschool

Surfers in wording kunnen deelnemen aan Little Surf Camp, georganiseerd door de Watersport Centrum. Gecertificeerde surfinstructeurs zullen de basis introduceren van surfen, inclusief technieken, houdingen en de theorie achter het rijden over golven en deining.

Uitgevoerd in kalm water om kinderen te helpen leren de touwen voordat je een echte surfervaring uitprobeert, het Little Surf Camp biedt een leuke, veilige omgeving voor kinderen om te leren balanceren op de board voordat ze verder gaan met meer geavanceerd surfen.

Tijdens de Footprints Dolphin Cruise varen de kleine gasten rond de prachtige wateren van de omliggende Fari-eilanden op zoek naar dolfijnen.

Onderweg zal de Patina Malediven Marine Biologist van het resort meer informatie delen over deze intelligente wezens, hen aanmoedigen om zoveel mogelijk verschillende soorten te spotten en te identificeren.

Kleine reizigers opleiden over het belang van de herkomst van voedsel en de voordelen van een uitgebalanceerd dieet, richten de Cooking Creations-ervaringen zich op de manier waarop onze zintuigen - geur, smaak, aanraking en zicht - onze relatie met voedsel beïnvloeden en onze perceptie van gerechten en ingrediënten veranderen. Kies uit één van de 3 thema's: Journey of the Senses, Food Art en Local Food Appreciation.

Snorkelen

Deze kennismakingssessies bieden kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met comfortabeler in het water zijn met snorkeluitrusting; een ervaringsgids biedt nuttig advies over hoe u optimaal kunt profiteren van de uitrusting en leren ontspannen in het water, zodat gasten in staat zijn om het meeste uit hun avontuur te halen.

Een introductie tot snorkelen in het zwembad is beschikbaar voor nieuwe leerlingen. Voor ervaren snorkelaars zijn er sessies die u langs de kust en de lagune voeren. Voor recreatief snorkelen met dolfijnen, schildpadden en haaien, raadpleeg naar het activiteitenmenu van de duikbutler.

WAAR JE BLIJFT

Patina Beachresort - Fari Islands

Elk van de duurzame privévilla-reservaten is gecreërd uit de materialen van de natuur en pure creativiteit om uw zintuigen en ziel te kalmeren. De positie en het uitzicht van de 90 villa's en 20 studio's zijn aan u om te kiezen. Studio's bevinden zich aan de rand van het levendige Fari Marina Village, terwijl villa's de perfecte zonsopgangen of zonsondergangen hebben. Allemaal stralen ze warme, rustieke eenvoud uit. En ze vieren allemaal de energie van de menselijke natuur.

BEACH POOLVILLA MET EEN SLAAPKAMER: Villa's met één slaapkamer, een eigen tuin, een privézwembad van 6,2 m2 en een extra groot buitenbad. Er is één rolstoeltoegankelijke villa beschikbaar in deze categorie.

SUNSET BEACH POOLVILLA MET EEN SLAAPKAMER: Geniet van ongelooflijke zonsondergangen vanuit deze villa's, een persoonlijke tuin, een privézwembad van 6,2 m en een extra groot buitenbad.

WATER POOLVILLA MET EEN SLAAPKAMER: Villa's met één slaapkamer die over het water lijken te drijven met een ruim buitenterras en een privézwembad van 6,2 m.

SUNSET WATER POOLVILLA MET ÉÉN SLAAPKAMER: op het westen gelegen villa's met één slaapkamer boven het water met een eigen, ruim buitenterras en een privézwembad van 6,2 m om de majesteit van de zonsondergang vast te leggen.

BEACH POOLVILLA MET TWEE SLAAPKAMERS: Villa's met twee slaapkamers die aan drie zijden kunnen worden geopend dankzij kamerhoge ramen. Een privézwembad van 9,6 m en een buitenbad voor twee personen wachten op u op een privéterrein van 208 m².

SUNSET BEACH POOLVILLA TWEE SLAAPKAMER: Villa's met twee slaapkamers en kamerhoge ramen waardoor de villa aan drie kanten open kan. Een privézwembad van 9,6 m² en een buitenbad voor twee personen wachten op u op het buitenterrein van 208 m² dat elke avond baadt in de amberkleurige gloed van de zonsondergang.

WATER POOLVILLA MET TWEE SLAAPKAMERS: Villa's met twee slaapkamers die aan drie zijden kunnen worden geopend dankzij kamerhoge ramen. Een privézwembad van 9,6 m² en een buitenbad voor twee personen wachten op u op het buitenterras van 157 m².

SUNSET WATER POOLVILLA MET TWEE SLAAPKAMERS: Villa's met twee slaapkamers en kamerhoge ramen waardoor de villa aan drie kanten kan worden geopend. Een privézwembad van 9,6 m en een buitenbad voor twee personen wachten op u op het privéterras van 157 m² waarop u de amberkleurige gloed van de Maldivische zonsondergang kunt aanbidden.

THE BEACHHOUSE MET 3 SLAAPKAMERS: Deze unieke villa met twee verdiepingen en drie slaapkamers heeft een dakterras en een groot privézwembad van 21 meter in het weelderige groen van een enorme tropische privétuin.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €20 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteiten Fonds
 • Verblijf inclusief ontbijt
 • Avondcocktails en hapjes in The Portico van 17.00 tot 18.00 uur
 • Dagelijks ijs bij Tuk Tuk Gelato van 11.00 tot 17.00 uur
 • Geroosterde marshmallows bij The Camp Fire (als het weer het toelaat)
 • Welkomstfles champagne of non-alcoholische drank per verblijf
 • Retourluchthaventransfers voor een verblijf van vijf opeenvolgende nachten of meer
 • Wasservice voor vier artikelen per persoon per verblijf, exclusief stomerij
 • Maximaal 2 kinderen verblijven gratis met gratis maaltijden van het kindermenu*
 • Gratis retourtransfer per boot voor maximaal 2 kinderen*
 • 1 gratis introductie tot duiken per kind per verblijf
 • Gebruik van fietsen, snorkelsets, stand-up paddleboards en kajaks
 • Onbeperkte toegang tot The Fari Beach Club en Footprint (kinderclub) en faciliteiten in aangrenzende resorts op de Fari-eilanden
 • 24 uur per dag toegang tot Reboot (fitnessruimte) en onze twee zwembaden
 • Talloze resortactiviteiten
 • Dagelijks seizoensfruit en Nordaq gefilterd water geleverd aan uw villa
 • Geplande retourtransfers van dhoni binnen de Fari-eilanden
 • Afspeellijsten en slimme boekingsopties voor resortdiensten met onze Patina Maldives, Fari Islands Lifestyle App
 • Snelle wifi in het hele resort
 • 24-uurs Patina Essentialist-service en turndownservice
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationale/binnenlandse vluchten
 • Andere maaltijden dan genoemd
 • Alle niet-genoemde optionele excursies
 • Tips en persoonlijke uitgaven
 • 10% extra korting bij boekingen 60 dagen voorafgaand van uw verblijf
 • 10 - 30% extra korting bij verblijf van 4 nachten en langer in bepaalde periodes (op aanvraag)
 • Visum
 • Eventuele benodigde vaccinaties
 • Eventuele toeslagen voor feestdagen
 • Eventuele extra excursies / optionele rondleidingen / activiteiten die niet in de reisbeschrijving worden vermeld

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €149,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk